Nieuwjaarstip: comments

Allereerst natuurlijk: Happy New Year! En om het jaar meteen goed te beginnen heb ik een goede tip voor jullie. Read/plaats comments! Nee, dit is geen smeekbede om meer comments te krijgen, ik wil jullie alleen uitleggen waarom het zo handig kan zijn. Voor mij is het leuk en handig, maar voor jullie net zo goed.

Als iemand me vraagt wat er zo leuk is aan bloggen dan heb ik meteen mijn antwoord klaar: de vrijheid, de free stuff (there, I said it!) en de comments lezen. Van alle bezoekers die ik dagelijks krijg plaatst minder dan 10% een comment, wisten jullie dat? De non-commenters noemen we lurkers.

Met lurkers ben ik evengoed blij hoor, dus voel je vooral niet schuldig als je nooit een comment hebt achtergelaten en voel je al helemaal niet verplicht om dat te doen op dit betreffende artikel. Ik plaats zo'n 3 comments per maand op andere blogs dan de mijne, en die gaan meestal naar mijn zusjes, dus ja, ik ben er zelf ook eentje.

Ik vind het al snel overbodig worden om een comment neer te zetten als ik niets beters te melden heb dan 'mooi' of 'leuk' dus plaats ik 9 van de 10 keer geen comment. Ik merk dat dit ook op mijn blog gebeurd. Eigenlijk zijn de meeste comments heel nuttig, heel enthousiast of gewoon heel grappig en lief en hebben ze bijna altijd wel een goede toegevoegde waarde. Ik ben van mening dat een artikel niet compleet is zonder comments.

Er zijn verschillende redenen waarom ik de comments zo leuk en handig vind om te lezen:
– het beter leren kennen van mijn bezoekers
– er staan aanvullende tips in, passend bij het artikel
– men kan elkaar via de comments helpen
– men kan elkaar via de comments steunen en support geven
– ik krijg er nieuweย ideeรซnย en inspiratie door
– ik krijg er positieve energie van

Ik denk dat je als Beautylabber (zo noem ik jullie in gedachten altijd) baat hebt door de comments te lezen. Soms schrijf ik over een bepaald product en dan laat een bezoeker weten dat dit product toevallig net daar en daar in de aanbieding is. Handig! Soms is er iets onduidelijk, maar omdat een bezoeker dezelfde vraag heeft gesteld en omdat daar weer een antwoord op is gekomen (door mij of door andere bezoekers) is het voor anderen nu ineens ook duidelijk.

Soms heeft een bezoeker het ergens moeilijk mee en kan zij haar hart uitstorten bij de comments (dat mag altijd, niets is gek!). Van andere bezoekers krijgt zij dan steun en goede raad. Het lijkt dan net een mini-forumpje, mijn blog. Het klinkt nu heel lame wat ik ga zeggen, maar het doet me echt goed als ik zulke hartverwarmende comments over en weer zie gaan. Ik voel dan zoveel liefde!

Door jullie enthousiasme krijg ik nieuwe, positieve energie. Ik weet dat ik een leuk artikel heb geschreven als ik meer dan 100 leuke comments heb mogen ontvangen. 'Leuk Sereen, meer DIY!' roepen jullie. En hop, daar ga ik. Meer DIY voor jullie bedenken. 'Leuk kapsel Sereen, maar maak je ook eens een keer iets met krullen?'. En hop, daar ga ik, experimenteren met de krultang. Zo weet ik ook dat er al een paar keer is gevraagd om een nieuw 'Koken met Sjerena' filmpje. En ik kan jullie vertellen dat er een nieuwe aankomt in het nieuwe jaar! Ik ben zeker van plan om er binnenkort weer eens eentje op te nemen, komt goed ๐Ÿ™‚

Comments plaatsen doe je niet voor jezelf, omdat je weet dat het openbaar is en dat iedereen het vanaf dan kan lezen. Het is een manier om anderen te helpen, om mij te helpen, om je enthousiasme te delen, of om andere gevoelens te delen. Ik ben blij dat jullie comments plaatsen waar men wat aan heeft en ik ben blij met elke comment die ik krijg, al moet ik zeggen dat ik de langere comments altijd wat aandachtiger lees dan de comments bestaande uit een maximum van 3 woorden, maar dat begrijpen jullie wel.

Mijn wijze tip voor jullie voor het komende jaar is dus, lees de comments.Vaak worden er vragen beantwoord die jij anders opnieuw zou gaan stellen, of misschien heb jij juist wel antwoord op een vraag van een Beautylabber. Sharing is caring! Dus als je toevallig weet dat er iets in de aanbieding is, dat er ergens een gratis sample aan te vragen is of dat er een soortgelijk product ergens anders voor veel minder te koop is: spit it! Comments maken het artikel compleet.ย 

Lezen jullie altijd alle comments? Wat vinden jullie fijn aan het plaatsen/lezen van comments? En wat vinden jullie minder fijn?

Until next time,
Serena Verbon

ps. Ik ben inderdaad in Miami. En dit is het resultaat na een bezoekje Walgreens en Sephora ๐Ÿ™‚ Binnenkort shoplog!

zp8497586rq

Volg:

204 Reacties

 1. 2 januari 2012 / maandag, 2 januari 2012

  Ik vind het zo goed dat je die reis hebt geboekt, echt waar! Op mijn eigen blog lees ik ook altijd alle comments en inderdaad, ze maken je vrolijk. ๐Ÿ™‚ Ik lees ook een deel van de comments op andere websites, gewoon omdat er vaak veel informatie + ervaringen tussen staat, echt geweldig!

 2. Laura
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Haha ik lees meestal wel de comments ja! Vind ik leuk! Ik vind het vooral handig dat als jij reageert het tekstvakje blauw is. Als ik meer wil weten over waar jij hebt geschreven dan zoek ik jou antwoorden op en dat helpt super vaak! (:
  De comments vind ik vooral handig, omdat je elkaar kan helpen als diegene iets niet weet over een artikel.

 3. Dafne
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Interessant artikel, ik plaats soms een comment maar dat is meestal als ik een vraag heb of iets meer te zeggen dan ‘leuk’ of ‘mooi’. Soms vind ik het ook leuk om door comments te lezen zoals bij het artikel over slecht behandelt worden als klant.

  Aaaaaah HERSHEY’S!! <3

 4. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik probeer zoveel mogelijk comments te plaatsen omdat ik het zelf ook leuk vind om ze te krijgen maar om eerlijk te zijn; als ik niks te zeggen heb doe ik ook echt niet. Moet ik toch vaker gaan doen ๐Ÿ™‚

 5. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Hoi Sereen! Als eerst een gelukkig nieuw jaar! Ik wou ook nog even zeggen dat ik je artikelen de laatste tijd weer erg leuk vind! In de periode dat je oma is overleden vond ik je artikelen even wat minder, wat helemaal niet erg is want het is natuurlijk verschrikkelijk om een dierbare te verliesen. Ik vind dat je het weer heel goed hebt opgepakt en dat er altijd een fijne sfeer op beautylab hangt. Liefs en veel succes het komende jaar!

 6. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  De beste wensen voor het nieuwe jaar! Heerlijk, zo in Miami het nieuwe jaar inluiden.
  Over de comment; Ik laat er meestal eentje achter en zeg ook wat ik ervan vind, positief en negatief. Als ik alleen maar “ja, leuk” kan bedenken dan comment ik niet.

 7. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Wat gaaf dat je in Miana bent, ik kijk uit naar de shopblog.

  Ik vind dit een erg interessant artikel, zelf heb ik ook wel is dat ik wel een comment wil plaatsen maar dat ik er dan niks meer over kan bedenken dan een simpele ‘leuk geschreven’ etc.
  Ik dacht altijd dat jij de comments niet las ( sorry dat ik zo dacht, maar je krijgt er zoooveel en ook zoveel leuke en lange). And you deserve it.

  Ik wens je een gelukkig nieuwjaar en heel veel succes met het bloggen. Je hebt al veel bereikt, maar ik hoop dat je nog veel meer kan bereiken. En voor mezelf wens ik dat ik een keer een te gekke give away win op je site hihi ( mag natuurlijk wel een beetje aan mezelf denken).

  Nog heel veel plezier in Miami!

  liefs

 8. Myr
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  enigste wat ik heb onthouden is `mystery man` …okokok let it go myr….

  sjereen wij willen miami fotoooosss en filmpjess….en als goed makertje een paar van die muscle boys at the beach pictures B-) …gewoon omdat het hier plenst en daar niet …

 9. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Wauww Miami! Wat geweldig, Walgreens, Duane Reade, al die mega “drogisten”.

  Weet trouwens niet of het wat voor je is, maar in Miami zit ook een Kidrobot store, waar je superschattige poppetjes kan kopen. In Londen is ook een store, maar Amerika ben je tenslotte al, en is goedkoper ๐Ÿ™‚

 10. Gevuldekoekmetslagroom
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Lieve Serena,

  van alle beautyblogs op deze planeet is jouw blog het leukst om te lezen. In je reviews ben je lekker neutraal en niet op de ik-vind-dit-leuk-dus-jij-moet-het-ook-kopen- manier. Je bent lekker down to earth en je schrijft over dingen die jij zelf leuk vind. En die je ook weer met ons wilt delen. Jouw blog is uniek. ๐Ÿ™‚

 11. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Sereen je hebt helemaal gelijk ;)!
  Ik ben zelf ook vaak een Lurker hoor op blogs, maar op youtube niet, ik weet ook niet waarom.
  Happy new year !

 12. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Mooi artikel !!
  Ik lees meestal wel een paar comments, maar eigenlijk nooit allemaal omdat het er zo veel zijn… ๐Ÿ˜‰
  maar als ik ergens een vraag of iets zie staan en ik kan diegene helpen, dan doe ik dat natuurlijk!
  xxxxx <3

 13. halima
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik ga wel wat meer commenten, vind je site echt leuk!

 14. Rebecca
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Als allereerst een gelukkig nieuwjaar, lekker in miami! toe maar ๐Ÿ˜€
  Wil ook hersheys cookie’s & cream
  mis die chocolade zooooo erg ๐Ÿ™ wehh

 15. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Jij ook gelukkig nieuw jaar! meestal lees ik alleen de comments van anderen, en weet ik zelf niks wat ik kan reageren. x.

 16. Gabriรซlla
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Yeah Miami baby! Ben nog steeds benieuwd wie nou die man was? ๐Ÿ˜‰ ik ben een halve lurker. Soms plaats ik wel een comment, soms niet. Geen idee waarom niet, eigenlijk..

 17. Coby
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  De beste wensen voor het nieuwe jaar! ik ben ook een trouwe lurker (daar gaat verandering in komen haha!), maar ik lees altijd met veel plezier je artikelen! blijf vooral zo doorgaan =)
  Have fun in Miami!

 18. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Wel een grappige foto zo trouwens op de home page, ik zie wel dat er iemand zijn arm om je heen heeft hoor ๐Ÿ˜›

 19. Loรฏs
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  HAPPY NEWYEAR SERENA,
  en natuurlijk alle andere beautylabbers!
  ik ben het met je eens in het artikel en ik wil nog even mededelen dat ik je site ben aan het promoten.. meer bezoekers gemerkt? (: hahaha! ik zit al mijn vriendinnen je site aan te smeren ! โ™ฅ noujaaa, veel plezier in MIAMIIIII โ™ฅโ™ฅโ™ฅ ! kon je mij niet in je koffer duwen en meenemen? ๐Ÿ˜€ XOXO, Loรฏs

 20. Isa
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik kijk uit naar je shoplog!

 21. anne
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  hihi ik lees telkens beautybelabbers! Ik wens je (en eigenlijk iedereen!) een fantastisch jaar.

 22. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Superleuk dat je in Miami zit, ik wil er ook zo graag naartoe! Nog een fijn 2012!

 23. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Happy New Year! Ik schrijf graag comments omdat ik ze zelf ook graag lees, soms lees je er goede tips en leuke ideeรซn. Alleen is het heel vervelend om negatieve comments te lezen, dat is zo jammer omdat iemand dan heel erg zijn/haar best heeft gedaan om leuk bericht te schrijven. Ik denk overigens ook dat het voor de schrijver van een bericht als een soort van waardering voor je bericht is, zo zie ik het wel als ik comments krijg op mijn blog.

 24. Sophie
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  het mysterie ‘waar’ is opgelost, nu nog het mysterie ‘wie is de man’ ๐Ÿ˜€

  hihihi!

  nog heeel veel plezier daar!

 25. Noemi
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Volgens mij plaatsen de meeste mensen (inclusief ikzelf) nooit comments omdat ze zoveel blogs volgen, het is dan echt niet te doen om bij alles een berichtje te zetten zonder een uur per dag bezig te zijn!
  Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik, als ik de tijd neem om alle blogposts op mijn bloglovin goed uit te spitten, de comments vaak wel erg leuk vind om te lezen.. Dus misschien moet ik het ook maar eens proberen ๐Ÿ™‚
  Gelukkig nieuwjaar!

 26. Bianca
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Hoi Serena!

  Allereerst happy New Year! Ik ben ook een halfbloedje, ook half Indo. Ook ik ben echt GEK op make up, fashion & beauty! Ik ben zelf geen actieve blogger, maar volg al zo’n 4-5 jaar beauty blogs. Vandaag kwam ik voor het EERST jouw site tegen. (Te danken aan Chanel ;).. Ik zocht iets over de Prelude quad op, en kwam op de een of andere manier op jouw site terecht.) Ik vind het heel leuk dat ik jouw site heb ontdekt! Ik vroeg mij wel een paar dingen af: hoe komt het dat je zo veel reist? En ben je nog wel werkzaam op jouw vakgebied? Ik zag dat je moleculaire biologie hebt gestudeerd..
  Ik voel al een tijdje de kriebels om ook een beauty blog te beginnen, maar ik vraag mij af: kan je daar wel van leven, of doe je dit gewoon naast je baan?
  Hopelijk krijg je mijn comment te lezen. Ik zal je blijven volgen!

  Groetjes, Bianca

 27. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik lees eigenlijk bijna nooit de comments, maar dit ga ik nu zeker vaker doen. Ik zet eigenlijk ook niet zo veel comments want soms kan ik niet meer zetten dan “dat is mooi” omdat ik ook niet meer te vertellen heb.
  P.S.: veel plezier in Miami en gelukkig Nieuwjaar!

 28. Eva
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik heb zelf dus ook altijd dat ik niet weet wat ik moet commenten, wil het wel doen, maar niet saai overkomen!
  Leuk artikel dit, denk dat ik vanaf nu wat vaker comments ga achterlaten op de blogs die ik lees!

  Veel plezier in Miami! Ik kijk uit naar de shoplog! ๐Ÿ™‚

  xx

 29. Sophie
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik ben ook een lurker! Mijn excuses! Maar ik vind dat je een hele leuke blog hebt, en dat je een super leuke persoonlijkheid bent, je straalt echt wat uit :).
  Ik wens je een super mooi, succesvol en gezond 2012.

  x

 30. Zwaan
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Tja, ik moet toegeven dat ik ook vaak niet een comment plaats, omdat ik denk dat het geen toegevoegde waarde heeft.
  Nu ik echter dit artikel lees, zal ik proberen om toch zo vaak mogelijk een comment achter te laten (:

  Supervet dat je in Miami bent trouwens! Heel veel plezier!

 31. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Huh? Ik wist niet dat je in Miami zat! Haha.
  Ik reageer best veel volgens mij, maar ik zie elke dag weer als een nieuwe kans en ik denk eigenlijk nooit ”maar gisteren heb ik ook al gereageerd, dus vandaag ga ik niet reageren”.
  Ik reageer vaak uit enthousaisme ^^

 32. Tess
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Heel gelukkig nieuw jaar!
  Is dat trouwens de arm van de Mystery-Miami-Man om je nek?

 33. Maartje
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik ben een lurker! Ik reageer zelden! Maar ik vind jouw blog echt het leukst en ik bewaar jouw artikelen altijd tot het laatst, save the best for last :).

 34. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Als ik een artikel interessant vind lees ik meestal wel alle comments, gewoon om te kijken hoe anderen erover denken e.d. Zelf plaats ik ook geen comments als ik niet verder kom dan ‘mooi’ of ‘leuk zeg!’, dat vind ik zo nutteloos en als ik dat op iedere blog die ik lees moet doen is het onderhand een dagtaak, haha. ๐Ÿ™‚

 35. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  leuk artikel. ik plaats eigenlijk meestal wel een comment en vind het ook leuk om de comments van anderen mensen te lezen op je blog. veel plezier nog in Miami!

 36. Annemiek
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Aah in Miami!
  Wie weet spot ik je nog wel ik ga er morgen ook heen ๐Ÿ˜€
  Zou leuk zijn.
  Veel plezier nog!
  X een Lurker haha

 37. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  You’re so totally right, je hebt alles gezegd wat je maar kunt zeggen. Ik vind het zelf ook leuk om comments te lezen, niet alleen bij mijzelf maar ook bij anderen. Ik haal nu veel inspiratie uit het DIY quotes artikel, er staan zoveel mooie quotes in. Haha, ik weet niet, maar ik had altijd het gevoel dat Californiรซ en miami dicht bij elkaar zaten, NOT. Veel plezier!

 38. Alise
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Haha, ik herken mezelf wel een beetje in de lurkers. Ik kijk bijna altijd wel bij de comments, ik vind het altijd leuk om te zien hoe mensen elkaar helpen en met elkaar meeleven! Minder leuk vind ik het als er een soort van ruzie/discussie ontstaat in de comments.. maar ja, dat is niet te vermijden.

 39. Esma
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Heel gelukkig en gezond 2012 gewenst! Moge al je wensen uitkomen en ik hoop dat je in de toekomst nog vele comments mag krijgen die je positieve energie geven! ๐Ÿ™‚

 40. Asliii
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Happy New Yearr!!! ๐Ÿ™‚
  Oja; Herseys heb je nu ook in nederland:)!

 41. Ester
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Happy new year Serena! Ik lees heel vaak de comments want jij hebt soms echt heel slimme commenters ๐Ÿ™‚ Super interessant om te lezen vaak! Maar ja dan vind ik mijn reactie vaak nogal overbodig dus dan laat ik dat weg. zodra ik iets zinnigs te melden heb merk je het wel ๐Ÿ˜‰

 42. irene
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Hier een lurkertje die zelfs is de kerstvakantie in noorwegen lekker lurkert ๐Ÿ™‚ Ben benieuwd hoeveel reacties je uiteindelijk op dit bericht krijgt ๐Ÿ™‚ Geniet van het zonnetje!!

 43. sammy
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  gelukkig nieuwjaar! en veel plezier in miami!

 44. Amy
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Oh zou nu zo graag in Miami willen zijn!! I love it there, het weer, de mensen en natuurlijk de winkels <3!
  Heb je trouwens al gekeken naar het Nars Danmari palette, die wil ik zo graag, ik ben nu aan het kijken of iemand hem voor me mee kan nemen of dat ik 'm van iemand over kan kopen want ik moet dat palette hebben!! (hij is helaas uitverkocht online…)

  Maar in elk geval een gelukkig nieuwjaar en nog heel veel plezier in Miami!!

 45. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Wauw, wat cool dat je in Miami bent! Een heel fijn 2012 gewenst vanuit het druilerige Utrecht :). Ik lees de comments eigenlijk bijna nooit omdat het er gewoon te veel zijn. Meestal laat ik zelf wel een reactie achter, omdat ik jou en je artikelen waardeer en dat wil ik je dan toch even laten weten.

 46. Lissy
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Haha, grappig om te weten dat ik een Beautylabber ben XD! En ik hoop dat je blog net zo leuk blijft in 2012 als dat hij in 2011 was. xx

 47. Naomi
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  wauw, miami! daar zou ik mijn oud&nieuw ook wel willen slijten ๐Ÿ™‚
  in ieder geval heel veel positieve energie toegewenst voor het nieuwe jaar.
  btw, ik ga volgende week een hoop van je diy maken als cadeautjes voor een vriendin van me, ik hoop dat het mooi gaat worden! ๐Ÿ˜‰

 48. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik lees wel vaak de comments, maar laat zelf niet vaak een comment achter, terwijl ik wel al je artikelen lees!

  Mijn goede voornemen voor 2012 is om meer te commenten ๐Ÿ˜‰

 49. famke
  1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Ik wens je een heel gelukkig, gezond en succesvol 2012 toe Serena ! En heel veel plezier in Miami !
  Ben wel benieuwd met wie je daar bent, hahah.

 50. 1 januari 2012 / zondag, 1 januari 2012

  Happy new year!
  Alle geluk en gezondheid voor 2012!
  Ik ben ook nooit zon mega commenter omdat inderdaad vaak alles al gezegd is, maar ik lees ze meestal wel, erg gezellig om te doen!
  Heel veel plezier in Miami!