Video: DIY Tanden Bleken

Frisse parelwitte tandjes, dat willen we allemaal wel! Helaas wordt het merendeel van de mensen hier niet mee geboren. Vooral als je graag koffie, rode wijn en thee drinkt (of erger nog, rookt) zullen je tanden een gelig waasje krijgen van alle aanslag. He bah, dat willen we niet! En dus gaan we massaal met zijn allen onze tanden laten bleken met hoge peroxideconcentraties bij de tandarts of specialist. Gevolg: een hagelwitte lach, maar een lege bankrekening en bij velen gevoelige, pijnlijke tanden.

Gelukkig kun je je tanden ook gewoon thuis bleken op een hele milde manier. Vriendelijk voor je gebit én vriendelijk voor je portemonee. Er zijn verschillende manieren die je kunt toepassen, waarvan ik er een paar hieronder laat zien in een filmpje.

[do action=”ytr”][/do]

Voor DIY Tanden Bleken heb ik de volgende producten gebruikt:
Baking Soda
Let op, Baking Soda is niet hetzelfde als bakpoeder. Baking Soda is namelijk natriumbicarbonaat, ofwel zuiveringszout. Ik heb mijn Baking Soda in Amerika gekocht dacht ik, maar nu ik het etiket beter bekijk (de andere kant bevat alleen maar Chinese tekens) denk ik toch dat ik het in de toko heb gekocht (Toko Centraal, Utrecht) want daar verkopen ze het namelijk ook. Verder kun je natuurlijk kijken in kook/bakwinkeltjes of winkels die Amerikaanse/Engelse producten verkopen, of online. Als je op zoek gaat naar zuiveringszout probeer dan de drogist of apotheek. Vaak vind je het dan onder ‘Maagzout van Gimborn’.

Is dit niet gevaarlijk?
Het gebruik van Baking Soda moet je inderdaad met mate gebruiken, want het schuurt de tanden lichtjes en je wilt je glazuur niet al te veel aantasten. Begin met eenmaal per maand, of eenmaal per 2 weken, of als je echt veel aanslag hebt, eenmaal per week. Bouw het dan wel langzaam af. Veel mensen vergeten dat whitening tandpasta’s ook lichte schuurmiddelen bevatten, en dat gebruik je elke dag! Tevens heb ik onderzoeken gevonden waarbij het drinken van koolzuurhoudende frisdranken en vruchtensappen meer schade schijnt aan te richten dan het gebruik van Baking Soda/natriumcarbonaat. Op de Amerikaanse fora die ik heb bezocht zeiden veel mensen dat zelfs hun tandarts het hen had aangeraden, mits je het maar met mate gebruikt.

Waterstofperoxide?
De concentratie is 3% en dat verdun je weer, dus het is slechts een klein percentage wat we gebruiken en wat gedurende een korte tijd op ons gebit terecht komt. Bovendien spoelen we het meteen weer weg. Ik had er zelf geen last van in mijn mond, het prikte niet, het smaakte alleen een beetje gek. Als je mondzweertjes hebt of als je gewoon wat gevoeliger bent kun je wel last krijgen van irritatie. In dat geval kun je nog minder gebruiken, of de peroxide gewoon weglaten.

Hieronder een foto zonder en met flits na de DIY Tandenbleek behandeling (sorry, stom, vergeten een voor-foto te maken!).

Net stonden er allemaal tekstjes die ik had gekopieerd van de Amerikaanse fora, sorry hiervoor! Lekker verwarrend. Wat ik doe is gewoon veel informatie verzamelen en het dan uitproberen en herschrijven tot een eigen artikel. Ik had het artikel al ingepland, maar kon het gisteravond niet afmaken omdat ik onverwachts ziek was geworden (ik heb denk ik wat verkeerd gegeten want mijn hele maaginhoud kieperde ik in een emmer).

Ik hoop dat alles duidelijk is en dat jullie het eens willen uitproberen! Ik had dit al een aantal keer eerder uitgeprobeerd en elke maand sta ik weer te kijken van het verschil! Ik doe het zelf een keer per maand en soms een keertje extra, als ik weet dat er iets speciaal is of als ik op de foto wordt gezet bijvoorbeeld.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

158 Reacties

 1. a
  13 oktober 2013 / zondag, 13 oktober 2013

  kokosolie met backingsoda en kruidnagel, simpel en ook prettig voor je adem.

 2. vegazosten
  10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

  Clarence denkt, waar is die nou mee bezig zeg , is niet te vreten… het ruikt niet lekker!
  Als je geen gaatjes wilt hebben in je tanden dan moet je fluor vermijden. Fluor is 1 vd ergste gifsoorten en blijft jaren in je lichaam. Zoek het maar op en huiver. Neem liever een plantAARDIGE tandpasta, doe ik al veel jaren nooit geen gaatjes (en suiker vermijden). Peroxide is ook niet voor de poes (of van de poes)…deze maakt je tanden brozer (zwakker)! Neem dan liever enkel wat soda en dagelijks plantAARDIE tandpasta.

  • vegazosten
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Vergat te zeggen dat fluor net wel gaatjes in je tanden veroorzaakt! Ze maken ons graag halve waarheden wijs! Tandartsen gaan je dit ntrlk niet vertellen!

   • vegazosten
    10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

    Nog iets uit ervaring! Ooit eens een kuur gedaan om mn tanden te witten met peroxide en zo’n plastic bit. Wat een verschil nadien, zag je langzaam aan dat het witter werd maar… na enkele behandelingen kon ik het niet meer uithouden van de gevoeligheid. Alles smaakte naar ijzer en van het minste wat ik at voelde ik een snerpende gevoeligheid. Stoppen die zooi. Maanden later ging ik naar de tandarts om mn tanden te laten nazien. Dit in tegenstelling met vroeger had ik heel wat gaatjes en kon ik me enige keren extra laten behandelen bij de tandarts. Nu had ik wel iets wittere tanden maar wel brozer! Dit kostte me een flinke duit nadien. Bovendien zie je ook een kleurverschil bij witte vullingen en of neptanden. Die kleuren nl niet mee!

 3. maria
  11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

  Gogh wat bof ik toch met mijn vader, dat die tandarts is.

 4. Bente
  21 maart 2013 / donderdag, 21 maart 2013

  Super leuk artikel, ga het gelijk proberen als me beugel eruit is.
  Even een reactie op de mensen die zeggen dat baking soda je glazuur kapot maakt: Vruchtensapjes en frisdrank is zelfs nog erger dan je tanden bleken met baking soda ;)

 5. 17 maart 2013 / zondag, 17 maart 2013

  Baking soda / zuiveringszout / maagzout is hier zeer voordelig te koop en tevens staat deze staat boordevol informatie, links en downloads over baking soda.

 6. Janneke
  19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

  Wat grappig!

  Ik kende waterstofperoxide al! Ik moest dat met een kleine tandenborstel smeren boven mn voortand, daar ik een ontsteking had aan mn tandvlees!

  Dus ik ga dit zeker proberen!

 7. Cherrelle
  16 februari 2013 / zaterdag, 16 februari 2013

  Dit wil ik ook wel een keertje uit proberen ! Heb alleen nog geen waterstofperioxide in huis. Binnenkort maar even langs etos.

 8. Francesca
  15 februari 2013 / vrijdag, 15 februari 2013

  Je ziet wel dat het wat witter is geworden (niet dat je erg gele tanden had). Ik ga het ook eens proberen.

 9. Jessica
  12 februari 2013 / dinsdag, 12 februari 2013

  Hoi Serena,
  Ik was vandaag in de tuinen en ik heb daar baking soda (natriumbicarbonaat) gekocht! Het zit in een rond potje van het merk ‘Jacob Hooy’ er staat op: zuiveringszout. Het is 100% natriumbicarbonaat. Het was geloof ik ongeveer zes euro maar dat weet ik niet zeker. Misschien een handige tip voor mensen die dit product zoeken.
  Groetjes

 10. 12 februari 2013 / dinsdag, 12 februari 2013

  Wat interessant, dit wil ik best eens proberen!

 11. Yves
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Hoi,

  Vandaag even naar de etos geweest, daar is alles te krijgen.
  Natriumbicarbonaat is bij de Etos te krijgen en word verkocht onder de naam Zuiveringszout. (merk: GIMBORN)
  Het is ene klein groen pakketje met een zakje waar 125 gr in zit 100% Natriumbicarbonaat. Het kost 2,50 bij de Etos.
  Het flesje waterstofperoxide kost 1,50.

  Gr. Yves

  • Yves
   11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

   Verbetering, het is inderdaad 1,01 zoals de post boven mij, Sorry!

 12. Karin
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  zuiveringszout is gewoon te vinden bij de etos voor 2,50! & de waterstofperoxide oplossing 3% voor 1,01. Bij elkaar dus 3,51

 13. laura
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Oke ik ga maar weer eens de moeite doen om een comment te plaatsen.
  Ik ben erg blij dat er een nederlands DIY over tandenbleken is.
  En dan óók nog van jou! Nou betrouwbaarder kan toch niet?!
  Ik heb nog baking soda thuis liggen, nu nog dat goedje van de etos kopen en.. beginnen maar.
  Zelf heb ik trouwens mn tanden eens laten bleken via vakantieveilingen, in apeldoorn. Echt totáál geen verschil, echt zonde!
  Maar dit kan ik in ieder geval proberen, lekker cheap!
  Ohja, je hebt echt een top site,
  xxx

 14. Kim
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Leuk serena!
  Weet iemand waar je baking soda in amsteram kunt kopen

 15. kelsey
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  is dit schadelijk voor je beugel?

 16. 11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Ah ja, dit is ideaal! Ik vraag me alleen hoe ik makkelijk aan die baking soda kom.. Iemand al een webshop gevonden of weet iemand wat anders?

 17. isabella
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  ( klemtoon = hoofdletters)
  het is toch WAterstofperoxide in plaats van waterstofPERoxide

 18. Iva
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Gister was ik wat sceptisch maar ik keek op mijn tandpasta (parodontax) naar het eerste ingredient, en dat was… Sodium Bicarbonate…!

 19. Sanne
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Hallo,

  Ik ben zelf student Tandheelkunde en ik zou inderdaad niet zelf gaan rommelen met schuurmiddelen op je tanden. Ja, whitening-tandpasta’s bevatten ook schuurmiddelen maar ook daarbij is het absoluut niet de bedoeling dat je die dagelijks gebruikt! Dat is dus geen argument waarom deze schuurmiddelen geen kwaad zouden kunnen…

  Frisdranken etc. richten inderdaad ook schade aan, maar dat wil nog niet zeggen dat dat het gebruik van schuurmiddelen goed maakt uiteraard.

  In ieder geval: mocht je dit willen uitproberen, dan zou ik eerst je tandarts raadplegen. Zeker als je een frequent gebruiker van frisdrank/vruchtensap bent (de lage pH daarvan maakt je glazuur heel gevoelig voor beschadiging, en als je er dan met schuurmiddel overheen gaat is de schade dubbel zo groot).

 20. Anja Huisman
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Hoi Serena,

  Ik kom op internet diverse tanden bleek gels tegen op basis van Baking Soda oftewel natrium biocarbonaat??? 3D Crest strips, beconfiDent, WhiteSHine… Denk je dat dit hetzelfde werkt?

  Groetjes Anja

 21. jane
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  maakt het uit wat voor tandpasta je gebruikt?

 22. Marte
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Ik heb enkele jaren een blokjesbeugel gehad en nu zit er nog zo’n ijzeren draad achter m’n tanden om de boel recht te houden. Is dit dan ook veilig om te doen of tast het die draad aan?

 23. Jodessy
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Kan dit ook als je een beugel hebt?

 24. 11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Misschien ga ik dit ook wel proberen hihi!

 25. 11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Oh my god! Ik ga je kat komen stelen joh! Hoe schattig is die haha

 26. Yassabint
  11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Is het ook mogelijk om een grote hoeveelheid op te slaan. Dat ik dus een potje vul en bij gebruik uit het potje kan halen. Of is vers toch t best?

 27. 11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

  Leuke tips; die moet ik delen met mijn man want die wilt per se wittere tanden maar ik heb hem verteld dat hij niet direct naar de tandarts hoeft te lopen. Misschien helpt dit artikel me hem te overtuigen ;-)

 28. Iva
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Tip: zet er een disclaimer bij voor het geval het bij iemand toch fout gaat…

 29. Genevieve
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Als ik onder de zonnebank ga probeer ik zoveel mogelijk te ‘lachen’
  Van UV straling worden je tanden ook witter ;)

 30. antoinette
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  toen mijn verstandskies eruit was, moest ik mijn mond spoelen met waterstofperoxide. ik moest dat elke dag doen, ze hadden me alleen niet verteld dat het niet langer dan een week mocht… en toen kreeg ik een zwarte harige tong, supersmerig! google maar eens, maar wel je safesearch AAN zetten haha

 31. 10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Wat een super leuk filmpje. Komt ook op het jusite moment aangezien het nu verboden is om je tanden te laten bleken. Ik ga dit zeker een keertje uit proberen!

 32. 10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Heel handig filmpje, ik ga het zeker eens proberen. Zuiveringszout van Gimborn wordt in ieder geval bij de DA verkocht en staat dan meestal tussen de geneesmiddelen bij de maagproducten (rennies e.d.). Het is een donkergroen (kartonnen) doosje waar met witte letters zuiveringszout Gimborn opstaat. Volgens mij is het maar een paar euro. Liefs Naomi

 33. 10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Wel handig dit om gewoon wat op te frissen :) Ik zou het zelf niet elke week doen, maar om de maand of anderhalve maand kan wel denk ik :D
  && OMG Clarence kan zo zielig kijken hihi:D

 34. 10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Ik vind het fijne tips, maar ik ga er zelf niet mee aan de slag. Ik heb maar één paar tanden en die wil ik het liefst zo zacht mogelijk behandelen. Ik poets twee keer per dag met een zachte tandenborstel voor gevoelige tanden en spoel met een mondwater. Op zich zijn mijn tanden oké, niet heel erg wit maar ook niet geel. Ik wil gaan beginnen met de Elmex intensieve reiniging tandpasta, die mag je om de dag gebruiken en brengt de natuurlijke witte kleur naar boven. Lijkt me veiliger!

 35. Sarah
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Leuk bedacht filmpje, maar ik ben laatste jaars thk student en dit raad ik niet mijn patienten aan puur vanwege de soda waterstofperoxide combinatie, ook kan dit leiden tot vele mondkwalen! En bijna op het eind zei je dat je tanden ook weer tijd nodig hebben om glazuur weer op te bouwen, glazuur bouwt niet meer op, na tand vorming. Weg=weg!

  Ik zou oppassen met zulke diy serena.. Wel leuk bedacht maar kan vele gevaren met zich mee brengen!;)

  • Christy
   11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

   Sarah, ik kan me helemaal vinden in jouw commentaar. Ik zou ook zeker uiterst voorzichtig zijn met dit type DIY en het opvolgen ervan.
   Ik ben heel zuinig op mijn gebit, ouders hebben kapitaal uitgegeven om onze tanden (van zus en mij) door de orthodontist ‘recht’ te laten zetten en hebben een zee aan tijd geinvesteerd om ons er elke keer weer naar toe te rijden ondanks hun drukke baan. Dan het ongemak dat jezelf had, alleen het gedoe al om alles perfect schoon te houden..pff
   Ik heb begrepen van onze tandarts dat de kleur van je gebit o.a. bepaald wordt door het tandbeen en het glazuur erom heen- dat glazuur is ‘transparant’ en van een bepaalde dikte. Naarmate je ouder wordt zal je glazuur dunner worden en de kleur van het tandbeen er meer doorheen ‘schijnen’, wat dan een minder ‘wit’ effect oplevert.Als je op jonge leeftijd al bewust het risico neemt je glazuur in gevaar te brengen (afgezien van de erosie door gebruik van frisdranken, etc) dan vrees ik voor de staat + en de kleur van de gebitselementen op latere leeftijd. Glazuur dat verdwenen is,’groeit’ niet weer aan, komt écht niet terug. Idd, weg, blijft weg =pech.
   Zou zelf liever professioneel advies inwinnen en het door hem/haar laten uitvoeren. Liever *safe-than-sorry*, je hebt maar één eígen gebit, zoals anderen ook al zeiden.
   Lipsticks met blauwe ondertoon geven een witter effect, vermijd oranje tinten die laten je tanden juist *minder* wit lijken. Iemand misschien nog meer onschuldige ‘foefjes’?

 36. Leanne
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Hey Serena,
  Ik ben al jaren lang trouwe fan, lees hier veel en ik vind je een geweldig persoon! Maar ik keek er wel vanop dat jij dit online had gezet vooral om het feit dat er ook wat jongere meiden dit lezen, en dit misschien wat makkelijker fout kan gaan.
  Daarnaast is er geen voor foto aanwezig waardoor het iets minder betrouwbaar kan over komen, omdat we geen verschil zien dus niet echt weten of dit nou wel werkt zoals jij zegt.
  Ook ben jij niet echt een gecertificeerde tandheelkundige die denk ik wel iets meer ervan weet dan dat jij op internet of via via kan weten of opzoeken. Dus daarom vind ik dit ook geen goede manier.
  Ik hoop wel dat je dit niet aanvallend beschouwd, maar dit ziet als goede feedback/kritiek.
  Ik ben nog steeds fan van je, maar niet van deze ‘soort’ posts :).

  • Ellen
   10 juni 2013 / maandag, 10 juni 2013

   Erg onverantwoord om zulke jonge meisjes aan te moedigen zelf te gaan experimenteren met waterstofperoxide en natrium bicarbonaat! Nadat ik dat filmpje van jouw “behandeling” in de slaapkamer van Ziza smile heb gezien waarbij je de na foto hebt bewerkt en lichter hebt gemaakt ben ik van mening dat je enigzins bevooroordeeld adviezen geeft welke niet altijd de juiste zijn. Pas daarom goed op waar en hoe je jouw gebit witter laat maken. Succes!

 37. 10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  heel erg handig!

 38. Lotte
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Best een goed idee, heb zelf nog waterstofperoxide staan, moest er puur mee spoelen toen ik een ontsteking had in mijn mond.

 39. Sterre
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Leuk filmpje, je bent ook altijd zo lekker spontaan!

 40. marlijn
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Ik heb op vakantieveilingen tanden bleken ‘gewonnen’ voor €25,- incl alles. Geeft mij toch een veiliger gevoel dan zelf een beetje aanklooien.

 41. Helena
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  het werkt echt inderdaad, had een keer een voor en na foto gemaakt haha. Alleen zelf gebruik ik alleen de baksoda met een beetje water. Een tip: alleen je voortanden poetsen, want dat is het enige wat je ziet wanneer je praat/je mond open doet en je hoeft niet onnodig de rest van de tanden (achtertanden) en tandvlees aan te tasten :)
  Helaas is het effect wel al een stuk minder na 2 weekjes, maar dan kan je het gewoon weer herhalen.
  Volgens mij is het niet schadelijk met gewoon baksoda, ik heb een uurtje wat gevoeligheid maar daarna is mijn gebit en tandvlees heel schoon. Ik laat het ook altijd 10 minuutjes zitten zodat het gaat werken.

 42. student 4ejaars mondzorgkunde
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Zowel professioneel als thuis bleken kan gevoeligheid van de tanden veroorzaken. Daarbij kleuren vullingen vaak niet mee, dus houd hier rekening mee!
  Het dagelijks gebruik van whiteningtandpasta’s wordt door tandartsen en mondhygiënisten afgeraden ivm de schurende deeltjes die in deze pasta’s zitten. Deze kunnen bij veelvuldig gebruik het tandglazuur aantasten.Hardnekkige aanslag die ontstaat door voedingsmiddelen of roken kan je niet wegpoetsen met een tandpasta, voor het verwijderen hiervan zul je toch echt naar de tandarts/mondhygiënist moeten.

  Het geler worden van je tanden is een natuurlijk proces. Na het bleken zullen je tanden opnieuw verkleuren waardoor je het bleken zo nu en dan zal moeten herhalen. Dat volgens bepaalde onderzoeken koolzuurhoudende frisdranken en vruchtensappen meer schade aanrichten dan bleekmiddelen wil niet zeggen dat bleekmiddelen geen schade aanrichten (ben overigens benieuwd naar welke onderzoeken dit zijn).
  Persoonlijk vind ik de ‘American smile’ niet een gezond voorbeeld. Natuurlijk wil iedereen graag stralend voor de dag komen, maar gebruik bleek- en schurende middelen met mate. Bedenk goed wat je belangrijk vindt, vraag tijdens de controle (gratis) advies aan je tandarts/mondhygiënist. Wees zuinig op wat je hebt, tandglazuur wat eenmaal afgebroken is komt niet meer terug.

 43. Philippine
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Ik heb bij mijn voortanden stukjes tand die aangeplakt zijn door de tandarts, ik ben bang dat als ik doe dat die stukjes niet meekleuren dus ik weet niet of ik het wel of niet moet proberen? baking soda krijg je trouwens ook gewoon bij Etos :)

  • Sanne
   11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

   Vullingen zullen inderdaad niet meekleuren, dus dit raad ik je dan af.

   Student Tandheelkunde

   • Leonie
    11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

    Ik ben van mening dat je dit dan gewoon kan gebruiken. Je zal de tanden niet sterk bleken alleen de aanslag verwijderen, waars is dat ook gebeurd voordat de vulling werd gelegd.

 44. Snoepje
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  SERENA WAAROM ZEG JE GEWOON IN ELKE FILMPJE HAI IEDEREEN DOEI IEDEREEN – EGT HEEEEEL IRRITANT DAT JE HET NOOIT WAT VERANDERT ZEG DAN GEWOON HOI EEN KEERTJE OF HALLO MAAR NEE JE ZEGT ALTIJD weer ” HAI IEDEREEN ”
  NOEM IS 1 VIDEO WAAR JE DAT NIET ZEG – GISTEREN WAREN EN VIER VIDEO’S ONLINE EN WAT ZEI JEDAAR OOKAL WEER AAN HET BEGIN BIJ ELKE VIDEO??!!

  hai iedereen.
  IK HOOP DAT JE DIT LEEST NOU DOEI -.-

  • Gevuldekoekmetslagroom
   10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

   Je mag je Caps-lock ook uitzetten hoor.

   En trouwens, er is helemaal niks mis met “Hai Iedereen!”. Klinkt in ieder geval lekker vrolijk en volgens mij doet iedere beautyblogger het begin van elke video op zn eigen manier. Serena dus ook.

  • Nora
   10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

   Omg :’)

  • laura
   11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

   Hahahahaha, Dit is gewoon komisch.

  • Yves
   11 februari 2013 / maandag, 11 februari 2013

   Waar heb jij last van?

  • Marijn
   12 februari 2013 / dinsdag, 12 februari 2013

   Volgens mij is hier iemand ongesteld! (;

 45. Mandy
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Oh ja, er is volgens mij ook een bakingsoda en aardbei prutje wat je thuis kunt mixen. Aardbei schijnt van nature je tanden te bleken. Ik weet niet meer waar ik het gezien heb. Het was een amerikaans filmpje. Misschien iets voor de mensen die het niet peroxide aan durven?

 46. Mandy
  10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Gimborn zuiveringszout is vaak ook te koop bij de drogist (staat bij de medicijnen zoals paracetamol en hoestdranken etc.) Ik heb die van mij bij de DA gekocht, je kan er altijd even naar vragen.

 47. 10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Wauw! Wat gaaf zeg, dit ga ik zeker proberen:)

 48. 10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

  Ik weet niet of dit zo’n verstandig filmpje is. Veel van je volgers zijn jonge meiden (iemand vroeg of je dit ook op je 12e kan doen) en waterstofperoxide is echt geen goedje om mee aan te kloten. Ik denk dat het belangrijk was geweest om te vermelden dat je op moet passen met je kleren en dat je het echt niet door moet slikken. Moet jij toch weten, met je labervaring.

  Verder vind ik persoonlijk dat je met je tanden voorzichtig moet zijn en dit soort dingen aan experts over moet laten, maar daar kunnen meningen over verschillen ;)

  • Helena
   10 februari 2013 / zondag, 10 februari 2013

   Men weet ook wel dat dit een giftig goedje is. Als je 3% gebruikt en het doorslikt, is er sowieso niets aan de hand, je kunt hoogstens overgeven maar het is niet eens schadelijk. Google eerst voordat je heisa maakt over niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *