Review: Burberry Body Tender, Acqua di Gioia eau fraiche en Trussardi Delicate Rose

In het voorjaar worden er altijd heerlijke, lichte parfums uitgebracht. Van die frisse, fruitige geuren waarvan je meteen wegdroomt naar dromerige tuinen, zonnige parken, paraderen langs de boulevard en verre stranden. Voor de mensen die gek zijn op fruity florals en aquaparfums is het voorjaar dan ook dé tijd om nieuwe parfums te besnuffelen en aan te schaffen. Ben je meer van de wat zwaardere, kruidige parfums dan is het najaar jouw periode om dit te doen.

Zelf ben ik dol op fruity florals, dus jullie kunnen je voorstellen dat de geuren die ik vandaag zal gaan reviewen helemaal mijn ding zijn. Van de drie parfums is er zelfs één een absoluut nieuwe favoriet.

lieflijke geuren_01 lieflijke geuren_09Acqua di Gioia eau fraiche van Giorgio Armani
Wij vrouwen kunnen ons vast nog wel de sexy reclame herinneren met de knappe Acqua di Gio-man (dat lichaam!). Ik kan me nog herinneren dat ik de advertentie ui een blad had gescheurd en in mijn agenda had geplakt (we praten nu over mijn middelbare schooltijd). Jaren later in 2010 kwam er ook een vrouwelijke variant van deze aquafrisse geur op de markt, genaamd Aqua di Gioia. Dit voorjaar is er een variant op deze geur uitgebracht, Acqua di Gioia eau fraiche genaamd. Het is een frissere, lichtere versie van het origineel. Meer aqua en zachtere bloemenakkoorden.

acqua di gioia eau fraiche

Met een zacht briesje, een verfrissende douche en groene bladeren in het achterhoofd is Acqua di Gioia eau fraiche ontwikkeld. Een heldere, sprankelende aquageur die opent met de geur van verfrissende grapefruit, Primofiore citroen en mandarijn. Friszuur, fruitig en lekker opwekkend. Al snel vervliegen de citrusnoten en komen er zachte, delicate bloemen bij. Ylang-Ylang (kamperfoelie), jasmijn thee en jasmijn water geven de geur een zachte bloemengeur, maar de thee maakt het iets frisser en zwakt het zoete van de bloemen iets af. De basis bestaat uit de geur van warm cederhout, sensueel muskus en bruine suiker. Het geeft het geheel net iets meer warmte en ‘gezelligheid’ wat het frisse en koele uitstekend in balans breng

acqua di gioia eau fraiche armaniAcqua di Gioia eau fraiche is voor de vrouw die houdt van frisse, lichte en zachte geuren. Niet mierzoet, maar lichtelijk zoet door de geur van bloeiende bloemen. Delicaat, transparant en sprankelend, als een perfecte dag op het strand.  Aqua di Gioia eau fraiche is een eau de toilette. Een flacon van 50ml kost €54. De geuren van Giorgio Armani zijn verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen, parfumerieën en luxe drogisterijen.

Body Tender van Burberry
In 2011 werd Burberry Body gelanceerd en sindsdien zijn er verschillende variaties op deze geur uitgebracht. Dit voorjaar is Burberry Body Tender op de markt gekomen, een frissere en delicatere versie van het origineel.

burberry body tenderBody Tender opent met fruitige noten van citroen, appel. perzik en absinth(!). Het is fruitig en fris, maar niet scherp zoals citrusgeuren soms kunnen zijn. Het hart bestaat uit tedere bloemengeuren, heel zacht en delicaat. Engelse roos, theebladeren en jasmijn maken de geur poederig zacht en vrouwelijk. De geur heeft naar mijn idee een hele ‘schone’ ondertoon, zoals verse was. Ook is de geur een beetje romig, door de cashmere-akkoorden, vanille, muskus en amber in de basis. Het geeft de geur meer diepte en warmte. Het is een zachte, poederige en schone geur, maar ondanks de zachte, delicate geurnoten is dit parfum toch goed aanwezig.

burberry body tender fragrance
Burberry Body Tender is een eau de toilette en verkrijgbaar in 35ml (€50), 60ml (€61) en 85ml (€76,25). De geuren van Burberry zijn verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen, parfumerieën en luxe drogisterijen.

Delicate Rose van Trussardi
Zoals altijd bewaar ik de beste voor het laatst, althans, Delicate Rose is echt mijn ding. Mijn absolute nieuwe favoriet! Ik ben dol op geuren met roos en muskus, dus het was wellicht een beetje voorspelbaar. Delicate Rose is een fruity floral. Het ruikt sprankelend, bruisend, maar tegelijkertijd ook zacht, clean en vrouwelijk. De basisnoten maken de geur onweerstaanbaar met warme, sensuele noten van diverse houtsoorten en muskus.

trussardi delicate rose perfumeDe meeste parfums worden onderverdeeld in fruity florals, dus om eerlijk te zijn lijken dit soort parfums vaak een beetje op elkaar. Delicate Rose heeft echter wat bijzondere topnoten, namelijk bamboe en de citrusvruchten yuzu en kumquat. Dit maakt de geur fris, sprankelend, zacht en puur. Het hart bestaat uit een goed waarneembare rozengeur, aangevuld met de knisperende frisheid van appels, zoete bloemengeuren van jasmijn en de lichte bloemengeuren van lotusbloem.

trussardi delicate rose fragranceWat de geur voor mij zo aantrekkelijk maakt is de combinatie van de bovenstaande geuren met de romige, sensuele basis. Ik ben dol op de combinatie van sandelhout en muskus, wat hier wordt gebruikt. Ook lichte houtsoorten en cederhout zijn van de partij, wat het parfum warm, uitnodigend en verleidelijk maakt.

trussardi delicate roseBij rozen denkt men al snel aan oubollige geuren, maar Trussardi Delicate Rose bewijst dat rozen ook prima passen in moderne parfums. Zeker in combinatie met sprankelende citrusvruchten en warme, sensuele basisnoten. Trussardi Delicate Rose is een eau de toilette en verkrijgbaar in 30ml (€39), 50ml (€56) en 100ml (€78). De geuren van Trussardi zijn verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen, parfumerieën en luxe drogisterijen.

lieflijke geuren_08BURBERRY BODY TENDER OF ACQUA DI GIOIA EAU FRAICHE WINNEN?
Delicate Rose heb ik toegevoegd aan mijn eigen stash, maar Burberry Body Tender en Giorgio Armani Aqua di Gioia eau fraiche stel ik graag ter beschikking voor een winactie. Je maakt kans op één van de twee parfums door de Beautylab Facebook pagina te liken en hieronder een comment achter te laten waarin je laat weten dat je meedoet en welke geur jouw voorkeur heeft. Over 3 dagen zoek ik een winnende comment uit die het betreffende parfum krijgt thuisgestuurd (winnares wordt gecontacteerd via email en zal vermeld worden op de Beautylab Facebook pagina). Ik ben benieuwd naar welke van deze parfums jullie het meest benieuwd zijn.

Houd je van afwisseling door in het voorjaar ook graag lichtere, sprankelende parfums te dragen of houd jij je liever vast aan één signature geur?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

187 Reacties

  1. Alice
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik hou van meer zachte geuren, dus Aqua di Gioia eau fraiche lijkt me heerlijk!

  2. 7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik doe mee! Acqua di Gioia eau fraiche van Giorgio Armani heeft mijn voorkeur ^^. Een frisse geur zou een goede aanvulling zijn op mijn stash. Ik houd ervan om parfums af te wisselen ^^.

  3. Kim
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Wat een geweldige foto’s bij dit artikel! De kwaliteit van je foto’s is altijd goed, maar deze zijn extra leuk door de bijpassende achtergrond.
    Ik doe graag mee met de winactie voor Burberry Body Tender

  4. Floortje Carlier
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Mijn voorkeur gaat uit naar Burberry body tender. Echt heerlijk!

  5. Gera
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik doe mee en Burberry Body Tender lijkt me echt een heerlijke geur!

  6. Myrthe
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Wauw, wat een SUPER mooie foto’s!

  7. Bianca
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik ga voor Burberry Body Tender.
    Zelf heb ik een paar jaar geleden burberry Body gekocht en ik ben heel erg benieuwd hoe de Burberry Body Tender ruikt.

  8. Bo
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ooh, heerlijke geurtjes!

    Ik doe mee en ga voor de: Acqua di Gioia eau fraiche van Giorgio Armani. Ik kies deze, omdat ik altijd de standaard Acqua di Gioia op heb en iedereen het een geurtje vindt wat goed bij me past, zou leuk zijn om er dus een zomerse variant op te hebben! :)

  9. Karina
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik laat bijna nooit comments achter maar wou even mijn complimenten over de foto’s geven, ze zijn echt heel mooi! Ik word vrolijk van de kleuren.

  10. inez
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Wow ! wat een mooie foto’s !
    En ik doe graag mee :) burberry body tender lijkt me wel een heel lekker geurtje.

  11. Jessica
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Wat een mooie review! Prachtige foto’s en duidelijke beschrijvingen.
    Mijn voorkeur gaat uit naar de geur Aqua di Gioia eau fraiche.
    Ik ben gek op bloemen geuren daar wordt ik helemaal vrolijk van.
    De beschrijving die je gemaakt hebt past precies bij mij dus ben ik erg nieuwsgierig naar deze geur!

    Liefs, Jessica

  12. betsy
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik doe graag mee! Meedoen is belangrijker dan winnen toch? Hoewel, in dit geval….
    Beide geuren spreken me aan, ik hou van zacht, fris, schoon, poederig. Ik laat me verrassen!

  13. Fanny
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik doe mee en ik ga voor Acqua di gioia eau fraiche, ben benieuwd naar dit frisse geurtje!

  14. Jasmijn van K
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik doe zeker mee! Aan de beschrijving te lezen lijkt aqua di gioa mij het lekkerst en die zou ik dan ook graag willen winnen! Xxx

  15. Joelle
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Oeh! Die Burberry Body klinkt wel heeel erg lekker! Kansje wagen dan maar! :)

  16. Agata
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    ik vind je parfum reviews altijd superleuk om te lezen, en hele mooie foto’s ook :) en ik doe graag mee voor Body Tender van Burberry :)

  17. Milou
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Mmm t luchtje van burberry lijkt me heerlijk. Die zou ik wel willen winnen ;)!

  18. Kim
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Leuke review! Maar vooral natuurlijk veel leuker om een parfum te winnen! Mijn acqua di gioia is sinds vorige week op en ik mis hem verschrikkelijk! Ik gebruik nu andere parfums met tegenzin.. En ik zou deze variant ook graag willen proberen want ik hou van fruitige lentegeuren! Vorig jaar had ik er spijt van dat ik die lentevariant niet kocht, dus deze ga ik zeker scoren! Ik kan nooit met acqua di gioia fout gaan, het is echt een all time fave voor mij!

  19. Anjana Raghoebier
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Aqua di gioia lijkt me een heerlijke geur. Alweer een gave winactie. Ik hoop dit heerlijke geur te winnen.

  20. K.R
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Hoi Serena,

    Ik ben beetje een nieuweling hier. Je blog vind ik ergg leuk om te lezen. Ik probeer wat meer into make up beauty etc. te komen, dagelijks dan..en het lezen van je blog maakt het wat makkelijker=) Ik lees zowel je nieuwe als oude posts vooral oude eigenlijk cause i have some catching up to do;) Ik heb je Facebook pagina ook geliked en met zoo veel commets hoop ik toch de Burberry Body Tender te winnen. Anyways, keep up the good work! :D

  21. Sylvana
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Ik doe mee! Burberry Body Tender i likey like :)) !

  22. Fay
    7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

    Oe leuk, ik doe mee! Ik heb al goede ervaringen met Burberry, dus daar zou ik voor gaan. Leuke reviews en ik ga zeker weten ook je favoriet eens bekijken, die lijkt me heerlijk! Keep up the good work! :)

  23. Marieke
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ik doe zeker mee :D burgers body tender is mijn favoriet! Ik zou deze super graag willen winnen

    • Marieke
      6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

      Burgers is natuurlijk burberry

  24. Carlijn
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Wauw, zo’n mooie foto’s!

  25. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    als ik zou winnen zou ik voor de Burberry Body Tender gaan. Ten eerste omdat de verpakking mij meer aanspreekt dan de ACQUA DI GIOIA EAU FRAICHE en ook dat naam vind ik beter dan de ACQUA DI GIOIA EAU FRAICHE. (yes namen en de verpakking raken mij haha). Hoe je de geuren beschrijft, denk ik toch dat de Body Tender meer mijn smaak is :)

  26. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Hmmm, klinken als heerlijke geuren. Super fijne review en prachtige foto’s! Zo leuk gedaan! De winactie sla ik even over dit keer!

  27. Petra
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Jaaaa ik doe mee! Ben errug benieuwd naar de Absinth-noot in de Body Tender geur van Burberry, dus die zou ik heel graag willen winnen! Dit in combi met vanille lijkt me echt heerlijk haha. Een beetje een idee van een lekker kroeg avondje waarbij je een quaranta y tres ofzoiets besteld. Een zoetig likeurtje wat zo lekker in je keel blijft hangen, mmm.
    Heb de beautylab facebook pagina gelijk geliked!

    • Petra
      6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

      Ik bedacht me net dat mijn facebook aangesloten staat bij mijn andere e-mailadres, dus die heb ik nu in het tekstvakje e-mail gezet (ipv mijn andere die er automatisch al staat), dat je wel weet dat ik dat ben :p

  28. julie
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ik doe graag mee voor burberry body tender! Ik heb een stash van 5 go-to geuren, afhankelijk van mijn bui, en daarbuiten flirt ik graag met samples. Als iets me echt verliefd maakt, dan breid ik mijn stash graag uit, maar ik ben wel selectief. En jouw omschrijving van body tender geeft me zeker lentevlinders in mijn buik! Maybe the start of a beautiful new romance?

  29. Ikram
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Leuke review :D Ik doe mee :) en ik kies voor Acqua di Gioia eau fraiche

  30. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Mooie foto’s en fijne review! Ik doe graag mee en als ik win zou ik burberry body tender willen winnen.

  31. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Burberry Body Tender klinkt echt als iets dat ik lekker zou vinden. Ik hou echt wel van frisse geuren!

  32. Lisette
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Jaaaaa ik doe mee! Ik zou super graag Acqua di Gioia eau fraiche willen winnen! De eerste Acqua di Gioia ooit mijn zusje cadeau gedaan en vervolgens het halve flesje zelf leeg gespoten, ben erg benieuwd naar deze nieuwe geur!

  33. Britt
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ik doe graag mee! Ik zou heel graag Body Tender van Burberry winnen. Ik vind de originele versie heel lekker ruiken, dus ik ben erg benieuwd naar deze geur. En aangezien parfum wel wat kost zou mijn portefeuille heel blij zijn mocht ik winnen ;)

  34. Carolien
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Graag doe ik mee!! Mijn voorkeur gaat uit naar Body Tender van Burberry, maar die andere klinkt ook als een erg lekker geurtje! XX C

  35. Hannah
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    De Burberry Body Tender lijkt mij echt heerlijk, ik zou erg graag mee willen doen aan de winactie! Daarbij wilde ik even zeggen dat jij van alle beautybloggers echt de beste geurbeschrijvingen geeft, wat ik heel knap vind!

  36. Emma
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    ooh leuk! Ik ben zo hard op zoek naar een lentegeurtje! maar hoe goed ik met kleur ben, zo slecht ben ik met geur.. vind het zo moeilijk om een geurtje te vinden dat bij me past! En, ik geef de voorkeur aan een signature-geurtje, ik vind dat dat iets toevoegt aan je persoonlijkheid :) al merk ik wel dat als je geuren afwisselt je ze beter blijft ruiken, en dat vind ik dan wel weer heel fijn… anyway, ik doe graag mee aan deze winactie! Ik ben het meest benieuwd naar Burberry Body Tender, apart flesje ook! liefsX

  37. kristel
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ik doe mee, ik ben vooral benieuwd naar burberry body tender.
    Dit lijkt mij een lekkere frisse geur!

  38. Bezig bijtje
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Wat een fijne review weer! Ik krijg meteen zin om naar de parfumerie te rennen! Ben vooral benieuwd naar het laatste geurtje van Trussardi. Dankjewel voor de tip!

  39. hannah
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ik doe mee! En mijn voorkeur is Acqua di Gioia, een lekkere frissen geur die lichtelijk zoet naar bloemen ruikt klinkt als muziek in de oren! Ik houdt van zoet, maar niet te & nu zeker de zomer er aan komt kan ik wel een lekkere frisse geur gebruiken :D
    Succes met uitzoeken. xxx

    • hannah
      6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

      haha let niet op die spelfouten :$

  40. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Wat een mooie foto’s serena!

  41. Elisa
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Oehhh ik doe mee! Body Tender van Burberry lijkt me suuuper fijn! Bring those Lente Kriebels babeehh!

  42. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ik ga voor ACQUA DI GIOIA , die lijkt me super lekker!

  43. Nienke.
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Oeh, Acqua di Gioia lijkt me na het lezen van de beschrijving erg lekker! Ik doe graag mee.

  44. Céline
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Oh wauw, acqua di gioia eau fraiche lijkt me heerlijk! Ik doe mee en zou het geweldig vinden om deze te winnen en m mijn signature geur van deze zomer te maken :D

  45. Eliza
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ik doe erg graag mee met deze winactie! :) Ik ben heel erg benieuwd naar Aqua di Gioia eau fraiche. Ik kreeg laasts bij de parfumerie een proefje van Aqua di Gioia Essenza en vond deze erg lekker dus ben heel benieuwd naar deze nieuwe variant! :)

  46. Linda
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Leuk ik doe mee! Ik ben heel benieuwd naar Acqua di Gioia eau fraiche van Giorgio Armani. Ik heb de Fb pagina geliked! (Linda de Zoete).

  47. iulia stamate
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ben benieuwd hoe ze in het echt ruiken. Ik doe graag mee.Mij lijkt de Acqua di Gioia een heerlijke geur.

  48. Anita de Groot
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    De Burberry Body Tender lijkt me echt te gek The Beat is ook al zo lekker van Burberry

  49. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Die flaconnen er mooi uit bij elkaar , burberry spreekt me het meeste aan :)

  50. Laura
    6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

    Ik doe mee en zou wel de Acqua di Gioia eau fraiche van Giorgio Armani willen proberen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *