€3 Pasta met pittige tomatensaus, gehakt en gegrilde courgette

Vandaag ben ik weer de uitdaging aangegaan om een complete avondmaaltijd te maken voor €3. Ik bedoel geen €3 per persoon, maar echt €3 in totaal. Ik ga naar de Lidl, let op speciale aanbiedingen en zoek in de onderste schappen voor de scherpste prijzen. Je moet soms wel wat creatief zijn, maar het is een leuke uitdaging!

Deze keer maak ik een lekkere pasta met een pittige tomatensaus, vegetarisch gehakt en gegrilde courgette.

pasta met pittige tomatensaus en gegrilde courgette-2 pasta met pittige tomatensaus en gegrilde courgette-4 pasta met pittige tomatensaus en gegrilde courgette-1Bij elkaar was ik €2,98 kwijt aan boodschappen. Ik betaalde €0,45 voor de macaroni (Lidl), €0,39 voor de diced tomatoes (Euro Shopper), €1,69 voor het vegetarische gehakt (Lidl) en €0,40 voor de courgette (aanbieding groenteboer). Hier kan ik een lekkere, gevulde pasta voor maken voor zo’n 4 personen. Een goede basis voor een stevig avondje stappen (of sporten)!

Naast de gekochte producten mag je bij deze challenge ook gebruik maken van basisingrediënten, zoals;
– specerijen (peper, zout, kaneel, kerry)
– knoflook
– bouillonblokje
– sambal
– ketjap
– mayonaise, ketchup (als smaakmaker)
– azijn
– suiker
– citroensap
– olijfolie
– boter

Met deze challenge wil ik laten zien dat eten koken echt niet altijd veel geld hoeft te kosten en dat je ook met een klein budget een gezonde, goede maaltijd op tafel kunt zetten. Heb jij jezelf al uitgedaagd om voor €3 te koken?

Wat vinden jullie van dit pasta recept? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

73 Reacties

  1. 24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

    Ziet er super culinair uit op de foto’s. Knap gedaan weer voor dat geld!

  2. Diana
    22 juni 2014 / zondag, 22 juni 2014

    Ik ga dit zeker een keer maken, vooral olie en knoflook wist ik niet ..

  3. Hanan
    20 juni 2014 / vrijdag, 20 juni 2014

    SUIKER in Pastasaus? Me haren gaan ervan overeind staan. Dat is helemaal niet nodig joh Serena .ik maak mijne ook from scratch,met passata en verse gehakt en een zak Italiaanse fijne groente van de ah.

    Denk dat dit echt iets is voor studenten.Voor een normaal gezin mis ik echt wat extra groente.

    • Diana
      22 juni 2014 / zondag, 22 juni 2014

      studenten eten ook groente.

    • Sharon
      24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

      Suiker doe je altijd bij tomaten die je kookt, om de zuurte eruit te halen. Kijk ook maar eens naar hoe de Italianen het from scratch maken, die doen ook altijd wat suiker erbij.
      Ik ga deze met vegetarisch gehakt zeker proberen! Ik doe het ook altijd met vers gehakt en de zak italiaanse fijne groente van de ah 😉 Maar ga dit toch proberen, met een paprika erbij.

      • lousaa
        1 juli 2014 / dinsdag, 1 juli 2014

        je kunt de saus ook gewoon een poosje laten pruttelen. Wordt ie ook zoeter en smaakvoller van. Ik vind suiker ook niet per se nodig.

  4. Anna30
    19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

    Leuk leuk leuk. Ga ik zeker maken!

  5. Nadia
    19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

    Ziet er heerlijk uit, ga het ook eens proberen!
    Wat me opviel is dat je in het begin heel vaak knipperde met je ogen, als je daar op let denk je echt ”Wow, haha! (en prachtige ogen ;))

  6. Janique
    19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

    Vanavond gemaakt, heel lekker! Alleen wel even wat meer groenten toegevoegd, want een blik tomaten en één courgette noem ik niet bepaald veel 😉

  7. co
    19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

    Zo leuk en lekker om te zien alle dingen die jij maakt, super ideeën.
    wel jammer dat je altijd smakt in je video’s, misschien iets minder dichtbij filmen op het laatst 🙂

  8. Alysa
    19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

    Klinkt lekker, maar ik vind één courgette wel erg weinig groenten voor vier personen. Kun je niet veel beter het vegetarisch gehakt laten voor wat het is en meer groenten toevoegen?

    • Serena
      Auteur
      19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

      hi Alysa, tomaten zijn ook groente.

  9. 19 juni 2014 / donderdag, 19 juni 2014

    Oooh, klinkt heel goed! Ik kook ook heel vaak goedkoop. Eet sowieso bijna geen vlees, dus dat scheelt al heel veel en ik ben ook niet echt van de dure merken, haha! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *