Philosophy – the Microdelivery triple-acid brightening peel

Zoals jullie weten maak ik er geen geheim van dat ik megafan ben van de producten van Philosophy (zie hier mijn Philosophy Skincare Routine), dus toen ik werd uitgenodigd voor een persevent waar een nieuw Philosophy product zou worden geïntroduceerd was ik dan ook super excited. Ik werd nóg enthousiaster toen ik las dat het om een nieuw soort Microdelivery peel ging, eentje die specifiek ontwikkeld was om pigmentatie en acné littekens te doen verminderen. Sounds like the perfect product for me!

The Microdelivery triple-acid brightening peel is anders dan de originele The Microdelivery Peel. Ten eerste bestaat deze peel niet uit twee delen, maar zit het product in 'pre-saturated' pads. Pads die van te voren zijn gedrenkt in de peel en per stuk zijn verpakt. Per doos krijg je 12 pads en omdat je 1 pad per week gebruikt kun je er dus 3 maanden mee doen.

Omdat de originele peel uit 2 stappen bestaat ben je er in totaal zo'n 3 minuten mee bezig. Met deze pads ben je echter in 30 seconden al klaar! Gewoon een kwestie van de pad uit het zakje halen, de pad over je gereinigde gezicht wrijven en klaar is kees. Niet te dicht bij de ogen, want hier is de huid heel gevoelig en zou deze peel kunnen irriteren. Na gebruik merk ik een beetje jeuk op mijn gezicht, hetzelfde gevoel heb ik wel eens eerder gehad na peels bij de huidtherapeut. Ik stoor me er niet aan, maar mocht je bang zijn dat je (gevoelige) huid er niet goed tegenkan, dan kun je je gezicht na 5 minuten afspoelen met lauwwarm water. De peel heeft zijn werk dan al gedaan, dus dat is verder niet erg. Ik houd er zelf wel van om het lekker te laten zitten, of het zo is weet ik niet, maar heb het gevoel dat het dan nog even 'nawerkt'.

De pads zijn echt een uitvinding! Ik vind deze manier heel erg handig omdat je – wanneer je op reis gaat – veel minder ruimte en gewicht kwijt bent in je koffer. Je hoeft niet bang te zijn voor lekkage en omdat het geen vloeibaar product is kan het zelfs mee in je handbagage. Verder kost deze peel je geen moeite, je bent er zo mee klaar. Easy!

Een ander groot verschil met deze triple-action brightening peel en de originele peel is het feit dat je bij de originele peel exfoliërt met scrubbende deeltjes (step 1) en bij deze peel niet. De originele peel is meer een fysische scrub (je voelt het scrubben) en de triple-action peel is puur exfolierend door de toegevoegde zuren.

Ingrediëntenlijst:

De zuren die het exfoliërende en brightening werk verrichten zijn Mandelic acid (amandelzuur), Glycolic acid (glycolzuur) en Phytic acid (fytinezuur).

Amandelzuur – het belangrijkste ingredient uit deze peel. Het is een alpha hydroxyl zuur (AHA) dat afkomstig is van bittere amandelen. Het heeft als voordeel dat het doet wat een AHA moet doen (helpt mee aan het verwijderen van dode huidcellen waardoor de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd), maar dan met minder kans op huidirritatie.

Fytinezuur – dit zuur wordt gewonnen uit fruit en granen en is een natuurlijke anti-oxidant. Fytinezuur blokkeert de vorming van melanine (het stofje verantwoordelijk voor o.a. onze huidkleur maar ook pigmentvlekken en acné littekens). Wil je meer lezen over melanine, klik dan hier. Door melanine te blokkeren helpt het de vorming van donkere pigmentvlekken en (acné) littekens en het helpt ook met het afbreken van melanine op de plekken waar het nodig is.

Glycolzuur – dit zuur wordt gemaakt uit suikerriet en komt van nature voor in fruit als fruitzuur. Glycolzuur heeft een exfolierend effect en maakt de huid zachter, gladder en stralender. Op den duur zorgt het voor verbetering van de huidtextuur en voor vermindering van rimpels en verkleuringen.

De unieke combinatie van bovenstaande 3 zuren zorgt er voor dat de huid wordt ontdaan van dode huidcellen en dat de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Het resulteert in een gladdere, stralende en zachtere huid die als nieuw aanvoelt. De combinatie is vooral ideaal voor mensen met:

 • huidverkleuring
 • pigmentatie
 • ongelijkmatige teint
 • littekens ten gevolge van acné
 • fijne lijntjes en rimpels

Omdat ik soms nog wel eens aan puistjes krabbel (I know, shame on me!) heb ik hier en daar wat donkere littekentjes. Ik moet zeggen dat mijn huid door The Microdelivery Peel enorm is opgeknapt, maar deze triple-action brightening peel klinkt voor mij nóg veelbelovender. En omdat ik zo tevreden ben met de originele Microdelivery Peel heb ik ook in deze peel veel vertouwen. Jeetje, zou ik dan toch nog  – voor het eerst in mijn hele leven – een stralend en egaal gezicht kunnen krijgen? 🙂 Ik heb eigenlijk best goede hoop!

De peels zijn bedoeld voor eenmaal per week gebruik, dus ik heb besloten om deze nieuwe peel met de originele peel af te wisselen. De ene week gebruik ik de triple-action pads en de andere week de 2-step peel. Verder gebruik ik elke dag de Microdelivery facewash. Overdag gebruik ik nu de Hope in a Jar creme (oil-free) en voor het slapen gaan de Dark Spot Correcter. Om mijn (oog)make-up te verwijderen gebruik ik de Purity made Simple cleanser.

Hieronder mijn gehele Philosophy verzameling. I just love it so much!

Ik ben super excited over de nieuwe triple-action brightening peel! Een doos met 12 pads (goed voor 3 maanden) zal €69,95 gaan kosten, dezelfde prijs als de originele The Microdelivery Peel. Ik heb wel het idee dat je met de originele peel langer dan 3 maanden kunt doen – dus in verhouding is die peel voordeliger, naar mijn mening.

*Deze nieuwe peel ligt helaas nog niet in de winkels!* Het komt dit najaar (half september) pas in de schappen. In Nederland is Philosophy te koop bij geselecteerde filialen van Ici Paris XL en via de Ici Paris XL webshop.

Nog een kleine waarschuwing: door de zuren in deze peel wordt je huid gevoeliger voor de zon. Dat houdt in dat je een goede SPF moet dragen als je na het gebruik naar buiten gaat, omdat je huid sneller kan verbranden dan anders. Mijn oplossing: gebruik het 's avonds voor het slapen gaan. Better safe than sorry!

Ik hoop dat jullie de verschillen tussen beide peels weten, maar mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust! Ik ga de pads lekker uittesten en zal over een tijdje een update doen om jullie te vertellen hoe het is gegaan. 

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

83 Reacties

 1. linda
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  hoi serena! dit gaat eigenlijk niet echt hier over, maar ik vroeg me af of je die donkere vlekjes als gevolg van het open krabben van acne niet bij de schoonheidsspecialist kan ‘behandelen’ of weg halen. heb je dat wel eens geprobeert of gevraagd? ik zit er namelijk ook erg mee.. en wil er graag van af. en me moeder zei dan gaan we naar de schoonheidsspecialist, maar dan vroeg ik me eerst af of dat wel zo’n zin heeft.

  • Serena
   Auteur
   4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

   De littekentjes verdwijnen op den duur vanzelf, omdat je huid zichzelf vernieuwd, maar met bepaalde producten/methodes kun je er wel voor zorgen dat de huidvernieuwing wordt gestimuleerd zodat het vernieuwen sneller gaat en je dus sneller van je vlekjes af bent. Echter, na 1 of 2 behandelingen bij de schoonheidsspecialist zal je nog steeds vlekjes hebben, zo snel gaat het niet. Geef het tijd en probeer skincare te gebruiken met salicylzuur en scrub je huid 3 keer per week. Als je naar buiten gaat is het belangrijk om een SPF op je gezicht te dragen, want de zon kan littekens donkerder maken. Wat ook helpt zijn zogenaamde ‘dark spot correctors’ die je specifiek op je litteken kunt aanstippen. Deze correctors zijn gemaakt om het melanine (wat zorgt voor pigmentophoping en dus de oorzaak van het donkere vlekje) af te breken, zodat het sneller zal vervagen.

   Dark Spot correctors zijn vaak best prijzig, je kunt ook proberen om het voor het slapen gaan te masseren met pure vitamine E olie. Je kan van die capsules kopen en die openprikken, bijvoorbeeld. Is stukje goedkoper en werkt ook!

   Succes meis!

 2. Nidda
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Hoi serena,

  een vraagje. een microdermabrasie behandeling of deze producten?

  is het effect het zelfde of is de een toch beter dan de anders etc.
  Want allebei wordt een beetje duur.

  gr

  • Serena
   Auteur
   4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

   Dit. 100%

   Dit is misschien iets milder, maar dan hoef je ook niet met een rode kop over straat 😉
   Je kan het gewoon zelf doen, en elke week, zonder afspraak en gedoe. En ik denk dat het effect uiteindelijk hetzelfde is. Echt, koop de Microdelivery Peel, gebruik het 1 maand en laat me daarna weten hoe je huid er aan toe is. Het is fantastisch!

 3. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Als het werkt, dan zou ik er gemakkelijk 70 euro voor over hebben. Nu gebruik ik vitamine A creme. Die heeft ook een soort peel effect.

 4. D.
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  lijkt me super makkelijk!

 5. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Dit klinkt echt mega interessant! Wil echt graag de andere peel ook proberen!

 6. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  het microdelivery peel setje was uitverkocht in de ici in utrecht:(

 7. Ladyinblack
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Hey serena,

  Mijn zusje heeft ook last van acne hoe bn jij ervanaf gekomen? Ze voelt zich hierdoor super onzeker

  • Serena
   Auteur
   4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

   Het is een combinatie van dingen: voeding, hormonen, skincare.
   Het is ook te veel om in 1 comment uit te leggen, maar ik zal er binnenkort een apart artikel aan wijden.

   • Ladyinblack
    4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

    Oh heel graag want ze voelt zich soms super onzeker en ze gebruikt verder geen make up. Ik wacht met smart op je artikel!

 8. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Lijkt me fijn 😀 x

 9. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt goed! Ik ben ook helemaal verliefd op mijn philosophy producten en ik heb enkel de purity cleanser and the microdelivery exfoliating wash. 🙂 Duur maar zijn prijs echt waard.

 10. lieve
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  heel leuk en aardig, maar is is gewoon TE DUUR.

 11. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt erg goed, ben hier zo benieuwd naar!

 12. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt veelbelovend! Ik ben benieuwd!

 13. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ik gebruik zelf ook een aantal producten van Philosophy, waaronder ook de 2 steps microdelivery peel. Net als jij zie ik zichtbaar verschil. Doordeweeks was ik mijn gezicht met de microdelivery facewash.

  De pads lijken me ook handig, maar vraag me af: krijg je daar ook zo’n superzachte, gladde huid van net zoals bij de 2 steps peel?

  • Serena
   Auteur
   4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

   Voor mijn gevoel ietsje minder zacht en glad.

 14. Xandra
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ik heb ook last van een onzuivere huid, maar vind de producten in NL nogal prijzig :$… Toevallig ga ik eind augustus naar Amerika, zijn ze daar goedkoper?

  Alvast bedankt :)!

  • Serena
   Auteur
   4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

   Misschien wel, maar de koers is niet supergunstig!

 15. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt goed! Deze wil ik zeker eens uit gaan proberen!

 16. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  klinkt erg goed!!

 17. Annelise
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Dat klinkt goed en veelbelovend, maar ik zal het niet kopen aangezien er veel alcohol in zit. Ik ben bang dat dat te uitdrogend voor mijn huid is.

 18. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Helpt het ook tegen sproeten?

 19. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Dat klinkt veelbelovend! Je was ook al lovend over de ‘gewone’ peeling van Philosophy, dus dit lijkt me ook een fijn product. Toch zo ontzettend jammer van de prijs 🙁

 20. Kim
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Dit klinkt allemaal erg goed, als mijn bankrekening niet meer elke maand op het randje van de rode cijfers balanceert dan ga ik de microdelivery peel zeker proberen.

  Alleen vroeg ik me af welk zonnebeschermingsproduct jij gebruikt? Zit er SPF in Hope in a Jar?

 21. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt veel belovend maar wel echt aan de dure kant! Ik ga denk ik nog even wachten op een paar goede reviews!

 22. Genevieve
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt veelbelovend

 23. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ik ben erg benieuwd naar dit product, ik hoop dat het zal werken. Vind het wel erg prijzig.. Maar als het wonderen verricht, dan zou ik het misschien wel gaan kopen!

 24. Suzan
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Een peeling dmv fruitzuren is heel erg slecht.. dat ten eerste. En glycolzuur kun je gebruiken MITS je geen rosacae of iets in die richting hebt, daarmee wordt het alleen maar erger. En ook al gebruik je dit ‘s avonds, je moet overdag alsnog SPF gebruiken (de dag erna dus). Om misverstanden uit de wereld te helpen..

  • tina
   4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

   of het slecht is enzo ga ik niet op in, maar dat je goed moet insmeren is wel waar. Ik had dit product bij mijn schoonheidsspecialiste voorgelegd omdat ik het wilde gaan kopen. Ze zei dat ik er beter mee kan wachten tot na de zomer, omdat je huid er anders te gevoelig van word en juist dan heb je kans op pigment vlekken. Ze doet zelf in de zomer ook geen microdermabraserie. Maar ik ga voor mn verjaardag volgende maand ici paris bonnen vragen! ik word er echt steeds enthousiaster over 😀

 25. Nicole
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Is het effect hiervan vergelijkbaar met de glycolzuurpeeling die je bij de huidtherapeut hebt gehad?

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Nee, want deze peel bevat ook fytinezuur wat ervoor zorgt dat acné littekens en donkere vlekjes verminderen en voorkomen worden. Bovendien weet ik niet het percentage zuren in deze peel, maar ik denk dat het lager is dan de peel bij de huidtherapeut omdat het minder ‘jeukt’ na afloop. Voordeel is wel dat ik het nu elke week kan doen en gewoon zelf, dus geen afspraak meer nodig!

 26. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Wat een uitvinding inderdaad! Niet dat 3 min. lang is voor de “echte” “behandeling” , maar zulke pads zijn lekker snel voor de luie momentjes 😀

 27. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Wel wat duur, maar als het echt goed werkt dan is het z’n geld waard! 🙂

 28. Nelleke
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  *zucht* wat zou ik graag een complete philosophy routine gebruiken! Helaas hebben we hier niet van die geweldige value packs als ze in Amerika hebben, dus ben je meer dan het dubbele kwijt 🙁 wallet says no

 29. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Wauw dat klinkt inderdaad veelbelovend! Ik ben benieuwd of het wat voor je doet 🙂

 30. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Het klinkt veelbelovend! Lijkt me een fijn product van Philosophy

 31. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ik vind alle producten van Philosophy zo goed klinken… De prijs houdt me een beetje tegen, maar door jou enthousiasme denk ik dat ik binnenkort toch ook maar eens wat ga aanschaffen, denk dat m’n huid er heel gelukkig van gaat worden haha!

 32. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt veel belovend. Hoop stiekem dat je over een tijdje nog een review doet of de littekens echt minder zijn geworden en of je huid er nou ook echt daadwerkelijk rustiger van geworden is.

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Ben ik wel van plan! 🙂

 33. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ik gebruik al jaren een BHA en ik kan niet meer zonder! Wanneer ik een keer oversla voelt mijn huid veel ruwer en onregelmatiger. Dankzij de exfoliant heb ik een babyzacht huidje. Fijn dat er meer merken met een AHA/BHA komen!

 34. Stacy
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Hoi serena! Ik heb last van donkere acnelittekens. Ik twijfel tussen de microneedling behandeling en de peel van philosophy… Omdat ze beide erg duur zijn wil ik voor 1 kiezen. Welke van deze twee zou je mij aanraden? XO

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Ik denk dat je uiteindelijk goedkoper uit bent met de Microdelivery Peel, want microneedling behandelingen zijn al snel 100 euro en moet je zo’n 5 keer doen (een kuurtje). Met de Peel doe je in elk geval 3 maanden (ik denk zelfs 5 of 6) en kan je elke week doen. Gewoon zelf en gewoon thuis, dus je hoeft de deur niet uit voor een afspraak.

   • Stacy
    3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

    Bedankt voor je antwoord! Ik begrijp het maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat mijn huid door al die peels dunner wordt:( heb jij dit ook?

    • helena@hot.com
     3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

     Nee joh, het haalt alleen je overtollige huid weg en niet meer. Je zou nooit tot je bot kunnen scrubben!

 35. J.
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Leuke review! Naar aanleiding van jouw post over de Microdelivery Peel ben ik deze ook gaan gebruiken, het is echt heerlijk! M’n huid wordt er erg mooi glad van, ik wil de hele dag over m’n wangen aaien 😉

  Nog een vraagje: is de oil-free variant van Hope in a Jar ook in Nederland te verkrijgen? Ik zie ‘m niet terug in de Ici Paris webshop.

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Nee, later dit jaar pas. Ik heb die van mij speciaal in Singapore gekocht omdat ik wist dat hij daar te koop zou zijn, en hier nog niet. Maar op het event had ik het gevraagd en ze zeiden dat ‘ie eraan kwam, maar pas in het najaar.

 36. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  weet je, dit soort artikeltjes zijn slecht voor mijn portemonnee,..

  dit MOET ik nu namelijk ook hebben!

 37. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  klinkt goed zeg! jammer dat ‘t zo duur is!

 38. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Vind het vrij aan de prijs maar lees er wel hele goede verhalen over. Misschien moet ik het ook eens proberen. Vind je de darkspot corrector beter werken dan bijv. Clinique en Kiehl’s?

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Ik vind het moeilijk te zeggen omdat ik niet altijd evenveel en even donkere littekentjes heb. Ze doen alledrie hun werk, maar kan niet zeggen dat de een beter is dan de ander.

 39. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt goed!

 40. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Is dit eventueel ook geschikt voor donkere kringen onder de ogen? Ik vind Philosophy ook een erg fijn merk. Vooral de ‘Hope in a Jar’ en ‘Purity made Simple’. Heerlijk spul:)

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Nee, helaas. Je mag dit product niet gebruiken rondom de ogen.

   Als je daar erg donkere kringen hebt en je bent van Indiase of Hindoestaanse afkomst dan heb je grote kans dat het erfelijk en genetisch is en dat er niets aan te doen valt 🙁

   Meer over donkere kringen lees je hier: https://www.beautylab.nl/2012/02/how-to-donkere-kringen-wegwerken/

   • 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

    Klopt, het zit bij mij inderdaad in de genen. Maar ik ben toch elke keer stiekem toch opzoek naar een wondermiddeltje dat het misschien toch net iets lichter maakt.

    Thanks!

    • Serena
     Auteur
     4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

     Ik denk dat – helaas – een goede concealer het enige is wat jouw wondermiddeltje zou zijn. Heb je al een goede gevonden?

 41. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt echt heel erg goed! 😀

 42. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Klinkt super! Vanaf wanneer is het verkrijgbaar?
  XX

 43. Dorette
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  oh oh oh waar te kooop?

  Ik heb nu zelf die fruitzuurbehandelingen voor mijn acné en littekens..
  Kan ik dat combineren met dat?
  Want zelf heb ik ook wel 10 % fruitzuur dagcreme ervan..

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Bij geselecteerde Ici Paris XL filialen (sorry, helemaal vergeten erbij te vermelden) en via de Ici Paris XL webshop. Maar nu nog niet, pas over een paar maanden te koop!

   Ik zou het overleggen met je huidarts/dermatoloog/schoonheidsspecialiste waar je die fruitzuurbehandelingen doet. Wie weet is het te veel van het goede, alles bij elkaar.

 44. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ik heb echt heel veel goede dingen gehoord over het merk. Ik heb zelf ook last van huidverkleuringen. Vooral rond mijn mond is het meer gepigmenteerd. Dus ik denk dat deze producten goed bij me zullen passen. Verder vind ik het heel goed dat je erbij verteld wat de stoffen in de producten doen! Goed artikel!

 45. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Voor de prijs zou ik dan toch liever de originele peel kopen, omdat je dan voor je gevoel meer waar voor je geld hebt.

 46. evelien
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  jammer van de prijs, ik ben niet zo rijk op het moment ;p maar ik denk dat ik het een keer voor mijn verjaardag vraag haha, heb zelf ook veel last van pukkeltjes en hoop dat ik die vervelende littekens ook ooit nog weg kan krijgen! so thanks for the advice 🙂 x

 47. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Jammer dat het zoveel kost, anders was ik er direct achter gegaan. Leuk artikel!

 48. Madelon
  3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Zou jij dit ook op je rug gebruiken? Want mijn broer heeft het zelfde op zijn rug, en ik wil hem graag helpen om het minder te laten worden! Dus ik dacht sowieso al aan de Microdelivery Peel, maar wat vindt/denk jij?

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Als je het echt egaal en glad wil maken (ik weet niet of hij ook bultjes heeft?) dan zou ik de originele The Microdelivery Peel gebruiken. Gaat het alleen om littekens, dan deze. En ja, het helpt overal! Dus gezicht, hals, rug, of handen (wanneer je daar pigmentvlekjes hebt).

 49. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Ben benieuwd naar je update erover. Het klinkt veelbelovend!
  Als je behalve littekentjes ook nog puistjes hebt, is het product dan wel aan te raden? Gaat het dan niet extra prikken misschien?

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

   Als de puisjes niet open zijn, dan geen extra geprik. Maar deze triple-action peel is dan juist extra geschikt omdat de andere peel echt scrubbende deeltjes bevat, die puistjes juist kunnen openmaken en waardoor de bacteriën zich kunnen verspreiden. Ik heb dezelfde vraag gesteld op het event, en dit is mij toen verteld.

 50. 3 juli 2012 / dinsdag, 3 juli 2012

  Deze klinkt ook weer heel erg goed, die ga ik zeker eens proberen!