Milk of Magnesia

Via Formspring kreeg ik laatst de vraag wat ik van Milk of Magnesia vond. Milk of Magnesia, Milk of Magnesia? Ik had nog nooit van dat spul gehoord. Was het een drankje? Een medicijn? Een beautyproduct? Het is het alledrie!

Milk of Magnesia is een medicijn in drankvorm en je slikt het omdat je ontlasting er maar niet soepeltjes uit wilt komen. That’s right, het is een laxeermiddel. Maar, omdat er magnesiumhydroxide in het drankje zit schijnt het zelfs de vetste koppen mat te kunnen maken. Amazing! Menig Amerikaans beautyblogger heeft een flesje Milk of Magnesia op haar toilettafel staan en op YouTube zijn er veel filmpjes te vinden waar de meiden het medicijn helemaal hypen.


Naar het schijnt gebruikt Beyonce het goedje ook vlak voor optredens. Haar visagiste brengt een dun laagje aan onder haar foundation om ervoor te zorgen dat B’s mooie hoofdje glansvrij blijft tijdens het drukke gedans onder de hete studiolampen.

Het geheim? Milk of Magnesia bevat een vrij hoog gehalte magnesiumhydroxide. Magnesiumhydroxide absorbeert olie like cray-zay, dus ideaal voor snel glimmende huidjes!

Nou, Milk of Magnesia klinkt als het wonderproduct waar ik al mijn hele leven naar op zoek was! Het goedje is helaas alleen in Amerika te koop, dus besloot ik een soortgelijk product in de plaatselijke apotheek op te snorren. Ik vond Regla pH suspensie met 20 mg/ml magnesiumhydroxide. In Milk of Magnesia zit wel een stuk meer, namelijk 80 mg/ml magnesiumhydroxide, maar goed, ik moest het er maar mee doen.


De suspensie kostte me €4,75 voor een flinke fles van 200 ml. Naast de werkzame stof magnesiumhydroxide bevat het ook aluminiumoxide, glycerol, sorbitol en parabenen (conserveermiddel). Alle ingrediënten zijn onschadelijk voor de huid, maar wanneer je een gevoelige huid hebt kan het voorkomen dat je huid niet zo goed op de parabenen zal reageren.

Belangrijk: na openen is het één maand houdbaar in de koelkast! Ik weet niet of het langer te bewaren is wanneer je het niet als medicijn gebruikt, ik denk eigenlijk van wel. Maar, ik wilde het toch even vermelden.

Het goedje is spierwit en heel vloeibaar, eigenlijk is het te vergelijken met wit water:


Voor het gebruik is het belangrijk dat je een gereinigd gezicht hebt. Op internet lees ik verschillende verhalen: de een brengt Milk of Magnesia aan vóór de dagcreme en de ander juist erna. Ik denk dat het een kwestie is van uitproberen wat het beste voor jou werkt. Zelf heb ik het voor mijn dagcreme aangebracht, dus direct op de huid.


Ik breng het hier aan met een kwast, maar het beste is eigenlijk een wattenschijfje. Breng een kleine hoeveelheid Milk of Magnesia aan op je watje (het moet niet doordrenkt zijn, slechts licht vochtig) en ga hiermee over je gezicht. Gebruik je te veel dan krijg je witte strepen en kan het wat trekkerig aanvoelen, dus het is even oefenen voordat je doorhebt wat de juiste hoeveelheid is. Je hebt maar een heel klein beetje nodig steeds!

Wanneer de Milk of Magnesia is aangebracht laat je het even opdrogen. Vervolgens breng je gewoon je make-up aan zoals gebruikelijk. Om te testen of Milk of Magnesia inderdaad matterend werkt voor mijn huid heb ik op een hete dag als vandaag de Catrice Photo Finish foundation aangebracht. Dit was de foundation waarbij ik het meeste ging shinen (zie ook het artikel ‘review budgetfoundations #1‘).


Zie je hoe lekker mat de foundation ineens is! Het lijkt wel de Catrice Infinite Matt, qua finish. Maar goed, hoe zag mijn gezicht er aan het einde van de dag uit? Hieronder heb ik links de foto uit het reviewartikel gevist, waarbij je goed kunt zien dat mijn voorhoofd ultiem glimmend is. Rechts draag ik dezelfde foundation na hetzelfde aantal uren, maar dan met een laagje Milk of Magnesia:


Het is niet meer zo mat als vlak na aanbrengen, maar ook zeker niet zo shiny als op de foto links. Mijn persoonlijke conclusie is dat Milk of Magnesia dus wel degelijk werkt!

Het spulletje is een uitkomst wanneer je een vette huid hebt die snel glimt en glanst zoals die van mij, maar wanneer je een normale tot droge huid hebt kan dit spul je huid wat trekkerig maken, of zelfs schilfers veroorzaken. Wanneer je een gemengde huid hebt is het daarom belangrijk dat je het alleen aanbrengt op de delen van je gezicht die gaan glimmen! Heb je iets belangrijks (een optreden of je eigen bruiloft) en wil je er zeker van zijn dat je make-up de gehele tijd glansvrij op zijn plek blijft? Dan is dit spul, ook wanneer je geen vette huid hebt, perfect voor eenmalig gebruik. Test het dan wel even uit van te voren, want het zou zonde zijn als je er als een droog vlokje bijloopt op al je trouwfoto’s!

Wanneer ik een ‘echte’ fles Milk of Magnesia te pakken krijg (misschien in Singapore) ga ik deze ook zeker kopen, aangezien hier meer magnesiumhydroxide in zit dat in deze fles Regla pH. Ik vind het ideaal om dit spul als primer te gebruiken, want zo ben ik minder beperkt in het kiezen van een foundation en hoef ik niet ‘bang’ te zijn dat mijn hoofd er na wat inspanning of bij warm weer uit komt te zien als een vettig bolletje.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

88 Reacties

 1. Ellen
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Volgens mij is het heel slecht voor je huid om te veel af te wijken van een pH tussen 5 en 7.

  Ten eerste gewoon voor je huid zelf omdat die een pH heeft van 5,6 ongeveer en je de huid kan irriteren door daar te veel van af te wijken.

  Ten tweede vanwege micro-organismen. Er is een balans van bacteriën en schimmels op je huid die niet zo veel kwaad doen en doordat die op je huid zitten, is er geen ruimte meer voor bacteriën die wél slecht zijn. Bovendien scheiden ze stofjes uit waardoor slechte bacteriën niet kunnen nestelen.

  Die balans wordt verstoord door de pH te veel te veranderen. De ”goede” bacteriën leven goed op de pH van je huid en als je die pH omhoog brengt, kunnen je goede bacteriën minder goed leven waardoor er meer andere bacteriën (ook ziekteverwekkende) kunnen nestelen.

  Ik weet niet of jij dit al hebt uitgezocht, Serena? Wat de pH is van dat spul?

  • Tessa
   25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

   Het lijkt me dat het een vrij basische oplossing is, aangezien het tegen zure oprispingen en brandend maagzuur is. Middelen daartegen zijn vaak basisch, zodat ze samen met het zuur reageren tot water en de ongemakken van het maagzuur dus tegen gaan.
   Ik ben dus voor een pH-test, want een basische oplossing op je gezicht smeren… ik weet het niet.

   • Ellen
    25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

    Ja, het is sowieso basisch omdat het de H+jes van het maagzuur moet wegvangen inderdaad. En carbonaten zijn volgens mij altijd basisch en dit spulletje is het in elk geval ook. De vraag is dus vooral hóe basisch. pH-test!! :D

    • Ellen
     25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

     Ik bedenk me trouwens dat de pH misschien helemaal niet veel hoger is dan 7 aangezien dit een suspensie is en geen oplossing.

    • Serena
     Auteur
     25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

     JEP! ga ik doen zodra ik terug doen, ben nu idd ook erg benieuwd!!!

  • Elise
   25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

   Ik heb even gegoogled, en op verschillende sites wordt gezegd dat Milk of Magnesia een pH van 10,5 heeft. Dat is echt heel basisch.

   Op info.nu wordt het volgende gezegd: “Het huidoppervlak van de mens bezit dus een pH van ongeveer 5.5. Deze natuurlijke zuurmantel van de huid remt de groei van bacteriën en voorkomt dat ze onze huid binnendringen. Gewone zeep ligt met een pH van 9 in het alkalische gebied. Bij het wassen met zeep wordt dus het zuur op onze huid geneutraliseerd. Gedurende die tijd is de huid blootgesteld aan een hoger risico op infectie. Onze huid heeft na elke wasbeurt met zeep weer 2-3 uur nodig om de natuurlijke zuurmantel weer te herstellen.” (Link: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/52727-de-ph-waarde-van-de-huid.html)

   Ik denk dat Milk of Magnesia dan een fijn goedje is als je make-up er een hele dag op moet blijven zitten (van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat), maar voor dagelijks gebruikt lijkt het me niet echt goed. Het verschilt natuurlijk per persoon hoe je huid zal reageren. Alsnog loop ik liever met een gezonde, glimmende huid (waarbij ik mijn make-up vaker moet bijwerken), dan dat ik mijn huid langzaam schade toebreng.

   Ik vind het echt heel jammer dat ik achter dit ‘minpunt’ ben gekomen, want Milk of Magnesia leek echt het wondermiddel voor mij! Ik zal denk ik toch wel een fles bestellen en testen hoe mijn huid erop reageert.

   • Serena
    Auteur
    25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

    als ik terug ben uit Spanje ga ik meteen een pH strook in dat spulletje van mij hangen! ik kom er nog op terug!

 2. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wat grappig hier heb ik nog nooit van gehoord! Je bent ook altijd zo origineel =)! Mijn hoofd glimt alleen van de zonnebrandcreme in de zomer maar dat vind ik niet zo erg ;)!

 3. Elise
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Haha, die vraag over Milk of Magnesia kwam van mij! Leuk dat je er nu een heel artikel aan gewijd hebt. Ook super dat je er een ‘Nederlandse’ vervanger van hebt kunnen vinden en het uitgeprobeerd hebt.

  Ik twijfelde of ik magnesiumhydroxide wel moest kopen, omdat ik bang was dat het schadelijk zou zijn voor mijn huid. Ik heb in een MSDS gelezen dat magnesiumhydroxide een beetje irriterend kan zijn wanneer het op de huid terecht komt. Maar in lagere concentraties (en in een oplossing) zal dat denk ik wel meevallen. Daarom wou ik graag jouw mening hebben, van een ervaren scientist.

  Ik denk dat ik nu overtuigd ben, en een pot Milk of Magnesia will soon be mine!

  • Ellen
   25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

   Het kan inderdaad irriterend zijn voor je huid omdat het een hele andere pH heeft, dat is een kwestie van uitproberen.
   Ik denk zelf alleen dat het ook je micro-organismenbalans omgooit (er leven goede bacteriën op je huid die je beschermen tegen andere bacteriën en als je de pH erg verandert zullen de goede bacteriën er minder goed kunnen leven).

 4. Nieke
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Tof artikel. Ik heb er nog nooit van gehoord, terwijl ik meestal vele zaken al ken die op Nederlandse Beautyblogs komen.

 5. Sharoniee
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Milk of magnasia hebben wij in de kast staan. Die zijn gewoon te verkijgen in de meeste African shops.

  Ik weet dat de african shops in Amsterdam zuid-oost ze verkoopt (bijlmer arena, ganzenhoef, kraainest) african shop in muiderpoort verkoopt ze ook.

  dus wel verkijgbaar in nederland

  • Dee
   25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

   Dat wilde ik net zeggen! Ik heb ze ook in Antilliaanse toko’s gezien.

   Als kind (7/8 jaar) heb ik dit gebruikt als deodorant. Mijn moeder vond dat ik net te jong was voor normale deo en gebruikte MoM als alternatief.

   Worked like a charm!

 6. Gerda
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Dank voor dit geweldige artikel, ik heb hier persoonlijk echt heel veel aan. Ga het gelijk kopen! Ps. Neem gelijk een paar liter mee als je in Singapore ben en dan lekker verkopen aan mij..:-)

 7. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Dit goedje ziet eruit alsof dat je het ook bij ‘De Tuinen’ kan kopen, heerlijke natural stuff ;)

 8. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Huh, nog nooit van gehoord! Het klinkt echt vreemd om zo iets op je gezicht te smeren. Ik ga het zelf niet proberen, ook al ben ik vaak erg shiny, want ben bang dat mijn huid er niet lekker op reageert. Ben wel benieuwd of het voor anderen goed werkt!

 9. Joanne
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Leuke review! Ik had er ook al heel vaak raves over gehoord, maar kon het inderdaad niet vinden in Nederland. Echt jammer. Maar fijn dat je een alternatief hebt gevonden!

 10. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wow idd een uitkomst voor af en toe, bij lange drukke dagen of een bijzondere gelegenheid. Thnx for sharing :)

 11. Denise
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  wel jammer dat het maar 1 maand houdbaar is :/ dan blijf je naar de apotheek hobbelen

 12. Eva
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Op amazon.co.uk is overigens het originele spul te koop. Dan moet je die van 6.20 pond kiezen, die verzenden naar NL.

 13. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Ik heb het zelf niet nodig maar lijkt me wel handig als je een vette huid hebt !

 14. Eva
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Ik wil het wel proberen maar ik ben bang dat het toch schadelijk is voor mijn (extreem vette, glimmende, totaal niet gevoelige) huid. Ik zou het dan namelijk gewoon elke dag willen gebruiken als het zo goed werkt, maar ik weet niet of dat zo’n goed idee is…

 15. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Handig! Ik vroeg me altijd al af waar het voor gebruikt werd, had er wel eens over gehoord:)

 16. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Graapig!
  Ik had er nog nooit van gehoord!

  Maar t is ook niet voor mij! Ik heb just een droge en gevoelige huid!

 17. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Gaaf! kijk hier heb ik wat aan! dankjewel!

 18. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Ik had hier echt nog nooit van gehoord! Weer iets nieuws geleerd! :) En toch fijn als je gezicht niet zo glimt!

 19. Catelijne
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Ik vind het zo leuk dat je ook niet voor de hand liggende dingen test !

 20. Pauline
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Had er nog nooit van gehoord! Interessant zeg. Zou voor mijn glimhoofd ook perfect werken. Ik heb trouwens nog een aanrader voor het glimmen: DO2. Dat is een kristaldeodorant in een spuitflesje die je ook voor je gezicht kan gebruiken en echt top werkt! Die kan je bij de drogist halen. Bij De Tuinen heb je trouwens ontzettend veel kristaldeo’s van eigen merk die goedkoper zijn en net zo goed werken. Omdat daar alleen maar natuurlijke ingrediënten inzitten(o.a. kristallen) kan je deze gewoon zonder dat het gaat irriteren op je gezicht gebruiken.

  • Gerda
   25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

   Een deo voor je gezicht? Is dat niet heel erg slecht voor je huid?

  • 26 mei 2012 / zaterdag, 26 mei 2012

   Hoe heet deze product dat ze bij De Tuinen hebben.

 21. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Ik ga in juli naar Amerika en denk dat ik me toch zo een flesje ga aanschaffen :)Klinkt goed!

 22. Yvonne
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Dat kan nooit goed zijn voor je huid. :)

 23. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wat een effect, ik had er ook nog nooit van gehoord!

 24. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wat interessant! ook handig voor de zomer dan! Dan heb ik namelijk heel snel een vettig glanslaagje door de zon die er op brand. Ben benieuwd of dit daar ook tegen werkt :)

 25. mai
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  waaaauw dat wil ik nu in huis hebben!!

 26. Ester
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Vind het zo knap hoe je er iedere keer toch op komt haha.
  Een goedje voor brandend maagzuur, op je gezicht & je glanst niet meer!
  Het is bijna niet te geloven haha. Maar ik zie dat het wel degelijk werkt.

  Ik heb zelf geen last van een vette huid, dus hoef voor mijzelf dit ook niet te halen.
  Maar het is wel goed om te weten dat het werkt! Voor als mijn huid nou ooit toch besluit om eens lekker vervelend te doen. ^^

 27. Maaike
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wauw, dit kan ik wel gebruiken voor mijn T-zone! Kan je dit alleen bij de apotheek halen (zonder recept neem ik aan), of ook bij de drogist?

  • Sara
   25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

   Ook bij de drogist verkrijgbaar!

 28. Suzanne
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Jeetje, wat een goed spul joh, hier ga ik zeker voor kijken, waar heb jij het gekocht? En zijn er geen webshops die het échte milk spul verkopen??

 29. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Een stuk makkelijker dan de hele dag in de weer zijn met blotting papers:) Perfect voor mijn t-zone in hoogzomer!

 30. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Momenteel heb ik geen vette huid…maar dat komt altijd in de loop van de zomer. Dan vind ik dit zeker de moeite waard om eens te proberen. Wat steek je toch altijd veel werk in je reviews, ze zijn zo fijn. Thanks!

 31. Aline
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  ik heb zo’n matterende crème

 32. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Is het ook niet op ebay te vinden? Dit klinkt wel echt als een geweldige uitkomst, maar ja, ik heb het geld niet om een vliegticket voor een flesje milk of magnesia te betalen.

 33. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Nog nooit van gehoord, maar tja mijn huid is ook helemaal niet vet. Eerder het tegenovergestelde.

 34. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Ik kende dit helemaal nog niet joh! Deze ga ik scoren :) Leuk!

 35. Jitske
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Haha, ik slik 9 pillen magnesiumhydroxide per dag! Genoeg van dat spul in huis dus!

 36. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Handig zeg, leuk als je een product totaal ergens anders voor kunt gebruiken :)
  Hoop dat je de ‘echte’ variant nog kunt scoren :)

 37. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  het ziet er echt super goed uit! ga ik ZEKER halen! goede tip!:)

  Xx.

 38. Dottie
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wauw, wat een goede tip! Je ziet echt een verschil. Zeker met de hitte is dit ideaal. Bedankt hiervoor! :-) *rent naar de apotheek*

 39. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wat een fijn idee! Ik vind het altijd wel leuk om zulke alternatieve cosmetica-ideeën te horen:)

 40. Aline
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Handig, misschien kun je het ook ergens online bestellen. Maar ja, als je toch naar Singapore gaat kun je daar ook altijd even kijken!!

 41. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Oh lijkt me super handig! Ik heb van mezelf best een vette huid, dus dit lijkt me ideaal! En als Ik deze zomer in Amerika ben neem ik wel een flesje mee. Tot die tijd ga ik denk Ij wel deze Nederlandse versie gebruiken, want ik erger me dood aan mijn vette huid.

 42. Reka
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wauw op naar de winkel!! X

 43. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Interessant zeg! Daar had ik nog nooit van gehoord. Ik heb alleen een normale en ietwat droge huid, dus dit is niets voor mij haha. Wel jammer dat het alleen via Amerika te koop is.. =(

 44. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Nooit van dit spulletje gehoord! Wel leuk hoe je veel producten voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Wonderolie is ook zo’n dingetje. Goed voor ontlasting èn voor de huid!

 45. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar dit zou wel eens de oplossing voor mij kunnen zijn. Mijn huid begint in de ochtend matt en eindigt met een vette glimmende huid. :(

 46. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wat een fijne review Serena. Ik heb een enorm vette huid dus dit zou wel eens een uitkomst kunnen zijn. Dit vind ik nou zo leuk aan het bezoeken van beautyblogs nieuwe toffe tips krijgen, dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *