The Body Shop – Colour Crush Shine Lipsticks

Door Nena – Ik draag graag een kleurtje op mijn lippen, maar ik merk ook dat ik het al heel snel te “opgemaakt” vind staan. Een lipgloss is vaak niet super gepigmenteerd en blijft vaak ook niet lang zitten of plakt te erg. Een lipstick is vaak veel te gepigmenteerd en blijft tegenwoordig zelfs 24 uur zitten! Wanneer je dan, net als ik, wel eens een fel kleurtje op je lippen wilt dragen, eentje waarbij je uiterlijk toch opfrist, maar niet zo fel is dat het alleen nog maar om je lippen draait.. Dan zijn The Body Shop – Colour Crush Shine Lipsticks misschien ook wel iets voor jou!

CC1

Deze shine lipsticks zijn ideaal om de kleur van je lippen op te frissen of zelfs te voorzien van een mooi kleurtje, zonder dat het geheel direct te heftig wordt.

Colour Crush Shine Lipsticks

CC4

The Body Shop lanceert deze lente een schitterende collectie sorbetkleuren voor op de lippen. De collectie bestaat uit maarliefst tien kleuren, dus er zit vast wel iets voor je tussen! Het zijn vrij sheer lipsticks, wat wil zeggen dat ze naast een flinke dosis pigment toch nog vrij transparant zijn. Deze Colour Crush shine Lipstick-lijn is speciaal ontworpen om deze lente compleet te maken: Een prachtig lipglosseffect met een frisse sorbetachtige glans.

 • De lipsticks bevatten transparante pigmenten, zodat de kleuren toch vrij draagbaar zijn en geven de lippen een rijke verzorging.
 • De lipsticks bevatten zijdezachte Community Fair Trade-maroela-olie en bijenwas om vocht vast te houden en de lippen te verzorgen.

Het assortiment Colour Crush Shine Lipsticks

collage kleuren

De tien kleuren van links boven naar rechts onder: 03 Pink Charming, 04 Unchained Mulberry, 05 Let’s Grape it On, 06 Truly Madly Deeply, 11 Nude Allure, 12 Poppy the Question, 13 Breathless Berry, 14 Magenta Be, 15 Fuchsia Flirt en 18 Sunset Romance.

De kleuren variëren van zacht nude tot aan steeds warmer roze/ rood en van koraalroze naar roze/ paars. Het moet haast wel dat er hier een kleurtje voor je bijzit.

De review & swatches

Ik heb drie van de tien kleuren mogen ontvangen om uit te proberen.

CC6

Van links naar rechts zijn dat de kleuren: 14 Magenta Be, 15 Fuchsia Flirt en 18 Sunset Romance.

CC3

Dit zijn precies mijn kleurtjes! Magenta Be is felroze maar heeft een koele ondertoon. Fuchsia Flirt neigt iets maar naar koraal, maar is nog steeds erg roze en heeft een warme ondertoon. Sunset Romance is een zachtere koraal tint die zelfs wat naar oranje neigt.

swatches2

Je kan aan de fijne lijntjes zien dat de kleur wel iets in de lijntjes trekt. Wanneer je hele droge lippen hebt, zie je de kleur dan ook iets in de lijntjes trekken wat ik persoonlijk niet zo mooi vind. Wanneer je lippen onbeschadigd en niet erg droog zijn, dan zie je hier niets van.

swatch1

Zoals je aan de swatches op mijn arm kunt zien zijn de kleuren inderdaad erg transparant, maar de kleur is goed aanwezig. Op bovenstaande foto is de “Shine” erg goed te zien. Wat dat betreft glanzen je lippen net zo mooi als wanneer je een lipgloss gebruikt.

Magenta Be

Magenta Be is echt een knallende roze kleur met een koele ondertoon. Dit is de meest felle van de drie!

Magenta Be

Zoals je kunt zien geeft Fuchsia Flirt mijn lippen echt een goede roze kleur, maar door de transparante pignmenten zie je toch mijn lip er iets doorheen schijnen. Ook zijn mijn lippen voorzien van een prachtige glans!

full face Magenta Be

Normaal gesproken vind ik dergelijke kleuren als Magenta Be véél te fel, maar door de transparante eigenschap van deze collectie waardoor je je eigen lippen nog ziet vind ik het uiteindelijk meevallen. Ik pak deze kleur veel sneller dan een “normale” lipstick in deze kleur.

Fuchsia Flirt

Fuchsia Flirt

Fuschsia Flirt is echt een kleurtje naar mijn hart! Ik houd toch meer van warme ondertonen, dan van koele ondertonen. Ik ben geen fan van rood, dus een mooie warme kleur zoals deze Fuchsia Flirt kan het bijna niet verkeerd doen.

full face fuchsia flirt

Helaas had ik wat droge lippen, waardoor je dus wel iets de lijntjes ziet. Over het algemeen zie je daar niets van wanneer je lippen al goed gehydrateerd zijn van zichzelf. Ik heb dit namelijk bij elke lipstick als ik droge lippen heb… Wat de kleur betreft ben ik erg enthousiast en kies ik deze als mijn favoriet uit de collectie!

 Sunset Romance

Sunset Romance

Ik vind Sunset Romance ook een hele mooie kleur. Iets subtieler dan de andere twee, maar toch goed zichtbaar. Wanneer je een lichte lipkleur hebt (zoals ik) is deze kleur goed te zien. Misschien dat hij voor veel anderen te subtiel is.

full face Sunset Romance

Zoals de naam al zegt: Sunset Romance, vind ik dit dan ook echt een romantisch kleurtje. Perfect voor elke gelegenheid. Ook deze kleur zal ik regelmatig te voorschijn halen uit mijn tas!

Conclusie

CC5

CC2

Ik heb de lipsticks allemaal een paar dagen gedragen en ik heb een goede mening kunnen vormen. Naar mate de dag vordert trekt de kleur iets in de lippen, waardoor je nog een hele lange tijd kleur behoudt. Is de ergste glans verdwenen (bijvoorbeeld na een maaltijd)? Dan behouden je lippen nog steeds een groot deel van de kleur. Je kunt je lippen dan bijwerken met een gewone balsem of gloss voor dat beetje extra glans. Ik vind dat een groot voordeel, want je kan gewoon zonder spiegel bijsmeren met welk transparant lipproduct dan ook! Aan het einde van de dag raad ik je echter wel aan de kleur wat bij te werken, want dan is “het binnenste” van je lippen weer normaal van kleur.

De formule droogt je lippen niet uit en de structuur voelt aan als een verzorgende balsem. De lipsticks zijn neutraal van geur.

De Colour Crush Shine Lipsticks zijn verkrijgbaar bij The Body Shop of online. De lipsticks kosten €12,00 per stuk.

(€5,- korting bij online bestellingen vanaf €25,- Tussen 14 april 2014, 15 uur ’s middags en 12 mei 2014, 12 uur ’s middags krijgen klanten €5,- korting bij bestellingen vanaf €25,-. Deze aanbieding geldt op alle producten.)

Wat vinden jullie van de Colour Crush Shine Lipsticks van The Body Shop? Zijn deze transparante en verzorgende lipsticks iets voor jou? 

Liefs Nena

Instagram: @nenaburger
Twitter: @nenaburger

 

Volg:

75 Reacties

 1. suus
  24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Wat een onwijs goede, mooie foto’s!!

 2. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ik vind ze er zo mooi uit :) x

 3. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ik hou van de body shop! Deze kleurtjes zijn superleuk en vrolijk!

 4. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ze staan je alledrie heel mooi! Magenta Be is mijn favoriet, dat is ook helemaal mijn kleur!

 5. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Die knalroze is erg mooi.

 6. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ondanks dat ik van het overdreven veel kleur ben, vind ik deze lipsticks mooi :)

 7. Nynke
  24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Gezien ikzelf ook niet echt houd van de opvallende, heel dekkende lipsticks, vind ik deze ook erg mooi!
  Vooral de laatste twee inderdaad :)

 8. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Hele mooie kleurtjes!

 9. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Sunset Romance is prachtig!

 10. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Prachtige kleurtjes wel! Goed ook dat die zo lang blijft zitten ;)

  LIefs,
  Karlien

 11. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  De laatste kleur staat je prachtig en is ook gelijk mijn favoriet! Leuk bedacht van miss sporty ;)

 12. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Erg mooie kleuren, niet te dekkend. Super! Vind vooral de eerste (magenta) erg mooi. Volgens mij staat deze ook super bij een gebruind gezicht.

 13. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  De laatste twee kleuren staan je echt heel erg goed :)

 14. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Volgens mij is ‘transparante pigmenten’ een contradictio in terminis ;)

  Merk wel vaker dat de PR afdelingen van cosmetica bedrijven met van die onzinnige semi-interessante termen smijten. De amino-peptiden bijvoorbeeld, een peptide bestaat áltijd uit (3) aminozuren.

 15. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ik zag deze al in de nieuwsbrief, ze doen me eigenlijk meer aan lipgloss denken, nouja, het effect dan, maar wel mooi!

 16. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Hmmm het zijn mooie kleurtjes en ze staan je goed maar ik vind ze toch iets te sheer.. Geef mij maar een fel roze x

 17. Saar
  24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Hey Nena, wat een fijne review :-). Hele mooie kleurtjes. Ik denk dat ze mij niet zullen staan met mijn getinte huid en iets donkerdere lippen. Ps. Eindelijk een blogster die haar lippen laat zien zoals ze zijn. Veel bloggers maken een soort van apart lipje bij het maken van de fotos!

 18. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  ze staan je erg mooi! zelf heb ik best wel veel pigment in mijn lippen, ik denk dat daarom deze lipsticks niet echt iets voor mij zijn.

 19. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  wauw wat een mooie kleuren! Echt ideaal voor mij, als ze echt dekkend zouden zijn vind ik het veel te fel om bijvoorbeeld naar school te dragen.

 20. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ik vind vooral Sunset Romance erg mooi (de naam ook trouwens). Ze lijken me perfecte everyday lipstick

 21. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  mooie kleuren! Zelf hou ik niet zo van glimt iets te veel.

  Liefs

 22. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Mooie kleurtjes, lijken me erg fijn!

 23. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Wauw, wat een prachtige kleurtjes, ze staan je ook echt super! Ik vind zelf lipsticks in dit soort kleuren vaak iets te fel, maar met deze transparante finish zou ik wel uit de voeten kunnen. Goede review, en wat een mooie foto’s zeg!

 24. sam
  24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  De laatste is super!! Ik vind het zelf bij andere altijd prachtig staan, maar zelf ”durf” ik niet zo goed een kleur op de lippen te dragen. Terwijl het heel normaal is maar ik vind het ook zo ”opgemaakt” staan. Misschien met ik me er toch maar eens eroverheen zetten en gewoon doen! Vind de laatste echt super mooi

 25. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Fijne review! En de lipsticks zijn echt héél erg mooi. Ik denk dat ik de laatste wel aan ga schaffen

 26. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ze zien er goed uit en de verpakkingen vind ik ook leuk. De eerste kleur is echt tof. Bij de eerste foto’s dacht ik; wow die is fel! maar op de swatches en op de lippen valt dat best mee en is het nog best draagbaar !

 27. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Wat een mooie foto’s zeg! Hier ben ik stiekem wel een beetje jaloers op haha.

 28. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Wauw, hele mooi lipsticks! Ook het uiterlijk van de lipsticks zijn erg mooi! Echt een plaatje.

 29. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Wat een prachtige producten! Ik ben sowieso fan van de verzorgingsproducten van The Body Shop en ook deze lipsticks kunnen me wel bekoren. Ik vind die Fuschia Flirt echt prachtig bij je! Ook Sunset Romance vind ik erg mooi!

 30. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Ik vind vooral de eerste 2 nog vrij fel en dat vind ik bij mezelf niet zo mooi. De derde vind ik wel mooi en lekker subtiel.

 31. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Dit lijken me fijne lipsticks! De laatste kleur is m’n favoriet maar eigenlijk staan ze je allemaal prachtig!:)

 32. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Het lijken me fijne lipsticks! Vooral Sunset Romance vind ik prachtig!

 33. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Sunset Romance vind ik een leuk kleurtje!

 34. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Mooie zomerse kleurtjes! ^^

 35. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Dit lijken me fijne lipsticks, niet zo uitdrogend, net glossjes!

 36. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Mooie kleuren! Vooral de laatste vind ik heel mooi voor dagelijks gebruik. Maar zo’n lekker felle roze lipstick vind ik ook geweldig :)

 37. B
  24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Sunset Romance staat je het mooist! :)

 38. 24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

  Oehh mageneta is een mooie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *