max factor excess volume extreme impact mascara

Door Nena – In maart schreef ik nog een review over de twee nieuwste mascara’s van Max Factor, namelijk de Clump Defy en de Clump Defy Extensions mascara’s. Vandaag is het alweer tijd voor een review van de Max Factor Excess Volume Extreme Impact mascara. Een mascara die zich laat kenmerken door een twee-in-één design. Met de ene kant creëer je volume en met de andere kant maak je je wimpers intens zwart. Zou je met deze mascara echt vollere en intens zwarte wimpers krijgen? Ik testte het voor je uit!

Max Factor mascaraBron

Excess Volume Extreme Impact

mascara1brushesDe verpakking is vrij groot voor een mascara, maar dat heeft met name met het middenstuk te maken. Aan de ene kant zit de mascara voor meer volume (1) en aan de andere kant zit de mascara voor een intens zwarte finish (2). Daarnaast zit er ook flink wat mascara in de potjes, namelijk 20 ml in totaal!

Deze masara belooft de ultieme combinatie te zijn tussen extreem volume met een intens zwarte finish voor vollere en intens zwarte wimpers.

Hoe te gebruiken?mascara2

1 Extreme Volumevolume.png

Allereerst begin je met de basis voor je wimpers door “1 Extreme Volume” aan te brengen. Het borsteltje van deze basis is vrij groot en bevat korte rubberen haartjes die de mascara goed over je wimpers verdeeld.

wimpers volume

Na het aanbrengen van de basis ogen je wimpers dikker en voller. Het borsteltje werkt erg prettig en separeert mijn wimpers goed.

Zorg ervoor dat je de mascara goed vanaf de wortel van het wimperhaartje aanbrengt naar het uiteinde. Houd hierbij het borsteltje horizontaal en beweeg hem heen en weer van wortel tot uiteinde, zodat elk wimperhaartje wordt voorzien van een laagje mascara. Voor het beste resultaat kan je zo’n drie laagjes aanbrengen, waarbij je ervoor zorgt dat de laagjes tussendoor niet uitdrogen.

2 Dark Lacquer

intens

Vervolgens breng je direct twee laagjes Dark Lacquer aan. Hiermee ‘seal’ je je wimpers. Ook maak je je wimpers een stuk zwarter en dus intenser van kleur. De mascara van Dark Lacquer is ook anders van kleur, geur en structuur. Je merkt dat deze mascara een glanzendere finish achterlaat dan de volume mascara. Ook het borsteltje van deze mascara is anders, namelijk voorzien van synthetische haartjes.

volume & intens.pngIk merk inderdaad dat mijn wimpers iets zwarter worden en dat de glanzende finish m’n wimpers intenser maken. De Dark Lacquer heeft een borsteltje dat mijn wimpers niet zozeer separeert, maar meer aait. Hierdoor wordt het resultaat van de “volume mascara” gesealed met een glossy finish.

collage volume en intens.pngNog even voor het verschil. Links draag ik alleen de volume mascara in drie laagjes. En rechts heb ik nog twee laagjes Dark Lacquer aangebracht. Je ziet dat mijn wimpers links beter gesepareerd zijn, maar je ziet ook dat mijn wimpers rechts wat intenser zijn. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik mooier vind. Wel vind ik het tot nu toe een hele fijne mascara!

De beloftes en de praktijk

volume & intens2.pngMax Factor maakt de volgende drie beloftes:

 • sealed de wimpers voor een “all-day impact”
 • Intens zwarte wimpers die de hele dag en nacht netjes op zijn plaats blijft zitten
 • Gemakkelijk te verwijderen met een remover op olie-basis

mascara wimpers 2

En ze zijn alle drie waar! Mijn wimpers blijven de hele dag goed in model en geven niet af. Ook niet op een warme dag. Ik heb niet kunnen ontdekken of de mascara waterproof zou moeten zijn, maar dat staat niet op de verpakking. De mascara laat zich ook niet heel makkelijk met water verwijderen en komt een beetje korrelig van je wimpers af. Je hebt dan ook zéker een goede oogmake-up reiniger op olie-basis nodig om de mascara van je wimpers te verwijderen. De Kruidvat Cleansing Reinigingsgel uit deze review verwijdert de mascara namelijk niet.

Conclusie

collage voor & naAls je zo de collage bekijkt dan vind ik het resultaat van drie laagjes Extreme Volume al erg mooi. Mijn wimpers zijn mooi van elkaar gescheiden en hebben al veel meer volume dan zonder mascara. Ik had verwacht dat nog eens twee laagjes Dark Lacquer het resultaat echt zou verpesten, maar dat valt me 100% mee. Het wordt niet één groot spinnenpoot-effect, maar maakt m’n wimpers mooi diep zwart met iets meer glans. (Deze glans is lastig om op de foto’s te laten zien.) Eenmaal aangebracht zit de mascara als een huis! Zelfs zo goed dat deze maar moeilijk te verwijderen is. Gebruik dus echt een olie-houdende reiniger.

full face.pngNormaal gesproken draag ik elke dag eyeliner, maar met deze mascara vind ik het ook mooi om deze als enige oogmake-up te dragen. Staat lekker naturel en het is leuk om te combineren met bijvoorbeeld iets fellere lippen.

De Max Factor Excess Volume Extreme Impact Mascara is al even verkrijgbaar bij diverse drogisterijen. De mascara kost €19,99.

Zijn jullie toevallig al bekend met deze mascara van Max Factor? En wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs Nena

Instagram: @nenaburger
Twitter: @nenaburger

Volg:

37 Reacties

 1. Sylvie bosboom
  13 november 2016 / zondag, 13 november 2016

  Kreeg deze van mijn dochter, die altijd op zoek is naar de juiste fijne en goede mascara. Zij is er erg blij mee. Ik na een paar dagen gebruikt te hebben vind ik het ook een goed product. Doet wat het belooft dus geweldig.

 2. Jacqueline
  20 februari 2016 / zaterdag, 20 februari 2016

  Super mascara. Echt een geweldig effect. Mijn wimpers lijken voller en langer.

 3. Toos
  19 maart 2015 / donderdag, 19 maart 2015

  Geachte heer mevr
  Al jaren gebruik ik max factor mascara, maar deze vind ik echt niet fijn.
  Hij kost 20 euro, maar ik koop hem nooit meer,
  Sorry

 4. G
  26 juli 2014 / zaterdag, 26 juli 2014

  jij bent zo mooi

 5. 25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Zit er wel een fijne mascara uit!
  Maar ik hou wel niet zo van die waterproof mascara waar je echt wat voor moet doen om ze van je ogen te krijgen

  liefs
  Karlien

  • Nena
   Auteur
   25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

   Hij is dus niet waterproof, maar je krijgt hem wel vrij lastig van je wimpers af…

 6. 25 juli 2014 / vrijdag, 25 juli 2014

  Ziet eruit als een fijne mascara!

 7. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ziet er uit als een goede mascara! Ik vind het ook mooi als je de mascara als enige oogmake-up draagt en combineert met een felle lipstick.

 8. Noraya
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Jij bent knap zeg!

 9. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ik vind die mascara zo zonder eyeliner heel mooi bij je staan!

 10. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ik zie zelf niet veel verschil tussen de eerste en de tweede stap. De eerste stap geeft volgens mij al voldoende effect 🙂 Erg duidelijk foto’s alweer!

 11. Marieke
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Mij lijkt een buine mascara bij jou nog mooier Nena dan dat harde zwarte.

 12. Marieke
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Mij te ingewikkeld!

  Kanten,
  Laagjes,
  borstels,

  wut

  • Nena
   Auteur
   24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

   Haha, valt mee hoor! Maar er zijn snellere mascara’s 🙂

 13. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Mooi resultaat! Naargelang de naam had ik het misschien iets intenser zwart verwacht, maar al bij al is het resultaat wel mooi.
  x Tamara

 14. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  het lijkt mij wel een fijne mascara!!

 15. yeon u
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Er is totaal geen verschil tussen stap 1 en stap 2 …. dus snap niet waarom je dat dan zegt want op de foto’s is er niks! van te zien, misschien wel in het echt? maar niet op de foto.

 16. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Het ziet er op zich wel mooi uit, een hele open look krijg je, maar ik geef persoonlijk de voorkeur aan mascara’s die iets minder een spinnenpoteneffect geven en wat natuurlijker overkomen daardoor.

 17. Syl
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ik heb wel eens zo’n tweedelige mascara van L’Oréal gehad. Ook met zo’n rubber achtig laagje.
  Werkt in het begin top. Maar de rubberen kant gaat sneller op en droogt sneller uit dan de andere kant.
  Tenminste dat was zo bij dat andere merk.

 18. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Wat een volume en wat zijn je wimpers mooi en gelijk gesepareerd. Heel mooi effect! Ik ben er met dit weer ook van om je wimpers eruit te laten springen en verder geen oogschaduw te dragen, gecombineerd met een mooie lipstick 🙂

 19. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Mooi resultaat! En wat zie je er mooi uit op de laatste foto!

 20. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  You’re so pretty Nena! Maxfactor heeft meestal hele fijne mascara’s, mijn favoriet is die met de gouden verpakking, ik ben de naam eventjes kwijt. 20 ml is inderdaad heel veel product voor een mascara, je krijgt het dubbele in ml voor dezelfde prijs als één mascara! Of nouja, je betaald wel iets meer natuurlijk, al is Maxfactor vaak genoeg in de aanbieding..

 21. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Het resultaat is echt heel mooi!

 22. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Dit doet me denken aan de mascara waarbij je eerst een wit laagje moest aanbrengen. Ziet er veelbelovend uit!

 23. julia
  24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Ik vind het resultaat mooi en max factor is sowieso een van mijn favoriete mascaramerken, dus ik denk wel dat ik hem een keer ga proberen. Gebruik je trouwens nog revitalash?

  • Nena
   Auteur
   24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

   Nee, dat gebruik ik al een hele tijd niet meer.

 24. 24 juli 2014 / donderdag, 24 juli 2014

  Oeh, op die laatste foto vind ik je er super goed uitzien, Nena! Die lipstick(?) staat je goed 🙂

  Vind het resultaat van de mascara erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *