CATRICE ALL MATT PLUS FOUNDATION

Door Nena – Zoals jullie misschien weten draag ik niet dagelijks foundation. Dat betekent niet dat ik het niet leuk vind om regelmatig een nieuwe foundation uit te proberen. Doordat ik sproeten heb en af en toe wat glimmende zones, kan ik een goede foundation op meerdere punten bekritiseren. Dekt hij goed? Houdt de foundation mijn huid gedurende de dag mat? Zie je hem goed zitten bij droge plekjes? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij kruidvat is sinds kort een nieuwe foundation te vinden: Catrice All Matt Plus Foundation. Een budget foundation met een matterende werking en bovendien “Shine Control”.

foundation2

All Matt Plus Foundation in de kleuren Nude Beige en Warm Beige.

De vier olie-vrije tinten

All Matte Plus Foundation is verkrijgbaar in de volgende vier tinten:

All Matt Plus

Van links naar rechts: 010 Light Beige, 020 Nude Beige, 030 Warm Beige en 040 Sun Beige.

 • 010 – Light Beige, een vrij lichte tint voor de erg blanke huidjes.
 • 020 – Nude Beige, relatief lichte nude tint met een gele ondertoon.
 • 030 – Warm Beige, een vrij warme tint met een roze ondertoon.
 • 040 – Sun Beige, de donkerste tint met een gele ondertoon.

De verpakking

Wat me direct opvalt is de mooie strakke verpakking. Een matte flacon van glas met daarin 30 ml foundation. Vanwege de matglazen flacon oogt de kleur wel iets lichter dan hij daadwerkelijk is. Iets waar je even op moet letten wanneer je de kleuren in de winkel wilt bekijken. Probeer ze echt even uit op de binnenkant van je hand/ pols voor een goede match.

foundation3

De flacons zijn voorzien van een handig pompsysteem waardoor je hygiënisch en gedoseerd het product uit de verpakking kunt krijgen. Let er wel op dat je na gebruik het pompje een beetje schoonmaakt, want anders zit je dop al snel onder de foundation.

De eigenschappen

collage1

Catrice All Matt Plus Foundation heeft een aantal belangrijke eigenschappen:

 • Houdt ongewenste glans onder controle
 • Matteert de teint
 • Hydrateert de huid
 • De foundation is olie-vrij, houdt lang aan en biedt een perfecte dekking
 • Kleine imperfecties van de huid verdwijnen
 • Licht reflecterende pigmenten zorgen voor een zijdezachte matte finish en een zuivere, frisse uitstraling.
 • Dermatologisch getest

De ingrediënten

Ingrediënten: AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, TITANIUM DIOXIDE, ZINC OXIDE, SODIUM CHLORIDE, TRIETHYLHEXANOIN, STEAROYL INULIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 80, ACRYLATES/C 12-22 ALKYL METHACRYLATE COPOLYMER, HYDRATED SILICA, DIMETHICONE/METHICONE COPOLYMER, PEG-10 DIMETHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-8, ALUMINUM HYDROXIDE, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, HYDROGEN DIMETHICONE, TOCOPHEROL, PROPYLENE GLYCOL, ASCORBYL PALMITATE, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, HEXYL CINNAMAL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

De swatches

Ik heb de tinten 020 Nude Beige en 030 Warm Beige kunnen uitproberen. De afgelopen week heb ik beide tinten kunnen testen om te kunnen beoordelen hoe de All Matt Plus Foundation zich houdt op mijn gezicht. Ik vind de kleuren erg dicht bij elkaar liggen, dus het was even lastig beoordelen welke tint geschikt zou zijn voor mijn huid.

collage2

Links 020 Nude Beige en rechts 030 Warm Beige.

In eerste instantie ben ik voor 020 Nude Beige gegaan, omdat mijn huid een gele ondertoon heeft. Naarmate de week vorderde ben ik toch overgestapt op 030 Warm Beige, omdat Nude Beige misschien toch wat te licht is. Zoals je aan de swatches kunt zien maakt het niet veel verschil, maar is 030 Warm Beige net even wat warmer (rozer) van kleur.

020 of 030

Bovenaan 020 Nude Beige en onderaan 030 Warm Beige.

Nou ben ik toch wel benieuwd naar jullie mening. Ik weet dat je voor een foundation altijd beter een iets lichtere tint kunt kiezen, maar je moet er ook weer niet te bleek uit gaan zien. Past Nude Beige of Warm Beige beter bij mijn huidskleur?

Het Resultaat

Op de volgende foto draag ik naast wat oogschaduw als eyeliner en mascara geen make-up.

nomakeup1

nomakeup2

Helaas heb ik wat last van donkere kringen onder mijn ogen, dus het zou fijn zijn als deze foundation voldoende dekking geeft om ook deze plekken te camoufleren.

Hieronder draag ik 030 Warm Beige op mijn gezicht:

met foundation1

Warm Beige bij daglicht.

metfoundation3

Close-up Warm Beige bij daglicht.

met0305

Met Warm Beige in flitslicht.

030 zonlicht

Warm Beige in direct zonlicht.

metfoundation2

Ik ben niet ontevreden! De dekking vind ik redelijk goed, want dat mag je wel verwachten van een foundation. Ik heb geen concealer meer nodig en eventuele oneffenheden of rode plekjes zijn vrijwel verdwenen. Je blijft m’n sproeten nog wel wat zien, maar niet op een rare grauwe manier.

Voor- en nafoto + conclusie

voor&na1

Links zonder foundation en rechts met Warm Beige.

met0201

Hier draag ik Nude Beige met bronzer en blush.

met0302

Hier draag ik Warm Beige met bronzer en blush.

Alleen aan het einde van een lange werkdag ziet mijn gezicht er zo uit:

met0202shine

Nude Beige in combinatie met mijn dagelijkse make-up aan het einde van de dag. (met flits)

Helaas glanst mijn huid toch nog behoorlijk, terwijl het juist een “All Matt Plus Foundation” zou moeten zijn. Ik vind dat persoonlijk een groot nadeel en niet helemaal overeenstemmen met mijn verwachtingen. Gelukkig is er wel iets aan te doen, want je kunt je foundation nog afpoederen of gebruik maken van Essence All About Matt Fixing Compact Powder, waar ik eerder over schreef. Op dit enige puntje van kritiek na vind ik de Catrice All Matte Plus Foundation een goede foundation en zijn geld zeker waard. Hij accentueert geen droge plekjes, hydrateert mijn huid, blijft gedurende de dag op zijn plaats en dekt precies goed! Mocht je huid niet zo snel gaan glanzen of vind je het niet erg om je make-up nog even af te poederen, dan zou ik zeker even een kijkje gaan nemen bij Kruidvat.

De All Matt Plus Shine Control Make Up kost €6,59 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat zijn jullie ervaringen met de All Matt Plus Foundation van Catrice?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

 

Volg:

90 Reacties

 1. saar
  31 maart 2016 / donderdag, 31 maart 2016

  Vroeger zaten er twee donkerdere tinten tussen, die perfect waren voor in de zomer of natuurlijk voor meiden met een getinte huid. Vraag me wel af waarom die eruit zijn gehaald.

 2. Jade
  26 oktober 2014 / zondag, 26 oktober 2014

  ik vind de foundation erg mooi staan.
  zelf heb ik deze ook en hij is heel erg fijn! Je beschrijft hier dat de foundation je niet huid niet helemaal mat houd, maar bij is die juist wel heel erg mat, soms zelfs zo mat dat hij bij mij soms onnatuurlijk lijkt. Zonder dat ik (vind ik) teveel aan heb gebracht. Ik breng de foundation trouwens aan met een beautyblender.

 3. Merlin
  25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

  Sorry maar waarom maakt zei deze artikelen? gewoon een vraag haha

  • Serena
   25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

   Nena is mijn beste vriendin en schrijft elke donderdag een artikel.

 4. Anneke
  9 maart 2014 / zondag, 9 maart 2014

  hoe duur is de foundation ongeveer?

  • merlin
   25 april 2014 / vrijdag, 25 april 2014

   7,00

 5. 13 oktober 2013 / zondag, 13 oktober 2013

  Lijkt me een fijne foundation, zo te zien geeft ‘ie een mooie dekking!

 6. Faye
  13 oktober 2013 / zondag, 13 oktober 2013

  Lieve allemaal,

  Als jullie last hebben van een gemengde / vettige huid raad ik jullie de Sebo producten aan die te koop zijn bij yves rocher. Ik heb de dag en nacht creme. De lotion, milk en lichte scrub/peeling en gebruik deze inmiddels een paar weken en merk dat mijn huid minder glimt en ook minder oneffenheden heeft. Mijn huid is rustiger geworden en in combinatie met deze foundation en catrice fixing powder blijft mijn gezicht wel een aantal uren goed mat. Bijpoederen kom ik niet onderuit. Wat ik dan voor op mijn werk overdag gebruik zijn blotting velletjes van Essence. Werkt goed, is makkelijk en snel zo gebeurd in een half minuutje deppen en hup je kunt er weer een paar uur tegenaan.

  Succes ladies.

  Xoxo

 7. 12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  ziet er heel mooi uit! fijn artikel 🙂

 8. 12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Voor 6,59 lijkt het me een erg fijne foundation! Je ziet er trouwens ook zonder make up prachtig uit 🙂

 9. 11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  Ik ga deze foundation zeker proberen! Hij ziet er goed uit, ondanks dat je er toch nog een beetje van gaat glimmen.

 10. 11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  warm beige vind ik heel mooi bij je staan !

 11. renoeka
  11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  Had toch nog wel even de swatches van de andere kleuren willen zien..

 12. Lotus
  11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  Mooi verwoord weer allemaal! Leuk om te lezen.

 13. melissa
  11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  Jammer van de glans, ikzelf glans op mijn neus ..
  Heb nog geen ervaring met deze foundation maar wel met de 16h can essence (de goedkoopste), die gebruik ik elke dag en meng het met de bb cream van action (die met de zwarte dop), krijg jammer genoeg wel puisten op de kin van de bb cream van action.
  Ik zoek eigenlijk een hele dekkende foundation die goedkoop is, want heb rode wangen. Als ik dan een foundation koop bedekt hij dat niet, of mijn gezicht wordt roze/paars

 14. 11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

  Hmmm wel het proberen waard! Ik vind hem je mooi staan!

 15. Moi
  10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Ik vind nude beige mooier bij je staan!

 16. Nora
  10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Erg off topic maar jeetje wat is Nena toch beeldschoon!

 17. 10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Ik vind de foundation er niet zo mooi uit zien, je sproetjes wel daarentegen! (:

 18. Diana
  10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Waarom ben je zo mooi Nena. Vandaag dacht ik; laat ik morgen minder make-up opdoen!
  Na het zien van deze foto’s denk ik; laat ik maar nooit stoppen met make-up 🙂

 19. Nina
  10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Ziet er echt mooi uit! En welke lippenstift heb je op? Leuk!

  • Nena
   Auteur
   11 oktober 2013 / vrijdag, 11 oktober 2013

   Hij zat in juli 2012 in de glossybox en heet Lipstick Glossy Pink. Het is een product in samenwerking met het merk Kryolan, maar of het te koop is…

 20. 10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  ik ga deze misschien kopen?

 21. 10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd maar ik vind dat hij er wel goed uitziet.

 22. Heleen
  10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Deze zou ik wel eens willen proberen!

 23. Marina
  10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Haha, om eerlijk te zijn vind ik je (afgaand op de foto’s) het mooist zonder een van deze foundations! Ik kan me best voorstellen dat je je sproeten soms beu bent, maar je huid ziet er zonder erg gezond uit.
  That being said, vind ik de Nude Beige zeker beter staan. Ik heb het idee dat jouw huid een gele ondertoon heeft en geen roze.

 24. 10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Deze foundation vind ik zelf ook wel fijn, maar helaas is die nu toch te donker geworden (020), dus heb nu een foundation van GOSH in heel licht <3! Anyway: ik vind het ook jammer dat ie toch weer gaat glimmen gedurende de dag, ook omdat ik 'm in combi gebruikte met die All Matt Plus poeder. 🙁 Maar voor de rest wel een prima foundation.

 25. 10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Hmm, glimmen vind ik altijd wel vervelend… Maar de dekking is dan wel weer mooi natuurlijk!

 26. 10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  jammer dat hij niet matt blijft de hele dag maar voor de rest best wel oké xx

 27. 10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Lijkt me fijn, alleen jammer dat hij de huid toch niet helemaal mat kan houden.

 28. 10 oktober 2013 / donderdag, 10 oktober 2013

  Hij klinkt heel goed! En een heel duidelijke review. Wel jammer dat hij niet helemaal ‘mat’ is zoals de verpakking zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *