Vera Valenti oogschaduw palette

Vorige maand zat er een prachtig oogschaduw palette in mijn Glossybox. Zó prachtig, dat dit palette een eigen artikeltje heeft verdiend. Het palette is van een voor mij onbekend merk genaamd Vera Valenti, een Spaans budgetproof cosmeticamerk.

Het palette bevat acht kleuren metallic oogschaduw in natuurlijke tinten en in het midden zit een grotere pan met een roze/koraal blush met een matte finish. Wanneer je het palette opent zit er een smal spiegeltje bovenaan en ook zijn er twee sponsapplicators aanwezig.

Het palette kost slechts €5,32 dus ik had zoiets van… hoe goed kan het zijn? Nou, ik kan je vast vertellen dat het pigment amazing is!

De kleuren hebben geen namen dus ik verdeel het palette even voor het gemak in een linker- en rechterhelft. De linkerhelft bestaat  uit de volgende kleuren:

 • goud/bronze
 • koper
 • donkerbruin/bronze
 • wit met zilveren glans

De rechterhelft bestaat uit de volgende kleuren:

 • zachtroze (blush met matte finish)
 • plum
 • koper/roségoud
 • donkerbruin met grijze ondertoon
 • donkerbruin met bronze ondertoon

De oogschaduwkleuren hebben allemaal natuurlijke kleuren waarbij de linkerhelft over het algemeen wat lichter is en de rechterhelft wat donkerder. De finish is metallic waardoor de kleuren sterk glanzen/shimmeren, hier moet je wel van houden. De kleuren zijn mooi warm en naturel en uitstekend geschikt voor everyday looks. Maar, met de rechterhelft kun je ook prima donkere smokey looks creëren. Sommige kleuren doen me een beetje denken aan de kleuren uit de Urban Decay Naked en Smoked palettes, ook wat pigmentatie betreft! In het echt zijn de kleuren eigenlijk nog veel mooier en veel intenser.

Natuurlijk heb ik ook wat mindere puntjes wat betreft de samenstelling van de kleuren. Zo snap ik die koele, zilverwitte kleur niet zo goed. Elke kleur uit dit palette heeft een warme ondertoon, zorg dan ook dat er een lichte highlighter bij zit met een warme ondertoon. Bijvoorbeeld off-white met lichte gouden shimmers of een champagnekleur. Ik vind deze witte/zilveren kleur namelijk te veel afsteken wanneer je deze aanbrengt bij je traanbuis of onder je wenkbrauwen.

Met dit palette kun je hele mooie looks maken omdat de kleuren mooi op elkaar zijn afgestemd. Toch gebruik ik er nog graag een matte lichte kleur bij voor onder mijn wenkbrauwen. Die blush is handig, maar had er voor mijn part uit gemogen in ruil voor twee matte kleurtjes. Maar goed, voor die €5,32 mag ik niet te veel klagen natuurlijk!

Het pigment van deze mooie oogschaduwkleuren is lekker sterk, maar de structuur is net iets té romig. Het blijft soms een beetje plakken en ophopen wanneer je er te veel met je vingertoppen overheen gaat. Dan wordt het een beetje ‘flaky’. Advies is dus – wanneer je met je vingers werkt – dit geleidelijk op te bouwen in plaats van alles in één keer op je ooglid te knallen. Dit voorkomt tevens fallout.

Werk je met een kwast dan is het raadzaam om de kwast lichtjes in de pan te deppen omdat het anders te veel poedert. Het is dus even een kwestie van de beste manier vinden om met dit palette te werken, maar eenmaal daar heb je een prachtig budget palette met mooie, natuurlijke kleuren waar je elke dag veel plezier mee kunt beleven!

Hieronder een ooglook die ik met dit Vera Valenti palette heb gemaakt:

Hieroner een full face waar je ook meteen de blush goed kunt zien uit dit palette. Ik vind het een mooie, zachte kleur die heel fris staat op mijn wangen:
Op de foto hierboven valt er zonlicht op mijn lichtere punten waardoor het heel erg afsteekt met de rest, maar ik heb mijn haren niet gekleurd. Het is de zon! Ik denk, ik zeg het alvast, voordat er vragen over komen 🙂

Ik vond de oogschaduw prettig om met mijn vingertoppen aan te brengen. Blenden deed ik door heel lichtjes mijn fluffy blending kwast in de pan te dippen. Omdat de oogschaduw zo sterk gepigmenteerd is was dat voldoende om mee te blenden. Deze look zat er binnen 5 minuten op. Met een oogschaduwbasis blijft deze oogschaduw perfect de gehele dag zitten. Zoals ik hierboven al aangaf had ik de samenstelling van de kleurtjes iets anders willen zien, maar al met al is dit een heel fijn palette als je weet hoe je er het beste mee kunt werken! Maar… het allerbeste is natuurlijk het zachte prijsje van €5,32.

Dit Vera Valenti oogschaduwpalette zat in de Glossybox van vorige maand. Benieuwd naar de Glossybox? Op www.glossybox.nl vind je alle info die je nodig hebt. Ik kijk er elke maand weer naar uit om mijn ‘beauty doosje’ te openen!

009 Sommer

Vera Valenti is online te bestellen via deze webshop.

Wat vinden jullie van de samenstelling van de kleuren? En van het pigment? Zijn jullie door de prijs ook blij verrast door de kwaliteit? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

123 Reacties

 1. 16 september 2012 / zondag, 16 september 2012

  Ik was ook verrast door dit paletje, er zitten prachtige kleuren in! Alleen de highlighter vind ik niks. 🙂

 2. Anouk
  14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wow i like it!

 3. 14 september 2012 / vrijdag, 14 september 2012

  Wauw! En dan te bedenken dat er nogal wat commentaar was op de vorige glossybox producten (met name dit palet dus) Ik vind de kleuren juist prachtig! Erg mooi gedaan! Ik vind dat altijd wel interessant die budget cosmetica uit verschillende landen!

 4. Zwaan
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Wauw, wat een mooie look!

 5. Joy
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Ik heb die oogschaduw ook van Glossybox gehad, kun je misschien uitleggen hoe je die ooglook hebt gemaakt en welke kleuren je hebt gebruikt?

 6. Naomi
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Het ziet er heel mooi uit! Ik ga oog eens een ooglook proberen te maken met deze palette. Hoe gaat het trouwens met het plekje boven je oog? 🙂
  Liefs

  • Serena
   Auteur
   12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

   het heelt vrij snel (bietensap!) maar ik twijfel of het nu echt weg is. Voel toch nog wel een bobbeltje.

 7. 12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  wow dat is niet zo duur! en ziet er best mooi uit!

 8. Anita
  12 september 2012 / woensdag, 12 september 2012

  Gewledig, wat een resultaat voor die prijs.
  Ik vind de blush je ook heel mooi staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *