Bio-Oil en striae

Ineens lag het in de winkels, een wit doosje met knaloranje letters. Bio-Oil. In de loop der jaren heb ik het nooit geprobeerd, maar zo af en toe lees ik wel eens een comment van vrouwen die er enthousiast over zijn en die zeggen dat het hen heeft geholpen striae en littekens minder zichtbaar te maken.

Maar waar komt Bio-Oil ineens vandaan? Bio-Oil is ontwikkeld van 1970 tot en met 1987 door dr. Dieter Beier. In het jaar 1987 werd Bio-Oil gelanceerd, maar het product kwam pas jaren later, in 2009, naar Nederland. Inmiddels wordt Bio-Oil in 35 landen wereldwijd verkocht, waaronder Amerika, Canada, Australië en United Kingdom.

Bio-Oil is speciaal ontwikkeld om – bij dagelijks gebruik –  te helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, striae en pigmentvlekken, maar ook voor de rijpe en droge huid is dit product erg fijn. Wereldwijd smeren vrouwen massaal met deze olie en met positief resultaat: Bio-Oil heeft de afgelopen jaren verschillende internationale awards gewonnen en is in veel landen HET product als het om de behandeling van littekens en striae gaat.

Zelf heb ik – net als 90% van alle vrouwen – striae. Met name op mijn heupen en bovenbenen. In het begin was dit donker en rood, maar later werd het steeds lichter en nu is het een paar tinten lichter dan mijn eigen huidskleur. Minder opvallend dan eerst, maar wel zichtbaar.

Hoe ontstaat striae?
Striae ontstaat nadat de huid in vrij een korte tijd heel veel uitrekt, en dit gedurende een langere periode. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je in de groei bent, als je in korte tijd heel erg afvalt of aankomt, als je zwanger bent of als je heel veel traint en grote spiermassa kweekt. Striae kan op iedere plek op je lichaam voorkomen. Bij vrouwen is het vaak bij de borsten, heupen, billen en bovenbenen. Tijdens het oprekken van de huid wordt het onderhuids bindweefsel, waar zich collageen en elastische vezels  bevinden, maximaal uit elkaar getrokken wat uiteindelijk leidt tot littekens. Striae begint dus diep in de huid en werkt zijn weg naar boven toe tot het uiteindelijk zichtbaar wordt aan het huidoppervlak. Daarom lijkt het soms alsof er op magische wijze striae is ontstaan, maar in feite is de striae zich dus al een weg naar boven aan het graven!


Bij wie komt het voor?
Striae komt bij iedereen voor: dik, dun, mannen, vrouwen, jong en oud. Het krijgen van striae doet geen pijn, je hebt het niet eens in de gaten totdat je ineens de strepen ziet zitten. Bij blanke mensen is striae vaak rood/roze of bijna paars van kleur. Als je getint bent heeft striae vaak een donkerbruine of bruinrode kleur. Deze verkleuring ontstaat doordat er binnenin kleine bloedvaatjes openscheuren en gaan bloeden. Gelukkig zal de striae na verloop van tijd steeds lichter en lichter worden, en uiteindelijk iets lichter dan je eigen huidskleur. De mensen met de meeste kans op striae zijn blank met blond of rood haar en hebben een droge huid. Ook denk ik dat het krijgen van striae genetisch bepaald is, en dat heeft dan weer alles te maken met je huidsamenstelling (de elasticiteit, dikte van het onderhuids bindweefsel).

Hoe voorkom je striae?
Heb je het nog niet? Lucky you! Probeer het dan vooral te voorkomen door goed en gezond te eten. Uit onderzoek is gebleken dat water drinken, vitamine A, C en E en zink striae helpen voorkomen. Ook sporten is een goed plan. Door sporten wordt je huid stevig en zal het minder snel uitgerekt raken en dus heb je minder kans op striae. Je huid masseren met iets hydraterends helpt ook striae voorkomen. Striae is genetisch, dus het is geen belofte dat het smeren met Bio-Oil striae zal voorkomen, but better safe than sorry zou ik zeggen.

Hoe kom je er van af?
Als je eenmaal striae hebt dan zal dit nooit helemaal weg gaan. Het enige wat je dan kunt doen is de aanblik verminderen door er bijvoorbeeld een selftanner op te smeren. Zo valt striae, die uiteindelijk lichter wordt/is dan je eigen huidskleur, een stuk minder op. Sporten zorgt voor een stevige en strakke huid zodat de striae op den duur minder zichtbaar wordt. Hydrateren van de huid zorgt voor een gladdere en egalere look waardoor de striae ook minder op zal vallen. En hier komt Bio-Oil goed van pas!
Testpanel
Bio-Oil is wereldwijd hét product wanneer het om de behandeling van littekens en striae gaat, dus ik ben erg benieuwd of dit product de hype kan waarmaken. Bio-Oil blijkt optimaal succes op te leveren wanneer je de olie een periode van 90 dagen één- tot tweemaal daags inmasseert op je probleemgebieden. Om Bio-Oil goed te testen heb ik een testpanel samengesteld van in totaal 4 personen (inclusief mezelf) die gedurende 3 maanden Bio-Oil zullen gaan testen. We smeren het elke ochtend en elke avond op onze huid en bekijken steeds om de maand of er al verschil te zien en te merken is. Het testpanel bestaat uit:

– Blanke huid met striae op voornamelijk de borsten
– Getinte huid met striae op voornamelijk heupen en bovenbenen (that’s me!)
– Blanke huid met keizersnee litteken
– Getinte huid met verse zwangerschaps-striae

Ik heb het testpanel zorgvuldig uitgekozen zodat jullie jezelf met één van ons kunnen identificeren. Wij zijn erg benieuwd of Bio-Oil echt de aanblik van onze striae zal verminderen, want hoewel we weten dat 90% van de vrouwen hier last van heeft zou het toch wel erg fijn zijn als het minder op zou vallen.

Vertel eens over jouw striae, waar zit het en wanneer is het gekomen? En wat zijn jullie ervaringen met Bio-Oil?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

173 Reacties

 1. Liza
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wat een fijn artikel!
  Ik heb wel altijd striae gehad, maar ik had er nooit zo’n last van omdat het heel licht was. Toen kwam ik in relatief korte tijd 10 kilo aan en nu zit er echt midden op mijn buik dikke paarse strepen.. Ik baal er echt van! En het lijkt wel alsof ik me gesneden heb zo erg vallen ze op.
  Nu ben ik goed bezig met gezond eten en veel drinken en ook sporten, en dit artikel komt dan ook op een top moment. Ik zal binnenkort ook even zo’n flesje halen want ik heb het nog nooit geprobeerd. Alvast bedankt voor deze nuttige test!

 2. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Wat fijn dat je een testpanel hebt opgezet en zoveel informatie uitgetypt hebt! Ik wist wel iets van Bio Oil, maar nog niet zoveel, en dus ben ik erg benieuwd naar wat er uit het testpanel komt.

  Ik heb zelf helaas ook striae, vooral erg op mijn heupen en bovenbenen. Borsten ook, maar dat is gelukkig bijna niet meer te zien. Dat kan ik van de rest niet zeggen, ik vind het echt vervelend dat het zo zichtbaar is, ik word er duidelijk onzeker(der) van als ik in bikini loop. Maar goed.

  Ben dus benieuwd naar jullie oordeel, ik wacht in spanning af, hihi ;)

 3. Steffie
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  grappig, ook al lijken we voor geen meter op elkaar, ik kan me altijd zo goed linken met jou. Qua huidtype zijn we vrijwel dezelfde, littekens, striae, … De problemen die je beschrijft zijn daarom niet enkel gewoon interessant om te lezen, maar ik haal er regelmatig nuttige tips & tricks uit ^^
  *Fingers crossed voor deze bio-oil*

 4. ce
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Interessant artikel Serena!
  Heeft iemand ervaring mee die striaecreme van Palmers? Die is namelijk een stuk goedkoper dan bio oil dacht ik..

  • Renske
   11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

   Nou, ik gebruik deze nu eigenlijk om striae te voorkomen omdat ik zwanger ben (ik weet dat dat niet kan, maar hoop toch dat het een beetje helpt). Ik heb dit op aanraden van een goede vriendin van mij. Zij is hier echt heel erg tevreden mee! Het enige is dat de geur niet heel erg fantastisch is, maar dat is persoonlijk..

 5. Liset
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik heb striae op mijn heupen en aan de binnenkant van mijn bovenbenen. Helaas is dit gebeurd tijdens mijn zwangerschap omdat ik van slank naar iets minder slank ging gedurende de maanden. Ik hield heel veel vocht vast en had daardoor opgezette benen en een dikkere taille. Gelukkig is na de geboorte al het vocht weer verdwenen en zit ik weer in mijn oude lichaam, maar het duurde wel even voordat de donkerrode/paarse strepen weg waren..nu zijn ze licht van kleur (ik ben indisch). Ik ben nu weer zwanger en ben druk met olie aan het smeren ter voorkoming van nieuwe striae!

 6. 11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Grappig dat er wordt gezegd dat sporten ertegen helpt, terwijl ik destijds op dansen zat en wij ook veel oefeningen voor de billen deden, daardoor heb ik nu juist striae op mijn billen omdat die destijds dus ineens gingen groeien door de oefeningen…

 7. Layla
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Ik vind de straie op m’n onderbuik en de zijkant van m’ n heupen naar m’n middel toe het ergst. Ik ben ooit heeeel erg dik geweest en zo zijn ze er gekomen :(

 8. Helena
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  fotos zouden wel objectiever zijn! :)

 9. Annalisa
  11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

  Het lijkt me dat 2x per dag smeren met welke olie dan ook zorgt voor een soepelere huid en vermindering van oneffenheden! Ik zou jullie test helemaal geslaagd vinden als een van jullie andere olie dan Bio Oil zou gebruiken.

  Verder een interessant artikel! Ik ben erg benieuwd naar de uitslag. Als het werkt bij oudere littekens en striae ga ik het ook eens proberen!

  • Sandra
   11 oktober 2012 / donderdag, 11 oktober 2012

   Ah goed idee!

 10. Kimberly
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb striae gekregen, omdat ik ineens heeeeeeel snel vrouwelijke vormen kreeg. Ik heb het best erg op mn billen en een beetje op mijn borsten. Ik weet niet wat het is, maar ik kan me er eigenlijk niet druk om maken… Ik ben wel benieuwd naar de resultaten!

 11. Marieke
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb wat striae op mijn buik, opgelopen tijdens mijn zwangerschap. Tot aan 38 weken helemaal geen last gehad ervan (ik smeerde mijn buik toen ook al goed in met olie), maar op de een op andere dag was ik een zebra. Ik dacht: oh mijn god, dat komt nooit meer goed! Gelukkig valt het mee. Het zit er nog wel, maar het valt nauwelijks meer op. Ik heb na mijn zwangerschap kruidvat beauty oil gebruikt. Het heeft bij mij wel geholpen gelukkig!

 12. Deez
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik zelf gebruik bio-oil op mijn gezicht omdat ik hier wat littekentjes heb van puistjes. Maar ik gebruik de versie van de Action! Is bijna hetzelfde, zit ook in soort gelijk doosje en ik merk eigenlijk geen verschil met de echte, het voornaamste is de prijs! Slechts 3 euro! (minder zelfs… weet het niet meer exact) Merk wel dat de littekentjes iets lichter zijn geworden, met striae nog geen ervaring.

 13. Emmalee
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb een blanke huis met striae op mijn heupen, bovenbenen en borsten.
  Nummer 1 reden om nooit zwanger te worden.. Ben bang dat ik eigenlijk dan nog meer last krijgt..

 14. Athena
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb ze weg gekregen met een product van yves rocher een groen flesje,maar vanaf je er mee stopt komen ze na een tijdtje wel terug ,ik had ze op mijn heupen door te vermageren.sorry ik weet de naam niet meer.maar ze waren echt weg !

 15. Peet
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Bio oil stinkt en helpt niets
  Argan olie is de bom

 16. Vera
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Oeh hier ben ik heel benieuwd naar! Aan een lief schatje van 4 maandjes heb ik niks over gehouden op mijn buik, maar de borstvoeding deed me de das om: de strepen zitten tot onder mijn oksels! Ik geloofde eerst niet in de bio-oil rage en kon er op blogs niets over vinden, dus ik heb het nooit gekocht. Maar wie weet….!

 17. ta
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  je hebt btw ook een wannabe bio-oil van de kruidvat het heet beautyoil.

  • Britt
   15 april 2013 / maandag, 15 april 2013

   Ja die heb ik werkt mwa niet heel goed maar ik kan niet vergelijken

 18. ta
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Voor mensen die zwanger zijn vergeet niet je rug ter hoogte van je buik in te smeren. Dit was ik toendertijd vergeten, dit was de enige plek waar ik een streepje striae heb gekregen..

 19. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb wel wat striae en ben dus heel erg benieuwd naar de bevindingen van het panel!

 20. Leng-Leuh
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Jeeeeeeeej super leuk dat je het gaat testen! Ik ben net als jij Indo met striae op mn billen en bovenbenen (ook aan de binnenkant). Ben benieuwd!!!

 21. steph
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb het ook helaas heel erg tijdens mijn zwangerschap gekregen, op mijn buik, borsten, dijen en zelfs mijn rug. Ik was namelijk in het begin 10kg heel snel afgevallen en daarna heel snel 16kg aangekomen tijdens mijn zwangerschap.
  Het is wel een stuk witter maar je ziet het nog steeds, heb trouwens een blanke huid en blond haar.

 22. Daisy
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik had het vroeger ook heel fel op mijn benen, heupen en buik maar na verloop van tijd is dit zo fel vervaagd dat je het niet meer ziet. Je voelt het zeg maar wel, als je met je vinger erover gaat, is het niet egaal zeg maar, maar je ziet er niets meer van. Dus geduld bij de meeste, het wordt sowieso minder :)

 23. C
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Oh wat fijn dit artikel, ik heb blijkbaar al een tijdje striae, maar ik wist eerst niet wat het was. Ik ben vijftien dus nog in de groei, waarschijnlijk komt het daardoor. Ik vind het altijd vervelend als ik ga zwemmen, want dan zie je het heel goed zitten. Een vriendin van mij zei dat de ”mama buikzalf” van zwitsal ook werkte, dit is natuurlijk voor moeders die striemen op hun buik krijgen door de zwangerschap. Misschien wil ik dat wel een keer proberen, of natuurlijk de bio-oil! Ik ben benieuwd!

 24. Titia
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb een beetje striae op mijn heupen.
  Maar voor de rest nergens nog.
  Voor de rest heb ik op mijn benen en heupen wel cellulites, maar dat is natuurlijk iets anders ;)

 25. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  ik vind BIo-oil zelf niet echt een fijn product. Ondanks dat het olie is blijft je huid er erg vet van en ben er na een tijdje mee gestopt omdat het voor mij de striae niet echt verminderde.

 26. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb striae op verschillende plekken, maar ik zit er niet zo erg mee. Ook geloof ik niet in alle crèmes, olies etc.

 27. Anne
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Hello
  Ik heb/had ook striae bij mijn borsten. Ik heb bio-oil een aantal weken s’ochtends en s’avonds gebruikt. Het is echt bijna weg!! In het begin leek er vrij weinig te veranderen maar na een tijdje zag ik duidelijke verschil. Mijn striae zijn bijna verdwenen en nu zijn er slechts hele vage, bijna onzichtbare “lijntjes” over.
  Ik kan het iedereen aanraden, want bij mij heeft het super goed gewerkt!!
  Ik hoop dat je iemand hier iets aan heeft (:
  xoxo

 28. Ilse
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik las een keer ergens dat het stofje dat bio-oil zo bijzonder maakt het zogenaamde “pur cellin oil” Is nagemaakt van de stof die eenden gebruiken om hun veren vet te houden..zodat ze droog blijven en niet zinken….een eend heeft daar een speciale klier voor boven hun staartje…ik vond dit wel een grappig beautylab feitje :p Of een dikke fabel natuurlijk…hihi…

 29. Stella
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik geen striae hebt, maar ik ben toch wel heel benieuwd naar de uitslag. Voor het geval er in de komende jaren een kindje op de proppen komt.

 30. laura
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  ik heb het heel erg op mn billen :( ik hoop dat het snel weggaat, ik vind het zo lelijk !

 31. Zwaan
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Jahoor, ik heb ook striae. Het zit bij mij waar je ‘lovehandles’ zitten. Ik kreeg het toen ik.. 14 was? Of misschien was ik nog 13, ik weet het niet meer. Bij mij is kwam het denk ik door de groei. Ik ben in die tijd namelijk niet heel veel aangekomen.
  Ik ben heel erg benieuwd of bio-oil werkt! Ik heb er net als jij al heeeel veel goeds over gehoord.

 32. Saartje K
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik ben 15 en heb ze ook. Ik heb ze op mijn heupen en borsten en boven benen.
  Ook heb ik er één op mijn rug?? En deze is best wel knal rood. ;s

 33. Pam
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb striae op mijn borsten en bovenbenen. Bij mij helpt de Bio-Oil heel erg goed, het is al bijna verdwenen. Aanrader! Xx

 34. nona manis kecil
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  İnteressant artikel, ik heb striee oveergehouden aan een groeispurt rond mijn 12e jaar, deze zijn heel licht en vallen nu bijna niet meer op…
  Bij mijn eerste zwangerschap zijn er geen bijgekomen en smeerde niets(had mn moeder ook niet bij al haar zwangerschappen) en nu in deze zwangerschap ook (nog) niet..en smeer nog steeeds niets..het is zowiezo voor een groot gedeelte genetisch bepaald heb ik mij laten vertellen, en een vriendin van mij, smeerde de bio oil al ver voor haar zwangerschap(7 maanden van te voren) omdat ze een droge huid had, en totdat de kleine 6 maanden was, en ze zit onder, dus echt buik, achterkant vd bovenbenen, kuiten..dus tja, of het tegen striee helpt??wel maakt het je huid lekker zacht, maar de (uit)rekbaarheid van je huid, zit toch niet in je bovenste laag maar het onderhuidsbindweefsel???

 35. Anouk
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb geloof ik niet echt striae, of het is me nooit opgevallen. Terwijl ik wel heel lichte huid heb, blond haar en ontzettend droge huid (veel eczeem zelfs).. vreemd.. misschien kijk ik erover heen, haha. Ik heb m’n vriend er nog nooit over gehoord dus het zal wel niet zo opvallen..

 36. Tessa
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik ben 16 en heb best wel erge striae..
  Vooral op mijn buik, en dat zijn dus de rood/paarsige striemen. Ook heb ik het op mijn bovenbenen, maar die zijn gelukkig lichter van kleur. Ik baal hier echt van en ik loop dan ook niet graag in bikini op het strand, ik heb toch het gevoel dat mensen kijken. Nou ben ik van mezelf al heel onzeker en de striae maakt het er niet beter op. Ik ga Bio-Oil mooi voor Sinterklaas vragen hihi, voor mij is het een best prijzig product. Ik ben benieuwd naar het volgende artikel hierover! En btw; ga zo door Serena, ik lees elke dag met plezier je nieuwe artikelen!

 37. Joyce
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Sinds ik zwanger ben gebruik ik van. De kruitvat huidolie. Heeft het zelfde effect als bioolie naar mijn ervaring is alleen goedkoper. Heb doordat ik me elke dag ermee insmeer geen straie! Ik had het een beetje bij mijn boven benen en dat is nu minder zichtbaar.

 38. Jill
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Mijn hele zwangerschap heb ik iedere dag mijn buik grondig onderzocht in de spiegel om striae te ontdekken. Mijn moeder kreeg het héél erg (ze is lichtgetint) in haar zwangerschap en dus wist ik dat ik er gevoelig voor was.
  Tot aan de laatste weken van mijn zwangerschap was er geen streep te zien. Vanaf week 37 merkte ik het: de jeuk was vreselijk en er kwamen steeds meer scheurtjes. Je zag het echt bijna niet, dus ik vond het niet zo’n ramp.
  4 maanden geleden ben ik bevallen en mijn buik is weer zoals voor de zwangerschap. Alleen heb ik nu die strepen en ze lijken veel erger dan toen ik nog zwanger was! Ik vind het geen ramp, ik heb mijn prachtige zoontje ervoor teruggekregen.
  Toch had ik ze natuurlijk liever niet gehad. In het begin van mijn zwangerschap heb ik veel gesmeerd met Bio-Oil, 2 keer per dag. Ik begon het steeds vaker te vergeten tot ik het echt niet meer deed. Nu sinds enkele weken smeer ik weer 2 keer per dag mijn buik in en ik merk dat mijn striae lichter worden. Ze waren echt rood/paars, dus vers, maar beginnen steeds lichter te worden!

  Ik ben ervan overtuigd dat dat dankzij Bio-Oil komt. Anders had het maanden, misschien wel jaren geduurd voordat de striae wit werd!

 39. Suzanne
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb dit ook een tijdje gebruikt, maar dit is echt een product met goede marketing, want op vrouwen inspelen is altijd handig. Ik heb er weinig goede ervaring mee. In het stukje je schrijf je dat je het met sporten zou kunnen voorkomen, ik heb het juist door het sporten opgelopen..

 40. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Hi serena,

  Wat een super stukje over striae.
  Zelf heb ik er sinds een jaar of 2 last van. Ik heb hier heel veel moeite mee gehad! Ik heb ook bio oli gebruikt en het is het aanzienlijk minder geworden!

  Ik vond het zelf best wel Confronterend dat ik het ‘ineens’ had. Maar nu kan ik er wel mee leven!

 41. Joëlle
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik gebruik Bio-Oil nu twee jaar af en aan voor een litteken op mijn voorhoofd, littekens van puistjes naast mijn neus en striae op mijn heupen. De littekens spreken voor zich, de striae komt door veel plaatselijk aankomen (ongesteld worden en dus een vrouwelijke vorm). Gelukkig is dat de enige plek en mag ik niet klagen, aangezien ik de enige ben die het echt opvalt!
  Het helpt echt supergoed. Als ik de Bio-Oil een paar maanden niet heb gebruikt merk ik het verschil echt in kleur!

 42. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Straie heb ik doordat ik in korte tijd flink ben aangekomen. Ik heb het en zal het altijd hebben. Op zich stoor ik me er ook niet aan, maar ik heb wel geprobeerd om het weg te werken door Bio-Oil te gebruiken. Bio-Oil vind ik daar wel tegen werken, maar niet zo geweldig als bij mijn littekenen. Mijn rechter been had een heel erg groot donker litteken. Door het gebruik van Bio-Oil twee keer per dagen, maanden lang, is er bijna niets meer te zien van dit litteken. Terwijl ik die al jaren en jaren had en nooit korte broeken en rokken aan trok omdat ik me er voor schaamde. Maar hij is bijna compleet weg dus kan ik vol zelfvertrouwen iets korts aantrekken in de zomer.

 43. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Fijn product is het, zelf amper tot geen Striae maar ik heb een tijdje gebruikt op droge plekjes en dat was zeker fijn!!

 44. Jennifer
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Sinds mijn * groeispurt* ik ben maar een klein meisje. Zijn mijn borsten enorm gegroeid in een hele korte tijd, ook op mijn bovenbenen had ik enorm last van striae. Rode, soms opgezette strepen.. vreselijk! Ik kon wel janken als het zomer werd en ik mijn bikini aan moest.. neeeh het liefst hield ik alles verborgen. Toen kwam mijn moeder ineens aanzetten met Bio oil. Ik gebruikte het een week, twee weken, drie weken steeds maar geen resultaat. Ik ben dit blijven doen en na een ruime 2 maanden begon het spulletje te werken! Ik heb in totaal 2 flesjes gekocht en deze 2 maal per dag goed ingemasseerd. Geloof het of niet, je heb een vergrootglas nodig voor mijn borsten wil je mijn striae zien. Op mijn bovenbenen is het helaas wel nog zichtbaar. Het is alleen niet meer rood en opgezwollen.
  Al met al super spul! Alleen even doorzetten!

 45. Simone
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Het helpt, maar het duurt natuurlijk wel lang voordat je echt resultaat ziet [;

 46. Saana
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  ik gebruik nu al 4 maanden bio-oil op aanrader van een paar vriendinnen. Ik gebruik het op mijn gezicht, littekens en striae’s op mijn knieën, billen en onderrug. pas na 3 maanden zag ik dat mijn striae’s een beetje vervaagden en mijn littekens ook. Ik ben er echt heel blij mee en gebruik het vaak voor ik ga slapen en ‘ochtends

 47. xAmber
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik heb het helaas ook… Bij mij zit het op me borsten(deze zie je nauwelijks meer), heupen, klein beetje bil en me bovenbenen. Ik vind het er echt verschrikkelijk uitzien, ik gebruik van collistar een creme die de kleur doet vervagen en de huid soepel houd. Deze is best prijzig, maar ik doe best lang met zo’n pot. Toch ga ik zodra deze pot op is voor de bio oil.

 48. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ben erg benieuwd, heb wel wat last er van helaas.

 49. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik ben heel benieuwd of jullie verbetering zullen zien. Zelf heb ik namelijk ook erge last van striae. Dit komt omdat ik een te korte tijd heel veel ben aangekomen in mijn puberteit. Nu zit ik gelukkig weer rond een gezond gewicht, maar de striae is wel erg goed te zien. Ik heb zelf op mijn bovenbenen, bovenarmen, buik, in mijn zij richting de rug en op mijn borsten. Kort gezegd zo ongeveer over mijn hele lichaam haha.

 50. 10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Ik ben eigenlijk best wel benieuwd. Ik heb striae op bovenbenen, buik en heupen. Ik heb 1x Bio-oil gekocht maar niet zorgvuldig elke ochtend en middag gesmeerd, dus ik zag geen verschil en ben er toen maar mee gekapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *