Pasta pesto met kip, broccoli en kastanje champignons

Door Nena – Soms bevalt een gerecht ineens zó goed, dat je het stiekem elke week zou willen eten. Mijn vriend en ik hebben de laatste tijd weer zo’n verslaving, waarbij we ons moeten inhouden om dit gerecht niet te vaak te maken. We zijn bang dat we het gerecht anders snel zat worden en dat vinden we dan weer zonde. Dit gerecht proberen we nu zo’n één keer in de twee of drie weken te eten.

Ik heb het over een hele lekkere pasta, gemaakt met onder andere: kipfilet, broccoli, kastanje champignons en heel belangrijk: Verse groene pesto! Ik heb hier al eens een artikel over gemaakt en dat recept kan je hier terugvinden.

Ingrediënten voor 2 personen:

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 bakje kastanje champignons
  • 2 stronken broccoli
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 flinke eetlepels verse pesto
  • Parmezaanse kaas
  • Peper & Zout (en eventueel pikante kipkruiden)
  • 1 groente bouillon blokje
  • Pijnboompitjes
  • 200 – 250 gram pasta Penne

Keukengerei:

  • grote pan om de pasta in te koken
  • grote wok of hapjespan
  • spatel
  • vergiet
  • snijplank en messen
  • rasp

Bereidingswijze:

kokend water + bouillon

Zet een grote pan op het vuur en breng een flinke hoeveelheid water aan de kook. Los hier het groentebouillon blokje in op.

kip snijden & kruiden

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat zout en peper. De kipfilet kruiden met peper en zout is al lekker, maar sinds kort voegen wij hier nog wat pikante kipkruiden aan toe. De kip krijgt hierdoor een licht pikante smaak en dat vinden wij erg lekker.

broccoli

Snijd ook gelijk de broccoli in kleine stronkjes, zodat dit alvast klaarstaat wanneer je het nodig hebt.

kipfilet bakken

Bak de kipfilet in een grote wok of hapjespan met wat boter licht goudbruin. Laat de boter goed warm worden en voeg de gekruide kipfilet toe.

broccoli koken

Zodra het water, met daarin het opgeloste bouillon blokje, kookt voeg dan de broccoli toe. Kook de broccoli even kort (1 min) en schep ze er daarna gelijk uit. Kook de broccoli absoluut niet te lang, want dan wordt het veel te zacht. Het is lekkerder wanneer de broccoli nog een beetje ‘bite’ heeft.

broccoli afgieten

Normaal gesproken giet je de broccoli af, maar doordat je de bouillon nog nodig hebt schep je de broccoli eruit met een spatel. Om te voorkomen dat de broccoli nog kan na-garen en zijn mooie groene kleur behoudt, spoel je het direct af onder de koude kraan. Je hebt de broccoli pas later weer nodig. Zet de pan met het bouillon weer terug op het vuur. Kook vervolgens de pasta in de bouillon in 10 minuten (afhankelijk van de pasta die je gebruikt) gaar.

Champignons snijden

Snijd de kastanje champignons in vieren, zodat je wat grovere stukken hebt. Kastanje champignons hebben een lichte noot-achtige smaak en zijn iets zoeter dan gewone champignons. Champignons slinken iets in een gerecht, dus het is fijn dat er nog wel wat van over blijft. Snijd ze daarom zeker niet te fijn.

champignons toevoegen

Intussen zal de kipfilet goudbruin gebakken zijn en kan je de Kastanje champignons toevoegen. Bak ze even mee.

pijnboompitjes

Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin.

creme f & pesto toevoegen

Voeg nu de crème Fraîche aan het kipfilet-champignonmengsel toe en breng op smaak met de verse pesto. Ik gebruik zeker drie flinke eetlepels. Het is belangrijk om de verse pesto te gebruiken. Kant-en-klare pesto is vaak veel te zout en bovendien zitten daar veel meer (vervangende) ingrediënten in. Roer het geheel goed door tot een romige saus.

saus

De pastasaus zou er nu zo uit moeten zien!

pasta afgieten

Proef na 10 minuten of je de pasta gaar genoeg vindt en giet het vervolgens af. Mocht je hiervoor een vergiet gebruiken, dan breng je de pasta na het afgieten weer over in de pan. Om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat kleven voeg je een scheutje olijfolie toe. De pasta is nu klaar om te serveren.

broccoli toevoegen

Voeg dan nu de gekookte broccoli aan de saus toe. En roer goed door. Voeg direct de geroosterde pijnboompitten toe.

met pijnboompitten

Nu is je pastasaus klaar! Proef even of je hem goed genoeg op smaak vindt. Voeg eventueel nog een extra schep pesto toe. Of een beetje peper en zout. (Mocht je nog wat verse pesto overhouden, dan kan je dit handig invriezen in een ijsblokjesvorm. Zo kan je het voor een volgend gerecht weer gebruiken.)

Klaar om te serveren! Wacht hier niet te lang mee, anders wordt de broccoli alsnog zacht.

pasta collage

Pasta2

Garneer de pasta met verse geraspte Parmezaanse kaas en je kunt gaan eten.

Eetsmakelijk!

Aan welk gerecht zijn jullie wel eens (of nog steeds) echt verslaafd, zodat je dit elke week wel wilt eten? Mocht je deze pasta een keer gaan maken, laat me dat dan vooral eventjes weten via de comments, Twitter of Instagram

Liefs

Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

151 Reacties

  1. MiriamH
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ik hou helemaal niet van broccoli, maar op deze manier ga ik het toch nog maar een keer proberen, want het klinkt wel erg lekker. Ik ben erg van het exotisch koken, maar als mijn moeder verse rode kool met draadjesvlees maakt, maak ik vlug een pannetje appelmoes en ren ik naar mijn ouders. Want daar kun je me dus echt midden in de nacht voor wakker maken. Waarschijnlijk ook omdat ik het zelf niet zo lekker voor elkaar krijg en het daarom niet zo heel erg vaak eet!

  2. jamaa
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    recent heb ik pesto ontdekt! helemaal geweldig. Ik kan zalm met pesto of kip met pesto wel elke dag eten! liefde voor pesto(L)

  3. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Oeee dit ziet er zo lekker uit! Krijg er helemaal honger van!

  4. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ziet er goed uit Nena, ga ik eens proberen!

  5. Denise
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    lijkt me heerlijk!!
    jammer dat mijn vriend een moeilijke eter is, die houd niet van champignons en broccoli en is allergisch voor pitten, zaden en noten dus die mag geen pijnboompitten of pesto eten.

    wat ik ontzettend lekker vind is zelfgemaakte pasta carbonara, dit maak ik wel eens en dan schept mn vriend alle champignons er uit haha..

  6. Birgit
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ziet er super lekker uit, ik ga het zeker eens proberen!

  7. Iva
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Oeh, dit recept ziet er geweldig uit! Ik kan me al voorstellen hoe de saus lekker in de broccoli trekt, hmm! Het recept kan ook heel makkelijk zonder kip gemaakt worden 🙂

    Nog een tip: je hebt bij de ingredientenlijst de pasta niet genoemd. Geen ramp, maar misschien wel voor mensen die snel het lijstje kopieren en dat dan alleen kopen!

    • Nena
      Auteur
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Oooeh, ik heb het er gelijk even tussen gezet! Bedankt voor je tip!

  8. Meer
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    haha dit lijkt zo op mijn lievelingsrecept 😉 precies hetzelfde maar dan zonder de pesto en dan noem ik het altijd antibrakpasta 😉 voor als ik weer ns iets te lang heb gefeest en me de volgende dag slecht voel. heerlijk!

    • Meer
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      zonder de champies ook trouwens, dat lust ik niet 😉

  9. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Toen wij het van de week aten waren we ook verslaafd aan dit heerlijke recept 😉 Vooral de verse pesto is echt een must!

    Groetjes,
    Dave en Wendy

    • Nena
      Auteur
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Super leuk dat jullie het ook een lekker recept vinden! Ja die verse Pesto is zeker een must 😉

  10. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Dat ziet er echt super lekker uit 🙂

  11. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Wauw ziet er lekker uit!

  12. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Wow, dat ziet er lekker uit! xxx

  13. Whoaa
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Het is inderdaad een lekker gerecht, ik laat soms de broccoli eruit en vervang die door rucola. Dan smaakt het net wat meer noot-achtig. Mijn favoriete gerecht is risotto met champignons en rucola of risotto met erwtjes en citroen.

  14. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Mmm, looks good! Ik ben nog steeds verslaafd aan mijn variant op koude pastasalade: (véél) pesto, artisjokharten, gerookte paprika, rucola, pijnboompitten en cherrytomaatjes.

  15. Tessa
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Mmm, dat ziet er lekker uit! Ik eet zelf nauwelijks vlees, maar ik zal het eens proberen met een paddenstoelenmelange 🙂 Verslaafd ben ik aan zoete aardappel frieten uit de oven, vooral met sesam en blauwe kaas dip. Zo ontzettend lekker!

    • Iva
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Sounds good, die sesam en blauwe kaas dip. Heb je een recept?

      • paula
        18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

        dat is een recept uit de allerhande, suuuuper lekker idd!

  16. Aukje
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Gnocchi met verse spinazie, rucola, geitenkaas en een gepocheerd ei is op dit moment eeecht mijn favoriet. Binnen 10 minuutjes klaar en met lekker veel groente, nommm! Gelukkig hou ik altijd ingrediënten over voor een 2e x 😉

    • Iva
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      JAAA dat recept van appie is echt de bom!! Die eet ik ook heel erg vaak, ook lekker met courgette!

  17. Laura
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Zie er heerlijk uit! Mijn favoriete recept is : Penne met tonijn en olijven, echt heerlijk <3

  18. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Wat een lekker recept, het lijkt me heerlijk!

  19. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Wij maken dit ook heel vaak, maar dan met gehalveerde cherrytomaatjes en courgette in plaats van de broccoli en champignons. Oh en heeeel veel pesto, hihi! Heerlijk!

  20. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ooh dit ziet er heerlijk uit! jammer van de kip want ik ben vegetarier, zou dit ook lekker zijn met tofu? of quorn blokjes?

    • MiriamH
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Ik denk dat als je in plaats van alleen kastanjechampignons een paddestoelenmix neemt, je een heerlijke volwaardige maaltijd hebt. Ik zou de vleesvervanger niet missen.

    • Nena
      Auteur
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Ik weet niet of het lekker smaakt met tofu, maar er zijn genoeg vleesvervangers. Ook vegetarische kip.

    • 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Ik vind quornblokjes altijd een goede vervanging voor kip. Volgens mij gaat dat echt goed smaken!

    • Serena
      19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

      Probeer eens de kipstukjes van De Vegatarische Slager! (www.devegetarischeslager.nl)

  21. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ziet er erg lekker uit!

  22. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ziet er lekker uit! Ik maak wel eens een soortgelijke pasta maar vervang de brocoli dan voor boontjes.

    Een van mijn favoriete gerechten is een hele simpele pasta met zalm en creme fraiche. Nom, die zou ik elke dag wel kunnen eten

  23. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    lijkt me lékker, ik ben dol op broccoli!

  24. lady
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ga ik zeker een keer maken maar dan zonder broccoli(lust ik niet).

  25. katrien
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Oh, dankjewel, ik was eigenlijk op zoek naar een makkelijk pastarecept. Ga ik zeker eens proberen!

  26. Annelise
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Hmmm, dit klinkt echt heerlijk! Ik houd van pesto, pasta, kip, broccoli en parmezaanse kaas. Maar de champignons zou ik weglaten, want die kan ik echt niet doorslikken, klinkt een beetje raar, maar ik vind ze te glibberig ofzo. Maar ik ga het zeker eens proberen zonder champignons!

  27. Anneloes
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    ik maak hem altijd met verse spinazie, maar dit ziet er ook erg lekker uit!

  28. Willianne
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ik zag de naam en ik kreeg al meteen zin in! Ik denk dat ik het morgen maar eens ga uitproberen 🙂

  29. Manon
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    ik ga hem morgen maken, ben benieuwd hoe hij smaakt want het klinkt in ieder geval al heel lekker! 🙂

  30. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Hmmm klinkt echt héérlijk!! <3

  31. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Hmmm heerlijk! Ik houd van pasta gerechten. Deze klinkt ook echt heel erg lekker.

  32. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Halleluja wat klinkt dit heerlijk! Ik denk dat ik dit binnenkort eens ga maken!

  33. Kim
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Hmm ziet er goed uit. Ik ben dol op pasta.
    Lasagna zou er wel iedere week in gaan. Pizza ook haha

  34. gamze
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Dit iszo lekker!!!

  35. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Dat lijkt me heel erg lekker! Ik vind broccoli en champignons erg lekker. Ik ga dit gerecht van het weekend ook maken denk ik!

  36. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Oh wauw dit klinkt echt heerlijk! Het ziet er echt super uit. Ik ben gek op kip en pesto dus dit ga ik zeker proberen!

  37. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Dat ziet er erg lekker uit! Ik heb voor mijn verjaardag een keukenmachine gekregen, nu kan ik ook zelf pesto maken. Ga ik meteen eens aan de slag met dit recept ^_^. Iets wat ik wel elke dag zou kunnen eten is de Gado Gado maaltijd salade van de AH. Er staat op dat het een seizoenssalade is dus ik ben altijd blij als ze hem nog hebben. Ik eet hem daarom extra vaak :D.

  38. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Yum! Ik proef het bijna van het scherm, ziet er lekker uit!

    • Romany
      19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

      volgens mij is (bijna) rauwe broccoli zeer ongezond en kan het zelfs giftig zijn. ik zou daarom, net zoals nena, toch de brocolli koken:) maar het ziet er werkelijk heeerlijk uit! al ben ik zelf iets meer fan van rode pesto:)

  39. Carina
    18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Waarom kook je uberhaupt de broccoli? Je zou hem ook kunnen wokken, blijft ie gegarandeerd knapperig 😀 Maar klinkt lekker!

    • Nena
      Auteur
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Dan is hij al een beetje voor gegaard en eventjes gekookt in bouillon voor de smaak. Te rauw vind ik broccoli minder lekker. Misschien kan het net zo makkelijk zonder te koken en iets langer in de pan, maar dat zou ik een keer moeten uitproberen!

  40. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Ziet er weer goed uit! Je hebt altijd lekkere recepten!

  41. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Hmm, dit lijkt me echt heerlijk! Goede tip voor het weekend!

  42. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Wat een lekker uitziend recept! Al zou ik de champignons er zelf uit laten, die vind ik nog steeds zo vies,. Zelf ben ik echt dol op sushi, vooral met zalm. Dat kan ik elke week wel eten, haha.

    • Irene
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Ik ben echt verslaafd aan lasagne, ik help mijn moeder ook bijna altijd met het maken!

  43. 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

    Klinkt heerlijk, behalve de champignons dan, daar ben ik geen fan van. Bij ons zijn de courgettepannenkoekjes met feta en gerookte zalm heel erg in trek. Ik maak er dan een citroenmayonaise bij. Mmm, ik krijg alweer honger.

    • 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      oO dat ziet er lekker uit! Ik ga het volgende week sowieso eens uitproberen en stuur jou dan een fototje door 😉
      Liefs,
      Joliefie

    • Nena
      Auteur
      18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

      Dat klinkt lekker! Ik ben wel benieuwd naar het recept!

      • 18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

        Tis heel makkelijk. Genoeg voor twee personen: Courgette of drie raspen, tien minuutjes laten uitlekken in een vergiet met een lepeltje zout. Sjalot of ui even bakken in de pan. Het overtollige water uit de courgette duwen. Courgette mengen met de ui, een blok feta, 200gr gerookte zalm (in reepjes gesneden), twee eieren, peper, zout en enkele eetlepels bloem. Ik gebruik boekweitbloem en doe er ongeveer vijf eetlepels bij totdat het een dik beslag is. Wat olijfolie verwarmen in de pan en daar “hoopjes” courgettenbeslag in bakken, ongeveer vier minuten aan elke kant. De mayonaise maak ik met arachideolie (olijfolie heeft een vervelende nasmaak), twee eierdooiers, enkele flinke scheuten citroensap en vier gezouten ansjovisjes. Even de mixer erop en je hebt een lekker sausje. Smakelijk!

        • Nena
          Auteur
          19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

          Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *