Make this: Chocolate dipped cherries

Een tijdje geleden kwam ik deze heerlijke foto tegen van kersjes gedipt in witte chocolade en besprenkeld met zilveren pareltjes. Ik kende wel de aardbeien met chocolade-combinatie, maar met kersen had ik het nog niet gezien. Bovendien vond ik het geheel er heel erg ‘Kerstig’ uitzien zo met de dat rood, wit en zilver. Net een eetbare kerstdecoratie!

white chocolate dipped cherriesbron: simpleprovisions

kers in witte chocolade1Ik besloot deze zoete traktatie zelf te maken en kocht wat kersen bij de groente- en fruitboer (de meeste speciaalzaken verkopen nog wel kersen, zo niet dan is het momenteel goedkoper en gemakkelijker om toch voor aardbeien te gaan), een witte chocoladereep van de Jumbo en zilveren pareltjes (van Xenos).

dipping white chocolateSmelt de witte chocoladereep au bain marie (breng een laag water aan de kook in een pan, hang een kom in de pan zonder dat deze het water aanraakt, leg de reep in de kom en laat de stoom van het kokende water de reep smelten). Dip de kersjes erin en besprenkel ze met de pareltjes. Laat de chocola uitharden in de koelkast en serveer bij kamertemperatuur met een extra bakje voor de pitjes.

kers in witte chocolade8 kers in witte chocolade7Het resultaat, een hele chique treat in kerstkleurtjes. En lékker! <3

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met dit idee!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

71 Reacties

  1. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Oh yummy yummy ik krijg honger!

  2. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Het ziet er idd erg feestelijk uit! Ik zou het dan wel eerder met aardbeien doen 🙂

  3. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Wat een leuk idee! Ziet er heel chique uit zo 🙂

  4. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Prachtig! Ik ben gek op witte chocolade en kersen dus perfecte combinatie voor mij.

  5. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Hmmm heerlijk!!! Ziet er inderdaad ook erg mooi uit, leuk voor kerst!

  6. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Jummie lekker 😀 x

  7. Lisa
    18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    “her favorite food is chocolate covered cherries”

    Chariot van Gavin DeGraw, moest er direct aan denken hahaha!

  8. Annika
    18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Het ziet er leuk uit! Maar uit ervaring weet ik dat witte chocolade veel moeilijker smelt dan pure. De witte wordt bij mij nooit zo mooi dun. Bovendien vind ik het jammer om hiervoor kersen te kopen die helemaal vanuit de andere kant van de wereld komen.
    Maar met stukjes appel en pure chocolade is het vast ook heel lekker 😉

  9. Syl
    18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    hihi hoe maak je eten chique… zo dus.

  10. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Lijkt me lekker en ziet er super leuk uit!

  11. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Hmmm heerlijk idee serena. Het ziet er super feestelijk uit 🙂

  12. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Oeh ziet er heerlijk uit!

  13. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Da’s een keer wat anders dan die eeuwige aardbeien (ook goddelijk maar wel standaard). Leuk ook met die zilveren bolletjes.

  14. Lisa
    18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Als je wat boter met de chocolade mee laat smelten wordt de chocola wat gladder en glanst het heel mooi als het weer is opgedroogd.

  15. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Ziet er lekker uit!

  16. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Dit ziet er zo mooi uit, dat ik echt zelfs niet zou willen opeten 😀

  17. Faat
    18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    heerlijk!

  18. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Wat ziet het er leuk uit, ik hou alleen niet zo van kersen. Dus moet ik maar opzoek gaan naar een vervanger, haha 🙂

  19. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Lekker! Jammer dat ik allergisch ben voor melk, maar goed – met pure chocolade werkt dit vast ook 😉

  20. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    ziet er best wel chique uit ahha 😛

  21. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Ziet er leuk uit! Kun je natuurlijk met allerlei soorten fruit doen, leuk 🙂

  22. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    wauw, helemaal mooi en lekker!

  23. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Ziet er erg lekker uit! Jum krijg er honger van haha liefs

  24. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Het ziet er echt prachtig uit. Het had zo uit een tijdschrift kunnen komen!

  25. arnav sidthiyamal
    18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    als je de chocolade iets verdunt met melk(of andere vloeistof) is het wat dunner, dipt het makkelijker en komt er een dunner laagje op. Echt zoals de inspiratiefoto zeg maar. (wordt wat egaler)

  26. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Wat een goed idee! Ziet er lekker uit zeg. ik ga m onthouden 🙂

  27. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Lijkt me heerlijk! Alleen zo jammer dat ik deze tijd van het jaar nergens nog kersen vind en aardbeien vind ik niet zo lekker 🙁

  28. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Wow, ziet er zó lekker uit!

  29. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Dat ziet er echt heel tof uit! Ik zou het wel willen proberen maar dan met pure chocolade hmmm

  30. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Ziet er super cute uit en lekker 🙂

    Love Bodil

  31. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Hmm, ziet er lekker uit!

  32. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Wat ongelooflijk cute zeg! En eigenlijk best simpel. Maar simpel kan juist heel verrassend zijn!

  33. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    ooh heel erg leuk! ik zou sowieso voor aardbeien gaan, gewoon omdat ik dat lekkerder vind haha! het ziet er in ieder geval wel prachtig uit!

  34. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Dit is me toch een partij leuk om te serveren en vast ook om te maken!
    Het ziet er echt heel feestelijk uit! 🙂

  35. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Wauw, dat ziet er echt heel mooi en natuurlijk lekker uit!

  36. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    lijkt me erg lekker !

  37. Renate
    18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Leuk, dit ga ik ook maken denk voor de kerstborrel morgen op mn werk.
    Tip voor de volgende keer: je moet de chocolade iets aanmengen met bijv melk, dan wordt het een iets dunnere substantie en dipt het wat gemakkelijker!

    • Serena
      Auteur
      18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

      Bedankt! Witte chocolade is zo tricky, het gaat al snel schiften, je moet er echt bovenop zitten. Ik ga deze tip onthouden!

      • Sofieke
        18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

        Ik zou er juist cacoaboter bij doen. Dit werkt ook bij bv candymelts! Melk bevat veel water waardoor het alsnog zou kunnen schiften lijkt me. Een plantaardige olie verdunt het altijd zonder dik te worden of te schiften.

        • Laura
          20 december 2013 / vrijdag, 20 december 2013

          Je kan er ook gewone olijfolie bijdoen, dan gaat hij mooi glanzen, en word het mooi vloeibaar 🙂

  38. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Dat ziet er mooi en heerlijk uit! Leuk idee, ik ga het van de week eens maken 🙂

  39. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Oeh, wat lekker!

    Keep on bloggin’,
    Summer

  40. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Wat schattig! Het lijkt me ook erg lekker.

  41. 18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Leuk idee. Aardbeien in chocolade vind ik heerlijk!

  42. Elianne
    18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

    Ziet er lekker en mooi uit! Ik krijg trek..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *