High Tea recepten

Toen mijn zusjes en ik vroeger klein waren en we om 3u uit school kwamen verraste onze moeder ons regelmatig met een uitgebreide High Tea. Op de salontafel had ze dan een lekkere pot thee klaargezet, er waren mini sandwiches, scones, welsh cakes en ‘mrs. pettigrew’s famous lemon cake’. Zo gezellig! Sindsdien hebben we een zwak voor High Tea en we zijn altijd op zoek naar leuke, nieuwe High Tea recepten.

Vandaag laat Tara jullie 3 leuke en lekkere High Tea recepten zien op ons Foodio kanaal, zodat jullie ook thuis je eigen High Tea kunnen organiseren met vriendinnen of familie. Het is een wat langere video geworden dan jullie misschien gewend zijn van Foodio, dus ik zou zeggen, pak er een kop thee bij en ga er even lekker voor zitten. Enjoy!


Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Hieronder hebben we de recepten nog even uitgeschreven:

Warme appels met kaneelslagroom
WarmeAppels

  • Appels (4x)
  • Bruine basterd suiker (1-2 eetlepels)
  • Slagroom
  • Suiker (1 eetlepel)
  • Kaneel (1 eetlepel)

Bereiding:
Snijd de appels in partjes en verdeel ze in een overschaal. Strooi hier 1-2 eetlepels bruine basterd suiker overheen en bak de appels op 180 graden (Celcius) in ongeveer 20-30 minuten zacht. Klop de slagroom met het suiker + kaneel op. Serveer als de appels net uit de oven komen, dat is het lekkerst!

Sandwich lolly’s
SandwichLolly

  • Wit brood (of bruin)
  • Jam
  • Kruiden roomkaas
  • Zalm

Bereiding:
Snijd de korstjes van het brood af. Besmeer de broodjes met jam of met roomkaas + zalm. Elk ander beleg kan natuurlijk ook πŸ˜‰ Als het maar te rollen valt.Β Rol het broodje in de lengte op, Rol het hierna strak op in plastic folie. Laat het 30 minuten koelen in de koelkast, zodat je het erna makkelijker kunt snijden.Β Snijd de rolletjes in stukjes van 1 of 2 cm dik en prik ze op een cocktailprikkertje!

Leuke serveertip: verpak een aardappel in aluminiumfolie en zet deze in een theekopje. Prik hier de sandwich lolly’s in!

Citroen scones met lavendelroomScones1

Voor de scones:

  • 175 ml citroenlimonade
  • 175 ml slagroom
  • 325 g zelfrijzend bakmeel

Voor de lavendelroom:

  • 200 ml Creme fraiche
  • 200 ml Slagroom
  • 1 eetlepel lavendelhoning
  • lavendel om eroverheen te strooien (ik raad aan om dit niet door de room heen te scheppen, dat is te heftig)

Bereiding scones:
Voor de scones: vermeng eerst de limonade met de slagroom, vermeng dit daarna met het zelfrijzende bakmeel tot een deeg. Verdeel het deeg in bolletjes ter grote van een mandarijn over de bakplaat, laat voldoende ruimte over tussen de bolletjes want het deeg zal uitzetten. Bak de scones op 200 graden, zo’n 12-15 min.

Tip: Je kunt ervoor kiezen om gekleurde suiker op de bovenkant te strooien. Vermeng hiervoor 2-3 eetlepels kristalsuiker met 1 druppel voedingskleurstof. Goed roeren! Ook kan je melk/eigeel op de bovenkant strijken, voor een mooi goudbruin korstje.

Bereiding lavendelroom:
Klop de slagroom samen met de creme fraiche en 1 eetlepel lavendelhoning tot een geheel. Je kunt het helemaal stijf kloppen maar een beetje lobbig is ook heerlijk!

Serveer de scones met een dot lavendelroom en een dotje jam. Wij hebben de lavendel door de room geroerd, alleen dit is vrij sterk van smaak (eigenlijk een beetje te sterk). Een snufje lavendel over de room heen strooien is een beter plan! πŸ˜‰

LavendelroomAls je een High Tea organiseert denk dan ook vooral aan de aankleding van de tafel. Engelse theekopjes maken het helemaal af. Je kunt ze soms goedkoop vinden in tweedehands zaken, maar de kopjes hierboven zijn bijvoorbeeld van onze oma’s geweest.

Zijn jullie al abonnee op ons foodkanaal? Elke dinsdag is er weer een nieuwe foodvideo:Β www.YouTube.com/Foodio

Wat vinden jullie van onze High Tea recepten? Wat eten jullie het liefst bij een High Tea?

Until next time,
Serena, Larissa en Tara namens Foodio

 

Volg:

68 Reacties

  1. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    Wat ontzettend leuk allemaal!
    Ik vind die scones vooral leuk om een keer te proberen!
    Met een hartige high tea vind ik het altijd leuk om zalmrolletjes met sla en philadelphia en wat bieslook te maken:)
    Liefs Lonneke

  2. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    Recepten zien er erg goed uit!

  3. Yvette
    8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    Oh goed idee zeg… als mijn jongens horen dat mama soms met vriendinnen gaat high-tea-en zijn ze altijd jaloers! Was nog niet in me opgekomen zoiets voor ze klaar te zetten voor uit school! Leuk idee. Wat een lieve mama had jij zeg…. zie dat vergeet je nooit meer..

  4. Syl
    8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    Deze opzet van FOODIO vind ik erg leuk en professioneel! Met 1 persoon voor de camera! Tara doet het onwijs goed en komt heel optspannen over, terwijl ze vloeiend en pro dingen uitlegt! Ik hoop dat FOODIO in deze stijl doorgaat, want zo is het echt heel leuk om naar te kijken!

    • 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Dankjewel! πŸ™‚

  5. Rianne
    8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    Wauw! Dit vond ik nou echt een hele leuke Foodio! Het kwam heel spontaan over en het zijn leuke en (wat mij lijkt) lekkere hapjes. Toppie dit πŸ™‚

  6. Juultje
    8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    Dag lieve Serena, ik wou even dankjewel zeggen omdat ik al drie jaar je blog mag lurken. Je artikels zijn altijd een welkome afwisseling tijdens het studeren of heerlijk aan de ontbijttafel πŸ˜€

  7. arnav sidthiyamal
    8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    je kan de scones ook op de bakplaat skeppen met een ijsskep. gaat makkelijker denk ik

    • 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Haha ja daar dacht ik later ook aan… :p Maar toen had ik het al met mijn handen gedaan!

  8. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    yummy ziet er lekker uit.

  9. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ziet er weer super uit! Krijg er meteen zin in!

  10. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ik heb ‘m net via de blog van je zusjes bekeken, super leuk! Alle drie de recepten zien er heerlijk uit. Mij lijken de warme appels met kaneelslagroom het lekkerst!

  11. maaitea
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Super leuk gedaan girls! Tara kan echt goed presenteren! Straalt rust en vertrouwen uit, heel fijn om naar te kijken!

    • 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Dankjewel! πŸ˜€

  12. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    OMG. Die appels met kaneelslagroom. Dat is echt heaven.

  13. Annika
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Die warme appels lijken me heerlijk! Ik ben helemaal gek op kaneel πŸ™‚

  14. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Hmm.. het water loopt mij al in de mond! Ziet er allemaal super uit.

  15. Wendy
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Wat een geweldige receptjes. Simpel maar toch super origineel!!
    Echt een topfilmpje!
    Vooral die scones…. ik kan niet geloven dat met maar 3 ingrediΓ«nten er een lekker gebakje uit komt…. ik ga het echt eens proberen!
    (goede vooruitgang hoor met Foodio!)

    • Wendy
      7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

      o ja, ik vergeet nog te zeggen dat ik wel een btje mistte dat jullie er een hapje van namen. Even proeven geeft vaak ook een indruk van hoe het gerecht er “vanbinnen” uit ziet enzo… vind ik vaak wel een meerwaarde. vooral die scones, hahaha.

  16. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Klinkt goed! Ik ben dol op lekker eten en thee πŸ˜‰

  17. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ziet er super lekker uit! En gezellig!

  18. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Hmmm ziet er heerlijk uit! Die appels met kaneelroom klinken ontzettend lekker!

  19. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ziet er allemaal superlekker uit!! Ga sowieso eens ene high tea organiseren voor mijn vriendinnen! πŸ˜€ (and gay friends :p)

  20. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Hmmm die citroenscones! Die lollies zien er echt leuk uit πŸ˜€

  21. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ow mai got lavendelslagroom klinkt zo yum!
    En het ziet er allemaal zo lekker uit, nommenommenom!
    Helaas ben ik op dieet πŸ™‚

  22. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ziet er heerlijk uit!

  23. Farida
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Is dat gewoon pure citroensiroop?

    • 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Hi Farida, ja het is onverdunde citroensiroop. Ik heb Karvan Cevitan gebruikt!

    • Serena
      Auteur
      8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Klopt!

  24. Anonieem
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Is de citroenlimonade voor in de scones verdund of niet?

    • 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Hi Anonieem, de citroenlimonade is niet verdund! xx

    • Serena
      Auteur
      8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Nee, puur.

    • lousaa
      8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Vroeg ik me ook af. Of het de siroop is of echt de limonade. Maar waarom niet gewoon wat verse citroen gebruiken? In scones zit bij mij normaal gesproken nauwelijks suiker. Hooguit een flinke eetlepel op een batch. Wel boter en karnemelk om de bakingsoda te activeren maar citroen kan het zuur van de karnemelk opvangen. En vergeet ook niet een beetje zout toe te voegen als smaakversterker.

  25. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Heerlijk! Warme appels met kaneelslagroom ga ik zeker maken
    als ik volgende week vakantie heb!
    Leuk artikel πŸ™‚

  26. lady
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ziet er lekker uit. Vooral de appels met kaneelslagroom.

  27. Somersault
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Wat bedoel je precies met citroenlimonade? πŸ™‚

    • Serena
      Auteur
      8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Aanmaaklimo met citroensmaak.

  28. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Wat heerlijk! Ik ben gek op High Tea’s πŸ™‚

  29. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ik had het filmpje bij je zusjes al gezien, lekkere ideetjes! Krijg er helemaal zin in haha.

  30. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ik heb net het filmpje op het blog van je zusjes gezien! Erg leuk filmpje met orginele ideeetjes!

    liefs Mireille

  31. Marlous
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Scones *love*

  32. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    dat eerste recept mΓ³et ik proberen ik ben dol op slagroom en appels Γ©n kaneel!

  33. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Leuuuk! Ga ik zondag met mijn kindjes doen!

  34. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    De warme appels met kaneelslagroom!!! Die zien en klinken echt super lekker!
    Ik heb mijzelf voorgenomen om in 2014 meer uit te gaan proberen in de keuken en dit lijkt mij absoluut een goed recept om dit weekend mee te beginnen. Nu maar hopen dat mijn vriend ze dan niet stiekem allemaal op gaat eten πŸ˜‰

  35. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ah, wat een lekkere hapjes, en ook origineel! Ik krijg spontaan honger, haha! Echt leuk dat jullie dit kanaal zijn gestart, het lijkt echt net zo’n soort kookshow, heel leuk!

  36. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Nog nooit gehoord van lavendelroom, wat bijzonder! Yum en die sandwichrolletjes zien er ook zo smakelijk uit!

  37. Fleur
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Heeft iemand een hightea adres in Gelderland? Ik wil het voor mn verjaardag graag met wat vriendinnen doen .

    • Ebru
      8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      De Pelikaan in Zutphen?

      • Fleur
        11 januari 2014 / zaterdag, 11 januari 2014

        Is iets te ver weg, ik woon namelijk in een dorpje in de buurt van Nijmegen

  38. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Wat een heerlijke video, vooral die citroenscones lijken me superlekker! Maar ik ben dan ook echt een sucker voor citroen πŸ™‚ Ik kan me het filmpje van de welsh cakes ook nog supergoed herinneren, die moet ik nog steeds een proberen!! Dus misschien eens in combinatie met een van deze recepten πŸ™‚

    • 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

      Ohh ja zeker ook die welsh cakes erbij maken dan! πŸ˜€

  39. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Heerlijk! Ik heb nog nooit een high tea gehad maar het lijkt me wel erg leuk πŸ˜€

    • 1d
      20 januari 2014 / maandag, 20 januari 2014

      oo lijkt me lekker hoor! alleen high thee heb ik nooit gehad haha maar hele leuk video πŸ™‚

  40. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Kaneelslagroom, wat een briljant idee!! Dat ik dat nog nooit eerder heb gezien πŸ˜€

  41. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Wat zijn die lolly’s leuk!
    Leuk voor een partijtje ook.

  42. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Wat een superleuke recepten! Die appel met kaneelslagroom. Hmmmm <3! Die ga ik zeker eens maken, ik denk dat mijn vriend daar ook heel blij van wordt!

  43. Nur
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Die sandwich lolly’s heb ik wel eens gegeten, volgens mij! Weet alleen niet meer wanneer…

  44. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Ik heb het filmpje nog niet bekeken (vanavond tijdens het koken!) maar aan de recepten te zien is het een goeie! Ik ben wel héél benieuwd hoe die lavendelroom smaakt.. Lijkt me lekker, maar ik houd niet zo van de geur van lavendel dus ik ben bang de smaak ook niet, haha! Ik vind high-tea’s altijd zo enorm gezellig met vriendinnen of met mijn moeder, even lekker bijkletsen onder het genot van koekjes!

  45. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    super leuk!! ik deed vroeger heel vak met vriendinnen een high tea. lijkt me echt super leuk om nu nog eens te doen en dan zelf de leuke mini hapjes te maken. ik denk dat ik dat binnenkort maar eens ga doen!

  46. 7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    klinkt Γ©n ziet er heerlijk uit!

  47. Iris
    7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

    Honger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *