Catrice longlasting brow definer

Eén van de eerste producten die ik uit het nieuwe Catrice schap rukte was de Catrice longlasting brow definer. Omdat ik niet gezegend ben met volle, perfect gevormde wenkbrauwen is het voor mij echt een must om ze in te kleuren en te vormen met een wenkbrauwproduct. Ik ben er dan ook altijd als de kippen bij als er nieuwe wenkbrauwproducten uitkomen en sta helemaal te trappelen om het uit te proberen!

Catrice longlasting brow definerIn totaal zijn er 3 kleuren beschikbaar;
James Blond – een lichte kleur voor blonde mensen
Flashy Brows – een lichtbruine kleur voor de mensen met donkerblond of lichtbruin haar
Chocolate Brow’nie – een donkerbruine kleur voor de mensen met donkerbruin en zwart haar

Vandaag review ik Chocolate Brow’nie voor jullie.

catrice longlasting brow definer_17 Ik ben bekend met wenkbrauwpoeder, wenkbrauwpotloden en wenkbrauwgels, maar een wenkbrauwproduct in de vorm van een soort stiftje kende ik nog niet. Ik was reuze benieuwd! Catrice noemt dit product bovendien longlasting, dus ik neem aan dat ze bedoelen dat het veegproof en wellicht ook waterproof is. We zullen het meemaken!

Catrice longlasting brow definer Het stiftje is in feite geen stiftje. Als je goed kijkt zie je dat het een heel fijn kwastje is, bestaande uit allemaal kleine haartjes. Het is een beetje vergelijkbaar met concealers en highlighters in pen-vorm, die hebben ook zo’n puntje. Bij dat soort producten moet je meestal onderaan de pen draaien en klikken om er product uit te krijgen, maar dat hoeft bij deze brow definer echter niet. Er komt meteen product vanaf zodra je het op de huid aanbrengt, zoals bij een eyeliner stiftje.

catrice longlasting brow definer_21 Met de longlasting brow definer kun je wat dikkere en wat fijnere streepjes zetten, het is maar net hoe hard je drukt. De kleur is diep donkerbruin met een subtiel warme ondertoon. Ik heb liever een bruine kleur met een koele ondertoon, omdat warme bruintinten soms nog wel eens wat rood kunnen overkomen, maar we zullen zien.

catrice longlasting brow definer_01catrice longlasting brow definer_02 Kijk, dit zijn dus mijn naakte wenkbrauwen. Ze zijn een beetje karig, ik weet het, want mijn huid schijnt er gewoon doorheen. En als je zo’n volle, donkere bos met haar hebt dan lijkt het wel extra op te vallen dat ze zo dun bezaaid zijn. Ik vind het daarom stukken mooier staan als ik mijn wenkbrauwen aanzet en de vorm een beetje bijschaaf. Het maakt mijn gezicht en oogopslag vele malen sprekender!

catrice longlasting brow definer_04De Catrice longlasting brow definer gebruik je op dezelfde manier als een wenkbrauwpotloodje, je tekent er gewoon een vorm in en kleurt je wenkbrauwen in.

catrice longlasting brow definer_05Omdat het puntje zo fijn is kun je in principe alleen maar lijntjes zetten, het is niet mogelijk om snel grotere vlakken in te kleuren, zoals dat wel mogelijk is met een potloodje of met poeder. Hierdoor duurt het inkleuren iets langer en ziet het er eerlijk gezegd ook een stuk onnatuurlijker uit.

catrice longlasting brow definer_06 Voila, klaar. Een heerlijke plastic fantastic brow. Een prachtige vorm, dat wel, maar hij ligt er wel erg dik bovenop en glanst ook nog eens. Hij lijkt heel erg nep en totaal niet natuurlijk.

catrice longlasting brow definer_07 En omdat het inkleuren praktisch niet gaat, zie je de streepjes dus echt zitten. Nope, this ain’t pretty.

catrice longlasting brow definer_08 Wat een verschil!

catrice longlasting brow definer_09 Op deze manier heb ik mijn linker wenkbrauw ingekleurd. Het uiteinde vind ik persoonlijk best mooi, je kunt met dit product een hele strak gevormde wenkbrauw creëren, als je dat mooi vindt. De aanzet van mijn wenkbrauw moet echter best veel ingekleurd worden en dat inkleuren gaat gewoon niet zo goed met deze pen.

Catrice longlasting brow definerHello scouse brows!

catrice longlasting brow definer_11 Omdat het een longlasting wenkbrauw product is, droogt het vrij snel op en kun je het niet vervagen. Zelfs als je heel snel bent, lukt het niet. Ik heb daarom een spooly gepakt en ben deze heel ruig en hard over mijn wenkbrauwen gaan vegen. Echt alsof ik mijn tanden aan het poetsen was, van links naar rechts en dan lekker hard borstelen.

catrice longlasting brow definer_14 catrice longlasting brow definer catrice longlasting brow definer_12 Op die manier lukte het om de longlasting brow definer toch enigszins uit te vegen en de lijntjes iets te vervagen, wat er veel natuurlijker uitzag. Maar ik moest wel echt heel hard vegen met die spooly!

catrice longlasting brow definer Het uiteindelijke resultaat ziet er toch wel mooi uit, maar ik moet zeggen dat ik de kleur toch nog een tikkeltje te warm vind en dat ik ze er toch ook een ietsiepietsie te ‘hard’ eruit vind zien. Met een potloodje of met poeder bereik ik een natuurlijker resultaat en dat vind ik toch mooier.

catrice longlasting brow definer_19Met de Catrice longlasting brow definer kun je hele strakke, donkere wenkbrauwen tekenen die goed blijven zitten en niet vlekken of uitlopen. Persoonlijk houd ik van wenkbrauwen die er natuurlijker uitzien en ik heb een product nodig dat ik mooi kan uitvagen, dus de brow definer is helaas niets voor mij. Het kost me te veel tijd en ziet er in mijn ogen net iets te onnatuurlijk uit. Mijn voorkeur gaat uit naar potloodjes en poeder of een gel die je mooi kunt uitvagen.

Als je wenkbrauwen niet zo dun bezaaid zijn zoals die van mij, en je dus geen grote vlakken hoeft in te kleuren en te vervagen, dan denk ik dat dit product wel eens wat voor je zou kunnen zijn. Zo niet dan kun je dit product denk ik beter aan je voorbij laten gaan.

catrice longlasting brow definer_16De Catrice longlasting brow definer kost €3,39 en is verkrijgbaar in 3 kleuren. Catrice is te koop bij geselecteerde Kruidvat filialen of online via kruidvat.nl

Wat vinden jullie van de Catrice longlasting brow definer, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

85 Reacties

 1. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Het ziet er niet zo natuurlijk uit. Het is wel handig om een strakke lijn aan de boven- en onderkant te brengen, maar inkleuren zou ik toch met potlood of stift doen.

 2. Fleur
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Iwl

 3. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Oei, dit is niets voor mij, ze lijken er zo opgeschilderd. Ik denk niet dat dit soort “stiftjes” echt kan werken voor wenkbrauwen, doe mij maar poeder of potlood! Daarvan heeft Catrice gelukkig wel hele fijne exemplaren :)

 4. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Persoonlijk vind ik ze iets te strak voor een dagelijkse look, op foto’s en met een feestje is het een dikke yeah!

 5. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Nadat je er met die spooly over heen bent gegaan vind ik het wel mooi, maar daarvoor… Jouw wenkbrauwen vallen nog wel mee, ze hebben iig een prachtige vorm.Ik heb super lange haartjes en een extreem dunne implant, er zitten hele gaten in mijn wenkbrauwen hahaha!

 6. Raf
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Voor strakke lijntjes is ie wel tof!! Misschien deze gebruiken voor de lijnen en dan invullen met een poeder…. Wellicht dat dat natuurlijker is

 7. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Nee ik vind het niet echt mooi er uit zien, niet natuurlijk. Dan liever een potlood of een poeder.

 8. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Eerst zag het product er nog leuk uit, maar eens je het aanbrengt ziet het er helemaal niet meer natuurlijk uit. Spijtig!

 9. Elke
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Hoopte dat dit een leuk product zou zijn maar ehhh, deze sla ik even over! Wel een goede en eerlijke review, maar als buitenstaander (jij ziet jezelf immers steeds in de spiegel), dit is wel de minst mooie manier om je wenkbrauwen te doen hoor Serena, normaal ziet het er bij jou juist zo mooi uit! Tenzij je plastic fantastic feestje hebt ;) haha

 10. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Hmm.. ik vind het toch wel een product dat ik liever skip. Het resultaat ziet er best wel onnatuurlijk uit. Zelf teken ik mijn wenkbrauwen niet bij dus ik heb het niet nodig :-)

 11. Josephine
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Wat een afknapper, bedankt voor je eerlijke review, dit skip ik maar.. :)

 12. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ik was super benieuwd naar dit product maar ik skip. Helaas, ik moet nog steeds een product vinden dat beter is dan mijn Maybelline color tatoo in permanent taupe.

 13. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Wat een misser dit, thanks voor je goede review! Dit stiftje lijkt me alleen handig voor mensen die geen wenkbrauwen hebben en het er elke dag handmatig op tekenen (dus zonder dat ze hun eigen haartjes moeten inkleuren, snappie?) of die houden van van die hele dunne wenkbrauwtjes. Maar om je bestaande wenkbrauwen in te kleuren lijkt dit een no-go product. Ik zou dit gebruiken als bruine eyeliner, haha, daarvoor lijkt hij wel geschikt.

 14. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ah balen dat er zo een mega neppe glans overheen komt uiteindelijk.
  Verder vind ik het wel erg mooi hoe strak de wenkbrauw is, maar toch word het ‘m niet.
  Geef mij maar poeder en potlood^^

 15. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Oh wat ziet dat er vreselijk nep uit zeg! Pas na het vervagen is het enigszins fatsoenlijk!

 16. Leonie
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Jammer dat ie voor jou niet werkt! Ik heb de middelste kleur (donkerblond haar) en die is echt perfect. Hij is veel koeler dan de donkere kleur (dus niet oranje) en hij glimt ook niet.

 17. Cleo
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Hoi Serena,

  Ik vroeg me af of je een keer een tutorial kan maken met verschillende soorten wenkbrauwproducten, bijvoorbeeld potlood en poeder? Ik heb er namelijk erg veel moeite mee om mijn wenkbrauwen mooi bij te tekenen, ik vind het er altijd te dik uit zien en haal het er meestal ook weer af. Ik gebruik op het moment een poeder van benefit, dus aan het product zal het niet liggen.

  Liefs

 18. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Lijkt me eeb super fijn product, maar mijn wenkies zijn al donker dus heb het eigenlijk niet nodig. Maar dit is ook wel handig voor het shapen!

 19. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Fijne review, heel jammer van dit product. Bij de wenkbrauwen moet het er juist zo natuurlijk uit zien!

 20. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Jammer dat ie je niet bevalt! Ik kocht de tweede kleur voor mn blonde brows en ben er helemaal weg van. Ik teken allemaal kleine haartjes en dat ziet er wel mooi uit.

 21. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  dit ziet er wel best hard uit! ik ga liever voor poeder met een zachte uitstraling!

 22. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Van veraf is het best mooi, maar dichterbij was minder.

 23. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ik had hoge verwachtingen van dit product, jammer zeg! Gelukkig is het Catrice poedersetje wel echt perfect voor mij!

 24. laura
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Leuke review :) Volgens mij zijn dit soort pennen alleen niet bedoeld om mee in te kleuren maar juist om hele fijne streepjes te zetten zodat het op haartjes lijken. Heb op YouTube hele natuurlijk uitziende resultaten gezien met high end stiftjes. Misschien dat dat wel werkt?

 25. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Hij staat je heel mooi! Ik denk dat ie voor mij te heftig is

 26. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Het enige positieve is dat hij na het opdrogen niet meer zo glimt, maar voor de rest ben ik er niet zo enthousiast over. Jammer, was wel mooi geweest voor die prijs.

 27. brenda
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Nee niks voor mij… gebruik liever MAC oogschaduws om mijn wenkbrauwen in te vullen. Heb nu charcoal brown voor donkerblond/lichtbruin haar, als je donkerder bruin haar hebt kan je brun of mystery gebruiken…

 28. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ik ben erg benieuwd hiernaar. Ik heb de middelste kleur gekocht en ga het vandaag of dit weekend uitproberen.

 29. Mnemo
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Haha, gelukkig! Ik had ‘m nl ook al geprobeerd en ik kon er helemaal niets van maken! Toen ik zag dat jij ‘m ook gekocht had, was ik erg benieuwd om te zien wat ik fout deed. Maar niets dus, het is gewoon geen bijster goed product.:)

 30. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  De lichtere versie heb ik en die vind ik wel fijn. Het lijkt een stuk strakker en zelf juist wat natuurlijker. Had er ook een review over geschreven. Wel vind ik de iets lichtere kleur misschien een iets te wat grijze ondertoon hebben.

 31. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  ik vind het zelf ietsjes te opvallend dat ze ingekleurd zijn :(

 32. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Oei, ik denk dat ik deze laat liggen haha

 33. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  “ik uit het nieuwe Catrice schap rukte was” lachkick! Lekker geschreven weer!

  Ziet er goed uit, idd niet geschikt voor elk typenwenkbrauw.

 34. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  hahaha jeetje het is echt wel even een plastic wenkbrauw ja, utiendelijk ziet het er wel goed uit maar ja ik denk niet dat ik hem aan ga schaffen :)

 35. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Hm, ik vind het iets té getekend! Wenkbrauw poeder ziet er een stuk natuurlijker uit!

 36. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  jammer!!! Ik laat deze lekker liggen :P

 37. Emma
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Wat jammer van het resultaat :(
  Zelf gebruik ik geen wenkbrauwpoeder of iets dergelijks.
  Heb van mezelf al volle, donkere wenkbrauwen, thank god!
  Ik vind jouw wenkbrauwen altijd super mooi! Heel glam geshaped en ingevuld :)

  X Emma

 38. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Haha, het is inderdaad iets te gemaakt. Leuk bedacht van Catrice, maar niet zo’n goede uitvoering. Is dit trouwens te vergelijken met Aqua brows van Makeup Forever? Dat is toch uit zo’n tubetje? Of is dat weer totaal iets anders?

 39. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Nee, deze sla ik over. Ik gebruik poeder en dat bevalt prima.

 40. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Nee, dit is niets voor mij. Teveel plastic fantastic als je het mij vraagt. Een poeder is veel natuurlijker

 41. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Deze is niets voor mij. Ik heb assige wenkbrauwen die ook nog eens niet heel gevuld zijn, dus dat gaat er nog onnatuurlijker uitzien. Hun wenkbrauwkit en potlood vind ik wel fijn.

 42. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ziet er goed uit! Fijne review zeg!

 43. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Een stiftje op mijn wenkbrauwen is iets wat mij nou niet bepaald fijn lijkt. Het resultaat is dan inderdaad ook niet zo mooi. Nope, ik blijf trouw aan mijn Rimmel potloodje, die gebruik ik al jaaaaaren. xxx Lucinda

 44. Kayleigh
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Wel mooi dat je zo’n strakke vorm ermee kan maken maar jammer dat het zo glimt, nep lijkt en de kleur niet goed is.

 45. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Mwah, nee, niet echt iets voor mij denk ik :) Het idee is op zich wel tof, want je kunt er wel hele strakke lijnen mee tekenen. Maar als het daarna nauwelijks meer uit te vagen is, behalve als je echt gaat borstelen als een malle, krijg je inderdaad wel hele neppe wenkbrauwen. Ik blijf toch maar bij mijn poedertje denk ik!

 46. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Ieuw, bij de eerste foto’s dacht ik: wat nep! Maar daarna zag het er veel beter uit :) Ik denk dat dit product toch niks voor mij is. Fijn review <3

 47. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Mwah, dit lijkt me niet echt een fijn product. Het resultaat is echt minimaal. Jammer, Catrice!

 48. Yo
  25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Haha ik verwachte er al niet zoveel van

 49. 25 september 2014 / donderdag, 25 september 2014

  Nee, dit gaat m niet worden voor mij…. Echt te nep. Ik houd het wel bij mijn eyebrow kitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *