Maybelline SuperStay 14H Lipstick

Beautyproducten die serieuze beloftes doen vind ik altijd een beetje tricky. Zo beloven de nieuwe Maybelline Superstay lipsticks tot 14 uur goed te blijven zitten op de lippen. Let wel, tot 14 uur en dus niet gegarandeerd 14 uur. Dat is nogal een verschil.

Ik snap deze formulering echter wel, want de een eet de hele dag misschien maar 3 maaltijden terwijl zo iemand als ik de gehele dag dooreet en -drinkt. Bij de een zal de lipstick dus beter blijven zitten dan bij de ander. Die 14 uur is waarschijnlijk gebaseerd op iemand die niet zo veel eet en de hele dag drankjes met rietjes drinkt, denk ik 😉

Ik houd van (felgekleurde) lipstick, maar ik vergeet het gewoon om bij te werken. Ik vergeet sowieso om lipsticks mee te nemen voor onderweg en ik ben er ook gewoon te lui voor denk ik. Als ik ‘s ochtends eenmaal lipstick zou aanbrengen en het zou de gehele dag goed op zijn plek blijven, nou dan zou ik toch wel een gelukkig mens zijn!

Ik besloot dat het tijd was voor een serieuze test, want wie serieuze beloftes maakt moet er nu eenmaal aan geloven. Wat denken jullie, blijft deze lipstick echt 14 uur plakken of is het gewoon een marketingpraatje?

De meeste lipproducten die een langdurige kleur beloven bestaan uit twee delen. Het ene deel zorgt voor kleur en het andere deel is een beetje balsemachtig of een gloss, die voornamelijk zorgt voor hydratatie en glans. Maybelline vond het juist een uitdaging om een langhoudend lipproduct op de markt te brengen waarmee je in één enkele stap klaar zou zijn. Maybelline snapt dat wij vrouwen gewoon druk zijn, haast hebben in de ochtend en houden van multitasken!

De Superstay lipsticks bevatten polymeren die extra lang op de lippen blijven zitten, maar toch licht en comfortabel aanvoelen. In deze formule is minder wax gebruikt waardoor het pigment intenser is geworden en een uniek siliconen filmlaagje zorgt dat de lipstick flexibel met de mond meebeweegt en weinig tot geen kleur verliest.

De collectie van de Superstay 14H Lipstick bestaat uit een palet van 7 sprankelende tinten;

 • 110 – Neverending Pink
 • 160 – Infinitely Fuchsia
 • 430 – Stay with me Coral
 • 260 – Always Plum
 • 510 – Non-stop Red
 • 540 – Ravishing Rouge
 • 720 – Lasting Chestnut

Maybelline heeft me de volgende kleuren opgestuurd;

Het pigment vind ik erg goed. Het is niet meteen dekkend na de eerste streep, daarvoor moet je zo’n 3 à 4 keer heen en weer gaan. De textuur voelt soepel aan en glijdt romig over de huid, maar nadat het er een tijdje opzit voelt het wat stug aan en verliest het glans.

De kleuren vind ik prachtig! Vooral Neverending Pink is een mooie, frisse roze kleur met een blauwe ondertoon. Infinitely Fuchsia is lekker knallend en Ravishing Rouge is donkerrood met hele subtiele rode shimmertjes voor extra glans. Lasting Chestnut is een kleur die ik niet snel zelf zou uitkiezen, maar bij mijn getinte huidskleur staat het nog vrij naturel. Het is een beetje bruinig met een paarse/taupe ondertoon.

Hieronder kunnen jullie zien hoe de kleuren bij mij staan:

Neverending Pink
Infinitely Fuchsia

Ravishing Red

Lasting Chestnut
Ik probeerde de swatches vlak na het fotograferen (ongeveer 5 min. na aanbrengen) weg te vegen, en dat ging eigenlijk vrij goed. Net iets té goed, vond ik, want het is toch de bedoeling dat het zo’n 14 uur goed op de huid blijft vastplakken? Na een kwartier echter wilde ik de swatches verwijderen met waterproof eyemake-up remover, maar ho maar. Ik heb keihard gewreven, maar de allerlaatste restjes kreeg ik er niet af. Alsof de lipstick een beetje in mijn huid was getrokken. Hieronder kun je zien wat ik bedoel.

Dit gaf me wel iets meer vertrouwen in het product, maar de meest betrouwbare test is natuurlijk de lipstick aanbrengen, de hele dag door eten zoals je gewend bent en vlak voor het slapen gaan kijken hoe het er op zit. Ik koos voor rood, omdat je het bij zo’n kleur het snelst ziet wanneer het vervaagd.

Ik ben een echte snackie! Danoontjes, kleine colablikjes, druiven en nootjes heb ik vandaag op kantoor verorberd. Verder natuurlijk gewoon lunch (toen ik de lipstick aanbracht had ik al ontbijt op). In het begin gaf de lipstick een beetje af op mijn blikje en lepel, maar toen ik daarna een kopje muntthee dronk zag ik geen afdruk op het glas.

Hieronder zien je links hoe mijn lippen eruit zien na een dag op kantoor. Tijdens mijn rit naar Houten dronk ik nog een tall Chai Tea Latte (hier zien we dan weer wel een afdruk) en thuis at ik een bord tagliatella de la mama. Lekker vettig!

Na het avondeten was de lipstick nog goed zichtbaar op de lippen, maar toch wel wat vervaagd. Ik wrijf mijn lippen dan altijd stevig tegen elkaar aan om het wat te egaliseren (zodat je niet zo’n donkerrood randje hebt) en op zich ziet het er dan nog wel goed uit, maar het is niet meer zoals eerst.

Lunch en snacks kan deze lipstick prima handelen, maar avondeten… dat is toch wel een boosdoener. Hoe vetter de hap, des te sneller verdwijnt de kleur. Neem je bijvoorbeeld pizza als lunch dan zit het er dik in dat je na de lunch moet bijwerken. Toch heeft deze lipstick het vandaag ruim 8 uur volgehouden en dat vind ik lang genoeg. Ik ben zeer tevreden!

Naast de lange houdbaarheid van deze lipsticks loopt de kleur niet uit. Dat is zeker een plus, vooral omdat het van die sprekende kleuren zijn. De semi-matte finish vind ik eigenlijk wel mooi zo. Een beetje fluweelachtig. Houd je meer van glans dan kun je er uiteraard gewoon een lipgloss over aan brengen!

Het gevoel van deze lipstick op mijn lippen is wellicht een beetje wennen. Het lijkt namelijk wat droog aan te voelen, omdat de textuur wat stroef is, waardoor je lippen niet langs elkaar heen glijden zoals dat bij de meeste lipsticks het geval is. Deze lipstick droogt mijn lippen echter niet uit. Ik ben enthousiast over deze lipsticks!

Welke kleur vinden jullie mij het mooiste staan? Hieronder van links naar rechts: Neverending Pink, Infinitely Fuchsia, Ravishing Rouge en Lasting Chestnut.

De Maybelline Superstay 14H Lipsticks zijn verkrijgbaar vanaf februari 2013 voor €12,99 per stuk (maar sommige drogisterijen hebben ze al in het schap gezet!).

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

173 Reacties

 1. Yvonne
  15 februari 2015 / zondag, 15 februari 2015

  Hoi,
  Ik heb pas de maybeline 14h lipstift gekocht, maar bij mij ligt hij er al na een uur voor de helft af helaas.Niks gegeten.ik had nr.110
  Dus ik ben niet zo enthousiast erover. Heb hem 3 x opgedaan achter elkaar.
  Dus dat zou toch voldoende moeten zijn.
  Ze hebben nu de rimmel 24 h. Lipstift, is nieuw.heb hem gekocht en die blijft wel perfect zitten. Misschien een idee.

 2. savita
  9 augustus 2014 / zaterdag, 9 augustus 2014

  Hi,

  Leuke review ak ben ik zelf niet zo tevreden over deze lipstick. Ik kocht altijd de Superstay24H lipsticks en die zijn fantastisch. Blijft echt de hele dag zitten, ook na het eten en geeft niet af.
  De 14H lipsticks doen dit helaas wel en blijven zeker niet de hele dag zitten. De kleuren zkjn erg mooi, dat wel, maar ik hou het toch bjj de 24H.

 3. Een fan!
  26 februari 2014 / woensdag, 26 februari 2014

  Hee Meid,

  Hartstikke bedankt voor deze geweldige review! Ik vind persoonlijk al deze kleuren gewoon perfect voor jou! Vooral de eerste 3! Zelf heb ik de neverending pink en ben in love hahaha.
  Heel fijn dat jij zoveel foto’s erbij zet. Ik zat gister een review te lezen ergens van de Maybeline 10 hours tint gloss….daar deden ze swatches op de hand en niet op de lippen….alsof je dan echt een goed beeld krijgt van de kleur. Vervolgens een conclusie dat het geweldig was en de hele dag op je hand bleef. Beetje jammer dat ik alle kleuren van die lijn heb en mooi dat ze de 10 uur niet halen hahaha. Maar op je hand inderdaad wel…domme review was dat zeg. Ik weet ook niet eens meer van wie. Ik lees wel vaker op je website en ik ben heel blij dat je dit allemaal doet want je hebt me al behoed voor een aantal miskopen en de beste kopen heb ik toch wel gehad door jouw advies/reviews. Dus heel erg bedankt, en ik hoop dat je nog heel lang doorgaat! xx

  • Serena
   Auteur
   27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

   Wat een lieve comment! 🙂 Doet me goed, heel erg graag gedaan en jazeker ik ben van plan nog lang te blijven bloggen 🙂

 4. melanie
  6 september 2013 / vrijdag, 6 september 2013

  Ik heb zelf pasgeleden Neverending Pink gekocht, mij valt op dat ie heel mooi egaal slijt en mijn god wat ruikt ie toch lekker!!

 5. Demi
  27 februari 2013 / woensdag, 27 februari 2013

  de fuchsia kleur!

 6. 8 februari 2013 / vrijdag, 8 februari 2013

  Wauw wat ben je toch ook een mooie vrouw, serieus alle kleuren staan je perfect. Ik ben jaloers op jouw huidje. Mooie lipsticks trouwens haha ;D

 7. 5 februari 2013 / dinsdag, 5 februari 2013

  Ik wilde deze lipstick ook kopen, maar ik kan hem nergens vinden! Waar zou ik nog eens moeten kijken?

 8. Marianne
  4 februari 2013 / maandag, 4 februari 2013

  Hahaaa, ik wilde net vragen aan een vriendin of zij wist welke lipstick goed bleef zitten, omdat ik dat bijwerken na elk uur een beetje zat begon te worden :p
  Ik ga heb denk ik wel kopen, nog even kiezen welke kleur het best bij mij past.
  Liefs, Marianne

 9. Lois
  3 februari 2013 / zondag, 3 februari 2013

  juist die chestnut staat je goed. de andere zijn iets te hard en te fel

 10. Bianca
  2 februari 2013 / zaterdag, 2 februari 2013

  Ravish rouge staat erg mooi. Jammer dat je de kleur 430 stay with me coral op gestuurd hebt gekregen, daar was ik erg benieuwd naar.

 11. Tiny
  2 februari 2013 / zaterdag, 2 februari 2013

  Lasting Chestnut vind ik het mooist bij jou!

 12. Tamara
  2 februari 2013 / zaterdag, 2 februari 2013

  De meest schitterende lipstick op die foto’s vind ik persoonlijk de Eerste en/of de laatste kleuren. De licht roze en de brons bruine kleur. De knal rode en die knal roze is niet echt mijn smaak.

 13. Amber
  1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Ik vind Lasting Chestnut je toch wel heel erg goed staan hoor !

 14. 1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Wat een heerlijke knalkleuren. Handig dat je ze zo hebt getest. Ik vind de twee rode je het mooist staan:)

 15. 1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Het is zo duidelijk, goed artikel en wauw echt elke kleur staat je geweldig!

 16. 1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Goede review dit! Ik vind de kleuren heel mooi en superhandig dat ze ook nog eens lang blijven zitten. Ik eet namelijk niet de hele dag door, maar alsnog gaat mijn lipstick er zó snel af.. 🙁 Hier ga ik dus zeker even naar kijken.
  En ik vind die felroze en rode je het mooist staan denk ik!

 17. 1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Leuk dat je ze hebt getest. Ik vind Infinitely Fuchsia en Lasting Chestnut je goed staan, ookal twijfelde je zelf over de laatste.

  Ik heb pas geleden een lipgloss(!) gekocht die 8h mij bij bleef zitten, misschien leuk voor je om uit te testen? Ik heb het over de redelijk nieuwe lipglosses van l’Oreal Paris die op water basis zijn gemaakt, ben de naam even kwijt. Heb zelf een redelijk felle, gaf niet af aan glazen en bleef errrug lang zitten. Misschien leuk om ook te testen, voor de lipgloss fans 🙂

  • 1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

   Heb m even opgezocht.. Van de Causse lijn van l’Oreal de lipgloss in kleur 200, staat je denk ik erg goed. Bij mij bleef hij lang zitten, dus ik ben benieuwd naar jouw mening.

 18. Emma
  1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Ze staan je allemaal erg mooi, maar vooral de fuchsia geeft je gezicht ook veel kleur. Echt mooie lipsticks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *