Chanel – Les Beiges

Door Nena – Het ontdekken van een nieuw luxe pareltje voor in mijn dagelijkse stash maakt mij altijd erg gelukkig! Mijn dagelijkse make-up is erg neutraal en ik gebruik al jaren dezelfde producten. Van Chanel heb ik momenteel nog niets in gebruik, maar mogelijk komt daar na deze review verandering in?! Sinds deze maand ligt de collectie: Chanel – Les Beiges in de schappen, een collectie die geen seizoenen of gebruiksvoorkeuren kent. Een natuurlijke schoonheid is altijd sprankelend. Stralend. Tijdloos. Een ideale collectie voor een neutrale look!

chanel1

Chanel: “Een natuurlijke uitstraling is van alle tijden…

… en past bij iedere teint.”

Chanel 2

Les Beiges

Les Beiges is direct geïnspireerd op de vrije geest van Mademoiselle Chanel. Met de wens om op een spontane manier de frisheid van een huid in de buitenlucht te reproduceren, ontwikkelden de Chanel Make-up Creation Studio en de Chanel laboratoria twee nieuwe producten, die samen het assortiment van Les Beiges vormen:

les beiges collectie

 • HEALTHY GLOW MULTI-COLOUR spf 15 / pA ++
 • ALL -IN -ONE HEALTHY GLOW FLUID SPF 15

De Healthy Glow Multi-Colour spf 15 is verkrijgbaar in 2 kleurtinten: N°01 en N°02.  En de All-In-One Healthy Glow Fluid spf 15 is verkrijgbaar in 6 verschillende tinten: N°01, N°02, N°03, N°04, N°05 en N°06.

Les Beiges

De tinten van deze nieuwe producten imiteren de nuances van de buitenlucht op de huid.

HEALTHY GLOW MULTI-COLOUR SPF 15 / PA ++

multi-colour

De twee kleurtinten N°01 (boven) en N°02 (onder). Hieronder zal ik N°01 reviewen.

multi colour1

De Healthy Glow Multi-Colour komt in een mooie beige verpakking met daarin een zwart fluwelen zakje waar de Healthy Glow Multi-Colour inzit.

mc6.png

Het doosje is mooi herkenbaar beige aan de bovenkant.

multicolour2

Wanneer je het doosje openmaakt zie je een spiegeltje en een platte halve maanvormige brush.

mc brush

Deze brush kan je gebruiken om de Multi-Colour mee aan te brengen, handig wanneer je bijvoorbeeld alle drie de kleuren met elkaar wilt combineren.

mc4

mc5

De bovenste kleur bevat hele fijne shimmers. De andere 2 kleuren zijn volledig mat.

De Healthy Glow Multi-Colours bevatten drie universele kleuren waarmee je de illusie van een gezonde uitstraling kunt creëren. Wat me direct is de frisse geur die van het poeder afkomt. De Multi-Colour is dus geparfumeerd en ruikt hetzelfde als de All-In-One Healthy Glow Fluid.

Het gebruik van de Healthy Glow Multi-Colour

Je kunt de Multi-Colours vrij speels gebruiken, want het product is niet aan regels gebonden. Je kunt de drie tinten mengen, maar je kunt er ook voor kiezen (zoals ik verderop in dit artikel) om de lichte bovenste tint als highlighter op de hoogste punten van het gezicht aan te brengen. Dit zijn bijvoorbeeld de jukbeenderen, het wenkbrauwbot en het voorhoofd. De donkerste tint (voornamelijk uit N°02) kan gebruikt worden op de wangen of om de vorm van de wangen of slapen te benadrukken. De middelste kleur wordt gekozen om over het hele gezicht aan te brengen of te mengen met de highlighter.

Tot slot kunnen de twee donkerste tinten ook worden gebruikt als een subtiele blusher of bronzer.

swatches mc2

De kleuren zijn zó natuurlijk, dat het gewoon lastig is om de swatches op een duidelijke manier te laten zien.

collage mc

Dit is de Healthy Glow Multi-Colour op mijn gezicht (onderste rij foto’s). Het is de bedoeling dat het dus lijkt alsof je geen make-up draagt, maar toch de illusie wekt tot een gezonde, stralende en frisse huid. Ik moet zeggen dat dat wel klopt! Vooral het subtiele glansje van de highlighter geeft mijn gezicht een healthy glow.

voor en na mc

Ik probeerde de Healthy Glow Multi-Colour zo goed mogelijk over te laten komen, daarom draag ik hierboven helemaal geen andere gezichtsmake-up. Het effect is namelijk zeer subtiel, maar toch staat rechts (met Multi-Colour) net wat frisser.

Ik vind het resultaat van de Healthy Glow Multi-Colour net iets te subtiel om helemaal enthousiast te zijn, maar ik vind het zeker een mooi naturel product. Van mij had de bronzer nét wat donkerder gemogen en de blush net wat feller, al begrijp ik dat dat bij dit product nou net niet de bedoeling is. Wel een blijvertje voor mijn dagelijkse make-up in ieder geval, want dan draag ik hem over mijn normale bronzer.

De Les Beiges Healthy Glow Multi-Colour is een limited edition en kost €52,00 voor 11 gram.

ALL -IN -ONE HEALTHY GLOW FLUID SPF 15

fluid8.png

“Een subtiel aura van de buitenlucht op de huid.”

De ALL-IN-ONE Healthy Glow Fluid is anders dan de gemiddelde foundation. Deze “fluid” loopt op een natuurlijke manier over in de teint. In plaats van de teint te corrigeren, versmelt de luchtige textuur onmiddellijk met de huid. Net als de frisse buitenlucht, of het daglicht dat over het gezicht schijnt.

ingredienten fluid.png

De Fluid bevat natuurlijke extracten van witte roos en katoen, gecombineerd met een spf 15 zonnefilter. Deze combinatie zorgt voor een complete bescherming tegen schadelijke invloeden van zonlicht en vervuiling. De huid kalmeert en voelt soepel, zacht en gehydrateerd aan. De teint is subliem, natuurlijk egaal en smetteloos.

De geur

Niet geheel onbelangrijk wanneer je de ALL-IN-ONE Healthy Glow Fluid zou willen aanschaffen: De fluid is geparfumeerd. Ik vind het een heerlijke frisse geur!

pioen.png

“Vanaf het eerste contact met de huid, verspreidt de fluide zijn fruitige noten van witte perzik en watermeloen. Vervolgens ontvouwt zich langzaam het bloemige hart, dat even zacht als verfrissend is. Een combinatie van jasmijn, pioenroos en cyclaam met een toets van weldadige witte muskus.”

Ik heb de kleur N°30 mogen uitproberen, maar helaas is deze kleur veel te donker voor mijn lichte huid.

swatch fluid.png

Op de swatches van bovenstaande collage is de structuur vrij goed te zien. De fluid bevat hele fijne lichtreflecterende deeltjes, waardoor je huid die fijne Healthy Glow krijgt. De dekking is matig, waardoor je het product niet meer ziet zitten op de huid. Wat dat betreft een erg mooi, natuurlijk en subtiel product.

Op onderstaande collage draag ik links geen gezichtsmake-up ALL-IN-ONE Healthy Glow Fluid. Ik was benieuwd of ik er frisser uit zou komen te zien, want na een flinke hooikoorts aanval(!!!) kon mijn gezicht wel een Healthy Glow gebruiken…

voor en na fluid

Zoals je ziet ben ik er vooral een stuk bruiner op geworden, maar daar moet je even doorheen kijken. De dekking is inderdaad matig, maar dat was te verwachten en dus niet direct een nadeel. De textuur is erg aangenaam, want het product smeert lekker uit en is vrij dun en zuinig in gebruik.

fluid.png

 

Je ziet echt niets van de fluid zitten! Geen dikke laag, geen poederige finish, geen geaccentueerde droge velletjes, NIETS. In het juiste licht zie je een mooie heldere en frisse huid, zonder dat het té is. Zoek je een product dat je huid dus een frisse uitstraling geeft, zonder dat het zichtbaar is? Dan is dit product zéker iets voor jou!

De Les Beiges ALL-IN-ONE Healthy Glow Fluid kost €40,00 voor 30 ml.

RETRACTABLE KABUKI BRUSH

Naast de twee Healthy Glow producten komt Chanel ook met een zeer compacte Retractable Kabuki Brush.

Kabuki

 

Een kabuki kwast wordt vaak gebruikt om losse poeder make-up mee aan te brengen op grote oppervlakken van het gezicht. Bijvoorbeeld minerale foundation poeder, bronzer of blush. Vanwege zijn vorm blendt de kwast poeder make-up gelijkmatig over het gezicht en creeert een natuurlijke dekking. Eigenlijk vervangt de kwast meerdere kwasten tegelijk! Ideaal om er tenminste één in je assortiment te hebben.

 

brush1.png

De Kabuki Brush komt in een zeer chique zwarte en glanzende huls.

brush2.png

Wanneer je de ‘dop’ eraf haalt kan je de huls naar beneden duwen en komt de brush met witte haren tevoorschijn.

brush4.png

De Kabuki Brush is extreem zacht.. De brush heeft een ideaal en compact formaat, waardoor hij zeer geschikt is om handig mee te nemen.

brush5.png

En met compact… bedoel ik ook echt: COMPACT.

brush7.png

De Retractable Kabuki Brush is ideaal om de Healthy Glow Multi-Colour mee aan te brengen. Op deze foto is trouwens de highlighter van de Multi-Colour goed te zien. Dit is de allerzachtste (kabuki)brush die ik ooit gehad heb! Ook deze ga ik dagelijks gebruiken.

De les Beiges Retractable Kabuki Brush kost €42,50.

De Chanel Les Beiges collectie ligt nu in de schappen van de luxere parfumerieën.

Wat vinden jullie van de Les Beiges collectie? Houden jullie ook van make-up die zeer natuurlijk oogt, maar toch je hele uitstraling opfrist? Of gebruik je toch liever wat opvallendere of dekkende producten?

Liefs Nena

Mochten jullie me nog niet op Instagram volgen, dan is dit mijn account: @nenaburger. Ook op Twitter ben ik te volgen via: @nenaburger.

 

Volg:

58 Reacties

 1. melissa
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Die kwast vind ik er heel schattig uitzien! ik heb nog geen producten van chanel maar wil dat wel graag aanschaffen helaas wel duur maar ik zou het graag willen proberen :)

 2. Cristiana
  13 september 2014 / zaterdag, 13 september 2014

  Hallo , :)

  Waar heb je die kwas gehaald van chanel?
  en trouwens leuk websit !

  • Serena
   14 september 2014 / zondag, 14 september 2014

   hi Christiana, dankjewel!
   De kwast zat er bij van Chanel, die heeft Chanel me opgestuurd.

 3. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Ik zou liever wat opvallendere blush willen en een echte shape kleur.

 4. Inna
  1 juni 2014 / zondag, 1 juni 2014

  Wellicht heeft chanel de foundation in teint 3 verstuurd, bedoelde voor Serena. Jammer dat het getest is door Nina. Ik had de foundation liever op de huis van Serena willen zien, want nu kan ik geen goede voorstelling maken van het product zelf :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *