L’Oréal Miss Manga, Max Factor Clump Defy, Rimmel Scandaleyes Retro Glam en Maybelline Big Eyes

Vandaag wil ik een aantal nieuwe mascara’s reviewen en ze vervolgens onderling met elkaar vergelijken. De mascara’s die vandaag aan bod komen zijn L’Oréal Miss Manga, Max Factor Clump Defy, Rimmel Scandaleyes Retro Glam en Maybelline Big Eyes. Alleen Clump Defy is al te koop, Miss Manga en Big Eyes zijn vanaf augustus te koop en Scandaleyes Retro Glam ligt vanaf september in de winkels, dus dan weten jullie vast wat jullie binnenkort kunnen verwachten op mascaragebied!

loreal miss manga_rimmel scandaleyes retro glam_maybelline big eyes_max factor clump defy_03Voordat ik begin met reviewen zal ik eerst mijn wimpers laten zien zonder mascara,;

blanco

Rimmel Scandaleyes Retro Glam mascara

Grote, opvallende poppenogen net als Twiggy? De Retro Glam mascara brengt de jaren 60 weer helemaal terug. Rimmel belooft dikkere en vollere wimpers, een popperig false lash effect, mooi gespreide wimpers ZONDER klontjes. Het borsteltje ziet er veelbelovend uit; lekker dik en vol en met een vrouwelijke curve. Dit zijn echte ‘haartjes’ en geen siliconenhaartjes.

rimmel scandaleyes retro glam mascaraOndanks de dikke borstel kan ik bij alle wimpertjes komen, zelfs die kleine babywimpers aan de binnenkant, en ook mijn buitenste wimpers. Het zorgt er voor dat mijn wimpers zich mooi verspreiden en inderdaad, zonder klontjes. Het geeft lekker veel volume en wat ook fijn is, is dat er meteen voldoende product van het borsteltje komt.  Het is niet nattig of droog, gewoon precies goed. Deze mascara is goed op te bouwen zonder hard te worden en het laat mijn wimpers de hele dag gekruld en rechtop staan!

scandaleyes retro glamRimmel Scandaleyes Retro Glam (12ml) kost €12,99 en zal vanaf september 2013 in de winkels liggen.

L’Oréal Miss Manga mascara

Big eyes, you are beautiful! Met de nieuwe Manga mascara van L’Oréal Paris creëer je eenvoudig een grote oogopslag met 15 x meer volume waardoor je ogen 2x zo groot lijken! Het borsteltje is conisch waardoor je er ook goed je onderste wimpers mee kunt bereiken en de steel van het borsteltje is flexibel en buigt met je mee, waardoor je alle wimperhaartjes kunt bereiken zonder te vlekken.

loreal miss manga mascaraVan alle mascara’s in deze review krijgt ik de dikste en volste wimpers van Miss Manga. Er komt lekker veel product van het volle harige borsteltje af en het flexibele steeltje is erg praktisch, buigt lekker mee en inderdaad, ik kan al mijn wimperhaartjes bedekken met een laagje mascara. Maar het meebuigen is vooral handig wanneer je door je wimpers borstelt, ik heb het idee dat dit zachter is voor je wimpers.

De mascara is niet nattig en droogt niet hard uit zodat je het volume goed kunt opbouwen. De mascara is niet heel erg verlengend, het richt zich meer op de volume. Het verzwaart mijn wimpers niet, want aan het einde van de dag staan ze nog mooi rechtop!

miss mangaDe L’Oréal Miss Manga mascara (8,5ml) is vanaf augustus 2013 te koop en kost €14,49.

Max Factor Clump Defy mascara

Deze mascara bevat een speciaal gebogen klontjes-vrije borstel waarmee een maximaal volume kan worden gecreëerd. Omdat de mascara zacht en flexibel opdroogt kun je meerdere laagjes over elkaar heen blijven brengen om steeds nog meer volume te creëren, maar dat alles dus zonder klontjes! We zijn benieuwd.

max factor clump defy mascara De Clump Defy mascara heeft een siliconenborsteltje met niet hele lange haartjes, dus ik vroeg me af in hoeverre deze borstel de wimpers mooi weet te sepeaaren. Uiteindelijk vind ik dat deze mascara mijn wimpers juist het mooiste weet te scheiden van allemaal, en mijn wimpers waaieren ook heel mooi uit. Het borsteltje pakt echt alle wimperhaartjes, maar ik moet wel zeggen dat er niet zo veel product van de borstel afkomt, waardoor het effect heel subtiel is. Hierdoor zijn er inderdaad meerdere laagjes nodig wil je de mascara een beetje laten opvallen, maar het opbouwen gaat inderdaad goed en klontjes-vrij.

De lengte en de krul blijven mooi in mijn wimpers zitten de gehele dag en van alle mascara’s blijft deze mascara het meest flexibel en zacht. Je moet wel een klein beetje oppassen dat je niet van die ‘stipjes’ aan het uiteinde van je wimpers krijgt bij het zoveelste laagje. Deze mascara is erg mooi, maar naar mijn smaak iets te subtiel. Mooi voor de dames die houden van een natuurlijke look of die van zichzelf al hele mooie en dikke wimpers hebben.

clump defyDe Max Factor Clump Defy mascara (13,1ml) kost €14,99 en ligt vanaf juli 2013 in de winkels.

Maybelline Big Eyes mascara

De Big Eyes mascara bevat een vernieuwend duo-borstel design, speciaal ontworpen om zowel de bovenste als de onderste wimperhaartjes gemakkelijk en netjes van een laagje mascara te voorzien. Deze mascara bestaat dus uit twee borstels, een heel fijn borsteltje voor de onderste wimperhaartjes en een grote spiraalvormige borstel die de bovenste wimpers naar boven en naar buiten duwen voor een open oogopslag.

maybelline big eyes mascara Ik geef toe, ik was een beetje sceptisch over dat speciale borsteltje voor de onderste wimperhaartjes. Clinique heeft vorig jaar een speciale mascara voor de onderste wimpers uitgebracht en dat vond ik echt een beetje onzin, maar ik moet zeggen dat ik over dit borsteltje toch wel goed te spreken ben. Het is een heel fijn borsteltje waarmee je je onderste wimpers heel mooi kunt voorzien van een laagje mascara, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de punt van de borstel in je oog kan schieten. En dat allemaal zonder klontjes. Heel erg mooi!

De borstel voor de bovenste haartjes is ook erg fijn, er kom lekker veel product af, het is niet nattig (dus je hoeft niet bang te zijn voor vlekken) en het droogt niet hard op waardoor je het volume goed op kunt bouwen. Het scheidt mijn wimpers, zonder klontjes, en geeft een goed volume aan mijn fijne wimpers. Niet heel verlengend, maar wel mooi qua volume en krul, die de hele dag in mijn wimpers blijft.

big eyes

Maybelline Big Eyes mascara (5,1 + 4,6ml) kost €15,99 en ligt vanaf augustus 2013 in de winkels.

loreal miss manga_rimmel scandaleyes retro glam_maybelline big eyes_max factor clump defy_01Ik vind het lastig om deze mascara’s met elkaar te vergelijken. Ze zijn allemaal namelijk wel fijn! Ze worden niet knetterhard waardoor je gemakkelijk meerdere laagjes over elkaar heen kunt aanbrengen zonder het gevreesde spinnenpoteneffect. Ze verzwaren allemaal mijn wimpers niet, ze scheiden de wimpers mooi en houden de krul er goed in. Geen van de vier bezorgt me klontjes en wat ik ook een plus vind is dat de mascara niet te nattig is. Van natte mascara krijg ik altijd van die plakwimpers en vlekken namelijk!

Toch is er een minimaal verschil te zien wanneer je alle foto’s even naast en onder elkaar zet;

alle mascarasIk vind alle mascara’s een even mooi resultaat geven, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Rimmel Scandaleyes Retro Glam vanwege de mooie uitwaaiering en spreiding van de wimpers. Ook Maybelline Big Eyes vind ik een aanrader, zeker omdat het zo’n mooi effect geeft op mijn onderste wimpers. Max Factor Clump Defy is mooi maar persoonlijk vind ik het resultaat iets te subtiel. En Miss Manga is ook erg mooi, maar ik vind Maybelline Big Eyes dan net iets mooier en handiger.

loreal miss manga_rimmel scandaleyes retro glam_maybelline big eyes_max factor clump defy_02Mocht je geïnteresseerd zijn in de Max Factor Clump Defy mascara, bij DA en Etos is Max Factor in de aanbieding t/m 4 augustus.

Etos:
Screen shot 2013-07-28 at 4.25.21 PM DA:Screen shot 2013-07-28 at 4.25.33 PM

Ik ben benieuwd welke mascara jullie het mooiste vinden op mijn wimpers, en welke mascara jullie het meeste aanspreekt. En wat vinden jullie van een mascaraborsteltje speciaal voor je onderste wimpers?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

70 Reacties

 1. Amber
  21 september 2013 / zaterdag, 21 september 2013

  Echt een goede review! Eindelijk eentje waar ik daadwerkelijk ook echt iets aan heb haha :p
  Zelf heb ik al vrij volle wimpers, maar ze zijn niet zo lang en omdat ze vrij dik zijn gaan ze snel aan elkaar kleven als ik mascara opdoe.
  Ik ga clump defy kopen, omdat die het meest geschikt voor mij is.
  De rimmel geeft inderdaad veel volume en is erg mooi, en de miss manga lijkt me erg makkelijk in gebruik dus dat is een aanrader voor meiden die niet zo goed zijn met mascara!

 2. mirjam
  19 september 2013 / donderdag, 19 september 2013

  mijn favoriete mascara is Rimmel Scandaleyes extreem black..

  heb veel geprobeerd maar dit is de beste, vaak vragen mensen zijn je wimpers echt?

  en als je goed oefent kan je met elke mascara de onderste wimpers mooi doen.

  en die manga van loreal is niet mooi vind ik, spinnenpootjes 😛

 3. Jona
  1 augustus 2013 / donderdag, 1 augustus 2013

  Ik heb zelf de Max Factor Clump Defy en ik vind ‘m heel fijn !

 4. 31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  De CLumb dedy spreekt mij het minste aan, ik vind van die acryl borsteltjes niet zo fijn..

 5. Bianca
  31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  Ik heb onlangs Clumb defy in de aanbieding gekocht en nu ik jouw review lees, toch een beetje spijt van mijn aankoop. Het resultaat is inderdaad subtiel.

 6. angela
  31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  Hoi ik heb een vraagje, het heeft niet met mascara te maken maar met wel met wimpers. Ik gebruik een wimperkruller en van de week zijn mijn wimpers kapot gegaan door de wimperkruller. Nu is een stukje van mijn wimpers dus helemaaal kort. Groeien je wimpers aan? En hoelang duurt dit? Alvast bedankt Angela

 7. Yasmine
  31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  Hey, volgens ny heb jy dat serum gebruikt! Hihi looks nice!!! Vind t verschil tussen de mascara’s ook wel lastig te vinden!

 8. renoeka
  31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  Je ziet wel wat verschil tussen de mascara’s maar niet veel. Volgens mij heb echt 1 likje mascara aangebracht waardoor het er zo subtiel uitziet. Leuk dat je ook de aanbiedingen erbij zet.

 9. 31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  Hele duidelijke foto’s en review, echt heel fijn!

 10. 31 juli 2013 / woensdag, 31 juli 2013

  Ziet er goed uit allemaal!
  Rimmel Scandaleyes Retro Glam lijkt me superfijn.

 11. 30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Ik ga er zeker enkele uitproberen! Superleuke post, thanks!

 12. 30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Ze zien er allemaal wel mooi uit!

 13. Jolien
  30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Wow, je ziet sowieso het effect van de Revitalash! Zelfs al gebruik je ‘m niet elke dag. Misschien staat daarom wel gewoon elke mascara je fabulous haha.

 14. Lin
  30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Mooi overzichtelijke vergelijking! Be benieuwd, gezien ik alleen waterproof mascara kan gebruiken omdat mijn wimpers al vrij zwaar zijn. Anders maken mascara’s ze alleen zwaarder en rechter. Dus ik erg benieuwd of deze mij ook mooie gekrulde wimpers geven de hele dag.

 15. Marie
  30 juli 2013 / dinsdag, 30 juli 2013

  Your brows are looking awesome!! Welk(e) product(en) heb je gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *