Olaz Total Effects Dagcrème & Serum Duo

Door Nena – Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een artikel heb geschreven over gezichtsverzorging, terwijl ik toch echt elke dag mijn gezicht braaf insmeer met voedende dag- en nachtcrèmes! Ik heb een vrij gevoelige huid, dus een crème prikt helaas al snel. Daarnaast heb ik ook een droge huid, dus ik moet een dagcrème hebben die mijn huid goed weet te hydrateren zonder dat hij vet wordt. Daarnaast vind ik het fijn als mijn huid overdag beschermd wordt tegen de zon, door middel van een SPF.

Ik gebruikte altijd verschillende merken, maar sinds de laatste jaren gebruik ik vaak producten van Olaz. Ik heb al vele potjes, tubetjes en pompjes versleten en eigenlijk bevallen de producten me altijd erg goed. Soms in combinatie met een serum. Gelukkig heeft Olaz nu weer iets nieuws, namelijk de Olaz Total Effects Dagcrème & Serum Duo.

Dit duo bestrijdt de 7 tekenen van het ouder worden:

 1. Vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels.
 2. Hydrateert zichtbaar voor een stevigere huid.
 3. Reduceert de zichtbaarheid van poriën.
 4. Vermindert zichtbaar de verschijning van ouderdomsvlekken.
 5. Helpt de huidtextuur glad en gelijk te maken.
 6. Biedt voedende hydratatie.
 7. Geeft de huid een zichtbaar gezonde uitstraling.

Renate verbaan is het het gezicht van deze nieuwste beauty creatie. Een krachtige beauty creatie waarin de Total Effects dagcrème – in één product! – wordt gecombineerd met een intensief werkend serum. Dit ‘Duo’ bestrijdt zeven tekenen van ouder worden effectiever en in minder stappen.

Nu denk je misschien: 7 tekenen van ouder worden! Ik ben pas 18?/ 21?/ 25?/ 30? jaar oud! Dat heb ik toch helemaal niet nodig!? Maar dan ben ik het niet helemaal met je eens. Wat anti-aging producten betreft ben ik van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen! Sterker nog je moet (nou ja MOET, bij wijze van dan hè) juist beginnen met smeren van dergelijke producten vóór dat er al enige fijne lijntjes beginnen te ontstaan. En niet wanneer je al aanwezige (droogte) lijntjes (rimpels!) wilt bestrijden. Dit zijn scheurtjes in het collageen die helaas onomkeerbaar zijn… Nou ben ik toch wel erg nieuwsgierig op welke leeftijd jullie beginnen/ zijn begonnen met het gebruik van anti-aging producten?

Olaz over Total Effects Dagcrème & Serum Duo: “De combinatie van serum en vochtinbrengende crème verzorgt de huid met krachtige anti-verouderingsingrediënten zoals niacinamide en n-acetyl glucosamine, waarmee zeven tekenen van veroudering op een effectieve manier worden bestreden. Daarnaast beschermt dit duo de huid met SPF 20 en anti-oxidanten zoals vitamine-E en groene thee-extracten. Ook zorgen pigmentbestanddelen op basis van mineralen ervoor dat oneffenheden in het gezicht zichtbaar worden verminderd. Total Effects Dagcrème & Serum Duo hydrateert de huid op een zeer intensieve wijze. De toevoeging van Titaniumdioxide zorgt voor een optisch stralender huid en daarnaast zorgt Tapioca zetmeel ervoor dat het product super zacht aanvoelt op de huid. Total Effects Dagcrème & Serum Duo vormt een oplossing die vrouwen helpt hun complexe leven te vereenvoudigen.

Aanvullend nog even een onderzoekje:

Recent onderzoek* toont aan dat van de vrouwen die Olaz Total Effects Dagcrème & Serum Duo gebruiken:

 • 72% een zichtbare vermindering waarneemt van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht.
 • 93% verbetering ziet in de vochthuishouding van de gezichtshuid.
 • 83% vindt dat Olaz Total Effects Dagcrème & Serum met succes zeven tekenen van ouder worden bestrijdt en tegelijk even effectief is als het apart gebruiken van een dagcrème en serum.

* Uitgevoerd namens P&G Beauty gedurende vier weken onder 161 vrouwen met de leeftijd 18-65 jaar.

Nou dat klinkt allemaal zeer veelbelovend! Ik heb deze Dagcrème & Serum duo de afgelopen 4 weken uitgebreid getest en elke ochtend op mijn gezicht aangebracht. Ik heb geen voor en na foto’s van mijn gezicht waarop een duidelijk verschil is te zien. Naast dat hij lekker voedend is, is er namelijk geen groot verschil te zien. Ik kan wel vertellen hoe dit product mij is bevallen en of het zijn geld waard is!

Het was in ieder geval weer een prachtig pakje om te ontvangen!

Chic verpakt in een zwarte doos met gouden lint.

Wat me direct opvalt is dat de dagcrème & het serum mooi met elkaar verweven zitten in de flacon. De flacon is overigens een handig pompje, waardoor je gemakkelijk doseert en het werkt ook nog eens hygiënisch!

Één keer pompen is voldoende voor mijn hele gezicht + hals. Vaak vergeten vrouwen ook hun hals mee te nemen, wanneer ze hun gezichtsverzorging aanbrengen, dus let daar op! Het is immers net zo belangrijk om de huid van je hals goed te verzorgen, aangezien die ook vaak te zien is en eventueel aan zonlicht wordt blootgesteld.

Naast een foto van de ingrediënten lijst nog even de gebruiksaanwijzing. Ook hier staat weer aanbrengen op een gereinigd gezicht en hals. Royaal aanbrengen vind ik wat overdreven, want de crème smeert goed uit en je hebt niet veel nodig. Ik vind de geur vrij sterk en dus aanwezig. Dit had voor mij wel wat minder gemogen, maar dat vind ik eerlijk gezegd altijd wel het geval bij dagcrèmes. Ik ben dan altijd een beetje bang voor irritatie, maar ik heb daar bij dit Duo totaal geen last van!

Ook is het belangrijk om het gebied rondom je ogen niet mee te nemen met je dagcrème. Vaak is een dagcrème voedend en dit wil je niet op de tere huid bij je ogen. Hierdoor houdt je huid namelijk vocht vast en op die manier krijg je vochtwallen. Voor de ogen heb je weer speciale oogverzorging, die eventuele (vocht)wallen verminderen.

Ik vind Olaz vaak wel aan de prijs, maar ik moet zeggen dat ik wel merk dat dit een betere crème is dan eentje van €5,00. De structuur is heerlijk romig, de crème smeert goed uit en na gebruik heb ik echt een zachte en gevoede huid, die niet vet aanvoelt! Doordat je niet veel van het product nodig hebt, doe je vrij lang met 1 flacon. Ik ben nu 4 weken verder en ben ongeveer op de helft. Bovendien heb je geen apart serum meer nodig, aangezien dit al in de crème verwerkt zit!

Sommige crèmes willen nog wel eens een vervelend laagje achterlaten op je gezicht. Dan trekt hij niet prettig in. Dat is bij deze Total Effects Dagcrème & Serum Duo gelukkig niet het geval (ook niet bij zijn voorganger Total Effects 7-in-1 overigens!). Ook voelt hij niet zweterig aan na inspanning. Ik fiets regelmatig naar mijn werk (20km per dag!) en dan ademt de huid op  mijn gezicht prima! Ook een fijne bijkomstigheid. M’n huid blijft de hele dag soepel en gehydrateerd.

Om nog even terug te komen op de 7 beloftes:

 1. Vermindert zichtbaar fijne lijntjes en rimpels. 
 2. Hydrateert zichtbaar voor een stevigere huid.✔
 3. Reduceert de zichtbaarheid van poriën.✔
 4. Vermindert zichtbaar de verschijning van ouderdomsvlekken.
 5. Helpt de huidtextuur glad en gelijk te maken. ✔
 6. Biedt voedende hydratatie. ✔
 7. Geeft de huid een zichtbaar gezonde uitstraling. ✔

Dan kan ik zeggen dat ik er toch ruim 6 kan wegstrepen! Het is lastig om op een foto te laten zien, maar ik heb toch even een ‘voor & na het aanbrengen’ foto gemaakt. (De glans is overigens in het echt veel minder dan op de foto!) Je kunt in ieder geval zien dat mijn huid er gehydrateerd en frisser uitziet na het aanbrengen van Olaz. Mijn huid wordt ook gladder, waardoor je fijne lijntjes minder ziet. Ouderdomsvlekken heb ik niet, sproetjes zijn niet minder zichtbaar. Het lijkt erop dat mijn poriën minder zichtbaar zijn. Ik heb geen hele grove poriën, maar rondom mijn neus zijn ze na gebruik van Olaz minder opvallend.  Al met al vind ik het een zeer fijn product en zijn geld zeker waard! Ik zou het zelfs een volgende keer aanschaffen!

Olaz Total Effects Dagcrème & Serum Duo kost €19,99  voor 40 ml is verkrijgbaar vanaf 1 maart 2013.

Waar letten jullie op bij gezichtsverzorging? Waren jullie al bekend met het merk Olaz? En wat vinden jullie van anti-aging producten?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: nenaburger

 

Volg:

78 Reacties

 1. Titia
  4 maart 2013 / maandag, 4 maart 2013

  Ik ben 25 en gebruik de Aqua Sensation dagcreme van Nivea.
  En de nachtcreme van Dove.
  Onder en langs mijn ogen heb ik al fijne lintjes.
  Van het lachen, maar het zijn vast ook droogte lijntjes.
  Door je artikel ben ik wel enthousiast geworden over de producten van Olaz.
  Het kost (helaas) wel wat, maar als mijn huid er van op knapt, is het het vast wel waard.

  Ik denk dat ik mijn huidige dagcreme eerst ga opgebruiken.
  Dat duurt mssn nog eventjes.
  Maar daarna ga ik kijken voor een Olaz creme.

 2. Annelise
  3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

  Fijne en duidelijke review! Ik vind jouw artikelen altijd erg fijn Nena, ze lezen heel prettig en zijn goed opgebouwd. Het lijkt me een erg fijn product, de ingrediëntenlijst ziet er ook goed uit. Maar ik vind het met mijn 18 jaar nog niet nodig om anti-age producten te gebruiken 🙂

 3. Ally
  3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

  Iedere huid reageert natuurlijk anders en heeft ook andere behoeften. Soms erf je ook het een en ander..

  Het is alleen wel echt belangrijk dat je het verschil kent tussen een vocht arme huid waarbij je lijntjes krijgt door een huid die meer aan hydratatie toe is, mijn huid is dat namelijk in de winter.. En wanneer je huid daadwerkelijk rijper wordt wat zal leiden tot ongewenste rimpeltjes.

 4. Nynke
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Ik vind Olaz een fijn merk, maar de prijs houdt me toch vaak tegen..
  Maar weer even een mooie aanbieding afwachten!

 5. Genevieve
  1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

  Ik ben helemaal dol op zo’n dagcreme van olaz! Het is lekker fris en trekt snel in, echt super!

 6. 1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

  Als je met een serum wilt beginnen zou ik het nieuwe ‘Double Serum’ van Clarins aanraden. Geschikt voor de huid vanaf 25 jaar en het is het enigste serum waarbij de vijf vitale huidfuncties worden gestimuleerd/geactiveerd.

 7. 1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

  Leuke review ben nu erg benieuwd naar het product.

 8. 1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

  Goed artikel. Op de foto zie je wel een goed verschil tussen met en zonder de creme, je huid ziet er echt frisser uit. Anti-aging gebruik ik nog niet, maar ik wil er wel mee beginnen. Ik ben 25 en gebruik nu voornamelijk hydraterende cremes, maar begin wel te merken dat ik al wat (droogte)lijntjes begin te krijgen en ja als ze er eenmaal zitten krijg je ze niet meer weg, dus ik denk dat het ook beter is om te voorkomen dan te genezen. Al zal ik dan wel kiezen voor een creme voor de eerste lijntjes en rimpeltjes en niet voor een echte anti aging creme die diep op de rimpels werkt of liftend is.

 9. Meer
  1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

  Ik gebruikte m’n eerste antiagingproducten op m’n 16e ;). Heb erg droge huid die veel voeding nodig heeft en dat zat nu eenmaal in antiagingcremes 😉 Ik smeer nu elke dag met die 0% creme van diadermine en dat voedt ook erg goed!!

 10. Lisanne
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ik gebruikte al op mijn 13e olaz omdat dit een van de weinige cremes zijn waar me gezicht niet van gaat prikken

 11. Maaike S
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Op zich ben ik wel op zoek naar een fijne nieuwe creme die wat goedkoper is dan de creme die ik nu gebruik. Ik heb nu biotherm aquasource, die twee keer zo duur is als deze olaz creme :/ Maar ik heb zoals veel andere dames hier ook een beetje mn twijfels of ik iets moet smeren wat anti aging is. Ik word over anderhalve maand 28, maar heb nog totaal geen last van lijntjes of rimpels. Ik wil gewoon een goede kwaliteit creme die mn huid goed hydrateert, beschermt en zorgt dat mn huid een gezonde gloed heeft. ( ik ben bang dat ik van een te volle creme pukkels krijg o.i.d. )

 12. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Hm ik durfde tot voor kort nog geen anti rimpelproducten gebruiken. Ik ben nu 26 en gebruik toch sinds deze winter een anti rimpel dagcrème omdat mijn huid wat droger begon te worden en ik wou het niet te erg laten worden, zodat rimpeltjes nog niet zouden gaan ontstaan. Naar deze ben ik ook wel erg benieuwd!

 13. Layla
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  parfumerieen*

 14. Layla
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Fijn artikel. Ik vind het zelf altijd erg fijn om verschillende merken gezichtsverzorging te gebruiken. Mijn potje van L’oréal (tripple active) is bijna op, dus is het inmiddels alweer tijd voor een nieuwe.
  Ik zou dit product wel willen proberen maar wel eens gehoord van personeel in parfumeries dat het niet nodig is om gelijk (ik ben 23 jaar) met anti-aging producten te beginnen omdat je huid daar aan gaat wennen en dus eigenlijk niet meer zonder gaat kunnen..

 15. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ziet er goed uit!

 16. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Dit klinkt echt super goed!

 17. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ik denk niet dat het super veel helpt iedereen word oud je kan het niet echt super tegen gaan.

 18. Annika
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ik denk dat ik met 16 nog niet hoef te beginnen met anti-aging, toch? Maar het klinkt wel prettig! Mijn moeder gebruikt nu een creme en serum van the body shop, met granaatappel.

 19. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  klinkt als een fijn product , heb anti-ageing alleen nog niet nodig ! 🙂

 20. t
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  ik ben 22. Ik hoorde ook dat je indd niet te vroeg ermee kan beginnen. Dus rond mn 20e begon ik. Maar ik kreeg er heel erg puistjes van. De cremes waren te vol. Nu gebruik ik sinds een tijdje anti rimpel creme voor de ogen. Dat gebruikte ik nooit, maar dat voelt zo lekker aan!
  En cremes hoeven trouwens niet duur te zijn voor de vorige reacties die ik las, de mijne was 3 euro en zou geen ander merk willen proberen….Qua gezichtscreme gebruik ik wel wat duurdere. Maar dat komt doordat ik dus snel puistjes heb en ook nog eens pigmentvlekken begin te krijgen. En dan moet je er wel wat meer aan uitgeven. Teminste, als dat voor jou een preoriteit is. Ik koop liever een duurdere creme dan dat ik het uitgeef aan kleding of iets

 21. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Wat een mooi review heb je er van gemaakt! Erg duidelijk.

 22. katrien
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Als je nu gewoon je huis goed verzorgt en goed gehydrateerd, helpt dat dan ook niet (voor je 25-30ste)? Of zitten er toch echt magische stoffen in die je echt nodig hebt?

 23. Denise
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ziet er veelbelovend uit, maar toch ben ik altijd een beetje huiverig met dit soort producten.. Net als shampoo en conditioner in 1, dat werkt naar mijn idee ook niet!

  En om je vraag te beantwoorden, op welke leeftijd ik begonnen ben met anti aging? Nou, nog niet eigenlijk! Ik ben nu 22, wil op mn 25ste gaan beginnen. Wat veel mensen vergeten is dat goede hydratatie al wonderen kan verrichten. Veel water drinken en een hydraterende creme gebruiken helpt droogtelijntjes voorkomen en dat worden uiteindelijk ook rimpels dus zolang je die weg kunt houden ben je al goed bezig!

  Ik heb ook een oogcreme van Chanel gehad op een training en hiervan kreeg ik de ene na de andere gerstekorrel, terwijl ik juist dacht: hup smeren maar, hoe eerder hoe beter! Dat viel dus tegen… Ben daar nu dus ook goed aan het hydrateren en nog geen rimpels te vinden (godzijdank!:))

  En Olaz heeft inderdaad fijne producten voor leuke prijzen ook, de parfumvrije creme in het pompje is ook Jetske Ultee proof, schijnt ook een fijne te zijn! Misschien ook iets om te reviewen? 🙂

  Liefs

 24. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ik ben bijna 32 en dus zeker doelgroep. Ik ben momenteel van de Biodermal, maar ik ga deze zeker uitproberen!

 25. hanan
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Nena fijne review.mis wel commentaar op de ingredientenlijst.niacinamide hoog op lijst..maar er zit ook alcohol en parfum in..en die moet je juist vermijden volgens jetske.

  Maar ik twijfelde al een tijd om olaz te proberen..denk dat ik het gewoon ga doen.

  • M
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   Geen alcohol denat.

  • Nena
   Auteur
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   Hoi Hanan, zie mijn reactie hierboven wat betreft de ingrediënten.
   Mocht je Olaz gaan proberen, dan ben ik benieuwd naar hoe het je bevalt!

 26. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Hmmm, ik ben niet zo’n Olaz fan, ik weet niet wat het is…

 27. denise
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  .. je kan pas zeggen dat een creme goed is als er ook goede dingen inzitten. jammer dat je daar niet op in gaat.
  helaas heb ik iets tegen merken die net iets teveel reclame op tv maken.

  • Nena
   Auteur
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   Hoi Denise,

   Op een paar van de ingrediënten ga ik in, verder eigenlijk niet en dat heeft 2 redenen. Één, ik heb de kennis niet van alle ingrediënten en twee, ik vind dat minder belangrijk. Voor mensen die dat wel belangrijk vinden, die weten welke ingrediënten ze liever vermijden (dat is ook voor veel mensen anders) en voor die mensen staat er een duidelijke foto van de ingrediënten bij. Dan kunnen ze zelf beoordelen of het iets voor ze is. Verder vind ik dat ik prima kan zeggen of een crème voor mij bevalt of niet. Veel mensen mijden bijvoorbeeld ook zepen met SLS of shampoo met siliconen etc. Ik geef daar niet zo veel om. Als m’n haar uitdroogt of ik krijg een trekkerig gevoel van mijn huid, dan gebruik ik wel een (haar)crème en als m’n haar zwaar wordt van de siliconen gebruik ik wel wat voor extra volume. Het is maar net wat je belangrijk vindt.

   • Saartje
    28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

    Ik ben van mening dat een ingrediëntenlijst juist heel belangrijk is, want dan kan je zien of er werkzame ingrediënten inzitten of dat het puur marketing is. Met zo een lijst kijk ik dus niet alleen of er ingrediënten inzitten welke ik wil vermijden, maar ook of er ingrediënten die zorgen voor betere hydratatie en bestrijding tegen ouderdom, pigmentvlekken etc.

 28. M
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Fijn dat niacinamide hoog in de lijst staat.

 29. Laura
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  paar weken geleden bij de Etos een paar olaz producten gehaald van een lijn die eruit ging oid. normaal 25 euro per stuk, heb ze voor 2,50 gehaald 😀 heb een serum, oogcrème en gezichtscrème. toen ik ging afrekenen, maakte de caissière een opmerking dat het eigenlijk bedoeld was voor oudere vrouwen. had geen zin om de discussie aan te gaan, maar dacht: ben 23, geen gekke leeftijd om te beginnen met anti-aging producten toch?! hier heb ik de bevestiging haha 🙂 maar vind dat ook heeel fijn spul dat soepeltjes uitsmeert

  • cora
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   sommige3 creme’s zijn voor de echt rijpe huid.. lees 50 of zo.. misschien bedoelde ze dat

 30. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Anti-aging producten, het blijft een lastig onderwerp. Sommigen raden aan om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen maar evenveel “professionelen” raden aan ermee te wachten tot je 30 bent. Ik weet het toch niet meer.

  • Nena
   Auteur
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   Dat ben ik met je eens. Al heb ik een beetje de instelling: Voorkomen is beter dan genezen (waarom wachten tot je 30 bent?) En baat het niet schaadt het niet. (Of beweren ze dan juist van wel?) Zo lang je huid maar goed verzorgt en soepel houdt (door te smeren), ben je al op de goede weg. Het verschil tussen niet verzorgen en wel verzorgen is in ieder geval een feit.

   • 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

    Ja, ik kan je helemaal volgen, lieve Nena. Maar ik denk er wel vaak over na. Zou het? Zou het niet? Ik weet het niet. Volgens deskundigen zouden rimpels ook genetisch bepaald zijn en kan je ze niet tegenhouden (als je er sowieso aanleg voor hebt); hoe goed (of hoe duur) de anti-aging producten ook zouden zijn. Er wordt wel altijd en sowieso aangeraden om je huid te beschermen tegen de zon, roken, etc. maar verder zou je er niet veel aan kunnen doen. Hmmm, wat het ook is, hele leuke en duidelijke review en ik wil het Olaz-productje zeker eens uitproberen. Baat het niet, dan schaadt het niet. 🙂

    • Marjolein
     28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

     Puistjes kunnen ook ontstaan door een te droge/onverzorgde huid (droge huid>huid gaat te veel talg aanmaken>meer puistjes). Ik zie persoonlijk niet waarom het slecht zou zijn om al vroeg te beginnen met smeren, het is immers niet iets waar je huid verslaafd aan kan worden ;).
     Ik vind zelf altijd jonge mensen zich zo lijken te concentreren op het schoon maken/ontvetten van de huid, terwijl als je je huid droog maakt zou je hem toch eigenlijk weer op ph-neutraal moeten brengen. Dus ik smeer als 17jarige actief mee hoor :)!

   • Shir
    28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

    Ik heb het laatst aan mijn schoonheidsspecialiste gevraagd en ze adviseerde mij met klem om nog geen anti aging te gebruiken. juist omdat het erg voedend is en je op latere leeftijd juist die voeding nodig hebt omdat je huid dan droger wordt. Hydrateren met een lichte creme was haar advies voor de meeste huidtypes. Natuurlijk verschilt elke huid dus laat een huidcheck doen, want misschien is het voor een ander juist wel goed, maar ik dacht ik deel het ff. Ben zelf 25 en smeer een hydraterende dag/nachtcreme vd schoonheidsspecialiste. Lekker licht spul :).

    • Ilona
     28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

     Ik ben het hier helemaal mee eens!
     Ik ben zelf ook schoonheidsspecialiste.
     Als je op jonge leeftijd (onder de 30 bijvoorbeeld) al fijne lijntjes hebt, komt dit eigenlijk altijd door vochttekort.
     Een hele voedende anti-aging crème is dan ook totaal niet goed.

     Je kan beter hydraterende producten gebruiken en pas na je 30e met anti-age producten gaan werken, als je merkt dat je huid wat droger wordt.

     Het allerbelangrijkste is en blijft toch wel je huid beschermen tegen de zon..

     • Alexandra
      1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

      Bedankt ilona! Dat wilde ik net zeggen.

 31. Marrie
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Goed artikel! Ik gebruik de Total Effects dagcreme van Olaz met Touch of foundation, is eigenlijkeen soort BB creme. Vind het een hele prettige creme.

 32. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Oh deze lijkt me echt heel fijn! Ik ben al een tijdje op zoek naar een dagcreme, en ben al 25 (haha) dus ga ‘m denk ik echt proberen!

 33. Amber
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Hmm, ik denk dat het het beste is om te beginnen wanneer je merkt dat je huid begint te veranderen. Mijn huid is echt heel erg vooruit gegaan door goed naar ingredientenlijsten te kijken. Ik heb een lijstje met slechte ingredienten die ik liever niet in mijn huidverzorging heb zitten. Ik denk dat dat de truc is en dat je dan ook minder snel aan de anti-aging creme’s hoeft.

 34. roos
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ook al klinkt het heel goed, dit wordt hem niet voor mij. Er zit alcohol en parfum in, 2 dingen waar mijn huid (in mijn gezicht) niet zo goed tegen kan.

  • MiriamH
   1 maart 2013 / vrijdag, 1 maart 2013

   Dat zijn ook de ingredienten die ik vermijd. Overigens zit in deze versie geen alcohol denat hoor. Dat is de slechte alcohol. De soorten alcohol in deze creme zijn vettende soorten die je niet hoeft te vermijden. Ik gebruik de total effects parfumvrij van olaz. Die is erg fijn. Gen alcohol, geen parfum, niacinamide bovenin de lijst en een pompverpakking.

 35. Carina
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Jammer van de geur en van de ondoorzichtige verpakking! Ik ga wel weer de normale dagcreme, parfumvrije versie, kopen als ie in de aanbieding is. Die beviel me wel errrrrrg goed!

  • Nena
   Auteur
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   Euhm, de verpakking is doorzichtig. Die geel/witte substantie dat is de daadwerkelijke crème, die bij het tuitje samenkomt…

   • Carina
    28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

    Ja dat bedoelde ik ook.. dat ie doorzichtig is. Heb liever ondoorzichtig. Ik typte het verkeerd xD

 36. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Wat een fijne review! Het lijkt me een fijn product!

 37. Naomi
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Echt een fijne review! Al ben ik van mening dat je anti-age creme pas gebruikt als je eerste fijne lijntjes zichtbaar worden (ieder voor zich natuurlijk :)).

 38. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ik had een oudere versie gebruikt van de 7 in 1 en vond het niet zo goed werken. Maar deze nieuwe klinkt wel fijn.

 39. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Je huid ziet er wel een stuk strakker uit, ben nu wel erg nieuwsgierig geworden. Ik vind de inhoud er ook erg leuk uitzien!

 40. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Wat een goede en duidelijke review, leuke foto’s ook!
  Ik gebruik zelf geen olaz, heb er associaties bij dat het voor wat oudere dames (35+) is, ben zelf 22. Mijn moeder zweert wel bij olaz en haar huid vind ik er ook heel goed uitzien! 🙂

 41. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Wauw, hele fijne review en het lijkt me ook een heel fijn product.

 42. Debora
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Leuk artikel! Wat mij betreft mogen er wel meer artikelen komen over gezichtsverzorging 🙂

  • Nena
   Auteur
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   Thanks! Ik zal het onthouden 😉

   • M
    28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

    Ik meen me te herinneren dat je ooit over L’Oreal Youth Code hebt geschreven. 😉 Om even terug te komen op je eerste zin.

    • Nena
     Auteur
     28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

     Haha, ja nu je het zegt. Ongeveer een jaartje geleden bij Holy Grails 😉 Dat is ook een fijne lijn!

     • t
      28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

      daar kreeg ik helaas ook puistjes van 🙁 misschien een x een review over een goede creme voor de gemengde huid?

 43. Ester
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Ik gebruik zelf ook de dag & nachtcreme van Olaz.
  Werken bij mij prima.
  Ik vind 18 op zich een redelijke leeftijd om mee te beginnen, maar 14-15 gaat me echt te ver!
  Ookal moet je er vroeg bij zijn, zo jong is echt ‘ongezond’ vind ik.

 44. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Klinkt echt goed en hij staat je mooi. Ik vind het nog iets te vroeg om met anti-aging te beginnen.

 45. E.
  28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Anti-aging producten kun je zeker te vroeg mee beginnen!
  Ik heb af en toe droogte lijntjes in mijn voorhoofd (ik ben 22) en overdag draag ik gewoon de hope in a jar van Philosophy en ‘s nachts smeer ik dan wel olaz op.
  De meeste van mijn leeftijdsgenoten hebben toch wel al wat meer lijntjes in hun gezicht maar die smeren over het algemeen of pas sinds kort of uberhaubt geen creme op. Terwijl ik al sinds mijn 12e dagcreme gebruik. Thank you mommy!

  • Laura
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   ik denk dat je het woordje ‘niet’ bent vergeten in je eerste zin? anders snap ik je punt niet haha

   • E.
    28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

    Ik zou niet weten wat het nut was geweest van 7 jaar geleden al anti-aging te gebruiken. Het voornaamste is gewoon dat voorhoofd stil houden 😉

  • Marie
   28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

   Het komt over alsof je wil zeggen dat het raar is dat personen geen creme gebruiken als je zegt: ‘of uberhaubt geen creme op’.
   Niet iedereen heeft evenveel geld om luxeproducten te kopen zoals creme of make up.

   • E.
    28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

    Vind ik ook, en vooral zonde. En luxe producten? Are you kidding me?
    Ik ben zelf ook uitwonend student en voor ik mijn baan had, moest ik ook streng bezuinigen en kocht ik ook echt de allergoedkoopste spullen en smeerde ik ‘s nachts nivea op mijn hoofd. Hydratatie is het voornaamste.

    • Marie
     3 maart 2013 / zondag, 3 maart 2013

     Sorry als het lulig klonk. Maar met luxe producten bedoelde ik dingen die je niet perse nodig hebt zoals bijvoorbeeld creme of een TV 🙂

  • Sylvana
   24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

   Vanaf je 25e levensjaar gaat je huid achteruit, de celdeling word langzamer en de hoornlaag (Bovenste huidlaag) wordt dus ook dikker. Dit betekent dat je vaker moet peelen/scrubben (Zeker 2x per week, voor de gevoelige huidjes een lysing zonder korrel gebruiken) en vanaf dat moment passende verzorging moet gebruiken.
   Hydratatie en peeling zijn de belangrijkste factoren, maar kijk niet alleen naar je leeftijd maar ook zeker naar je huidleeftijd. De ene 35-jarige is de andere niet en dat geld voor elke leeftijd. Op je 25e kan je al rimpeltjes hebben door droogte, terwijl de andere 25 jarige nog vecht tegen overmatige talgproductie.
   Ik ben schoonheidsspecialiste en huidtherapeute en adviseer de producten die de huid nodig heeft. Anti-aging heeft geen specifieke beginleeftijd qua producten. Hou je talgproductie onder controle, hydrateer waar nodig en scrub! Als dat allemaal niet meer voldoende is ga je verder kijken.
   De beste anti-aging is nog altijd een goede spf dagelijks!!! Daar kan geen enkele creme tegenop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *