New week: herfstkriebels

De hoop op begrip heb ik maar opgegeven, want ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand halverwege augustus zin heeft in de herfst. Toch moet ik het even kwijt, want ik durf het tegen niemand in real life te vertellen, bang dat ik een bitchslap in the face krijg en spontane ontvriendingen via Facebook. Goed. Adem in, adem uit. Daar gaat ‘ie dan.

Ik heb zin in de herfst.

THERE! I SAID IT! Ik heb zin in de herfst. Boem! Nog een keer.

herfstblaadjesDe gedachte kwam vorige week ineens in me op. Totaal uit het niets, ik schrok er zelf ook van. Het was een uurtje of 9 in de avond en het begon al wat te schemeren en af te koelen. Omdat ik per ongeluk een halogeenlamp heb gekocht in plaats van een sfeerlamp,Β wordt de hele huiskamer fel verlicht wanneer ik mijn lamp aanzet. Alsof er koplampen van een vrachtwachten recht in je gezicht schijnen. Niet zo gezellig, dus laat ik de lamp meestal voor wat het is en steek ik maar gewoon wat kaarsjes aan om toch nog wat licht te hebben branden. Goed. De schemering. De radio zacht. Wacht, dat is een liedje. Opnieuw.Β De schemering, de kaarsjes aan, de afkoelende lucht. En ineens sloeg de gedachte in als een donderslag! In mijn buik voelde ik het kriebelen. Ik verlangde naar de herfst.

herfst food en lekkersIk verlangde naar samen een avonturengame spelen op de bank, onder een fleece dekentje, met een warme, wollige joggingsbroek aan en slofjes aan mijn voeten. Ik verlangde naar grote mokken thee met speculaasjes. Of naar warme chocolademelk met slagroom. Naar thuiskomen van een regenbui, je schoenen uitschieten, je jas laten uitlekken aan de kapstok en vervolgens lekker lang opwarmen onder de douche. Pompoensoep. Naar blaadjes aan de bomen die langzaam verkleuren van groen naar goudgeel, oranje en rood. Lange boswandelingen. Kastanjes rapen. Beukenootjes zoeken.

Naar niet je warme bed uit willen komen omdat het in je kamer zo koud is. Naar warme sjaals. Series kijken. The Voice of Holland. Fantasyboeken lezen. Kaarsjes. Rode wijn. Kaasfondue. Winterjassen. Stiekem slapen met sokken aan, ook al hebben mijn ouders me gewaarschuwd dat je daar wintertenen van krijgt. Mijn goeie, ouwe, afgetrapte Timberlands. Het dragen van bordeauxrood en heel veel zwart. Mijn Burberry trenchcoat die openwaait terwijl ik loop. Warme, wollige vestjes. Geurkaarsen en soy scents en katten die eindelijk stoppen met verharen.

Zucht.

brownsugar_3Sta ik hier alleen in, denken jullie stiekem ook wel eens aan de herfst, of mag de zomer nog lang niet eindigen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

193 Reacties

 1. 25 augustus 2014 / maandag, 25 augustus 2014

  Ja ik wilde er inderdaad ook niet aan toegeven, maar toen ik laatst van een wandeling terug kwam met mijn hond en het een beetje was afgekoeld, ik het koud had en onder een deken kroop en lekker tegenstrijdig “Linda’s Zomerweek” ging kijken bedacht ook ik mij: De herfst is best leuk en sfeervol. Oops.
  Ik verheug mij ook op de herfstavonden vooral, niet overdag, maar de avonden. Heerlijk! Lekker de verwarming aan, kleedje erbij, lekkere grote mok thee, te gekke en leuke tv programma’s. YAY!

 2. 24 augustus 2014 / zondag, 24 augustus 2014

  Komende week heb ik nog vakantie, dus dan zou zomerweer wel erg lekker zijn!
  Daarna mag van mij de herfst ook beginnen, ik heb er al zin in!
  Heerlijke koppen thee op de bank, etentjes met vrienden en familie, nieuwe outfits shoppen kan natuurlijk ook niet ontbreken!

 3. 23 augustus 2014 / zaterdag, 23 augustus 2014

  Oh ik begrijp je zooo! Ik had spontaan vorige week op donderdagavond m’n klanten verschoven naar mijn vrije zaterdag omdat ik zin had in.. KERSTSHOPPEN!!

 4. Dorien
  22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  De enige reden voor mij om herfst te willen, is dat de verwarming weer aan mag in huis. Ik heb het nu al dagen verschrikkelijk koud en ik vertik het de verwarming op te zetten omdat het gewoon belachelijke verspilling is.
  6 september moet mooi en warm worden, dan trouw ik πŸ™‚ dus nog even shhhtt met die herfst !

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

   Ahhhh, we zullen allemaal voor je duimen dan 6 september een prachtige dag zal worden. Wat leuk dat je gaat trouwen! πŸ™‚

 5. Ilona
  22 augustus 2014 / vrijdag, 22 augustus 2014

  De herfst is mijn lievelingsseizoen, dus nee je bent niet de enige!

 6. 21 augustus 2014 / donderdag, 21 augustus 2014

  Oooeh, k heb gisteren een nieuwe faux fur deken gekocht… als dat geen verlangen naar de herfst is… :p

 7. maaitea
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Heerlijk op de fiets met frisse wangen! En ik kijk eigenlijk het hele jaar uit naar de winter…. ja ik ben zo’n meisje dat van de winter houdt… maar dan bedoel ik van die echte met 2 maanden ijs op de sloten…. ik zit dus elke winter wel een tijdje in Zweden om af te koelen zeg maar…

 8. Talitha
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Ik heb er helemaal zin in! Niet in de winter, maar ik vind de herfst helemaal geweldig!

 9. Rieke
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Ik had er door het slechte weer ook al zin in, maar door dit artikel nog meer!

 10. Jolie
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Ik hou meer van de herfst dan zomer, dus je bent echt niet de enige!

 11. Carla
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Altijd word ik voor gek verklaard! Maar er zijn dus meer van die “mafketels”.. Nice!

 12. leonie
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Jaaa ik ben niet de enige die verlangt naar herfst!! Ik dacht er een paar weken geleden aan. En nu het zo regent wil ik echt weer herfst en winter! Zomer is niet helemaal mijn ding! Leuk artikel!

 13. laura
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Ik heb ook zin in de herfst

 14. 19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Het enige dat ik leuk vind aan de herfst is wanneer het nog lekker warm en droog is maar de bladeren al beginnen te verkleuren. En laarzen en warme jassen dragen πŸ˜‰ En ik hou ook heel erg van herfstkleuren.

 15. Jaco
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Oef, ik maak me hier ook wel een beetje schuldig aan. Ik hou van winterkleding, ik hou van make-up loos die iets zwaarder mogen, mooie bikerboots… Het enige nadeel van de herfst is niet droog aankomen op je werk. Ik fiets namelijk… Al weet je het in de zomer natuurlijk ook nooit zeker:) Dus sjouw ik me dagelijks een breuk aan paraplu’s, regenbroek, petje enz.

 16. kelly
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Ik heb ook wel zin in de herfst! Ik heb een sjalentik ik heb maar liefst 2 grote wasmanden vol met sjalen dus die kan ik nu weer boven halen! Het enige waar ik een beetje tegen op kijk is weer een mooie jas vinden pfff ik ben zoo kieskeurig..

 17. Michelle
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Ha, precies hetzelfde hier! Heb er ook zin in; je op zondagochtend nog lekker een keer omdraaien terwijl het guur weer is buiten, inderdaad die kaarsjes (zooooo sfeervol/romantisch/knus) en niet te vergeten a new fashion season!

 18. simone
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Door jouw omschrijving heb ik nu ook enorm veel zin in de herfst! liefs simone

 19. 19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Aaaaaah Serena ik heb ook zoveel zin in de Herfst! Iedereen verklaart me altijd voor gek als ik dat zeg hahaha

 20. anne
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Geweldige foto! Is het een panty of kniekousen?
  Dat outfit ROCKT!!

 21. Cynthia
  19 augustus 2014 / dinsdag, 19 augustus 2014

  Thankgod er is nog iemand. Ik zei het toevallig afgelopen week tegen me vriend en vrienden en die verklaarde me voor gek.

  Vooral de gezellige momenten daar heb ik zin in.

  Liefs

 22. Anneloes
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Ik ben geen mens voor de zomer, in het oosten is het vooral benauwd :). De herfst en de winter hebben ook leuke dingen. Wil vooral mijn kniekousen weer uit de la halen

 23. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Je bent hier niet de enige in! Nu de zomer is vertrokken mag de herfst ramhard z’n intrede doen!

 24. Roos
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Helmaal niet gek! Herfst is leuker dan de zomer (vind ik stiekem, maar durf ik ook niet hardop te zeggen)! Knusser en “eerlijker en puurder” ofzo! Niet dat schreeuwerige verplichte gebbq in het park etc πŸ˜‰ Daarnaast vind ik de herfst en de winter ook veel leuker qua kleding, er is veel meer te combineren!

 25. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Ik ga de zomer Γ©cht missen, maar als ik dit lees, kan ik het toch wat relativeren!

 26. Kayleigh
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Je bent helemaal niet de enige hoor, same here! Ik kijk ook al sinds vorige week uit naar de herfst en winter, terwijl ik normaal gesproken een zomer kindje ben, heel vaag mja it happens.

 27. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  de zomer mag van mij nog wel even, maar stiekem kijk ik ook al uit naar de herfst πŸ˜‰

 28. Jade
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Ehm.. Momenteel ben ik grieperig πŸ™ dus nee, ik kijk niet uit naar de herfst/winter want dan word ik altijd een beetje ziekjes. Het begint dan ook altijd met dagenlang keelpijn. Yep! Stiekem hoop ik op nog een weekje nazomer en anders ben ik genoodzaakt om een weekje Turkije te boeken πŸ˜‰

 29. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Ah super leuk geschreven Serena! Ik kreeg vandaag ook ineens spontaan best zin in de herfst. Ik kreeg ineens zo’n ontzettend zin om op een typische herfstdag – wel een zonder regen – een boswandeling te maken! Dat terwijl ik eigenlijk ook nog lang niet wil dat de zomer voorbij is, haha!

 30. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Ik ben een echte huismus, dus ben ik ook dol op de herfst! Gezellig binnen zitten met enkele kaarsjes en dekentjes terwijl je de regen hoort tikken op het dak… I love it.

 31. Loes
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Nou, aangenaam! Ik kijk ook uit naar de herfst … en de winter… Niet omdat ik zo hou van sneeuw en kou, integendeel. Maar meer omdat ik de winterkleding zo fijn vind. Ik hou meer van herfst en winterkleren dan van zomerkleren. Vind winterkleding vaak ook gewoon mooier en makkelijker te combineren.

  • Tess
   18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

   Ik denk precies hetzelfde als jij, ik vind winter- en herfstkleding ook veel leuker. veel warmer en gezelliger, met boreauxrood en legergroen en zwart enzo.

 32. Flora
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Al best lang zin in de herfst haha! Ik ben niet de enige xD maar nu worden de herstkriebels erger door landje wollige truien, hoodies en sweaters in de winkels haha

 33. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Wat een leuk artikel! Ik kijk echt heel erg uit naar de herfst. Ik ben totaal geen zomertype. Kom maar op met die cozy herfst dagen.

 34. 18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  De zomer is al ge eindig als je het mij vraagt ;P
  Wel een hele leuke outfit <3

 35. sania
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  ik hou van de herfst! ik heb er ontzettend zin in πŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *