Heerlijk herfsttoetje met stroopwafels en stoofpeertjes

Hmmm, het is herfst! En daar hoort een heerlijk herfsttoetje bij. En omdat ik dol ben op stroopwafels, heb ik vandaag een lekker, zelfverzonnen recept voor jullie bedacht van een trifle. De trifle bestaat uit laagjes stroopwafels, stoofpeertjes en mascarpone, op smaak gebracht met vanille en pumpkin pie spice.

toetje met stroopwafels12Al deze smaken bij elkaar doen me echt aan het najaar denken. Het toetje is makkelijk te maken en snel klaar, maar ziet er wel prachtig uit! Perfect om te serveren als er gasten komen eten, of… om jezelf mee te verwennen.

toetje met stroopwafels01Ingrediënten;
een pak verse stroopwafels van Albert Heijn
een pak verse mini stroopwafeltjes (ter garnering)
mascarpone
een bekertje verse slagroom
vanillestokje
een pot met stoofpeertjes
pumpkin pie spice (of speculaaskruiden)

Recept (voor 4 – 6 personen)
Snijd de stroopwafels tot grove kruimeltjes. Let er op dat je het niet te fijn maakt. Klop de verse slagroom stijf (eventueel met suiker) en meng er de mascarpone doorheen met een vork, zodat het geheel nog lekker luchtig blijft. Verwijder de vanille uit het stokje en meng dit als laatste door het mengsel heen. Laat de stoofpeertjes uitlekken en breng ze op smaak met pumpkin pie spice.

Neem nu een aantal potjes, glaasjes of bekertjes en start met de laagjes van de trifle: de stroopwafelkruimels onderin, daar bovenop het mascarpone mengsel en als laatste de stoofpeertjes. Herhaal dit tot je bovenaan het potje bent gekomen. Zorg ervoor dat de laatste laag bestaat uit de stoofpeertjes. Hier breng je dan weer een dunner laagje mascarpone over aan dat je bestrooid met stroopwafelkruimels. Steek er voor de sier nog een wat groter stuk stroopwafel in, of een mini stroopwafeltje. Staat extra leuk!

toetje met stroopwafels02toetje met stroopwafels13 Snijd de stroopwafels tot grove kruimels.

toetje met stroopwafels03 toetje met stroopwafels04Snijd een vanillestokje open en schraap de merg eruit.

toetje met stroopwafels05 Klop de slagroom stijf, meng het met de mascarpone en meng er als laatste de vanille doorheen.

toetje met stroopwafels06 Het leeg geschraapte vanillestokje kun je in je pot met suiker bewaren, zodat de suiker een lekkere geur en smaak zal krijgen na verloop van tijd. Tipje van Rudolph van 24Kitchen!

toetje met stroopwafels07toetje met stroopwafels08Laat de stoofpeertjes uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.

toetje met stroopwafels10 Deze potjes hebben een inhoud van zo’n 200 ml en dat is meer dan genoeg voor één persoon, want de mascarpone maakt dit toetje lekker machtig. Je zou ook wat dunnere laagjes mascarpone kunnen gebruiken om het toetje minder machtig te maken. Ik heb hier een laagje stroopwafels, mascarpone, stoofpeertjes, weer mascarpone en als laatste een laagje stroopwafels in gedaan.

toetje met stroopwafels11 Bovenop heb ik het toetje versierd met een mini stroopwafeltje. Schattig hè?

toetje met stroopwafels09Eet smakelijk! Dit toetje is niet al te zoet (tenzij je veel suiker door de slagroom hebt gedaan) en smaakt heerlijk naar de herfst!

Verse stroopwafels zijn zo’n typische lekkernij waar iedereen gek op is! En daarom zijn ze onderdeel van de ‘Iedereen is er gek op‘ campagne van Albert Heijn. Andere producten uit deze campagne zijn hagelslag, Zaanlander kaas, Liefde & Passie broden, Perla koffie, verse pasta’s, appeltaartje, verse sushi en de Greenfields beefburgers.

1510_Ahold_MosaicEen tijdje geleden ben ik samen met een aantal Nederlandse foodbloggers en Albert Heijn en op zoek gegaan naar liefhebbers van deze ‘iedereen is er gek op’ producten. Hartstikke bedankt voor al jullie superleuke inzendingen! Spot jij jezelf?

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van dit herfstige recept!

Until next time,
Serena Verbon

– gesponsorde post

Volg:

83 Reacties

  1. Nelleke
    23 december 2015 / woensdag, 23 december 2015

    Ik heb ipv koekkruiden een scheut Amaretto gedaan.
    Dat was ook verukkelijk!

    • Serena
      Auteur
      23 december 2015 / woensdag, 23 december 2015

      Hmmm, goeie tip!

  2. anja v veghel
    31 oktober 2015 / zaterdag, 31 oktober 2015

    HOE LANG VAN TE VOREN KAN JE DIT TOETJE MAKEN

    • Serena
      Auteur
      31 oktober 2015 / zaterdag, 31 oktober 2015

      Ik zou het vlak voor serveren stapelen anders wordt de stroopwafel zacht.

  3. Lieke K.
    29 oktober 2015 / donderdag, 29 oktober 2015

    Gisteren uitgeprobeerd! ZO LEKKER!
    Echt een aanrader voor in de herfst en winter! OMNOMNOM!

  4. Emy
    10 oktober 2015 / zaterdag, 10 oktober 2015

    Hij was errug lekker!!
    Ook best wel heel machtig, een kleiner glaasje/potje had in ons geval ook goed geweest 😉

  5. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

    Dit klinkt wel als een heerlijk toetje! Leuk dat je dit zelf verzonnen hebt! Daarbij zijn het ook prachtige foto’s, het is pinterest waardig!

  6. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

    Wat is de verhouding mascarpone /slagroom.?

    • Serena
      Auteur
      9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

      hi Joosten,
      ik heb 50/50 gedaan, maar als je het iets romiger wilt dan meer mascarpone, iets luchtiger dan wat meer slagroom.

  7. 6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

    Aah heerlijk! En wat een mooie foto’s weer!

  8. 5 oktober 2015 / maandag, 5 oktober 2015

    Oh ow, dit is niet goed voor mij! Ben net op een health kick maar dit is wel ideaal als ik eens kan zondigen. 🙂

  9. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Dit ziet er echt super lekker uit!

  10. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Oh my, dat lijkt me echt heerlijk!

  11. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    OMG dit ziet er goddelijk uit! Ik hou van stroopwafels, van mascarpone, van stoofperen, speculaaskruiden vind ik lekker en slagroom ook. Dit moet liefde op het eerste gezicht worden. Ga het volgende week maken! Thanks Serena.

  12. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    aaaah ziet er heel lekker uit! Waar is die pumpkin spice te vinden in de ah heb k hem nog nooit gezien…

    • Serena
      Auteur
      4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

      hi Sylvie,
      ik heb deze kruiden meegenomen uit Amerika, maar speculaas & koekkruiden zijn bijna identiek en die kun je wel gewoon bij AH kopen!

  13. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Het ziet er lekker uit en lijkt niet te moeilijk om te maken.

  14. Aura
    4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Als er mascarpone in zit ben ik om. Romig, smeuïg, lekker vet..mmmmmm! Het lijkt me een erg smakelijk toetje, gewoon zoals een toetje hoort te zijn. Tegenwoordig kom ik de meest gore recepten tegen (quinoa chocolade dessert!?!?), en ik ben blij dat jij lekker nuchter bent op het gebied van eten. Dankzij jou ben ik weer tosti’s gaan bakken in de pan, zoals mijn moeder vroeger deed. Zoveel lekkerder dan die droge hap uit het tosti ijzer.
    Oh ja, ik snap de fuss over de gesponsorde stroopwafel post echt niet. Gaan jullie ook op hoge poten verhaal halen bij de redactie van Elle of Vogue als ze een stuk schrijven dat niet bevalt? It’s a freakin’ cookie, get over It!

    • Serena
      Auteur
      4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

      Helemaal mee eens, Aura! Kijk, ik zeg niet dat je je moet volproppen met allemaal vette, ongezonde shit, maar áls je jezelf dan verwent, doe het dan wel goed. Dus een toetje of een guilty pleasure snack mag ook daadwerkelijk calorieën bevatten. En dan doe je de dag erna gewoon weer even ‘gezond’ om alles in balans te houden. Toch? 🙂

  15. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Oh wat lekker! Dit ga ik onthouden!

  16. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Wou ik net wat gezonder gaan eten, zie ik zo’n recept staan… Oh god, dat gaat moeilijk worden, haha! xo

  17. Hanan
    4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Dit is nou hoe het WEL kan.
    Gesponsord maar leuk gedaan zonder geleuter erom heen. Een recept waar we wat aan hebben en jij verdient je brood hiermee. Super hoe je met feedback om gaat. Thumbs up!

  18. Karlijn
    4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Beste Serena,

    Misschien is het handig om je artikelen te laten controleren op spelling, of anders zelf even een ‘opfriscursusje’ te volgen. Ik zie namelijk in elk artikel érg veel spelfouten (vooral bij werkwoorden) staan. Het leest voor mij (en ook voor anderen, dat weet ik zeker a.d.h.v. andere comments) erg onprettig. Bovendien zouden artikelen met minimale spel-/tikfoutjes je professionele imago alleen maar goed doen!

    Dan even over de inhoud: ik ben gek op stroopwafels! Ik haal bij de markt wel eens losse stroop en snippers (met stroop erdoor) en daar maak ik dan ijs mee. Die van de supermarkt probeer ik ook wel eens maar meestal zijn die toch danig teleurstellend…

  19. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Oeh, looking good! Ik ben echt helemaal gek van stoofpeertjes. Het liefst maak ik ze zelf, vind ik toch wel het lekkerste.

  20. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Heeeeerlijk! Deze post doet me vanwege de stroopwafel denken aan koekruimels die ik vroeger kreeg op de markt. Die geur is echt zo lekker. Dat zal met dit toetje vast hetzelfde zijn. Yummy!

  21. Sandy
    4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

    Oei, dat ziet er heerlijk uit! Heb nog nooit een toetje met mascarpone gemaakt, ga deze zeker proberen! En een trifle in een gewoon glas is ook leuk! Dank je wel.

  22. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Ziet er echt heerlijk uit, en die combinatie; hoe verzin je het! Heel creatief!

  23. Mare
    3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Zijn alle andere ingrediënten ook verkrijgbaar bij de AH?

    • Serena
      Auteur
      4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

      hi Mare,
      alles behalve de pumpkin pie spice, want die heb ik meegebracht uit Amerika. Maar speculaas & koekkruiden zijn wel bij AH te koop en dat is bijna hetzelfde.

  24. Robin
    3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Het ziet er echt lekker uit! Zeker een tip voor de kerst 😀

    En ja ik spot mezelf, redelijk in het midden en dan iets naar boven. Met een paarse blouse aan, zittend op het gras met 2 stroopwafels! Jammie.

    • Serena
      Auteur
      4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

      I see you! Wat leuk!

  25. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Oeh dat ziet er echt heerlijk uit! Dat wil ik echt eens proberen 🙂

  26. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Begin helemaal te kwijlen bij alleen al het zien van de foto! Zo makkelijk gemaakt, maar volgens mij zó lekker. Lijkt me ook lekker met appel en kaneel, of met banaan! Mmm.. misschien maar eens gaan uitproberen deze week 🙂

  27. Sandra(hpw)
    3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Hmm! Wat ziet dat er lekker uit 😀
    Ik ga ‘m even saven en wie weet (ooit) wel zelf maken.

    Enne, wat leuk dat je een potje “Limburgs Fruit” ervoor hebt gebruikt 😉
    Had wel ooit van m’n ouders gehoord dat de potjes met fruit van Aarts uit Limburg komen, maar ik twijfelde nu toch even..
    Even opgezocht en ja hoorrr! 😀 Komt, voor mij, uit de buurt!

    • Serena
      Auteur
      4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

      Haha, Limburgs trots!

  28. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Ik heb zeker inspiratie gekregen van dit heerlijke recept! Dat zijn een paar heerlijke ingrediënten bij elkaar, vooral de stroopwafel, vanille en pumpkin pie spice <3

  29. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Dat ziet er wel heel erg lekker uit zeg! Inderdaad ook super leuk om aan je gasten te geven bij een feestje of diner 🙂

  30. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Ahh dit lijkt me echt heerlijk!! Ik ben echt gek op stroopwafels

  31. Felicia
    3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Ziet er erg goed uit! Ik ga het van de week maken ^^

  32. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    … Goh. Ik heb gister een enorm vergelijkbaar toetje in elkaar geflanst met stroopwafels en mascarpone. :’) Had ik een onbewuste inspiratiebron, haha. ^.^ Tip: Hersey’s karamel siroop erbij is een grote aanrader! De gestoofde peertjes en kruiden zal ik nog eens proberen.

    • Serena
      Auteur
      3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

      Oehhh, sounds good! Of wat dacht je van dulce de leche en dan in plaats van stoofpeertjes, combineren met banaan en kokos? OH YES! Of de banaan door de mascarpone heen prakken. Ik krijg weer trek.. help! 🙂

  33. cora
    3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Jij durft 😉 geef je groot gelijk hoor, JOUW blog JOUW artikelen. En het ziet er heerlijk uit 🙂

  34. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Hier heb ik zin in. Het ziet er heel lekker uit. Tip van Rudolph neem ik mee.

  35. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Wat origineel! Het lijkt me een lekker toetje voor herfstachtig weer 🙂 Ik ga het zeker namaken!
    xx

  36. Krista
    3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Serieus? Al weer een gesponderde stroopwafel/Albert Heijn-post? Ik dacht dat ik hier op een beautyblog zat, ik vergiste me blijkbaar…

    • Nicky
      3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

      Akkoord, de vorige post over deze stroopwafels was een beetje nietszeggend. Maar dit is toch een superleuk recept? Mij stoort het totaal niet dat dit gesponsord is, ik heb zin om zelf naar de winkel te rijden en het na te maken. Een gemakkelijk, snel receptje dat er heerlijk uitziet en de foto’s zijn voor mijn part foodblog-waardig. Volgens mij schrijft Serena al veel langer artikels die niet per se met beauty te maken hadden. Een beetje een spijtige reactie vind ik. @Serena: ik vind dat je duidelijk moeite hebt gestoken in dit artikel en begrijp perfect dat je af en toe gesponsorde artikels moet schrijven, dit is immers je inkomen. We klagen toch ook niet dat in onze favoriete tijdschriften plaats wordt vrijgehouden voor reclame…

    • 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

      Ja, je vergist je heel duidelijk! Als je de categorieën bovenaan bekijkt, zie je dat de blog niet alleen maar om beauty draait en dat is al jaren zo. Iedereen die Beautylab langer leest zou dat ook moeten weten.
      Serena, weer complimenten voor de prachtige foto’s , een genot om naar te kijken en het smaakte heerlijk, machtig maar heerlijk.

  37. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Wat ziet dit er heerlijk uit, yummy <3

  38. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Oeh, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga dit zeker een keer proberen 🙂 X

  39. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Oh dat klinkt zó goed! Die staat op mijn lijstje voor dit weekend! Lekker Serena! Veel Liefs

  40. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Mmh, ziet er zo lekker uit! Ik krijg er al meteen zin in

  41. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Oehhh ziet er heerlijk uit! Dit ga ik echt namaken!

  42. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

    Zet en klinkt erg lekker!! Gaan we een keer maken, thanks! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *