(Re)view by Nena: Lady Speed Stick & tips

Er zijn aardig wat artikelen te vinden over transpireren en de zoektocht naar een goede deodorant. Zo heb ik die van mij al aardig gevonden en daar heb ik toen ook een uitgebreide review over geschreven. Toch merk ik dat mijn huid na een aantal weken/ maanden ‘gewend’ raakt aan een bepaalde deodorant (herkennen jullie dat?) en dan moet ik toch weer even overstappen op een andere deodorant.

Bron

De laatste tijd merkte ik dat het weer zo ver was, ik zweette weer een beetje door mijn deodorant heen… Niet zo erg, maar erg genoeg dat ik er zelf last van had. Het werd weer tijd voor een nieuwe deodorant. Een paar dagen later (alsof ze het wist) verraste Serena mij met DE Lady Speed Stick (uit Singapore!), jawel de veelbelovende deodorant die al een hele tijd op mijn wishlist stond! Zou deze deodorant zijn beloftes waarmaken?

Lady Speed Stick

Allereerst de verpakking en het gebruik. Ik vind het namelijk een pluspunt dat de deodorant vrij klein en plat is, zodat hij gemakkelijk mee gaat in mijn tas. De Stick is makkelijk omhoog te draaien en goed te doseren. Ik vind een stick sowieso de prettigste vorm van een deodorant. Ik heb altijd het idee dat dit beter zijn werk doet dan een spray, bovendien doe je erg lang met een deodorant in stick-vorm.

De beloftes…
De Lady Speed Stick belooft een 24-uurs bescherming en (overmatig) zweten tegen te gaan. Ik heb hem nu een aantal weken in gebruik en ik moet zeggen dat deze beloftes niet helemaal zijn uitgekomen. Ik merk in ieder geval niet dat het de hoeveelheid zweet heeft verminderd en 24-uur vind ik ook wat lang.

Is het dan een goede deodorant?
Dat zeker wel! Hij houdt me in ieder geval een lange werkdag fris en fruitig wat een gemiddelde andere deodorant niet lukt! 🙂 Nou moet ik wel zeggen dat ik elke dag een schoon shirtje aantrek en ‘s ochtends mijn oksels grondig was voordat ik de deodorant aanbreng (aan het einde van dit artikel beschrijf ik nog meer tips), maar hij werkt echt goed! Bovendien ben ik goed te spreken over de geur. Eigenlijk houd ik niet van sterke geuren in deodorant. Als je al een geurtje op hebt en ook nog iets in je haar, dan hoef je overdag niet OOK nog mijn deodorant te ruiken. Bij de Lady Speed Stick vind ik dat echter geen probleem. Ik moet zeggen dat er ontzettend veel verschillende soorten zijn en ik heb nu kennis gemaakt met Orchard Blossom, maar de een ruikt nog lekkerder dan dan de andere.

Dan nu een groot nadeel: Hij is niet (zomaar) in Nederland te koop! Er zijn wel een aantal webshops die de deodorant verkopen, maar dan kunnen er nog verzendkosten bovenop komen. Op Ebay is hij ook goed te vinden. Ik koop weleens wat via Ebay en dat bevalt me eigenlijk prima. De prijs van een Lady Speed Stick ligt ongeveer rond de €3,00 – €5,00. Meer moet je er dan ook echt niet aan uitgeven!

Aanvullende anti-zweet tips
Naast het gebruiken van een goede deodorant is het ook handig om rekening te houden met een aantal zaken. Hieronder heb ik nog wat aanvullende anti-zweet tips voor jullie verzameld. De meeste zijn uit eigen ervaring, want ik ben wat dit betreft (helaas) toch wel een pro op dit gebied 😉

Kleding
Let op het materiaal van je kleding, koop liever geen kleding waar acryl in verwerkt zit. Kleding van stoffen als katoen, linnen, wol, zijde en andere natuurlijke materialen zijn lekker luchtig en hierin zal je minder snel zweten. Draag liever geen kleding van stoffen als acryl, nylon, polyamide, polyester, viscose en synthetische (plastic) materialen omdat dit de kans op zweten vergroot. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen is dit de richtlijn. Draag je toch liever synthetische kleding dan is het aan te raden er een dun katoenen shirtje onder te dragen.

Verder is het handig om ervoor te zorgen dat je kleding niet te strak zit, draag juist lekker luchtig. Denk ook aan de kleur van je shirtjes. Zweetvlekken vallen meer op in rood, blauw of grijs, maar minder in wit of zwart. Vooral grijs is echt killing wanneer je veel zweet! En, als je vrij snel zweet, trek dan elke dag een schoon T-shirt, hemd of truitje aan.  Zorg ervoor dat je een extra shirtje bij je hebt (desnoods dezelfde), zodat je je even kunt omkleden wanneer het nodig is (better safe than sorry!).

Trouwens, soms blijft een zweetgeur echt in je kleding zitten. Wanneer je het vers uit de was aantrekt zal het shirtje toch weer naar zweet gaan ruiken. Was je kleding eens met een scheut azijn in het wasverzachter vakje, dit haalt de muffe/ zweet geurtjes uit je kleding. Krijg je de zweetgeur echt niet meer uit je kleding (of komt hij zelfs al vrij tijdens het strijken), dan wordt het tijd om een nieuw shirt te kopen….


Bron

Heb je iets aangetrokken dat zweetvlekken duidelijk toont en komt dat net niet goed uit? Als noodoplossing kan je inlegkruisjes (jawel, inlegkruisjes!) bevestigen onder je oksels, ze zullen al het vocht absorberen. Wel goed vastplakken aan de binnenkant van je mouw. Dit is een goedkopere oplossing dan okselpads, hoewel die ook verkrijgbaar zijn zoals de afbeelding hierboven.

Voeding
Veel mensen weten het niet, maar voeding kan ook wel degelijk een invloed hebben op de geur die jij onder je oksels afscheidt. Let dus op wat je eet, gekruid eten met bijvoorbeeld knoflook/ uien/ sterke specerijen verergeren de zweetgeur. Producten waar cafeïne inzit, zoals koffie en cola, verergeren het zweten. Ook sigaretten en alcohol bevorderen de werking van de zweetklieren. Het verhoogt namelijk je hartslag, terwijl je lichaam graag verkoeling zoekt door te zweten. Niet (te veel) gebruiken dus! Of gewoon niet.

Hygiene
Breng deodorant aan op een gereinigde huid. Als het kwaad al geschied is, heeft het weinig zin om nog wat deodorant op je kleding of onder je oksels te gebruiken. Toch al gaan zweten? Verfris je oksels eventjes met water en zeep in de loop van de dag. Was je oksels minstens ’s ochtends & ’s avonds met een milde zeep. Bacteriën die de zweetgeur veroorzaken blijven beter ‘plakken’ aan okselhaartjes, dus onthaar je oksels. Met gladde, onthaarde oksels geef je bacteriën minder kans om zich te verzamelen en daardoor zal je minder snel ‘ruiken’.

Verbeter je conditie
Als je snel buiten adem bent na een lichamelijk inspanning, kan dit duiden op een slechte conditie. Hierdoor zweet je ook sneller. Door je conditie te verbeteren, zul je ook minder snel zweten. En het is sowieso goed voor je lichaam en gezondheid! Win-win.

No stress, no sweat!
Emoties als angst en stress wakkeren de productie van transpiratie behoorlijk aan. Vermijd dus stress. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar met sporten kom je al een heel eind in de goede richting. Als het goed is, ga je er behoorlijk door zweten en verbetert het je conditie. Daardoor wordt je hartslag weer lager en zweet je minder (snel).

Wanneer niets helpt…
Misschien ben jij één van die personen die last heeft van overmatig zweten, oftewel hyperhidrosis. Dan maakt het niet uit of het buiten vriest of dooit, zweten doe je toch wel. Een bezoekje aan de huisarts kan in dit geval uitkomst bieden. Laat je doorverwijzen naar een specialist. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden om je te laten opereren of je kan gebruik maken van botoxbehandelingen.

Dit waren mijn tips! Misschien wist je al het een en ander, maar hopelijk staan er toch nog wat tips tussen waar je iets aan hebt 😉 Mocht je nog meer tips weten en ze willen delen (graag!), deel ze dan in de comments.

Wat zijn jullie ervaringen met de Lady Speed Stick? Of staat hij nog altijd op je wishlist? En passen jullie ook regelmatig (een aantal) van bovenstaande tips toe? Vermijd je bijvoorbeeld ook liever acryl in kleding (net als ik)?

Liefs, Nena

Dit is mijn Twitter en volg me ook op Instagram via @nenaburger

 

Volg:

88 Reacties

 1. helena
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  De Therme roller gebruik ik, en hij is ge-wel-dig!! Anderhalve dag hoef ik niet bij te rollen en de zweetgeur is totaal gemaskeerd. Hij is ook nog eens geurloos en gaat irritatie tegen. Zweten doe ik echter niet minder, maar dat heb ik bij elke deo.

 2. Suzanne
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik was al een tijdje op zoek naar iets als okselpads om naast m’n deoderant te gebruiken, en het idee van inlegkruisjes had ik zelf nooit bedacht! Het kan natuurlijk lang niet bij alle shirts, maar op die paar waarbij het kan, gebruik ik het nu graag. Soms knip ik het ook nog wat bij, zodat het wat beter past, maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur. Heel erg bedankt voor dit artikel en de geweldige tips!!

 3. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  ik heb jammer genoeg last van hyperhidrosis ik heb echt con-stant zweethanden en voeten. (en oksel etc)

 4. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik heb door de jaren heen al zoooo veel geprobeerd. Ik zweet altijd. Moet om de paar weken van deo wisselen. Rexona en FA werken het ‘best’. Okselpads vind ik soms wel handy. Kleding wassen met azijn helpt echt!

 5. Jildou
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik ben op dit moment in Amerika, en ik heb de Lady Speed Stick gekocht bij Wal Mart ($2!) omdat ik er overal over lees en hem dus wilde proberen. 😉

  Ik moet zeggen: een prima deo, ruikt heerlijk, MAAR… hij laat wel witte strepen achter op donkere kleding! Zooo irritant! Dus, als je donkere kleding gaat aantrekken zou ik eerst de kleding aantrekken en dan de doe pas opdoen. (If this makes sense!)

 6. Arijana
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik zweet gelukkig niet veel ,en mijn zweet stinkt ook niet zo erg als bij sommige mensen. Maar ik merk wel dat ik meer zweet als ik een blazer aanheb.

 7. Angela
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik ga volgende week naar Italië.. Is hij daar te koop?? 🙂 xxx

  • 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Dat wou ik ook vragen, heb al op internet gezocht maar kon het niet vinden. Vorig jaar was ik in Hongarije en Tsjechie en daar hadden ze het wel, maar ben inmiddels door mijn voorraadje heen. Weet iemand of ze in Italie te koop zijn?

 8. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Lijkt me echt een fijne deo, jammer dat het niet in Nederland te koop is

 9. Simone
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Je schrijft dat de Lady Speedsticks via een paar webshops te koop zijn. Ik heb ze online, buiten EBay om, nog niet kunnen vinden.

  Kun je wat webshops noemen?

 10. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Het lijkt me een fijne deo, alleen jammer dat hij niet hier verkrijgbaar is. Je tips zijn erg handig, vooral van de azijn!!

 11. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Die stick wil ik zó graag proberen! Ik hoor er eigenlijk altijd goede dingen over en sommige kunnen niet meer zonder! Waarom komt dit niet gewoon naar NL ? 🙁

 12. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Hahah dat laatste plaatje is echt grappig!
  Hahaha

  Ik wil ook die speedstick wel eens proberen!

  Hoor er zoveel goeds over!

 13. Nina
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Handige review & tips!! Waar kan je zo’n lady speedstick kopen in bijvoorbeeld Amerika? En is er ook een mannenversie van? Liefs!

 14. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Handige tips! Gelukkig zweet ik niet zoveel. Een beetje deodorant doet al voldoende. Ik heb dus ook nog nooit de Lady Speedstick gebruikt. Klinkt wel als een goed product!

 15. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Super leuk artikel zeg! En haha, die foto van Nadal!

 16. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik heb er een paar meegenomen uit Amerika, ik snap de ‘hype’ niet helemaal maar vind hem wel fijn.

 17. Marloes
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Mijn ervaring is juist dat hoe meer ik sport en hoe fitter ik word, hoe meer ik zweet in het dagelijks leven. Net alsof het motortjes snel aangaat. Eerder werd mijn hoofd gewoon heel rood bij het fietsen, nu zweet ik me de krampen. Terwijl mijn conditie nog nooit zo goed is geweest.

 18. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik ben best wel benieuwd geworden naar die deo. Al zoveel goeds over gehoord…

 19. Gentle
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik hoop dat de deo ook in Nederland verkocht gaat worden in de toekomst. Dan zou ik hem zeker eens uitproberen!
  (Ik had nog een ander vraagje, toen Serena naar Singapore ging kocht je zo’n ontharingscreme voor de bikinilijn via een site. Werkte die goed? Ook voor mensen die nooit hun bikinilijn hebben geharst?)

 20. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Bij mij werk dove original erg goed

 21. marielle
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Gebruik al jaren de antiperspirant roller deo van therme. Heel fijn, ik smeer hem s ochtends op en hoef de rest van de dag ook niet weer… tenzij het echt heel warm is.

 22. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  OMG poor Nadal in the last photo hahaha 😀 Thats funny! Well I think my favourite brand is Rexona, thanks to the 2+1 offers I always have a lot at home 😀

 23. Manon
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Je conditie verbeteren met als gevolg dat je minder snel zult zweten klopt niet helemaal. Het zit namelijk in principe zo dat als je meer sport, dat je ook meer zweetklieren aanmaakt. Zit verder nog een heel verhaal achter maar om maar een voorbeeld te noemen: ik sport me een ongeluk en zweet er echt niet minder door.

 24. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Goede tips! Ik merk ook dat ik veel sneller zweet in kleding van synthetische stoffen. Dat probeer ik dus ook te vermijden. Iets anders waar ik altijd rekening mee houd, vooral in de zomer: mouwtjes. In de zomer draag ik eigenlijk altijd mouwloze shirts en (als het nodig is) een loszittend vest. Scheelt weer in zweetplekken!

  Die Lady Speed Stick lijkt me trouwens een prettige deodorant, maar ik denk dat ik het toch maar bij mijn Dove Go Fresh cucumber & green tea roller houd (: Daar ben ik al jaren tevreden over!

 25. Iva
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  uhhhh betere conditie minder zweten? Niet mee eens. Mijn conditie is best wel heel erg goed (geef trainingen op sportschool) en ik zweet. En snel. En veel. De geur valt heel erg mee maar bij een kleine inspanning denkt mijn lichaam al: ‘Hey, dit kennen we, zweten!!’

  • Nena
   19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Het is goed dat je veel zweet wanneer je gaat sporten. Je lichaamstemperatuur stijgt door de inspanning en je lichaam moet die warmte kwijt. Als je een betere conditie hebt, wordt je hartslag (iets) lager bij dezelfde inspanning. Met als gevolg dat je minder snel zal zweten. Ik ben verder geen expert, want ik las verderop in de comments dat je ook meer zweetklieren zou aanmaken door het sporten…?!

 26. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Die stick zie ik vaak langskomen, maar ik koop hem liever niet online. Als ik ooit in een ander land ben en ik zie er een, dan koop ik hem daar wel. Over het zweten, ja hahaha, dat is iets waar ik ook veel van weet, helaas. Misschien komt het ook doordat ik nog in de puberteit zit, maar ik heb er vooral inderdaad last van als ik de verkeerde soort stof aan heb. Gelukkig heb ik wel altijd deo bij me, just in case.

 27. Barbara
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Wat een fijne tips, ik ben zelf een trouwe gebruiker van Lady Speed Stick. Ik vroeg me af, als je azijn bij de was moet doen tegen geurtjes, gaat het dan om schoonmaak-azijn of eet-azijn? Of verschillen die eigenlijk niet?

  • Nena
   19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Ik gebruik zelf altijd schoonmaak azijn (ook voor het ontkalken van mijn waterkoker). Wat precies het verschil is tussen die twee zou ik zo even niet weten.

   • HCN
    19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

    Ik denk een hogere zuurgraad bij schoonmaakazijn, of zeg ik nu iets raars?

    Zelf was ik mijn kleren met wasmiddel en een scheutje keukenazijn en mijn spijkerbroeken alleen met azijn. Dan blijven de kleuren langer mooi!

 28. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  De Lady Speed Stick lijkt me echt heel goed, die wil ik ook altijd nog graag proberen! Goede tips geef je trouwens, sommige dingen wist ik echt nog niet en waren voor mij dus nieuw.

 29. Inez
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik probeerde een keer die antitransparant van Rexona (die waarmee je ondergegooid wordt door reclame). Ik had nooit verwacht dat hij mijn redding zou zijn. De geur is helemaal verdwenen! Ik heb hem al aan meerdere vriendinnen aanbevolen. Ook zij zijn erg tevreden!

  • Nena
   19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Dat is een tijd lang ook een favoriet van mij geweest, prima deo!

 30. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik ga die deo in New York toch eens proberen en eventueel een voorraadje inslaan :p Klinkt veelbelovend.

 31. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Oja lady speedstick! Voor mij de beste deo die er bestaat. Ik ben iemand die best zweet, met deze deo heb ik daar een stuk minder last van.

 32. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Mijn favo deo! In november heb ik er een paar meegenomen uit Amerika en ik ben nu nog steeds bezig met mijn eerste stick. Ze gaan dus ook super lang mee. Verder heb ik gemerkt in Rome (waar het toen 44 graden was) dat ik overal zweette behalve onder mijn oksels en stinken al helemaal niet.

  Ik ben dus fan! Wacht… Groupie!

  • Laura
   19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Ik heb m in Turkije gekocht, en ik had hetzelfde als britt ik zweette overal maar niet onder mijn oksels!

 33. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik ben gezegend met een paar droge okseltjes.
  Elke deo roller doet zijn werk prima (sprays dan weer niet) bij mij.

  Maar ik zweet dan weer heel erg op mijn rug.
  Het klinkt gek maar het is echt waar.
  Al vriest het buiten -30 mijn rug is nat,
  Het schijnt niet te ruiken maar ik spuit altijd voor de zekerheid met een deospray over mijn rug.

 34. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Deze deo wil ik ook al lang eens uitproberen. Maar zoals je zelf aangeeft zijn ze hier niet makkelijk te verkrijgen. Wat erg jammer is. Zal ze op mijn wishlist voor de States moeten zetten hé. 🙂

  Fijne dag nog!

 35. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik hoop dat ik die stick nog een keer tegenkom, want hij lijkt me erg fijn.
  Ik ben niet zo’n overmatige zweter, gelukkig maar:)

 36. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Handige tips! Ik zweet niet zoveel, maar ik merk wel dat ik inderdaad met synthetische stoffen aan sneller ga zweten.

 37. Shirley
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Een vriendin van mij zweet altijd heeel erg. Ze doet altijd antibactiriele gel op haar oksels en dit werkt erg goed zegt ze. Bij de bodyshop hebben zie die gel met geurtjes!

  (of t ook goed is weet ik niet?? er zit natuurlijk heeel veel alcohol in die gel)

 38. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik vind vooral je tips handig! Alhoewel sommige plaatjes echt vies zijn haha en ik nu ondertussen zit te ontbijten… lol

 39. E.
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Gister zo stupid geweest om snel even te verfrissen met playboy deo. Brandende oksels als resultaat. Ik vind Rexona Aloevera erg fijn omdat hij mild is maar toch absorbeert.
  ‘later als ik groot ben’ ga ik botox nemen of mijn zweetklieren laten verwijderen. Sowieso.

 40. Ginny
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik merk nu eigenlijk pas dat ik, die veel klaagt over allerlei uiterlijkheden (pukkels, haargroei, trage stofwisseling, putjes in m’n benem, grote voeten met veel eelt, huidaandoeningen en weet ik veel wat) met een ding heel blij mag zijn: ik heb gewoon echt geen last van stinkzweet in het dagelijks leven, terwijl ik supergoed zweet bik het sporten.

  Viscose is trouwens mijn lievelingstextiel, juist omdat het wel van natuurlijke vezels is gemaakt. Het is natuurlijk wel bewerkt, maar komt wel van levend materiaal.

 41. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik vind het een hele fijne anti transpirant maar ik vind een echt nadeel als je per ongelijk een paar pluisjes onder je oksel hebt van je truitje dan plakt het er direct aan vast.

  • Eva
   19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Dat heb ik ook ALTIJD, van die pluisjes onder je oksel! Echt heeeel irritant , want aangezien ik vaak zwart draag/een zwart hempje of shirtje onder mijn kleding draag , lijken die zwarte pluisjes dan net okselhaar… Echt heel vies 🙁 iemand tips?

   • Arijana
    19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

    Dat heb ik ook altijd ! Terwijl je gewoon gladde oksels hebt ,super irritant !

 42. Caroline
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ik heb een andere speed stick, de invisible dry, en in 30 jaar deo-gebruik nooit een betere gehad. Misschien die eens proberen?
  Goede tips, je kunt naast een deo ook nog veel zelf doen.

  • Nena
   19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Zodra ik hem vind in het buitenland koop ik gelijk een paar verschillende 🙂

 43. 19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Ben echt benieuwd naar die stick 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *