My Dip Dye Hair!

Afgelopen dinsdag heb ik een bezoekje gebracht aan Kinki kappers omdat ik mijn haarpunten wilde voorzien van een kleurtje. Ik wist nog niet zo goed welke kleur, maar eenmaal daar kreeg ik het advies om het donkerpaars te verven. Fellere kleuren konden alleen echt goed uitpakken op witblond haar en daarvoor zou ik minimaal 2 dagen in de bleek moeten hangen met mijn haarpunten. Of nou ja, daar kwam het zo ongeveer op neer. Klik verder voor mijn kappersavonturen en meer foto’s van mijn dip dye hair!

Wat me opviel aan Kinki kappers was het feit dat er slechts 1 vrouwelijke kapster rondliep. De rest van de kappers (zo’n stuk of 4) waren mannen. Of nou ja, mannen. Hele stoere en trendy geklede boys. Met petjes en sneakers. Ik had een leuk jochie genaamd Michael (blauwe pet). Hij was bang dat mijn haar zou afbreken als ik het vaker dan één keer zou blonderen, omdat mijn haar zo donker en breekbaar is (vooral mijn punten zijn erg droog, en dat wordt met iedere blondeer beurt alsmaar droger). En kijk, als er haren afbreken valt er niets meer te kleuren natuurlijk!

Zodoende heeft Michael de onderste 15 cm van mijn haren voor een uur in de waterstofperoxide gehangen. Hierna waren mijn punten behoorlijk licht, maar eerder een beetje donkerblond/bronze/geel van kleur en inderdaad niet witblond. Hij raadde me daarom de kleur Violet aan, een donkere, intens paarse kleur.

Violet heeft 20 minuten ingetrokken en dat is meer dan genoeg. Man, wat is het paars! Het is wel donkerpaars, dus nog vrij subtiel. Eenmaal thuis vond ik het eerlijk gezegd net té subtiel. Had ik maar meer laten blonderen, dacht ik. Het was maar zo’n klein stukje paars en dat paarse was juist zo mooi! Overigens werd er €20 gerekend voor het blonderen en €20 voor het verven. In totaal was ik dus €40 kwijt.

Toevallig was mijn zusje Tara ook haar haren aan het dip dyen. Gewoon thuis, want Tara is nogal van de DIY. Zij had de kleur Rubine besteld, een intense rode kleur met een roze ondertoon. Ze zei dat je haar niet persé blond hoeft te zijn om te ‘pakken’, dus liet ik haar mijn haren vanaf de helft van mijn hoofd (behalve de paarse punten) insmeren met Rubine. Na het uitspoelen kon je pas het effect goed zien. Mijn haren lopen nu over van donkerbruin (natuurlijke kleur), naar een lichtere tint bruin (de John Frieda haar mousse), naar Rubine (aangebracht zonder te blonderen), naar Violet (aangebracht over geblondeerde punten).

In het felle zonlicht of daglicht valt de kleur goed op, maar als het iets donkerder is, dus als er geen direct licht opvalt, dan valt het eigenlijk helemaal niet zo op. In het Barbie filmpje van gisteren bijvoorbeeld had ik mijn Dip Dye al, maar ik geloof dat er maar een handjevol oplettende meiden waren die er een glimps van hadden opgevangen ;-)

De foto’s hieronder zijn genomen me flits (links) en zonder flits (rechts) in natuurlijk daglicht. Bij natuurlijk daglicht valt het paars beter op dan in het felle zonlicht, waar het paars een rode gloed heeft. In het echt heeft mijn haar meer paars, dan rood. Ook is het niet zo opvallend als hier op de foto’s.
Mijn punten zijn nu nóg droger dan eerst. Hier op de foto heb ik geen serum gebruikt, maar dat is vanaf nu een absolute must! Weten jullie nog hoe de haren van je My Little Pony of Barbie er na een tijdje uit zagen, na talloze bad/douche- en borstel sessies? Van dat frizzy, droge haar? Nou, dat heb ik nu dus als ik wakker word. Gelukkig zijn het alleen maar mijn punten die geblondeerd zijn, en knip ik ze er over een tijdje, als het echt niet meer te redden valt, weer af.
Ik kan een dip dye aan iedereen aanbevelen! Je kan het ook gemakkelijk thuis doen, vooral als je haren al blond (of geblondeerd) zijn van zichzelf. Je hoeft alleen van die potjes met semi-permanente haarverf te kopen. Je kan die potjes voor 12,95 bij de Kinki kapper kopen, maar Tara heeft ze goedkoper online besteld. Ze zal hier zelf nog een artikel over schrijven op KittehsCupcakes.com, dus als je interesse hebt kunnen jullie daar binnenkort alle info over vinden. Als je niet kan wachten kun je haar gerust mailen of lastig vallen op Twitter. Het merk van deze potjes haarverf is ‘La Riche’. 
edit: Ik heb even gegoogeld en ik heb ze in deze webshop voor €6,90 gevonden! Hier zie je ook meteen de beschikbare kleuren. 
De verf zal trouwens langzaam vervagen en daarom heb ik een potje Violet aangeschaft voor thuis. Ik kan dan eens per week wat haarverf met shampoo mengen en daar mijn haren mee wassen, om de kleur bij te houden. ‘Je moet alleen niet schrikken van het paarse doucheputje’ waarschuwde kapper Michael me. Juistem.

Wat vinden jullie van de gekozen kleur en de dip dye trend?


Until next time,

Serena Verbon

Follow me on Facebook, YouTube, Bloglovin & Twitter

Volg:

21 Reacties

 1. ?
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Heey weet jij misschien wat er slechter is voor je haar, dipdye of blonderen. Ik hoof dat jij raad weet❤

 2. 16 november 2015 / maandag, 16 november 2015

  Ik zou graag mn haar willen dip dye maar
  Ik weet niet waar en ik heb op de website van kinky kappers gekekn. Maar daar staat de prijs er niet op
  Heeft iemand tips of weet iemand goeie kappers
  Laat het me weten

 3. Esse Ther
  6 maart 2015 / vrijdag, 6 maart 2015

  Ik heb La Riche Directions ook gebruikt (in welke kleur weet ik niet meer precies). Ik wilde graag een blue dip-dye en dus ging ik aan de slag met La Riche.

  Ik heb mijn haar in OKTOBER geverfd, het is nu maart, en mijn haar is GRIJS geworden. De hele onderkant. Helemaal grijs.

  Ik wil graag weer een dip-dye, die NIET GRIJS uitpakt, maar voor een maand (of 2) blijft zitten. Zal ik dan weer La Riche uitproberen, maar dan een andere kleur? Of moet ik gewoon een heel ander merk proberen?

 4. Madeleine
  9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Bij de darberstore.eu heb je de potjes van la riche directions nog goedkoper het verschild van 2,95 en 6,50 nog goedkoper dus

 5. Daniella
  12 juli 2012 / donderdag, 12 juli 2012

  Oja en kwou dit al heel lang en einderlijk hb k het en nu zie k bijnaa iedereen hiermee lopen xD

 6. Daniella
  12 juli 2012 / donderdag, 12 juli 2012

  Echttt heel erg vetf kheb zf oOk Dip Dye Hair maar kheb wel geblOndeerd, khad aS eerSt oOk paarS DipDye en daarna heb k roze genomen n nu op dit moment hb k blauw en ik vind het zo vett hierna wil k ook gifgroen doen en allemaal felle kleuren ook roOd een keertjje xD hihi

  LoVe DipDyeHair So much voOral al die reactieSs van menSen

  Gr 15 jarig meiSjje met NU blauw haar

 7. 8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Supergaaf ! Wil het misschien ook wel doen !

 8. Liselotte
  1 april 2012 / zondag, 1 april 2012

  Hey! Het staat echt super leuk! ik heb nu ook een dip dye en het is echt wennen. Mijn haar is blond en aan de onderkent nu bruin. ik ben er wel super blij mee! Liefs, Liselotte

 9. Alyssa
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  echt super leuk! (: ik wil het ook graaaag doen! Moet je, als je donker haar hebt, persee je haar bleken? [:

 10. Iris
  27 januari 2012 / vrijdag, 27 januari 2012

  Vraag: moet je perse je haar laten bleken als je er een kleur in wilt? want dat is voor mij eigenlijk de enige reden dat ik het nog niet doe, omdat ik dit nog niet zeker weet.. Ik heb denk ik bijna dezelfde kleur haar als jij :)

 11. klaartje
  4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

  ik heb een vraagjee, weet iemand misschien of er ook een peach kleur bestaat zoals lauren conrad dat heeft?? dat lijkt me nameljk super mooi :D

 12. Kyara
  10 november 2011 / donderdag, 10 november 2011

  Echt leuk!
  Ik heb het een paar jaar geleden ook een keer gedaan (goud/blond op donkerbruin haar). Toen wist ik nog helemaal niet van de trend, mijn moeder was haar haar aan het verven en ze had nog wat verf over en toen besloten we om alleen de puntjes te doen.
  Dus eigenlijk ben ik de trend gewoon al voor ahaha!

 13. Sanne
  7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

  op die site waar je die rubine kleur van daan heb staat kleurspoeling, is dit het ook echt of is het wel gewoon permanenten verf?

 14. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

  Ik vind het erg gaaf. Je kunt het goed hebben! Zeker nu allerlei tinten in elkaar overlopen vind ik het mooi.

 15. Sibel
  2 november 2011 / woensdag, 2 november 2011

  je zegt dat je je haar niet ontkleurt hebt waar je rubine gebruikt hebt, zou je het dan ook zo kunnen dipdyen? want ik wil het echt heel graag maar heb donkerbruin haar en wil het paars dipdyen, maar ontkleuren is zo slecht voor je haar !

 16. Alyssia
  2 november 2011 / woensdag, 2 november 2011

  Omg, serena, wat gaaaaaf! Het is écht heel mooi geworden, hahahaha, nu wil ik het ook ;p

 17. Roos
  1 november 2011 / dinsdag, 1 november 2011

  Ik vind het zooo onwijs gaaf. Ik wil het eigenlijk ook, maar ik zit met 2 factoren die mij tegenhouden; 1. ik heb kort haar (net op mijn schouders) en heb dus geen idee hoe dat uitpakt. 2. ik heb geen idee of mijn vriend het leuk vind. En die wil ik toch nog wel een tijdje aanhouden….

 18. Myrthe
  31 oktober 2011 / maandag, 31 oktober 2011

  Wauw Serena! Echt supermooi! Het is dat ik geen lang haar heb (net over mijn schouders) maar anders had ik ook mijn haar gedipdyed! Ik vind ook jouw haar kleuren heel mooi bij elkaar passen en ook erg origineel!

 19. 31 oktober 2011 / maandag, 31 oktober 2011

  Oh wat supergaaf! Ik heb het zelf ook gehad, blauw en rood! Heb momenteel blonde dip dye hair :) Misschien word het toch nog wel een hype haha.

  Liefs, Carla

  • Evelien
   29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

   nou, dat is het geworden! ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *