DIY oogmake-up remover

Bijna 2 jaar geleden plaatste ik een DIY filmpje online waarin ik een oogmake-up remover maak met rozenwater, oranjebloesemwater en amandelolie. Dit is een geheel natuurlijke oogmake-up remover, zacht voor de ogen, maar niet iedereen kan even makkelijk aan rozen- en oranjebloesemwater komen.

Vandaag heb ik een ander DIY oogmake-up remover recept voor jullie. Deze versie is niet 100% natuurlijk, maar wel een stuk goedkoper en gemakkelijk te maken met producten die gewoon in je keukenkastje of badkamer staan!

diy eyemake-up remover_02Benodigdheden;

 • pompflacon of knijpflesje
 • 220 g water (je koopt bij de supermarkt een fles gedemineraliseerd water)
 • 20 g babyshampoo (mild voor de ogen, zeepvrij)
 • 10 g kokosnootolie, olijfolie, zonnebloemolie, amandelolie, etc.

diy eyemake-up remover_04Allereerst de verpakking. Zelf kocht ik een geheel nieuwe pompflacon bij HEMA. Je vindt deze mooie hardplastic pompflacon bij de badkamerartikelen als zeeppompje en de prijs is rond de €4 per stuk. Je kunt natuurlijk ook een oude verpakking oogmake-up remover pakken. Voordat je deze gebruikt is het slim om de verpakking goed te reinigen zodat het vrij is van bacteriën. In deze DIY oogmake-up remover zit namelijk geen conserveermiddel (slechts een klein beetje dat in de babyshampoo zit, maar dat wordt behoorlijk verdund) en bacteriën groeien graag in water, dus het is erg belangrijk om zo steriel mogelijk te werken.

Ingrediëntenlijst babyshampoo:diy eyemake-up remover_03Als je een oud en leeg flesje gebruikt was deze dan grondig af met afwasmiddel. Leg het flesje vervolgens 10 minuten in kokend heet water. Let op, niet alle materialen kunnen dit aan! Vul het flesje tot de helft met 70% alcohol, schud het flesje goed, leeg het flesje en laat het ondersteboven drogen aan de lucht. De alcohol verdampt en zal straks niet aanwezig zijn in je oogmake-up remover.

Met deze kleine hoeveelheden kun je het makkelijkste de ingrediënten afwegen in plaats van eerst afmeten in een maatbeker en dan overschenken. Ik doe het nu voor de foto wel in een maatbeker nadat ik deze op dezelfde manier heb gereinigd als hierboven omschreven. Het is echter sneller én hygienischer om zo min mogelijk andere materialen aan te raken en dus direct in het flesje af te wegen.

diy eyemake-up remover_05Zet je steriele flesje op de weegschaal en tarreer. Weeg de ingrediënten erin af. Begin met het water en vervolgens de babyshampoo en olie.

diy eyemake-up remover_06Ik gebruik amandel olie, maar je kunt elke olie gebruiken die in je keukenkastje staat, bijvoorbeeld olijf olie of zonnebloem olie.

diy eyemake-up remover_07Als alle ingrediënten zijn afgewogen sluit je het flesje en schud je alles even goed door elkaar, en voila! Klaar is je DIY oogmake-up remover.

diy eyemake-up remover_08Deze remover ruikt ten eerste heel erg lekker (wie houdt er niet van de zachte geur van babyshampoo?!) en laat ten tweede geen vettig laagje achter. De aanwezige olie en de haarverzorgende ingrediënten uit de shampoo zorgen ervoor dat je oogleden niet droog en trekkerig aanvoelen na gebruik, iets wat ik vaak heb nadat ik reinigingsdoekjes heb gebruikt.

Deze remover is mild voor de ogen en prikt niet, maar als je héle gevoelige ogen hebt kan het zijn dat enkele ingrediënten uit de babyshampoo voor irritatie kunnen zorgen, ondanks dat het verdund is met water.

diy eyemake-up remover_09Omdat de olie op het water gaat liggen moet je nog wel altijd even schudden voor gebruik, zodat alle ingrediënten gemengd zijn voordat je gaat pompen.

diy eyemake-up remover_11Oogmake-up is gemakkelijk te verwijderen met deze remover, maar als je vrij zware en waterproof make-up draagt dan kun je beter een reiniger kiezen die specifiek voor waterproof make-up is bedoeld, of probeer eens pure olijfolie (dat gebruikt mijn zusje Larissa altijd voor haar gevoelige ogen en het werkt zeer effectief).

diy eyemake-up remover_10diy eyemake-up remover_12Na gebruik: schone, frisse ogen zonder vettig laagje en zonder irritatie.

Hoe lang is deze oogmake-up remover houdbaar? Als je gedemineraliseerd water hebt gebruikt, je hebt je verpakking steriel gemaakt en je gebruikt een pompflacon dan moet het in principe 2 maanden houdbaar zijn.

diy eyemake-up remover_13Liever een DIY oogmake-up remover bestaande uit 100% natuurlijke ingrediënten? Probeer eens mijn vorige DIY oogmake-up remover recept met amandelolie, rozenwater en oranjebloesemwater (klik hier).

diy eyemakeup remover before afterIk hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe je eenvoudig en goedkoop, met producten die je vaak toch al in huis hebt, een oogmake-up remover kunt creëren.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

61 Reacties

 1. iemand
  15 augustus 2015 / zaterdag, 15 augustus 2015

  hoe lang is het houdbaar als je normaal water gebruikt?

 2. 8 oktober 2013 / dinsdag, 8 oktober 2013

  Wauw, handig!
  Dit is nog een sceht beautyLAB.
  haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *