Filmpje: It’s peanutbutter jelly time!

It’s peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! Peanutbutter jelly time! And heeey yeah hey yeah hey yeah hey yeah! And there you go, there you go, there you go, there you go!


Ik loop al een maand te kwijlen bij de peanutbutter & jelly thumbprint cookies van Love Veggies & Yoga en elke keer komt het er niet van. Vandaag is het een lekkere luie zaterdag met absoluut niets op de planning dus ik dacht, waarom maak ik ze vandaag niet gewoon? Je hebt pindakaas nodig, boter, suiker en bloem. En jam. Meestal heeft iedereen dit wel in huis en het beste van deze cookies: ze zijn no-bake! Geen oven dus. Gewoon ingrediënten mengen en hopsakee. Klaar is kees. Deze koekjes zijn in 10 minuten gefixt en ze zijn echt DE-LISH!

Omdat het alweer een tijdje geleden was dat ik een ‘Koken met Sjerena’ filmpje heb opgenomen wilde ik het niet in een fototutorial doen, maar in een leuk filmpje:

Voor 15 koekjes heb je ongeveer nodig;
– 4 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels boter
– 4 eetlepels bruine suiker
– 1 eetlepel witte suiker
– 12 eetlepels bloem
– 4 eetlepels poedersuiker
– kaneel, vanilleextract en zout naar smaak
– jam


Je kunt de koekjes maken zoals ik, maar de blog van wie ik het recept heb maakt de kuiltjes wat dieper zodat er meer jam in past. Ik denk dat ik dat zelf wat lekkerder zou vinden, aangezien de jam dan wat beter in verhouding zou zijn met de het pindakaaskoekjesdeeg.

Verder kun je ze het beste in de koelkast bewaren, in een afgesloten bakje. Mocht je toch niet zo gecharmeerd zijn van no-bake deeg? Dan kun je het een kwartiertje afbakken in de oven bij 180 graden celsius. Het deeg wordt dan wel heel bros en bijvullen met jam is een must! 🙂


Variatietip: in plaats van jam kun je ze ook vullen met chocoladepasta! 🙂


Eet smakelijk!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

125 Reacties

  1. Angelique
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Morgen heb ik een luie dag dus dit ga ik morgen maken, lijkt me heerlijk. Ben altijd in voor iets nieuws.

  2. Katja
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Waaaah! Dit ga ik morgen maken!

  3. denise
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Wat heb je een leuke trui aan! Waar heb je die vandaan? 🙂

    • 4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

      ja dat vroeg ik me ook af ,vind die trui echt mooi.

  4. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    zou je ook vanille suiker kunnen gebruiken in plaats van vanille extract? (:

    • soes
      4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

      ja dat vroeg ik me ook af

  5. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ziet er lekker uit 😀 x

  6. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Of met een stukje banaaaaan! Jam jam jam!

  7. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Voor mijn gevoel moet het nog in de oven (wat dus niet hoeft) ik houd zelf meer van knapperig, gelukkig want deze koekkies kun zo om mijn heupen smijten haha. Vind de recepten (filmpjes) wel altijd super leuk blijven doen:)

  8. charlotte
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ik heb ze ook gemaakt maar bij mij zijn ze te zacht
    🙁 Nu eet ik ze met een lepel. Maar ze zijn wel super lekker.

  9. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ik heb het gemaakt met sanaz, en oooh wat is dit lekker 😀 Vooral met gesmolten chocolade!

  10. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    echt heel leuk
    het lijkt me zoo lekker en het is niet eens moeilijk om te maken!

  11. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    No-bake lijkt me zo vreemd smaken, waarschijnlijk zit dat gewoon tussen mijn oren en is het heel erg lekker.

  12. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Wat een grappige koekjes 😀 Misschien ook een keer proberen, ben wel benieuwd naar dat deeg!

  13. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Lijkt me heerlijk! Met chocoladepasta lijkt me ook echt lekker 🙂

  14. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Zonder oven te bereiden? Joepie! Dan laat ik eens een keer iets NIET verbranden!

  15. Lisanne
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Is het erg als je geen bastard suiker hebt en moet je dan meer witte suiker in doen?

  16. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ziet er heerlijk uit! Leuk filmpje 🙂

  17. nathalie
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    wow,, dat ziet er echt super lekker uit! 🙂

  18. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    hoort er niet ook een ei in? Vorige keer had ik ze namelijk geprobeerd te maken, maar later bleek dat er een ei in moest (geloof ik), want ze waren heel smerig van structuur, en ze brokkelden uit elkaar!

  19. Suzanne
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Serena, je heet Serena en geen Sjerena, dus het zal dan ook wel ‘Koken met Serena’ zijn in plaats van ‘Koken met Sjerena’ XD

  20. Annika
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    oeoehh! lekker! lijkt me juist leuk om ze te bakken, want dat broze vind ik juist lekkerder 🙂 ik hou niet zo van dat kleffe gedoe. ik denk ook dat je er dan makkelijker andere vormpjes van kan maken, misschien hartjes ofzo? 😛

    • Denise
      4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

      Geen succes! Heb het net geprobeerd in de oven en ze komen er als 1 kleffe hap uit.. Daarbij houd ik normaal helemaal niet van pindakaas, maar ik dacht; met al die ingredienten zal het wel meevallen met die smaak. Niet dus 🙁

  21. Mina
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Mmmmhhhh.. dit ben ik op dit moment aan het maken! 😀

  22. nikki
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    ik ga ze echtt wel proberen!! 🙂

  23. Simone
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Dat ziet er lekker uit!! Ik was net aan het balen dat we geen jam in huis hebben maar stiekem vind ik chocola toch ook wel een heeele goede vervanger;) Morgen maar eens proberen.

  24. Melanie
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ze zijn superlekker, ik heb ze meteen gemaakt! Morgen maak ik er een heleboel om op school uit te delen, ze zijn echt goddelijk. Dank je wel! 😀

  25. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Dit ziet er echt goddelijk uit en is zo makkelijk te maken, dit ga ik echt een keertje doen!

  26. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ah dat ziet er leuk uit! 😀
    Dit heb je niet opgenomen in je eigen keuken ofwel haha?! 😛

  27. Monica
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ik hou echt van pindakaas en jam, morgen ga ik deze koekjes maar even maken : )

  28. Mirjam
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Wat een leuk recept! Wij hebben thuis geen oven, dus dit ga ik zeker eens proberen!

  29. Maaike
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Lekker! Ik maak zelf ook wel eens pindakaas koekjes, en dan doe ik er ook gehakte (ongezouten) pinda’s en wat stukje melkchocola doorheen. Ik heb er toevallig nog een paar liggen, ik ga er straks jam op doen, ik ben benieuwd naar de smaak! 🙂

  30. Marriët
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ik heb ze snel gemaakt, maar ze zijn wel heeeel erg machtig, je voelt de suike je tanden aantasten lol.

  31. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Superleuk! Ik ben écht geen fan van de combinatie op brood, maar dit ziet er heerlijk uit!!

  32. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Jammieeee, dat ziet er lekker uit! Leuk recept joh, ga het ook proberen!

  33. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Heerlijk ziet er echt heerlijk uit!

    Leuke post!

  34. Emma
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    mmmhm dat ziet er weer heerlijk uit!

  35. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Héérlijk! Lijkt me echt heel erg lekker. Ik vind ze er ook super schattig uit zien, trouwens. En wat heb je een leuke trui aan!

  36. Dzinh
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Het ziet er super uit !! Maar is het niet ongezond zo ongebakken ???

    • Denise
      3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

      Nee hoor, er zit geen ei in dus je eets niks rauw : )

    • Sanne
      3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

      waarom zou het ongezond zijn? Deze veel van deze producten eet je ook gewoon los van elkaar. Maar als er bv. ei in zit, is het wel beter als je het in de oven doet, vanwege de kans op salmonella. Maar er zijn dan ook weer gewoon recepten met rauw ei, zonder dat het gebakken wordt, dus tja 😉

  37. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ik heb echt nog nooit peanutbutter + jelly gehad, ben er nu toch wel heel benieuwd naar! Had vorige week wel pindakaas cupcakes gemaakt, die waren ook heeerlijk 🙂

  38. Lois
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Wauw, dit ga ik morgen ochtend maken, sowieso!
    Is het alleen niet slecht, om het zo ongebakken te eten?
    xxxxx <3

    • Lois
      4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

      Ik heb ze gister avond gemaakt!
      Ze zijn echt super lekker !
      Maar eigenlijk, vind ik ze zonder jam lekkerder.. Dat deeg, omg nomnomnom ! 🙂
      xxxxxx <3

  39. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Hmm! Dit ga ik ook eens proberen! Je hebt trouwens niet de poedersuiker bij de dingen staan die je nodig hebt.. Ik raakte er wat door in de war..

    • 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

      Oeps sorry, overheen gelezen.. Stond er wel..

  40. Genevieve
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Jummie!
    Alleen ben ik toch wel meer van het bakken maar dit lijkt mij heel erg leuk om te proberen.

    Ik raad je trouwens aan om ook een keer oreocake te maken (als je oreo lust dan).
    Echt heel lekker !

  41. nirosha
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Pinda-allergie, maar zien zien er wel heel erg leuk uit!

    • Rianne
      3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

      Ja hier nog zo een. Ik walg al bij de geur of bij sate-saus of als het ergens in zit verwerkt (zelfs als andere mensen totaal geen pinda proeven, krijg ik al een reactie op het kleintje spoortje.) Super irritant.. Toch ziet het er best smakelijk uit!

      • Debora
        4 maart 2012 / zondag, 4 maart 2012

        hier nog een..
        deze koekjes worden hem dus helaas niet voor ons !

  42. Chiara
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Oewww, het ziet er heul lekker uit!

    Proef je veel pindakaas terug? Want dat vind ik op brood ofzo niet lekker, maar miscchien verwerkt in een koekje wel (:

  43. Marriët
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Oooooh nooooo. Ik ben de laatste paar dagen al chcopasta aan het snoepen. Dit MOET ik maken..

  44. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Dat ziet er echt HEEERLIJK uit! Binnenkort maar weer eens de keuken in! Thanks voor het recept!

  45. 3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Ik lust normaal gezien geen pindakaas, maar zo in een koekje lijkt het me wel lekker. Ik denk dat mijn vriend er zeker voor te vinden is, hehe :).

  46. Zwaan
    3 maart 2012 / zaterdag, 3 maart 2012

    Mmmm lijkt me superlekker! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *