Minivlogje: Chinatown Night Tour

Per toeval belandde ik maandag op de website Viator.com waar je hele leuke (en hele toeristische) tours kunt boeken in verschillende wereldsteden. Ook voor Singapore heeft Viator leuke tours in petto en na lang twijfelen koos ik voor de 'Singapore's Chinatown Trishaw Night Tour'. Ik wilde namelijk graag naar Chinatown en ik vond het wel gaaf dat deze tour in de avond was. Bovendien kostte deze tour slechts $55 en daarvoor had je een diner in Chinatown, een uniek Chinatown souvenir, een Trishaw Tour en een Boat Ride. Een tour van 4 uur voor omgerekend zo'n €44 vind ik best een leuk prijsje! Bovendien vond ik het ook wel leuk om Chinatown in een groep te ontdekken in plaats van in mijn eentje. Hieronder een fotoverslag en een minivlogje (beetje onderaan) van deze ervaring.

De tour begon bij Yong Gallery waar Mr. Yong voor de hele groep een gepersonaliseerde waaier kalligrafeerde. Hij vroeg om je naam en deze zette hij dan om in het Chinese schrift. Echter kennen ze in China de 'R' klank niet, dus staat er op mijn waaier geen 'Serena' maar 'Selena'. Hihi!

De waaier moest natuurlijk nog drogen, maar buiten was het warm genoeg dus na een paar keer wapperen (wat ook zeker geen overbodige luxe was) kon ik hem voorzichtig opvouwen en in mijn tas stoppen. Een leuk Chinatown souvenir!

Hierna vertrokken we richting restaurant Yum Cha, één van de grootste en populairste restaurants in Chinatown. Onderweg liepen we door de straatjes die typisch Chinatown zijn; rode lantaarns en mensen die je hun restaurant in proberen te lokken. Er was een jongen die onze hele groep al vanuit de verte aan zag komen lopen en hij creëerde een leuk Kodakmomentje voor ons door met een big smile te poseren met een levende krab. Je zag hem echt genieten van zijn '5 seconds of fame', haha!

Het grappige is dat 60 tot 70% van de inwoners van Singapore van Chinese origine is. Chinatowns vind je over de gehele wereld, maar meestal in landen waar Chinezen in de minderheid zijn. Waarom is er een Chinatown in Singapore terwijl het merendeel van de bevolking gewoon Chinees is, vraag je je misschien af?

De tourleidster, die overigens heel veel humor had, legde het uit. De oorspronkelijke bewoners van Singapore zijn Maleisiërs. Zelf was zij een derde generatie Chinees. 'Let me explain' zei ze. 'What happened was… my grandparents came… and they never went back! Hahaha!'. Luid en duidelijk. 'They liked it so much here, they told the whole village and then the whole village came and also never went back'. Langzaamaan kwamen er steeds meer Chinezen in Singapore wonen en tegenwoordig zijn ze dus flink in de meerderheid.

Funny fact: er staat een Hindu (Indiase) tempel in Chinatown! In het begin, toen er nog niet zo veel Chinezen naar Singapore kwamen, kregen de Chinezen een plek toegewezen om te wonen. Dit werd Chinatown. Vlak ernaast kwam Little India, want ook kwamen er Indiers naar Singapore. Op een gegeven moment waren er zo veel Chinezen dat Chinatown ging uitbreiden en Little India verdrong. Little India is toen naar een andere plek verhuist, maar de tempel bleef staan. Chinatown is nu om de tempel heen gebouwd.

Goed, eenmaal bij Yum Cha werd iedereen aan ronde tafels geplaatst. Dat was voor mij wel gezellig, want aan tafel raakte iedereen een beetje met elkaar aan de praat dus kon ik weer even sociale contacten opdoen. De meeste toeristen hier komen uit Australie, maar aan onze tafel waren ook twee mensen (een moeder en een dochter) uit Zuid-Afrika. Er werden gewoon grote schalen met eten op tafel neergezet waarvan je kon pakken. Er werd niet bij verteld wat het was, dus je zag iedereen een beetje in het vlees prikken en vragen 'Is this pork? Or chicken?'. Uiteindelijk besloten we dat het kip was en toen we een hap namen bleek het vis te zijn, haha! Dat was wel grappig. Het eten was erg lekker!

Hieronder de mysterieuze pork/chicken die uiteindelijk vis bleek te zijn:

Na het eten hadden we nog wat tijd om de night market van Chinatown te verkennen. Of nou ja, market is een groot woord. In Chinatown heb je gewoon erg veel winkeltjes met allemaal dezelfde eh… mag ik het zeggen? Meuk.

Goedkoop en supergaaf als souvenirtjes of cadeautjes voor thuis, maar kwaliteit staat hier niet hoog in het vaandel. Het is allemaal van die toeristencrap zoals magneetjes, T-shirts met 'I love Singapore' erop, Chinese geluksmuntjes, strasssieraden, etc. Hieronder een aantal foto's om een indruk te geven van de night market:

Bij dit kraampje heb ik twee ringen gekocht:

Ik vroeg aan de verkoopster, 'Are these real gemstones?'. Ze draaide naar de andere verkoopster, begon wat te mompelen in het Chinees, draaide zich weer naar mij en zei 'These are real stones!'. 'So, no gemstones?' vroeg ik. 'Yes, yes, STONE!' zei ze met een hele brede glimlach. Ik heb wel eens gehoord dat Chinezen liever geen nee willen zeggen. Of het gewoonweg nooit doen, dat dit onderdeel is van hun cultuur. Daar moest ik in elk geval aan denken toen ze me antwoord gaf.

Ik denk overigens wel dat het echte edelstenen zijn, maar de 'Turkoois' is geverfde Howliet en de 'Amethyst' is denk ik geverfde Agaat. Ik heb op aanraden van jullie afgedongen! Ik hoorde dat het hier kon. Dus voor beide ringen heb ik 15 Singapore Dollar betaald, wat omgerekend zo'n €4,50 per ring is. Leuk prijsje, toch?

Na het shoppen had ik zin in een toetje! Mijn favoriete toetje hier is Tjendol, of Cendol. Het is schaafijs met kokosmelk en een siroop van bruine palmsuiker. Daarop gooien ze groene fliebertjes, een soort zoete, chewy, ja uh. Fliebertjes 🙂 Eigenlijk gooien ze er hier ook nog rode bonen doorheen, maar dat vind ik niet lekker. Ik bestel daarom altijd Tjendol without beans. Je kan het hier in Singapore overal halen. Soms krijg je een grote beker, soms een kommetje en vandaag kreeg ik een megabak! Echt met een bergje erbovenop. Ik kon het niet eens op!

En toen was het tijd voor de Trishaw tour! Trishaw's zijn fietstaxi'a waarbij de bak aan de linkerkant van de fietser zit. Het waren allemaal jonge kerels, maar er zat één oudere bij en die kreeg ik toegewezen. Ik denk omdat ik maar in mijn eentje was zodat hij niet zo hard hoefde te fietsen ofzo. Het was echt een schattig meneertje met welgeteld 3 tanden in zijn mond. Kon hem amper verstaan. Tijdens de tour wees hij links en rechts dingen aan voor me, zo lief.

Hieronder een kort filmpje om een indruk te krijgen van de Trishaw tour en de boat tour die daarop volgde:

[do action=”ytr”][/do]

En hieronder nog wat mooie nightshots die ik heb gemaakt vanuit de boot:

Langs de rivier zijn talloze café's en restaurants en mensen zitten gezellig buiten te eten en te drinken.

Op de achtergrond het bekende reuzenrad:

Dit gebouw is het TOFSTE gebouw ooit gebouwd. Het is een hotel/casino, maar kijk dan hoe vet! Heel futuristisch en cool. Alsof er een soort Enterprise is geland op die 3 torens. Maar het is gewoon één geheel:

Het bootritje duurde zo'n 40 minuten (heen en terug) en onderweg was er een TV scherm die van alles vertelde over de rivier, de bruggen en de gebouwen eromheen, van vroeger en nu. Het was een erg leerzame, maar vooral ook leuke tour! Als je ergens heen gaat en je wilt meer ontdekken van die stad dan kan ik je de tours van Viator echt aanraden. Ze hebben namelijk nog meer leuke dingen, zoals een Food Tour en private tours door de stad. En niet duur! Je krijgt echt waar voor je geld. Ik heb geen aandelen bij Viator, maar ga maar eens op de website kijken wanneer je binnenkort op stedentrip of vakantie gaat.

Inmiddels was het na de boat trip een uur of haf 11, dus heb ik lekker de taxi naar huis gepakt. Morgen is er weer een dag! Nu ik Chinatown heb gezien wil ik ook nog erg graag naar Little India. En ik wil een Merlion zien! Dat is een heel groot standbeeld van een leeuw met een zeemeerminnenstaart (vandaar de naam) die water spuwt. Er staan er een paar verspreid door Singapore en ik kan Singapore gewoon niet verlaten totdat ik er eentje op de foto heb gezet 🙂

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

92 Reacties

 1. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Waauw super gaaf! En leuke ringen heb je gekocht.
  liefs, Christel

 2. Tessaa..*
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Vandaag was Singapore ook op RTL (Yorin) Travel. Omdat ik wist dat je daar was, ben ik toch maar even blijven hangen (en ook een beetje voor Chris Zegers, die daar trouwens ook gewoond heeft).=)

 3. nathalie
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Leuk!! die Trishaw dingen lijken heel erg veel op tuk tuks!

 4. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Zo leuk om met je mee te kijken!

 5. Nora
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Super leuk zeg ! wat is het daar mooi!

 6. tina
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  signapore was vandaag op een reisprogramma van rtl 4! moest het je gelijk vertellen, maarja heb je nummer niet ofzo. Haha gek is dat he. Net of ik je jaren ken omdat ik op je site kom 😛

 7. Sharon
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Ziet er erg leuk uit allemaal! Bevalt t alleen reizen eigenlijk een beetje? Ik ben aan het twijfelen of ik in mijn eentje een citytrip wil gaan doen, aangezien ik na een zware zomer straks wel toe ben aan wat fun, en jammer genoeg iedereen die mee zou willen werkt in september, dus vroeg me af wat jouw ervaring is nu, aanrader of niet?

 8. marleen
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  OMG! voordat ik de rest lees wil ik je alvast SUPER ERG bedanken voor die website van die tours enzo!!!!!!! ooohh ik ben zo blij! mijn vriend gaat midden juli tm augustus naar barcelona en als daar een paar dagen ben wil ik hem verrassen met een super gave activiteit! ik heb al enkele uren besteedt aan het zoeken naar dingen maar ik kon nergens iets GOEDS en GAAFS vinden en dan nu dit!! aah dit vind ik zooo leuk en hopelijk hij straks ook :):):):):)

 9. Whitney
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Leuk om te zien dat je het zo na je zin heb daar! Tjendol kan je ook heelmakkelijk thuis maken tien minuten werk ongeveer. Op google vind je vele recepten!

 10. Maaike
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Echt heel leuk die foto’s en vlogs! Grappig dat die fietstaxi’s gewoon op de autoweg rijden! Ik ben zelf gek op Chinatowns, als ik in een grote stad ben probeer ik dan ook altijd langs een Chinatown te gaan, als die er is. Ik koop daar ook meestal een 2 euro shirt met I <3 *stad*, haha. 🙂

 11. Sanne
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Die Trishaw:GEWELDIG. echt dat wil ik ook haha
  Trouwens, het lijkt me best wel relaxt om een keertje helemaal alleen weg te gaan.. 😉

 12. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  wat een leuke vlog! =)

 13. lisanne
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  met wie ben je daar dan?
  en waarom?

  • Serena
   Auteur
   29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

   Alleen.
   Omdat ik zin had om een keer naar Azië te gaan en om vanuit daar te bloggen.

 14. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Dat pork/chicken/fish gerecht is het enige Aziatische wat ik lust! Heel lekker zoetzuur.
  Heel leuk wat je allemaal hebt gezien. Toch wel ideaal zo’n tour.

 15. Roos
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  ik ben ook in singapore geweest .
  dat gebouw met die boot aan de bovenkant waar je het over hebt is echt heeel cool, het is een casino en die boot is een zwembad.
  dus als je daar zwemt heb je uitzicht over de hele stad. 🙂

 16. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Leuk verslag 🙂

 17. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Prachtig, ik ben zo jaloers als ik dit zie hè! Ik zou zelf naar China gaan, haha maar dat gaat niet door. Het ziet er geweldig uit. En het klinkt ook heel leuk.
  Geniet maar lekker van je verblijf daar. Singapore lijkt me prachtig!

 18. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Mooie foto’s zeg! Ik vond Chinatown in New York wel heel mooi, maar echt veel te druk en hectisch!

 19. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wat ziet die tjendol er lekker uit zeg!

 20. Anouk
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wauwww!

  wat ziet singapore er prachtig uit(chinatown dan)

  ik wil er ook nog eens naar toe!(:

 21. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Leuk zeg! Doet mij erg aan Bangkok denken. Daar heb je ook een geweldige Chinatown. De turkoois is zeker howliet en de amethist lijkt inderdaad meer op agaat, maar supermooi en cheap. Geniet nog ff daar 🙂

 22. lori
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Super leuk! Enne misschien heb ik wat gemist, maar ben je gewoon in je eentje op vakantie of speciaal ergens voor in Singapore? 🙂

  • Serena
   Auteur
   29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

   Ik ben in mijn eentje hier, deels voor mezelf (vakantie) en deels om te werken.

 23. Diana
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Ooh wat klinkt dit heerlijk!
  Ik wil ook graag in mn eentje op reis!
  Dan zou ik elke dag zo’n tour doen, haha!

 24. Syl
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Hoe lang blijf je nog? Je moet echt een keer Singapore bird park jurong zien!
  dat is echt helemaal geweldig, een soort avi fauna, maar dan vliegen de vogels overal gewoon los. http://www.birdpark.com.sg/

 25. Jonneke
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Super gaaf!!! Ik wil ook daar naar toe. :'( haha Die fietsjes zijn trouwens echt geinig. Nog veel plezier daar!

 26. Linda
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Dat laatste gebouw is trouwens het Marina Bay Sands hotel, echt het gaafste hotel ter wereld! Op het dak zit een infinity pool waar je u tegen zegt! Check Google afbeeldingen zou ik zeggen 🙂

  • Iva
   28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

   Ja en als je gewoon naar boven gaat voor de bar die daar zit, met de lift op de begane grond achterin t gebouw, kun je het zwembad echt heel goed zien!

 27. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Alles ziet er heel gezellig uit zeg! ^^

 28. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wat leuk om te lezen wat je allemaal doet/hebt gedaan! Er zitten hele mooie foto’s tussen!

 29. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wow! Het ziet er echt heel erg leuk uit. 🙂 Nog heel veel plezier verder 😀

 30. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wat tof joh, zo’n tour! Lijkt me wel grappig om met al die toeristen in zo’n rij in de fietstaxi te zitten, haha. Alleen dat getoeter lijkt me nogal irritant :’)

 31. Noor
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Echt leuk, ik hoop dat ik er ook eens heen kan.
  Maar ik zou nooit alleen durven, haha
  xxx

 32. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Woah, zo leuk! Ik wil nu ook echt heel graag een keer naar Singapore ^^ En naar een Chinatown ergens in de wereld.

 33. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Ah leuk! Ik heb ooit een dagtour geboekt naar de grand canyon incl. helicoptervlucht in de States was ook erg leuk om te doen, maar ik voel me dan altijd zo’n toerist. Met zo’n sticker op je t-shirt. Dat vind ik dan weer een nadeel.

 34. Margot
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Ik vind het echt stoer dat je alleen reist. Er zijn veel mensen die dat niet zouden durven. Geniet er van!

 35. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Dat lijkt mij super gezellig, Singapore staat op mijn lijstje met “Landen waar ik naartoe wil gaan”.

 36. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wat een leuke tour! Lijkt me ook wel fijn dat je dat in een groepje kan doen in plaats van alleen.

 37. Myrthe
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wauw wat een gave ervaring, die china town night! Dat gebouw wat je zo tof vindt, is het Marina Bay Sands Hotel met een suuuuuper gaaf zwembad (infinity pool)! Niet dat ik er ooit ben geweest, maar heb er wel eens foto’s van gezien! 🙂 Volgens mij kon je het zwembad gewoon bezoeken ook al ben je geen gast in het hotel, maar dat weet ik niet zeker…

  • Isa
   28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

   Ja, je moet alleen dan wel kaartjes kopen, die zijn volgens mij niet heel goedkoop.

 38. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Heel leuk verslag! Wat ziet die boottocht er magisch uit zeg, het lijkt wel een beetje op een Disney attractie haha

 39. Beatrijs
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wauw ge-wel-dig! Ik was nooit zo van Azië, maar nu ik dit gezien heb wil ik er ook erg graag eens heen 🙂 echt super!

 40. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  haha! Echt een super leuke verslag zeg! Ik zag toevallig dat Chris zegner (?) voor zo’n programma ook naar signapore was, toen was hij ook daar!
  Het ziet daar echt mooi uit zeg!

 41. Puck
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Ziet er super leuk uit, ik krijg echt zin in vakantie hierdoor, haha! Achja, nog proefwerkweek en dan ben ik ook verlost ;). Ik vind die man trouwens echt super schattig :D!

 42. Marit
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Is het aan die kant van de wereld altijd donker ofzo? Haha. Op zowat elke foto die in China/Japan/Singapore word gemaakt is het nacht :’)

  • Serena
   Auteur
   29 juni 2012 / vrijdag, 29 juni 2012

   Om half 7 begint het hier al te schemeren.

 43. Sanne
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Heej,
  vet gaaf dat je in Singapore bent joh!! Vet jaloers als ik al die kiekjes van winkels zie met super veel spullen!! Veel plezier nog he!!
  xxx

 44. meisjeee
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  supaaaa leuk! ik wil ook naar singapore nu! hahaha
  alleen vraagje, is t niet een beetje saai alleen? 😮 en ook niet een beetje eng? :p wel heeel leuk dat je het leuk hebt in ieder geval! heeeel veel plezier nog! en superleuk dat je ons vanalles op de hoogte houdt, xxxxx

 45. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Hee sereen, leuk verslag zeg!!
  Super leuk dat je een groepsexcursie gedaan hebt, ziet er heel erg leuk uit!

 46. Chiara
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wauw, echt stoer!
  Ga je ook nog in dat reuzenrad?

  Aha die groene dingetjes op dat ijs, ik dacht eerst dat dat wormpjes waren! ;$

 47. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  cooool !

 48. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Singapore is zo gaaf! Nog veel plezier Serena! (of Selena 😛 )

 49. Renske.
  28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  Wat een leuk verslag! Die fietsen lijken me echt geweldig om een x in te zitten! (:

 50. 28 juni 2012 / donderdag, 28 juni 2012

  super leuk!!!!!