How-to: geld besparen

In dit artikel (klik) heb ik jullie tips gegeven over geld sparen, maar vandaag wil ik het hebben over geld BEsparen. Ook niet onbelangrijk natuurlijk. En om eerlijk te zijn, op bespaar gebied heb ik nog veel meer tips! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

1. Maak je eigen cadeautjes
Verjaardagen, Sinterklaas en Kerst zijn de redenen waarom men december een 'dure maand' noemt. Cadeautjes of kleinigheidjes kosten nu eenmaal best een flinke duit. Waarom maak je niet je eigen scrub? Of een leuke koekjesmix? Of gewoon iets eetbaars, iets homemades? Brownies, cake, taart. Het is een super attent en persoonlijk cadeautje en het kost stukken minder dan iets uit de winkel. Daarbij is het ook nuttig en zullen mensen het goed kunnen gebruiken (of opeten!).

2. Nodig vrienden uit
In plaats van een stapavond, shopdag, etentje, bioscoopje pakken of drinken in de kroeg kun je ook je vrienden bij jou thuis uitnodigen. Laat iedereen iets meenemen (een fles wijn, een zak chips, een leuke dvd) en sla zelf wat lekkere snacks in bij de Lidl. Super gezellig, echte quality time met je vriendinnen en het kost stukken minder dan de deur uit gaan.

3. Drink meer water
Soms denk je, waar gaat mijn geld toch heen? Je vergeet dan dat je op het station een Starbucks koffie hebt gehaald, of een flesje Vitaminwater. Wat je daarom beter kan doen is een flesje water in je tas stoppen. Heb je dorst, dan drink je dat. En als het op is, dan vul je dat gewoon weer bij. Zo bespaar je geld én het is gezond!

4. Neem snacks mee van thuis
Hetzelfde geldt voor snacks. Hoe vaak koop je niet wat onderweg of in de kantine? Neem boterhammetjes mee van thuis, een lekker stukje fruit, een ziplock bag met Parijse worteltjes of nog beter: het eten van gisteravond. Zonde om weg te gooien!

5. Let op aanbiedingen
Voor de meiden die op zichzelf wonen, boodschappen doen is vaak best een grote kostenpot. Let daarom extra goed op aanbiedingen in de foldertjes.  Je kunt het beste bij supermarkten als Lidl en Aldi shoppen, maar soms hebben de 'duurdere' supermarkten erg voordelige aanbiedingen waardoor je net zo goed daar je boodschappen kunt doen. Let ook op de onderste schappen. Hier vind je goedkopere producten. Waarom zou je merk olijfolie nemen, of merk rijst, of merk spaghetti? Koop dat gewoon van het goedkoopste merk wat er is. Let ook op bulk-aanbiedingen. Koop er 2 en krijg de derde gratis. Prima toch, als het om wc-papier, shampoo of deo gaat bijvoorbeeld. Dat zijn dingen die altijd wel op gaan.

6. Is het echt nodig?
In ben altijd in de veronderstelling dat ik nog heel veel kleding nodig heb, maar is dat ook echt zo? Werp eens een scherpe blik op je kledingkast. Neem alles eruit, bekijk het en hang het weer terug. Kom je echt wat te kort? Zo ja, maak een lijstje. Waarschijnlijk zijn er ook veel kledingstukken die je niet meer zal dragen, verkoop die op Marktplaats of een rommelmarkt. Van de opbrengst kun je meteen de kledingstukken van je lijstje aanschaffen. Probeer ook eens een sample sale, waar je vaak met flinke kortingen gloednieuwe kleding kunt scoren!

7. Lijstje!
Nu we het over lijstjes hebben, maak een lijst van spullen die je wil kopen VOORDAT je de stad in gaat. En het allerbelangrijkste, houd je aan dit lijstje! Dit geldt voor boodschappen, maar ook voor andere zaken. Als je geen lijstje maakt wijk je vaak af en koop je van alles en nog wat. Dan kom je thuis en mis je alsno

g een paar dingen van je denkbeeldige lijstje in je hoofd. Maak dit een tastbaar lijstje en streep de dingen af. Raak niet in de verleiding van dit lijstje af te wijken. Werkt heel efficient.

8. Stop met verslavende middelen
Heel simpel. Stop met roken, drinken en drugs. Natuurlijk hoop ik dat jullie dat al niet deden, maar mochten jullie dat wel doen, just quit! Ook al doe je het alleen in het weekend. Het scheelt gewoon als je het helemaal niet meer zou doen. Pakjes sigaretten zijn nu alweer meer dan €5 en drank is ook niet goedkoop. En laten we het al helemaal niet over de prijs van hasj en wiet gaan hebben. Het is niet alleen gezonder voor je lichaam om ermee te stoppen, het scheelt je ook nog eens heel veel geld.

9.  Stop met dure routines
Wimper extensions, haar extensions, kapper, nagelsalon, schoonheidsspecialiste. Kost allemaal geld. Dit zijn de luxe dingen die je eigenlijk als eerste uit je leven moet bannen als je geld wil besparen. Dus kweek gewoon je eigen gezonde nagels, loop rond in je natuurlijke lokken en doe een eigen DIY Spa at home. Knip je haren een tijdje niet, of laat het een vriendin doen. Nena en haar vriend knippen elkaars haren. Spaart ze toch elke keer weer €30 per persoon uit!

10. Shop accessoires
Nog even over kleding. Het is natuurlijk altijd leuk om wat nieuws te hebben, ook al heb je er het geld eigenlijk niet voor. Wat je kan doen is accessoires shoppen. Vaak minder duur, maar het pimpt een outfit helemaal op en laat het weer als nieuw lijken. Probeer het ook eens in tweedehands zaakjes voor unieke, exclusieve items. En als je dan echt graag een nieuw kledingstuk wil, waarom probeer je niet eBay of Marktplaats? Vaak bieden mensen nieuwe of zo goed als nieuwe kleding aan voor een lagere prijs.

11. Shop na de feestdagen
Het duurt nog even, maar na de kerst is er vaak goede sale! Voor mij is dat HET moment om mooie kerstballen in te slaan! Die zijn vaak nog wel een paar euro per stuk, maar na de kerst gaat er nog zo'n 50 tot 75% korting overheen. Nice! Ook supermarkten en kledingwinkels hebben vaak dikke sale. Inslaan dus!

12. Repareer stuff
Probeer dingen die kapot zijn te repareren, in plaats van weg te gooien. Naai die knoop aan, repareer dat gaatje, ontstop je eigen gootsteen (of toilet). Alles is te leren (op YouTube zijn genoeg tutorial filmpjes).

13. Zeg je abonnement op
Heb je een abonnement op een magazine? Sportvereniging waar je nauwelijks nog heen gaat? Opzeggen die handel! Loopt je telefoon abonnement af? In plaats van een nieuwe telefoon kun je ook voor sim-only gaan. Saves you money!

14. Ga niet winkelen als vermaak
Soms denk je, oh ik heb niets te doen, even naar de winkels. Don't! Ga niet naar de winkels als entertainment. Want als je dan loopt te slenteren dan ga je uit verveling automatisch een winkel binnen en zal je altijd zien dat je wat koopt. Vermijd dus gewoon de winkels en ga er alleen heen als het noodzakelijk is. Niet als vermaak.

15. Denk erover na
Doe geen impuls aankopen! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is echt belangrijk als je geld wil besparen. Bij grotere aankopen raad ik aan om een 30-dagen-regel te hanteren. Wil je het na 30 dagen nog steeds erg graag? Heb je het na 30 dagen nog steeds zo hard nodig? Bij kleinere aankopen raad ik de 10-seconde-regel aan. Voordat je het in je mandje stopt moet je even goed nadenken voor 10 seconden. Ga ik dit gebruiken? Heb ik het echt nodig? Is er geen goedkoper alternatief? Op deze manier voorkom je impulsaankopen. In het begin is het moeilijk, maar je raakt er aan gewend.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben! Heb je aanvullende tips plaats ze dan vooral in een comment.

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

74 Reacties

 1. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Hele fijne tips!

  Zelf heb ik mijn shopgedrag aardig in de hand momenteel, maar ik denk dat heel veel mensen hier veel aan hebben!

 2. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Haha ik doe niet anders dan 10.000 keer over een aankoop denken, zelfs als het deo is. En toch vraag ik me soms af waar het allemaal wel niet heen gaat.

 3. Tamara
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  ooh nog een tip over water: je hebt van die waterflessen, de dopper, en die kan je ook afwassen en in de vaatwasser doen. Dus die gaan langer mee dan gewone wegwerpflesjes waardoor je op den duur ook meer bespaart :D (en je hebt nu een leuke roze: http://www.dopper.nl)

 4. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  handuuuuuug ! geld sparen voor na de feestdagen(aa’) en ik rook niet, drink niet en gebruik geen drugs, hardstikke goedkoop xD en soms koop ik gewoon een maand heuulemaal nix, dan heb ik gelijk weer geld om weer te gaan shoppen :)

 5. Dorien
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Handige tips, dankje! Die DIY koekjes ga ik maken voor kerst voor familie. Wordt wel geapprecieerd denk ik, omdat het met liefde gemaakt is. En ik ben wel een roker, idd heel duur. Ik ben nu overgestapt op zelf sigaretten maken. Uitgerekend is dat 2 euro voor zoveel als een pakje van 6 euro, plus hierdoor rook ik minder omdat er werk in kruipt. Uiteindelijk wil ik ook stoppen.

 6. laura
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  dankje oor tip over prikbord ik heb een soort collage gemaakt van amerikaanse vlag en dingen van new york met dollars(wel van papier :p xd) maarja hoop dat het lukt c:

 7. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Goede tips! Ik ga echt keihard shoppen na de feestdagen, moehahaha! :D

 8. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Dit is echt handig, want ik ben echt heel erg shopverslaafd. Als ik zeg: oke, deze maand moet ik 50 euro overhouden, maar dan lukt dat niet. Ik heb nu een spaarrekening geopend en dan kan ik het opzij zetten en er niet zomaar aankomen, dat werkt echt fijn!

 9. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Dit zijn nou echte tips! Dank je, ik kan deze zeker gebruiken:)

 10. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Hele goede tips! En vele voer ik ook al uit. Vaak loop ik met een lijstje en verf ik mijn haar gewoon zelf en doe ik dat soort dure dingen helemaal niet.
  En ja ik heb soms dingen in mijn mandje, dat ik denk hmmm… wil ik dat wel? En vaak genoeg gebeurd het dan ook nog dat ik het terug leg en als ik dan de rest waar ik al lang over nagedacht heb om te hebben afreken en ik hoor het bedrag dan ben ik blij dat ik de rest heb terug gelegd.

 11. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Dit is echt een heel goed artikel, goede tips! Ik kan mij in alles herkennen dat ik het wel doe, dus dat is erg mooi :D Ik heb nu een no-buy t/m eind van het jaar en het gaat hartstikke goed, maar ik ben heel bang dat ik januari snel alles weer ga uitgeven en dat is juist niet de bedoeling. :’)

 12. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Ohh nummer 14 is zo moeilijk he haha!

  Wat voor mij ook wel helpt is:
  Alles wat je wil kopen op internet opzoeken en opschrijven met de prijs ernaast. Vervolgens tel je alle prijzen bij elkaar op.
  En dan zijn 9 leuke dingetjes van 10 euro ineens 90 euro! In 1x 90 euro uitgeven voelt veel meer dan 9x 10 euro. En op zo’n moment denk ik dan jeetje dat is best een bedrag, terwjil ik dat anders niet denk!
  Dan ga ik altijd dingen schrappen tot ik tot een bedrag kom wat ik wel schappelijk vind:D Heeft mij echt al honderen euro’s bespaard haha.

 13. Marion
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Dit had ik nét even nodig haha! handig!

 14. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  voor aanvullende tips kunne jullie me blog checke..Ik heb net toevallig vandaag een budget verzorging artikel geschreven:D heel erg bedankt voor de tips! Ik ga morgen shoppen, ik weet dat in januarie dikke korting is maar ik heb nou eenmaal NU warme klere nodig..

 15. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Handige tips hoor :D

 16. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  handig!

 17. Karlijn
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Ik mis ook nog een tip! De kleding party. Heel simpel; verzamel alle kleren, schoenen en accessoires die je nooit meer draagt. Maar er een gezellig avondje met vriendinnen van. Zij nemen ook hun kleding, schoenen en accessoires. En dan maar lekker ruilen. Aan het einde van de avond ga je naar huis met nieuwe koopjes zonder er voor betaald te hebben. Hoe lekker is dat?!

 18. ilse
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  ik ben het inderdaad eens met je tips. besparen is vooral nadenken.

  winkels spelen zo in op die impulsaankopen. winkeliers gebruiken ook ontzettend veel trucjes om dit te stimuleren. (ik werk zelf bij de hema en wij hebben strips met artikelen die uitsluitend bedoeld zijn om impulsaankopen te stimuleren. dit zijn producten die normaal gesproken ergens anders liggen, maar ook op een andere plek in de winkel hangen omdat mensen het associëren met de spullen die in dat gebied hangen. bijvoorbeeld nachtlampjes bij babyartikelen) je moet je hier echt bewust van worden om hier niet aan toe te geven

 19. Karin
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Hele goede tips, ik probeer ze ook zo veel mogelijk toe te passen. Soms werkt dat heel goed (ik koop dit niet omdat mijn enige reden is dat het goedkoop is). Maar soms gebruik ik een tip als excuus, bijvoorbeeld: ‘Ik rook niet en ga niet veel uit, andere mensen geven hier elke week heel veel aan uit, dat geld bespaar ik en dus kan ik het uitgeven aan deze broek/trui/schoenen’.

  Zo heb ik al heel veel kleding aankopen voor mezelf goedgepraat haha!

 20. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Erg handige tips ! Impulsaankopen en gaan shoppen uit verveling zijn mijn 2 grootste kostenposten :)

 21. Nandabeets
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Op zich wel handig maar uw mijn verslavingen zijn beautyspulletjes en lekker winkelen. Heb ik nog een nagellak, geurtje, Blush, oogschaduw echt echt nodig? Nee. Net zo min als iedereen hier. Maar toch vind ik het fijn mijzelf te verwennen :p

  • ilse
   25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

   inderdaad. en dat moet ook best kunnen vind ik. maar als je even in geldnood zit en je moet besparen dan is dat een van de eerste dingen die je moet afschaffen

 22. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Heel handig al die tips bij elkaar.. Het meeste wist ik al wel!

 23. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Jaaa, vooral de tips over het zelf meenemen van eten en water hebben me erg geholpen! Ik gaf vorig jaar echt elke week 30 euro uit aan alleen drinken, koekjes, snoepjes en broodjes op school voor de lunch. Nu neem ik elke dag zo’n ontbijtkoekreep mee, een flesje water (die ik kan hervullen dus) en nog losse gezonde koeken als tussendoortjes. Dat scheelt echt zoooveel geld!

 24. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Erg handig. Vooral als ik eenmaal op mezelf ga, zal ik deze tips hard nodig hebben!

 25. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  echt leuke tips, vooral de eerste een DIY dat is leuk om te maken en goedkoop;D

 26. eveline
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Goede tips, vooral de 30 dagen regel heeft mij al een halve laptop bespaard.

  Maar de belangrijkste is denk ik toch: schrijf op wat je uitgeeft en maak een budget!

  Eerlijk gezegd begrijp ik niet wat er erger is aan een jointje ipv een drankje. Vaak net zo duur hoor.

  Maar heel leuk dat je ook zulke tips plaatst.

 27. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  SEREEN
  je komt met dit artikel op het perfecte moment morgen is mijn laatste werkdag en dan ga ik me richten op school (miss daarna een oppas baantje) ik moet dus rustig aan doen!

  DANKJEDANKJEDANKJE (K) :)

 28. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Goede tips!

 29. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Hele handige tips. Mijn moeder is een heldin als het gaat om geld (be)sparen, and guess what? Ik ook!
  Ik woon sinds maart samen met mn vriend en het is soms pijnlijk duidelijk dat de waarde van geld bij hem heel anders is dan bij mij. Hij is heel impulsief, ik denk na.

  Voorbeeldje: tegenover onze flat zit sportschool deMix. Voor maar 17,50 per maand kan je daar zoveel fitnessen als je maar wilt. Mijn vriend heeft meteen een abonnement afgesloten en ik, die ook HEEL graag wil fitnessen, heb dat niet gedaan. Waarom? Ik weet dat ik de discipline niet bezit om daar een paar keer per week naartoe te gaan. Mijn vriend heeft die discipline ook niet, maar die is dan zo gefocust op het feit dat het ‘maar’ 17,50 per maand kost… Hij is vanaf april tot nu nog geen 1x geweest. Je praat dan over 17,50 x 8 = 140,- (!!) weggegooid geld. Dat is een kwart van mn huur! Dat is voor bijna 2 weken boodschappen! Dat is 140,- wat op mn spaarrekening had kunnen staan.

  Geld maakt niet gelukkig, maar genoeg geld hebben om zonder zorgen te kunnen leven is wat mij betreft een must. Ga er dus verstandig en bewust mee om!

 30. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Deze tips vind ik wat handiger dan de spaar tips. Zoals je eigen snacks meenemen, doe ik dus nooit en op school koop ik altijd wat in de kantine..
  Liefs

 31. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Erg handig, ik zou me ook echt wat vaker aan enkele van deze tips moeten houden!

 32. Jessica
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Dat ´winkelen uit verveling´ is inderdaad het enige wat mij bákken met geld kost, haha

 33. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Grappig dat je met het ‘lijstjes’-idee komt. Ik ben echt een lijstjes fanaat! Zonder lijstjes functioneer ik niet :-P Dan loop ik helemaal doelloos door de supermarkt/winkel/stad en is mijn hoofd echt een warboel. Lijstjes maken helpt echt!

 34. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Wat een fijne tips! Mijn beste bespaarmethode is mijn vriend :) Hij tempert mijn enthousiasme altijd als ik weer eens met iets nieuws in mijn handen sta: heb je dat wel echt nodig? Heb je al niet zoiets? Als hij merkt dat ik het écht wil, steunt hij me wel alsnog. M’n eigen cadeautjes maken doe ik ook wel eens, maar soms heb ik het idee dat het dan zo krenterig overkomt… Daarom steek ik er wel altijd extra veel werk in, maak ik speciale tekstkaartjes voor aan de scrub te hangen enzo…
  Vooral die tip van winkelen uit verveling, daar moet ik me aan gaan houden! Als ik een springuur heb, zit ik namelijk wel vaker in de winkels…

  • Ilse
   26 november 2011 / zaterdag, 26 november 2011

   Hahaha precies! Vooral met schattige prulletjes is m’n vriend een goede bespaarmethode. “Wat moet je daarmee dan? Nee je mag het wel kopen, maar wat ga je er dan mee doen?” En dan denk ik, je hebt ook gelijk, wat moet ik hier eigenlijk mee?

 35. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Het komt me allemaal zo bekend voor !!
  En winkelen uit verveling doe ik sowieso al minimaal 2 keer per week…oeii

 36. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Ah ‘k had die tip van geen impuls buy beter toe gepast vorige week. ‘k Wil het nu zelfs niet meer hebben dat wat ik gekocht heb.

  Zelf hou ‘k een heel lijstje bij van dingen die ‘k gewoon niet mag kopen. Bv dvds, computer gadgets, nagellak, schoenen waarvan ‘k weet dat ik er niet mee kan wandelen, make-up van bij Ici paris….
  Ik weet niet waarom, maar gewoon het feit dat het in een lijstje staat helpt me wel om me der aan te houden.

  Dan zijn er ook een paar dingen die je tweedehands kan kopen om te besparen. Kleren, schoenen, make-up (denk aan blog sales), boeken, videogames, meubels…
  En allcosmeticswholesale.com is ook nog wel leuk om iets goedkopere make-up te vinden.

 37. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Ik shop nog wel eens voor entertainment. Helaas (of joepie soms) dat er 3 winkelcentra bij mij in de buurt zitten dat je zelf kan lopen.
  Handige tips !

 38. Sanne
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Handige tips ;).
  Een andere leuke tip voor een zelfgemaakt cadeautje voor vriendinnen is iets maken met foto’s. Even printen en op een leuke trommel plakken, zelfgemaakte koekjes erin & klaar. Verder kun je met foto;s ook een leuke collage maken, een dienblad, … Vanalles eigenlijk ;) & het is persoonlijk, want je hebt er echt moeite voor gedaan.

 39. Bertine
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Ik mis de laatste tip: doe het geld wat je bespaard, in je spaarpot.
  Ik vind het altijd zo jammer dat BEsparen niet tastbaar is, want dat geld wat je bespaart, geef je zo weer uit aan iets anders. Dus bespaar je 3 euro bij de 2+1gratis actie? Gooi dat in je spaarpot. Bespaar je 20 euro bij korting van een nieuwe broek? Gooi dat in je spaarpot. Zo is het tastbaar en zíé je dat je (be)spaart.

  • A;
   25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

   Echt een goede tip!

  • Harriëtte
   25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

   mooie tip!

 40. Manon
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Ik mis eigenlijk nog de tip van spaarkaarten of iets dergelijks. Als je dan iets nodig hebt voor een verjaardag kun je het daarvan misschien betalen. Denk aan de spaarkaart van de kruidvat (1 euro is 1 punt) en je hebt er al snel aardig wat. Kun je bijvoorbeeld weer een deo ophalen.
  Of dukaten? actie bij de blokker.

 41. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Handige tips die ik ook wel allemaal gebruik (op zijn tijd)

 42. Susan
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Goede tips, eigenlijk gebruik ik ze allemaal wel.. Ben dan ook heel zuinig en spaar veel!

 43. Chocoholic
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Tip 14 zou goed kunnen werken bij mij!
  En 10 seconden vind ik te kort! Daar maak ik 10 minuten van.. Dus de winkel uit en evt. teruggaan als ik het echt wil hebben!

  • Iris
   25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

   Doe ik ook altijd haha! Altijd even nadenken en als ik het aan het eind van de dag nog mis, ga ik terug en haal ik het op. Zo weet ik zeker dat ik er heel blij mee ben als ik iets wél koop! Ik had het laatst met heel mooie, classy elegante pumps.Ze waren niet in mijn maat en het meisje wilde ze wel voor me bestellen, maar ik heb er eerst nog even over nagedacht. Een week later vond ik het nog steeds heel jammer dat ik ze niet had gekocht, liep ik die winkel weer in en ze waren er in mijn maat, jeej! Toen heb ik ze wel vrijwel meteen afgerekend haha! :)

 44. Anna
  25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Dankjewel voor de tips! Ik heb ze deze maand extra hard nodig…

 45. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Hele handige tips :) en ik probeer ook wel te besparen op sommige onbelangrijke dingen zodat ik voor de belangrijke dingen wel geld heb :)

 46. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Ik ben slechtt met impulsaankopen, they are the worst :d ! Leuke tops hoor.

  • 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

   *tips

 47. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Super tips! Zelf hanteer ik ook een hoop van deze tips :)

 48. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Ah topartikel weer! Vond je geld sparen artikel ook al zo fijn. Hier hebben we wat aan!

 49. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Wat een handige tips! Ik probeer altijd eigenlijk alles waarvan ik toch wel weet dat ik het gebruik (shampoo, oogmake-upremover etc) in de aanbieding te kopen, maar verder vind ik het lastig. Dankjewel voor de handige tips!

 50. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

  Handig zo al deze tips bij elkaar : )