Naanbrood met kip

Dit gerecht kun je misschien geen “recept” noemen, aangezien het gewoon heel veel lekkere dingen zijn die ik in een broodje prop. Maar, ik ben echt fan van dit naanbroodje met kip, dus ik wilde het graag met jullie delen. De afgelopen tijd heb ik dit al drie keer gegeten. Het is simpel, puur van smaak, snel klaar en lekker fris en luchtig voor de warmere (of benauwde) dagen van de laatste tijd. Hieronder laat ik jullie mijn favoriete broodje van de laatste tijd zien: naanbrood met kip.

naanbrood met kip17

Wat heb je nodig?

  • mini naanbroodjes (bijvoorbeeld van Patak”s Original, te koop bij AH)
  • een halve komkommer
  • tak met zo”n stuk of 6 trostomaten
  • feta
  • kipfilet of voor de vegetariers onder ons, kipstukjes van de Vegetarische Slager
  • roomboter
  • peper en zout

Zelf maak ik er ook altijd een frisse tzatzikisaus bij.

Hiervoor heb je nodig:

  • bakje Griekse yoghurt
  • een halve komkommer
  • knoflookteentje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • dille (optioneel)
  • citroensap (of limoensap)

naanbrood met kip01

De lekkerste en meest voordelige komkommer en tomaten koop ik op de markt of bij de groenteboer. De wat kleinere trostomaatjes hebben lekker veel smaak en deze gebruik ik dan ook voor dit broodje.

naanbrood met kip04Halveer de tomaatjes en snijd elke helft in vier partjes. Gooi alles in een grote kom.

SerenaRecept05Snijd een halve komkommer in wat dikkere plakken van zo”n 1 cm dik.

SerenaRecept06Snijd elke plak in vier partjes en gooi dit http://www.phpaide.com/demos/ContactForm/ bij de tomaat.

naanbrood met kip05Neem een half blok feta en brokkel dit boven de kom met tomaat en komkommer. Echte goede feta is vrij zout, waardoor je niet te veel moet gebruiken. Roer alles om en breng het geheel op smaak met peper en eventueel wat zout.

naanbrood met kip06Zet je “salade” even aan de kant.

naanbrood met kip07Hoewel het bovenstaande redelijk “Grieks” is, zou je zeggen dat ik dit zou combineren met Griekse pitabroodjes. Die zijn niet te vergelijken met de “normale” afbakpitabroodjes die je vind in de supermarkt. Echter zijn deze Griekse pitabroodjes nogal moeilijk om te vinden, dus vond ik de Indiase naanbroodjes een goed alternatief. Vooral deze die gekruid zijn met knoflook en koriander. Bak de broodjes af in de oven, en niet te hard, zodat ze nog lekker zacht blijven.

komkommer uithollen en raspenIn de tussentijd maken we de tzatzikisaus. Dit kan je echter ook al een dag van te voren maken, zodat de saus nog smaakvoller is. Neem een halve komkommer, snijd deze in de lengte door midden en verwijder het vruchtvlees met een lepeltje. Dit doen we zodat de komkommerrasp straks niet te nattig is. Rasp nu de komkommer met de grovere rasp.

SerenaRecept35Knijp de komkommerrasp goed uit, zodat er zo veel mogelijk sap uit komt.

naanbrood met kip12Leeg je bakje Griekse yoghurt in een kom, mik de uitgeknepen komkommerrasp erbij en breng het iets op smaak met wat citroen (in mijn geval limoen)sap.

tzatziki sausBreng je saus op smaak met een uitgeknepen teentje knoflook, peper, zout, dille en een flinke scheut olijfolie. Zet de saus apart.

naanbrood met kip08Snijd je kipfilet in reepjes of stukjes en marineer ze met wat peper en zout. Bak ze krokant en goudbruin in een klein beetje gezouten roomboter. Op deze manier worden ze het allerlekkerste! Je kunt ze ook in olie bakken natuurlijk, maar ik geef de voorkeur aan roomboter, hmmmmm!

naanbrood met kip15Dek de tafel en serveer je naanbroodjes, tzatzikisaus, kipreepjes en Griekse salade. De gasten kunnen nu zelf hun broodjes vullen. Besmeer het brood met tzatziki en vul ze met de kipstukjes en salade. Heer-lijk!

naanbrood met kip16Het broodje is lekker zacht en de knapperige kipstukjes gaan goed samen met de smaakvolle salade. De frisse tzatziki maakt het helemaal af. Deze goedgevulde broodjes zijn heerlijk voor op de wat warmere of benauwde dagen. Ook zijn ze lekker als lunch of tussendoortje! Voor avondeten zou ik twee broodjes per persoon aan houden.

naanbrood met kip18Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

103 Reacties

  1. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    oooh wauw! Dat is precies waar ik nu zin in heb, dankje!
    Let’s try it.
    Liefs lonneke

  2. Annie
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Lekker!

    Als Griek is het leuk om te zien dat anderen ook wel het Griekse eten waarderen haha
    Dit eten we in Griekenland vaak, en soortelijke gerechten omdat het daar zo warm is.
    Nu ik hier in Nederland woon probeer ik het ook vaak te maken wanneer het zonnetje schijnt, krijg ik toch een beetje een thuis gevoel.

    De naanbroodjes zijn een top idee Serena!
    Had ik zelf nog niet aan gedacht om dit als alternatief te gebruiken, dus die tip onthou ik!

    Groetjes,
    Annie

  3. Puce
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Ah…. Pregnancy craving! Ow wat zou ik hier nu graag mijn tanden inzetten. Het ziet er heerlijk uit.

  4. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Ik noem dit toch wel een recept hoor 🙂 Je hebt in ieder geval méér dan twee ingrediënten en je dóet er nog echt wat mee, ipv het één in het ander rollen ofzo.

    Ziet er goed uit joh! Damn.

  5. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Dat ziet er ontzettend lekker uit!! Ik hou van kip!

  6. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Oh, dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben dol op dit soort broodjes. Leuk dat je meteen laat zien hoe jij tzatziki altijd maakt, daar ben ik ook echt gek op.

  7. MInka
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Ik ga dit maken als het weer warmer wordt maar ik laat de Griekse Yoghurt er dan uit, hou echt niet van melk/yoghurt. Nog even denken waarmee ik het dan vervang maar dat komt vast goed.
    Dank je wel v de inspiratie!

  8. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Ik heb er nou al zin in! Ik heb echt heel toevallig dit gister allemaal in huis gehaald met boodschappen doen. Behalve dan de broodjes natuurlijk, hoef ik die alleen nog maar te halen! I

  9. chell
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Dit recept komt in mijn receptboekje 🙂

  10. Anna
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Dat ziet er echt heerlijk uit. Dit recept bewaar ik zeker! Ik hoop dat het net zo’n succes wordt als je kip met Dr. Pepper van een tijd terug, dat is nog steeds een favoriet!
    Alleen heb ik één vraagje: heb je toevallig enig idee wat de voedingswaarde per naanbrood is? Ik ben vooral benieuwd naar het aantal calorieën. Het staat nooit op de verpakking vermeld, daarom neem ik het eigenlijk nooit mee.
    Iemand enig idee hoe ik er achter kan komen? Want ik vind het wel een leuk alternatief voor normale pita-broodjes!

  11. Raihana
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Ik kreeg gewoon trek bij het zien van de foto op fb :p
    Wat ook lekker is is de kipfilet kruiden met wat tandoori kruiden, beetje knoflook en citroensap, peper, zout en eventueel wat yoghurt. Ik vries dat soms zo in en kan Dan wanneer ik zin heb de kip bakken met wraps of deze broodjes en salade.

    • Serena
      Auteur
      25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

      OMG, dat klinkt nog veel beter!! 🙂

  12. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    het ziet er echt heerlijk uit, ondanks dat ik geen vlees eet! maar het kan volgens mij ook prima zonder kip of misschien met een vleesvervanger 🙂

    • Iva
      25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

      Misschien met kikkererwtenburgers 🙂

    • Serena
      Auteur
      25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

      Kipstukjes van de vegetarische slager, echt, die zijn heel erg lekker en kun je ook goed krokant bakken!

  13. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Oh lijkt me heerlijk! Ga ik binnenkort een keer maken.

  14. Susan
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Mmmh ziet er lekker uit. Dit wil ik een keer proberen deze vakantie

  15. denise
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    ooooh lekker!!! krijg gelijk honger!!

  16. Seva
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    In plaats van de kip snijden kan je hem ook knippen met een schaar, gaat een stuk sneller en makkelijker vooral als de kip uit de koelkast komt. Ik knip de kipfilet altijd omdat ik hem gewoon echt niet kan snijden/ruzie met kip heb als hij ontdooid is.

    • Serena
      Auteur
      25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

      Nou… ik had eigenlijk kant en klare kipstukjes gebruikt 😉 nog sneller!! Maar goeie tip, thanks!!

  17. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Deze naanbroodjes zijn heerlijk! Ik vul ze meestal met een indiase spinaziecurry, maar wat jij hebt klaargemaakt ziet er ook erg lekker uit.

  18. Noor
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Er loopt een beetje kwijl uit me mond op dit moment

  19. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Klinkt lekker! Ik weet nu wat ik ga eten vanavond 😉

  20. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Heerlijk recept hoor! Ik maak ook wel eens soort gelijke gerechten. lekker makkelijk en super lekker. Naan brood is wel een leuk idee ik deed het vaak op turks brood of spelt tortillas.

  21. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Ik heb net een oog open, maar zelfs op de ´vroege´ morgen krijg ik hier ontzettend trek in! Ondanks dat het geen recept is en je gewoon lekker van alles wat in een broodje hebt gepropt, vind ik het een erg geslaagd artikel. Hmm wil nu meteen naar de winkel rennen 😀

  22. Shirley
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Dit ga ik zeker proberen te maken! Lijkt me erg lekker 🙂

  23. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Lekker! En dit voor ‘s octends 😀 Ga het zelf eens proberen maar dan wel met mozarella en basilicum!
    -xxx- eline

  24. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Lekker. Ik maak regelmatig een vergelijkbaar broodje. Gezond broodje shoarma noem ik het altijd maar ik gebruik een gewoon pita broodje. Goed idee om daar een naan voor te gebruiken! Veel lekkerder!

    • 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

      Precies mijn idee! Ik maak ook vaak soortgelijke broodjes, maar dan met shoarmabroodjes. Naanbrood lijkt me heerlijk! Heb het nog nooit op eigenlijk :O

  25. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    het ziet er echt heerlijk uit!

  26. Kylie
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Dit ga ik zeker eens proberen, ben zowieso al gek op naanbrood:)

  27. Marianne
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Heerlijk! Ideaal weekend recept. Ga ik dus dit weekend eens maken 😉

  28. Annika
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Dit lijkt me heerlijk! Ga ik zeker eens proberen! Vooral nu ik de hele dag niks te doen heb, in de vakantie 😉

  29. Mariska
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Ik hou van tzaziki! Ik maak het vaak met verse munt en platte peterselie. Enne, het is kruiden met peper en zout, of op smaak brengen met peper en zout, maar marineren gaat niet 😉

  30. Emi
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Weet je nog die oorbel die ie liet zien en schreef dat er een diy binnen kort zou komen… Nou ik wil die diy als die niet voor vandaag online is kom ik je halen vanacht.
    Ik leuk artikel ziet er lekker uit hmmm

    xEmi

    • Momo
      25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

      Sorry, maar wat is dit voor belachelijke reactie? Je wilt die DIY en anders kom je haar halen vannacht? Waarom zeg je dat soort dingen? Wat probeer je daar mee te bereiken? Serena is jou of mij niet verplicht om iets er voor een bepaalde tijd op te zetten en dat soort rare bedreigingen raken kant nog wal.

      • 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

        volgensmij was het een grapje…

        • Denise
          25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

          geen “heel grappig” “grapje” 🙂

  31. ellen
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Lijkt me erg lekker! In Utrecht zit sinds kort een Grieks winkeltje waar je de échte pita’s kunt kopen voor maar 50 cent per stuk!

  32. ann
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Dit ziet er yummy uit 😀

  33. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Ziet er echt zooo lekker uit! Thanks ga ik wel van de week proberen

  34. Fonghwa
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Yum dat ziet er gezellig uit!

  35. 25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Wat ziet dit er goddelijk uit zeg! Ik ben ook echt gek op alle ingrediënten, dus dit lijkt me heel erg lekker. Ik heb op dit moment volgens mij net niet alles ervoor in huis, maar als ik dat wel heb ga ik ze zeker proberen te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *