Mythen over roodharigen

Wanneer je er anders uitziet dan anderen val je op en ben je al snel 'de klos'. Vroeger was ik, samen met nog een andere jongetje, het enige bruine kindje van de klas. 'Poepchinees' werd er geroepen. Ik snapte er niets van. Ik rook A. niet naar poep en ik was B. geen Chinees. Gelukkig had ik lieve vriendinnetjes (die altijd twee koppen groter waren dan ik, ik was natuurlijk maar een klein Indisch meisje) met een lekker grote Hollandse mond die het altijd voor me opnamen.

http://onlineforextradingg.com/

Ook zat er een jongen met rood haar in onze klas. Sproeten, rode stekeltjes, brutale kop. Echt zo'n Dennis the Menace. 'Wortel, Vuurtoren, Rooie' zijn slechts een greep uit de benamingen die onze klas aan hem gaf. Redheads hebben het maar zwaar te verduren. Door hun opvallende haardos worden ze al snel geplaagd (of erger: gepest).

Een paar jaar geleden ging er een filmpje op YouTube viral van een roodharige jongen die boos werd op Southpark (met name Eric Cartman) en op alle mensen die hem uitscholden voor zijn haarkleur. Hij werd ook gepest met het feit dat gingers geen ziel zouden hebben. Come on, people! We leven toch niet in de Middeleeuwen? Er bestaan websites vol foto's van roodharige mensen die 'gingeritis' zouden hebben. En 'pas op, want het is besmettelijk!'. Pffff…

Nadia van www.xSunkissed.nl

Vandaag wil ik het met jullie hebben over een aantal mythen die ik tegenkwam op internet over roodharigen. Ze zijn echt te belachelijk voor woorden, soms zelfs beledigend. Het is deels vermakelijk (niet om redheads uit te lachen, maar gewoon, om het feit dat mensen dit echt geloofden/geloven) en deels bedoeld als awareness, maar hierover later meer. Zelf vind ik rode lokken hartstikke mooi, zowel dat lichtere als het hele dieprode. Rood is nu eenmaal een prachtige kleur!

Ik dacht, ik kan nu wel leuk plaatjes opzoeken van roodharige meisjes via Google enzo, maar is het niet veel leuker om foto's van Beautylabbers te plaatsen in deze blogpost? Alle foto's in dit artikel zijn ingestuurd door Beautylab lezeressen. Leuk, toch? :)

Martine

Mythe #1. Redheads worden verwekt tijdens de menstruatie
In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat je zwanger raakt omdat je tijdens je menstruatie seks hebt gehad. Maar, alleen wanneer je menstruele cyclus zeer kort is en wanneer het sperma iets van 8 dagen overleeft in je lichaam is dit mogelijk. De kans is zeer, zeer klein, maar het kán wel. Zwanger raken tijdens je menstruatie is technisch gezien onmogelijk. Dat redheads verwekt zouden zijn tijdens een ongesteldheid is dus klinkklare onzin!

Links Lies en rechts Iris. Wanneer de zon erop schijnt vind ik rood haar nóg mooier!

Mythe #2. Na hun dood veranderen redheads in vampieren
De oude Grieken waren er heilig van overtuigd dat redheads in vampieren zouden veranderen wanneer ze kwamen te overlijden. Geen idee waarom men dit dacht (het zal wel iets met rood haar, een bleke huid en bloed te maken hebben), maar het lijkt me logisch dat deze mythe geen uitleg nodig heeft om gebust te worden :)

Marjolein van Marjolean.nl

Mythe #3. Redheads brengen ongeluk
Oude Egyptenaren dachten dat roodharigen zo veel ongeluk zouden brengen, dat ze werden geofferd in de hoop dat de oogsten niet zouden mislukken en dergelijke. Lekker dan… In tegenstelling tot de Egyptenaren dachten Romeinen weer dat rood haar geluk zou brengen. Roodharigen waren dan ook erg in trek als… slaaf :(

Lisa Rosalie Ostermann van lisarosalie.blogspot.com

Mythe #4. Redheads zijn temperamentvol
Wie kent de gouwe ouwe hit 'Meisjes met rooie haren' nog van Arne Jansen? De zin die erna wordt gezongen is 'die kunnen kussen, dat is niet mis'. Ha! Of deze mythe nu wel of niet klopt, het zal bij mening man toch wel nieuwsgierigheid hebben opgewekt en dat kan zowel positief als negatief uitpakken. Rood is natuurlijk een vurige kleur en ik kan het me wel voorstellen dat mensen denken dat je met een redhead een hele vurige nacht kunt beleven, maar of je daar nu wel zo blij mee moet zijn… Zelf ken ik geen roodharigen, maar ik kan me niet voorstellen dat een haarkleur enige invloed heeft op het karakter. Of wel? Vertel het me gerust in de comments :)

Vera

Mythe #5. Redheads worden vaker gestoken door bijen
Ok wow, ik heb geen idee of het echt waar is, maar het lijkt me zo onwaarschijnlijk. Toch schijnt het statistisch gezien te kloppen dat redheads vaker worden gestoken door bijen in vergelijking met blondines of brunettes. Ook schijnt het zo te zijn dat redheads meer verdoving (anasteticum) nodig hebben tijdens operaties en dergelijke… ik kan me haast niet voorstellen dat een haarkleur verband heeft met zulke dingen, kunnen de redheads die dit lezen dit misschien bevestigen/ontkrachten?

Ellen en Jorien 

Mythe #6. Redheads hebben het hellevuur gestolen
Tijdens de Spaanse Inquisitie werden er honderden en honderden redheads op de brandstapel gegooid omdat de Spanjaarden dachten dat het heksen waren die het vuur van de hel hadden gestolen… Vermoord worden om je haarkleur, ongelofelijk…

Inge, Orla en Melissa 

Mythe #7. Redheads worden grijs
Ha! Not true! De meeste redheads worden naarmate ze ouder worden eerst blond en daarna wit. De rode kleur verliest als ware langzaam haar kleur, het vervaagt en wordt geleidelijk wit. Soms ook niet, dan blijft de kleur mooi strawberry blonde. Zo, dat wil ik later ook wel. Dat mijn haren van donkerbruin langzaam vervagen naar steeds lichterbruin en dan BAM! Wit. Kan ik er lekker lila spoelinkjes indoen :) Maar nee, ik denk dat ik zo rond mijn 40e te kampen krijg met spierwitte, stugge witte haren die uit mijn kapsel springen. Redheads are winning.

De cutest readheads evar: Puck & Babette van lezeres Lianne. Het zijn trouwens rode poesjes, erg zeldzaam. De meeste rode katten zijn katers en rode poezen schijnen alleen geboren te worden wanneer de moeder een lapjeskat met overwegend rode vlekken is en de vader een rode kater. Puck & Babette zijn dus heel uniek, net als elke redhead eigenlijk!

Er bestaan zo veel mythen, legendes en broodje Aap-verhalen rondom roodharigen! En dat terwijl slechts 4% van de wereldbevolking een rode haardos heeft. Wanneer je rode haren hebt is dat dus heel bijzonder en ik vind dat je daar best heel trots op mag zijn. De meiden die hun foto's hebben ingestuurd voor dit artikel zijn er gelukkig ook trots op. Sommige al vanaf het begin, anderen hebben het pas sinds kort geaccepteerd. Ik kan me best voorstellen dat je soms wilde dat je 'gewoon' blond of bruin haar had wanneer je voor de zoveelste keer wordt nageroepen voor vuurtoren of wortel, maar met rood haar ben je juist zo speciaal! En het is gewoon zo pretty! ^^

Rachel 

Ik kan nog wel snappen dat mensen heel vroeger – toen ze gewoon niet beter wisten en daarbij onwijs bijgelovig waren – zulke mythes geloofden over redheads. Maar nu? We leven in 2012. Vrijheid, gelijkheid. En toch worden er nog steeds roodharige mensen gepest – alleen maar om hun haarkleur. Dus voordat je er 'vuurtoren' of 'wortel' uitflapt, denk dan eerst even na. Mooi rood is niet lelijk. Sterker nog, het is vreselijk mooi! :)

Hebben jullie wel eens van bovenstaande mythes gehoord? Wat vinden jullie van rode haren? En als je zelf een redhead bent: ben je er vroeger mee gepest en hoe ging je daar mee om? Ben je blij met je rode lokken?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

355 Reacties

 1. annabelle
  8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Wat een prachtige lokken en met meiden zeg!

 2. Merel Pouwels
  8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Ik heb ook rood haar en dat van die meer verdovingen nodig hebben zou wel kunnen kloppen (voor mij dan)
  als ik bij de tandarts een gaatje moet laten vullen moet ik altijd veel verdoving hebben. Maar ik weet niet of dit dan aan mij of aan mijn haarkleur ligt…

  x

 3. Jaleesa
  8 juni 2012 / vrijdag, 8 juni 2012

  Mooi rood is niet lelijk :) Vooral donkerrood, kastanje geloof ik dat ze dat noemen. Maar op de 1 of andere manier zijn die jongetjes altijd van die stereo type’s… Ik geloof niet dat de haarkleur karakter bepalend kan zijn… Maar wel dat ze zo gemaakt worden door hun jeugd. Ik ken genoeg roodharige met een grote mond, en vaak zijn jongens in mijn ervaring echt van die brutale etterbakken, die juist anderen proberen te pesten . Maar dat zal wel iets psychologisch zijn denk ik. Je weet wat ze tenslotte zeggen over mensen die pesten.

  Ik vraag me alleen af of het waar is, dat alle roodharige rechtstreeks van de Vikingen afstammen? Net als blond haar en blauwe ogen, die ook vanuit de Scandinavische landen over zee zijn gekomen ooit in een ver verleden. (het gen dat overheerst) Of is dat ook een mythe?

 4. DalaLuz
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Zo herkenbaar! Ik wilde vroeger zo graag blond, lang en hoekig zijn inplaats van donker, klein en rond :) Mijn lief heeft iets met roodharigen, hij geeft de schuld aan alle Disneyfilms met roodharigen als heldinnen. Ik vind het ook een prachtige haarkleur!

 5. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Ik heb ook rood haar en nooit gestoken door een bij :) *klopt af* xx

 6. Jolie
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Ik vind het juist iets liefs uitsralen!

 7. Tiny
  7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Wij hebben momenteel een nestje kittens waarvan 4 van de 5 “ros” zijn. Soooooooooooo cute!

 8. 7 juni 2012 / donderdag, 7 juni 2012

  Wat een top artikel! Ik ben zelf roodharig en internet weet blijkbaar meer als ik over mezelf! Elke dag krijg ik wel een keer een nare opmerking naar me hoofd geslingerd niet zo leuk maar daar tegenover staan ook weer die lieve complimentjes, vroeger als ze wat leuks zeiden over me haar dacht ik echt Wtf ben je wel goed omdat ik het zelf niet leuk vond door de vervelende opmerkingen. Sinds kort heb ik me daar overheen gezet en krijg ik zo’n lekker gevoel van die lieve complimentjes dat ik die nare wegwuif met een grapje of gewoon een lege blik, nou niet eens. Wat wel beetje raar is iedereen geeft hier een reactie van ik vind het prachtig, dankjewel maar waarschijnlijk zit er ook wel iemand tussen die wel iemand uitmaakt voor vuurtoren of andere shizzle haha waarom om er bij te horen? Met niks of een compliment maak je het allemaal veel leuker, en stel je scheld een keer de verkeerde uit dan word je misschien wel na je overlijden zomaar in je hals gebeten door een vampier! Tja eigenshuld dikke … Idk ;p

 9. Jamilla
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Ik snap al die verhalen echt niet, ik vind rood haar echt heel mooi. Ik vind ook de sproetjes die je erbij krijgt leuk. Ik zou wel willen ruilen!

 10. irem
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Die mythe 1 is wel erg fake. Sperma kan maar 2/3 dagen leven, omdat het geen extra voedingsstoffen bevat. als je dat dan uitrekent samen met het feit dat een eicel maar 24 uur overleeft, heb je dus vanaf 3 dagen voor de ovulatie kans op bevruchting, en een menstruatie cyclus duurt niet ongeveer/minder 2 weken (menstruatie + 3 dagen tot ovulatie + de dagen erna).

 11. Lore
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Ik heb ook rood haar en ben jarenlang gepest omwille van mijn haarkleur. Dit ging erg ver, zelfs tot fysiek geweld. Velen zeggen wel dat rood haar toch mooi is, maar als je elke dag opmerkingen krijgt over je haarkleur denk je daar anders over. Ondertussen verf ik mijn haar al 4 jaar bruin, gewoon omdat het een verademing is om rond te kunnen lopen zonder die voortdurende opmerkingen. Eigenlijk belachelijk toch dat iedereen het oké vindt om anderen uit te maken omdat ze een andere haarkleur hebben.

  Over het verband tussen pijn en rood haar: verschillende studies hebben bewezen dat mensen met rood haar een andere pijngevoel hebben. (Ik dacht gevoeliger voor warmte, minder gevoelig voor andere pijn) Het heeft allemaal iets te maken met een mutatie in een hormonenreceptor, die reageert op hormonen voor huidpigmentatie en endorfines. Dat heb ik me laten vertellen :)

 12. Roos
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Rood haar ROCKT!

 13. Sophie
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Als roodharige dank ik je :)
  Wist je dat roodharige meer kans hebben op huidziektes van bijvoorbeeld de zon? Vanwege de lichte huid die vaak gepaard gaat met rood haar.

 14. Stella
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Mijn vriendin heeft rood haar en ik liep laatst met haar door de stad. Opeens roept een meisje waar we lang lopen keihard; ‘He een ginger! Je bent een ginger, f*cking ginger!’ Super raar.

  p.s. Leuk artikel!

 15. Annelee
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Ik heb een beetje rossig haar van mezelf maar verf het lekker bij met super rode henna!

 16. Do
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Ik ben zelf ook roodharig en ben wel echt altijd de klos in me familie met wespen, bijen of muggen, geen idee of dit met me haar te maken heeft ;)

  leuk artikel! Zou je misschien eens een foundation artikeltje kunnen maken voor een huid met veel sproeten?

  xx

 17. 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Ik ben zelf een beetje rossig geboren, maar helaas niet rood :( .
  Mijjn haar is in de zomer vaak goudblond.strawbeery blond en in de einter donker blond en neigt zelf naar een peper en zout kleurtje…bah.

  Toen ik 7 jaar was zag ik eens een stelletje met heel mooi lang rood haar, beide de man en de vrouw (al zouden het ook broer en zus kunne zijn geweest ; ) en sindsdien heb ik altijd rood haar gewild. Ik verf het nu al meer dan 10 jaar al meestal wel verschillende kleuren rood, hangt er maar net vanaf welke kleur en welk merk ik ergens goedkoop kan kopen watn aders word het erg duur. ik heb nu 2 pakjes haarverf nodig en toen mij haar langer was zelfs 4 !

  Ik vind rood haar het mooist wat er is en de mensen zelf ook, dus ik zou zeggen: weest trots op jezelf :D !!!

  Ik vind de mythes trouwens erg apart, ik had er nog nooit van gehoord, die aparte mythes.

  En rood haar krijg je gewoon door een ander gen voor de haarkleur, het is een recessief gen, wat betekend dat beide ouders het gen in hun genen moeten hebben en het ook tegelijk aan jou door moeten geven wil jij geboren worden met rood haar. Zo komt het dus voor dat er in 1 familie maar 1 of 2 mensen met rood haar zitten en de rest geen rood haar heeft of dat soms halve families allemaal roodharig zijn.

 18. Esther
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Pff. Ik vind het echt belachelijk dat je word gepest om je haarkleur persoonlijk vind ik rood haar prachtig:D

 19. Aniek
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Leuk artikel, origineel! Ik vind het stom dat mensen er altijd zo’n ding van maken dat iemand rood haar heeft. Ik heb pas met een jongen gezoend die rood haar heeft, toen zeiden mijn vrienden ook ‘Het is wel een ginger hè?’, ja dus, het gaat er toch om of het een leuke jongen is of niet? :s

 20. 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Wat heeft Lisa Rosalie een mooie haardos! Ik ben ook rosblond maar dan wel uit een pakje.

 21. 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Die Lisa Rosalie heeft echt mooie haren! en op die foto ook hele mooie wenkbrauwen. mooi meisje

 22. Tess
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Heerlijk hoe druk mensen zich kunnen maken over een haarkleur. Ik heb zelf ook rood haar en heb vroeger de nodige shit over mij heen gekregen en ben daarover ook heel onzeker geweest. Inmiddels doet het me weinig meer, maar ik moet ook zeggen dat niemand nu nog tegen mij zegt “rooie”of “vuurtoren” of “hey spring is op groen”.. voornamelijk krijg ik de vraag of het mijn eigen kleur is en dat het zo mooi is :) Het is maar een haarkleur..het zegt niks over mijn persoonlijkheid of temperament.

 23. fien
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  ik heb ook natuurlijk rood haar. En bij mij is het wel zo dat ik meer verdoving nodig heb. Of dit komt door rood haar geen idee, maar vroeger met operaties hield de anasthesist er wel altijd rekening mee en kreeg ik extra verdoving.

  Helaas heb ik ook mee gemaakt dat ik op de operatietafel lag en ze me te weinig verdoving hadden gegeven en ik het dus lag uit te schreeuwen van de pijn.

  dusja in mijn geval heb ik wel meer verdoving nodig dan een blondine of brunette.

 24. 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Roodharige meisjes zijn prachtig!
  En wat handig dat hun haren geleidelijk overgaan naar wit haar :P jealous much? ;)

 25. 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  LEUK STUKJE! Zoiets heb ik nog niet eerder gelezen op een beautyblog. :) Mijn broertje en zusje hebben allebei rood haar (ik niet :( wil ik ook wel), maar of ze echt temperamentvoller zijn… denk het niet. ;)

  Wat wel apart is, is dat mijn zusje heel snel verbrand in de zon (lichte huid) en mijn broertje MEGA snel bruin wordt. Na een middag in de zon is hij echt poepiebruin.. staan we echt van te kijken met z’n allen, haha. Wat dat betreft had het beter andersom kunnen zijn, want m’n zusje wil altijd bruin worden en dat lukt niet, en m’n broertje boeit het helemaal niets. :’) Ach ja.

  Ik dwaal af. Tof artikel!

 26. Celine
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Goed artikel Serena! Ik vind rood haar zeker niet lelijk en ik snap het dan ook niet als mensen hier om pesten. Ik zeg altijd: ik ben dan wel blond, maar als ik rood/zwart of bruin haar had gehad was ik ook tevreden! Ik vind het belangrijker welke persoon eronder zit. Mensen die andere mensen pesten om hun haarkleur zijn gewoon zielig :)

 27. 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  wow, wat grappig, een artikel over rood haar :) zelf heb ik ook rood haar. Niemand in mijn hele familie heeft het verder, wat best maf is. Trouwens, dat feit over dat roodharigen meer pijn zouden voelen dan andere, heb ik vaker gehoord. Ik heb er zelf geen last van trouwens. sterker nog, mijn pijngrens is best wel hoog! Trouwens, vaak denken mensen dat ik mijn haar geverft heb, omdat mijn wenkbrauwen getattooeerd zijn, maar het is mijn eigen kleur xD ohja, en over dat “feller en temperamentvol”, ik had het er een tijdje geleden over met mijn broer. Hij zei dat een meisje die vaker bij hem in de college zit, ook altijd feller reageert, “net als jij”, zei hij mooi. fijn is dat, haha! :) Vroeger ben ik trouwens ook veel gepest geworden, maar nu heb ik meer sjans dan ooit te voren! (haha klinkt stom eh, maar is wel zo xD)

 28. 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Had nog nooit van de mythes gehoord. Dat van de verdoving lijkt me ook echt onzin. Zelf heb ik een rossige tint in mijn haar, maar ben overwegend blond. Vind rood haar wel echt schitterend!

 29. Meryem
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Ik heb rood blond haar en ik word ieder jaar steeds iets blonder. Ik ben vroeger ook gepest met vuurtoren enzo, zelfs door een meisje dat later zelf der haar rood verfde-_- Ik heb het zelf een keer bruin geverfd, maar dat stond echt niet, gelukkig is het er nu ui! Ik ben in ieder geval al wat meer tevreden dan rmet mijn haarkleur dan vroeger:)

 30. Lune
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Mijn vader heeft rood haar en die werd in zijn kleine dorpje uitgemaakt voor zoon van de duivel, gestoorde rooms katholieken daar ook… Elke keer dat ie wat uithaalde was het “zieje? Dat is de duivel in hem”
  Je kunt het je gewoon niet voorstellen dat mensen zo denken. Zelf heb ik blond haar en vetf ik het vaak rood, vind het zooo mooi en dan is papa extra trots haha.

  Oh en ginger dames, laat ik even wel wezen, you’re the sexual fantasy of almost every man out there! Echt hoor, als ik aan mannelijke vrienden vraag wat ze het mooist vinden zeggen ze altijd GINGER!!!

 31. Tessa
  6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

  Ik ben nou 21 en ben van nature roodharig… Ik ben er super erg mee gepest, heb niet eens zin om dit comment lang te maken om de vele reacties van mensen hier wil alleen het volgende zeggen..

  Mensen hebben mij super maar dan ook super veel pijn gedaan in het heden.
  Dit alleen maar om mijn haar kleur …waarom?
  Ik ben een leuke meid een lieve meid wil niemand iets aan doen.
  Waarom hebben mensen mij dan zoveel aangedaan.???
  Puur om mijn haarkleur.
  Ik was een kutginger een kankerrooie..
  huilend kwam ik weer van school.
  Nu 21 jaar kijk ik in de spiegel ik zie een leuke meid…maar geloven dat doe ik niet..

  alleen om haarkleur iemand beoordelen is zo kinderachtig.. en ik ben mij kapot geschrokken van commments.. echt triest

 32. soumia
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Onzin, moet hier een hele artikel aan gewijd worden?! Zijn er nou echt mensen die iemand om zijn haarkleur zo kleineren? Sorry hoor maar in mijn omgeving heb ik het nog nooit meegemaakt. Op basis van geloof en afkomst zie je het helaas nog wel, maar haarkleur :S

  • Serena
   Auteur
   6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

   Ja, die mensen zijn er Soumia, helaas. En kijk maar naar sommige comments van roodharige meisjes die gepest worden en het liefst hun haren een andere kleur verven… is toch erg?

  • 6 juni 2012 / woensdag, 6 juni 2012

   das makkelijk zeggen, als je het zelf nooit hebt meegemaakt. stel je voor dat je op school aankomt, en het eerste waarmee je wordt begroet is “hé rooie reetkever!”, en dat 8 jaar lang :’) (en dat is dan nog het minst erge ;))

 33. sammy
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  ik denk dat roodhaar bij meisjes meer geaccepteerd word als bij jongens. ik hoor me broer ook vaak zeggen dat ie meisjes met rood haar wel sexy en spannend vind terwijl als ik een jongen met van dat echt oranje/rood haar zie ik er toch echt niks mee zou willen beginnen.
  twee vriendinnen van mij zijn rossig en ik maak ook wel eens plagende opmerkingen, de ene is het gewent omdat iedereen het doet en die boeit het ook niet maar die andere kan er nog wel eens boos om worden. vooral omdat het flauwe grappen zijn. maar ik wou dat ik rossig haar had want dat vind ik zo mooi!

 34. 5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Volgens mij is roodhaar zelfs een ‘uitstervend’ iets.. Maar roodhaar is hartstikke cool!!! Ik had ooit blondhaar maar ben sinds een half jaar ook redhead. Het staat me wel goed moet ik zeggen, want ik had namelijk al een flinke sproeten kop.. XD

 35. 5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Ik ben zelf ook een redhead. En heb genoeg opmerkingen naar mijn hoofd gekregen. Maar nu vragen mensen alleen maar om mijn verfnummer; die ik dus niet heb.

  En helaas; op festivals krijg ik vaak het nummer ‘meisjes met rode haren’ als serenade toe gezongen. Mijn reactie daarop tegen vervelende ventjes “Dat zul jij dus nooit te weten komen.” Helpt altijd.

  Being a redhead is unique.

 36. Marieke
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Wat een leuk artikel! Ik heb zelf lang rood haar en ben er erg blij mee! Ik ben zelf nooit gepest, ik krijg er zelfs zo lang ik me kan herinneren complimentjes over. Zelf vind ik het wel leuk dat het me zo uniek maakt:)

 37. Gerda
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Rode lokken, in een woord; Prachtig! Ik moet altijd even kijken naar een roodharige, vind het gewoon geweldig. Ze zijn uniek en hebben vaak een mooie bleke huid. De mythen zijn natuurlijk klinkklare onzin!

 38. Oumaima
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Klopt!
  rood haar is Super mooi<3

 39. Tess
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Wat een leuk artikel (:
  Ik heb rood haar en dat van die verdovingen klopt geloof ik wel ! Ik werd zelf bijna wakker tijdens een operatie en ik ken nog iemand met rood haar wie dat had.

 40. MissBrunette
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Hah een jongen die ik ken heeft hele leuke, vrolijke rode krullen en hij maakt er zelf altijd grapjes over. Als mensen hem ginger, vuurtoren of wortel ofzow noemen zegt hij altijd dat zijn luizen ongesteld zijn haha. Dus tip voor alle meiden (en jongens ook natuurlijk xD) zeg gewoon dat je luizen ongesteld zijn :).
  xx

 41. 5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Vroeger had ik veeeel roder haar dan nu, nu is het meer kastanjebruin (zie de foto bij m’n twitteraccount). Jammer, ik hou van rood haar! Ik heb ook de bijbehorende bleke huid, helblauwe ogen en sproeten van m’n tenen tot m’n kruin. :-)

  Bedacht me toevallig laatst dat ik die sproeten in de spiegel helemaal niet zie! Pas als ik er bewust naar kijk, zie ik dat ik er helemaal “onder zit”. Het hoort echt bij mij.

 42. Annabel
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Ik heb rood haar
  ik vind het verschikkelijk
  altijd na geroepen worden als vuurtoren of ginger daardoor vind ik het heel moeilijk mijn haarkleur te accepteren.
  maar ik krijg er wel heel vaak complimenten over en als ik dit leest dan vind ik het super lief dat jullie zo mooi vinden enzo
  ik vind het niet meer iets bijzonders ik zou liever blond of bruin haar willen hebben “wie wil ruilen ?? ” haha
  maar ja het is eenmaal zo
  en al die mythe’s zijn complete onzin ik ben gewoon zoals iedereen en dat is zichzelf zijn !!
  xoxo

 43. Suzanne
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Ik heb nog NOOIT van die mythes gehoord haha =P

 44. Stèphanie
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Haha.. Wie heeft ooit die mythes bedacht! Sommige slaan echt nergens op.
  Rood haar is echt een mooie haarkleur. Jammer dat veel meiden het daar niet mee eens zijn.

 45. 5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Ik als echte redhead heb ze ook allemaal gehoord. Maar eentje is me bijgebleven. “Zijn je luizen ongesteld?” Te hilarisch voor woorden! Nu ik ouder ben vind iedereen het super mooi, maar de aandacht is er in een groot aanbod. Ik word wel zeker wekelijks een paar keer Rooie of Rode genoemd. Alsof ik niet weet dat ik roodhaar heb?! Vroeger wou ik heel graag blond haar, maar nu ben ik blij met me haren en zal het ook nooit verven!!

 46. Laura♥
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Er zit ook een ‘rosse’ zoals wij zeggen bij mij in de klas. Een hele toffe jongen, maar hij krijgt ook vaak opmerkingen als ‘vuurtoren, zon of rooie’ naar zijn kop gesmeten. Fijn dat je hier een artikel over schrijft, want velen denken dat roodharigen raar zijn ofzo, wat dus niet is!
  Alle meisjes op de foto’s zijn echt supermooi en ze mogen ook echt trots zijn op hun rode haren !
  xxx

 47. Anouk
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Ik ben zelf roodharig. Vroeger op de basisschool ben ik er wel om gepest ja. Met van die flauwe kreten als ‘Hé vuurtoren, geef je ook licht?!’. Nu ben ik bijna 18 en zijn mijn vriendinnen jaloers op mijn haar. Het is zo anders dan dat standaard blond en bruin. Ik ben heel blij met mijn haarkleur en zou het ook echt niet willen verven. Ohja, ik ben nog nooit gestoken door een wesp of bij – even afkloppen – dus volgens mij klopt die mythe niet. En als het aan mijn vriend ligt, klopt mythe 4 haha. Volgens mij heeft het vrij weinig met je haarkleur te maken, maar met je persoonlijkheid ;D

 48. Maaike
  5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Ik moet bekennen dat ik me zelf ook kapot heb gelachen om het ‘Gingers do have souls’ filmpje van CopperCab, maar eerder om de manier waarop het filmpje is opgenomen. Ik kan me niet voorstellen dat er nog steeds mensen zijn die serieus geloven in dit soort mythes. Rood haar is mooi! :)

 49. 5 juni 2012 / dinsdag, 5 juni 2012

  Wat een leuk artikel :) x