Lemon Basil Chicken Pasta

Goedemorgen! Gisteren kreeg ik bezoek van YouTuber Ericos en heb ik lekker voor ons gekookt. Ik maakte Lemon Basil Chicken Pasta, een gerecht wat Nena en ik laatst hadden uitgeprobeerd, maar toen had ik  veel te veel citroen gebruikt. Mihihihi! Zuur!

Inmiddels hebben we beiden het recept weten te finetunen en gisteren smaakte het zó goed, dat ik het vandaag graag met jullie wilde delen.

Wat heb je nodig?
– penne pasta
– 2 stukken kipfilet
– 200 gram parmazaanse kaas
– half bekertje slagroom
– half bekertje creme fraiche
– 2 citroenen
– doosjes of plantje met basilcum
– boter, peper, zout, olijfolie

In totaal ben je zo'n €12 kwijt en deze pasta is genoeg voor 4 personen. Per persoon kost het ongeveer €3.


1. Begin met het koken van water in een volle waterkoker. Marineer de kip met peper en zout (en als je er echt zin in hebt, met een beetje honing, olijfolie en citroen en laat het een paar uur intrekken) en bak ze krokant in de koekenpan of braadpan.


2. Ondertussen kookt het water, voeg het in een pan met een scheutje olijfolie en laat de penne hierin gaar worden. In een wok of een pan laat je nu een beetje (room)boter smelten, ongeveer 50 tot 100 gram. Als de boter gesmolten is knijp je er anderhalve citroen boven uit.


3. Roer het goed door elkaar en voeg er een half bekertje slagroom aan toe en een paar scheppen creme fraiche. Nu krijg je een lekkere creamy saus.


4. Dan is het tijd voor de kaas! Roer er in totaal zo'n 200 gram parmazaanse kaas doorheen. Wij gebruikten zakjes met vlokken, maar je kunt natuurlijk ook een stuk kaas raspen. Goed doorroeren tot alle kaas gesmolten is.

5. Als de saus te dun is, voeg er nog wat creme fraiche aan toe. Te dik? Gebruik wat pastawater en schep er net zo lang wat doorheen tot de consistentie goed is. Proef de saus en voeg er eventueel nog wat citroen aan toe. Breng verder op smaak met peper en zout en voeg er een handjevol grofgesneden basilicum aan toe.


6. Giet de penne af en voeg het toe aan de pan met saus. Goed doorroeren, zodat elke penne bedekt is met de saus.


7. Snijd de gegrilde kip in smalle reepjes en schep ze er ook doorheen.


8. Dien het op in een diep bord of kom en garneer met wat basilicum en eventueel nog wat extra parmazaanvlokken. Drink met Dr. Pepper voor het ultieme genot! Hmmmmm….


Come to momma!


It tastes soooooo gooooood!

De crunchy gegrilde kip, de mild zure, creamy smaak van de saus en de kleine basilicum kick zijn perfect in balans. De ingredienten zijn heel puur gehouden, niet te ingewikkeld, en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Wat er nog mooier uitziet, als je echt indruk wilt maken, is de gegrilde kip niet door, maar over de pasta heen leggen. Daarbij krijg je bij een grillpan van die mooie grilstrepen en bij een koekenpan niet. En als je tijd hebt, marineer de kip! Smaakt het nóg beter, echt!

Als je dol bent op pasta en een beetje trek krijgt bij het zien van deze foto's: Maak dit vanavond! Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden en je hebt er niet veel voor nodig.

Buon appetito!

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

111 Reacties

  1. Juf_Joyce
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lekker recept, zeg! Vooral die parmezaanse kaas, die lijkt me heel veel flavour aan dit gerecht geven.

    Wie heeft er een idee wat voor groente je hier lekker bij kan doen (afgezien van een salade dan)?

  2. Iva
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Tip: Wil je het minder vet (creme fraiche/slagroom)? Gebruik dan Blue Band kookroom (het potje, flesje is te vloeibaar!).

  3. Nathalie
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Yummie!
    Kan iemand mij trouwens mssn het verschil tussen slagroom en creme fraische uitleggen?
    In België noemen we het allemaal net anders denk ik.
    Want je kookt toch met gewone kookroom (ik gok dat die hetzelfde is als die creme fraische?)…
    En wat wij slagroom noemen is opgeklopte room die je bvb op wafels ofzo doet 🙂
    Ik geraak altijd in de warm van die termen in NL.

    • rosa
      17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

      slagroom is wat wij hier (meestal) op appeltaart doen, maar dan met een paar scheppen suiker! haha, je kan het ook zonder suiker opkloppen bijv. Het is dus een soort dunne room (gezoet of niet gezoet verkrijgbaar) en creme fraiche is een soort zure room (dik)

    • Ber
      17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

      Kookroom is hetzelfde als slagroom. Creme Fraische is meer zuivel achtig. Dus was zuriger. Slagroom is romiger.

    • Mariemarie
      18 januari 2012 / woensdag, 18 januari 2012

      Beste Nathalie, Ik heb dus hetzelfde probleem als jij! Maar ik woon dan ook in België… slagroom is room die je kan opkloppen en crème fraiche is opgeklopte room.

  4. Nadia
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Haha, ik zie al wat ik vanavond ga eten 😀
    Mooie foto’s trouwens!

  5. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Dit ga ik binnenkort zeker maken!

  6. rosa
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Hoi Serena, kleine tip: je hoeft geen olie toe te voegen aan de pasta die je kookt, want zoals je denk wel weet drijft olie op water en zorgt het er dus totaal niet voor dat de pasta niet blijft kleven! Daarom is het misschien handiger dat als de pasta goed is, je hem daarna afgiet en daarna een scheutje olijfolie over doet en daarna voorzichtig doorroert. Dan heeft het meer werking! Ik weet dit doordat ik de koksopleiding doe, haha 🙂 Succes verder en leuk recept!

  7. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oooh, that looks yummy! 🙂

  8. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    ziet er suuuperrr lekker uit. Ik ben gek op citroen dus dit is vast een goeie!

  9. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lijkt me echt heerlijk!

  10. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    looks good, ga ik zeker een keer proberen :-)!!

  11. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Zo, dit recept heb ik even opgeslagen. Ga hem zeker maken. Looks delish!

  12. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    oooh dit ga ik een keer proberen! lekker!

  13. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    OMG SEREEN!
    Ik moet nog eten! Je maakt me eeeecht hongerig =(

  14. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oeh dat ziet er echt heerlijk uit!

  15. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lekker! ik krijg meteen trek. Ik ben echt een pasta gek, haha.

  16. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    ziet er lekker ui

  17. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ziet er super lekker uit!

  18. Melanie
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lekker, zo’n recept een uur voordat ik pauze heb.. Ik krijg er honger van! 😀
    Gelukkig moet ik nog boodschappen doen voor vanavond.. Muhaha!

  19. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oeh jammie, en het is net lunchtijd!

  20. Marye
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Mhhm dit gaat meteen mijn kookmap in voor als ik zelf een keer moet koken!

  21. Yasminah
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Fijn ik weet meteen wat ik vanaaf ga eten en dokter pepper niet vergeten haha

  22. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lekkerrr! Is het een recept van The Pioneer Woman?

    Die site heb ik trouwens ontdekt via jou, nog veel dank daarvoor! Wat een geweldige heerlijke recepten heeft zij!

    Ga dit zeker nog een keer maken!

  23. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ziet er erg goed uit, en makkelijk te maken. Ga het zeker eens zelf maken!

  24. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ziet er lekker uit zeg! En niet zo ingewikkeld, dit lust ik wel 😀

  25. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Wauw, ziet er lekker uit!

  26. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lijkt me heel erg lekker hoor!

  27. xAmber
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    oo dit ziet er errug leker uit hoor! misschien wel een ideetje voor vanavond!

  28. Deboraah
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    ahh ik hou van jou recepten krijg er altijd honger door!

  29. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Dat ziet er best goed uit, ik eet eigenlijk nooit vlees, maar soms heb ik er op onverklaarbare wijze zin in, terwijl ik dus vegetarisch opgevoed ben, hoe bizar… dus ongeveer 1x per jaar eet ik iets met kip. Dit recept ga ik zeker onthouden!

  30. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oeh heerlijk, ik ben een echte kip-eter en altijd op zoek naar nieuwe recepten, zodat mijn vriend niet helemaal gek wordt van mijn anti-vlees gekte. Ziet er goed uit Serena, zou het nu al zo willen eten op de vroege ochtend. (:

  31. juut
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Wow allemaal ingredienten die ik heerlijk vind. Dit ga ik eens maken. Het water loopt me in de mond en het is nog maar 10.23 haha

  32. Josst
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oh, dat lijkt me heerlijk! Ga ik zeker deze week nog maken! Ik vroeg me af wat die doosjes zijn die rechts liggen van het doosje met kip?

    • Emmy
      20 januari 2012 / vrijdag, 20 januari 2012

      Dat zijn vlokken Parmezaanse kaas 🙂

  33. Renske
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Oh dit ziet er zo lekker uit, vooral met die flinters parmezaanse kaas, heerlijk.
    Ik heb laatst iets soortgelijks gemaakt, maar zonder de room. Wat er dan wel in zat weet ik helaas niet meer:(

  34. Susan
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Voor mij is dit met veel te weinig groenten. Ik zou er sowieso nog een salade bij serveren dan. 🙂

  35. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Mm ziet er lekker uit !

  36. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Yummy, ziet er echt goed uit!

  37. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lekker! Simpel, makkelijk en snel! Ik neem het recept over en plaats hem in mijn boekje.

  38. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Heeerlijk recept én makkelijk om na te maken! Ik vind het echt tof dat je zulke artikelen plaatst. Dit is weer zo’n typisch gevalletje van: ‘dat wil ik ook proberen!’

  39. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Hmm dat ziet er erg lekker uit!!

    Liefs, Mariette

  40. Nicky
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Mmm dit klinkt heerlijk! Dit weekend moet ik voor mezelf koken, dan probeer ik het uit!

  41. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lekker!! Dan wel met een salade erbij, anders mis ik mn groentjes…

  42. Angelique
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Deze ga ik namaken, lijkt helemaal niet moeilijk, ben dan ook niet een keukenprinses maar dit moet toch wel lukken! Ziet er heerlijk uit.

  43. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Het klinkt erg lekker!

  44. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ziet er goed uit! Alleen vind ik het altijd vrij snel teveel werk haha 🙂

  45. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ga het echt een keertje maken!

  46. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Zit er heerlijk uit! I love pasta 🙂

  47. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Dat ziet er lekker uitt!

  48. anne
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Ziet er goed uit!

    Kga het proberen binnenkort eens te maken.

  49. 17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Dat ziet er lekker uit, ik ben dol op penne en kip!

  50. nina
    17 januari 2012 / dinsdag, 17 januari 2012

    Lekker, dit ga ik zeker eens maken als ik moet koken.