My Summer Look

Volgens mij heeft iedereen wel zo zijn favoriete make-up look, een go-to look die altijd goed is, met kleuren waarvan je weet dat ze je mooi staan en aangebracht op een manier die bij jou past. Zo heb ik een everyday look, een night look, maar ook een summer look! De look die ik eigenlijk altijd draag wanneer ik naar het strand ga of ga zwemmen, of wanneer ik keihard ga chillen (als een baas) in het park.

My summer look:

That's right. Totally naked. Ok, niet helemaal totally.

Ik draag alleen een zonnebrand speciaal voor het gezicht (met SPF50 en een matterend effect, ideaal!). Ik heb een vrij vette huid en met dit spulletje ga ik niet glimmen als een spiegelei. Mijn wenkbrauwen laat ik voor wat het is, ik draag niets op mijn ogen (geen eyeliner en mascara, ook al zijn ze echt goed waterproof), maar ik draag wel wat bronzer om mijn gezicht iets meer kleur en definitie te geven (bovendien zijn de gouden shimmertjes gewoon mooi zo in de zon) en een vette lippenbalsem omdat mijn lippen anders gortdroog worden.

Vichy mattifying face fluid dry touch SPF50, Guerlain terracotta bronzer 01, EOS lipbalm

Hop, zonnebril op mijn bakkes en niemand ziet mijn 'kale oogjes'. Cocktailtje in de hand, muziekje aan. Genieten!

Als ik heel eerlijk mag zijn vind ik het echt dikke onzin om met een full face make-up naar een plek te gaan waar je echt komt voor de zon. Vroeger toen ik een jaar of 14 was deed ik het wel hoor, mascara op, wenkbrauwen bijtekenen, we hadden toen zelfs poeder bij ons! Mijn nichtje Maren en ik lagen dan bij zwembad Merwestein in Nieuwegein mooi te wezen, maar echt lekker zwemmen deden we niet omdat we heel paniekerig probeerden ons hoofd boven water te houden, haha!

Ach ja, dat was toen. Nu heb ik echt wel maling aan mijn looks wanneer ik naar het strand ga. En sowieso, je bent echt niet de enige zonder make-up. En 90% van de tijd heb je een zonnebril op! En bij zulke hitte moet ik er echt niet aan denken om mijn gezicht te bedekken met foundation, zelfs geen luchtige minerale poeder foundation. Zoals jullie weten moet je om de twee uur opnieuw zonnebrand bijsmeren en dat gaat nogal lastig wanneer je er foundation onder draagt.

In het verleden had ik hier wel moeite mee hoor, want ik heb nu eenmaal geen gladde, egale huid. Maar juist door de zon en het zoute water werd mijn acné iets minder en het viel al helemaal minder goed op doordat mijn huid een gebronsd tintje kreeg. Hoe bruiner ik werd, hoe minder make-up ik 'nodig' leek te hebben. Een aantal jaren geleden was ik met de girls op Ibiza. 's Avonds wanneer we gingen stappen deed ik alleen maar mijn ogen, wat blush en een lipgloss en ik was klaar. En zelfs dat leek eigenlijk nog bijna te veel!

Hieronder een foto uit de oude doos! Dit was op Ibiza, 4 jaar geleden. Ik kijk een beetje gek, maar zoals je kunt zien draag ik alleen maar wenkbrauwpotlood, mascara en een donkerblauw lijntje onder mijn oog. Zucht… ik wil weer zo bruin zijn!

Trouwens, het bruinst wat ik ooit ben geweest is dit:

Hihi! Dit was in Myrtle Beach (South Carolina, USA) waar mijn familie en ik Larissa gingen opzoeken die daar op dat moment stage liep. Het was meteen na mijn week Ibiza dus vandaar dat ik zo extreem bruin was geworden. Twee volle weken zon en dan zie ik er dus zo uit.

Ach, om even terug te komen op het onderwerp, iedereen moet lekker zelf weten wat 'ie doet, maar ik vind het onnodig en zelfs een beetje bizar om veel make-up te dragen aan het strand. Ik snap dat men onzekerheden heeft, die hebben we allemaal, maar je zou het echt eens een keer moeten proberen. Het voelt zo lekker en luchtig en je hoeft niet bang te zijn dat alles van je gezicht afsmelt. In het begin misschien een beetje onwennig, maar dit gaat al snel weg. Vooral wanneer je heel veel anderen ziet die óók geen make-up dragen.

Van alle looks is mijn summer look toch wel mijn favoriete look. Het is snel klaar en het klinkt misschien gek, maar het geeft me zo'n heerlijk 'vrij' gevoel! 🙂

Hoe doen jullie dat met make-up op het strand, bij het zwembad of op andere plekken waar je naartoe gaat om te zonnebaden?

Until next time,

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

102 Reacties

 1. 12 augustus 2012 / zondag, 12 augustus 2012

  Ik draag sowieso al weinig make-up, soms een beetje mascara (dus mijn every-day look is eigenlijk ook gewoon naked) en als het warm is al helemaal niet, want (bijv. op vakantie) is zwemmen toch het enige wat je doet.

 2. Lotte
  28 juli 2012 / zaterdag, 28 juli 2012

  Mijn huid voelt juist superdroog aan sinds ik naar het strand ben geweest…

 3. 28 juli 2012 / zaterdag, 28 juli 2012

  Op de laatste foto herken ik Tara bijna niet! Wat is zij veranderd zeg!

 4. Kimberley
  27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

  Serieus, jaloers op jou bruinheid haha! En ik ben het helemaal met je eens. Op zonnige dagen heb ik echt even “schijt”, om het zo maar te zeggen, aan mijn make-up 🙂 LIpbalsem, zonnebril (en een hoedje) en klaar ben ik voor de dag!

 5. 27 juli 2012 / vrijdag, 27 juli 2012

  Love it. En indd, ik vind het zelf ook fijner om helemaal niks op te doen in de zomer. Plus ik ben dan sws een stuk bruiner. <3

  x

 6. Marloes
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik doe altijd wat concealer op om mijn blauwe kringen weg te poetsen, soms nog wat wenkbrauwpoeder en een beetje gezichtspoeder, maar die laatste twee niet noodzakelijk. Wel spf lipbalsem trouwens.

 7. nirosha
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik heb gister met vrienden bij de lek gelegen, heerlijk.
  Maar geen make-up voor mij dan hoor! Zonder make-up zie ik er ook best leuk uit ; )

 8. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Helemaal mee eens. Sometimes.. less is better.

 9. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik hou het in de zomer bij een dun laagje EDM met een beetje MAC Prep & Prime loose poeder. En soms alleen wat bronzer en mascara, soms een oogpotloodje. In ieder geval lekker licht!

 10. Emma
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  OMG! Ik ga bijna elk jaar naar myrthle beach 🙂 Woont familie!

 11. Cindy
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Je zei dat je er moeite mee had om zo de deur uit te gaan. Maar zou je ook een stuk willen schrijven over meiden met lelijke benen die het nog niet aan durven om zelfs met dit weer met blote benen over straat te gaan? Is bijna het zelfde toch?

 12. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  hihi, even trots showen hoe bruin je kunt worden, en gelijk heb je meid ;). Ik heb helaas zelf zo’n lichte huid (ik heb pigmentvlekjes op mijn benen die je niet kunt zien omdat ik zelf al zo bleek ben) dat ik me om de 15 minuten insmeer met dit weer als ik op het strand lig (echt!). Dus een klein steekje van jaloezie voel ik wel als ik naar jouw foto’s kijk… 🙂 Maarja! mooi bleek is niet lelijk. Geniet nog van het weer en smeer je goed in!! 🙂 xxx

 13. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik heb ook altijd bijna geen make-up op in de zomer / als ik naar het strand ga, lekker au naturel, hihi! En jezusss wat ben je bruin op die laatste foto, wou dat ik zo bruin kon worden!!

 14. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik mijd ook make-up als ik ga gaan zwemmen of naar het strand ga. Als ik dan ook al make-up ga beginnen dragen dan is er binnenkort geen houden meer aan. Puur natuur, hoe onzeker ik ben, moet ook kunnen!

 15. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Leuke look!

 16. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ik draag heel vaak geen make-up. Werk vaak thuis dus dan voelt het zo nutteloos om je op te maken als niemand het ziet! Hoewel, in het openbaar heb ik er ook geen moeite mee hoor. Zonnen en sporten bijvoorbeeld doe ik sowieso zonder. Hooguit een laagje waterproof mascara (maar niet als ik ga zwemmen).

 17. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Pff ik herken die schaamte! Voor een toneelvoorstelling waar ik aan mee deed moest je natuurlijk gemake upt worden op de manier van de sminkers, dus achter de schermen moest ik verschijnen zonder make up tussen 50 anderen.. Ik streste hem helemaal, maar eenmaal daar keek in in de spiegel en dacht; ik heb geen primer, foundation en poeder nodig! Veel mensen hadden niet eens door dat ik mijn pancake foundation niet op had, haha. Sindsdien draag ik alleen nog maar ooglooks en materende poeder 🙂 en ik ben er blij mee! Dus voor de zomer hoef ik alleen wat minder mascara op te doen. Happy <3

 18. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Ooh wauw, wat was je mooi bruin! Echt prachtig! Ik doe meestal alleen wat waterproof mascara op en wat lippenbalsem, zonnebrand gebruik ik eigenlijk niet omdat ik nergens verbrand,blessed by god, haha.
  Lovee!

 19. E.
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Met deze hitte doe ik echt helemaal niets op. En ik heb echt het hoofd van Wednesday Adams zonder make-up. I DONT CARE!
  Heerlijk, lekker zonnen en zwemmen en daarna gewoon grondig douchen en dan aan de barbecue. Verder wil ik me over helemaal NIETS druk maken. Ik zou misschien iets meer mogen poetsen.. OEPS

 20. 26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  Wow je was echt bruin op die fotos! Ik doe meestal alleen een beetje mascara op en natuurlijk zonnebrand creme

 21. Bonnie
  26 juli 2012 / donderdag, 26 juli 2012

  helemaal mee eens! Ik heb de laatste twee dagen zonder make up gelopen, terwijl ik dat echt nooit doe. Vorig jaar zomer een dagje en verder twee jaar geleden volgens mij. Maar met een lekker kleurtje zie ik er veel egaler uit en drogen mijn puistjes ook uit, zonnebril erbij en klaar! Tof natuurlijk dat merwestein wordt genoemd haha, jeugdsentiment.

 22. simone
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  vandaag ook lekker naar het strand geweest, en heerlijk bruin geworden. ik denk van waarom ga je make up op doen naar het strand, je gaat zweten, je gaat zwemmen enz, maar een vriendin van mij dacht daar anders over en we moesten nog in een half uur op haar wachten omdat ze haar haar wou stijlen… -_-

 23. carolijn
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  ik doe eigenlijk helemaal niets op, dus ook geen mascara, oogpotlood of iets dergelijks! Het voelt heerlijk fijn, sowieso draag ik als ik op vakantie ben meestal een zonnebril en bovendien is het heel lekker om in de avond dan naar bed te gaan, hoppa pyjama aan, tanden poetsen en slapen! tenminste geen gedoe met make up er afhalen…

 24. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Als ik van plan ben te gaan zwemmen (of het is ulllltra heet ;P) dan heb ik meestal of helemaal geen make up op of een beetje waterproof mascara 🙂 xx

 25. Rianne
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik draag op de meeste zomerdagen alleen zonnebrand op mijn gezicht (niet speciaal voor het gezicht, wel speciaal tegen zonneallergie) en soms (als ik naar het strand ga of winkelen of met een diner ofzo) dan doe ik mascara op. Verder ben ik zomers lekker naturel.

 26. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Die Vichy lijkt me wel fijn! Ik heb nu wel een zonnebrand voor mijn gezicht, maar daar krijg ik zo’n vette plakkerige huid van…dus een matte zonnebrandmiddel voor mijn gezicht zou inderdaad ideaal zijn!
  Leuke foto’s! en inderdaad, met zulk mooi weer heb je ook niet zo veel nodig om er mooi uit te zien!
  Groetjes Hennie

 27. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  True! Make-uppen is trouwens leuk, maar op vakantie doe ik liever andere dingen. Wat was je trouwens bruin, woooow haha!

 28. tina
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  het klopt zeker dat als je een kleurtje hebt je veel minder make up nodig hebt!
  Ik heb vandaag 2 uur gezond en daarna gewoon hop, alleen met bronzer en lipgloss de stad in gegaan. En geloof me, my skin sucks. Maar het valt door die inie minie kleur verandering al zo veel minder op. En indd met dit weer gewoon schijt aan hebben wie je ziet. Je word er heus niet ineens lelijk van als je zonder make up loopt,

 29. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Als ik naar het strand of zwembad ga dan draag ik ook geen make-up. En als ik een dagje ga stadten of met vriendinnen weg dan draag ik alleen mascara en wenkbrauw potlood. Dat vind ik dan genoeg met dit weer.

 30. Cindy
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Vind het ook vette onzin om make up te dragen als je naar strand ofzo gaat. Toevallig vandaag en gisteren geweest, gister hele dag vrij, maar vanmorgen wel gewerkt. Voordat ik dan naar strand ga verwijder ik eerst alle make up, en doe naar strand alleen mascara en lipgloss of lipstick. Meer dan zat!

 31. sel
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik zelf ben extreem wit, net zo wit als een melkfles haha..en ik word echt bijna niet bruin in de zon, ja misschien wel als ik 2 weken lang in de zon lig maar dan word ik eers dus knalrood…en daarom doe ik aleen een dun lijntje oogpotlood en een beetje lippenstift op..

 32. N
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Aan het strand draag ik ook niks, maar vandaag naar m’n werk wel gewoon foundation, mascara, concealer en wenkbrauwpoeder

 33. diana
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik doe niks op naar et strand of zwembad! Alleen zonnebrand.
  Is zelf lelijk, meisjes met panda ogen..like je weet dat er water is.
  Niet alleen jonge meisjes doen dat, ook veel volwassen vrouwen.

 34. eve
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Bah, niets ergers dan die uitgelopen mascara kop zien in de spiegel nadat je net zo leuk naar die spanjaard lachte.

  Dusja bij het zwemmen doe ik niets meer op .

  En wat zou ik graag jouw huidskleur willen hebben, jezus wat was jij bruin !!

 35. Anna
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  je schrijft leuk!

 36. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik gebruik meestal alleen een beetje matterende poeder als ik naar mijn werk ga, en voor derest puur natuur!

 37. Nelke
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  ik doe alleen wat mascara en eyeliner op, beide natuurlijk waterproof 🙂 Maar eigelijk draag ik altijd alleen maar mascara en eyeliner, meer niet (:

 38. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik draag zelf ook het liefst helemaal geen make-up als ik lang in de zon zit. Het voelt al zo vies en plakkerig aan als je lang in de zon zit, maar met make-up op al helemaal. Meestal draag ik helemaal niets, óf alleen een beetje mascara + wenkbrauwpoeder.

 39. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Dan draag ik gewoon geen make-up, niet te moeilijk doen. Foundation houdt het toch niet als ik ga zonnen en/of zwemmen.

 40. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Leuk artikel! Ik draag met dit weer ook geen make-up, lekker in topje en rokje naar buiten en bruinen maar 🙂

 41. 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Mijn summerlook = zonnebrand + wenkbrauwgel van de hema

  En in de avond wanneer we uit eten gaan op vakantie nog wat concealer onder mijn ogen.

  en meestal laat ik mijn wimpers verven in de zomervakantie.

 42. Genevieve
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik doe niks aan me make-up
  Echt onzin vind ik dat

  Heel erg vind ik het voor mezelf niet want ik draag dagelijks niet heel veel make-up

 43. paulien
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  ziet er mooi uit! normaal draag ik in de zomer ook niet veel maar nu heb ik veel onzuiverheden, dus gebruik ik ook wat concealer.

 44. Diane
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik gebruik eigenlijk juist geen lagen make up met mijn onzuivere huid. Ik heb liever een paar rode bultjes dan een laag foundation.