Review: Action Sheet Masks

Toen ik zo enthousiast was over de sheet masks die ik elke avond gebruikte in Singapore riepen jullie massaal dat de Action ook sheet masks verkoopt. Per pak van 8 stuks betaal je €1,32 wat neerkomt op €0,17 per stuk terwijl de maskers uit Singapore in de sale nog op zo'n €1 kwamen. De maskers van Action zijn dus zo'n 6 keer goedkoper, maar goedkoop is soms ook wel eens duurkoop…

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over Action artikelen. Zoals jullie weten ben ik big fan van Hegron haarserum en ook de make-up is helemaal prima (zie mijn €7 make-up look). Maar ben ik ook zo te spreken over deze Onyx maskerdoekjes?

Het leuke aan sheet masks is dat je niet met je vingers hoeft te pruttelen in een papje en dat vervolgens moet uitsmeren over je gezicht. Sheet masks geven geen rommel en zijn zeer makkelijk in gebruik. Zo makkelijk, dat veel Aziaten het zelfs gewoon in het vliegtuig gebruiken! De meeste sheet masks die ik ken zijn per stuk verpakt, maar deze van Onyx zitten per 8 in een zakje.

Er zijn 3 soorten: Peeling, Verzorgend en Vochtinbrengend en Anti-aging.

De ingrediënten van Peeling:

Verzorgend en Vochtinbrengend:

Ingrediënten Verzorgend en Vochtinbrengend:

Anti-aging:

Ingrediënten Anti-aging:

Alleen het Peeling masker lijkt redelijk goede (werkzame) ingrediënten te bevatten, de andere twee maskers bestaan voornamelijk uit water, conserveermiddelen (parabenen) en parfum. Niet echt veelbelovend dus…

Wat je doet is het lipje aan de bovenkant lospeuteren zodat je er een masker uit kunt trekken:

Het masker zit er best creepy uit, eigenlijk! :)

Wat me meteen opviel was de droogheid van het masker. Die uit Singapore waren heel vochtig en echt doordrenkt met gel. Deze sheet was amper vochtig te noemen. Hij kleefde dan ook totaal niet goed op mijn gezicht en liet zelfs los. Helemaal niet fijn en niet wat een sheet mask hoort te doen! Ik bedacht me dat de bovenste misschien standaard wat droger zou zijn, dus pakte ik een nieuwe. Ook deze voelde heel droog aan, maar niet zo droog als de eerste. Toch was hij ook niet vochtig genoeg om goed te blijven plakken.

Hieronder zie je dat het masker aan alle kanten loslaat:

Ik pakte de derde. Toen ook deze nog erg droog aanvoelde bedacht ik me dat het misschien een beter plan was het masker tot een propje te maken en deze over mijn gezicht te wrijven. Op deze manier kwam er naar mijn idee meer 'gel' op mijn gezicht dan via de sheet mask. Door de gel werd mijn gezicht iets plakkerig. Dit liet ik 15 minuten intrekken en vervolgens spoelde ik het af.

Ik heb niet het gevoel dat deze sheet masks wat extra's hebben gedaan voor mijn huid. Ze blijven niet goed plakken waardoor de hele essentie van een sheet mask wegvalt. Ze mogen dan wel goedkoop zijn, ik vind het 10 x niets en zal ze niet meer gebruiken. Nou ja, misschien om mijn eigen sheet mask mee te maken (even drenken in fruitsap en dan op mijn gezicht leggen), maar niet zoals ze zijn. Misschien dat jij ze wel top vindt, maar vergeleken met de Aziatische sheet masks is dit echt heel droog en gewoon niet van goede kwaliteit. Jammer! I love Action, maar niet deze Onyx sheet masks, sorry!

Ik ben nog steeds op zoek naar goede sheet masks omdat mijn voorraadje uit Singapore inmiddels op is! Mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag. Bestellen via buitenlandse webshops is voor mij geen probleem, maar via een NL shop of in een winkel in NL zou natuurlijk makkelijker zijn. Zijn die van Montagne Jeunesse trouwens wel ok?

Until next time,

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

130 Reacties

  1. kim
    23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

    ik doe altijd een ei scheiden (het wit en t geel) en dan eerst het witte opkloppen tot het gaat bubbellen, dan één laagje van een tissue (dat je de tissue zeg maar uit elkaar haalt) het ei op je gezicht tussue e op en dan wachten tot het droog is dan heb je een soort peel of strip en dan het ei geel als masker op doen, afspoelen met KOUD water en je huid is super zacht en schoon

  2. 23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

    Ik kende deze maskertjes nog niet, toch een keertje proberen, maar dan van een ander merk.

  3. Judith
    23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

    Deze maskers zijn inderdaad niks. De vloeibare daarintegen van de action wel! Die zijn zo zalig, zeker het proberen waard!!!

  4. Valérie
    23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

    Oeh, I remember! Ik moest zo’n sheetmasker van montage jeunesse in het testpanel van de Girlz! (tijdschrift) doen. Inmiddels ook weer 6 à 7 jaar geleden! Als ik de foto’s van mezelf en mijn vriendinnen terugzie…. Oef, shame! Maar goed. Om antwoord te geven op je vraag… Volgens mij was het masker wel goed vochtig maar waterig. Ik heb een gevoelige, droge huid en daar was dit masker geen plezier voor. Ik was totaal niet happy. Maar ook hier geldt uiteraard; mijn huidsoort is dat van jou niet, dus proberen kan altijd! Leuk artikel :)
    Liefs,
    Valérie

  5. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    Ik heb deze maskers vorig jaar ook getest voor de blog, wat een troep zeg! Ze blijven inderdaad niet op je gezicht ‘plakken’ en zijn ook erg droog. Daarbij plakte de hele dag mijn gezicht nog, ook na het grondig af wassen van het masker

  6. Romy
    22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    Heey,
    ik heb ook een pakje met sheets van de action. Ik vind ze wel prettig, omdat ze zo makkelijk zijn. Je hebt gelijk dat ze niet heel erg veel doen. Mijn moeder heeft er ook eentje geprobeerd en zij vond het huid wel steviger aanvoelen zeg maar.
    Ik vind ze fijn om in bed op te doen en de creme te laten zitten.
    Trouwens een TIP!! zeg pakken met doekjes op de kop! dan zakt de vloeistof naar het doekje wat je er als eerste uit haalt. geen uigedroogde bovenkantjes meer.

  7. Faye
    22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    Je kunt allerlei sheetmasks bestellen via sunnanz.com.sg, ze verzenden naar nederland maar ik weet niet precies hoeveel de verzendskosten zijn, ik heb er zelf nog niet besteld maar ben het wel van plan. De maskers zijn veel goedkoper dan elders.

  8. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    Ik had ze een hele tijd terug ook gekocht, maar ben er ook niet tevreden over. Prut dingen!

  9. Meyke
    22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    Ik vind die van Montagne Jeunesse zeer OK!

  10. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    Ik heb toevallig gisteren nog een pakje gekocht. Wel grappig, maar het deed niks voor mijn huid, ik vond het er alleen maar creepy uitzien haha!

  11. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    Vind deze ook inderdaad niet fijn!

  12. 22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    idd. Ik ben altijd gewend aan me sheetmasks die ik koop uit HongKong. Deze van de action vind ik 10 x niks. Snap ook niet waarom iedereen zo enthousiast is over deze sheetmasks van de action want ze doen echt niks met je huid :’)

  13. ineke
    22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    je moet die oranje gebruiken die werken beter al lijkt dat niet zo door de ingredienten : )

  14. lily
    22 juli 2012 / zondag, 22 juli 2012

    ik had laatst een doordrenkt Aziatisch gezichtsmasker…gat-ver-damme! als iets smerig en creepy is, dan voldoen die maskers daar wel aan zeg XD zo’n aziatisch masker doet bij mij niks ( behalve dat het goedje een plakkerige laag achter laat dan ;) ) die Action maskers gebruik ik altijd als doekje, werkt prima voor mij !

  15. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Ik heb ze ook gehad, maar ik vind ze ook niet prettig.

  16. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Hey wat jammer nou, het masker wat ik heb gekregen Gold nog iets Sheet maks was ook aziatisch en erg fijn. Erg vochtig uit de verpakking, een overdaad aan voedende stoffen en liet mijn huid heel lekker zacht achter.

    Ik kreeg ze bij mijn BB cream bestelling, alleen ik zag ze nog niet te koop op die website.

  17. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Ik had deze maskers ook een tijd terug geprobeerd maar ze waren ook voor mijn huid geen succes. Het masker was te groot en uit verhouding en ik maar denken dat dit aan mijn gezicht lag. Maar het is dus echt zo…Haha.Ze doen gewoon echt niets voor je huid..Ik hou het lekker bij Koreaanse maskertjes^^

  18. Kejos
    21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Wat raar!!

    Ik gebruik deze al een hele tijd en bij mij zijn ze altijd nat genoeg om te laten kleven..

  19. Linda
    21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    niet goedkoop maar wel heel fijn zijn de sheetmasks van roc!

  20. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    okee die ga ik dus niet halen! :p

  21. Laura
    21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    De sheetmasks die ik gebruik zijn die van essence. Ik ben er zelf wel tevreden mee maar ik heb gewoon een normale huid. In de zomer kan ik ze wel niet gebruiken want dan is mijn huid redelijk vettig en dan vind ik niet dat ze echt helpen. Maar mischien dat je er iets aan hebt.

  22. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Ik schrok toch wel een beetje van die foto hoor haha :-)

  23. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Dan weten we in ieder geval dat we die uit de Action niet hoeven te kopen. ;)

    • jojo
      21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

      O dit was bij mij wel het geval.

      Vooral bij het peeling masker.

      Mij zijn ze dan ook goed bevallen

  24. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Jammer! Ik vind het masker ook echt scary haha!

    X

  25. jojo
    21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Je moet de restjes er ook niet afspoelen, de restjes moet je uitwrijfen.
    Staat op de verpakking

    • Serena
      21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

      welke restjes? het masker is zo droog dat er geen restjes achterblijven om uit te wrijven :(

  26. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Hmmm ik heb er hier nog één liggen van Essence. Misschien moet ik die eens uit gaan proberen :)

  27. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Jammer dat het niks is!

  28. Sara
    21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Hmm.. Geen goeie ervaring dus! Bij de iciparisxl hebben ze ook sheet masks! En ja, ze zijn jammer genoeg wel duurder. Ik geloof €7 per masker. Ze zijn verpakt in felle vrolijke kleurtjes en je hebt verschillende soorten. Ze zijn van WHEN en ik vind ze heel goed! Deze zitten ook goed vol met gel en wanneer je t ophebt, droogt de gel ook niet uit ofzo. Ik heb zelf de whenever you need to look beautiful en whenever you want a brighter skin. Beiden raad ik je echt aan! Succes met het zoeken, laat je weten welke je uiteindelijk ga kopen en hoe ze je bevallen?

  29. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Ik vond al dat die maskertjes zo droog waren en slecht blijven zitten, maar aangezien ik geen vergelijkingsmateriaal had, dacht ik dat het de bedoeling was.

  30. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Jammer! Ik had ook net de peeling sheet masks gekocht omdat die AHA zuren bevatten en dat dus eigenlijk beter is voor je huid om mee te peelen dan een mechanische scrub. Ik zal nog even verder moeten blijven zoeken dus! Echt moeilijk om in België of Nederland peelings met AHA of BHA zuren te vinden.

  31. 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

    Dan ben ik blij dat ik die sheet masks niet gekocht heb, want ik heb er wel aan zitten denken. Dank je wel voor de review.
    Ik vind de Onyx gezichtsmaskertjes wel heel fijn van de Action.

  32. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Ik heb deze ook een keertje gekocht maar heb idd ook niet het gevoel dat het iets doet voor mn huid. je voelt er niks van helaas :(

  33. Tamara
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    In een ver verleden ooit eens van Clinique gehad, die waren ook heerlijk doordrenkt…

  34. Ginny
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Meesterlijke foto’s

  35. Valerie
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Bij de Sephora hebben ze hele fijne. Het merk weet ik niet meer. Ik kan me wel herinneren dat ze duur zijn en er maar 3 in zitten. Maar ze zijn heerlijk.

  36. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Hm, ik heb er eens eentje getest, maar weet echt niet meer welk merk het was. Was in elk geval wel eentje uit het buitenland, en heel nat haha :)

  37. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Probeer de beauty friends maskers je kunt ze hier kopen:
    http://www.bbcreamshop.eu/

    Maar ebay heeft ze nog goedkoper! Love them

  38. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    De sheet masks van Neutrogena vind ik geweldig! Goed doordrenkt met gel en hydrateert de huid goed. Echt het proberen waard vind ik!

    • Serena
      20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

      waar kan je die dan kopen?

      • Poekiepoek
        23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

        Oa bij sasa.com.hk

  39. diana
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    De action porien strips zijn wel super (:

  40. Ilse
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Bij mij zijn ze echt super vochtig hoor? Misschien had je gewoon een slechte set. Das ook wel eens bij die poriestrips, dan zijn ze heel moeilijk om van het plastic af te halen. Ik vind ze heel erg fijn

    • Serena
      20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

      Ik weet niet, als ik de comments zo lees zijn er meer mensen die het niets vinden dus het lijkt eerder alsof jij geluk had dan dat ik net pech had..

  41. abby
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Ik vond de my beauty diary sheet maskertjes best fijn! helaas kan je die niet in nederland verkrijgen, misschien verkoopt sasa ze?

    • Angelique
      21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

      Bij Marbellilly.com hebben ze deze maskers. Is een Nederlandse webshop.

  42. Anita
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Uiteindelijk is goedkoop dus duurkoop.
    Het is jammer dat Roc hem niet meer in zijn assortiment heeft, die vond ik echt fijn.
    Deze was echt goed vochtig en redelijk qua prijs.
    Verder weet ik dat Lancaster het Express Lifting Sheet Mask heeft, maar meen dat deze eruit gaat.
    En verder heeft Shiseido (Japanse merk) zo’n soort masker het komt uit de Benefiance lijn en heet iets van Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask.
    Deze bestaat alleen uit 2 delen; het onderste gedeelte rond de mond, de tweede rond de ogen.
    Maar voor beide geld dat je voor deze merken (veel) meer betaald.

  43. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Jammer, ik had al eens van iemand gehoord dat ze niet zoo fantastisch zijn, dus besloot ik ze maar niet te kopen. Nu ben ik er zeker van dat ik die maar laat liggen ;) x Roos

  44. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Deze heb ik zelf ook een paar keer gehad, maar heb de zelfde mening als jou. Ze doen gewoon hun werk niet goed & zijn droog. Het is jammer, maar bij maskertjes koop ik zelf eigenlijk ook graag wat duurdere! (:

  45. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Deze lijken mij niet zo fijn, jammer :( x

  46. Jasmine
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Heel erg bedankt voor de informatie’

    ff tussen door ik las inplaats van sheet ‘scheet makser
    dus me vriendin en ik lagen helemaal dubbel van het lachen
    hahaha

    xJasmine

  47. Manwai
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    “My beauty diary masks” uit China, je kan die via http://www.sasa.com.hk bestellen.

  48. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Ik zat te denken om ze te kopen als ik met de vliegtuig ergens heen zou gaan maar nu niet meer. Dan hal ik het liefste een echt masker. :)

  49. Angelique
    20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    Ik bestel ze altijd bij bbcreamshop, zo fijn, kan niet meer zonder en heb altijd een voorraadje.

    • 21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

      Ja dat bedoel ik, deze shop, alleen ik heb vorige week nog gekeken en ik kon er geen meer betellen, op denk ik.

      • Angelique
        21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

        Ik heb net voor je gekeken en ze zijn er wel hoor, kijken onder kopje brands en zo vind je ze. Je hebt veel keuze uit diverse maskers en er staat ook bij iedere soort sheets waar het goed voor is. Succes.

  50. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

    haha..die foto’s.. jammer dat het niet werkt..