New: The Master Perfumer

Een paar dagen geleden waren Nena en ik uitgenodigd voor een persevent waar men met veel trots hun kersverse producten aan ons zou laten zien. Ze deden er een beetje geheimzinnig over, dus onze nieuwsgierigheid was natuurlijk meteen gewekt. Zenuwachtig stonden de medewerkers achter hun zilveren afdekschalen (je weet wel, die ze op zo’n karretje zetten voor roomservice) klaar om de nieuwe producten aan ons te laten zien. Ze tilden de deksels op en daaronder verschenen maar liefst 6 nieuwe parfums; 3 voor de heren en 3 voor de dames.


De flacons zien er zeer stijlvol uit. Robuuste, rechthoekige flacons voor de heren en klassieke, afgeronde flacons voor de dames. De geuren hebben naast een naam ook een nummer, wat staat voor het serienummer die door de parfumeur is geselecteerd. Ook de belangrijkste geurnoten staan op het etiket, wat ik persoonlijk transparant en prettig vind.

Heren
Green Citrus No 42 – lime, basil, vetiver
Black Wood No 28 – lemon, pathouli, cedarwood
Blue Spice No25 – orange, cinnamon, tonka bean

Dames
Amber No 53 – peach, jasmine, amber
Orange Blossom No 15 – grapefruit, neroli, musk
Rose No 8 – pear, moroccan rose, sandelwood

Ik heb alle geuren geroken and I must say, I liked it! Vooral de herengeuren zijn heerlijk. Van de damesgeuren voelde ik me het meest aangesproken tot Orange Blossom (musky ondertoon he?). De aanwezigen kregen elk een herenparfum en een damesparfum mee in een verpakking die ze speciaal voor het persevent hadden laten maken. Ik vind de verpakking echt super, heel bourgondisch zo in die dichtgestrikte katoenen zakjes. Het doet me denken aan de Provence, Frankrijk.


Het leuke is dat elk parfum is ontwikkeld door een bekende ‘neus’ oftewel een parfumeur. Alle ingrediënten zijn van hoogwaardige kwaliteit en afkomstig uit Grasse, waar eigenlijk de meeste parfumgrondstoffen vandaan komen.


Het etiket is ook lekker ‘ouderwets’ – ik hou er van!

We kregen de geuren Black Wood en Amber. Leuk detail, op het etiket staat aangegeven welke parfumeur het parfum heeft ontwikkeld. Zo heeft Sophie Labbé de geur Amber ontwikkeld. Sophie Labbé is een topparfumeur en is o.a. verantwoordelijk voor parfums van Bvlgari, Cacharel, Calvin Klein, Armani, Givenchy, Hugo Boss, Jil Sander, Joop, Kenzo, Nina Ricci, Lancome, Versace en Yves Saint Laurent. Dat zijn niet de minste parfumhuizen!

Black Wood is ontwikkeld door Nicolas Beaulieu, verantwoordelijk voor veel nicheparfums. Een commercieel parfum afkomstig van zijn neus is Instinct Sport van David Beckham.


Black Wood
Dit parfum begint vrij sterk en fris, maar veranderd al snel in een iets zachtere geur met een ruig randje. De geur is sportief en mannelijk met een licht kruidige ondertoon. Na verloop van tijd wordt de geur iets sensueler en komen de warme houtnoten wat duidelijker naar voren. Yes, als mijn vriend dit geurtje draagt denk ik dat ik de hele tijd in zijn nek zit te snuffelen 😉

Amber
Dit parfum is luchtig, een beetje zoet, een beetje bloemig, vrouwelijk en romantisch. Echt een heerlijk geurtje voor de zomer. Het is licht, puur en fris. Niet aquafris, maar fruitigfris en sprankelend. Na verloop van tijd veranderd de geur en krijgt het een iets warmere en sensuelere ondertoon. Het is een floral fruity die bij veel vrouwen in de smaak zal vallen.

Beide parfums hebben een vrij lange houdbaarheid op de huid (ze vervliegen niet snel). Het zijn natuurlijk wel eau de toilettes, maar ze blijven zeker zo’n 6 uur hangen.


The Master Perfumer collectie is verkrijgbaar vanaf 16 april 2012 en is exclusief ontwikkeld voor…

KRUIDVAT! Believe it or not.

De damesgeuren bevatten 50 ml en zullen €7,99 gaan kosten. De herengeuren hebben dezelfde prijs maar bevatten 100 ml. Deze parfums zijn allemaal ontwikkeld door neuzen die ook verantwoordelijk zijn voor parfums van gerenommeerde parfumhuizen. De reden dat deze parfums tegen een aanzienlijk lagere prijs kunnen worden aangeboden is omdat Kruidvat veel geld bespaard door geen grote marketingcampagne te voeren met dure celebrities of modellen. De flacons zijn van kwaliteitsglas, maar hebben niet zo’n ingewikkeld design als bijvoorbeeld de flacons van Thierry Mugler, Jean Paul Gaultier of  Nina Ricci. Ook hierop bespaart men centen. Zo zie je maar weer wat zoiets kan schelen!

Ik zou zeggen, ren 16 april naar de winkel om te snuffelen, want ik weet zeker dat er een parfum tussen zit die je kan waarderen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie ze gaan vinden.

Ik zou graag eerlijk jullie mening horen over deze parfums. Heb je zoiets van, hmmm, Kruidvat eigenmerk parfums, ik pass? Of ben je juist wel nieuwsgierig en maakt het je niet uit of je met een designerparfum rondloopt of met een parfum die 1/10 van de prijs is? Ik ben benieuwd!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

152 Reacties

 1. Savannah
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wauw! Ik had ECHT niet verwacht dat deze parfums van de kruidvat zouden zijn! Ben echt heel benieuwd naar hoe ze ruiken ^^.

  Maar ik had nog even een vraagje. Een tijdje terug heb jij een youtube-filmpje van een toespraak van een amerikaanse dame over het westerse schoonheidsideaal, en hoe vrouwen hieronder lijden, op je site geplaatst. Ik zou dit filmpje goed kunnen gebruiken voor een schoolproject maar ik kan het filmpje niet meer terugvinden op je site! Kan jij me misschien helpen?

  xxx Savannah

 2. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wat leuk! Ik dacht namelijk: dat zal wel weer iets exclusiefs veel te duurs wat nergens te krijgen is zijn… hahaha. Nu ga ik ze zeker proberen, zeker voor die prijs! 🙂

  Oh trouwens, ze deden me wel heel sterk denken aan de Zara geuren die bij de kassa liggen. Hebben bijna hetzelfde design en kosten ook 7,95!

 3. julie
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Hoi Serena,
  Wow, wie had dat verwacht! Echt grappig, zeker het proberen waard. Constructief kritiekpuntje: je schrijfstijl is zo lekker luchtig, maar zou je wat meer kunnen letten op d’s en t’s? “Veranderd” schrijf je bijna altijd als voltooid deelwoord terwijl je de tegenwoordige tijd bedoelt. Dat is zonde, want hoewel je top schrijft klinkt het zo toch opeens een stuk minder intelligent. Verder echt niks veranderen hoor, je blog is fantastisch!

  • Serena
   Auteur
   10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

   Hi Julie,

   Ik doe mijn best, maar ik heb er geen gevoel voor. Daarom heb ik een editor in dienst die de spelfouten er voor mij uitpikt. In het weekend echter heeft hij gewoon vrij en dan kom je helaas nog wel eens wat spelfouten tegen. Ik probeer er op te letten, maar ik ben een echt betameisje en taal is niet mijn ding. Hoop dat je ermee kunt leven 😉

   • Julie
    11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

    Haha, ik kan er zeker mee leven! Hoe gek het ook klinkt, ik bedoelde het meer om je te helpen, want ik vind het zo jammer als mensen een minder happy gevoel van je top-blog krijgen door die foutjes (en veel mensen knappen er wel automatisch van af, ook al willen we dat niet!). Maar wat super dat je er wel wat aan doet 🙂 Dedication to the max.

    • Serena
     Auteur
     11 maart 2012 / zondag, 11 maart 2012

     Ah, gelukkig 🙂
     Ik weet het, ben echt een ramp, en natuurlijk doe ik er wat aan!
     Ik verdien mijn geld met bloggen, dus ik wil het dan wel zo goed mogelijk doen
     al heb ik er nog wel moeite mee om het zelf goed te doen (spelling etc)

 4. DalaLuz
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik ben wel nieuwsgierig geworden! Ik zou normaal niet snel een Kruidvat parfum kopen, maar dit ziet er wel heel interessant uit!

 5. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Vind jouw flesjes er wel stukken leuker eruit zien dan de winkelvoorbeelden 🙁

 6. Anita van der Draai
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Kruidvat heeft een jaar of 20 geleden ook al genummerde huismerk geurtjes verkocht en die gingen als zoete broodjes over de toonbank. Bij elk nummer/geurtje stond een vermelding op welke dure eau de toilette de geur moest lijken.
  Ik ga zeker snuffelen.

 7. Kim
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Heb je misschien enig idee of deze parfums ook proefdier vrij zullen zijn? Kruidvat eigen merk is vaak niet getest op dieren maar vraag het toch maar even voor de zekerheid… 🙂 Ze lijken me echt heerlijk!

 8. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Heey Serena Ik zou deze zeker kopen !
  Maar effe iets wat je moet weten !
  Ik promoot jou op mij site !
  Groetjes Leonie

 9. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Weer een reden om eens bij de kruidvat langs te gaan! Ik ga ze allemaal uitproberen denk ik.

 10. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Geweldig! ik dacht echt oké welk duur prijskaartje zal hier aan hangen, lees ik ineeens kruidvat en 7,99 like wtf?! Ik ga ze zeker even ruiken als ze in de winkels liggen!

 11. Ester
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Heeeeeel interessant!!
  Ik heb meteen dit artikel even opgeslagen , want ga straks wel even kijken bij de kruidvat!
  De prijs is lekker normaal , niet overdreven & niet super goedkoop! ( meestal zijn die goedkope parfums echt prut haha )
  Mij lijkt de AMBER erg lekker door de perzik! Maar dat zal ik dan gewoon even uit moeten zoeken.
  Heel erg bedankt dat je ons weer zo lekker op de hoogte houd.

 12. xAmber
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  zodra deze geuren in de winkel liggen moet ik natuurlijk wel even gaan ruiken! en zeker aan de geur Amber^^, de geur klinkt erg lekker

 13. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik ben benieuwd!
  Ik ga er zeker minimaal 1 kopen als het me bevalt

 14. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Echt leuk, ik kan natuurlijk niet zeggen hoe het ruikt, maar de verpakking is to die for! Ik had ook écht niet verwacht dat ze bij het Kruidvat komen! Leuk, ik ga zsm (na 17 april natuurlijk) ruiken (:

 15. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wat leuk dat het gewoon in Kruidvat te vinden zal zijn :). Ik ben benieuwd!

 16. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Hele leuke presentatie zo te lezen, ik ben erg benieuwd!! Ik ga er zeker voor kijken 😀

 17. Denise
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik denk als de meeste meiden weten wat musk en amber is, de meesten het ineens niet meer zo lekker vinden ruiken…

 18. Janna
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik kies een parfum met mijn neus.
  Als ik hem lekker vind ruiken koop ik die.
  Ongeacht welk merk het is en of het überhaupt merk is.

 19. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ooh, zalig! Ga ik zeker eens checken! (En liefst ook kopen :p)

 20. Danielle
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Leuk geschreven! ik heb de eerste alinea 2x gelezen en zat van huh mis ik nou de naam van het merk haha. ik ga zeker even ruiken of het wat is, ben erg nieuwsgierig.

 21. izzy
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  ik zeg :RENNEN naar de kruidvat voor mij. Ik hou van budget parfums namelijk. Maar vraag me af of ze goed zullen lopen. Ik denk dat veel mensen liever met een duur en bekend geurtje rondlopen

 22. Saartje
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Leuk! Alleen de flesjes die je hebt gekregen bij het persevent vind ik er een stuk mooier uitzien dan op het allereerste plaatje

 23. Merel
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik vind het JUIST leuk dat de verpakking zo simpel is en het etiket, ahhh geweldig! Ik ga zeker even kijken in de kruidvat dan (:

 24. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik ben er echt heel benieuwd naar! Ik zag het gister al ergens op een andere blog staan (maar dan niet zo uitgebreid) en ik was meteen al enthousiast. Super!

 25. Denise
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Hahah wat leuk zeg! Ik heb helemaal geen moeite met eigen merk parfums, who cares? Zolang het lekker ruikt en met goedkope parfums hoef je niet zuinig te zijn. Dus ik zal 16 april zeker gaan ruiken! Trouwens ik snap het niet, want in de eerste foto zijn de flacons heel anders? Zijn degene die jij hebt gekregen speciaal voor de persavond ontwikkeld? Want ik begreep eerst dat de katoenen verpakking er speciaal voor was gemaakt haha. Of bedoel je ook de parfumfles?

 26. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Je maakt me nieuwsgierig!

 27. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  klinkt goed! ben heel benieuwd!

 28. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Omg die amber geur moet ik hebben! Ik dacht dat de parfum heel duur zou zijn! En hij klinkt precies naar mijn smaak! Wat fijn!

 29. Desirée
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wat grappig, ik ben wel benieuwd 🙂
  Wat maakt mij een mooigevormd flesje of felle kleurtjes uit? Het gaat toch om het geurtje 🙂
  Alleen, wat vreemd dat de herengeuren groter zullen zijn? :/

 30. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ze zien er goed uit! IK ben benieuwd, het maakt me niet uit wat voor parfum ik draag, draag het toch nooit =)

 31. Alice
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Gaan ze ook beschikbaar zijn in België?

 32. cora
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  wowie! must shop! zo goedkoop en makkelijk verkrijgbaar,echt super!

 33. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik vind het best wel mooie flesjes! Ik had nooit verwacht dat het van de Kruidvat was. Ik denk dat ik 16 april zeker wel even naar de Kruidvat ga om te snuffelen. Als het een lekker geurtje is, laat ik hem zeker niet liggen voor dat geld!

 34. Nadeche
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ohhh ik heb het gelijk in mn agenda gezet, haha. Ik ben benieuwd naar de Amber parfum! Ik houdt wel van de combi amber en jasmijn. Benieuwd hoe die ruikt! 🙂

 35. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik was ook zeer verrast door de geuren. Ze ruiken ook ‘duur’ een aantal passen zo in mijn rijtje van dure parfums.De amber parfum is heerlijk en ik draag hem nu ook. De geur voor de mannen heb ik meteen aan mijn vriend gegeven, hij is er blij mee!

 36. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Als de geur lekker is en lang blijft hangen, waarom niet!

 37. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wauw… Ik was eigenlijk best een beetje verbaasd toen ik las dat het eigen merk parfums van Kruidvat zijn! Vind ze er best chique uit zien, als er had gestaan dat ze bijvoorbeeld 30 euro zouden kosten had ik het ook zo geloofd! Ben erg benieuwd, ga er toch even aan snuffelen zodra ze bij ons in het Kruidvat te vinden zijn!

 38. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik ben heel benieuwd! Het maakt mij niet uit van welk merk etc. het is, als de geur maar lekker is!

 39. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Het is wel een parfum dat je voor ‘zomaar leuk erbij koopt’. Vooral door de prijs.
  Het flesje vind ik eigenlijk wel een beetje jammer. Als ik kijk naar mijn parfumplankje zie ik allemaal mooie slanke flesjes met een kleurtje ed. Ik denk dat dat flesje er dan heel lomp bij staat. De campagne met een duur model die erotisch staat te doen mag van mij lekker wegblijven, maar een beetje meer detail in het flesje ja daar betaal ik wel iets meer voor.

 40. Kris
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wow dat was echt een shock-effect toen je Kruidvat zei haha! Ik ga sowieso even snuffelen in de winkel, zou ideaal zijn als er wat voor me tussen zit voor die prijs!

 41. Layla
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wow! Ik ga zeker ruiken 16 april! Dat is lekker betaalbaar 🙂

 42. Gerda
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik ga zeker een flacon kopen! Vaak vind ik de vorm van een flacon al mooi om naar te kijken, een kunstwerkje op zich. En als er dan nog eens een heerlijke geur uit komt… mmmm.. Ik ga bij Kruidvat langs op 16 april.

 43. Anna
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  7,99? Ik kan het bijna niet geloven! Door de presentatie en alle bijkomende informatie had ik juist verwacht dat het om een vrij exclusief product ging, alleen verkrijgbaar bij geselecteerde Douglas-filialen (of iets dergelijks).
  Maar niet dus!
  Wat goed zeg, ik ga zeker Amber halen!

 44. Simone
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Wauw ik ga zeker even snuffelen als zo ver is..
  Persoonlijk kan het mij niet heel veel schelen welk merk het is en wie er wel of niet voor geposeerd heeft.. Ik koop een parfum als ik m lekker vind ruiken en hij op mijn huid lekker ruikt.. En ik hou echt van simpele flesjes.. Ik vind die flesjes die jullie hebben gekregen eigelijk ook mooier dan die straks in de winkel staan..
  Tot een tijd terug had ik een lievelings parfum maar die is nu niet meer te koop.. Ik had m van mijn neefje van 6 gekregen en hij kwam van de action (eerst vond ik het een beetje raar) maar hij rook echt zoo lekker en bleef heel goed hangen!! Rook lekker lente fris en bloemig maar toch ook wat fruitig..

 45. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ben heel benieuwd naar deze parfums, zeker omdat ze zo lang houden! Zullen ze ook verkrijgbaar zijn in België?

 46. nirosha
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  hmm, ik ben zeker benieuwd. Ik vind ze er tof uitzien, en nog goedkoop ook. Even ruiken dan maar : )

 47. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  ik ben ook benieuwd,al hoewel ik mij er niet eentje zie aanschaffen, misschien voor erbij, voor in mijn sjaal etc. Wanneer mensen dezelfde geuren dragen vind ik minder, aangezien ik op een school werk zal vast en zeker de halve school ruiken naar de kruidvat geurtjes, hihih

  Ik ben ook benieuwd naar no 15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *