SPF in foundation en dagcreme

Als we de zon in gaan beschermen we ons lichaam met zonnebrand, onze ogen met een zonnebril en ook voor onze haren zijn we extra lief. Maar ook als we niet de zon in gaan kunnen er schadelijke zonnestralen onze huid binnendringen en daarom zien we tegenwoordig dat dagcremes en foundations (en natuurlijk BB creams) een SPF (Sun Protection Factor) bevatten. Maar, heeft het wel zin om SPF in deze producten te stoppen aangezien we geleerd hebben dat een SPF na 2 uur is uitgewerkt en we dus eigenlijk opnieuw met onze dagcremes en foundations aan de slag moeten om voldoende beschermd te blijven?

Ik citeer even een stukje uit het artikel 'Alles over zonneproducten':

Ook is het belangrijk om regelmatig opnieuw zonnebrand aan te brengen. Sterker nog, er wordt aangeraden om dit elke 2 uur te doen en sowieso na zwemmen, zweten en afdrogen. De zon breekt namelijk de werkzame stoffen af die de zonnestralen tegenhouden en daarom is het nodig om je lichaam regelmatig opnieuw in te smeren.

Wat ik altijd dacht was dat je middels een SPF dagcreme twee uur lang beschermd was in de zon en dat er, wanneer je NIET in de zon komt, geen werkzame stoffen afgebroken konden worden. Met andere woorden, dat je de zonuren van die dag bij elkaar op kon tellen en dat je gewoon de gehele dag beschermd zou zijn als je niet langer dan 2 volle zonuren per dag zou krijgen. Voorbeeld: je fietst een half uur naar je werk, je zit een half uur buiten in de zon tijdens je lunchpauze en je fietst een half uur weer terug. Bij elkaar is dat anderhalf uur zon. De dagcreme beschermt je huid 2 uur, dus dan zit je die dag goed!

'Was dit nou echt zo?' vroegen enkele bezoekers. Ik twijfelde. Ergens klinkt mijn gedachtegang heel plausibel, maar ergens ook weer niet omdat je niet per se zon nodig hebt om UV-stralen te vangen. Maar ik had wel weer gelezen dat zon de werkzame stoffen in zonnebrand afbreekt, of bedoelde men met zon eigenlijk UV-straling? Ik ging op onderzoek uit en wat blijkt, ik had ongelijk. Vanaf het moment dat jij je SPF dagcreme/foundation aanbrengt ben je twee uur beschermd tegen UV-stralen. Na die tijd moet je dus eigenlijk opnieuw aanbrengen wil je de hele dag door beschermd zijn.

Stel je gaat om 8u 's ochtends de deur uit naar je werk. Om 12u 's middags heb je lunchpauze en omdat de zon schijnt ga je lekker naar buiten met je collega's. In feite (ervan uitgaande dat je je dagcreme en/of foundation met SPF om half 8 hebt aangebracht) ben je vanaf half 10 's ochtends al niet meer beschermd. Ga je dus om 12u vol in de zon zitten dan heeft je dagcreme en/of foundation met SPF helemaal geen toegevoegde waarde.

Bovendien moet je een theelepel foundation, dagcreme, BB cream of poeder foundation aanbrengen wil je die twee uur voldoende beschermd zijn met de factor die er op de verpakking staat. Nu denk je dat een theelepel niet zo veel is, maar geloof me, het is echt megaveel voor alleen je gezicht! Ik zal het even laten zien.

Dit is een theelepel foundation:

En dit is mijn gezicht met een theelepel foundation:

Kom op, dit doet toch niemand? Het was net alsof ik een dun masker over mijn gezicht aan het uitsmeren was. Een theelepel is meer dan je denkt, ik geloof dat het neerkomt op 5 ml en dat staat ongeveer gelijk aan 10 – 15 pompjes foundation. Ontzettend veel natuurlijk! Je wilt je natuurlijk wel goed beschermen, maar er nog wel zo naturel mogelijk bijlopen (mijns inziens). Ik kan me niet voorstellen dat iemand bewust met zo'n dikke plamuurlaag rond gaat wandelen voor slechts twee uur zonbescherming.

En dan nu de hamvraag: heeft SPF in gezichtsverzorging (foundation, BB cream, dagcreme, serum, etc.) nu eigenlijk wel nut?

Aan de ene kant denk ik van wel, omdat bescherming beter is dan geen bescherming. Iets is beter dan niets. Aan de andere kant vraag ik me af of je jezelf daadwerkelijk beschermd met de factor die op de verpakking staat, aangezien je eigenlijk veel minder aanbrengt dan eigenlijk zou moeten. Daarbij moet je om de twee uur opnieuw SPF aanbrengen, maar dat is in de meeste gevallen niet mogelijk en niet handig (je gaat niet in je lunchpauze of in een tussenuur even alle make-up van je gezicht halen en opnieuw aanbrengen). Bijpoederen zou dan de beste optie zijn. Zelf heb ik een minerale foundation met SPF15 en dat is minder 'gedoe' en geeft een minder plamuur-resultaat vergeleken bij vloeibare foundation.

Zelf hecht ik niet al te veel waarde aan SPF in gezichtsverzorging. Zit er een SPF in een dagcreme of foundation? Prima. Mooi meegenomen. Toch weer twee uurtjes beschermd. Zit het er niet in, dan zie ik dat niet als een nadeel of als een reden om door te zoeken naar een 'betere' foundation.

Begrijp me niet verkeerd, het is en blijft belangrijk om jezelf te beschermen in de zon. Wanneer je gaat zonnen, een lange wandeling gaat maken, een fietstocht, een terrasje pakt of in elk geval van te voren weet dat je langere tijd in de zon zal gaan zitten is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon met een geschikte SPF voor jouw huid en om jezelf om de twee uur weer opnieuw in te smeren! Maar, door alle bovengenoemde redenen vind ik het niet per se een must om te zorgen voor een SPF in mijn gezichtsverzorging.

Hoe denken jullie er over? Hechten jullie wel of geen veel waarde aan SPF in je dagcreme en/of foundation? Let je er specifiek op, moet het er per se in zitten of maakt het je niet uit?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

127 Reacties

 1. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Op normale dagen heb ik altijd wel iets aan SPF op mijn gezicht zitten. Op vakantie smeer ik mijn hoofd netjes in met zonnebrandcrème, zonder foundation, want dan wil ik lekker bruin worden. Die make up komt ‘s avonds wel weer :)

 2. Anne
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Op een kantoordag draag ik inderdaad geen SPF, ik heb een lichte huid maar dan ‘mag’ je volgens het schemaatje in de krant met een hete dag alsnog een kwartier onbeschermd in de zon. Nou fiets ik inderdaad een half uur naar m’n werk, en is m’n lunchpauze ook een half uur. Maar vooral op de fiets is dat nooit een half uur volle zon. Oftewel, ik vind SPF in verzorging/foundation ook niet belangrijk.

  Op vakantie draag ik geen make-up, op het strand ook niet. Op het terras vind ik het wel lastig. Meestal draag ik dan wel zonbescherming maar poeder ik het af zodat ik in ieder geval niet glim. Eerlijk gezegd werk ik het niet elke 2 uur bij..

  Toch lastig! Want een rood huidje is ook allesbehalve mooi (en goed!!).

 3. diana
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Eigelijk worden we genaaid door cosmetica fabrikante.. Ik wist niet dat je zoveel nodig had! Dacht normale hoeveelheid.
  Shit hee, dat theelepeltje doet niemand, dus eig betalen we extra voor spf terwyl het niet eens gaat werken.

 4. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Eigenlijk wel logisch ja, dat ‘t niet zo lang blijft zitten. Ik let er niet specifiek op, als ik de zon inga, smeer ik me toch standaard in met zonnebrand. Wel een mooie bijkomstigheid als er spf in een verzorgingsproduct zit, al is het alleen maar omdat ‘t zo leuk klinkt!

 5. Sanne
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Het klinkt logisch, maar aan de andere kant vraag ik me af of het niet gewoon aan de hoogte van je factor ligt hoe lang je beschermd bent, (misschien iets minder dan gedacht vanwege het dun aanbrengen van je product), in plaats van dat het na 2 uur sowieso uitgewerkt is?

 6. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Die foto van foundation op je gezicht is een goede illustratie! Ik denk dat velen dat wel weten in hun achterhoofd, maar nu zie je pas echt hoe veel je eigenlijk moet smeren!

 7. Selena
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Thanks serena! Word soms zo moe van die overdreven spf hype! Trouwens als je bijna nooit verbrand heeft spf voor dagelijks gebruik (maar wel op het strand) in mijn ogen geen zin. Spf is bedoeld om het moment dat je verbrand uit te stellen. En als je dagelijks toch nooit verbrand, is het toch raar om dan te smeren!

  • 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

   SPF beschermt niet alleen tegen tegen UVB stralen (die zorgen voor verbranding), maar deze beschermt je ook tegen UVA stalen (deze zorgen er op den duur ook voor dat je bruin wordt, maar deze gaat ook veel dieper de huid in, waardoor huidveroudering wordt versneld en ook huidkanker kan worden veroorzaakt).

   • ivy
    25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

    Ja inderdaad ik heb trouwens ook gelezen dat zwarte mensen bijvoorbeeld ook huidkanker kunnen krijgen. Veel denken inderdaad zoals jij van o ik verbrand niet dus ik hoef geen zonnebrand maar dat is echt onzin.

 8. Kim
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik hechtte er sowieso niet veel waarde aan. Nu het nut ervan eigenlijk minimaal is zou ik er echt nooit speciaal een product voor kopen. Thanks!

 9. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  SPF lijkt heel wat, maar dat valt dus best mee. Eigenlijk geeft het een vals gevoel van bescherming: ik heb een crème met SPF op dus ik kan rustig in de zon zitten… ik hoef alleen mijn armen en benen in te smeren! Toch iets om over na te denken.

 10. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Heel interessant dit, nooit bij stil gestaan. Ik gebruik alleen natuurlijke cosmetica dus op wat natuurlijke minerale filters na zit daar sowieso geen SPF in. Wanneer ik ‘even’ naar buiten ga smeer ik me nooit extra in, maar als ik zoals jij ook al zegt een lange wandeling ga maken of zonnen, natuurlijk wel!

 11. Chantal
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Wat een goed artikel weer, geeft stof tot nadenken!

  Offtopic: je artikels verschijnen steeds dubbel in bloglovin, wist je dat? Als ik de één lees, gaat de ander ook niet automatisch weg.

 12. Gabrielle
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Je hebt ook gewoon speciale spf-creme voor het gezicht, wat je na je dagcreme op kan brengen. Daarover dan je foundation/poeder. Dan kan je wel gewoon een goeie klodder aanbrengen want dat trekt toch in je huid. Met je dagcreme trouwens ook. Maargoed, daarna is het alsnog na 2 uur uitgewerkt en je gaat niet halverwege de dag spf over je make up aan brengen natuurlijk.

 13. tam
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik draag sinds mijn gezicht behandeling spf 40 op mijn gezicht met daardoor heen iets foundation. Helpt tegen de aanmaak van donkere plekjes op mijn huid. Tot nu toe werkt het goed :)

 14. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik ben blij met dit artikel want was er zelf over het aan het denken. Ik krijg namelijk puistjes van spf. Ik wilde het eerst juist in mijn dagcreme, maar het heeft dus weinig nut en ik kan er niet goed tegen. Maar als ik echt in de zon ga gebruik het wel een echte zonnecreme voor mijn gezicht

 15. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Trouwens: er bestaat toch ook gewoon zonnenbrand voor p je gezicht? Dat is niet zo dik en kun je makkelijk om de 2 uur aanbrengen

  • Serena
   Auteur
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   Natuurlijk kan dat, maar niet wanneer je al foundation draagt, dan wordt het een kliederboeltje!

   • ivy
    25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

    Weet jij trouwens een zonnenbrand voor mijn gezicht dat niet vet, goed beschermd en niet zo’n wit laagje achterlaat? Want mijn laatste 2 waren goed alleen laten ze een wit laagje achter op mijn gezicht.

 16. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik wist eigenlijk altijd al dat het vanaf het moment van aanbrengen was. WOW, zo een theelepel is echt ontzettend veel.

 17. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Zit er in normale foundation enzo niet altijd SPF in?

  • Serena
   Auteur
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   Nee, het moet er echt specifiek op staan.

   • Nathalie
    24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

    Ik heb altijd op de opleiding tot schoonheidsspecialiste geleerd dat er minimaal SPF 4 in crème of foundation moet zitten, schijnt verplicht te zijn. Omdat dit verplicht is zetten fabrikanten het er niet specifiek meer op, alleen als de SPF dus hoger is dan 4. Maar die opleiding is ook al weer een paar jaar gelden, dus misschien zijn ze daarvan terug gekomen?!

    • Serena
     Auteur
     24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

     Oh, je zal best gelijk hebben hoor! Maar aan SPF4 heb je natuurlijk vrij weinig, sowieso wanneer je maar een dun laagje aanbrengt.

     • Nathalie
      24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

      SPF 4 is inderdaad niet veel…..ik ben altijd in de weer met SPF 50, zeker voor m’n kids!

    • Marielle
     11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

     Dat klopt niet hoor. Als je de bestanddelen gaat googelen van een foundation zonder spf zul je ook degelijk zien dat er geen spf in zit. En spf4 zou je huid (mits juist gebruik dus een halve theelepel voor je gezicht) tegen 50% van du UV stralen beschermen.

 18. Kiwi
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik vind dit helemaal niet schokkend. Hartstikke logisch dat het nauwelijks nut heeft. Ik heb dit ook altijd nutteloos gevonden, SPF in make-up.

  Maar daarbij ben ik ook helemaal geen voorstander van constant maar zonnebescherming te dragen. Ja, als je een dag naar het strand gaat waardoor je dus echt in de volle zon ligt de hele dag, dan wel. Maar gewoon het dagelijks leven? Nee. Je lichaam heeft zon nodig. Zo maakt het vitamine D aan. Ik zie de zon helemaal niet als een grote vijand zoals veel mensen het tegenwoordig zien.

 19. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Weer een interessant artikel, zet me weer aan het denken!

 20. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Het maakt mij niet echt uit, en als het er wel inzit is dat inderdaad mooi meegenomen!

 21. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik hecht er niet zoveel waarde aan. Ik verbrand wel heel snel. Ik verbrand zelfs achter glas, als ik een halfuurtje in de auto rijd. Dus als ik weet dat ik langere tijd naar buiten ga smeer ik mijn lichaam in met factor 50, maar mijn gezicht niet (te vet) . Toch heb ik het idee dat ik door de dagcreme, foundation en een laagje poeder wel beschermt ben want mijn gezicht is nog nooit verbrand.

 22. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Leuk artikel! Ik breng s’ochtends factor 30 aan en dan poeder ik het nog een beetje af en vaak breng ik later niet meer zonnebrand aan.. Slecht dus.

 23. Iva
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Jeej, eindelijk een argument om te onderbouwen waarom het bij mij echt nodig is me 6x per dag in te smeren! Iedereen zei altijd tegen me: ‘Dat is écht niet nodig hoor!’ en ‘Ga je je nou álweer insmeren?’. Maar ik had zelf al ontdekt dat als ik dat niet deed, ik gewoon alsnog verbrandde… Dus ik geloof er zeker in dat zonnebrand maar 2 uurtjes werkt.

 24. Sara
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Hmm… Maar dan heb ik een paar vraagjes: wat gebruik jij dan, Serena, om goed beschermd te blijven?

  Als ik om de 2u moet smeren, dan maak ik als het ware een laagje om het vuil dat al op m’n huid zit, toch? Want je huid blijft niet heel de dag schoon, als aan t begin van de dag. Ik zou dan denken dat je dan telkens je huid moet reinigen, voordat je gaat smeren. Maar dat gaat niet..

  Wat raad je aan om zo lang mogelijk beschermd te blijven?

  Zijn er trouwens ook aparte SPF crèmes voor je gezicht? Zo ja, welke?

  • Serena
   Auteur
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   In welke situatie, gewoon de dagelijkse werk/school situatie of op een vakantiedag?

   • Sara
    24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

    Nee, dagelijks, normale dag. Op vakantie is t wel logisch dat je blijft smeren. Ik had trouwens nog een vraagje: kan je 2 serums gebruiken voordat je een creme gebruikt? Ik gebruik namelijk de corrector van philosophy voor pigmentvlekjes, dus de serum die ik eerst gebruikte, laat ik staan.

  • 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   Ik heb zonnebrand voor mijn gezicht van nivea

 25. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik blijf wel trouw smeren met SPF, als ik dat niet doe komt het al helemaaal niet goed met mijn huid! Want verbranden is ook niet zo goed haha!

 26. X
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Hoe kan ik mijnhaar het best verzorgen tegen de zon (en chloor, zeewater enz)? Moet ik het dan juist veel wassen met elke keer een masker en flink wat serum of iets anders?
  Wat is het beste..

 27. X
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Hoe kan ik mijnhaar het best verzorgen tegen de zon (en chloor, zeewater enz)? M

 28. X
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  H

 29. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik heb ook altijd dagcrème etc met SPF..

 30. alex
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Haha, ik moest zo lachen om die foto waar je zo veel op je gezicht hebt gesmeerd, inderdaad, wie doet dat nou.. Maar goed artikel, vind het echt top dat jij één van de weinige beautybloggers bent die écht ergens op in gaan om te kijken of het wel echt zo is! Vaak wordt er zomaar wat aangenomen. Ga zo door, je site wordt echt steeds beter!

 31. tina
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  poeder met spf is wel slim serena! dat vind ik wel een goeie. Bespaard inderdaad veel gedoe. Zal er eens naar opzoek gaan

  • tina
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   ik wist dat trouwens ook niet dat het maar 2 uur werkt. Ik heb gister nog creme en foundation van clinique gehaald met spf. Maar eigelijk is het dus niet zo’n hele grote plus. Goed om te weten!

 32. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik doe sowieso bijna nooit aan foundation of iets wat erop lijkt, dus op zonnige dagen smeer ik gewoon mijn zonnebrandcreme met SPF 30 of 50 op en verder eigenlijk niets…

 33. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Interessant artikel, goede onderzoeksvragen! Ik hecht zelf geen waarde aan spf in mijn gezichtsverzorging. Als ik ga ‘zonnen’ smeer ik gewoon zonnebrandcrème met factor 30 op m’n gezicht en draag ik niet eens foundation. En als ik een uurtje of twee op een terrasje ga zitten smeer ik ‘s ochtends van tevoren met zonnebrandcrème en breng ik daar overheen wat concealer aan.

  • 25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

   Er bestaat wel hogere SPF, bijvoorbeeld in Azie en the USA hebben ze SPF 80. Maar SPF 50 en SPF 80 verschit maar een minie beetje qua bescherming, daarom dat we in NL vaak tot spf 50 gaan.

   Voorbeeld: wanneer van SPF 5 naar SPF 50 gaat, heb je een stijgende lijn qua bescherming, maar wanneer je van SPF 50 naar SPF 100 gaat, blijft de lijn bijna gelijk.

 34. Marijke
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Is het trouwens niet zo dat spf50, 5 uur lang werkt? Dat dacht ik namelijk altijd. Ik denk misschien ook wel een beetje dat het een verkooptruc is, zodat er meer product wordt verkocht. En elke huid is verschillend, de een heeft het wel om de 2 uur nodig en de andere niet. Ik doe er iig niet aan mee. 1x daags spf25 en als het echt heel heet is, misschien 2x. O en als ik op het strand lig dan smeer ik mn lichaam natuurlijk wel iets vaker in.

  • Serena
   Auteur
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   Nee, ook SPF50 werkt maar 2 uurtjes, alleen de factor is iets hoger dan SPF30. Het beschermd je huid dus iets beter, maar de beschermingstijd blijft hetzelfde.

   • 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

    Oke, ik wist dat je veel moest smeren. Maar zoveel. Er is 1 ding wat ik me al heel lang afvraag, is het mogelijk om een hogere spf dan 50 te maken? of word die gewoon niet gemaakt omdat er geen vraag naar is.

    • 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

     Oh verkeerde plek gepost. Deze moest onder mijn eigen bericht :X

 35. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Is 5 ml niet wat veel? Want dan zou mijn zonnebrand van clinique na 10 dagen op horen te zijn. Plus nog bij smeren

  • Serena
   Auteur
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   Nee, dit is wat men heeft berekend. En als het goed is moet je 2 flessen zonnebrand opmaken na een vakantie van 10 dagen. In je eentje! Je moet iets van 30 ml over je gehele lichaam smeren namelijk, en dat om de 2 uur.

 36. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Eens met jou! Smeer in principe altijd wel met een dagcreme en foundation met SPF, hoewel ik er niet zo heel veel waarden aan hecht. Moet wel bekennen dat ik heel af en toe een beetje m’n SPF belofte van altijd insmeren verbreek als ik buiten ben, onder het mom; anders blijf ik wit. Wat in mijn geval ook zo is, ha ha.

 37. Jessica
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Wat een eyeopener! Goed artikel Sereen. Ik zoek altijd naar een dagcreme en/of foundation met SPF. Tenminste 1 van de 2 moet minimaal SPF 20 hebben. Vooral bij dagcreme is het lastig: speciaal voor een vette huid, hygienisch pompje en SPF is een lastige combi. Nu zie ik in dat het weinig zin heeft als ik maar 2 uurtjes beschermd ben. Ik blijf het lastig vinden allemaal (zeker met mijn zonne-allergie). Ik wil perse foundation of gekleurde dagcreme vanwege onzuiverheden, maar het wordt er niet mooier op als je steeds zonnebrand erover moet smeren. Iemand tips?

  • helena@hot.com
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   Ja, hoe kun je zonnebrand dragen met foundation erover terwijl je die zonnebrand 2 u later weer erover moet aanbrengen? Dan ziet het er toch niet uit? Ingewikkeld allemaal

 38. Stephanie
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Wat ik altijd doe is een doorzichtige SPF spray gebruiken en die verstuiven op 30 cm van mijn gezicht. Werkt net zo goed en je make up blijft netjes zitten!

 39. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  ik hecht heel veel waarde aan het beschermen van mijn huid. ik smeer me dan ook goed in met een spf 30. Nou ben ik zelf niet een enorme bakker, maar als ik dat wel doe heb ik ook eigenlijk geen foundation of dergelijk op zodat ik op die manier me vaak genoeg kan insmeren.

 40. Farida
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Eigenlijk zou er een soort fijne spray/mist moeten zijn die over je gezicht kan sprayen zonder uit te smeren. Die kan je blijven sprayen

 41. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Mijn man vond mijn bb cream met spf al zo gek. hij zei ” dat moet je toch steeds weer blijven bijsmeren?” Op bloedhete dagen gebruik ik daarom liever ook geen bb cream/foundation, zodat ik mijn gezicht steeds in kan blijven smeren met een zonnebrandcreme voor het gezicht.

 42. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik vind het toch een fijne gedachte dat er SPF in mijn moisturizer zit, het helpt misschien niet veel, maar alle beetjes tellen. Sowieso breng ik altijd zonnecrème op wanneer ik echt in de zon wat ga doen, maar dan draag ik geen make-up. :)

 43. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Gewoon dus voor je de zon in gaat nog eventjes een zonnecrème voor het gezicht erop smeren. Veiligheid eerst! Ik ben liever bruin dan rood hoor!

  Fijne dag nog!

 44. Marieke
  24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Goed artikel zeg!

 45. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Wow, die theelepel is nog best veel! Zoiets verwacht je echt niet. Ik denk dat het ook wel weer iets met het verkopen van de producten te maken heeft. Als er op staat dat het je beschermt koop je het sneller.

 46. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik let er totaal niet op bij make up en dagcreme
  Ik zorg gewoon dat ik een goede zonnenbrand mee hebt en die smeer ik ook altijd op mijn gezicht anders ben ik met een half uurtje net een krabje.

 47. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Hmm best wel jammer eigenlijk en raar dat het na 2 uur al uitgewerkt is, zo heeft het inderdaad niet veel nut. Ik zie mezelf ook niet elke 2 uur “bijsmeren” vooral niet als je een BB creme of foundation draagt ;)

 48. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Het maakt me geen bal uit of het er wel of niet inzit want ik smeer toch altijd apart nog in met zonnebrand omdat ik erg veel buiten kom met mijn werk =)!

  • Ayla
   24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

   ik ook ^^

 49. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Interessant onderwerp dit! Ik vind zelf ‘iets’ toch een fijnere gedachte dan niets maar zoals je het nu beschrijft is het vrij nutteloos. Al denk ik wel dat foundation toch altijd een ‘laagje’ over je gezicht legt wat de zon wel tegenhoud fel op de huid te komen. En haha, jou gezicht bij de theelepel foundation, hilarisch!

 50. 24 juli 2012 / dinsdag, 24 juli 2012

  Ik smeer altijf netjes met SPF, maar had geen idee dat het na 2 uur alweer uitgewerkt is! Maar ja, niemand gaat natuurlijk een theelepel foundation smeren en halverwege de dag daar nog eens zonnebrand over aanbrengen. Lastig, lastig…