Lemon Basil Chicken Pasta

Goedemorgen! Gisteren kreeg ik bezoek van YouTuber Ericos en heb ik lekker voor ons gekookt. Ik maakte Lemon Basil Chicken Pasta, een gerecht wat Nena en ik laatst hadden uitgeprobeerd, maar toen had ik  veel te veel citroen gebruikt. Mihihihi! Zuur!

Inmiddels hebben we beiden het recept weten te finetunen en gisteren smaakte het zó goed, dat ik het vandaag graag met jullie wilde delen.

Wat heb je nodig?
– penne pasta
– 2 stukken kipfilet
– 200 gram parmazaanse kaas
– half bekertje slagroom
– half bekertje creme fraiche
– 2 citroenen
– doosjes of plantje met basilcum
– boter, peper, zout, olijfolie

In totaal ben je zo'n €12 kwijt en deze pasta is genoeg voor 4 personen. Per persoon kost het ongeveer €3.


1. Begin met het koken van water in een volle waterkoker. Marineer de kip met peper en zout (en als je er echt zin in hebt, met een beetje honing, olijfolie en citroen en laat het een paar uur intrekken) en bak ze krokant in de koekenpan of braadpan.


2. Ondertussen kookt het water, voeg het in een pan met een scheutje olijfolie en laat de penne hierin gaar worden. In een wok of een pan laat je nu een beetje (room)boter smelten, ongeveer 50 tot 100 gram. Als de boter gesmolten is knijp je er anderhalve citroen boven uit.


3. Roer het goed door elkaar en voeg er een half bekertje slagroom aan toe en een paar scheppen creme fraiche. Nu krijg je een lekkere creamy saus.


4. Dan is het tijd voor de kaas! Roer er in totaal zo'n 200 gram parmazaanse kaas doorheen. Wij gebruikten zakjes met vlokken, maar je kunt natuurlijk ook een stuk kaas raspen. Goed doorroeren tot alle kaas gesmolten is.

5. Als de saus te dun is, voeg er nog wat creme fraiche aan toe. Te dik? Gebruik wat pastawater en schep er net zo lang wat doorheen tot de consistentie goed is. Proef de saus en voeg er eventueel nog wat citroen aan toe. Breng verder op smaak met peper en zout en voeg er een handjevol grofgesneden basilicum aan toe.


6. Giet de penne af en voeg het toe aan de pan met saus. Goed doorroeren, zodat elke penne bedekt is met de saus.


7. Snijd de gegrilde kip in smalle reepjes en schep ze er ook doorheen.


8. Dien het op in een diep bord of kom en garneer met wat basilicum en eventueel nog wat extra parmazaanvlokken. Drink met Dr. Pepper voor het ultieme genot! Hmmmmm….


Come to momma!


It tastes soooooo gooooood!

De crunchy gegrilde kip, de mild zure, creamy smaak van de saus en de kleine basilicum kick zijn perfect in balans. De ingredienten zijn heel puur gehouden, niet te ingewikkeld, en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Wat er nog mooier uitziet, als je echt indruk wilt maken, is de gegrilde kip niet door, maar over de pasta heen leggen. Daarbij krijg je bij een grillpan van die mooie grilstrepen en bij een koekenpan niet. En als je tijd hebt, marineer de kip! Smaakt het nóg beter, echt!

Als je dol bent op pasta en een beetje trek krijgt bij het zien van deze foto's: Maak dit vanavond! Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden en je hebt er niet veel voor nodig.

Buon appetito!

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

111 Reacties

  1. 22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

    Yum dit ziet er echt goed uit!

  2. Anouska
    21 januari 2012 / zaterdag, 21 januari 2012

    Ik hou van die receptjes van je !
    Heb meteen aan me moeder gevraagd of ik het morgen mag maken… (:

  3. Yvonne
    21 januari 2012 / zaterdag, 21 januari 2012

    Ik heb het vanavond gemaakt, helaas was 1.5 citroen wel een beetje teveel voor ons.. zuuuur! Volgende keer minder citroen, of wat extra suiker erdoorheen. De rest was heerlijk!

  4. Patricia
    21 januari 2012 / zaterdag, 21 januari 2012

    Volgens mij kan je er ook gewoon (verse) spinazie doorheen doen. Dan zit je que groenten ook goed. Ik ga het vanavond proberen!

  5. 21 januari 2012 / zaterdag, 21 januari 2012

    Dat ziet er lekker uit zeg! Ik ga het zeker eens proberen!

  6. Marleen
    20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

    Ik heb het gemaakt, het was echt super lekker! Ik ga het zeker vaker maken!

  7. Lisanne
    20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

    Mmm, ziet er heerlijk uit! Ik ga ‘m vanavond maken met verse spinazie erbij omdat ik toch nog een beetje groente mis. Ik laat wel weten hoe het geworden is 🙂

  8. Soof
    19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

    Ziet er lekker uit en ik hou van pasta en kip maar ik lust geen kaas 😮

  9. Minke Oenema
    19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

    Ik heb dit recept net gekookt en op gegeten, wel heb ik er zelf nog een salade bij gemaakt voor de vitamientjes 🙂
    Het was heeeeerlijk! Ik ben iets te enthousiast geweest met de citroen, maar toen heb ik maar een klein schepje suiker toegevoegd om de zure smaak iets weg te nemen. Echt een heel lekker gerecht!

  10. 19 januari 2012 / donderdag, 19 januari 2012

    Oh my, dat ziet er echt heeerlijk uit!

  11. Dafne
    18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

    Ziet er lekker uit!! Ik ga het een keer proberen 🙂

  12. angel 1111
    18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

    beautybloggers zijn zo fucking stom, je moet gewoon goed en gezond eten. mensen zijn jammer genoeg dom om er in te trappen. natuurlijk moet je je zelf en je lichaam goed verzorgen, maar jullie over drijven het weer altijd. ik haat beauty sites, echt stom dat ik er elke keer weer op kijk, en serena jou recepten vind ik niet lekker en helemaal niet van die cola. wie gaat er koken met cola? o en voor de duidelijk, wie er op mij gaat reageren, fuck you all!!!! domme mensen allemaal.

    • Lisanne
      20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

      hahahahahaha, zielig.

  13. 18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

    MJAM! Krijg er spontaan honger van!

  14. nirosha
    18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

    hmm, dat ziet er heerlijk uit!

  15. 18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

    Oh, wat lekker zeg.. Die sla ik op!

  16. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ziet er lekker uit!

  17. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ziet er lekker uit 😀 x

  18. Marthe
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Heb het zojuist gegeten tijdens huisavond met mijn huisgenoten en het was echt verukkelijk! Thanks

  19. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Wow! Dat ziet er uit als ‘absoluut het proberen waard’.

  20. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oh ma gad, ik houd van pasta, iets met pasta, gewoon de pastastokken, dingen nomnom. Het ziet er echt zo lekker uit!

  21. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    hmm, ziet er lekker uit:D

  22. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lijkt me echt heerlijk! Het tortellini recept wat jij had bedacht is hier in huis favoriet (eten we zo’n 1 keer in de maand ofzo haha)! Maar ik ben bang dat ze deze niet zo lekker vinden, al lijkt het me zelf wel suuuperlekker.

  23. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lijkt me wel een machtig recept. En ik mis de groente!

  24. Emily
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    OMG ik zit nu in israel en dit ziet er ZO GOED UIT!
    Ze kennen hier geen creme fraiche enzo, oef deze ga ik zeker maken als ik eindelijk weer thuis ben!

  25. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Bij het zien van dit artikel liep het water me echt letterlijk in de mond! Dit ga ik zeker een keertje maken.

  26. Maaike
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ik ben echt een pastafan en de saus lijkt me erg lekker! Jammer dat ik geen vlees eet. 🙂

  27. Sharon
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Love je recepten! ^^, Dat is zelfs geschikt voor een kitchen-noob als ik 😉

  28. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Mmmmmm ga ik zeker eens maken, heerlijk!

  29. Else
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Je bent NU op editieNL!! Wat leuk!!

  30. Jasmijn
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    ziet er lekker uit 🙂 haha, heb je een nieuw zinnetje? In je vorige artikel schref je ook al ‘Come to momma!’ hihi!

  31. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ooh ziet er heerlijk uit! Binnenkort mijn moeder maar eens overhalen om dit te maken, of zelf doen natuurlijk!

  32. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Het ziet er superlekker uit! Ik heb er honger van gekregen!

  33. sammy
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    ziet er lekker uit! ga ik een keer maken

  34. Zwaan
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ik krijg altijd trek van jouw recepten. Ook als ik net gegeten heb 😉 Ziet er erg lekker uit!

  35. Tasjimodo
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Dat ziet er switi uit. Je vorige pasta recept maak ik ook vaker. Wie weet deze ook wel. Nu ga ik de ingrediënten halen. I kid you nottt. Thanks?

  36. Ber
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Hmmmm, dat ziet er heeeerlijk uit! Dat ga ik zeker maken deze week.

  37. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oooo, dat ziet er overheerlijk uit. Ik ga dat zeker ook eens maken!!!

  38. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    I love pasta ♥

  39. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Hmmm ziet er heerlijk uit, ga het dit weekend is maken denk ik!

    Misschien is het is een idee om er een soort kookwedstrijdje van te maken, jij koopt wat producten in voor een bepaalde prijs en Nena ook en dan wie het mooist uitziende gerecht maakt. 🙂

    xoxo
    Love you’re blog

  40. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    ..maar dan met zalm of tonijn! Voor de rest ziet de maaltijd er heerlijk uit.

  41. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ericos, ericos ericos gaat helemaal los
    OMG ERICOS!
    errrricos!

    sorryy ik kon het niet laten, ik heb nog niet eens de hele blogspot gelezen, maar toen ik: youtuber ericos zag staan moest ik het even neerzetten 😉
    haha ik volg hem en nog zo’n 6 andere youtubers, erg leuk altijd 🙂

  42. Annika
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    hmmm! lijkt me erg lekker! dit weekend maar eens uitproberen 🙂

  43. amy
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Wow, ziet er super lekker uit en als pasta liefhebber ga ik dit zeker een keer maken! X

  44. Gigi
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oh ik vond het echt heeel erg lekker!
    Ik heb het alleen met gewone spaghetti gedaan maar dat maakt niet zoveel verschil geloof ik. Echt lekker, ik hou van je recepten.. I want more!

  45. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ooh dit ziet er lekker uit! Die ga ik eens even uitproberen binnenkort, jammie!

  46. angel 1111
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    ziet er weer heerlijk uit, ik had ook laatst jou tortellini gemaakt, maar dan de versie van misslipgloss, zonder spinazie was het nog lekkerder geweest, maar dat even terzijde, dit ziet er weer heerlijk uit, alleen ik lust geen basilcum en ook geen citroen, maar ik ga dit zeker eens proberen.

  47. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Dit ga ik zeker een keer maken, lijkt me erg lekker!

  48. Monica
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lekker, : ) ik heb net nog gegeten maar ik krijf nu alweer honger!

  49. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Dit klinkt heeeel lekker! Ik hou van dit soort recepten. Yummy!

  50. Jessica
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Krijg er spontaan honger van, hmmm jammie