How to by Nena: French Manicure

Goedemorgen allemaal! Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je zelf (gemakkelijk, na enige oefening) je nagels een natuurlijke french manicure kunt geven. Ik krijg wel vaker de vraag of m’n nagels ‘van mezelf’ zijn en of ik ze ‘laat behandelen’. Ook zie ik de vraag regelmatig in de comments voorbij komen, dus ik vond het hoog tijd voor een tutorial!

Wat heb je nodig:

 • Lemony Flutter €9,95
 • Ijzeren nagelvijl €1,99
 • Natuurlijke (off white) nagellak – ik gebruik French Manicure, 433 French Ivory van Rimmel €7,49
 • Base-/ Topcoat – ik gebruik Stronger double duty van Rimmel €7,49

Ik zorg altijd voor een ondergrond die vies mag worden. In dit geval een placemat.

Ik ben al jaren fan van deze 2 nagellakjes van Rimmel. En gelukkig zitten ze nog steeds in hun vaste assortiment! Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik ze voor het eerst heb gekocht. Ik denk zo’n 10 jaar geleden. Mijn tante heeft namelijk altijd al mooie gemanicuurde nagels met daarop een natuurlijke french manicure. Zij laat dit regelmatig doen, maar ik dacht dat ik dat zelf ook wel zou kunnen. Ik experimenteerde met diverse merken en tinten wit en vond uiteindelijk deze perfecte combinatie!

Bovendien hebben deze lakjes fijne kwastjes:

Aan de linkerkant zie je de French Ivory 433. De zijkant is plat en van boven gezien is het kwastje vrij breed. Hierdoor kan je in 1 beweging al het gehele witte gedeelte lakken. (Ik houd niet van hele dikke witte randen, dus dit is echt mijn maximum!). Aan de rechterkant zie je het kwastje van Stronger – Double duty. Dit kwastje is iets smaller, maar nog steeds niet rond. Ook deze lakt erg prettig. Op de foto is ook goed de subtiele shimmer te zien, wat ik erg mooi vind.

Voor een zo natuurlijk mogelijk effect is het belangrijk dat je niet voor een spierwitte tint kiest. Je nagels zijn van nature lang niet zo wit, waardoor het contrast met je nagelbed wel erg groot wordt. Het moet dus niet te veel ‘afsteken’ bij de rest van je nagel. 433 French Ivory van Rimmel is daarom echt een aanrader.

Aan de hand van een stap voor stap foto-tutorial laat ik jullie zien hoe ik mijn nagels met deze lakjes lak.

Aller eerst mijn ongelakte nagels (mocht je wat rood aan de zijkant zien, deze kleur droeg ik hiervoor en is wat lastig te verwijderen).


Nadat je alle nagels een beetje gelijk hebt gevijld en in dezelfde vorm (ik houd ze altijd vrij recht), kan je beginnen met de eerste laag French Ivory.

 1. Zorg ervoor dat je het kwastje goed aan de hals van het flesje afveegt, waardoor je niet een hele grote druppel aan je kwastje hebt zitten. Ook niet te weinig, anders moet je meerdere keren ‘dopen’.
 2. Trek nu een lijntje langs je natuurlijke witte randje. Je mag iets afwijken om het gelijk te krijgen met de rest van je nagels. Je kunt namelijk wel een beetje smokkelen ;)
 3. Op deze foto kan je goed zien hoe ‘dik’ ik het aanbreng.
 4. Lak al je nagels in dezelfde dikte en laat ze minimaal 5 minuten drogen, anders verpest je met het aanbrengen van het tweede laagje de lak.
 5. Het resultaat na 1 keer lakken ziet er zo uit. Het is niet erg als je niet precies je natuurlijke ‘witte randje’ volgt, want er komt nog een laagje french ivory overheen.


Het tweede laagje maak ik altijd net een fractie breder. Hierdoor ziet het overgaan van het witte randje in je nagelbed er wat minder hard uit en dus wat vloeiender. Ik vind dat mooier. De lak dekt ook niet in 1 laagje, maar al beter in twee laagjes. Ik vind dat precies genoeg. Drie laagjes wordt echt te dik. Foto 4 laat het resultaat zien van het tweede laagje.

Ik ben nu bijna klaar. Ik laat m’n nagels nog eventjes drogen, ook ongeveer 5 minuutjes. Vervolgens kan de topcoat worden aangebracht.

Ik vind deze finish erg mooi, omdat hij een beetje een gel-achtige structuur heeft. Hij is dus iets dikker. Je kan natuurlijk voor elke andere finish/ topcoat kiezen die jij mooi vindt!

En dit is het resultaat!

Om het verschil goed te kunnen zien heb ik mijn linker hand wel gelakt en mijn rechter hand niet.

Ik hoop dat jullie het een leuke en duidelijke tutorial vinden. Het lijkt misschien makkelijk, maar het vergt wel enige oefening. In het begin zal je merken dat je even moet zoeken naar de juiste dikte van het witte randje voor jouw nagels. Ook zal je misschien wat knoeien aan de zijkanten, maar dit is eenvoudig te corrigeren met de punt van een houten stokje, nagelvijl of de nagel van je andere hand.

Een andere tip is het gebruik van plakband. Mocht je in het begin niet zo’n vloeiende witte lijn kunnen tekenen, dan kan je je nagel afplakken met een stukje plakband over je nagelbed tot aan waar jij het wit gelakt wilt hebben. Een nadeel is dat de rand van de overgang hierdoor wel erg ‘hard’ wordt. Persoonlijk denk ik dat een randje vanuit de losse pols een natuurlijker effect geeft.

Wat je ook kunt doen is een wattenstaafje en een fles nagellak remover in de buurt houden! Als je het randje toch iets te dik vindt, dan kan je het corrigeren door met een in remover gedipt wattenstaafje de lijn aan te passen.

Mochten jullie dit ook een keer gaan proberen en je hebt toch nog vragen, stel ze dan gerust in de comments! Succes!

Wat vinden jullie van het resultaat? Lakken jullie je nagels wel eens ‘French Manicure’? Of hebben jullie het al vaak geprobeerd, maar lukt het steeds niet?

Liefs Nena

Volg mij ook op twitter!

 

Volg:

104 Reacties

 1. Lisa
  1 juni 2012 / vrijdag, 1 juni 2012

  Ik ga dit morgen bij mijn schoonmoeder proberen.. haha wish me luck! En thanks hiervoor, want hierdoor weet ik precies hoe het moet :)

 2. 9 mei 2012 / woensdag, 9 mei 2012

  Super handige tutorial! En wat is het resultaat mooi natuurlij, echt heel erg mooi!

 3. Nena
  1 april 2012 / zondag, 1 april 2012

  Ik heet ook Nena en ik vind french manicure echt mooi! Leuke tutorial!

 4. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Ik heb het ooit een keer geprobeerd, maar dat mislukte helemaal (ging met plakbandjes in de weer, ik was 15 ofzo). Ik draag mijn nagels meestal niet zo lang, maar hou ze vrij kort en iets ronder vijl ik ze. Ik vind french manicures er bijna nooit mooi uitzien, maar hoe jij het doet, ziet het er wel mooi uit. Ziet er wel redelijk natuurlijk uit. Meestal vind ik het maar overdreven of heel nep uitzien (wanneer het met tops etc. is gedaan). Mocht ik ze een keer langer laten groeien dan ga ik het eens proberen. Ik heb dezelfde base/top coat, die heeft een mooi subtiel shimmertje erin zitten =)

 5. Jasmijn
  18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  wauw, wat een mooi natuurlijk en verzorgd effect! echt supersupersuperleuk dit (:

 6. 18 maart 2012 / zondag, 18 maart 2012

  Dit vind ik echt heel mooi en natuurlijk! :) Ik vind het vreselijk als mensen van die spierwitte typex randjes hebben, bah!

 7. DalaLuz
  17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Ik doe zelf mijn randje altijd met kleine korte stroken naast elkaar, dan kan ik mooi de vorm van mijn hand volgen.

 8. 17 maart 2012 / zaterdag, 17 maart 2012

  Zelf ben ik niet van de French Manicure, maar het ziet wel een stuk verzorgder uit dan je hand zonder french manicure.
  Alleen jammer dat je een metalen vijl gebruikt.

 9. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Ziet er mooi natuurlijk uit. Maar zelf vind ik een witter randje toch iets mooier, omdat je het dan ook van een afstand al ziet. Ik doe meestal een roze achtige lak eroverheen dus het tipex-witte is er dan ook al vanaf

 10. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Je nagels zijn inderdaad heel mooi, heel verzorgd! Fijne tutorial met een goede uitleg. :D Ik gebruik eigenlijk nooit een french manicure, moet ik echt eens gaan doen, staat heel netjes.

 11. Anna
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Jaaaaaaa, hier zat ik op te wachten!

  Ik ben ‘de Anna’ van de comments van bovenaan dit artikel.. Ik vind het echt zó leuk dat je ook daadwerkelijk een tutorial hebt geschreven, Nena!

  Ik ben helemaal excited! Ik ren morgen meteen naar de Kruidvat om deze lakjes op te halen. Normaal hoef ik niet per se dezelfde lakjes te hebben als die in een artikel worden genoemd, maar ik wil nu gewoon precies dezelfde hebben als die jij gebruikt.
  En ik was Lemony Flutter al aan het lemmen, maar nu nog veel meer..

  Bedankt voor dit artikel, heb er echt wat van geleerd! :) You made my day!
  Fijn dat jij (net als Serena) zo goed naar lezeressen luistert!

  • Serena
   15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

   Ah, zo leuk Anna! Nena leest ook altijd alle comments hoor, en natuurlijk doen we wat met jullie vragen en tips, daar zijn we voor :)

 12. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  wow leuk! ik probeer het ook wel eens, maar mijn witte randje is dan extreem wit en loopt niet zo mooi over als bij jou. dus ik moet dat lakje ook hebben, die witte xD Die nailhardner heb ik ook, daar ben ik erg blij mee! dit is echt een fijne tutorial!

 13. Chantal
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Als ik nu nog de lemony flutter zou winnen, zouden mn nageltjes net zo stralen. TOP

 14. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Wat een leuk artikel :)

 15. Nora
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  :o

  Dit was toen ik lange nagels had precies mijn routine, ik kreeg altijd de vraag of het mijn echte nageltjes waren en was er zooo trots op! Jammer genoeg moeten ze nu kort en rond gevijld zijn, yay voor geneeskunde. -_-

 16. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Echt een super mooi en natuurlijk effect! Duidelijk uitgelegd!

 17. Nicole
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Ziet er goed uit! Dat ga ik ook eens proberen!

 18. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Wauw het ziet er zo mooi uit hè! En het lijkt ook heel eenvoudig, zoals jij het laat zien.. Ik baal er nu echt van dat ik van die kleine stompnagels heb, gevolg van nagelbijten haha

 19. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Het ziet er heel mooi uit maar ik gebruik liever spierwit, ik vind dat iets mooier en WOW wat een verschil bij die nagelcrème van lush! Die moet ik kopen! :)

 20. Silke
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Leuke How to! Ik vind French Manicure erg mooi voor zo’n dag als vandaag, daarom heb ik het gelijk ook gedaan! Staat lekker fris :)

  xx

 21. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Heei Nena,

  jij gebruikt een ijzeren vijl? kan je niet beter een glazen vijl hebben, dit is beter voor je nagelrandjes omdat je die dan meer dichtvijlt omdat een glazen vijl minder ruw is, bij een metalen vijl kunen ze dus sneller breken! je kan al een glazen vijl bij de hema halen voor 3 Euro en er zit een hoesje bij!

  Groetjes Laura =),

 22. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Soms probeer ik het ook wel, vind het met zo’n waterig wit randje wel erg mooi! Met een type-ex wit randje niet haha ;). Handige how-to!

 23. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Echt heel erg mooi en natuurlijk;D

 24. charlotte
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Ik ga waarschijnlijk als ik eindelijk gespaard heb een french manicure setje halen en aan de slag.

 25. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Dit wil ik zeker eens gaan proberen! Het ziet er heel mooi uit, natuurlijk ook. Nepnagels is niks voor mij maar dit lijkt me wel wat!

 26. Chiara
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Wow, wat een super mooie nagels heb jij! Hoe krijg je ze zo mooi en sterk?

  Ik vind French Manicures wel mooi, alleen ik ben er een ramp mee. Het lukt gewoon niet.

  Is het misschien een idee om een x een aantal (budget) topcaots te reviewen? Ik gebruik standaard Hema, alleen ik ben ook wel benieuw welke anderen goed zijn, en niet al te duur (:

 27. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Je nagels zien er echt mooi uit! Ik wilde Lemony Flutter net bestellen zie ik dat hij uitverkocht is! :(

 28. Genevieve
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Ik heb wel een goede subtiele lak hier voor dus dit ga ik zeker proberen!

 29. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Ziet er mooi uit zeg! Natuurlijk en verzorgd :) En je kan het ook best een tijdje laten zitten denk ik, omdat je de chips niet zo goed ziet, toch? :)

 30. Iva
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Moet nu ook deze 2 lakjes scoren. NU!! Ziet er echt prachtig verzorgd uit Nena, heel mooi! En past bij jou natural beauty-look vind ik :)

 31. Laura
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Wauw! Mooie nagels. Maar je hebt van nature al mooie nagels! Mijne zijn ongelofelijk zwak. Ze scheuren, breken, splijten etc. Zo jammer.

 32. JoycevdB a.k.a Juf_Joyce
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Probeer het regelmatig, maar vind het zó’n gepriegel, dat ik vaak het flesjes nagellak door het raam wil gooien.
  Deze tutorial kan je dan ook echt alleen maar doen als je lange nagels hebt, anders zit je over je vingers te lakken.

 33. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Wat mooi en verzorgd! Zou je misschien eens een artikeltje willen wijden aan jouw nagelverzorging? Of misschien een tip voor Serena; een home pedicure! Vind ik zelf best interessant, ondanks dat ik een beetje een voetenfobie heb wil ik toch verzorgde mooie voetjes met het aankomende mooie weer, haha!

 34. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Wauw, prachtig! Het ziet er echt heel natuurlijk uit, supermooi.

 35. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Ik ben zelf niet zo voor de french manicure, maar wel een goede tutorial!
  Maar een vraagje: ben je echt zo tevreden over die base/topcoat? Ik heb hem zelf ook en ik merk dat als ik die gebruikt heb als basecoat onder m’n nagellak, mijn nagels altijd beschadigd zijn als ik ze ‘ontlak’. Er zitten dan van die ‘blaasjes’ op, waar de bovenste laag van de nagel losgekomen is van de onderste laag. Niet alleen zorgt dit ervoor dat mijn nagels enorm broos worden, maar het is ook nog eens geen zicht!
  Ik ben benieuwd wat jouw ervaring hiermee is.

 36. Fay
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Mooi gedaan! Ik ga het ook proberen :)

 37. Sanne
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Jaaa zo doe ik mijn nagels ook altijd (als ik geen kleur-nagellak op heb). Ik doe alleen maar 1 laagje voor de tips. Is voor mij voldoende (gebruik een nagellak uit een setje van de Etos voor french manicure, niet de witte maar de roze-achtige). Daarna INM out the door topcoat :)

 38. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  leuke en duidelijke tutorial! mooie nagels heb je ook!

 39. Roos
  15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  ik vind het niet zo mooi geworden .
  het ziet er heel gelig uit en ik vind de vorm van je nagels ook niet zo mooi als iedereen zegt . ;x

 40. 15 maart 2012 / donderdag, 15 maart 2012

  Wat een fijn artikel! Ik wil het nu gelijk gaan proberen haha. Maar eerst maar even mijn nagels laten groeien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *