Logitech FabricSkin Review

Door Steven – wanneer je een relatie hebt met een beautyblogger kent dat vele voordelen. Zo heb ik luchies in overvloed en heb ik de afgelopen maanden geen aftershave, facewash of pot haarspul meer hoeven kopen. Omdat Serena zelf geen iPad heeft en ze weet hoe gek ik ben op Logitech en gadgets in het algemeen, vroeg ze of ik de Logitech FabricSkin voor haar wilde reviewen. Volgens haar zijn er namelijk veel bezoekers met een iPad die wat aan deze review zouden kunnen hebben. Nou ben ik de beroerdste niet, en Serena helpen doe ik altijd met veel plezier. Vandaag dus de Logitech FabricSkin review.

DSC_0447

De Logitech FabricSkin is een nieuwe hoes voor je iPad 2 of 3 met geïntegreerd toetsenbord. Voor bescherming en om op te typen dus. Lijkt een beetje laat voor Logitech om op de markt te komen met zoiets, aangezien er al een heleboel van dit soort producten zijn en de mensen die er behoefte aan hebben waarschijnlijk allang een soortgelijk product in huis hebben. Maar Logitech claimt iets nieuws en verfrissends met het concept gedaan te hebben. Mijn interesse was gewekt!

[do action=”ytr”][/do]

Logitech FabricSkin Review

Laat ik vooropstellen dat Logitech mijn allerlievelingste merk is wat betreft producten voor in en om de computer en TV. Als ik zo eens om me heen kijk zie ik een webcam, een speakersetje, een universele afstandbediening (zo’n ding waarvan je niet weet dat je ‘m mist totdat je ‘m hebt, letterlijk mijn beste aanschaf ooit), een powermuis, een toetsenbord met LCD-schermpje en een koptelefoon. Fanboytje hiero! Logitech heeft daarbovenop ook nog eens een prima klantenservice en levert vaak tot in de puntjes verzorgde producten af. Niets dan lof dus, zo voorafgaande aan deze review.

DSC_0405

iPad

Een iPad wordt standaard zonder toetsenbord geleverd, en dat is natuurlijk niet voor niets. Apple heeft het ding ontworpen om op te swipen, pinchen, pushen en heel af en toe een heel klein beetje te typen. Daarbovenop is het natuurlijk een slank en sexy apparaat, voor de echte mode- en trendbewuste lovehaver…wie heeft er dan behoefte aan een extra toetsenbord dat ook nog eens gewicht en volume toevoegt?

Bloggers, leraren, studenten, schrijvers, mensen die vooral buiten de deur werken en niet graag een iPad én een laptop meezeulen? Mensen die iets nodig hebben voor onder een tafelpoot? Mensen die bij de Starbucks/Coffee Company graag iets voor zich op een tafeltje hebben staan? Voor alles is natuurlijk een markt, maar ik heb nooit begrepen waarom mensen een extra toetsenbord aan hun tablet willen toevoegen. Koop dan een kleine laptop, denk ik dan! Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en het product eerst eens bekijken voor wat het is.

DSC_0413

Volume

En het eerste dat me dan te binnen schiet is GROOT! Je iPad is ineens 3x zo dik en ook nog eens een stukje breder. Zo zou ome Steve Jobs (RIP One Love 4 Life, alles) dat natuurlijk nooit hebben gewild. Lichter wordt je iPad er ook niet van, waardoor het moeilijk wordt om ‘m mee te nemen als je niet toevallig ook een tas bij je hebt. In de promofilmpjes en foto’s loopt een lekkere vlotte boy met zijn FabricSkin te dartelen over de straten van zijn hometown, maar geloof me maar, dat heb je na een half uurtje wel gehad met zo’n zware hoes. Met de iPad erbij weegt het in totaal 1,23 kilo.

DSC_0410

De looks

De FabricSkin ziet er, geheel in Logitech-stijl, wel geweldig uit. Hij is verkrijgbaar in diverse kleuren en materialen (zowel synthetisch leer als geweven katoen) en alle details kloppen. Van het kleine Logitech-labeltje en het waterdichte toetsenbord tot het mini-USB-oplaadkabeltje in dezelfde kleur als het hoesje, je komt in ieder geval stijlvol voor de dag. Niets op aan te merken. Wat ook lekker flashy is, is dat je iPad automatisch op en van screenlock gaat wanneer je de FabricSkin open- en dichtklapt.

DSC_0430

Typen

Als het is waar je naar op zoek bent is het zo ongeveer het beste iPad-toetsenbord wat je kunt krijgen. Het toetsenbord maakt verbinding via Bluetooth en typt erg lekker. De toetsen zijn namelijk groot genoeg om geen priegelgevoel te krijgen en alle standaardknoppen zitten erop. De layout is bijna gelijk aan die van de iMac, dus mensen die die thuis hebben staan zijn meteen gewend.

DSC_0402

Gebruik

In gebruik is het redelijk rechttoe rechtaan. Men klapt ‘m open, zet ‘m vast in het magnetische klepje en je bent klaar voor gebruik. Wat wel vervelend is, is dat het toetsenbord apart moet worden opgeladen. Het had mij praktischer geleken als het toetsenbord z’n stroom van de iPad had gehaald wanneer hij in het hoesje zou zitten, maar dat is niet het geval. Logitech claimt echter dat de batterij van de FabricSkin maar 1x per maand hoeft te worden opgeladen, dus in praktijk zal dat niet zo’n probleem zijn.

Oordeel

De Logitech FabricSkin is een geweldig ding, maar ik vind de prijs van €149,95 wel wat aan de pittige kant.  Uiteraard is het handig op vakantie, of tijdens een college of een vergadering op werk, maar er zijn momenteel soortgelijke producten op de markt die voordeliger zijn. Wil je echter maximum gebruiksgemak, hecht je waarde aan frisse looks en ben je graag een trendsetter? Dan doe je hiermee een prima koop, en bescherm je je gehele iPad op de koop toe.

Okee. Doei.

– Steven

 

Volg:

124 Reacties

  1. Gyesiwaa
    14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

    Echt top! Vaker doen! Fanboytje jwz toch haha!

  2. Wendy
    14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

    Leuk hoor…. zo’n mannelijke touch op een vrouwenblog. Mag van mij wel vaker :-)

  3. 14 juni 2013 / vrijdag, 14 juni 2013

    Goede review! En heel leuk geschreven ook, haha.

  4. Linda
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Wat leuk dat dit ook aan bos komt en nog wel met zo’n goede en leuke review….
    Ik ben net begonnen in mijn zoektocht voor een toetsenbord bij mijn Ipad ( ik lig veel op bed en dan is een toetsenbordje bij je Ipad toch wel handig merk ik) en deze neem ik daar uiteraard in mee, al vind ik hem niet goedkoop.

  5. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    super leuke review
    Weer eens wat anders. Leuk gedaan

  6. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Leuk en luchtig geschreven! Mag wel vaker een artikeltje komen van Steven.

  7. Lisanne
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Jeetje, ik ben wel op zoek naar zo’n hoesje maar vond ze allemaal te grof. Deze is ‘wel oké’ maar die prijs!!! Helaaspindakaas.

  8. Charlie
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Haha wat leuk geschreven! Dezelfde humor als jou Serena!

    X

  9. Justme
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Haha, ik heb niet eens zo’n ding, maar het was zo leuk geschreven dat ik het wilde lezen. Steven, je schrijft leuk :)

  10. Isabella
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Haha leuk! Het zou leuk zijn als Steve vaker dit soort artikels schrijft! “Okee. Doei. ” hahaha

  11. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Super handig zeg! Hier ga ik eens over nadenken, want ik mis soms toch wel een toetsenbord op de iPad.

  12. Alexandra
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Heel leuk geschreven!

  13. Annelise
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Hahaha, leuke review!! Het lijkt mij alleen niet zo’n nuttig product en het is nogal aan de prijs. Maar dat neemt niet weg dat dit een heerlijk geschreven stuk is ;)

  14. Anne
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Super leuk geschreven!

  15. hannah
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    haha leuk! maar mij lijkt het niet zo lekker typen… :P

  16. Jessica
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Hahaha Steven! Hartje he, voor deze review <3

  17. Laura
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    haha ik zou een blog beginnen steven, je hebt binnen 2 sec heel veel volgers ;)

    doei!

  18. roshni
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Oke doei he! leuk het eerste artikel van Steven.:)

  19. Leonie
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    haha ik had niet echt de behoefte om dit te lezen aangezien ik geen ipad heb, maar toen ik het begin las kon ik niet meer stoppen.. erg leuk geschreven! haha! Oke doei!!

  20. Nabila
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Leuk gedaan!

  21. sammy
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    haha wat schrijf je leuk!

  22. Anoe
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Leuk artikel! Grappig geschreven haha :)

  23. Sarah
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Wat heeft Steven een leuke en grappige schrijfstijl!

  24. Louisa
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    ‘Oh, leuk voor vaderdag!’ Was mijn eerste gedachte.. Totdat ik de prijs zag, wuuuuuut :|

  25. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    haha, zo’n mannenreview ^^ wel goed gedaan hoor steven. mij lijkt het wel handig, maar €150 is inderdaad wel prijzig:)

  26. Anke
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Hahaha ik zou hem bijna kopen om lekker als vlotte chick te kunnen dartelen in m’n hometown. Heel leuk geschreven!

  27. wendy
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Serena! ik ben enthousiast haha,je moet Steven vaker wat laten schrijven ;)

  28. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Wat een bedrag, ik heb ze vele malen goedkoper gezien. Jammer, ziet er wel prachtig uit!

  29. a.
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Ik vond het leuk voor vaderdag, totdat ik de prijs zag. Haha jij bent echt droog, jammer dat er geen my boyfriend does my make-up is van jullie.

    Doei

  30. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Okee doei! Leuk geschreven Steven!

  31. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Leuk artikel haha! Ookal heb ik geen ipad..

  32. Minke
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Ik wil graag een laptop of i-Pad kopen voor mijn vervolgopleiding. Maar ik weet niet wat handiger is.. Is er een USB-aansluiting op de i-Pad? En zit er word op? Of moet je dat op een of andere manier downloaden? Of kun je dat niet eens downloaden? Haha, veel vragen. Iemand antwoord op deze vragen?

    Groetjes Minke

  33. Maria
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Leuk geschreven :) More Steven please!

  34. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    ‘Een lekkere vlotte boy’ haha. Vermakelijk stuk en toch duidelijk geschreven.

  35. Diana
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Fanboytje hahahhaha
    Leuke review!
    Ik heb een tablet van een onbekend merk en kan er geen toetsenbord voor vinden -.-
    Kwalitatief uitermate teleurstellend.

  36. MN
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Heel leuk van mij mag je wel meer reviews schrijven Steven. Het is allemaal ook lekker duidelijk en je leest zo door de review heen!!!

  37. lalaaa
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    haha heel erg leuk, terwijl het onderwerp me niet eens interesseert of op mij van toepassing is.

  38. Appelsap
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Ik heb zelf geen iPad maar ik vond de review toch erg grappig en leuk om te lezen.

  39. Melissa
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Top artikel haha! Vooral het “Oke doei” was geeeeniaaaal :D!

  40. Kiri
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    hahaha dat okee. Doei. doet het um !

  41. Gaël
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Hahahaha awesome review, moet ‘ie zeker wat vaker doen!

  42. 13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Geweldige review! Ik ging stuk bij ‘fanboy’, maar ook bij ‘ome steve’, ‘lekkere vlotte boy’ en ‘okee. Doei.’

    Vaker doen, is leuk!

  43. Merel
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    superleuk! Misschien kan ‘ie vaker reviews schrijven? :)

  44. Fatima
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Hahah Serena!
    Kijk hoe alle vrouwtjes reageren als jouw vriend een artikel schrijft! Over een gadget nog wel… Helemaal hilarisch!
    You have our attention Steven!

  45. Annika
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Hij ziet er wel mooi uit, moet ik zeggen!
    Goede review ook! Steven mag wel vaker iets schrijven :)

  46. Lilith
    13 juni 2013 / donderdag, 13 juni 2013

    Zo de prijs is idd ff slikken zeg!
    Maar leuke review!
    Zeker voor herhaling vatbaar :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *