Nieuw jaar, nieuw begin, nieuw leven

Dat ik een kinderwens had, wist ik al toen ik een klein meisje was. Natuurlijk, als je nog zelf een kind bent uit dat zich vooral in vadertje-moedertje spelen, maar later in de puberteit is dat gevoel nooit veranderd. Ik zei dan ‘later als ik groot ben zou ik graag kinderen willen’. Later, later, later. Toen ik 16 was dacht ik dat ik op mijn 25e al gesetteld zou zijn. Huisje, mooie man aan mijn arm, een stel poezen en een baby. En toen ik eenmaal 25 werd vond ik baby’s iets voor als ik 30 zou zijn. Eenmaal 30 zat het helaas niet mee in de liefde. De kinderwens is nooit verdwenen, maar hoe bepaal je dat je er écht klaar voor bent? Op wel moment neem je het besluit om er écht voor te gaan?

Mijn moeder zei altijd dat je pas serieus over kinderen moest gaan nadenken als je hart en je portemonnee er beiden klaar voor zijn. Daarmee bedoelt ze dat je het opvoeden van een kind zowel financieel als emotioneel moet aankunnen. Financieel zit het al een paar jaar goed, maar hoe zat het met de emotionele kant? Voor mij, en ik denk veel leeftijdgenoten met mij, een moeilijke beslissing. Want, het leven is zo leuk nu. Niet dat het NIET leuk is met een baby, maar je moet toch een deel van je vrije leventje opgeven. In elk geval in het begin. En spontaan ergens heen gaan zit er voorlopig niet meer in. Uiteraard spreek ik niet uit persoonlijke ervaring, maar dit is wat ik hoor van vrienden om me heen. Dus, op welk punt in je leven besluit je om je leventje zoals het nu is op te geven en de stap te maken naar een volgende levensfase?

Bij mij is dit gevoel het afgelopen jaar heel langzaam en gestaag opgebouwd. Het begon met iets onschuldigs, zoals een foto zien van een té schattige baby en dan denken ‘had ik er ook maar zo één’. Of dat ik in een flits ineens voor me zag hoe ik eten aan het klaarmaken was voor mijn toekomstige kinderen. Of dat je op een verjaardag een kind op schoot geschoven krijgt en alleen maar kan denken ‘die neem ik straks stiekem mee naar huis’. Het meest doorslaggevend was misschien wel een droom die ik had, waarin ik een superlief baby’tje op schoot had en ik wist (en voelde) dat dit MIJN baby was. Echt zo’n lekker dik hompie met een bos donker haar. Ik werd wakker en had er gewoon kriebels van in mijn buik. Diep van binnen wist ik het: ik was er klaar voor om moeder te worden.

Maar was George dat ook? En was mijn lichaam dat ook? George is 4 jaar jonger dan ik, dus ik vond het spannend om het er met hem over te hebben. Ik kan me namelijk erg goed inbeelden dat je als gozer van 29 nog helemaal niet klaar bent om vader te worden. Dat je nog wilt reizen, de wereld zien, stappen met vrienden, gamen tot diep in de nacht en ‘s weekends wil uitslapen. I GET IT! Het laatste wat ik wilde was mezelf opdringen. George reageerde echter heel lief en begripvol en ook nog eens positief. ‘We gaan er gewoon voor’ zei hij.

Ik weet dat het heel normaal is dat een stel er gemiddeld een jaar over doet om zwanger te raken, maar toch was ik elke maand weer hoopvol en oprecht teleurgesteld als ik dan toch ongesteld werd. Ik baalde ervan dat ik zo teleurgesteld was, want dat vond ik niet eerlijk tegenover de stellen die al jaren aan het proberen waren, maar ik kon er niets aan doen. Ik sprak mezelf toe dat ik het niet te graag moest willen, omdat ik had gelezen dat het dan stressvol kon worden en dat het dan al helemaal niet wil lukken. En ik wilde ook niet ongeduldig zijn, want dat voelde ook niet eerlijk. Maar toch… ik kon het gevoel niet van me afschudden.

Elke maand wachtte ik in spanning af tot ik NIET ongesteld zou worden. Er verstreken een aantal maanden en toen ineens was het RAAK! Voor de zekerheid wachtte ik een week tot na mijn gebruikelijke ongesteldheidsdag voordat ik de test deed en ja hoor, hartstikke preggers! Ik kon het niet geloven, ik was ZO blij en dankbaar. Vlinders in mijn buik en zweven op een roze wolk, zo voelde ik mij. Ik glom van trots en had de hele dag een smile van oor tot oor. Ik voelde mij zo speciaal en bijzonder ik vond het leuk om samen met George een geheimpje te hebben.

Zoals je wellicht weet kan het eerste trimester zwaar zijn vanwege misselijkheid en vermoeidheid, maar ik heb me er gelukkig redelijk goed doorheen geworsteld. Ik heb totaal geen last gehad van ochtendmisselijkheid, wat een geluk! En omdat ik vanuit huis werk kon ik ‘s middags een dutje doen als ik moe werd. Het plan was om het werk ‘s dan avonds in te halen, maar eenmaal ‘s avonds bleek ik daar vaak toch te moe voor. Ik heb het eerste trimester dan ook vooral érg veel geslapen, maar verder voelde ik me top!

Wel heb ik regelmatig bloedingen gehad in de eerste 3 maanden, en elke keer was ik in lichte paniek en brak ik uit in tranen. Soms was het weinig bloed, maar soms ook best veel en helderrood met stolsels en dan dacht ik echt ‘nu is het voorbij’. Krampen bleven uit en de bloedingen zijn nooit erger geworden, dus dat gaf me goede hoop en zo stelde ik mezelf gerust. Ook de verloskundige, die ik een paar keer heb gebeld na zo’n bloeding, stelde me gelukkig gerust. Toch was het elke keer weer flink schrikken en huilen geblazen. Ik weet dat er vrouwen zijn die hun hele zwangerschap last hebben van bloedingen en dat alles verder in orde is, maar toen de bloedingen plotseling gestopt waren na het eerste trimester, moet ik zeggen dat het een enorme opluchting was.

Het eerste trimester ging dus niet geheel vlekkeloos (see what I did there?), maar ik heb me (buiten de paniek van de bloedingen om dan) erg goed gevoeld. Mijn borsten hebben trouwens ook een flinke groeispurt meegemaakt, ik denk dat ik een cupmaat ben gegroeid. Ze zijn vooral wat voller aan de bovenkant. Jammer dat dat straks niet meer het geval is! De eerste twee maanden waren ze best gevoelig (ik hield ze vast als ik snel de trap op- of afliep, anders deden ze pijn), maar daarna voelden ze weer normaal. Ik voelde me echt weer een pubermeisje van wie haar borstjes ineens gingen groeien, haha!

Inmiddels heb ik weer wat meer energie en voel ik me minder moe, dus dat is hartstikke fijn. De laatste weken is mijn buik enorm gaan groeien. Ik heb helemaal geen sterke buikspieren en ik had al een laagje spek, dus ik denk dat mijn buik daardoor wat groter is dan gemiddeld. Vind ik helemaal niet erg (geen enkel lichaam is hetzelfde), sterker nog, ik vind het juist heel leuk! Ik vind het nog steeds een onwerkelijk idee dat er baby’tje in mijn buik aan het groeien is. Op sommige dagen kan ik het nog steeds niet geloven!

Het liefst hadden George en ik mijn zwangerschap zo lang mogelijk voor onszelf gehouden, want het is nu eenmaal zo mooi en bijzonder en het was heerlijk om daar met een select clubje van te kunnen genieten. Maar, mijn buik is best aanwezig nu, en ik had geen zin om het nog langer te moeten verstoppen op social media. Dus weg met die wijde truien en foto’s van de voorkant, iedereen mag het weten! Vanaf nu kan ik lekker strakke kleding dragen en trots mijn baby bump met jullie delen.

George en ik zijn ontzettend blij en heel dankbaar dat ik binnen een jaar op een natuurlijke manier zwanger ben geraakt. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, en daarom doe ik mee met Moeders voor Moeders. Dit kan alleen tot de 15e week van je zwangerschap, dus als je dit leest en er net zelf achter bent gekomen dat je zwanger bent (gefeliciteerd!), geef je dan ook zeker even op. Het enige wat je hoeft te doen is plassen in een maatbeker en dit overschenken in een grote fles. Elke week worden de flessen opgehaald en uit jouw urine wordt dan het hormoon HCG gefilterd. HCG helpt toekomstige moeders om zwanger te raken met behandelingen zoals IUI. Hoe mooi is dit initiatief? Plassen moet je toch, dus het is een kleine moeite, en het geeft mij in elk geval een fijn gevoel dat ik andere vrouwen indirect help om zwanger te kunnen raken.

Beautylab blijft natuurlijk gewoon een beautyblog en zal heus niet ineens transformeren naar een mommy blog, maar zo nu en dan zal ik een kleine baby update geven om jullie op de hoogte te houden.

Bedankt voor alle support door de jaren heen. Jullie waren er voor me als ik minder leuk nieuws had, en ik vind het dan ook superleuk (en ook een beetje spannend) om dit goede nieuws met jullie te kunnen delen. Dit is het allerbeste nieuws wat ik tot nu toe heb gedeeld!


Until next time,
Serena Verbon

Volg:

314 Reacties

 1. Stef
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Hi Serena,

  Wat leuk dat je zwanger bent, gefeliciteerd!
  Ik ben anderhalve maand geleden gestopt met het nemen van de pil en ik heb nu ook allemaal pukkeltjes op mijn decolleté en rug. (Ik ben niet zwanger dus daar ligt het niet aan) Heb je inmiddels al iets gevonden wat hier tegen kan helpen?

  Liefs,
  Stef

 2. Albertina Termijn
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Lieverd, vanuit mijn hart, ik ben zo blij voor jou/jullie! Je kan je nu nog geen voorstelling maken van hoe het straks is, maar geloof mij, een eigen kindje is beeldvullend. Vanaf de geboorte gaat alles om die kleine mini-jou draaien en zo hoort het ook.
  Ik kan het niet nalaten te zeggen, maar I knew it, I knew it, I knew it!
  Bij de laatste Anastasia-winactie vond ik dat je er anders uitzag. Ik weet niet precies waarom, maar ik zag het, ik zag dat je zwanger was.
  Echt van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je zwangerschap verder zonder al teveel problemen gaat verlopen.
  Wat de bevalling betreft, als ik je een tip/raad mag geven: ga lekker in het ziekenhuis bevallen en neem een ruggenprik. Echt, dan heb je een topbevalling. Heb het zelf 2 keer op die manier meegemaakt en heb beide keren een geweldige bevalling gehad. Je bent helemaal bij, maar zonder pijn. Ik heb genoeg verhalen gelezen van vrouwen die vinden dat het per-sé huis moet gebeuren, zonder verdoving, maar dat is een hel. Trouwens zeker bij de eerste is het behoorlijk heftig, voor moeder, maar ook voor kind en ik was dan ook blij dat er in het ziekenhuis meteen een kinderarts en team standby was, want mijn kleine mannetje had het toch even heel moeilijk. Thuisbevallingen, ik persoonlijk vind het een onverantwoord risico, maar vooral ook omdat je amper pijnbestrijding hebt. En geloof mij, je kan je van tevoren niet voorstellen hoeveel pijn het wel niet doet en zelfs achteraf kan ik dat gevoel nog steeds niet oproepen. Blijkbaar is het te heftig en heeft mijn geest het gevoel verdrongen, maar rationeel gezien weet ik het nog heel goed.
  Dus lieverd, maak je geen illusies, het doet verrekte zeer en ga lekker naar het ziekenhuis. Daar wordt zowel voor jou als voor je kind gezorgd en als alles voorspoedig gaat, kan je heel snel weer naar huis. Dikke kus en knuffel.

  • Yasmin
   4 januari 2018 / donderdag, 4 januari 2018

   Ik ben juist vóór een natuurlijke bevalling..
   Maar goed elke mama is vrij om te kiezen wat ze wilt. En voor een aantal is er helaas geen vrije keuze.

   • Mariska
    5 januari 2018 / vrijdag, 5 januari 2018

    Ja zo zie je maar, iedere ervaring is compleet anders! Ik ben heerlijk thuis bevallen, zonder pijnbestrijding (of nouja, ik had natuurlijk mijn eigen ‘drugs’ – de hormonen die vrij kwamen!). Ik heb liever een bevalling dan dat ik ongesteld wordt ;)
    Het scheelt natuurlijk als de bevalling soepel verloopt – mijn vliezen braken om 08.00 uur ‘s ochtends en ‘s middags om half 5 kwam mijn zoontje ter wereld. Het ziekenhuis had ik niet eens meer gehaald ;)

    Maar mijn tip is: doe waar je je zelf het prettigst bij voelt. Vind je ziekenhuizen eng? Ga dan voor een thuisbevalling! Vind je het juist prettig om de optie van een ruggenprik te hebben? Ga dan voor een ziekenhuisbevalling!

    Enne, nu nog heerlijk genieten van het zwanger zijn! Het tweede trimester rocks!!

 3. 3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Wow wat super leuk! Gefeliciteerd en wat een mooi begin van het nieuwe jaar. Super veel reacties heb je al gekregen. Het is zo leuk en bijzonder om zwanger te zijn!
  Mocht je nog aparte babynamen jongens of meisjes zoeken, ik heb er toevallig net een blog over geschreven ;-)
  Geniet van deze bijzondere tijd!
  Liefs Iris

 4. Sarah
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Gefeliciteerd! Wat leuk om te lezen. Lijkt mij wel leuk zwangerschap updates en straks baby updates. Het is jouw blog en als jij groeit dan groeit jouw blog automatisch mee. Als mama straks is het helemaal niet erg om mommy stukjes te lezen. Wens jou een voorspoedige zwangerschap toe!

 5. 3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Van harte gefeliciteerd Serena, superblij voor jou.
  We kennen elkaar niet, maar ik volg je blog al een hele tijd, ben zelf mama van 3 stoere zonen . Weet zeker dat je een hele lieve mama zal zijn, zelf weet ik nog precies dat eerste keer dat ik mijn zonen voelde bewegen in mijn buik, of de blik die ik van ze kreeg, toen ze op mn buik gelegd werden net na de geboorte….geniet maar met volle teugen, ik weet het is een cliché, maar ze worden zooooo snel groot.
  Liefs, Anouk

 6. Suzanna
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Beste Serena,

  Ik ben ook zo’n stille lezer die je al jarenlang volgt. Toch wilde ik je even persoonlijk feliciteren.

  Al jarenlang lees ik op je blog over je persoonlijke ups en downs. Je bent daar altijd heel open en eerlijk over geweest. Ik denk ook echt dat dat de kracht is van je blog.

  Net als jij heb ik de afgelopen jaren mijn fair share of ups and downs meegemaakt. Soms maakte we in dezelfde periode iets vergelijkbaars mee.
  Het gaf mij in de mindere tijden dan veel troost om je artikelen te lezen. Maar het lezen gaf (en geeft!) mij vaak ook veel afleiding/ontspanning/plezier. Iets waar ik je dankbaar voor bent.

  Je ziet er zo gelukkig uit (de laatste tijd al), echt fijn om je zo te zien. Ik had de afgelopen weken al een voorgevoel met betrekking tot je zwangerschap… Wat een ontzettend mooi nieuws! Ik wens je/jullie wel geluk en liefde toe!

 7. Mila
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Gefeliciteerd lieve Serena!
  Het is je zo zo zo gegund. Jij en George zijn een super leuk stel samen. En jullie worden zeker weten super leuke goede ouders ?
  Prachtige zwangere vrouw geniet van deze bijzonder mooie tijd ❤️

 8. Sien
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Van harte, wat een leuk nieuws! En even een andere ervaring: nee het is niet helemaal hetzelfde als zomaar kunnen stappen, maar je kunt best met een baby op stap! Wij hebben die van ons altijd meegenomen en het is in het begin, als ze nog niet lopen of hoeven mee eten, juist makkelijker. Investeer in een fijne draagdoek (ik had een Caboo) en gewoon gaan. Als je borstvoeding geeft is het nog makkelijker, in die zin dat je niets bij je hoeft te hebben en gewoon de deur uit kunt; eten heb je bij je. Maar wat je ook kiest, je wordt er vanzelf handig in. Die van ons sliep in de doek of in de wagen en wij gingen gewoon lekker uit eten, rustig tot 11 uur ‘s avonds (moest ook voor werk). Het mooiste was 3 dagen Parijs toen hij 5,5 mnd was. In de doek en van ‘s ochtends vroeg tot 1 uur ‘s nachts zijn we niet terug in het hotel geweest.

 9. Marianne
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Wat een mooi nieuws! Gefeliciteerd!!

 10. Julie Tina
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  Wat geweldig mooi nieuws, Serena! Gefeliciteerd aan beiden :)
  Heb niet altijd de tijd meer om te reageren op artikels maar je blijft één van m’n favo bloggers dus stiekem voelt het wel ‘n beetje alsof er een vriendin zwanger is haha!
  Benieuwd naar je updates, ik wens je verder alvast een zorgeloze zwangerschap en vlotte bevalling toe en natuurlijk een gelukkig, gezond 2018 voor jullie allen. Ik denk dat je een hele zorgzame moeder zal worden :)

  P.S: die foto is echt eentje om in te kaderen en te koesteren, zo’n stralend vrouwelijk portret!

 11. lisanne
  3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

  het is je onwijs gegund, geniet van deze bijzondere tijd, voor je het weet heb je een klein kindje in je armen, waar je voor altijd van zult houden. Er is niks bijzonderder dan dat. Ik ben nu sinds 23 november mama van Lily. Moeder zijn is pittig in het begin (no joke) maar als ze dan na 5 weken ineens naar je gaat lachen smelt je gewoon. Heel veel geluk samen.

 12. 2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Wat een prachtige foto! Ik weet nog dat je een video had dat je hoopte dat je dit allemaal zou krijgen in de ‘toekomst’, nou de toekomst is hier en het staat je geweldig!
  Veel liefs!

 13. Margreet
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap. Het is ook heel mooi dat je ook voor andere vrouwen dit mogelijk zou willen maken en daarvoor je urine wilt inzamelen. Helaas wordt deze urine ook voor de bio industrie gebruikt. Ik zou je willen adviseren om dit artikel te lezen.Natuurlijk bedoel je dit heel goed,maar er zit ook een andere kant aan dit verhaal.

  https://www.digibron.nl/search/detail/ec782fe29fbe2260eee0f3c1a21cd9bd/moeders-niet-alleen-voor-moeders

  Groetjes Margreet

 14. 2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Gefeliciteerd!! Wat een prachtnieuws!

  Hier zelf ook zwanger, nog maar 12 weken…
  Ja, soms lukt het al sneller en soms ook niet, hier ook gemerkt, van het eerste direct raak, nu even langer moeten wachten… (en dat ontpillen, dat bestaat dus eigenlijk niet, geen idee wie dat eigenlijk heeft uitgevonden…)
  Have fun, en geniet :)

 15. 2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Het is je gegund Serena! Ook dat het met de liefde nu gewoon goed zit! <3

 16. Yvonne van den Dam
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Lieve Serena, ik ben zo blij voor jullie! Je hebt je kinderwens nooit onder stoelen of banken geschoven en daardoor moest ik zelfs een traantje wegpinken toen ik las dat het eindelijk zo ver is. Geniet ervan samen, het is jullie heel erg gegund!

 17. Lein
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Van harte en zoooo gegund!!!! Moest ook lachen, want ik dacht t echt aan je te zien op de kerst foto met George in jouw Instalab artikel. Echt zo’n fractie van ‘zou t echt?’ Haha! Super fijne dat alles goed gaat, op de bloedingen na dan. Geniet echt, alle clichés zijn waar, het gaat echt snel! Mijn dochter is 12 en ik snap soms niet hoe hard t allemaal gaat. Enne, verwacht wel een 9maanden beurs vlog, he?. Groetjes!!

  • M
   3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

   Hier twee meiden van 12 en 17, tijd vliegt inderdaad, ben soms verbaasd dat de jongste al zo zelfstandig is (en langer dan mij, snik)

   • Lein
    4 januari 2018 / donderdag, 4 januari 2018

    Haha ja ik word ook bijna ingehaald en dan; ‘mama, waar is dat leuke hempje van jou?!’

 18. Marlous
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Wat bijzonder! Gefeliciteerd!
  Ik heb zelf nooit een kinderwens gehad en denk ook dat ik die niet ga krijgen (ben nu 32). Vind het leven al complex zat zonder kinderen ;)
  Hoeveel maanden ben je nu? (of weken.. )

 19. Jen
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Gefeliciteerd! Geweldig nieuws! Je ziet er super mooi uit. Geniet van deze mooie tijd. Ik lees het meer in de reacties, maar het voelt idd alsof een vriendin vertelt dat ze zwanger is Haha, blij voor jullie. Zelf een zoontje van alweer bijna 2… en het is waar wat ze zeggen, geniet, want het gaat allemaal zo hard. Ik hoop dat Angel ook snel zwanger mag worden, gun het haar ook zo erg, liefs Jen

 20. 2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Van harte gefeliciteerd Serena en George ! Wat mooi te lezen dat jullie kindje zo gewenst is !

 21. 2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  ah super leuk voor jullie! Gefeliciteerd!!

 22. Elodie
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Prachtig nieuws! Ik volg je al van in de begin jaren, mooi om je zo te zien groeien en je deze nieuwe, grote stap in je leven te zien zetten. Ik ben zelf ook zwanger (21 weken), dus dat maakt het extra bijzonder om dit te lezen en je zwangerschap te volgen.

 23. 2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Gefeliciteeeeeerd! Grappig, nu ik je Instagram feed bekijk, merk ik inderdaad dat je je buikje camoufleerde. Leuk om te zien! :-D Prachtige aankondigingsfoto, trouwens! ♥

 24. Chiara
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Hoi Serena,

  Ik lees je blog op-en-af nu al bijna 6 of 7 jaar. Ik heb in die tijd bijna nooit gereageerd, maar wil je bij deze graag feliciteren met het bijzondere nieuws. Wat een manier om het nieuwe jaar te beginnen :-) Fijn 2018 en een hele fijne zwangerschap gewenst! <3

 25. Danielle
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Wow, wat een super leuk nieuws!! Van harte gefeliciteerd en geniet van alles wat komen gaat! X

 26. Hannah
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Van harte gefeliciteerd lieve Serena! Wat leuk dat je nu een echt gezinnetje krijgt!

 27. Gabrielle
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Oooh wat een ontzettend leuk nieuws om het nieuwe jaar mee te beginnen!

  Van harte gefeliciteerd! :D

 28. 2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Wat ben ik blij voor jullie, gefeliciteerd!

 29. Emma
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Aaah wat leuk voor jullie! Proficiat!
  Ik heb net een kindje gekregen( een zoontje Leco van 13 weken) en ik begin toevallig vandaag voor het eerst met werken weer, ik dacht dat ik niet zo’n moeder zou zijn die haar kind de hele dag zou missen en daar overheen kon stappen maar ik mis mijn kleine prinsje nu al!
  Je hebt nu al een grote buik wow!
  Geniet lekker van deze bijzondere tijd want je gaat die grote buik( en helemaal als je straks iets voelt) nog soms missen!
  Ik had trouwens ook meegedaan aan moeders voor moeders, dacht als ik toch moet plassen kan ik dat net zo goed in een beker opvangen :p

 30. Louanne
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Yay!! Super leuk nieuws! Proficiat Serena en George! Ik weet nu al dat het baby’tje geluk heeft om in zo’n warme familie terecht te komen. Geniet van elk moment, hopelijk blijven de zwangerschapskwaaltjes beperkt en ik kijk al uit naar de updates! :)

 31. Hakima
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Lieve Serena, ik lees al enkel jaren mee, maar reageer bijna nooit.
  Het is je zo gegunt, en hoop dat het een fijne zwangerschap mag worden en dat jullie er veel van mogen genieten, en dat jullie over enkele maanden een prachtige baby vast mogen houden.Je foto is prachtig, en gefeliciteert voor jou en George, liefs Hakima

 32. Laura
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Aaaaah wat leuk! Gefeliciteeerd!? Wat zijn er opeens veel mensen zwanger (Manon, Monica, jij) Echt heel leuk voor jullie?

 33. Jorien
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Wat een fantastisch nieuws! En welkom in de heerlijkste achtbaan ooit, dat huilen van geluk gaat nog heel veel vaker gebeuren hoor, Haha!
  Mocht je nog een zwangerschapscursus willen doen kan ik Jeanette Godtschalk van de Zwangere Zaak (Utrecht zuid) aanraden. Down to earth en ook aandacht voor lichamelijke oefeningen die de laatste loodjes iets minder zwaar maken. Ze heeft ook een fijn boek geschreven.
  Voor de rest lekker shoppen, maar laat je niet gek maken door alle lijstjes die er bestaan, daar staan dingen op die ik nooit gebruikt hebt! Vraag goed rond wat vriendinnen om je heen aanraders vonden, daar heb je meer aan.
  Leuk trouwens dat je tegelijk met Nena zwanger bent (laatst ook op Instagram toch, of haal ik mensen door elkaar?)

 34. Sisier
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Van harte gefeliciteerd jullie beide! Het is je van harte gegund Serena. Ik volg je al jaren en ik weet nog je exen, dat je soms zo twijfelde of het allemaal wel voor je was weggelegd etc, dus ik ben heel erg blij voor je dat het nu allemaal zo goed gaat! (Volgens mij weet ik zelfs nog de shoplog van het jurkje van de foto! Dat is denk ik ook al van een paar jaar terug inmiddels haha). Ik weet zeker dat je een goede moeder bent!

 35. 1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Van harte gefeliciteeeeerd met de zwangerschap Serena en George! Geniet van deze mooie tijd samen. Oh en trouwens, wat een prachtige foto van jou Serena!

  Veel liefs,
  Sherana

 36. Britt
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Wat een fantastisch nieuws! Heel veel succes met de zwangerschap en geniet er van, alle geluk toegewenst!

 37. Sam
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Een heel mooi 2018 en geniet ervan. Wat een fantastisch nieuws. Mooie blog weer!

 38. Ilona
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Gefeliciteerd! Mijn dochter is nu 15 maanden, super leuk! Ik schaam me altijd als ik mag vertellen dat ik 2 weken na stoppen met de pil al zwanger was. Nooit gerealiseerd dat dat voor de meeste mensen niet geldt.. we hebben geluk gehad (en waren ook best wel een beetje in shock, hoor!).
  Geniet!

  • Ilona
   2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

   Oja! Zwemmen is echt heel erg lekker als je zwanger bent, zeker als je meer richting het eind gaat, vond ik! Ik deed het 2x per week, heerlijk. Je hebt ook van die zwangerschapszwemlessen, dan ga je meer oefeningen doen in ‘t water. Is ook leuk!
   Zwangerschapscursus heb ik wel gedaan maar eigenlijk weinig aan gehad (de zwangere zaak utrecht), maar ik ben daar denk ik ook gewoon te nuchter voor.

   Veel plezier met alles uitkiezen enzo! In februari oid is ook altijd de 9 mnd beurs, ik ben er 1x geweest (niet zwanger zelfs en ik vond t best leuk!). Dan zijn alle winkels bij elkaar en kun je bv allerlei wandelwagens proberen.

 39. Evey
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Oooh fantastisch nieuws!
  Proficiat, het wordt een prachtig jaar voor jullie!!

 40. Rosa
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Hoi Serena,
  Komt er nog een filmpje dat jullie het aan familie gaan vertellen?
  Lijkt mij zo leuk!
  Liefs

 41. Jen
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Ik volg je erg graag, maar reageer bijna nooit. Wat een geweldig nieuws, van harte gefeliciteerd. Geniet van deze bijzondere tijd samen met George. (Zelf heb ik twee kleintjes van bijna 3 en bijna 8 maanden).

 42. Renu
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Aaaaaaaaaaahhhhh me so happy for you!!
  Hele mooie foto ook!

 43. MariadelMar
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Gefeliciteerd!

 44. Nina
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Hee Serena! Heel erg gefeliciteerd met je zwangerschap!! Leuk nieuws om mijn jaar mee te beginnen, ik ben oprecht heel blij voor je (ook al kennen we elkaar niet)!
  Ik hoop dat je zwangerschap goed zal verlopen en je er lekker van kunt genieten, en ik weet zeker dat je een goede moeder zal worden.
  Veel liefs!

 45. Lou
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Wow, respect! Ik was nog half bij die relatiedip van een paar weken geleden. Best een shock om dan zo snel daarna zwanger te zijn, lijkt me. Zeker omdat iedereen over die dip leest en jullie kind straks dus ook te weten komt. Dapper om er dan desondanks vol goede moed voor te gaan.
  Maar van harte! Het is prachtig!

  • Lisa
   1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

   Ze is al meer dan drie maanden zwanger dus ze was al zwanger tijdens het dipje.

  • Maya
   1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

   Tegen dat dat kindje hier terechtkomt zal het wel al een stuk of 10 jaar oud zijn, tegen dan weet het waarschijnlijk al wel dat het leven niet alleen rozengeur en maneschijn is maar dat er ook slechte dagen zijn.

 46. Naomi
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Wat ben ik blij voor jou meid! Ik kan me nog een filmpje herinneren waarin je zei dat je niet wist of je dit ooit allemaal zou hebben. Ik kon me er zo goed in herkennen, en kijk nu.. DIKKE PROFICIAT! <3 Je wordt echt een super goede, liefdevolle mama, weet ik nu al.

 47. MichelleH
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Ik ben super verrast, wat een fantastisch nieuws! Van harte gefeliciteerd Serena en George! Geweldig begin van 2018! :)

 48. vlinder
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  hartelijk gefeliciteerd lieve Serena, zo leuk om te lezen dat je zwanger bent!!! haha ik ben echt zo blij voor jullie, het lijkt alsof ik het van een goede vriendin hoor omdat ik jou al die jaren als blogster volg<3 maar ik reageer bijna nooit. Wens jullie veel gezondheid en geluk toe!

 49. Annemiek
  1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

  Lieve Serena,
  Ik ben ontzettend blij voor jullie! Ikzelf ben ook 33 (bijna 34) en wij zijn nu bijna 1,5 jaar “bezig” dus het geeft mij wel gemengde gevoelens. Ik weet zo goed hoe teleurgesteld je iedere maand was als je dan toch weer ongesteld werd. Heel herkenbaar helaas…. Ook lijkt iedereen wel “zomaar” zwanger te worden als jij het zelf echt graag wilt, nu toevallig ben jij het voor mij, maar ook Sannie (zoekt geluk) en Monica. Frustrend ook wel…maar ik put er ook hoop uit. Als het bij jullie kan, lukt het ons ook! ☺️
  Heel veel succes en geluk met de rest van de zwangerschap!
  Liefs Annemiek

  • Serena
   Auteur
   1 januari 2018 / maandag, 1 januari 2018

   hi Annemiek,
   wat vervelend om te horen, ook al was het bij ons binnen het jaar raak, ik kan me de frustratie héél goed voorstellen. Ben je al wel in gesprek met het ziekenhuis voor controles? Je hebt nog tijd zat, maar dat geeft wellicht wat meer rust?

   • Annemiek
    3 januari 2018 / woensdag, 3 januari 2018

    Haaj Serena, dank je voor je lieve reactie. Ja ik ben in november onderzocht en met mij is niks “mis” we hebben toen besloten de maand december even gewoon te genieten van alle mooie dagen met familie en in het nieuwe jaar verdere stappen te nemen. Maar ik moet zeggen ik vind het wel spannend. En net als jij al ooit eens in een eerdere video aangaf: als je iets zo graag wilt en dan niet doet omdat je niet in de juiste relatie zit, of geen relatie meer hebt… Nu gelukkig wel een ontzettend lieve vriend die ook dolgraag kinderen wil. En dan lukt het niet…frustrerend…Maar we houden hoop hoor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *