Shiseido Urban Environment Age Defense oil-free SPF30 review

Wanneer je elke dag de correcte hoeveelheid SPF op je gezicht smeert ben je natuurlijk zó door je product heen. Inmiddels is mijn Clay And Glow sunscreen dus helemaal op en gebruik ik nu al een tijdje de Shiseido Urban Environment Age Defense Shield SPF30.


Je zou kunnen zeggen dat het een zonnebrandcrème voor het gezicht is, maar daarmee doe je dit product eigenlijk tekort. Het is namelijk veel meer dan enkel een zonbeschermingsproduct. De formule bevat zoveel goede ingrediënten (en een speciale, nieuwe technologie) dat het ook als een skincare product gezien kan worden.

De verpakking


Voordat ik verder ga over de formule en technologie, eerst even de verpakking. Die is lekker compact en ligt lekker in de hand en kan dus gemakkelijk meegenomen worden in je tas of broekzak. Handig voor on-the-go! De witte flacon met knaloranje letters ziet er leuk en fris uit en valt goed op tussen de rest van je toiletspullen.

Er zit een knikkertje in de flacon en voor elk gebruik moet je de flacon even flink heen en weer schudden. Zo wordt de textuur luchtiger en kan het gemakkelijker door de huid wordt opgenomen, zonder een vettig of plakkerig laagje achter te laten.


De flacon heeft geen pompje, maar een tuutje (noem je dat zo?). De formule is namelijk erg dun, zoals een fluïde, en kan zo gemakkelijk uit de flacon worden geknepen.

De textuur


De correcte hoeveelheid SPF voor het gezicht is 1/4 theelepel (=1.25 ml) product, wat min of meer gelijk staat aan ‘2 vingers’. Hoewel de textuur vrij dun is lukt het me toch heel goed om 2 lijntjes van het product op mijn vingers te leggen. Wat afmeten betreft gaat dit dus hartstikke goed.

De formule bevat zinkoxide, dat is een fysische zonnefilter die als ware een schild over je huid heen legt en de UV-stralen wegkaatst. Het nadeel van zinkoxide is dat het een witte waas achterlaat op de huid. Deze formule is echter een beetje getint, ik zou de kleur abrikooskleurig of beige noemen, waardoor dat witte waasje uitblijft. Zelfs op mijn getinte huid laat het geen witte waas achter.

Op de huid


Door de dunne, waterige textuur verdeelt deze zonnebrandcrème erg gemakkelijk over mijn huid en wordt het ook supersnel opgenomen. Mijn huid voelt erna (extreem!) zacht en gehydrateerd aan.


De formule bevat geen olie, voelt niet plakkerig aan en laat ook geen ‘glow’ achter (zoals chemische zonnefilters vaak wel doen). Mijn huid ziet er eerder wat matter en egaler uit na gebruik. Omdat ik nog wel eens last heb van een glanzende T-zone vind ik dit een hele fijne bijkomstigheid. Ook gedurende de dag gaat mijn gezicht niet overmatig glanzen van deze zonnebrandcrème.


Breng ik er make-up over aan dan gaat dat goed. Foundation gaat niet rullen, kan ik zonder problemen en juist mooi egaal aanbrengen. Mijn make-up blijft de gehele dag goed zitten, zonder overmatige glans. Dit doet dus ook meteen prima dienst als primer.

Ingrediëntenlijst;


Zoals ik eerder al aangaf is de term ‘zonnebrandcrème’ eigenlijk niet toereikend voor dit product. De Shiseido Urban Environment Age Defense Shield SPF30 is namelijk zoveel meer dan dat. Het is echt een skincare/zonnebescherming hybride, want de formule bestaat voor 50% uit huidverzorgende ingrediënten, waaronder hyaluronzuur.

Ook bevat de formule natuurlijke extracten die rijk zijn aan anti-oxidanten, zoals cameliablad en mangosteen, bedoeld om lijntjes en rimpels te verminderen. Deze formule beschermt je huid dus niet alleen tegen UV-straling, maar heeft tegelijkertijd een anti-ageing en hydraterende werking. Het extract pioenrooswortel is toegevoegd om overmatig talg tegen te gaan. Vandaar ook die mooie matte finish.

Spirulina Energy Essence

Wisten jullie dat Shiseido in 1915 al begon met de eerste onderzoeken naar UV-bescherming en in 1923 hun eerste zonbescherming op de markt bracht? Dat is bijna 100 jaar geleden. Ik had echt geen idee dat dit merk zich al zo lang hiermee bezig hield. Ik bedoel, ik kom uit een een tijd waarin je (stiekem) met citroensap in je haar en olijfolie op je huid vol in de zon ging bakken en dat was in 1999. Inmiddels weten we beter, THANK GOD, maar ik heb het idee dat we de laatste 10 jaar pas écht zijn gaan snappen hoe belangrijk het is om ons te beschermen tegen de zon. Toch is Shiseido al langer dan een eeuw bezig met onderzoeken en met deze jarenlange ervaring en kennis hebben zij een revolutionaire innovatie gedaan: Spirulina Energy Essence.


Spirulina is een blauwgroene alg met een uniek fotosynthese systeem. Deze alg wordt aan een hoge mate van UV-straling blootgesteld en heeft het uitzonderlijke vermogen om de zonne-energie te vangen en om te zetten naar positieve effecten. Dit vermogen was de grote inspiratiebron voor het laboratorium van Shiseido en hiermee hebben zij het Spirulina Energy Essence ontwikkeld, een duo van zowel een spirulina extract als een UV-converterend bestanddeel.

Wat dit bestandsdeel precies is, kan ik nergens vinden, dus ik neem aan dat dit hun ‘secret ingredient’ is waar ze nog patent voor moeten krijgen. Wat het bestandsdeel in elk geval doet is de straling die de huid bereikt omzetten naar een gunstige lichtvorm die juist huidverouderende factoren tegengaat. Dit klinkt echt een beetje hocus pocus allemaal, maar tegenwoordig kun je ook maskers kopen met rood LED-licht en infrarood licht dat bedoeld is om rimpels mee te verminderen. Ik kan me er dus iets bij voorstellen, ook al blijft Shiseido een beetje vaag over de exacte technologie.

Hoe dan ook, alle testpersonen (136 stuks) claimen na 4 weken gebruik dat zichtbare lijntjes en rimpels zijn verminderd terwijl de hydratatie, veerkracht en stralende gloed is toegenomen.

Eindoordeel

Ik heb hyperpigmentatie op vooral mijn wangen en ben daarom trouw elke dag aan het smeren met SPF omdat ik de vlekken niet erger wil maken. Als ik dan tegelijkertijd mijn huid verzorg met hydraterende en anti-ageing ingrediënten terwijl het mijn shine ook nog eens onder controle houdt, dan heb je me. Ik kan dus niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben over dit product.

Pluspunten
+ dunne textuur die gemakkelijk verdeelt over de huid
+ trekt razend snel in
+ laat geen witte waas achter
+ voelt niet plakkerig aan
+ hydrateert mijn huid en laat het heel zacht aanvoelen
+ houdt mijn huid de gehele dag mooi mat
+ werkt prima in combinatie met make-up (gaat niet rullen)
+ beschermt met SPF30 via fysische filter
+ bevat natuurlijke extracten en het Spirulina Energy Essence dat op langere termijn huidveroudering tegengaat

Minpunten
– de prijs

Prijs & verkrijgbaarheid

Shiseido Urban Environment Age Defense oil-free SPF30 kost €40,- en bevat 30 ml. Zelf doe ik daar 3 weken mee, dus yes… it ain’t cheap. Maar nu is Shiseido bijvoorbeeld in de aanbieding bij Douglas en dan betaal je €31,60 wat alweer scheelt. En omdat dit een hybride is tussen zonnebescherming en skincare breng ik hierna geen dagcrème meer aan, wat natuurlijk ook scheelt. Goed, het kost wat, maar dan heb je ook wat. Want Shiseido is, zeker op het gebied van zonnebescherming, absoluut leading.

Wat vind je van dit product, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

74 Reacties

  1. Anna
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Waar ik dus benieuwd naar ben..
    Ik werk buiten (fietsbezorger), en smeer me altijd in met factor 50. De deobus van nivea. Ideaal. Als ik dat niet doe, verbrand ik levend. Maar ik word dus niet bruin. Heel bizar. Maar hoe zit dat dan met factors? Waar staan die nummers voor?

  2. Ling
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Als tiener was ik fan van Shiseido Pureness lijn. Hun compactpoeder deed mijn huid minder glimmen. Sinds ik naar de huidspecialist ben geweest voor mijn pigmentvlekken merk ik dat zonnebrand erg belangrijk is. Ik ga nooit de deur uit zonder. Elke 2 uur opnieuw aanbrengen. Ik heb een beetje obsessie voor zonnebrand en probeer graag verschillende merken uit. Geen witte waas en geen glimmende hoofd is belangrijk. Jouw review klinkt veelbelovend en zou ik ook graag willen proberen vooral vanwege mijn t-zone.

  3. Tamara
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Hier ben ik echt heel erg benieuwd naar. Mijn huid wordt heel snel vettig en glanzend, terwijl ik nu ook zonnebrand met een kleurtje heb. Leuk om die feitjes te lezen hierover. En dat jouw huid zoveel rustiger is en minder rimpels vertoont, maakt mij helemaal nieuwsgierig. 🤩

  4. Sylvia
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Klinkt als de beste zonnebrand voor je gezicht.. ik ben al tijden opzoek naar een goede zonnecreme
    De prijs is idd minder maar met mijn bijna 31 jaar wil ik wel beter voor mijn huid gaan zorgen de rimpels beginnen al te komen
    Helaas is de prijs wat minder
    Zou deze graag testen
    En wat schrijf je fijne blogs!!

  5. Bien
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Na het lezen van dit stuk ben ik heel benieuwd omdat je vertelt dat dit meer is dan een zonnecreme. Ik heb een getinte huid en heb altijd last van de witte waas en dat ik onwijs ga glimmen.

  6. Nathalie
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Lijkt me een handig product, en ik hou wel van het handtasformaat, dan kan ik regelmatig bijsmeren. En heb goeie ervaringen met Shiseido dus deze komt op mijn lijstje!

  7. Lysette
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Klinkt als een heel fijn zonbeschermingsproduct (en wat heb je het product uitgebreid gereviewed)! Ik heb nooit geweten dat je ‘zoveel’ product op het gezicht moet gebruiken, goed om te weten!

  8. Aïde
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Dit is wat ik zocht! Zo blij met deze review, eindelijk een zink zonnebescherming die niet wit uitslaat 🥳

  9. Manon Kornet-Kiewiet
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Oe echt gaan twijfelen om deze te proberen, inderdaad erg duur. Ik test nu Bondi Sands Face Lotion Fragrance Free SPF50+ omdat deze ook meer verzorgd dan de andere gezicht spf. Ook een aanrader om te testen.

  10. Selena
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Hier ben ik dus echt nieuwsgierig naar! Ik heb zelf een vette huid en vind een zonnebrand die de huid niet laat glimmen heel fijn. Deze komt dus op m’n wish list.

  11. Monique
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Shisheido is TOP!

  12. Mieke
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Klinkt interessant! Ik heb zowat hetzelfde huidtype als jou (wel een paar tintjes lichter 😉) en ik vind zonnecrème vaak te vet of glanzend. Dagcrème skip ik liever ook bij dit warme weer dus dan is zo een hybride formule ideaal! Nu even wachten op een promo 😆

  13. Karin
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Ik hou echt heel erg van shiseido producten!
    En inderdaad de zonbescherming is amazing!!

    Toen wij in Japan waren, lagen er in elk hotel shiseido producten… toen (5jaar geleden) deden ze daar al niet meer aan kleine wegwerp verpakkingen maar er hangen daar gewoon full size producten in de badkamer aan speciale haken!)
    En alles is er, om ge gezicht schoon te maken, shampoo maar ook toner of dag crème heb ik zelf gezien!

  14. Myr
    13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

    Het enigste wat ik mij dan afvraag is of je hier geen pukkels van krijgt. Als ik gewone zonnebrand op mijn gezicht smeer, is het de dag erna feest. Waardoor ik dan weer rare vlekjes/pigmentatie krijg.

    • Nicole
      13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

      Dit heb ik dus ook altijd. Pukkels na het smeren van zonnebrandcreme. In Nederland smeer ik tegenwoordig daarom alleen mijn neus nog maar in, maar wellicht is dit ook een goeie om eens te proberen!

  15. Nikki
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Wat fijn dat deze niet plakkerig is én goed kan met make-up! Die combo had ik tot nu toe nog niet gevonden 😊

    Denk je dat de getinte formule ook kan met een hele bleke huid? Of wordt het dan misschien te vlekkerig?

    In ieder geval bedankt voor je fijne, uitgebreide review!

  16. Nathalie
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Wauw klinkt als een topproduct, inderdaad het enige minpunt de prijs😬. Ik ga hem in ieder geval overwegen door deze blog!

  17. Talitha
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt goed!
    Lijkt me fijn spul om op m’n gezicht te smeren.
    Alleen jammer dat er zoveel microplastics inzitten :(
    #BTMB

  18. 12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt als een heel fijn product. En als de prijs het enige minpunt is… Het is ZO belangrijk om goed te smeren, ik vind het de prijs dan wel waard. Meestal heb je er niet veel van nodig en gaat 1 flesje best lang mee. Ik ga deze even onthouden, thnx voor dit!

    💗💗💗

  19. Laura
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Liefde voor dit merk! Ik weet nog dat mijn moeder vroeger veel Shiseido gebruikte (en Lancome). Dan stond ze zich op te maken met die mooie producten en daar keek ik als klein meisje enorm tegen op. Als volwassene ook inmiddels fan van Shiseido!

  20. Rachelle vleeshouwers
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt als een erg fijn product. Ik vind zonbescherming erg belangrijk maar zorgt er vaak voor dat mijn gezicht door de dag heen weer erg vet wordt. Mooi dat deze ook mat is!

  21. Fabiënne
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Ik heb zelf de stick van 50spf. Die heb ik ook wel nodig aangezien ik rossig ben en snel verband. Ik zou wel benieuwd zijn naar deze omdat de stick zeker in t begin wel wat vettig is op mijn huid. Ik ben benieuwd of deze ook verkrijgbaar is/wordt in 50spf. Want ik merk wel dat ik stukken minder last heb van mijn gezichtshuid met Shisheido!

  22. Melis
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Ikzelf vind skincare vaak erg lastig, vaak voelt het zwaar aan of plakt het enorm en ik vraag me vaker of ik het koop omdat ik t bij een ander heb gezien of omdat ik echt denk dat het een goed product is.. Van de reviews wat ik lees van jou vind ik het erg prettig dat je ook beschrijft wat er nou eigenlijk in zit en of dit “goed” is. Vooral met je achtergrond van je studie wat je hebt gedaan geeft mij dit wel een vertrouwd en fijn gevoel.

    • Sandra
      12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

      Jammer dat de prijs zo hoog is, maar ik zou het wel overwegen omdat het een 2 in 1 product is. Ik gebruik nu la roche posay anthelios, maar dat is alleen spf.

  23. Zoe
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Gebruik het zelf ook en het is echt een ontzettend fijn product! Kan ook zeker de blauwe lijn van shiseido zon aanraden, die zorgt voor extra bescherming wanneer deze in aanraking komt met water!

  24. Rita
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Goede review en het lijkt me een erg goed product. Iets om te onthouden.

  25. Donna
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt wel aantrekkelijk, want veel zonnebrandproducten vind ik toch vaak vettig op m’n gezicht. Of als ze mat zijn heb ik het gevoel dat het m’n huid juist uitdroogt.
    Ben wel benieuwd of het peachy kleurtje neutraal is bij mijn hele blanke huid.
    Wel jamer dat het geen spf50 is, wat ik toch wel nodig heb.
    Hopelijk kan ik in de winkel testen of er een sample van krijgen.

  26. Eefje
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Oeh, dit klinkt als een super fijn product! 🤗Vooral omdat het meer is dan alleen een zonnebrand, en dus een rijke skincare is. Heel benieuwd naar!

  27. Jade
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Meestal poeder ik het ook af na de zonnebrand omdat ik glim, ben nu echt wel benieuwd. Toch even de aanbiedingen in de gaten houden.

  28. Annemiek
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Fijne review! 😀 klinkt als een hele fijne bescherming tegen de zon.
    Ik zou m graag uitproberen komende vakantie, omdat ik 50 wordt in sept heb ik mezelf een week Canarische eilanden cadeau gedaan 💃🏻

    • Serena
      Auteur
      12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

      Wat heerlijk zeg, alvast een fijne verjaardag en vakantie gewenst! Ik ben ook van september (4). Dan word ik 38.

  29. Noa
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Lijkt me een top sunscreen. Idd een beetje jammer die hoge prijs, voor studenten zoals ik is dat toch wel een behoorlijke aankoop.. Ik ben wel erg benieuwd geworden naar de zonnebrand door deze review!

  30. Hilde
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Goede review en wat interessant om te lezen dat shiseido al zo lang bezig is met onderzoek naar uv straling!

    Lijkt me een prettig product voor mijn ietwat gevoelige gezichtshuid. Deze gaat op het lijstje!

  31. Iris
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Dol op Aziatische zonnebrand! Zoveel fijner dan die dikke ‘hollandse’ zonnebrand. Echter heb ik liever een SPF50, zeker in de zomer. Voor de winter lijkt me een SPF30 ook wel voldoende, al vind ik deze wel aan de prijs in vergelijking met andere Aziatische zonnebrand. Ik heb nu die populaire van Isntree en die is echt *chefskiss*

    • Serena
      Auteur
      12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

      Die wil ik ook nog graag testen! En de “viral” Shiseido doorzichtige stick die je nu veel op TikTok voorbij ziet komen. Die schijnt goed te zijn voor touch-ups over make-up.

  32. Farhana
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Mooie review weer ! Lijkt me echt een fijne spf voor m’n buitenlandse huidje, maar de prijs is wel erg jammer. Misschien probeer ik m een keer uit als ie in de aanbieding ergens komt. Wederom bedankt voor je eerlijke review ^^

  33. Eva
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Als ik “nano” zie staan op de ingrediëntenlijst, ben ik tijd een beetje huiverig. Is dat terecht of is die technologie inmiddels zo goed ontwikkeld dat het geen kwaad kan?
    Iemand die dit goed uit kan leggen?

  34. M
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Fijn artikel! Altijd op zoek naar een zonnebrand die goed beschermd tegen de hyperpigmentatie op mijn gezicht zonder dat mijn huid heel vet word en weer voor andere problemen zorgt. Fijn dat je het wetenschappelijk ook hebt uitgezocht. Ik ga ondanks de prijs deze zonnebrand wel kopen en gebruiken als dagcreme/zonnebrand in de zomer!

  35. Femke
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Door jouw review klinkt dit product echt veelbelovend. Ik gebruik nu een fluïde van Clarins, maar sinds mijn zwangerschappen ga ik daar ontzettend door glimmen. Geen idee wat het is, maar irritant is het wel ;-). Dit product klinkt heel fijn, ik ga hem eens op mijn potentiële ‘to buy’ lijstje zetten.

  36. Yvette
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt goed! Ideaal dat het meer is dan alleen een zonnebrand, anders blijf je laagjes smeren 🙈
    De prijs is idd wel pittig te noemen

  37. Liesl
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Altijd fijn om te lezen hoe jij zo’n zonnebrand ervaart. Zelf last van het zwangerschapsmasker en gevoelige huid dus durf niet alles te gebruiken. Zelf recentelijk la roche posay gehaald maar dat braaf smeren vind ik Ng lastig 🙃

  38. Marloes
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt goed! Ik ben zelf fan van de gezichtsfluïde van La Roche Possay, zelfde pluspunten, alleen minder een gezichtscrème.

  39. Vanessa
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Ziet er goed uit! Ik heb zelf ook last van de T-Zone, zeker nu tijdens mijn zwangerschap. Het lijkt wel erger geworden. De verpakking ziet er ook goed uit en lijkt makkelijk mee te nemen in je handtas. Hopelijk werkt het ook voor mijn huid.

  40. Nina Meijer
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt echt als een fijne spf! Ik ben momenteel 18+4 weken zwanger en smeer dagelijks braaf met mijn spf50 omdat ik bang ben dat ik melasma krijg. Echter vind ik mijn huidige totaal niet meer prettig en zit mijn make-up ook niet mooi hierdoor. Deze SPF klinkt naar mijn mening top! Alleen de prijs is een beetje jammer, maar je moet er iets voor over hebben he.
    Toch vind ik blogs lezen nog altijd het prettigst, noem me misschien ouderwets, maar ik vind dit gewoon leuk. Ik volg je al sinds 2010/2011 volgens mij en heb je blogs al die jaren met veel plezier gelezen! Stiekem hoop ik dat je ooit weer terugkomt met die €3,- challenge, dat was altijd zo leuk om te lezen! En je dr. Pepper kip is me altijd bijgebleven haha.

  41. Lieke
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    De zonverzorging van shiseido is zoo fijn. Vind het echt een ongewaardeerd merk. Het is dat mn portomonee het niet aan kan, maar deze klinkt ook echt mega fijn😍

  42. Fran
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Wat ik ook nog wou zeggen, is dat ik jouw artikelen altijd graag lees doordat je er zoveel extra info in zet over de ingrediënten etc. Ik leer altijd bij :D

  43. Carolien
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt als een fijne bescherming voor het gezicht, ik vind het echt een zoektocht naar een goede spf voor m’n gezicht die aan alle eisen voldoet haha.

  44. Fran
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt als een goeie aankoop wel! Ben benieuwd met dat het geen witte waas achterlaat of het reflecteert als je foto’s neemt met flits? Ik heb net mijn opleiding basis mua achter de rug en daar is er meerdere keren aangegeven dat spf reflecteert en dit voor bij bruidsmakeup te vermijden.

    • Serena
      Auteur
      12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

      Zal het meteen even testen.

      Ok, het ziet er ieeeeets lichter/grauwer uit op foto’s met flits maar vind het bijna nihil. Het is niet alsof m’n hoofd 10 tinten lichter is dan m’n lichaam.

  45. Julia
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt als een ideaal product! Snel voor m’n vakantie dan nog maar even naar de Douglas rennen en het dan volgende week in Frankrijk uitesten! Ben wel benieuwd of hier ook goedkopere dupes van gaan komen…

  46. Dominique
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Nice! Ik ben altijd op zoek naar niet een vettige spf voor het gezicht. Dit lijkt me een heerlijk product.

  47. Jane Kennedy
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Ow deze ga ik hoe dan ook proberen! Ben enorm fan van de shiseido waso shikulime, een witte creme die zich naar jouw huidskleur aanpast. Soort cc creme maar dan altijd een goede match en met matterend effect, al heb ik dat nu 30+ jr minder nodig;)
    Deze spf klinkt ook zeker het proberen waard en ben erg benieuwd!!

  48. Jacky
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Klinkt wel heel goed en vooral dat je eigenlijk na de SPF geen dagcrème meer hoeft op te doen. Met die warme, plakkerige dagen scheelt dat toch weer. Wel wat prijziger, maar wel weer een dubbele werking! Mooie foto’s trouwens! Zie bijna geen verschil met je spiegelreflex, erg mooi gemaakt!

  49. Catelijne
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Mooie verpakking voor een SPF. Ben zelf erg benieuwd naar die van Laroche Posay (gaat viral op TikTok 🙃)

    • Teresa
      13 juli 2022 / woensdag, 13 juli 2022

      Ik ben altijd op zoek naar een fijne zonnebescherming voor op mijn gezicht. Ik heb een hele lichte huidskleur en verbrand snel. Dit artikel maakte nogeens pijnlijk duidelijk dat ik stiekem te weinig smeer. Daar gaan we de komende tijd maar eens aan werken. Ik ben door het artikel erg nieuwsgierig geworden naar deze van Shiseido. Ik heb nog geen zonnebescherming ontdekt voor mijn gezicht waar ik 100% tevreden over ben, misschien is dit wel een match

  50. Hanneke
    12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

    Oké dit is echt een perfecte timing voor mijn vakantie en aangezien je zegt dat hij ook als primer prima kan ga ik zo direct maar eens mijn winkelmandje volgooien online hahaha geld moet rollen om rimpels weg te houden!

    • Linda
      12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

      Klinkt veelbelovend! Ik was net op zoek naar een nieuwe zonnebescherming voor deze zomer. Veel spf producten hebben tegenwoordig ook een “glow”, terwijl ik dit juist niet wil met een gecombineerde vette huid. Het is inderdaad prijziger vergeleken met andere drogisterij merken, maar als het goed beschermt, fijn aan voelt, niet plakt of vettig is en ook nog eens verzorgt, vind ik het het wel waard :)

      • Mart
        12 juli 2022 / dinsdag, 12 juli 2022

        Klinkt goed, alleen wel jammer dat hij niet in spf50 bestaat. Hij is trouwens nu met korting bij douglas 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *