How-to: starten met bloggen

'Hoe en waarom ben je begonnen met bloggen?' is een vraag die me vaak wordt gesteld. Het waarom is easy. Mijn moeder en ik hadden zo'n 3 jaar geleden een webshop (The Secret Garden) waar we onze handgemaakte bath & body producten verkochten zoals zeep, scrub, lippenbalsem en body butter. We maakten gebruik van natuurlijke ingrediënten en via de bijbehorende blog (die destijds thesecretgardenslaboratory.blogspot.com heette) kon ik wat dieper op de ingrediënten ingaan. Tevens plaatse ik berichtjes als we bezig waren met iets nieuws of als de zepen in de mallen stonden te riipen. Puur als aanvulling voor onze webshop dus.

Hoe het precies de blog is geworden zoals jullie Beautylab vandaag de dag kennen is een beetje een grijs gedeelte. Volgens mij ben ik steeds meer persoonlijke artikelen gaan posten en op een dag zelfs een 'haul' en een Lady Gaga look. Toen ik hier meer respons op kreeg dan op mijn artikelen over ingrediënten werd ik steeds enthousiaster om over beauty te bloggen. Heel geleidelijk ben ik toen meer over beauty, make-up en andere skincare gaan bloggen. Omdat het altijd al een persoonlijke blog is geweest en ik meer interesses heb dan beauty vind ik het ook leuk om over andere zaken te bloggen, zoals films, boeken, recepten, reizen en meer lifestyle onderwerpen. Ik ben er in feite een beetje ingerold, in het wereldje wat bloggen heet.

Ik ben van 3 artikelen per week naar 1 artikel per dag naar 2 artikelen per dag gegaan. Ik kwam er achter dat het belangrijk is om statistieken over je bezoekersaantallen bij te houden en dat je leuke samenwerkingen kunt aangaan met PR bureaus. Er is geen guideline die je vertelt hoe je moet starten met bloggen, hoe je het moet aanpakken en waar je überhaupt moet beginnen. En nee, ik ga het ook niet allemaal voor jullie uitkauwen, maar ik wil jullie wel graag wat goede tips geven.

What's in a name?
Pak pen en papier en brainstorm over een naam voor jouw (beauty)blog. Dit kan alleen, of samen met een vriendin. Let wel, als je de naam 'beauty' in je naam verwerkt wordt er vaak wel meteen stempel op je blog gedrukt. Dit geldt ook voor 'fashion'. Wil je het wat algemener houden dan kun je kiezen voor zoiets als BySerena.nl of SerenaVerbon.nl of misschien liever je eerste en tweede naam, SerenaDomenica.nl. Doe je het niet alleen maar bijvoorbeeld met een vriendin, dan kan je kiezen voor SerenaenNena.nl. Het is wel tricky want als 1 van de 2 besluit te stoppen dan slaat het niet echt meer ergens op. Je kan ook je naam gebruiken in combinatie met een ander woord met dezelfde beginletter. TerrorTara.nl, LovelyLarissa.nl, AwesomeAngel.nl, SneakySerena.nl of MarenMagic.nl.

Je kan het dan ook wat algemener houden, bijvoorbeeld Labgirls.nl of Beautyfriends.nl, om maar even wat te noemen. Of denk aan iets wat je leuk vindt. Je houdt misschien wel van mode en van tekenen. What about Fashiondrawings.nl? Of misschien is the Game of Thrones wel jouw favoriete serie. What about The Game of Beauty? Of The Game of Fashion? Misschien woon je in een of ander boerengehucht. Beautyfarm, Beautyboederij, VillageofFashion. Of misschien wel iets wat helemaal nergens op slaat, maar gewoon leuk klinkt en voor jou persoonlijk betekenis heeft. Vanillascented.com, KnightCat.com, Freashandclean.com. Verzin het maar! Het is ZO makkelijk, echt waar! Gewoon iets verder denken dat je neus lang is en er een beetje creativiteit tegenaan gooien en je hebt al iets leuks.

Starten
Als je eenmaal je naam hebt moet je natuurlijk checken of hij niet al bestaat. Check het via google.com of nog beter:  whois.net. Mocht je domeinnaam nog niet bestaan vraag hem dan meteen aan (google op domeinnaam registreren). Dit kost zo'n 15 euro pe

r jaar. Je kan het ook niet doen, maar stel dat jouw blog later uitgroeit tot iets groots dan wil je niet aan zoiets als .blogspot of wordpress.com vastzitten in je domeinnaam. Dat staat een beetje onprofessioneel. Plus dat je risico loopt dat iemand jouw naam gebruikt en registreert. Een of andere Zweed bijvoorbeeld heeft Kittehscupcakes.nl geregistreerd, waardoor mijn zusjes nu alleen een .com domeinnaam hebben kunnen vastleggen. Ze hadden hun 'naam' gewoon veel eerder moeten claimen. Dus, weeg dit af en maak een besluit of je meteen een domeinnaam wilt registreren of liever even wilt wachten. Ik raad je aan om het meteen te doen.

WordPress/Blogspot/Weblog
Kies een platform waar jij je blog wil starten. Ik zat eerst bij Blogspot en kan het van harte aanbevelen. Het is heel gebruiksvriendelijk en er bestaan mooie blogger templates en handige widgets. WordPress is misschien ietsje ingewikkelder, maar je kan veel meer wat lay-out betreft. Ik ben heel blij dat ik bij WordPress zit. Het comment systeem is erg goed (in tegenstelling tot die van Blogspot) en je bent er eigenlijk zo aan gewend. Weblog.nl is ook erg gebruiksvriendelijk, maar net zoals Blogspot kan je er niet zo veel kanten mee op. Als ik eerlijk ben raad ik iedereen WordPress aan. En zit je ergens anders, stap dan over, like me! :-)

En nu?
Je hebt je blognaam, eventueel een domeinnaam en je hebt een account aangemaakt bij een blog platform. What now? In een vorig artikel heb ik een aantal tips geschreven voor beginnende beautybloggers. Er staan belangrijke punten in, dus ik raad je aan om het zeker even door te lezen. Klik hier voor het artikel '10 tips voor beginnende Beautybloggers'.

Daarnaast heb ik nog een aantal andere handige artikelen geschreven die van pas kunnen komen tijdens je blogger carriere:

Het oog wil ook wat (fotografie tips)
Mooie productfoto's via iPhoto en PicNik
How-to: product review
How-to: leuk op de foto
How-to: filmpjes opnemen

Met bovenstaande artikelen vol tips moeten jullie wel even vooruit kunnen denk ik, maar mocht er nog wat onduidelijk zijn stel je vraag dan gerust in een comment. I'm here to help! Voor technische vragen over WordPress verwijs ik je door naar Google en verschillende forums, want zelf weet ik daar helaas niet zo veel van af. Mocht er nog behoefte zijn naar een bepaalde how-to die jullie als blogger goed kan helpen, let me know!

By the way, check dit shirt die ik net heb besteld! Die ga ik voortaan aantrekken naar perspresentaties en events, hahaha!

Mocht je dit lezen en al een blog hebben, dan ben ik heel benieuwd hoe en waarom JULLIE zijn begonnen met bloggen. Vertel eens over het moment dat je de knoop doorhakte. Wie of wat heeft JOU geïnspireerd? Hoe is jouw blog tot stand gekomen? Ik ben erg benieuwd. 

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

172 Reacties

 1. Ahi
  6 september 2012 / donderdag, 6 september 2012

  Hii,

  Ik heb een site over BEAUTY!, fashion & lifestyle. Ik zou het erg leuk vinden als je eens een kijkje zou nemen op me site!

  beautybyahlam.blogspot.nl

  laat een reactie achter!

 2. Charo
  22 augustus 2012 / woensdag, 22 augustus 2012

  Ik heb een vraagje hihi. Ik wil een blog beginnen en gelijk een echt domein kopen net zoals jou! Maar ik heb gekeken bij yourhosting.nl en daar is het 12,30 per jaar. Moet je daar nog iets anders bij kopen?? Of kan je dan gelijk wordpress downloaden en je site maken?? Alvastbedankt! xx xx

 3. Anouk
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  ik ben geinspireerd door: Jou natuurlijk serena(: Veracamilla, lenette12345 en teskuh.
  Ik steek alle vrije tijd die ik heb en krijg in mijn blog. steeds weer nieuwe dingen ontdekken op blogger en dat vind ik leuk.

  Ik blog vooral over beauty and make-up dat vind ik erg leuk

 4. 12 juli 2012 / donderdag, 12 juli 2012

  Ik ben pas begonnen met bloggen :)
  Het is echt superleuk!
  Ik schrijf posts over vanalles…
  Waarom ik begonnen ben?
  Het schrijven leek me leuk en
  omdat ik al lange tijd veel blogs volg.

  Xoxo
  Marthe

  btw: superleuke blog!

 5. 19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  hey serena,

  ik ben nu ook een eigen blog begonnen.
  En ik zou het tof vinden als je tips nog hebt of andere oordelingen er over.

  http://www.roozbeauty.weebly.com

 6. Natasja
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Handige Tips! IK ga ook een blog beginnen, want het lijkt me heel leuk. Maar mijn vraag is, jij hebt ook een webshop, moet je jezelf dan registreren bij de >Kamer van Koophandel. En zo niet wat zijn dan de regels voor een webshop? En zou ik het adres van The Secret Garden mogen, of bestaat dat niet meer

 7. Joke
  1 mei 2012 / dinsdag, 1 mei 2012

  Ik was een tijdje geleden begonnen met bloggen, maar kreeg niet veel bezoekers. Dus ben ik ermee gestopt! Nu we thuis verbouwen, startte ik terug een weblog, zodat iedereen kon zien hoe het ermee stond! En deze weblog krijgt wel veel bezoekers! Maar helaas, als de verbouwingen gedaan zijn, kan ik deze blog niet langer runnen. Ik wil dus opnieuw met een nieuwe blog beginnen (over lifestyle, recepten, organisatie, DIY, persoonlijk, verzorging, …)! Het enige is dat ik geen gepaste naam vind, die niet te bindend is aan het onderwerp. Mijn artikels liggen al klaar, maar ik moet dus eerst een domein registreren, en dus heb ik een naam nodig! Iemand een idee?

 8. 23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  Ik ben -sorry- door Masha van Beautygloss geïnspireerd

 9. Vera
  21 april 2012 / zaterdag, 21 april 2012

  Ik lees bijna elke dag de artikelen van Teskuh.nl Ik werd door haar heel erg geïnspireerd om een blog te beginnen. Zodat ik al mijn creativiteit kon delen met de wereld.

 10. 18 april 2012 / woensdag, 18 april 2012

  Wij zijn 28 maart beginnen met bloggen! We hebben al redelijk veel reacties van allemaal verschillende mensen, maar die mensen volgen niet… over de naam hebben we een tijdje nagedacht en we vinden hem we tof: fashion section, maar er bestaat wel verwarring rond want we hebben het niet alleen over fashion, maar je kan toch niet alles in je blogtitel zetten? We hebben geen eigen domein omdat onze blog nog niet lang online staat en we hebben er ook niet echt behoefte aan… we zijn 2 meisjes van 14 jaar en doen dit dus gewoon nog voor de lol en om mensen te laten weten wat wij leuk vinden, wat ons interesseert en bezig houd. We vinden het allesinds leuk! Het handige aan bloggen met twee is dat het gewoon een stuk leuker is dan alleen ,we weten niet goed waarom maar zijn ook gewoon al een hele tijd hartsvriendinnen én dat er meer artikels online staan! Voorlopig zeker 2 per dag (elk 1) en zo blijft de blog ook interessant en actief voor onze lezers! We hopen dat er nog veel mogen bij komen!! xx Roos&Laura

 11. 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

  Erg handig artikel! Ik ben in november 2011 begonnen met bloggen omdat ik me meer bezig wilde houden met mijn grootste passie: schrijven. Ik schrijf vooral over dingen uit het verleden die veel indruk op me gemaakt hebben en dingen die ik dagelijks beleef. Soms schrijf ik ook over onderwerpen die in het nieuws zijn geweest en ik wissel het af met outfits, reisverslagen en fotodagboeken. Zo probeer ik mijn blog toch divers te houden en blijft het echt een persoonlijke blog. Ik heb mijn ‘echte’ naam Rosalinde (Linda is mijn roepnaam) gebruikt voor mijn blog. Ik vroeg me af, ik heb een parkeer/doorlink domein maar mijn blog is nog wel te bereiken via blogspot.com. Hoe kun je je website in een echt eigen domein plaatsen zodat je niet meer te bereiken bent via .blogspot.com maar alleen nog via .nl?

  Liefs!

  • 16 april 2012 / maandag, 16 april 2012

   Handig, kwam er net achter dat ik al een keer had gereageerd. Mijn vraag had ik nog niet eerder gesteld, sorry voor de ‘dubbelpost’ in ieder geval!

 12. Merel
  13 april 2012 / vrijdag, 13 april 2012

  Ik wil ook een blog beginnen bij WordPress, maar ik krijg allemaal verschillende site’s als ik het google. Wat is de juiste site om via WordPress een nederlands blog aan te maken?

 13. miranda
  4 april 2012 / woensdag, 4 april 2012

  Hoe zorg je voor vaste bezoekers op je site? Ik wil graag een blog beginnen maar als niemand er naar kijkt dan gaat je entoursiastme ook achteruit…

 14. rochellokitty
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Hoi Serena, zit even te kijken op hostnet.nl, wil graag mijn naam registreren. Als ik op “Overzicht” kom, staat er een keuze voor hostingpakket. Heb jij dit ook? Zo ja, welke?

  X0

 15. 12 maart 2012 / maandag, 12 maart 2012

  ik heb een blog maar hoe trek ik nou mensen aan?
  en hoe kom ik aan paketjes die merken me sturen?

 16. Jenny
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Haii, ik weet niet of ik nu moet beginnen met bloggen!
  Het lijkt me hartstikke leuk met 2 vriendinnen van mij, die het ook leuk lijken,
  maar we weten niet of het mag van onze ouders.
  en ik en een andere vriendin gaan volgend jaar naar het voortgezet onderwijs, allebei ander niveau, 1 vriendin blijft achter, SNIK! Dus lang kan het blog niet blijven, en we zijn allemaal bang dat we dan net alles voor elkaar hebben, en er dan geen zin meer in hebben, niks meer weten enzovoort. Ik maak wel is vaker website’s (allemaal verwijderd..) en daar werkte ik dan 2 weken of meer ofzo aan, en daarna PATS, ik deed er niks meer mee, ik had op een begeven moment een stuk of 5 websites, die heb ik allemaal lekker verwijderd xD

 17. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  hoihoi ! c:

  ik ben een blog begonnen doordat ik veel blogs begon te lezen en het me ook wel wat leek. eerst begon ik met een beauty blog, daar ben ik mee gestopt het is niks voor mij. daarom heb ik nu een lifestyle blog over alles wat ik leuk vind en over te bloggen, je moet gewoon bloggen over dingen die je leuk vind ! dan blijft het ook leuk om te doen !

  xxxMelissa.

 18. 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

  Hoi Serena,
  Ik ben 12 jaar, maar wil graag een blog beginnen! En wil niks betalen voor de website. Is Blogspot dan het beste?
  En ik ben dus 12 en kan geen account aanmaken…
  Heb je tips?

  ‘xx Mariëlle

 19. Marieke
  28 februari 2012 / dinsdag, 28 februari 2012

  ik wil graag een blog met een vriendin maar ik ben vrij jong, 14 namelijk en ik zou niet weten waar ik moet beginnen en hoe ik het moet bouwen hebben jullie tips en wordt voornamelijk een paar verslagjes en do it your self filmpjes kunnen jullie me wat starters tips geven?

 20. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik ben begonnen met bloggen omdat ik eigenlijk bij alles wat ik deed dacht van ‘hey dit zou zo leuk zijn als artikel’ of als ik thuis kwam van het shoppen met al mijn tassen dan dacht ik van dit zou zo een grappige foto worden voor op mijn blog als ik die had. Zo zijn er wel jaren voorbij gegaan en afgelopen januari ben ik gestart met mijn beautyblog.
  Niemand in mijn omgeving is zo gek met beauty dingen als dat ik ben dus dit is een super manier om andere meiden samen met mij enthousiast te maken, ik ben zo blij dat ik een blog ben begonnen. En zo blij dat deze leuke blog bestaat i lovee beautylab ^_^

 21. 16 januari 2012 / maandag, 16 januari 2012

  Ik ben begonnen met het kijken van youtube filmpjes over make-up en verzorging die ik zomaar tegenkwam tijdens het surfen. Toen ontdekte ik de beautycommunity online (blogs en filmpjes) waar ik helemaal ingezogen werd. Ik begon technieken uit te proberen en ook TAG videos te plaatsen. Ook maakte ik zelf steeds meer beauty videos. Dit nam best veel tijd in beslag en ik wilde ook korter dingetjes over make-up vertellen die ik had geleerd en had uitgeprobeert. Daarom begon ik een blog en nu maak ik daar leuke artikeltjes soms met en soms zonder filmpje erbij.

 22. 30 december 2011 / vrijdag, 30 december 2011

  Hee!
  Ik ben 2 weken geleden begonnen met bloggen met een vriendin, omdat we beiden van kleding, make-up parfum en die dingetjes houden zijn we begonnen…
  tot nu toe vind ik het erg leuk!!
  maar nu heb ik een vraagje…Hoe trek je meer kijkers?
  XX

 23. 28 december 2011 / woensdag, 28 december 2011

  Dit artikel heb ik nu al 15641315 keer gelezen, de eerste stappen gezet om een domeinnaam te registreren, maar het nooit voltooid omdat ik toch iets niet goed snap. Ik heb namelijk nu al een blog bij WordPress, maar dat is er eentje met wordpress.com achter. Nu begrijp ik ook hoe je een domeinnaam moet registreren, maar niet hoe je je site dan kan beheren met bijvoorbeeld WordPress. Als ik een blog wil toevoegen aan m’n WordPress-account, zou hij m’n site niet aanvaarden omdat het een .be-adres is. Kan iemand me hier war wijzer uit maken als je snapt wat ik hier net allemaal heb “uitgelegd”? Liefs!

 24. 8 december 2011 / donderdag, 8 december 2011

  Ik heb meteen gebruik gemaakt van je artikel!! Dankzij jou is mijn blogje geboren, wil Beautylab tante worden? Haha!

  Groetjes.

 25. 7 december 2011 / woensdag, 7 december 2011

  ik was een tijdje geleden begonnen met bloggen maar omdat het niet bekend was ,ben ik toen maar gestopt.maar steeds later als ik blogs volg van andere meiden heb ik weer zin om te beginnen dus ben ik opnieuw begonnen maar het is nu wel erg leeg omdat mijn pc het begaf en ik nu aant sparen ben voor een nieuwe en ik ook niet altijd tijd heb om op te gaan ,ik probeer zoveel mogelijk te bloggen maar het gaat me lukken en ik hoop ook dat het bekend word en enig nadeeltje van mij is dat is weinig inspiratie heb om te bloggen en de lay-outs niet goed mee kan doen.Proberen zeker!!

 26. yvet
  7 december 2011 / woensdag, 7 december 2011

  hoe kom je eigenlijk aan al die beauty producten als ik vragen mag?
  want je hebt er zoveel, dat kost toch heel veel geld!
  x

 27. Iris
  4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

  Hey serena!
  Ik wil ook graag een blog maar ik ben bang dat het dadelijk zo’n blog wordt waar niemand op kijkt.. Ookal zou ik reclame maken via bijv Facebook en twitter ..
  Dus ik twijfel heel erg of ik het wel zou moeten doen..
  Moet ik me gewoon over de angst heen zetten ?
  xxx Iris :)

 28. Carmen
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik heb een tijdje een blog gehad, maar ik heb hem nu verwijderd. Simpelweg omdat ik er geen tijd meer voor had. Wat wel echt jammer was, want het is zo heerlijk om lieve comments te lezen! Dus ik geef jou er nog eentje, BeautyLab is awesome Serena! ;-)

 29. rianne
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  leuk artikel! Wat ik me afvraag is waar je foto’s vandaan haalt die je niet zelf maakt. Want je kan niet zomaar alles van internet halen ivm auteursrechten. Heb jij hier tips voor of weet jij een site waar je foto’s af kan halen? Het liefst gratis of iig niet heel duur

 30. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik vergat trouwens te vertellen waar ik zit met m’n domein. Ik zit bij Yourhosting en heb voor 9,52 een ‘.com’ domein. Voor m’n tweede blog (een Nederlandse blog waar ik over m’n eigen gedachten en leven schrijf) heb ik een ‘.nl’ domein voor 5,52. Je hebt dan alleen een ‘parkeer/doorlink domein’. Ik heb dus gewoon m’n blogspot website, maar daar heb ik m’n domeinnaam aan gekoppeld. Je kan de URL dus gebruiken om te door te linken naar een site (in mijn geval dus m’n blogspot site) maar niet om er zelf op te bouwen. Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk uitgelegd heb.

 31. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wat een gave top! Waar heb je ‘m vandaan? Ik ben nog niet zo lang bezig met bloggen, maar ik ben begonnen omdat ik mijn passie voor schrijven niet goed kwijt kon. Een blog hoeft niet lang te zijn om leuk te zijn, waardoor ik er genoeg tijd voor heb en zo ervaring op kan doen. Ik schrijf in het Engels omdat ik dat op deze manier kan verbeteren en er m’n eigen stijl in kan vinden. Ik vind het alleen nog wel spannend als bekenden m’n blog lezen, wat als ze het kinderachtig vinden of er negatief op reageren? Dit staat het promoten van m’n blog wel een beetje in de weg. M’n blog is niet gericht op een ding, maar op meerdere. Ik schrijf artikelen over beauty, fashion, lifestyle, citytrips, m’n studie, etc. Ik ben van plan ook binnenkort te beginnen met reviews van producten die ik fijn vind. Ik moet nog ‘n beetje m’n eigen draai in de blogwereld vinden, want m’n blog is niet echt onderscheidend. Je tips zijn heel handig!

 32. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik blog al sinds vorrig jaar oktober, ben ik vaak van blog verhuist, nooit een eigen domein aangevraagd, ik zit er wel al een tijdje over te denken, maar ik ben er bang voor, dat ik de naam niet meer leuk vind, of dat ik het niet volhoud, straks heb ik er niet genoeg geld voor! Heel vervelend allemaal, maarja!
  Ik denk er nog hard over na!

 33. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Superleuk artikel :)
  Ik heb sinds augustus een blog (toch wel echt de maand om te beginnen volgens mij hihi). Ik wou al eerder een blog over de borstverkleinende operatie, maar ik vond het wat vreemd. ik was toch wat bang voor de reacties. Dus toen kwam ik in augustus het DayZeroProject tegen en bedacht me dat ik daar wel over kon bloggen. Nu blog ik over mijn DayZeroProject, mijn operatie die ik net gehad heb en alles wat ik leuk vind. Met af en toe een beautyreview. En eigenlijk vind ik bloggen wel erg leuk! :)

 34. 1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  Ik ben eigenlijk pas net begonnen! Ik had het al een paar keer geprobeerd, maar het was me nooit gelukt om het bij te houden. Nu, een jaar later, is mijn hoofd weer gevuld met nog meer onzin en heb ik besloten om het opnieuw te proberen!

 35. 1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  ik ben net gestart met mijn blog en ik vind het ontzettend leuk!
  het is natuurlijk allemaal nog wat onwennig maar langzaam aan vind ik mijn weg & leden.
  ik heb wel een vraagje voor jou :
  hoe kom je in contact met PR bureaus ?
  wat moet je doen zodat deze je spullen opsturen waar je dingen over kunt vertellen? (:
  alvast bedankt! x

 36. 1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

  Ik ben eigenlijk begonnen met bloggen omdat ik na mijn stage meteen door ging voor een samenwerking tussen mijn school en het amfi. Doormiddel van mijn blog kon ik mijn vrienden toch op de hoogte houden van wat ik deed en me bezig hield. Op dit moment studeer ik in Gent en heb helaas weinig tijd om blogs bij te lezen en te posten. Maar probeer wel om de dag een update te plaatsen, wederom om mijn vrienden en vooral familie op de hoogte te houden en leuke plekjes in Gent te posten.
  Helaas krijg soms wel negatieve reacties van meiden van school dat het is omdat ik mee wil doen met de hype. Maar ondertussen lezen ze mijn blogs wel want ze weten precies wanneer er een nieuwe update is.. Beetje sneu.

  Mijn naam heeft mijn vriend eigenlijk bedacht. Hij noemde me altijd heel cheesy Leeuwin en vind mijn kledingstijl leuk. Dus dat werd al snel LionessofStyle :)

 37. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Ik ben sinds april 2011 mijn blog Mevrouw Tuttebel begonnen en ik blog met veel plezier! Nu het ook steeds beter gaat, begin ik het nog leuker te vinden!

 38. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Ik ben wel begonnen met bloggen maar door persoonlijke redenen lukt het nu niet en dat vind ik zo jammer. Als ik dat artikle lees dan inspireerd mij dat erg en dan wil ik zo graag weer gaan bloggen. Hopelijk kan ik snel weer gaan bloggen!

 39. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Ik heb eigenlijk al sinds ik op de basisschool zat een website, ik had een site bij websitemaker maar omdat websitemaker ermee stopte ging ik naar wordpress en nu heb ik nog steeds de blog die ik nu heb (: Ik heb (nog) niet veel bezoekers maar ik vind het leuk om te doen.

 40. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  ik ben begonnen door de bouw van ons huis, en zo komt er wel wat anders bij, de trouw, de tuin, blabla

 41. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Leuk om te lezen, Serena.
  Goeie tips !!

 42. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Ik ben begonnen met bloggen omdat ik van schrijven hield en van beauty en fashion. Ik vond de bladen wel leuk, maar vaak stonden daar dure dingen in. Ja leuk als je dan leest dat ze Chanel lippenstift zo geweldig is, maar als je 15 bent koop je niet meteen een Chanel lippenstift. Toen ben ik zelf gaan schrijven over goedkopere, goede make-up. Ik vond dat zo leuk en het ging steeds beter dat ik inmiddels een goede blog heb. Ik zit rond de 6000 bezoekers per maand waar ik erg blij mee ben. En heb contact mt verschillende PR bedrijven en merken. Ik ga lekker door met mijn blog :) ik heb ook alles zelf gedaan, artikelen, de meeste foto’s en de layout

 43. 30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

  Ik ben begonnen met bloggen door jou. Haha jij had eerst een artikel op 18 april 2011 over dat we mochten spammen en bloggen enzo. Toen heb ik de stap durven nemen en heb ik die dag nog een blog aangemaakt. Ik ben er nu nog steeds mee bezig en vindt het leuk om te doen! Ik had een vraagje. Hoe kan ik dan van blogspot overgaan naar wordpress zonder alles kwijt te raken?

  Xxx

 44. 29 november 2011 / dinsdag, 29 november 2011

  mascha, cynthia en jij hebben mij geinspireerd! Ik was in mn hoofd al gewoon hellemaal bezig met bloggen etc. Ik ben vanaf dag 1 begonnen met elke dag een artikel schrijven. Best pitig soms en niet zo goed voor mn slaap maar ik heb het er voor over! inmidels ben ik ook terug gestapt van 7 naar 6 dage per week. misschien moet ik worldpress maar eens overwegen

 45. 29 november 2011 / dinsdag, 29 november 2011

  Handige tips staan er tussen. :) Ik heb ook vrij snel mijn domein gekocht, eigenlijk voor de reden die jij om opnoemde, zometeen gingen ze het kapen.

  Ik begon met bloggen omdat ik graag meer wilde leren qua het maken van looks, er meer uitwilde halen en anderen wilde inspireren en andersom.

  Mijn inspiratiebron is American Football, de Packers en Aaron Rodgers. Geweldige sport, die elke keer weer inspiratie oplevert, ondanks dat het niet eens met beauty te maken heeft.

  Ik heb ooit al eens eerder een blog gehad, maar die eh, ja laat we het daar maar niet over hebben. :’) Ik kwam toen terug van Amsterdam, een heerlijk dagje wezen shoppen, zo is het eigenlijk gekomen. Ik had nooit verwacht dat het zo leuk zou zijn. :)

 46. 29 november 2011 / dinsdag, 29 november 2011

  Ik heb mijn Blog nu sinds eind zomer, Ik vind het zo leuk om te doen. Ik raaktte erg geïnspireerd ( ook door jou! ) door nederlandse bloggermeisjes. Ik vind het zo leuk om dingen te lezen van andere. Maar ik ben echt een Fashionmeisje, en ik doe ook sinds sept. Modeschool in Amsterdam .. Ik wil uiteindelijk rond de zomervakantie met DIY’s komen met wat ik geleerd heb op school. Zo kan ik meisjes helpen die misschien ook naar deze school willen. Misschien kan ik ze dat extra duwetje geven. Je deelt een stukje van jezelf. & dat is heel leuk.

 47. Maaike
  29 november 2011 / dinsdag, 29 november 2011

  Ik hou zelf niet echt een blog bij, ik ben daar veel te ongeorganiseerd voor en ik zou het maar vergeten, of ik raak er op uitgekeken hihi. Ik heb wel een tumblr account waar ik mooie foto’s, filmpjes, liedjes, etc. op zet, maar ook gewoon blogjes als ik even mijn gedachten ergens kwijt wil. Ik heb dat gewoon gemaakt voor mezelf, maar als iemand me reblogt of ik een positieve reactie erop krijg is dat altijd leuk.

 48. Lianne
  29 november 2011 / dinsdag, 29 november 2011

  Thanks voor deze tips!
  Heel handig :)