New week: hoe voelt dat nou, 30?

Niet heel anders dan 29 kan ik je vertellen, alhoewel ik stiekem al een beetje gewend was aan het 30-zijn. Ik weet niet waarom, let er maar eens op, maar wij Nederlanders zijn nogal van de leeftijden. Wij willen altijd van elkaar weten hoe oud we zijn. Ik merk het ook aan mezelf, ik vraag regelmatig hoe oud iemand is. We zijn denk ik gewoon een extreem nieuwsgierig volkje. De afgelopen maanden is mij dan ook regelmatig ongegeneerd gevraagd hoe oud ik ben en omdat ik het stom vond om te zeggen “ik ben 29, bijna 30” (alsof ik in een kleuter ben die zegt, ik ben 4, bijna 5) zei ik gewoon “ik ben 30”.

10683807_720841367965287_1775319300_n (1)Ik vind het tof om 30 te zijn. Sterker nog, ik keek er echt naar uit. Het is een mooi, rond getal. Dat is één. Bovendien ben ik er trots op dat ik op mijn 30e al zo veel moois heb bereikt. Ik heb een aantal succesvolle webshops gerund, ik heb een succesvolle beauty- en lifestyle blog, ik ben wel eens op TV geweest, ook wel eens op de radio, ik heb in de krant gestaan, en in diverse magazines, ik heb van mijn hobby mijn baan gemaakt, ik heb een diploma Bachelor of Applies Sciences in the pocket, 5 jaar werkervaring als farmaceutisch analist, er is een Beautylab Boek in de maak (newsflash!) en ik heb menig mooi plekje op de wereld van dichtbij bekeken. Ik kan trots en tevreden terugkijken op mijn leven tot nu toe en daarom vind ik het ook helemaal niet erg om ouder te worden.

Dirty 30Ik heb ook ergens het idee dat ik zelfs misschien wat serieuzer wordt genomen nu ik de magische grens van twintiger naar dertiger ben gepasseerd. Want als je 30 bent, dan ben je pas écht volwassen. Complete onzin natuurlijk, alhoewel het natuurlijk wel een stuk volwassener klinkt. Dertig. Ook vind ik het leuk om te zeggen dat ik 30 ben omdat de reactie dan altijd luidt “neeeeeee, 30?! JIJ?! Je lijkt wel [willekeurig getal tussen 24 en 29]”. Ook altijd leuk om in je zak te steken. Vreemd genoeg reageerde men niet zo wanneer ik zei dat ik 29 was. Dus voila, nog een voordeeltje aan het 30-zijn.

30 ain't the new 20Maar Sereen, 30 is het nieuwe 20 joh! Nou, niet helemaal mee eens. Want 30 is en blijft gewoon 30 en daar is helemaal niets mis mee. Vroeger was ik als de dood om burgerlijk te worden. “Nee joh, natuurlijk ga ik nog uit als ik 30 ben!”. Nou, niet dus. Ik doe eens in de zoveel tijd een cocktailtje c.q. drankje in Utrecht, ga nog wel eens mee (na lang overhalen) naar een feestje of festivalletje, maar verder heb ik er compleet vrede mee om heerlijk burgerlijk op de bank te hangen. Om te eten bij vrienden. Om filmpje te kijken bij vrienden. Of erger nog, bordspelletjes. Lekker een biosje te pakken, of helemaal geweldig, lekker een avondje voor mezelf. Ik heb er gewoonweg de kracht niet meer voor om zo veel te stappen en ik zou niet eens weten met wie ik dan zou moeten gaan, want al mijn vrienden en vriendinnen blijven net als ik het liefst lekker binnenshuis.

happy dirty thirtyHet leven begint pas bij je dertigste, zeggen ze. Het leven begint volgens mij gewoon als je uit je moeder komt. Wel ben ik van mening dat je op zo’n leeftijd een stukje rustiger bent. Dat je alles wat beter kan relativeren. Dat je niet meer zo snel boos wordt om niets. Dat je gezeik met vriendjes gewoon naast je neer legt en dat niet meteen je hele wereld in elkaar stort. Kortom, je wordt iets minder dramatisch en inderdaad, toch wat volwassener. En met minder drama houdt je natuurlijk meer tijd over voor de dingen die er écht toe doen. Dus misschien dat men daarom zegt dat het leven pas echt begint bij je 30e. Ik kan er nog niet over meepraten, ben pas 5 dagen de 30 gepasseerd, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen.

mac novel romance inspired look_1Hoe dan ook. Ik ben 30 en dat vind ik tof! Mijn zusjes hebben me een mooi steigerhouten tijdschriftenrek gegeven (hij staat op de achtergrond op de bovenstaande foto). Van hun vriendjes kreeg ik een IKEA bon. Nena gaat me een nieuwe koekenpan geven. Mijn andere vriendinnen gaven me een Surprise Party en mijn ouders hebben speciaal een liedje voor me laten maken door singer/songwriter Jasper Mook.

Ik vind het vooral leuk dat hij gewoon ‘Serena’ zingt op zijn Nederlands en dus niet op zijn Engels. Mijn ouders hebben Jasper een paar steekwoorden gegeven en verder had hij gewoon de vrije hand. Ik ben ontzettend blij met het resultaat. Jasper Mook heeft echt talent. En hoe gaaf, een eigen liedje!

Hieronder kunnen jullie ‘Serena’ beluisteren;

lyrics;

With a curious mind
She woke in September
Mom and dad were to witness
What they would remember
She took on the challenge
Life would draw
But she never stopped writing
What she saw

Surrounded by roses
She followed the streams
And at the end of the garden
Was a castle of dreams

Dream on Serena
You’re on your way now
Go on Serena
Your almost there now

She gives people beauty
With a love that will last
But her brain full of fashion has still space
For the past

From laying her sisters
In their beds
To the memories of Vegas
She will rest

Surrounded by roses
She followed the streams
And at the end of the garden
Was a castle of dreams

Dream on Serena
You’re on your way now
Go on Serena
You’ re almost there now

Go on
Just
Go on

Benieuwd naar meer Jasper Mook? Hierboven zingt hij zijn nummer Ready or Not voor het programma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’. En check hier zijn eigen YouTube kanaal.

Ik weet dat het altijd moeilijk is voor mijn familie en vriendengroep om een cadeautje voor me te verzinnen, maar toch weten ze me elk jaar weer te verrassen met originele en praktische cadeautjes, die ik echt goed kan gebruiken. Maar, zoals iemand al zei, “volgens mij is er geen mooier geschenk dan (h)echte vriendschap.” En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Kijken jullie er naar uit om 30 te worden? Of wanneer je de 30 (ruim) bent gepasseerd, begint het leven dan pas echt?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

90 Reacties

 1. Cariena
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Een Beautylab boek? Whaaat! Zo leuk 😀

 2. Estrieke
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wauw Serena
  Wat hebben je ouders je lief! Mooi geschenk.

 3. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Heel leuk artikel Serena! Wat betreft je laatste vraag.. Ik ben een beetje een neuroot als het gaat om leeftijd en dan mijn leeftijd specifiek. Bang om ouder te worden is het zeker niet, ik kijk uit naar dingen die alleen het ouder worden met zich mee brengt, maar ik vind het wel uhm.. spannend? Ook een verkeerd woord maar wellicht begrijp je het. Ik ben nu 24, nog voor de magische 25 grens en daar ben ik dan ook weer blij mee, net zoals jij blij bent om wél 30 te zijn geworden en niet nog ‘maar’ 29. Ik ben getrouwd en afgestudeerd dus wat is er dan precies waarom ik absoluut er niet aan moet denken om die grens van 25 dan wel 30 te passeren? Al sla je me dood. Maar het is wel zo. Volgend jaar vier ik met volle glorie mijn 24 2.0 verjaardag, gewoon omdat het kan. En omdat het te stom voor woorden is en dat het ook weer grappig maakt.

 4. Romy van den Burg
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  ah kippenvel bij het liedje! x

 5. Talitha
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  “Het leven begint pas bij je dertigste, zeggen ze. Het leven begint volgens mij gewoon als je uit je moeder komt.” Wat een leuke tekst! Daar ga ik iets mee doen als ik dertig word. Als ik het me dan nog kan herinneren ;).
  En een Beautylab boek! Wauw! Ik zal het kopen zo gauw als het uit komt, te gek!
  En dat liedje is werkelijk práchtig. Ik zit het de hele tijd te luisteren, wauw.

 6. Vlinder
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Oh wauw, wat een super origineel en mooi cadeau van je ouders! Ik ben zelf in juni 33 geworden en moet zeggen dat ik het heerlijk vind. Ik merk dat ik me veel minder druk maak om dingen en veel meer geniet van het leven dan vroeger. Daarnaast zeggen getallen me niet zo veel, je bent zo oud als je je voelt. Ik ken jonge mensen die zich gedragen alsof ze al bejaard zijn en ik ken bejaarden die nog elke week staan te knallen in de sportschool…age ain’t nothing but a number 😉

 7. Raf
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Dat liedje <3 wat een liefde !!

 8. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat gaaf, je eigen liedje cadeau! Nog gefeliciteerd 🙂

 9. Elke
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wooow je hebt gewoon je eigen liedje, super leuk! En gefeliciteerd nog 🙂

 10. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een mooi liedje en een origineel cadeau!

 11. Laura
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wauw wat een prachtig nummer..! Kan ik dit nummer ergens downloaden?

  • Serena
   Auteur
   8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

   Kan je het nummer niet via deze blogpost opslaan?

 12. Thirza
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Beautylab boek 😮 YAYYYY =D

 13. Maria
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Heel mooi geschreven Serena, en dat nummer kreeg zelfs kippenvel, prachtig. xxx

 14. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  “Het leven begint pas bij je dertigste, zeggen ze. Het leven begint volgens mij gewoon als je uit je moeder komt.” LOL! Vond ik even een leuke quote. Ik ben blij dat je gewoon vrede hebt met je leeftijd, er zijn zat mensen die het maar vervelend worden om ouder te worden.

 15. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat gaaf dat je ouders een liedje voor je hebben laten schrijven. Heel origineel cadeau! En leuk artikel! Ik word volgende maand 22, dus het duurt nog wel even voordat ik 30 ben. Maar op zich snap ik dat hele probleem niet wat mensen met 30 worden hebben. Fijn dat jij er zo ontspannen en positief over bent 🙂

 16. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  30 is hartstikke leuk!! Ik kijk uit naar de 40. Ik merk dat ik nu pas mijn “echte” ik leer kennen. Dit is meer relaxed dan in je 20’er jaren zitten.
  Enjoy!!

 17. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Gefeliciteerd!

  Het slaat idd nergens op, maar zelf vind ik 30 ook wel oud klinken. Mijn man is 30, dat klinkt toch een stuk serieuzer dan midden 20. Over 3,5 jaar word ik 30 en dan heb ik een zoontje van bijna 4….

  Het is denk ik niet zozeer de leeftijd, maar meer het besef dat de tijd zo snel gaat. Te snel!

 18. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ik snap eerlijk gezegd nooit zo goed waarom mensen het zo erg vinden om ouder te worden, tja het gebeurt nu eenmaal en je kan er niets aan doen dus leer er mee leven. Ik ben blij dat jij 30 een mooie leeftijd vind want wat is er mis met 30? Ik ben 25 dus onderweg naar de 30 en nee ik kijk er niet tegenop hoor ik denk juist dat ik de komende vijf jaar heel veel belangrijke momenten ga beleven en daar kijk ik nu al naar uit 🙂

 19. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een mooi nummer Serena, bijzonder ook om zoiets kado te krijgen! Ik ben 24 en zie er stiekem wel een beetje tegenop om 30 te worden haha, maar er zijn zoveel mensen die de 30 niet eens halen dat je eigenlijk gewoon heel blij moet zijn dat je weer een jaartje ouder geworden bent 🙂

 20. Veronique
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ik wordt over 4 maanden 30 en zie er ook niet echt tegenop. Ik had wel altijd gedacht op die leeftijd moeder te zijn, maar dat gaat niet meer lukken. Dat vind ik als enige wel jammer, maar daarbuiten veranderd er natuurlijk niets. Ook ik ben blij met wat ik heb bereikt en zit al veel beter in mijn vel. Het niet meer uitgaan geldt ook hier, ga liever lekker uit eten of overdag wat leuks doen.

  Het is maar een getal 😉

 21. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een prachtig nummer. Dat is nou echt een mooi verjaardagscadeau en een hele mooie herinnering 😉

 22. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Eind van deze maand wordt ik ook lid van de club! Ik kan me helemaal vinden in het rustiger worden, maar aan de andere kant voel ik me ook nog niet volwassen. Tenminste niet zo volwassen als dat ik dacht dat 30 was, toen ik 12 was of zo.
  En ik ben benieuwd naar het Beautylab boek. Wanneer mag/kan je er iets meer over vertellen?

 23. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Nogmaals gefeliciteerd! Voor mij voelt dertig nog echt zo ver weg, het voelt ‘ouder’. Al weet ik dat dat echt ontzettend meevalt want ik heb een aantal vriendinnen die de dertig al zijn gepasseerd en zij lijken echt niet zo veel ouder dan ik!

 24. assiepoester
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ah, wat leuk en herkenbaar om te lezen. Vooral van rustig aan doen, niet meer zolang of tot heel laat feesten en ruzies met je vriendje is niet het einde van de wereld!! Volgende jaar wordt ik 30 en moet ik erook aan geloven. Gelukkig lijk ik ook maar 24-26 😀 😀 (alhoewel ze daarna direct zeggen hmmm nee je bent al jaren een arts dus dat kan niet)

 25. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ik heb nu al moeite om mijn leeftijd uit te spreken, laat staan dertig. Ik hoor het getal wel en ik dacht ook van ‘ja als ik die leeftijd heb bereikt, dan ben ik zeker getrouwd en 2 kids’. Nou nee dus. Ik voel me nog steeds alsof ik 21 jaar ben ofzo en ik ben daar nog echt niet aan toe.

  Btw echt cool dat je zo’n mooi nummer cadeau hebt gekregen. Erg origineel.

 26. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ik ben 28, ga dus ook richting de dertig end at vind ik helemaal prima 🙂

 27. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Good for you! Des te beter dat je er zo positief tegenover staat eh. Ik ben nu 27 en ik vind dat echt al erg… ik denk dus niet dat ik er zo goed ga mee omgaan als jij.

 28. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat gaaf zeg een Serena liedje en een boek! Een topper ben je!

 29. Marieke
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een origineel cadeau van je ouders 🙂 Superlief.

 30. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ik vind het ook volwassener klinken als iemand de 30 heeft gepasseerd, ik weet ook niet waarom. Maargoed, zelf moet ik nog 9 jaar en daar ben ik wel blij mee!

 31. Bayla
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een prachtig lied, ontroerend ook. Zelf ben ik 43 en bij mij kwamen in de jaren van 30 naar 40 de puzzelstukjes samen. Er is nu een soort van rust en gemoedelijkheid en meer mentale kracht wat ik heel prettig vind. Dus inderdaad, kijk er naar uit en heb een prachtige toekomst.

 32. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ohh super mooi liedje! Nog gefeliciteerd Serena❤️

 33. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat een prachtig nummer, kippenvel!

 34. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Nog van harte gefeliciteerd! <3

 35. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Leuk artikel! En het liedje, wat cooll Een Serena-de haha! Superbenieuwd naar je boek!

 36. daphne
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Vind de new week artikelen altijd zo inspirerend en,fijn om te lezen! You go Girl! Maarehm…beautylab boek?!?!? Meer info pleazz

 37. Wendy (B)
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ik vond (en nu nog steeds) niet leuk om die ‘3’ te krijgen…

 38. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  De 30 is bij mij ook al in zicht. Ik ben 27. Toch kijk ik er niet naar uit hoor, ik vind het verschrikkelijk. Maar misschien tegen die tijd is het wel weer anders. Ook krijg ik van vrienden altijd een nummer van NoFX toegestuurd op mn verjaardag. Het heet ook the happy birthday song, maar de tekst is eigenlijk dat ze het alleen maar zingen om je voor schut te zetten. Die humor moet je kunnen waarderen, maar we doen het al zo’n 12 jaar… dus dat zit wel goed. xxx Lucinda

 39. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wauw je ziet er zo stralend uit en superleuk om te lezen hoe je over het 30-zijn denkt. En je bent nog vergeten te noemen dat je gewoon pumps hebt ontworpen, wauw! Echt al zoveel moois heb je bereikt en daar mag je oprecht heel trots op zijn, waanzinnig dat je deze kansen hebt aangepakt. Je doet het super en ik ben heel erg benieuwd wat er voor moois nog meer op je pad gaat komen, oeee een boek, can’t wait :D! Enjoy en maak er een onvergetelijke tijd van! Liefs, Dagmar

 40. Irem
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Dat liedje is prachtig!

 41. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Je bent een voorbeeld voor meiden/vrouwen die 30 worden! Er wordt altijd zo heftig over gedaan, maar ik heb er zelf ook geen moeite mee. Ik wordt over 2 weken zelfs 31, haha. Hoewel voor mijn gevoel het getalletje niet bij me past, vind ik het niet erg. En ja, ik word ook standaard tussen de 22 en 26 jaar geschat. Maar dat is gewoon een Indische bijkomstigheid ;).

 42. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Wat super dat er liedje voor je gemaakt is >3 En je mag trots zijn op wat je allemaal bereikt hebt voor je 30ste. En ik ben heeeel erg benieuwd naar het Beautylab boek wat in de maak is 🙂

 43. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Leuk om te lezen hoe je het ervaart om ‘dertiger’ te zijn, haha! Bij mij duurt het nog even, ik zit pas op de helft 😉 En super gaaf dat Jasper een heel liedje voor je gemaakt heeft, hij heeft echt talent!

 44. Peet
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Ik ben nu 46 jaar, als mensen vragen hou oud ik ben moet ik er over nadenken .
  30 jaar dat was echt de tijd van de veranderingen, en dat gebeurde ook weer na mijn 40ste jaar .
  Xxx

 45. Marieke
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Nu moet ik mezelf toch even corrigeren. Ik vind het fijn om dertigER te zijn. Met die leugen kom ik niet weg haha

 46. Marieke
  8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Gefeliciteerd!! Enneh…. welkom bij de club. Nu begint het verval ;-p
  Ik geniet ervan om dertig te zijn. Heb nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten (helaas wel strakker, maar hé je kunt niet alles hebben).

 47. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Nog iets minder dan een half jaar en ik word alweer 42 en sommige roepen dat het leven pas bij 40 begint 😉

  Als ik nu terug kijk naar toen ik dertig werd, klopt het wel met wat je zegt. Ik werd rustiger, kreeg meer zelfvertrouwen en zit sindsdien gewoon lekkerder in mijn vel.

  Dus ik wens je een heel fijn 30ste jaar met veel volwassen wijsheid.

 48. 8 september 2014 / maandag, 8 september 2014

  Leuk om te lezen over je net 30 zijn. Zelf ben ik nu 16, dus ik heb nog wel even te gaan. 😉 Wat super gaaf dat Jasper Mook een liedje voor/over jou heeft gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *