Biotherm Aqua-Gelée ultra fresh body replenisher

Ik denk dat we allemaal weleens een body lotion of body crème hebben gebruikt, maar zijn jullie ook bekend met een body gel? Het is precies wat je denkt dat het is, namelijk een verkoelende én hydraterende gel voor je lichaam. Een gel bevat meer water dan een lotion of crème en heeft onder andere als voordeel dat het razendsnel intrekt. Een tijdje geleden maakte ik kennis met de Biotherm Aqua-Gelée ultra fresh body replenisher, een ultra-frisse lichaamsgel die een zachte en gehydrateerde huid belooft. De ultieme musthave tijdens hete zomerdagen!

Biotherm aqua gelee_ - 8De Biotherm Aqua-Gelée ultra fresh body replenisher zit allereerst in een lekkere grote witte pot met een inhoud van 200 ml. Wanneer ik de deksel eraf draai is de heerlijke frisse geur het eerste dat me opvalt! Oh my, wat een heerlijkheid! Het liefst stop ik mijn hele neus erin. De geur doet me denken aan sappige, zoete sinaasappels. Wat lichaamsproducten betreft ben ik dol op citrusgeuren dus wat de geur betreft was het meteen liefde op het eerste gezicht.

Biotherm aqua gelee_ - 7Ik kon het niet laten om dan ook direct de ingrediëntenlijst te bekijken en ja hoor, deze body gel bevat citrus aurantium dulcis oil, oftewel zoete sinaasappel olie. Ik vind het zo’n heerlijke geur dat ik niet kon wachten om hier mijn hele lichaam mee in te smeren!

Biotherm aqua gelee_ - 6De Body Replenisher is wat minder romig dan een crème, qua textuur zou je zelfs kunnen zeggen dat het heel luchtig en waterig is. Het smeert in elk geval zeer gemakkelijk uit. Het glijdt echt soepeltjes over je huid en tijdens het inmasseren merk je al dat het aan het intrekken is, super!

Biotherm aqua gelee_ - 2Je merkt al direct dat de formule van dit product zeer hydraterend is en ik vind dat de term ‘replenisher’ dan ook precies de spijker op zijn kop slaan! Wanneer ik mijn lichaam insmeer voelt het namelijk inderdaad alsof ik mijn huid voorzie van een hydratatie boost!

PicMonkey hHet voelt eventjes lekker koel aan en vervolgens trekt het razendsnel in. Na het insmeren zie je nog een licht vochtig laagje op je huid die vervolgens ook nog lekker intrekt. En als ook dat is ingetrokken heb je een zijdezachte gezond glanzende huid die niet plakt. Ik vind het vooral lekker om deze Body Replenisher te gebruiken op een warme dag, waarbij je huid echt even die verkoeling kan gebruiken. Echt werkelijk heerlijk spul! En dan die geur… ah!

Biotherm aqua gelee_ - 9Na een paar uur merk ik dat mijn huid nog steeds heerlijk zacht aanvoelt en niet plakt. Om dit goed te kunnen vergelijken heb ik mijn ene arm wel ingesmeerd en de andere niet. De arm die ik had ingesmeerd is na een paar uur nog steeds zachter en glanzender dan mijn andere arm. En eigenlijk houdt die hydratatie de hele dag aan. Zelfs op mijn drogere benen en voeten. Ook blijf je de friszoete geur nog lang op de huid ruiken. Niet op een bedwelmende, overheersende manier, maar eerder zoals een fris briesje. Zo nu en dan vang ik een vleugje van de zoete sinaasappels op als ik beweeg of iets. Heerlijk!

Goed, er zit dus etherische sinaasappelolie in, maar wat zijn de andere ingrediënten? Hieronder de volledige ingrediëntenlijst:

ingredients geleeaqua, glycerin, alcohol det., isopropyl palmitate, citrus aurantium dulcis oil, butyrospermum parkii butter, c12-13 alkyl lactate, sodium polyacrylate, ammonium polyacryloydimethyl taurate, caprylyl glycol, vitreoscilla ferment, citric acid, t-butyl alcohol, phenoxyethanol, Cl42090, linalool, limonene, citral, parfum.

Met aqua (water) als hoofdbestanddeel en als oplosmiddel, zorgt vooral de glycerine voor de hydratatie en het frisse gevoel op de huid. Citrus aurantium dulcis oil, zoete sinaasappelolie, zorgt niet alleen voor de overheerlijke geur van dit product, maar staat tevens bekend als huidconditioner en stimuleert de productie van collageen. Butyrospermum parkii butter, sheabutter, is een natuurlijk vet dat wordt gewonnen uit de noot van de Afrikaanse Karité boom. Sheabutter heeft een hoog lipidengehalte en bevat onder andere vitamine A, die de huid verstevigt en versoepelt. C12-13 alkyl lactate klinkt ingewikkeld, maar dit is een emollient, oftewel een verdikkingsmiddel dat vocht vasthoudt en een verzachtend effect heeft op de huid.

Vitreoscilla ferment, oftewel Vitreoscilla Filiformis, is een bacterie die leeft in zoet water, en het behoort tot een groep van bacteriële soorten die van nature voorkomen in de thermale wateren en die in het verleden zijn gebruikt bij de behandeling van chronische huidaandoeningen. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat Vitreoscilla Filiformis goede eigenschappen bevat voor de huid. Zo is er een studie waaruit blijkt dat Vitreoscilla Filiformisis Extract de symptomen van atopische dermatitis (zeer droge huid) verbetert. Er is ook een studie die suggereert dat Vitreoscilla Filiformisis Extract een anti-oxidante werking heeft. Al met al is het een zeer veelbelovend en ‘exciting’ skincare ingrediënt.

Biotherm IG_ - 2De overige ingrediënten licht ik hieronder ook nog even kort toe:
Sodium polyacrylate – verdikkingsmiddel
Ammonium polyacryloydimethyl taurate – stabilisator
Caprylyl glycol – conserveringsmiddel
Citric acid – heeft een pH stellende werking en fungeert als buffer
Alcohol det., T-butyl alcohol – oplosmiddelen
Cl 42090 – kleurstof
Linalool, Limonene, Citral en parfum – geurstoffen

Biotherm aqua gelee_ - 7Biotherm Aqua-Gelée Ultra Fresh Body Replenisher is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een verzachtende, hydraterende én verfrissende lichaamsverzorging die razendsnel intrekt en NIET PLAKT. Het is ideaal voor mensen die zich insmeren en daarna zo snel mogelijk in hun kleding willen springen. Of voor mensen die net als ik DOL zijn op citrusgeuren zoals de geur van sappige, zoete sinaasappels en hier geen genoeg van kunnen krijgen. De Body Replenisher bevat geen parabenen en is zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Biotherm aqua gelee_ - 1Biotherm Aqua-Gelée ultra fresh body replenisher kost €22,95 (200 ml) en is te koop bij de luxe parfumerie.

Nu denk je misschien, dat is wel wat prijzig voor een lichaamsverzorging, maar ik moet zeggen dat dit product zéér zuinig in gebruik is en daarbij… soms mag je jezelf ook wel eens verwennen met een heerlijk, luxe beautyproduct, toch? Ik vind ik elk geval van wel! Dan koop ik een luxe body scrub voor mezelf, of een extra luxe zonnebrandcrème. Dit is precies zo’n verwenproduct! Echt een topper voor de komende zomer, of om mee te nemen op vakantie. Ik ben er in elk geval erg tevreden mee en vind het heerlijk om er mijn lichaam mee in te smeren. Vooral voor mijn handen en voeten is het fijn spul, omdat het zo snel intrekt hoef je niet te wachten tot je weer iets kunt gaan doen en hoef je ook niet bang te zijn dat je uitglijdt!

Ik ben benieuwd of jullie bekend zijn met deze Aqua-Gelée Ultra Fresh Body Replenisher? En zo niet, wat gebruiken jullie graag als product om je lichaam te hydrateren?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

31 Reacties

 1. chell
  30 juni 2016 / donderdag, 30 juni 2016

  Lijkt me best wel een slecht product 🙂 alcohol denat, citrusingredienten én in een pot.
  Misschien heel naïef van mij, maar ik snap niet waarom organisaties liever veel geld aan marketing uitbesteden in plaats van een écht goed product te produceren.

 2. 27 juni 2016 / maandag, 27 juni 2016

  Klinkt als een heel fijn product. In de zomer heb ik extra hekel aan plakkerige creme, want dan plak ik al genoeg van mezelf. 😛

 3. Kimberley
  26 juni 2016 / zondag, 26 juni 2016

  Fijne review. Ik zou het zelf wel fijner vinden als er aan het begin van het artikel gemeld wordt dat het om sponsored content gaat, in plaats van enkel klein in de tags. Ik merk namelijk wel degelijk verschilaat tussen jouw gesponsorde en niet-gesponsorde content: bij de 1e glijdt je over eventuele negatieve punten heen alsof het niet uitmaakt en bij de laatste (wat ik waardeer) benoem je altijd de kritische noot. De geurstoffen en kleurstoffen lijken mij juist ingrediënten waardoor mensen met een gevoelige huid 2 keer zouden moeten nadenken voor ze dit product kopen. Ik snap dat je geld moet verdienen, maar ik had daar vraagtekens bij tot ik in de tas zag dat het sponsored content is. Ik begrijp en respecteer dat het is hoe jij je brood verdient, maar ik zou het prettiger vinden als het duidelijker vermeld werd aan het begin van het artikel.

  • Ier
   27 juni 2016 / maandag, 27 juni 2016

   Mooi omschreven. Ben het hier ook wel mee eens.

 4. 26 juni 2016 / zondag, 26 juni 2016

  Klinkt als een fijn product! Zeker in de zomer is de verkoelende werking ook prettig.

 5. Petra
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Ik heb m vanmiddag gehaald. Had ik verdiend;) Was toe aan een nieuwe bodylotion en deze sprak me echt aan. Heerlijk spul. Trekt snel in en de geur is heel fijn. Bedankt voor de tip!

 6. 25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Klinkt erg fijn! Vooral op vakantie lijkt mij dit ideaal, verkoelt en plakt niet.

 7. Laura J
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Je schrijft dat er in dit product geen parabenen zitten en geschikt is voor een gevoelige huid. Parabenen zijn juist meestal NIET de stoffen die bekend staan om hun enorm irriterende werking. Alcohol en allerelei citrusachtige stoffen daarentegen wel, en laten deze nou net veel in dit product zitten…

  • Ier
   25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

   Vond ik ook vreemd.

 8. Carina
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Mwa, te duur voor water met glyecerine. En essentiele olie kan ook je huid extra irriteren, helemaal in combinatie met acohol denat. dat je huid barriere eerder afbreekt dan beschermt.
  En dan zit het ook nog eens in een potje, nee, niets voor mij.
  Oh en je hebt het ingredient phenoxyethanol overgeslagen al denk ik dat iedereen inmiddels wel weet dat het een bewaarstofje is.

 9. 25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Ik heb deze al gevoeld op m’n werk en ooooo ja hij is écht heel erg lekker!

 10. 25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  wat klinkt dit ideaal zeg, ik ben erg nieuwsgierig geworden omdat het snel intrekt en niet plakt, ik heb daar een hekel aan als het te lang duurt en gebruik ik het product ook weinig tot nooit meer. liefs soraya

 11. Sam
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Ik ben ook gek op citrusgeuren. Het is wel een zeer verleidelijke koop!

 12. 25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Inderdaad, af en toe jezelf een beetje verwennen mag wel. Alleen doe ik dat uiteindelijk toch liever met huidverzorging en niet zozeer met lichaamsverzoring.

 13. 25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Meestal gebruik ik bodylotion van Rituals, maar deze klinkt ook heerlijk!

 14. Nicole
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Vaseline Intensive Care Aloe Fresh is mijn favoriet, vooral in de warme zomermaandjes 🙂

 15. Lisa
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar nu kan ik me even niet meer inhouden. Ik snap dat je je geld door gesponsorde artikelen verdiend, maar de laatste tijd is bijna elk artikel of video gesponsord!! De geloofwaardigheid en de lol gaat er echt vanaf zo, heel jammer.
  Heb niet meer het idee dat ik een persoonlijke blog lees, maar meer een soort nieuwswebsite van de laagste beautyproducten..

  • Renate
   25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

   Ik ben er wel blij mee, ik ken dit product niet. Lijkt me heerlijk!

   • Tialda
    25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

    Ja ook, maar onderin staat in sneaky kleine letters gesponsord. Plus het artikel bevat geen enkel negatief puntje. Zelfs niet over dat het in een pot zit, waar Serena anders wel altijd haar opmerking over klaar heeft.

  • Laura
   25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

   hm.. ja opzich mee eens, met het deel dat het de laatste tijd wat meer een nieuwswebsite is over artikelen, maar het stoort mij niet heel erg? ik vind beauty informatie over nieuwe producten ook wel leuk, zolang de meningen maar eerlijk zijn, gesponsord of niet 😉

   • Lisa
    26 juni 2016 / zondag, 26 juni 2016

    Dat is nou het punt, de meningen zijn niet meer eerlijk. Nu is alcohol inneens geen probleem meer?? Als ik nieuwe producten wil kennen zonder review ga ik wel naar de parfumerie. Dit is gewoon een reclame stuk, net als die philips lumea constant. Alsof je dat grote ding serieus meeneemt als je een weekje op vakantie gaat

 16. Sandra G.
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Klinkt heerlijk! Ik ben groot fan van Biotherm Eau Vitaminée, de bodyspray en douchegel. Een heerlijk frisse zomerse citrusgeur.

 17. patricia
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  alcohol denkt op 3 de plaats – niet zo hydraterend voor de huid toch… :-s

 18. Nicky
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Hoi Serena,

  Maar alcohol det. droogt de huid toch uit? Of heb ik het mis? Verder klinkt deze wel erg fijn om mee te nemen op vakantie…

  • patricia
   25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

   idd, dat dacht ik ook…

  • Serena
   25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

   Hi Nicky,
   Dit is inderdaad een uitdrogend ingrediënt, maar als het totaalproduct genoeg terugvettende ingrediënten bevat dan heft dit elkaar op. Ik, en ook Nena en m’n zusjes die even bij me thuis waren en op wie ik dit spul meteen uit enthousiasme heb gesmeerd, vonden het allemaal juist super hydraterend! En die hebben een drogere huid dan ik. Ik snap dat het afschrikt hoor, maar in de praktijk is het echt totaal niet uitdrogend, juist het tegenovergestelde.

 19. 25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Ik ken dit product niet, maar ik kan mezelf helemaal voorstellen dat dit een heel fijn product is :-)! Ik doe eigenlijk te weinig aan lichaamshydratatie, oeps! Ik ga straks gelijk weer eens even tussen mijn producten kijken.

 20. Judith
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Gezien het aantal keer dat de (vrijwel) volledige naam van het product genoemd wordt en de inhoud van deze post ga ik uit van een gesponsorde post, klopt dat?

  • Nicky
   25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

   Dat staat tegenwoordig ook bij de tags onderaan het artikel, dit is inderdaad een gesponsorde post.

 21. Varenka W
  25 juni 2016 / zaterdag, 25 juni 2016

  Oh dat klinkt zalig zeg!
  Ik ken wel al bodygel’s maar die worden bij het smeren een beetje olie achtig….ook super lekker, maar de mint die het vervrissende effect geeft vind ik minder. Dit klinkt echt super lekker. En idd af & toe moet je jezelf eens verwennen. Ik vind dit een echt vakantie product voor na het zonnen. De ultieme zon zee strand geur 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *