Konjac spons review

De Amorphophallus Konjac, oftewel de Konjac aardappel of Konnyaku, is een typische Aziatische groente. In Japan en Korea wordt de Konjac aardappel al meer dan 1500 jaar gekweekt om te eten. Eigenlijk zoals wij hier de Hollandse aardappel kennen.

In eerste instantie werd de Konjac aardappel gezien als medicijn omdat het zoveel gezonde eigenschappen bevat. Het bestaat voor 97% uit water en voor 3% uit glucomannan (onverteerbare suikerketens). Het is rijk aan eiwitten, koolhydraten, mineralen (ijzer, fosfor, koper, zink, foliumzuur) en vitaminen (A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C). Daarnaast bevat het weinig calorieën. Een gezonde groente dus, maar de Japanners ontdekten zo’n eeuw geleden ook dat de Konjac aardappel gebruikt kon worden als beauty treatment.

Niet de plant of de bloem wordt gebruikt, maar de wortel, zoals op het bovenstaande plaatje rechtsonder. De wortel wordt geoogst en op een speciale manier behandeld zodat het als sponsje voor het gezicht gebruikt kan worden. Hoe dat precies te werk gaat heb ik niet kunnen vinden, maar ik neem aan dat het goed wordt gereinigd en dat ze worden gedroogd. Er bestaan verschillende kwaliteiten Konjac sponsjes. Ik heb sponsjes ontvangen van Konjac Sponges Co, een merk dat bekend staat om de ‘betere kwaliteit’ sponsjes.

Er zijn verschillende soorten Konjac sponsjes. De original, eentje speciaal voor babies (en gevoelige huidjes), eentje met groene klei, rode klei, roze klei en eentje met houtskool. De sponsjes met ‘toevoegingen’ zoals klei en houtskool zijn speciaal ontwikkeld voor een huid die net iets meer nodig heeft. De zwarte Konjac, die met houtskool, is voor een onzuivere huid (jullie heb gisteren kunnen lezen waarom houtskool goed is tegen onzuiverheden).

De sponsjes komen netjes verpakt binnen en dienen eerst bevochtigd te worden. Zoals ze nu zijn, zijn ze keihard en dat is niet lekker voor je gezicht. Ik houd het zwarte sponsje daarom eerst even onder de kraan zodat hij zoveel mogelijk water kan opnemen.

Tijdens het bevochtigen merk je al dat de structuur wat zachter en ‘squishier’ wordt…

De spons is nu zo zacht, dat je hem helemaal fijn kan knijpen! Knijp het overtollige water uit de spons…

…and start cleansing!

Het voelt heel apart aan op de huid. Heel zacht, mild exfolierend en zelfs een beetje gladjes (?). Niet glibberig, maar je voelt dat er iets met je huid gebeurd waardoor het gladder aanvoelt. Ik heb niet per se het idee dat het keihard deepcleansed. Het exfolierende effect is heel mild (het is niet te vergelijken met een scrubhandschoentje, washandje of facial brush, véél milder). Het is zelfs zo mild dat je er gewoon mee over je ogen kan wrijven (en je non-waterproof make-up er mee kan verwijderen). Not a problem. Ondanks het naar mijn smaak te milde karakter van deze reiniging heeft mijn gezicht na afloop toch een lekker fris en gereinigd gevoel. Het is heel apart, maar het werkt!

Na het reinigen dien je het sponsje ergens op een droge (niet vochtige) plek te hangen. In mijn geval dus niet in de badkamer, alhoewel dat wel het meest voor de hand liggende is. Ik heb hem nu in mijn slaapkamer gehangen. Als je er zuinig mee omgaat (dus niet als een gek ermee boenen en steeds netjes ophangen) kun je er 1 tot 3 maanden mee doen. Daarna merk je vanzelf dat het sponsje begint af te takelen en is het tijd voor een nieuwe. Ik gebruik hem nu een week en ik vind mijn huid er goed uitzien! Het ziet er glad en stralend uit en ik heb er niet meer onzuiverheden bij gekregen.

Wat ik eerst niet zo goed snapte was dat dit sponsje an sich de reiniging is. Je hoeft er dus niet extra een face wash of cleanser op aan te brengen. Puur het sponsje is de reiniging. Het is 100% natuurlijk, dus zonder toevoeging van kleur- en geurstoffen. Het is veilig voor het milieu, biologisch afbreekbaar en zacht voor je huid. Omdat de Konjac aardappel van nature alkalisch is (hogere pH) brengt het je huid in balans waardoor onzuiverheden en olie (vette huid) op den duur zullen verminderen. Ik moet inderdaad zeggen dat ik minder shine!

Een klein puntje van kritiek dan, deze reiniger is zo mild dat het mijn waterproof Lycogel foundation niet verwijderd. Logisch ook wel, eigenlijk. Hier heb ik toch echt ‘heftiger’ spul voor nodig zoals een facewash of cleanser. Op de dagen dat ik mijn foundation niet gebruik maak ik wel gebruik van de Konjac spons. De meeste foundations zijn niet waterproof en zullen wel gemakkelijk verwijderd kunnen worden met de Konjac.

Ik ben er tot nu toe erg over te spreken en als je op zoek bent naar iets puur natuurs om je gezicht mee te reinigen, kan ik de Konjacjes zeker aanraden! De prijs van deze Konjac sponsjes ligt tussen de €6,95 en €7,95 en ze zijn te koop via Amazingy.com. Dit is sowieso een erg leuke webshop met natuurlijke cosmetica! De verzending is goed, binnen 3-4 dagen had ik mijn bestelling al in huis (en dat terwijl het vanuit Berlijn wordt verzonden). De webshop eigenaren zijn overigens gewoon Nederlanders.

Hebben jullie wel eens gehoord van de Konjac spons?

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

54 Reacties

 1. 5 december 2011 / maandag, 5 december 2011

  Zo grappig! Ik dacht er komt een recept aan, blijkt ‘t een sponsje te zijn haha geweldig!

 2. Karin
  4 december 2011 / zondag, 4 december 2011

  Nog nooit van gehoord, leuk hebbeding!

 3. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

  Hoe lang kan je daar mee doen dan, totdat de reinigende werking uit het sponsje verdwenen is?

  • 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

   Your sponge should last between 1 and 3 months, depending on how well you treat it, but once it starts to look tired, or starts to break down. Please replace it. The better care you take of your sponge, the longer it will last.

 4. Ninaaaa
  3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

  Wat leuk! Nog een vraagje : Wanneeer komt dat ding met dat ananaspak nou?x

 5. 3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

  Ah ik ben benieuwd, lijkt me interessant om te gebruiken 🙂

 6. Ratna
  3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

  Be so pure verkoopt ‘m ook..

 7. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wat leuk zo’n sponsje! En als het ook nog eens goed reinigt, helemaal top!
  Lijkt me inderdaad raar om er niks op te smeren!

  Xx Jorien

 8. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Interessant maar lijkt me wel erg fijn

 9. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik heb er nog nooit van gehoord, en wat grappig! Een soort aardappel over je huid bewegen en dat schijnt dan goed te zijn! haha, grappig!

 10. Heartini
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  toen ik de foto zag dacht ik eerst dat je een drol vasthad lol haha 😀

 11. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wat apart, toen ik die foto zag vroeg ik me echt af wat het nou was haha! Bijzonder hoor, lijkt me best tof om te proberen!

 12. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Als ik op een onbewoond eiland zit, zal ik deze zeker mee nemen haha

 13. Lynn
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  haha, ben ik de enige die vindt dat het er op de eerste foto echt uit ziet als een drol? : D

 14. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wat apart, ik had er nog nooit van gehoord! Lijkt mij wel grappig om uit te proberen. 🙂

 15. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Hier heb ik maanden geleden iets over gelezen! Wat leuk ik was het al helrmaal vergeten!
  Maar….. Je hoeft dus niet eerst je makeup eraf te halen? Dus gewoon dit sponsje, dag of nachtcreme erna en klaar?
  Dat klinkt echt raar! Ik weet niet of ik mijn gezicht dan wel schoon genoeg vind ‘voelen’ (voornamelijk zit het dan inmn hoofd haha) 😉

 16. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Jaaa ik heb de roze! Fijn ding maar hij reinigt idd niet super intensief, gebruik toch liever mijn brush, maar af en toe deze =)

 17. Marjolein
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Het leek me in eerste instantie een fijn product (ik gebruik enkel natuurlijke producten), tot ik las dat het alkakisch is. Ik heb geleerd dat je voor je gezicht beter iets kan gebruiken wat een lagere PH-waarde heeft dan een hogere, omdat de PH-waarde van je huid dat meestal ook is. Zeker als je een gevoelige huid hebt, kan het anders te droog worden of zelfs irriteren (net als bij zeep). Ik heb zelf een hele gevoelige huid dus waag ik me er dan toch liever niet aan.

 18. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Dat klinkt erg goed. Ik had er nog nooit van gehoord.

 19. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Nou, ik had er nog niet van gehoord ! Weer wat bijgeleerd vandaag 🙂

 20. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Zoiets klinkt best wel interessant 😀 Bedankt voor de tip 🙂

 21. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Nog nooit van gehoord! Maar lijkt me wel fijn.

 22. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Kende het niet, maar lijkt me zeker het proberen waard.

 23. Cynthia
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel lekker 🙂

 24. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Heb hier nog nooit van gehoord! Het ziet er wel fijn uit, maar kan je het sponsje ook reinigen? Want er gaat natuurlijk vanalles inzitten als je er vaak je gezicht mee reinigd

 25. Marielle
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik gebruik er 1 voor mijn gezicht, soms in combinatie met dr alkaitis cleanser, het houdt zich tot nu toe goed, ben er erg blij mee! Ik heb hem ook bij http://www.amazingy.com besteld, superservice!

 26. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar hij lijkt me best apart!

 27. eveline
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Hmm apart, vraag me af hoe het voelt. Heb er ook nog nooit van gehoord.

  Kan me trouwens niet voorstellen dat deze groente echt B12 bevat aangezien dat alleen bij dierlijke producten zo is (tenzij er nog aarde op zit). Maar dat terzijde.

 28. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Hoi allemaal!

  Je kunt de sponge prima met een beetje reinigingsgel gebruiken hoor voor extra reinigen!

  Na gebruik goed uitspoelen, uiknijpen en drogen zorgt ervoor dat je hem lang kunt gebruiken.

 29. Pippi
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Het proberen waard. Binnenkort maar eens bestellen:)

 30. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wat een gek en grappig product! Dit kende ik nog niet, maar het klinkt heel goed. Lijkt me fijn werken ook!

 31. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar vind het er toch wel goed uitzien

 32. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Klinkt goed!

  xx-Dieuwzz

 33. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wat een schattig dingetje!

 34. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Zou je de spons met reinigingsgel er in kunnen gebruiken om je gezicht te reinigen? Dan zou dit namelijk voor mij ideaal zijn!

  • Eva
   2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

   Ja, dat kan (:

 35. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  ik heb er best wel veel gezien in Hong Kong maar niet gekocht :’). Maar hij klinkt er goed! 🙂

 36. lea
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  ik heb deze zomervakantie toen we in spanje waren ook zo’n sponsje gekocht. ik vond hem heel fijn maar hij droogde mijn huid een beetje uit dus ben ik er mee gestopt,
  zeker een aanrader voor vette of gevoelige huid!!!

  • lea
   2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

   oeps die eerste zin klopt niet helemaal XD

 37. Geralda
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Nog nooit van gehoord, lijkt wel grappig.

 38. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Nog niet van gehoord eigenlijk 😀 Ziet er wel goed uit!

 39. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Nog nooit van gehoord, maar ziet er wel grappig uit!

 40. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wat een apart ding zeg!

 41. Joanna
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Bijzonder product. Vraag me alleen af hoe het zit met bacteriën die er lekker 3 maanden in mogen nestelen terwijl hij hangt te drogen.

 42. rani
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  ziet er wel interessant uit ik krijg een beetje het idee dat het als een rubberen spons aanvoelt.
  ik ben op dit moment een weekje gestopt met alle huidverzorging, ik reinig mijn gezicht nog wel met een cleansing water van chanel en ik scrub nu elke dag met angels on bear skin van lush en als me huid droog aanvoelt gebruik ik vitamine E dagcreme van de body shop maar ik merk niet echt dat me huid rustiger is geworden:(
  Hoelang ben jij al gestopt Sereen ? of ben je alweer begonnen met een andere methode

 43. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wauw nice! Kende het nog niet!

 44. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  die lijken me best fijn 😀

 45. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik kende het nog niet 😉 Lijkt me best fijn!

 46. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wat een leuk product zeg! Ziet er goed uit.

 47. Eva
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik ben inmiddels aan mijn tweede toe, vind het ideaal. Je kunt eventueel ook je cleanser in combinatie met de spons gebruiken dan heb je veel minder van de cleaner nodig!

 48. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik kende het nog niet, het lijkt mij wel erg fijn werken (:

 49. 2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Ik ben er niet weg van. 🙂

 50. Shannon
  2 december 2011 / vrijdag, 2 december 2011

  Wauw, klinkt toch best goed!
  Ideaal voor de zondag + maskers.