Films & series

Het leek me leuk om jullie een kleine update te geven van de films en series die ik de afgelopen tijd heb gekeken (of nog steeds aan het kijken ben). De rest van de maand september is het nog heerlijk aan het nazomeren, maar in oktober breekt toch echt de cocoonperiode aan waarbij je knus op de bank kruipt en een filmpje of serietje aanzet. Dus, wat zijn mijn aanraders? En waar kunnen we ons de komende herfst op verheugen?

Twin Peaks

twin_peaks_header__indexDeze oeroude serie dateert uit 1990 en 1991, maar wordt desondanks door velen beschouwd als één van de beste series ooit gemaakt. Op iMDB krijgt deze TV show een 9,0 en omdat het mij sterk werd aangeraden om te kijken, waagde ik een poging. En man, ik ben HOOKED! Hoewel het een serie is van zo’n 24 jaar geleden (!!) boeit het vanaf de eerste minuut. Je kunt Twin Peaks gemakkelijk kijken via Netflix, waardoor ik het niet alleen thuis op de TV kijk, maar ook als ik onderweg ben op mijn mobieltje. Ik heb er nu in nog geen week een heel seizoen doorheen geknalt.

TP-one3Twin Peaks begint met de moord op Laura Palmer, een high school homecoming queen. In een stadje waar nooit iets heftigs gebeurt is dit natuurlijk het nieuws van de dag. Wie heeft Laura vermoord, en waarom? Na politieonderzoek blijkt Laura niet het lieve meisje te zijn die iedereen dacht dat ze was. Ze heeft erg veel geheimen. Haar beste vrienden gaan zelf op onderzoek uit om de dader te vinden terwijl de plaatselijke politie samenwerkt met FBI agent Dale Cooper. Twin Peaks lijkt op het eerste gezicht een ‘normale’ politiedetective te zijn, maar dan ineens wordt het een beetje vreemd. Dale Cooper krijgt namelijk visioenen en dromen waarin hem clues worden gegeven. Er is veel mysterie rondom bepaalde inwoners van Twin Peaks die stukje bij beetje worden ontrafeld. Iedereen lijkt wel een dubbelleven te leiden.

Het gaat niet te snel en niet te langzaam, elke aflevering ontdek je weer wat nieuws om je tevreden te houden, maar net niet genoeg om het mysterie op te lossen. Na elke episode zit je echt op het puntje van je stoel! Het is alsof je het antwoord wel weet, alsof het op het puntje van je tong ligt, maar je kunt er net niet bij. Elk personage heeft iets aparts, zonder dat het clownesk wordt.

twin-peaks-dale-cooperIk stoor me overigens helemaal niet aan het feit dat deze serie zo’n 25 jaar geleden is opgenomen. De eighties/nineties kleding, de kapsels, de muziek, het telefoneren met ‘ouderwetse’ telefoons in plaats van mobieltjes en het hebben over ‘zend dit item naar het lab om het te laten testen op bloedgroep’ in plaats van DNA testen zijn duidelijke reminders dat het om een oude serie gaat, maar echt, het went al meteen na de eerste aflevering.

Dus, mocht je nog op zoek zijn naar een politiedetective met een mysterieus, paranormaal tintje dan kan ik je zeker Twin Peaks aanraden. Het goede, ietwat vreemde verhaal, de mysteries, de geheimen, de ontrafeling, de typische personages en natuurlijk de epische nineties vibe maken Twin Peaks een spannende serie die je eigenlijk gezien MOET hebben. Een echte klassieker.

Her

her-movie-banner-600x350Deze film zag ik een tijdje geleden in het vliegtuig terug van Barbados naar Nederland en het is sindsdien echt blijven hangen. Het is niet zeker in welke tijd deze film zich afspeelt, maar ik zou zeggen de toekomst. Theodore (Joaquin Phoenix) is bezig met scheiden van zijn jeugdliefde en voelt zich vrij eenzaam. Zijn vrienden hebben medelijden met hem en proberen een date voor hem te regelen. Wanneer blijkt dat hij toch niet klaar is voor iets nieuws stompt hij sociaal nog verder af. Totdat… hij een nieuw Operation Systeem uitprobeert. Deze OS1 is anders, want je kunt kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke stem en je kunt het ook een naam geven. Dit OS1 systeem heeft een zogeheten ‘bewustzijn’ en kan leren en groeien en ontwikkelen.

HER-FP-0833.JPGTheodore noemt zijn OS1 systeem ‘Samantha’. Samantha en hij hebben meteen een klik en hun band groeit steeds sterker en sterker. Ze praat terug, is nieuwsgierig, ze heeft echt een eigen karaktertje. Op een gegeven moment worden ze verliefd. Maar, hoe vertel je de wereld dat je aan het daten bent met een computersysteem?

Her is een hele aparte film. Maar ergens ook weer niet. Als je MTV Catfish kijkt dan weet je dat er mensen zijn die al 5 jaar een internetrelatie hebben, elkaar nog nooit hebben gezien en toch hartstikke verliefd zijn. En soms dus zelfs op een fictief persoon, omdat er een fake account is aangemaakt.

Her-Movie-siri-operating-system-ftrHer is controversieel, maar ergens ook heel actueel. En als je er over nadenkt, niet eens zo heel erg weird. Jawel, het is apart, maar ergens snap ik de liefde ook wel. Her is een film die wellicht zijn tijd een beetje vooruit is. Ik vond het in elk geval erg interessant en ook iets om over na te denken. Een film die anders is dan anders. En wow, wat is Joaquin toch een topacteur. Hij speelt heel charmant en geloofwaardig en zorgt ervoor dat Her een film is die van begin tot einde blijft boeien.

Lucy

05Een film met Scarlet Johansson en Morgan Freeman met als genre sci-fi en actie. Dan verwacht je iets gaafs, toch? Helaas viel Lucy onwijs tegen. Het verhaal (en vooral de trailer) zag er zo veelbelovend uit. Lucy (Scarlett Johansson) raakt door haar vriendje verwikkeld in een drugdeal, maar als de drugs per ongeluk in haar lichaam terecht komt verandert het iets in haar hersenen. Langzaam aan kan ze steeds meer van haar hersenen gebruiken waardoor ze slimmer, sterker en ook paranormale krachten begint te krijgen. Kortom, ze verandert in een warrior die uit is op wraak. Veel actie dus. Erg gave actie, moet ik toegeven. Een soort Limitless meets The Matrix.

lucy-2014-movie-images-is-scarlett-johansson-s-lucy-just-going-to-do-this-the-entire-movieEen goed verhaal, omdat het spannend is om over na te denken: als we inderdaad onze hersenen voor 100% zouden kunnen gebruiken, waartoe zijn we dan in staat? Overleven we het überhaupt wel? Krijgen we dan telekinetische krachten? Kunnen we dan gedachten van elkaar lezen en andere mensen en dingen met onze ‘mind’ controleren? In de film Lucy gaan ze er heel losjes en luchtig op in. Het lijkt meer om de actie te draaien. En op het laatst wordt het helemaal te bont en veel te vaag. Aan de andere kant, misschien gaat het wel gewoon boven mijn pet.

Lucy-Movie-Scarlett-Johansson-Stills-WallpaperDeze film had echt prachtig kunnen uitpakken, maar helaas vind ik de rode draad erg dun, het verhaal gaat veel te snel en is te slap en de personages worden slecht uitgewerkt. Ik vind het absoluut geen sterke film, hoewel het acteerwerk van Scarlet Johansson en Morgan Freeman uiteraard tiptop in orde is. Wellicht ging al het budget op aan hun salarissen en aan de special effects, zodat ze moesten bezuinigen op scriptschrijvers en andere zaken die de film niet goed uit de verf hebben laten komen. Ontzettend jammer, echt een gemiste kans. Op IMDb krijgt de film nog een voldoende, namelijk een 6,6. Zelf zou ik Lucy niet hoger geven dan een 5-.

Teenage Mutant Ninja Turtles

turtlescomicconAh, de nostalgie. Tara en ik hebben deze film een tijdje geleden gezien en we waren er best over te spreken. Het is geen onwijs goede – OMG! DEZE FILM MOET JE GEZIEN HEBBEN! – film, maar gewoon erg grappig en vermakelijk. Ik keek vroeger altijd de tekenfilms, maar in deze film wordt stukken duidelijker en beter uitgelegd hoe de Turtles (en Splinter natuurlijk) uiteindelijk gemuteerd zijn geraakt. Een stukje achtergrondinformatie dus, vind ik altijd leuk. De geanimeerde Turtles zien er vet uit, ergens ook nog gek genoeg vrij realistisch, met elk hun eigen karaktertje. En de ninja vecht- en actiescènes zijn echt geweldig!

Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-Reviews-starring-Megan-Fox-and-Will-Arnett-2014Het is geen diepgaand verhaal, maar het verhaal klopt wel. En net zoals in de tekenfilm nemen de Turtles het op tegen de bad guy om de stad te redden. April (Megan Fox) speelt een nieuwsgierige reporter die de Turtles helpt in hun plan, en dat doet ze samen met haar cameraman Vern Fenwick (Will Arnett). Tara en ik moesten een paar keer hardop lachen om bepaalde scènes. De Turtles zijn echt heel funny!

Als de Turtles jeugdsentiment zijn, zeker gaan. Zo niet, en je hebt niets met comic en superhero movies, dan overslaan. Het is iets aan de kinderlijke kant deze film. Niet zo dark en duister als sommige Marvel en DC Comics films bijvoorbeeld. Desondanks een zeer vermakelijke film met veel humor en veel toffe vechtscènes.

Coming soon

Het najaar belooft altijd veel goed wat nieuwe bioscoopfilms betreft. De films die ik erg graag wil zien het komende seizoen zijn;

The Hobbit: the Battle of Five Armies
the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-2014Ik houd van fantasy films en heb als klein meisje het boek De Hobbit van Tolkien gelezen. De andere twee delen heb ik al gezien, dus ik zit met smart te wachten op deel 3!

The Hunger Games: Mockingjay – part 1
katniss-hunger-games-3-mockingjay-part-1-gets-a-full-length-trailer-we-break-it-downOok bij deze film heb ik voorgaande delen gezien, dus zit ik al een tijdje te wachten op het vervolg. Ik lees de boeken niet, dus ik heb geen idee wat ik kan verwachten. Bovendien vind ik Jennifer Lawrence echt een hele goede actrice.

Hornes
Horns-TrailerEen fantasyfilm met Daniel Radcliffe (= Harry Potter) die hoorntjes krijgt? Ik kan niet wachten. Radcliffe is echt een hele goede acteur, het thema is ietwat vreemd, maar ik houd er van. Normaal gesproken zijn dit soort films wat duister en dramatisch, maar ik heb het gevoel dat horns barst van de humor en hierdoor juist wat luchtiger is. Ik ben erg benieuwd!

Sin City: A Dame to Kill For
sincity2-badassIk ben dol op superhero- en comic films en op dit tweede deel heb ik maar liefst 9 jaar moeten wachten, dus it better be worth it! Het eerste deel kwam uit in 2005 en heb ik destijds in de bioscoop bekeken. De film is zwart/wit met rood. Even wennen, maar het gaf een gaaf effect. Elk jaar hoopte ik dat er een vervolg zou komen op Sin City en die tijd is nu eindelijk aangebroken!

The Maze Runner
The-maze-runner-wallpaperWederom een fantasyfilm met een sci-fi tintje. Iets met doolhoven, mysteries oplossen en ontsnappen. Ik kan niet goed vertellen waar deze film precies over gaat, maar ik zag de trailer en was meteen geboeid. Op IMDb krijgt deze film een 8,0. Must be good!

Paddington
movie_hero_resized_250614Beertje Paddington, wie kent hem niet. Ik ben echt opgegroeid met kinderboekjes van deze lieve knuffelbeer uit Engeland. Deze herfst komt er een geanimeerde film van uit. Hij lijkt net echt! Het ziet er erg gaaf uit en ik vind het ook echt zo’n typische, gezellige film voor rond de kerstdagen. Echt een film waar je gezellig met je moeder, zusjes of vriendinnen heen gaat. Ben erg benieuwd.

De Nationale Filmdagen

Goed nieuws! Van vandaag donderdag 18 tot en met woensdag 24 september 2014 kunnen we in alle bioscopen én filmtheaters in Nederland voor €5,- (exclusief toeslagen) naar de film. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om een leuk bioscoopavondje te plannen!

Welke films die jij onlangs hebt gezien kun je aanraden? En naar welke films kijk je uit?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

 1. 14 september 2016 / woensdag, 14 september 2016

  Thaanks voor de tips! De meeste zijn wel erg goed, maar komt er binnenkort weer een nieuwe reeks met aanraders?

 2. 26 september 2014 / vrijdag, 26 september 2014

  Als je Twin Peaks vet vond/vindt, check dan ook eens True Detective :).

 3. laura
  21 september 2014 / zondag, 21 september 2014

  Ik nouja wij mijn vriend ook zijn helemaal verslaafd aan Sons of anarchy we zijn het nu aan het rekken omdat we bijna aan het eind van seizoen 5 zijn, Netflix heeft dit seizoen laatst toe gevoegd dus seizoen 6 gaat nog wel even duren, dus langzaam afbouwen anders worden het afkick verschijnselen voor mij vooral van Jax want jammie jammie jammie! Ik vind de serie beter dan Breaking bad (ja dat durf ik te zeggen) al werdt daar wel beter in geacteerd.

 4. Linda
  20 september 2014 / zaterdag, 20 september 2014

  Films en series, love them both!! Kan zeker niet wachten tot het laatste deel van The Hobbit, Kili is hot! 🙂 Ben ook erg benieuwd naar Interstellar, Into the Woods!!! en natuurlijk en natuurlijk het nieuwe deel van the Hunger Games.

  Maar ik kijk nog meer uit naar het 5de seizoen van The Walking Dead (komt binnenkort op Netflix!), The Vampire Diaries (Ian Somerhalder (L)), Homeland, Greys Anatomy en begin volgend jaar 3de seizoen House of Cards! En dan moet ik nog beginnen met Breaking Bad…. etc etc…

 5. 18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Ik kan niet wachten tot de nieuwe deel van the hunger games uit is.

 6. 18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Super leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *