The Fault in our Stars

dit is een gesponsorde post – vorige week was ik op de Vidcon Partner Reception in het Hilton hotel, een exclusief feestje voor een select aantal YouTubers. Na lang in de rij te hebben gestaan stormde ik de deuren naar het balkon door, want ik had slechts één doel: op zoek naar fingerfood! Ik had nog geen avondeten op en had onwijs veel trek, dus toen ik een tafel met hapjes in het vizier kreeg liep ik er als een hongerige wolf op af. Ik het voorbijgaan beukte ik per ongeluk tegen een meneer op, die naar me glimlachte, zich vriendelijk verontschuldigde en weer verder liep.

‘Botste jij nou net keihard tegen John Green op, Sereen? Goeie binnenkomer hoor!’ zei Thomas. Wat blijkt? Ik ben tegen de schrijver van het boek ‘The Fault in our Stars’ opgebotst, een prachtig boek dat is verfilmd en waar we binnenkort van kunnen genieten in de bioscoop.

FaultInOurStars1sheetnieuwThe Fault in our Stars gaat over het meisje Hazel (gespeeld door Shailene Woodley), die al haar hele leven vecht tegen kanker. Door een medisch wonder is haar tumor aan het krimpen waardoor ze weer een aantal jaren langer kan blijven leven, maar ze blijft een ‘tijdbom’ zoals ze zich zelf noemt, omdat ze nooit weet op welk moment haar ziekte haar fataal zal worden.

Tijdens de Cancer Kid Support Group, een groep waar jonge mensen samen komen om te praten over hun ziekte, ontmoet ze de knappe Augustus Waters, oftewel Gus (Ansel Elgort). Gus heeft een prothese-been en Hazel is afhankelijk van een zuurstoftank in een rugzak die ze altijd met zich meesleept, maar ondanks alles worden de twee verliefd.

DF-18655The Fault in our Stars is een meeslepend liefdesverhaal over jonge mensen die elkaar helpen en liefhebben. Het is prachtig, maar tegelijkertijd verdrietig en oneerlijk. Er zitten ook veel mooie, grappige momenten in en naar wat ik heb gehoord kan niemand het drooghouden op het eind. Niet voor niets is dit John Green’s bestseller boek! Het krijgt vele lovende kritieken en laat een enorme indruk achter. Het is echt zo’n boek waarvan je even moet bijkomen om alles te verwerken, en wat je vervolgens aan al je vrienden aanraadt om te lezen.

DF-21199rMeestal is het zo dat boekverfilmingen altijd minder goed zijn dan het boek, maar deze film krijgt net als het boek lovende kritieken. Op IMDb scoort The Fault in our Stars een dikke 8,4. Volgens mij is dit echt zo’n MUST SEE movie waar iedereen het straks over heeft en waar mensen twee keer voor naar de bioscoop gaan. Ook ik ben zeker van plan om deze film te gaan kijken, het lijkt me een prachtig verhaal.

The Fault in our Stars is vanaf 10 juli te zien in de bioscoop.

Ken jij The Fault in our Stars? Zijn het boek en de film iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

83 Reacties

 1. Hannah
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Tfios is zoooo’n goed boek!! Kan niet wachten tot de verfilming en ga er 11 juli naartoe 😀

 2. Sandy
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Omdat ik na het lezen van het boek natuurlijk niet kon wachten op de film ben ik vorige week met mijn vriend alvast naar de film gegaan in Antwerpen. Ontzettend goed verfilmd! Neem zakdoekjes mee! Okay? Okay.

 3. Nathalie
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb zó hard gehuild toen ik dit boek aan het lezen was, ben benieuwd of dit ook het geval is als ik de film kijk!

 4. Bianca
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik ben het boek nu aan het lezen en kan niet wachten tot dat ik de film zie

 5. Jiamin
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik moet nog een uurtje kijken, had geen zin meer halverwege weer te kijken, dus ik ga het nog zeker een keer kijken. Ik heb het bekeken via een site, maar het is herfilmt in een bios. Op het laatst gebeurt er heel iets onverwachts :)) ik weet het al maar ik ga het niet verklappen x

 6. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb de film gezien! Had er best wel hoge verwachtingen van, maar ik vond hem echt vreselijk, zowel de acteurs als het überkleffe puberverhaal.

 7. Robin
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik hou niet echt van lezen maar dit boek lijkt me wel wat 😮 misschien dat ik hem aan ga schaffen.

 8. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Het is een prachtig verhaal en John Green is een geweldige schrijver! Wel cool dat je ‘m tegen bent gekomen, alleen jammer dat je ‘m niet herkende anders had je met ‘m kunnen praten.

 9. Marloes
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb de film gezien, het boek komt echt tot z’n recht!

 10. Suzanne
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik ben vorige week naar de voorpremiere van the fault in our stars geweest en heb zeker 1/3 van de film gehuild, het is echt de zieligste en mooiste film die ik ooit gezien heb en ik kan hem zeker iedereen aanraden!

 11. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik wil het boek erg graag een keer lezen voordat ik de film ga zien. Voor nu liggen er echter zoveel boeken op mijn stapel dat ik nog heel even ga wachten. Maar beiden lijken me prachtig! <3

  • Charlotte
   3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

   Wacht niet, pak dit boek eerst! Haha
   Ik ben meestal erg sceptisch met boeken, ze vallen me vaak tegen, maar dit boek is anders. Ik zit nu in Frankrijk voor werk maar als de film uit is ren ik hier een dichtstbijzijnde bioscoop in!

 12. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  NO FRICKIN’ WAY?!?!? JE BENT TEGEN JOHN GREEN OPGELOPEN?!?!? NO WAY NO WAY NO WAY. OMG wat ben ik jaloers. Wowowowowow. JOHN FRICKIN’ GREEN???? Ik moet dit even verwerken. Uhm. Ja.

  John Green…….

  JOHN.

  ):

 13. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik wil graag eerst het boek lezen, lijkt me echt prachtig!
  X Emma

 14. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb het boek gelezen en het is zo herkenbaar, mooi en verdrietig tegelijk. Het is moeilijk te omschrijven maar ik voelde me na het lezen heel erg verdrietig, maar toch tevreden met mijn leven. Ik ben zo benieuwd naar de film, Shailene Woodley vind ik erg goed!

 15. Sennett
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb het boek gekocht voor mijn terugreis naar Nederland. Las een stukje toen mijn oog viel op de online versie van de film. De film is super mooi en ontroerend met een onverwachte einde. Ik wil het boek alsnog lezen. Dit omdat het verhaal in boeken vaak wel uitgebreider wordt verteld met meer details.

 16. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  ik ben er laatst heen geweest! hij is erg mooooi

 17. Nina G.
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik ben benieuwd naar de film! Volgens vriendinnen is het boek geweldig. Ik denk dat ik toch maar eerst het boek ga lezen, voordat ik de film ga kijken. 😉
  Ik heb wel een ander boek van John green gelezen: looking voor Alaska . Dat was een erg mooi boek!
  X

 18. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Dit is echt mijn favoriete boek! De film heb ik ook al gezien en die is ook heel goed. Wow ik zou ook wel John Green tegen willen komen.

 19. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  In België is hij al sinds 6 juni uit, ik heb het boek eerst gelezen (wel in het Engels, ik erger me véél te hard aan vertalingen – zitten altijd fouten in). Het is inderdaad echt prachtig verfilmd, op een paar kleine puntjes na. Maar in vergelijking met de meeste verfilmingen is dit bijna exact zoals in het boek.
  Echt, fantastisch boek en geweldige film <3 Wel huilen. En oooh Ansel's (Augustus) gezichtsuitdrukkingen, die zijn te geweldig!

 20. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Grappig dat je tegen John Green aanliep. Ik heb het boek wel al gelezen (en heel hard gehuild). De film moet ik nog zien. Ik wil echt heel graag naar de film in de bioscoop, maar heb geen zin om de hele tijd huilend tussen al die mensen in te zitten, haha.

  • 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

   Maak je daar maar geen zorgen om! Ik ben vorige week geweest en zowat iedereen zat te huilen haha

 21. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Haha, wat geniaal dat je tegen John Green aanliep!
  Ik ben alvast tissues aan het sparen, want het schijnt een echte tranentrekker te zijn. Ik ben benieuwd!

 22. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Haha, grappig dat je tegen John Green opliep. Wel jammer dat je dat niet doorhad! Ik heb het boek twee keer gelezen en de film al gezien, en het is geweldig.

 23. Kim
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ben dol op de boek en het film! Wist je niet dat John Green een van de oprichters van Vidcon is, Serena?

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

   Nee, ik had geen idee. Ben er nu ook pas achter dat hij zelf ook een YouTuber is!

 24. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb net een heel fan drama gelezen, het betreffende bankje is namelijk weggehaald door gemeente Amsterdam hihi

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

   Ik hoorde gisteren al dat het bankje op mysterieuze wijze was verdwenen ja! Maar wist niet dat het door de gemeente was verwijderd, ik dacht gewoon door overobsessed fans ofzo.

 25. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ooh nu ben ik eigenlijk best jaloers dat je tegen hem op bent gelopen, haha! John Green is echt een geweldige schrijver en zijn YouTube kanaal samen met zijn broer is ook echt heel erg leuk. Ik heb The Fault in Our Stars al twee keer gelezen en ik ben vorige week ook al naar de voorpremière van de film geweest. Ik vind de film echt geweldig, net zoals de rest van de zaal. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er in een bioscoopzaal zóveel mensen moeten lachen én huilen. Echt geweldig om mee te maken. 🙂

 26. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  mn moeder heeft het boek voor me besteld, kan niet wachten om hem te lezen. wil ook binnenkort naar de bios om de film te kijken, alleen bij de trailer voor yt filmpjes kan ik al gaaf huilen x.

 27. Kimberly
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Is inderdaad een heel mooie film! In België speelt hij al 3 weken in de bioscoop 🙂

 28. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik ben vorige week naar de voorpremiere geweest. En inderdaad ik denk dat 99% het niet zal kunnen drooghouden. Dus neem je tissues maar mee! Het is echt de mooiste film die ik in tijden heb gezien! (Niet overdreven!) Liefs

 29. Marijke
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik kan niet wachten om de film te zien. Boek was echt te zielig. Gisteren was de voorpremiere in de jt bioscoop, kwam er net te laat achter anders had ik um al gezien! Cant wait

 30. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  ik kijk hem liever thuis geen zin om in de bios te gaan janken haha

 31. Petra
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  God ik ben hier zo benieuwd naar! Nog maar een paar dagen wachten en dan huil ik me kapot bij die film, haha!

  Maar wat heeft dat event hier mee te maken? en wat deed John Green daar dan? Kreeg je enkel een voorfilmpje te zien?

  • Marijke
   3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

   John green is ook een youtuber. Geloof dat zn kanaal de vlogbrothers is

  • Anna Baya Meuleman
   3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

   Samen met zo’n broer John heeft hij Vidcon een paar jaar geleden voor het eerst georganiseerd 🙂

  • Bianca
   4 juli 2014 / vrijdag, 4 juli 2014

   Uitwisselen van e-books is illegaal, tenzij je een bibliotheek bent.

 32. megan
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  ik ben gister geweest! wat een film. geweldig!!

 33. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik ben kei benieuwd naar de film.

 34. Lola
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik ben hier heel benieuwd naar. Ik heb het boek namelijk gelezen, en ik had er van tevoren al heel veel over gehoord. Hierdoor had ik hoge verwachtingen en was ik eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld. Looking for Alaska ging ik echter zonder verwachtingen in en deze vond ik veel mooier. Heb zelfs bijna gehuild en dat doe ik echt nooit bij boeken. Over het algemeen word ik ook eigenlijk altijd teleurgesteld door boekverfilmingen maar ik heb er inderdaad al superveel positieve dingen over gehoord, dus ik ben erg benieuwd en ga hem zeker kijken als hij in de bioscoop komt.

 35. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Eigenlijk wil ik eerst het boek lezen, maar ik kan niet wachten om de film te kijken, haha!

 36. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  ik zat bij het boek al helemaal te huilen tijdens het lezen laat staan bij het kijken van de film 😛

 37. janine
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  ik heb deze film al gezien, hij is in sommige andere landen al uit!
  de film is echt PRACHTIGG!!

 38. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ik vind het echt een prachtig boek en ik kan niet wachten op de film!

 39. Michelle
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Wow je hebt John Green ontmoet?! Of nou ja, zoiets dan. Dat is geweldig, haha.

  Ja, TFIOS is echt een super boek, en de film gaat denk ik ook geweldig worden. Ik moet hem nog zien maar ik weet zeker dat ik het niet droog ga houden helaas hahaha

 40. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Ohh ik ben wel een beetje heel erg jaloers dat je tegen John Green bent opgebotst. De film en het boek vond ik beide geweldig!

 41. 3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Noooooo, je bent tegen John Green opgebotst? Jealous haha! Het boek heb ik gelezen en ik wacht al maanden tot de film eindelijk te zien is in de bioscoop 🙂 Ik moet sowieso een container met tissues meenemen, ben ik bang.

 42. Marcia
  3 juli 2014 / donderdag, 3 juli 2014

  Bij ons in België is hij al langer uit, dus ik heb hem al gezien!
  Het boek is toch wel veel beter hoor.. 😉
  Ik kan er niet goed tegen dat iedereen opeens fan begint te worden van tfios, omdat ik het boek al voor het bekend werd gelezen had. Maarja zonder dat succes zou er geen film gekomen zijn dus ik kan er wel mee leven haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *