Diptyque kaarsen review

Toen de Diptyque kaarsen voor het eerst op Pinterest, Weheartit en Tumblr verschenen was ik gelijk verkocht door de prachtige verpakkingen. Ze stralen zo veel luxe uit! Net zoals bij Chanel oefenen Diptyque kaarsen een vergelijkbare aantrekkingskracht op me uit. Ik weet niet waardoor het precies komt, maar als ik van die dromerige foto’s zie met Chanel of Diptyque in combinatie met mooi licht en bloemen dan gaat mijn hartje sneller kloppen.

In Parijs heb ik Diptyque kaarsen regelmatig even opgepakt en besnuffeld, maar laten we eerlijk zijn, €45 voor een geurkaars gaat gewoon tegen mijn principes in. Ik weet dat veel van mijn lezeressen er precies zo over denken, dus daarom leek het me leuk om een Diptyque kaarsen review te schrijven voor jullie. Zijn Diptyque kaarsen hun geld nu echt waard?

diptyque kaarsen review_4Laat ik bij het begin beginnen. Diptyque werd in de jaren ’60 gestart door drie creatieve vrienden; Christiane Gautrot, een interieurontwerper, Desmond Knox-Leet, een schilder en Yves Coueslant, een theaterset designer. In 1961 openden ze hun eerste winkel aan boulevard 34 in Saint-Germain, Parijs. Hier verkochten ze in eerste instantie hun zelfontworpen stoffen, maar al snel groeide hun winkel uit tot een chique bazaar met unieke cadeau- en interieurartikelen die het trio mee terugbracht van hun verre reizen.

In 1963 creëerden ze hun eerste geurkaarsen en later hun eigen parfums. Ook hun geuren zijn geïnspireerd op de verre reizen die ze hebben gemaakt en de geuren die ze onderweg zijn tegengekomen. Vandaag de dag bestaat Diptyque al meer dan 50 jaar en is het uitgegroeid tot een luxe niche merk, geliefd over de hele wereld. Bij Diptyque maken ze, net als bij veel andere nichemerken, geen onderscheid tussen dames- en herengeuren. De kaarsen en parfums zijn dus unisex.

diptyque kaarsen review_5 Diptyque heeft verschillende maten kaarsen waarvan Small en Regular het meeste worden verkocht. Naast Small en Regular heb je ook Colored Candles van 300g en megagrote outdoor kaarsen met 5 lontjes van 1,45 kilo (!!). Ook zijn er elk jaar weer limited edition kaarsen verkrijgbaar die qua prijs gemiddeld wat hoger liggen.

Small Candle;
+ 70 gram
+ 30 uur brandtijd
+ €25,49
+ kan na gebruik worden gebruikt om wattenstaafjes in op te bergen of als mini bloemenvaasje.

Regular Candle;
+ 190 gram
+ 60 uur brandtijd
+ €44,73
+ kan na gebruik worden gebruikt om kwasten, make-up of pennen in op te bergen of als bloemenvaasje.

In verhouding is de Regular Candle goedkoper dan de Small Candle, maar de kleine versies zijn natuurlijk handig om uit te proberen én handig voor op reis. Zelf heb ik drie Regular Candles besteld in de geuren Tubereuse, Feu de Bois en Santal die ik hieronder voor jullie zal reviewen.

Wat mij uiteindelijk heeft overgehaald om toch eens een keer Diptyque kaarsen aan te schaffen? Nou, ik zal het gewoon eerlijk bekennen, ik was ik een kooplustige bui en heb ze besteld zonder er te veel over te denken. Volgens mij is dat ook de meest legitieme reden om in één keer bijna €135 aan kaarsen uit te geven. Plus dat ik er altijd al nieuwsgierig naar ben geweest. Gelukkig kan ik ook nog hele goede excuses voor mezelf bedenken, zoals ‘je kunt het ook reviewen voor de site’ en ‘achteraf heb je er meteen een geweldige brush holder bij’ en ‘maar ze doen het zo goed op foto’s!’.

Tubereuse

diptyque kaarsen review_6 diptyque kaarsen review_2In Parijs heb ik bijna aan elke soort kaars gesnuffeld en een geur die me zeker bij is gebleven is Tubereuse. Niet alleen is dit één van de sterkst geurende kaarsen, vind ik, ook heeft het een heerlijke, exotische bloemengeur. Heel fris en licht, maar toch ergens ook heel sensueel en vrouwelijk. Het is een explosie van een weelderig boeket vol witte tropische bloemen!

De tuberoos ruikt niet naar de typische geur van rozen, het heeft eerder iets weg van Gardenia, Jasmijn of kamperfoelie (Ylang Ylang). Het heeft ergens iets zoets, maar dan niet op een snoeperige manier, maar echt op een bloemig zoete manier. Tubereuse is naar mijn mening geen typische najaarsgeur, eerder een sprankelende voorjaars- en zomergeur. Toch heb ik deze geur besteld omdat ik gewoon dol ben op de geur van exotische, witte bloemen en omdat deze kaars een goede, intense geur afgeeft aan de kamer. Van alle drie de kaarsen die ik heb gekocht is Tubereuse het sterkst. Het schept een vrolijke vakantiesfeer in mijn huiskamer.

Feu de Bois

diptyque kaarsen review_7 diptyque kaarsen review_3Toen ik Feu de Bois voor het eerst rook was ik er heilig van overtuigd dat er even verderop een bosbrand was. Nee even zonder dollen, Feu de Bois ruikt precies zoals verbrand hout, maar dan op een hele goede, positieve manier. Denk aan de gezelligheid van kampvuurtjes of het knetterende hout wanneer je een blok op het vuur van een open haard gooit. Het ruikt heel warm, knus, herfst- en winterachtig. De ultieme cocoon geur. Je haalt er echt een hele gezellige sfeer mee in huis.

Deze kaars ruikt niet te sterk en niet te subtiel, precies goed. Als je de kamer uitloopt en weer terug naar binnen loopt heb je dus niet van ‘shit, bel de brandweer!’. Feu de Bois is perfect voor de liefhebbers van warme houtgeuren en knisperende haardvuurtjes.

Santal

diptyque kaarsen review_8 diptyque kaarsen review_1Santal was de enige geur die ik niet van te voren heb geroken, maar omdat ik een groot liefhebber ben van de geur van sandelhout heb ik de gok gewaagd. Sandelhout zit in veel parfums die ik lekker vind. Het is een warme, exotische houtgeur met een vleugje wierook en ergens ook een vleugje vanille. Heerlijk!

De Diptyque Santal kaard vind ik echter niet zo warm en ‘zwaar’ ruiken als ik had verwacht. Het is niet zo’n intense, diepe geur als de sandelhoutgeuren die ik ken. Eerder wat lichter, frisser en ik bespeur vleugjes bloemen of fruit. Ook vind ik deze kaars het minste geur afgeven van de drie. De geur is zeker wel waarneembaar, maar slechts heel subtiel. En ik heb mijn geurkaarsen liever iets te sterk dan iets te licht. Dat is natuurlijk persoonlijk, maar ik zou Santal dus niet snel nog eens bestellen.

diptyque kaarsen review_9En dan mijn antwoord op de hamvraag ‘zijn Diptyque kaarsen hun geld waard?’. Ik vind het lastig om hier antwoord op te geven en heb daarom met een vriendje van me overlegd. Maikel heeft namelijk ook meerdere Diptyque kaarsen in zijn bezit. We zijn het er samen over eens dat Diptyque kaarsen fantastische geuren hebben. Sommige geurkaarsen zijn vrij synthetisch, maar de geuren van Diptyque zijn heel natuurlijk en puur. Je haalt hiermee een hele chique en sfeervolle geur in huis die niet afgezaagd is, maar ook niet complex. Het zijn unieke geuren die zowel mannen als vrouwen zullen bekoren.

Het enige is dat de geuren onderling nogal kunnen verschillen van intensiteit. Zo vind ik Tubereuse echt lekker sterk en Santal nét iets te subtiel. Dat is wel tricky, want van een kaars van €45 mag je best verwachten dat ze in elk geval goed waarneembaar zijn. Wat ik al zei, ik heb mijn geurkaarsen liever te sterk dan te zwak. Als ze te sterk zijn kun je ze na een half uurtje altijd nog uitblazen zodat de geur de komende uren subtiel blijft nahangen in de ruimte.

diptyque kaarsen review_4Veel mensen vroegen zich af of ik de Diptyque kaarsen kon vergelijken met andere geurkaarsen. Diptyque vind ik vergelijkbaar met Jo Malone, maar deze kaarsen zitten dan ook in dezelfde prijsklasse. De kaarsen van Yankee Candle zijn in vergelijking een stukje goedkoper én ook veel sterker van geur. Maakt dat Yankee Candle beter? Niet per se.

Yankee Candle heeft erg veel ‘food’ geuren en ruikt naar mijn mening ook iets synthetischer en dus minder parfumachtig, maar ik moet zeggen dat ik ook zeker groot fan ben van Yankee Candle. De verpakkingen zijn natuurlijk wat speelser en minder chique, maar de geuren zijn fantastisch, lekker sterk en er is ook lekker veel keuze. Yankee Candle zou ik alleen niet omschrijven als luxe, zowel qua geuren als verpakking. Geeft niets, maar het is maar net wat voor geur je in huis wilt halen en wat voor look je aan je interieur wilt geven.

diptyque geurkaars reviewMijn conclusie luidt; wil je echt het gevoel van luxe in huis halen, ga dan voor Diptyque. Met de Diptyque kaarsen parfumeer je je huis op een mooie en tegelijkertijd knusse manier. Ga per geur op zoek naar reviews om erachter te komen of ze intens of subtiel zijn geparfumeerd of beter nog, ruik de kaarsen in een fysieke winkel. Ik vind deze kaarsen hun geld waard, afhankelijk van de geur. Bij Santal denk ik, zonde, maar Tubereuse daarentegen vind ik fantastisch en zou ik zo nog een keer kopen. Wat het grote verschil maakt is dat Diptyque echt luxe parfumgeuren aan hun kaarsen geeft en dat de meeste andere geurkaarsen wat goedkopere en synthetische geuren hebben.

De Diptyque geuren zijn heel chique om te zien, maar ze ruiken ook echt wat duurder. Beetje gek om te zeggen misschien, maar soms kom je wel eens in een prachtig luxe hotel of restaurant en dan RUIK je gewoon dat het er heel chique is. Dat gevoel haal je met Diptyque ook in je huis of kamer. Bovendien zien ze er ook nog eens prachtig uit, het geeft je interieur zeker een upgrade. En, achteraf kun je er fashionable bloemenvaasjes of make-up potjes van maken. Maar goed, dat is een leuke bijzaak en niet de hoofdreden van aanschaf, lijkt me. Of misschien toch wel.

diptyque candles reviewIs het een hype? Natuurlijk. Is dat erg? Natuurlijk niet. Er zijn zoveel andere gebruiksvoorwerpen die onwijs gehyped worden en waar nog steeds heel veel mensen gewoon heel blij van worden. Als jij graag €45 wilt uitgeven om jezelf te verwennen met een luxe geurkaars omdat je vindt dat je het verdient, moet je dat zeker doen! Persoonlijk denk ik dat ze vooral erg mooie cadeautjes maken voor de liefhebbers van niche parfums en luxe kaarsen, zeker met de komende Feestdagen.

Ik hoop dat ik jullie een goed antwoord heb kunnen geven op de vraag of Diptyque kaarsen hun geld waard zijn en ik hoop dat ik jullie ook een beetje verder heb kunnen helpen in de beslissing om over te gaan tot aanschaf, of het er bij te laten zitten. Mijn Diptyque kaarsen kocht ik bij Celeste Parfums. Ze hebben een fysieke parfumerie in Den Haag, maar ook een online shop. Diptyque verkopen ze in Nederland ook bij Skins Cosmetics en bij de Bijenkorf in Den Haag.

Heb jij ervaring met Diptyque geurkaarsen en zo ja, wat is jouw favoriete geur? En zo nee, denk jij dat ze hun geld waard zijn?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

121 Reacties

  1. Denise
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Dit doet me een beetje denken aan een scene uit een stuk van Ronald Goedemondt. Ronald vertelt dat het regent en dat hij gaat schuilen in de sissy boy ,volgens mij, en uit verveling gaat hij maar wat random kaarsjes kopen en dat komtie bij de kassa en blijken die 3 kaarsjes iets van 50 euro te zijn. hihi

  2. Jaco
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik heb deze wel geroken en heb er op m’n werk eentje gebrand en vind ze heerlijk! Zelf zou ik het bedrag er niet voor uitgeven, hoe lekker ik ze ook vind. Dat bedrag past voor mij gewoon niet bij een kaars. Inmiddels zijn er betaalbaardere merken, zoals Voluspa, welke echt meeeega lekker zijn en ongeveer de 60% van de prijs. Ze zijn zo zacht, dat ze supermooi opbranden zonder restjes in het glas of blik en de prijs vind ik een stuk toegankelijker.

    • Serena
      Auteur
      11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

      hi Jaco,
      nooit van Voluspa gehoord, maar meteen opgezocht en ze zien er geweldig uit! Ik ga me hier zeker eventjes in verdiepen. Ben erg benieuwd! Bedankt voor de tip. Liefs, Serena

      • Jaco
        11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

        Leuk! Ben benieuwd of je het wat vindt :) Kun je jezelf voor ongeveer hetzelfde geld 2x verwennen. En dat heb je verdiend!

        • Auri
          11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

          Jaco, waar bestel jij die Voluspa kaarsen? Bij Anthropology?

          • Serena
            Auteur
            11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

            hi Auri, ik zag ze bij RAAK Amsterdam, ze hebben ook een online shop!

  3. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik vind deze kaarsen er eigenlijk helemaal niet chique of mooi uitzien, maar dat is persoonlijke smaak. Ik zou ze zelf nooit aanschaffen, daarvoor vind ik ze te prijzig en blijf ik liever bij Yankee Candle. Verder vind ik het ‘pluspunt’ dat je ze daarna kan gebruiken als bv. een vaas of kwastenhouder een beetje vreemd. Dit kan ik ook doen met een lege pot choco, bij wijze van spreken. :p Maar goed, wel leuk dat je ze getest hebt en dat jij er tevreden mee was maar het is niks voor mij ;-)

  4. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Voor mezelf vind ik ze prijzig, maar als jij gelukkig wordt van zo’n kaars waarom niet?

  5. cindy
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik koop wel gewoon de soy scents van je moeder. Die zijn heerlijk en ruiken lekker sterk! Oké misschien niet zo chique maar wel zo lekker :-)

  6. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    De geuren klinken goed en luxe is het wel, maar alsnog geef ik liever een klein beetje geld uit voor een paar heerlijk ruikende wax melts dan heel veel geld aan 1 kaars :) De vaasjes zijn wel super cute! X

  7. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Jeetje, wat een geld voor een kaars. Nee, ik zou ze denk ik niet snel in huis halen.

  8. Annika
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Jeetje, zijn ze echt zo duur? Ik had wel meegekregen dat ze duur waren, maar 45 euro!?
    Dan bak ik liever een appeltaart, om een lekkere geur in de kamer te krijgen. Die kun je ook nog opeten. Je kunt er alleen geen kwasten in bewaren ;)

  9. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Wauw, wat een mooie kaarsen.. en ze zijn als ze opgebrand zijn zo pretty als kwasten bakje! Alleen jammer van de prijs
    Liefs,
    Marloes

  10. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik zou dolgraag een kaars hebben van dit merk. Maar ik vind ze toch echt veel te duur! Misschien een idee voor in de toekomst :)

  11. Anne-Sophie
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Hoi,

    Leuke review maar ik vind ze toch iets te duur. Ik vind die van Bath & Bodyworks al duur maar daar kun je na de tijd ook geweldige dingen mee doen.
    Zou je daar eens een DIY van kunnen maken?
    En waar heb je die kaarsenonderzetter gekocht? (Daar had je laatst in een artikel ook al je nagellakjes op gezet) i <3 it.

    Liefs

    • Serena
      Auteur
      11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

      hi Anne-Sophie,
      waar moet ik precies een DIY van maken, ik snap je vraag niet helemaal?
      En de kaarsenonderzetter is niet per se een onderzetter, maar gewoon een standaard. Ik kocht het bij een woonwinkel hier in Houten die nu helaas al failliet en weg is, dus ik kan je helaas niet goed verder helpen. liefs, Serena

  12. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ondanks dat ze me heerlijk lijken, zijn ze een beetje te duur naar mijn mening!

  13. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    En ik vond de Yankee Candle kaarsen al te duur ;). Ik ben nu echt zo benieuwd hoe de kaarsen ruiken. Je foto’s zijn trouwens te mooi!

  14. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik heb pas drie yankee candles gekocht en er komt maar bij eentje geur af, de andere twee ruik ik nog niet als ik erboven hang (in de winkel wel, maar lijkt alsof de geur daar is gebleven :(
    Dus je opmerking ze zijn zwakker dan yankees, dan denk ik, hoe kan dat… Ik blijf rustig verder zoeken naar de perfecte geurkaars ;)

    • Serena
      Auteur
      11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

      Wow Manja, Yankee Candles zijn echt over het algemeen goed geparfumeerd hoor! Misschien heb je een wat oudere collectie gekocht? Vreemd! En balen! Dat Diptyque iets subtieler ruikt dan YC is alleen op basis van de Yankee Candles die ik ken, en die zijn altijd lekker sterk geweest. liefs, Serena

  15. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ja ik ben al enkele jaren een heel groot fan! Mimosa is mijn nummer 1 maar heb meerdere gehad. Van mimosa heb ik ook de room-spray. Nu een kerst editie kaars (wel in de sale!) gekocht. Een ander geeft zijn geld liever aan iets anders uit maar ik geniet hier echt enorm van! Dus zeker waard. En je kunt de glazen hergebruiken voor je kwasten, watjes etc dat doe ik ook. Superleuk!!

    • Serena
      Auteur
      11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

      Ah ik zat nog te twijfelen bij Mimosa! Vind je Mimosa sterk ruiken, zoals Tubereuse misschien (weet niet of je die kent) of is die wat subtieler? En waar heb je de Kerst edition in de sale gekocht? liefs, Serena

      • 13 november 2014 / donderdag, 13 november 2014

        Ik denk dat ze de Skin Garaga Sale bedoelt, daar heb ik namelijk ook enkele Diptique kaarsen in de sale gekocht (ook kerst kaarsen). Wanneer ze €25 euro kosten is het toch zeker de moeite:) Diptique doet namelijk nooit echt aan sale.

  16. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik denk niet dat ik ze 45 euro waard vind.. Maar wel een hele duidelijke review!

  17. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik snap wel dat deze kaarsen eigen eigenschappen hebben en dat ze er chiquer uitzien, maar toch koop ik liever Yankee Candle! <3

  18. Anne
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Wat een fijne review! Nu moet en zal ik helemaal een Diptique kaars aan mijn collectie toevoegen. Luxe geurkaarsen zijn echt het ultieme cadeau aan mezelf en iedere keer dat ik ze aansteek geniet ik er intens van. Dit weekend naar de winkel!

  19. Marie
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Verhelderende review, thanks!

  20. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ze zien er prachtig uit en zoals je beschrijft zullen ze erg lekker. Maar nee voor mij toch écht te veel geld.

  21. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    ohmygodd wat verschrikkelijk duur, jammer want precies wat jij zegt ook over Chanel vind ik ook :)

    liefs,

    • Serena
      Auteur
      11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

      hi Didem,
      zou je voortaal de link naar je blog uit de comment zelf kunnen weglaten? Bij voorbaat dank, liefs Serena

      • Mayra
        14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

        Maar het mag wel in het daar voor aangegeven balkje toch?? Ik ga mijn blog ook nieuw leven inblazen

        • Serena
          Auteur
          14 november 2014 / vrijdag, 14 november 2014

          Dat mag zeker! Maar niet dan nog eens extra in de comment zelf, dat is pure spam.

  22. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Hmmm, ik heb net een geurkaarsje (ikea weliswaar…) aangestoken door de review… ik zou ze serieus willen ruiken! Maar ik vind het echt een smak geld voor een geurkaars, maar als een geur echt heeeeeel lekker is zou ik het denk ik wel doen. Ik ben een sucker voor bepaalde geuren…

  23. Auri
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik heb ook Feu de bois, en ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘m soms bijna niet ruik als hij staat te branden. De geur is perfect, maar voor die prijs wil ik ook dat mijn hele huis lekker ruikt, en niet alleen een hoekje van de kamer.

    Wat ik wel echt kan aanraden is de roomspray (interieurparfum). Die geurt super sterk, en als je die op de warme verwarming spuit, of op de filter van je stofzuiger, ruikt je huis naar luxe hotel ;)

    En, nog een geheimpje: bij Muji, een soort Japanse Hema, verkopen ze een exacte dupe van feu de bois voor 5,99. Komen wel verzendkosten bij, 6,99, maar als je meerdere kaarsen probeert is dat geen slechte deal. Ze hebben ook kaarsen die naar vijgen ruiken…Ze verzenden uit Duitsland. Die winkel is trouwens wereldberoemd om zijn opbergboxen voor make-up en sieraden..x

    • Serena
      Auteur
      11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

      hi Auri,
      jeetje, zo vervelend! Ik vind Feu de Bois wel goed waarneembaar hoor, maar mijn huiskamer is dan ook niet zo groot, dat zal er wel mee te maken hebben. Goede tip in elk geval van de roomspray! Ik vind kaarsen alleen een veel leukere manier om een huis te parfumeren.

      Ik ben zeker bekend met Muji, ga er altijd langs als ik in Engeland of Duitsland ben. Ik heb er mijn opbergboxen gekocht voor mijn make-up stash (zoek maar eens op deze blog dan vind je al mijn oude Muji artikelen). Volgende keer ga ik zeker even hun kaarsen besnuffelen! Vind jij de Muji kaarsen net zo sterk ruiken, of subtieler, of zelfs beter dan Diptyque? Ben benieuwd.

      Oja, nog een tip voor jou! Kijk ook eens naar de Jo Malone kaarsen. Heb nu de geur Pine & Eucalyptus branden en het is maar een mini kaarsje, maar mijn hele huis ruikt naar Kerstmis. Heerlijk! liefs, Serena

      • Auri
        11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

        Haha, kom ik aan met mijn super mega ontdekking, jij hebt je huis allang vol staan met die boxen van Muji:)))
        De kaarsen in blik van Muji zijn zeker niet zo sterk als die van Diptique, maar de glazen potjes (ook 40 branduren) zijn best goed. De feu de bois van Muji ruikt als hij is aangestoken ook lekker naar openhaard, maar als je het blik opendoet ruikt het een beetje chemisch. Terwijl ik Diptique ook koud heerlijk vind ruiken. En Diptique staat gewoon chique.
        Laatst heb ik nog een vette online miskoop gedaan, namelijk een enorme geurkaars van Zara Home, dark amber. Mijn man kwam thuis en zei: het ruikt hier naar kerk. Tja..hahaha! (met kerk bedoelde hij stoffig en oud)
        Ik ga Jo Malone een keer “live” besnuffelen, als je hele huis er lekker van gaat ruiken is hij het geld zeker waard. Liever 1 goede kaars, dan 4 miskopen voor dat geld, toch? X

  24. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Het design van de kaarsen ziet er geweldig uit. Een toevoeging voor je slaap/woon kamer maar de prijs is wel te hoog. Ik zou het er niet voor over hebben.

  25. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Jemig wat een prijs :-0
    Ik ben een sucker voor kaarsen die lekker geuren, maar mijn persoonlijke limiet qua prijs ligt toch wel bij de 30 euro..

  26. Fje
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ze verkopen deze kaarsen ook in de Bijenkorf (Den Haag zag ik ze in ieder geval).

    • Serena
      Auteur
      11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

      Bedankt Fje, ik zet het er even bij!

  27. Manon
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    *Omdat je VINDT dat je het VERDIENT

    Sentence gone wrong Serena, haha!
    Verder geniet ik elke dag weer van je site, ga zo door.

    • Jannie
      11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

      De zin is correct geschreven!

      ‘Omdat je vindt (stam +t) dat je het verdient (tweede persoonsvorm in de zin, dus stam + t)’

  28. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ze lijken me erg lekker maar 45 euro voor een kaars…. Nee bedankt. Maar de geuren klinken wel interessant!
    xxx

  29. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Wat een fijne en eerlijke review. Ik vind ze echt veel te duur en alleen daarom zal ik ze nooit kopen.

  30. Anne van Bergen
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Zien er heel luxe uit inderdaad! Denk alleen niet dat het iets voor mij is, ik kocht laatst bij de rituals de ‘kerstcollectie kaars’ voor 35 of 40 euro en heb me een week lang in een hoekje zitten schamen. Gevolg: ik durf hem niet aan te steken!!
    Haha achja, maar net wat je wilt :)
    Fijne, lange review!

  31. Mariska
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    ze lijken me echt heerlijk, maar 45 euro gaat idd wel ver… misschien een tip, ik was gisteren bij & other stories en daar hebben ze ook geurkaarsen! ik heb diptique kaarsen nooit geroken, maar dit waren echt de lekkerste kaarsen die ik ooit heb geroken! heel bijzonder, natuurlijk, parfumachtig en ook uniseks. en ik herken wat je schreef, als je zo’n kaars aan zou doen, is je huis instant chiq. plus, de glaasjes zijn erg leuk! ze waren 15 euro, misschien de moeite waard eens te proberen?

  32. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik vind ze er echt luxe uitzien en de geuren lijken me inderdaad ook wat aparter. Toch zou ik nooit zo’n prijs aan een kaars uitgeven :)

  33. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik vind ze er prachtig uitzien en hoe jij de geur omschrijft lijken ze me ook echt geweldig, maar wat een prijzen!

  34. Momo
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Hahah ff serieus dit is toch belachelijk duur echt zonde… Voor een kaars… Print ik liever de logo uit en plak het op een Ikea geurkaars ahhahah oke ik overdrijf

  35. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Prachtige foto’s! Zo sfeervol! Ben heel benieuwd naar deze geurkaarsen, maar wow ze zijn wel prijzig!

  36. Bb
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Nope, echt never nooit niet. Ik merk dat nu ik wat ouder word ik meer interesse heb in het kopen van minder spullen maar die kwalitatief mooi zijn, ik ben niet meer zo kopen kopen kopen. Maar 45 euro voor een kaars gaat er bij mij niet in.

  37. t.
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ik vind die van rituals al te duur dus laat staan deze haha. Wie weet als ik ooit een goede baan heb. Want ben wel gek op geurkaarsen

  38. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Wat een goede uitgebreide review. Maar deze kaarsjes blijven voor mij te duur. Ik blijf ze wel regelmatig besnuffelen in de Bijenkorf. Behalve dan als iemand er een kerstcadeau van wil maken…

  39. Mayra
    11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Mwoah.. Geef liever 45 euro uit aan make up of een lekkere fles parfum.

  40. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Wauw, door dit soort schattige glaasjes zou ik ook wel snel over de streep getrokken worden om ze te kopen! Ze zien er echt onwijs leuk uit, en de geuren lijken me ook fijn. Ook echt top dat ze zo lang branden! Maar tsja, je hebt wel gelijk, voor deze prijs moet je wel echt in een kooplustige bui zijn… ;)

  41. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ze lijken me heerlijk, al is de prijs mij iets te hoog gegrepen helaas

  42. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Het is wel heel erg fijn dat hij echt een goede geur afgeeft, maar dat mag ook wel voor dat geld! Ze zien er ook heel tof en leuk uit, maar ik heb dat geld helaas niet voor een geurkaars..
    Liefs, Tessa

  43. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Ze lijken mij heerlijk!

  44. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Oh wauw, ik zou never €45 uitgeven aan een kaars, ongeacht de intensiteit. Wat me wel aanspreekt is dat de geuren natuurlijk zijn in plaats van synthetisch, zoals de meeste geurkaarsen. Wellicht dat dat me over de streep zou trekken om een kleintje te kopen.

  45. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Wauw, dat is wel een smak geld voor een kaars. Nog duurder dan de Yankee Candles, die ik al aan de prijzige kant vind. Ik denk dat ik dan toch eerder van een YC zou gaan, maar dat is puur omdat ik daar meer over hebt gehoord. Wel fijn dat je er zo losjes en begrijpend over schrijft. xxx Lucinda

  46. 11 november 2014 / dinsdag, 11 november 2014

    Precies zoals ik al zei :) jij bent er heel reëel over. Jammer dat ze niet allemaal hetzelfde zijn qua intensiteit. Een super dure kaars kopen en er niets van ruiken? Da’s echt super shit. Ze zijn en blijven wel mooi ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *