Bruidsmake-up tips

Vorige week zijn mijn neefje Algernon en zijn lieve vriendinnetje Robina in het huwelijksbootje gestapt en weken daarvoor had Robina gevraagd of ik haar bruidsmake-up en -kapsel wilde verzorgen. Nu ben ik niet zo’n held met het opmaken van anderen (mezelf, ok, maar eyeliner trekken bij een ander, ieeehhh!), maar ik voelde me wel heel vereerd natuurlijk dus zette ik mijn lichte angst aan de kant.

De trouwdag is voor een bruid zo ongeveer de belangrijkste dag van haar leven, dus ik wilde het wel echt goed doen. Ik heb mezelf verdiept in bruidsmake-up, aan zo veel mogelijk mensen tips gevraagd en uiteraard met Robina besproken wat haar wensen waren. Ik moet zeggen dat het eindresultaat er zeker mocht zijn: Robina zag er schitterend uit en ze straalde de hele dag! Het leek me leuk om vandaag mijn ‘Bruidsmake-up Tips’ met jullie te delen. Dit is handig voor de mensen die hun eigen bruidsmake-up verzorgen of net als ik ook gevraagd zijn door een familielid of vriendin.

Proefmake-up

Iets wat ik jullie echt kan aanraden is het aanbrengen van een proefmake-up. Spreek met de bruid af en bespreek wat haar wensen zijn. Sommige bruidjes willen heel naturel opgemaakt worden, maar Robina wilde nepwimpers, een smokey eye en ‘harde’ Roy Donders-krullen bijvoorbeeld. Het is belangrijk om de bruid op te maken zoals zij dat wilt, want het is háár dag en niet die van jou. Een proefmake-up is daarom echt een must, want niet alles wat de bruid in gedachten heeft kan toegepast worden op haarzelf. Tijdens de proefmake-up kom je er samen achter wat wel werkt en wat niet.

roy donders krullenZo kwamen we erachter dat Roy Donders-krullen niet lukten op Robina’s lange, zware bos met haren. Ze heeft heel veel haar, heel lang en ook nog eens heel dik en zonder laagjes, dus alle krullen zakten uit. Hoeveel bussen haarlak ik er ook in leegspoot. Dat was wel even een bummer voor haar (als je eenmaal iets in je hoofd hebt dan wil je daar natuurlijk aan vasthouden), maar ze heeft zich er uiteindelijk bij neergelegd dat zachte, romantische en uitgezakte krullen ook erg mooi staan.

proefkapselGoed, toen de make-up. Ik heb een hele tas vol foundations en oogschaduwpaletten meegebracht en samen zijn we tot de ideale bruidslook gekomen. Maak na de basis een flitsfoto van je bruid om te kijken hoe het er dan uit komt te zien. Als je bruid er bij zowel flitslicht als natuurlijk licht mooi uitziet, ga je door. Ik heb de ooglook licht aangebracht en de intensiteit opgebouwd. Ik liet het tussendoor steeds aan haar zien, zodat ze kon aangeven dat het donkerder kon, net zo lang tot ze tevreden was.

Ik heb stap voor stap make-up aangebracht en als het iets was wat Robina mooi vond of wat een goede match was, dan schreef ik dat op. Op de dag zelf hoef je dan niet zo’n megatas mee te slepen, maar neem je alleen de spullen mee die je tijdens de proefmake-up hebt gebruikt. Vaak kom je er tijdens de proefmake-up ook achter dat je wat dingen nodig hebt die je natúúrlijk niet hebt meegebracht, dus schrijf die ook op je lijstje.

Het is ook erg belangrijk om bij te houden hoe lang je bezig bent en een schatting te doen van de tijd die je nodig hebt. Ik heb op basis van de proefmake-up een ruime schatting gedaan: 45 minuten voor haar kapsel (met de no heat cocoon methode), een uur voor haar make-up en als laatste 15 minuten voor het uithalen van de cocoons en de onderste rechte eindjes krullen met een tang. In totaal dus 2 uur! Het scheelt dat je na de proefmake-up weet wat je nodig hebt en wat je gaat doen, zodat je stukken sneller klaar bent.

Instructies

Geef de bruid opdrachten mee voor de grote dag. Zorg ervoor dat haar wenkbrauwen in shape zijn, een eventuele snor is geharst, dat ze goed is uitgerust en zichzelf lekker heeft gepampered. Niet harsen op de ochtend voor je trouwen natuurlijk (de huid blijft soms nog lang rood) en niet ineens maskertjes uitproberen die je niet kent en voor een huidreactie kunnen zorgen. De haren moeten schoon zijn, maar niet te ‘vers’ gewassen, zeker als je gaat opsteken of krullen gaat maken is het fijn als de haren niet zo glad zijn.

Het allerbelangrijkste, stel de bruid gerust. Ik kan me voorstellen dat Robina helemaal de pan uitstresste met ook nog een zoontje die ze moest aankleden, dus ik heb gewoon gezegd: laat alles maar over aan mij. Ga zitten, doe je ogen dicht, rook een sigaretje, hier heb je een bak thee en ik zorg voor de rest. ALLES KOMT GOED. Ook al was ik een beetje zenuwachtig (ze moest echt binnen 2 uur klaar zijn, want het stadhuis wacht niet), ik liet niets merken en probeerde zo rustig mogelijk te blijven. De bruid stresst al genoeg en als ik mezelf dan ook nog eens druk ga maken is dat niet prettig voor haar.

De basis

bruidsmakeup 6Omdat een bruid vaak van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat (of tot na middernacht zelfs) up and running moet zijn is het belangrijk dat ze helemaal perfect in de make-up zit en dat het gedurende de dag goed blijft zitten en dus niet uitloopt, afgeeft of smelt.

Wanneer je de basis make-up gaat aanbrengen kun je daarom rekening houden met het volgende:

 • primer – met een primer creëer je een mooi, egaal oppervlak omdat ze vaak fijne lijntjes en oneffenheden iets ‘opvullen’. Ook zorgen de meeste primers ervoor dat de foundation langer goed blijft zitten. Ik heb de Make Up For Ever primer gebruikt.
 • concealer – voor de mensen die wat meer dekking nodig hebben kun je gebruik maken van een concealer. Zorg ervoor dat er niet te veel lichtreflecterende deeltjes in zitten omdat dat bij foto’s met flits heel erg kan oplichten. Ook moet de concealer geen velletjes/droogheid accentueren en niet te veel glanzen. Zelf heb ik de creamy concealer van Bobbi Brown gebruikt.
 • foundation – neem de favoriete foundation van de bruid, maar let op dezelfde punten als bij de concealer. Ik heb hier Lancôme teint miracle gebruikt, omdat deze goed dekt, zorgt voor een mooie glow zonder te licht over te komen met een flitsfoto.
 • shapen – als de bruid het wenst kun je lekker gaan shapen om een eventuele onderkin af te zwakken, de neusbrug iets smaller te doen lijken of de wangetjes wat minder bol te laten overkomen. Lees hiervoor mijn ‘Shape’ artikelen even terug.
 • matterend poeder – omdat de bruid al genoeg straalt poeder je alles af met een matterend poeder. Vooral de T-zone. Dit komt mooier over op de foto’s. We willen wel shinen, maar niet glimmen. Ik heb ‘The Porefessional’ gebruikt van Benefit.
 • Make-up setting spray – om ervoor te zorgen dat de make-up muurvast blijft zitten en niet van het gezicht afsmelt, raad ik een make-up finishing of -setting spray aan. Zo zweert mijn zusje Tara bij Urban Decay All Nighter (zelfs na een wilde avond stappen ziet ze er nog flawless uit), dus deze heb ik dan ook gebruikt.

Make-up

robina bruidsmakeupDe make-up had je natuurlijk al geoefend, dus op de bruiloft zelf weet je wat je moet doen. Toch kan het voorkomen dat je in tijdnood komt, dus ik raad je aan om altijd te beginnen met de wenkbrauwen en ogen (blush, bronzer en lipgloss kan onderweg in de auto nog wel).

Hieronder heb ik nog een aantal tips:

 • Gebruik niet te veel blush, maar ook zeker niet te weinig. Op de foto valt blush al snel weg en we willen natuurlijk wel een lieflijke, blozende bruid zien! Probeer blushes met glitters of overmatig veel shimmers te vermijden.
 • Subtiele highlighter – voor een mooie glow kun je highlighter aanbrengen, maar pas er wel een beetje mee op. Als het te veel en te sterk is ziet de bruid er op de foto’s al snel uit als een glimmende discobal. Gebruik dus een zwak gepigmenteerde highlighter en breng deze heel subtiel aan.
 • Shape de wenkbrauwen met iets wat lekker lang blijft zitten, zoals de waterproof en smudgeproof Aqua Brow van Make Up For Ever of een long lasting wenkbrauwpoeder. Werk met zachte kleuren zodat de bruid niet te ‘hard’ overkomt op camera.
 • Waterproof make-up – ja ja, er wordt hoogstwaarschijnlijk een traantje weggepinkt! Probeer daarom met waterproof mascara, eyeliner en oogpotlood te werken.
 • Werk met een long lasting lipstick of een wat dikkere gloss die goed en lang blijft zitten. Er wordt heel wat afgekust, en om de 10 minuten bijwerken zit er niet in.
 • Last but not least, vergeet de eyeshadow primer niet!

Vlak voor de fotoshoot

bruidsmakeup 2Voordat de fotoshoot begint heeft een bruid vaak al heel wat achter de rug. Het stadhuis, een kerk, en ondertussen van alles en iedereen begroet. Het is daarom een slim idee om vlak voor de shoot nog even een snelle touch-up te doen:

 • wenkbrauwen in shape borstelen.
 • lipgloss of lipstick bijwerken.
 • matterend poeder aanbrengen.
 • eventueel iets meer blush aanbrengen.
 • Eventueel een borstel door de haren halen, meer haarspray om het geheel te fixeren, speldjes opnieuw rangschikken.

bruindsmakeup 3Zelf zag ik er echt niet uit, ik moest zo vroeg opstaan en had geen tijd meer om mijn eigen haar en make-up te verzorgen!

bruidsmakeup 4

Vergeet ook de bruidegom niet!

Terwijl je je bekommert om de bruid moet je ook zeker de bruidegom niet vergeten. Ook hij mag best wel even worden voorzien van een laagje matterend poeder om zo glimvrij en extra mooi op de foto te gaan.

140102 robin-aj-8

Fotoshoot

Ik vond het vooral erg leuk om bij de shoot aanwezig te zijn, maar het is ook zeker handig om er iemand bij te hebben! De fotograaf, Leonard Walpot, kon zo zijn ding doen terwijl ik me bezighield met haren rangschikken, plukjes haren wegspelden, nog wat glim wegpoetsen en de jurk goedleggen en mooi uitwaaieren. Als Algernon werd gefotografeerd legde ik een dekentje om Robina’s schouders, want het was ijskoud! Ik was eigenlijk een soort ‘personal assistant’ voor Robina, haha! Ik kan jullie ook aanraden om met de shoot mee te gaan, het bruidspaar kan namelijk echt wel een stel extra handen gebruiken!

Van Robina en Algernon mocht ik vast 3 foto’s met jullie delen van het eindresultaat. Ik vind de foto’s geweldig! De locatie is in de Domtuin in Utrecht, een prachtige, sprookjesachtige locatie. Ik kan me voorstellen dat deze locatie ook schitterend is met een laagje sneeuw buiten, of met een aantal zonnestraaltjes en een lentebriesje. Mocht je nog op zoek zijn naar een fotolocatie voor je eigen bruidsreportage dan kan ik de Domtuin zeker aanbevelen.

140102 robin-aj-10 140102 robin-aj-12 140102 robin-aj-9Wie ik ook kan aanbevelen is Leonard Walpot. Nu ik hem eenmaal aan het werk heb gezien heb ik niets dan lof voor zijn werk. Hij is heel rustig, maar geeft het bruidspaar heel veel complimentjes en ook goede aanwijzingen op een lieve manier. Leonard specialiseert zich in de fotografie van mensen. In veel gevallen zijn dat bruiloften, maar daarnaast maakt hij ook veel portretten.

Het liefste werkt hij met natuurlijk licht en het allerbelangrijkste vind hij om een goede klik te hebben met de mensen die hij fotografeert. Hierdoor wordt hij nog enthousiaster en dat zorgt voor een leuke wisselwerking met vaak spontane foto’s als resultaat. Om die reden fotografeert hij ook graag mensen en hij noemt zijn portretten dan ook co-creaties. Leonard is vooral een uitkomst wanneer je geen idee hebt hoe je mooi op de foto moet staan, want met zijn scherpe kijk op de beste belichting en aanwijzingen kan het niet anders dan dat je een prachtig eindresultaat in handen krijgt.

15% korting op je eigen fotoshoot

Ik heb nog even gemaild met Leonard om hem te bedanken voor de mooie shoot en toen ik hem vertelde over mijn blog kwam hij met een top voorstel: als bruidsparen in 2014 hun bruiloft laten fotograferen door Leonard met ‘beautylab’ als referentie, dan krijgen ze 15% korting op de totale prijs. Dit aanbod is geldig tot en met 1 maart 2014. Mocht je dit jaar dus trouwplannen hebben en nog geen fotograaf hebben gevonden, Leonard is je man! Bezoek zijn website op leonardwalpot.nl voor een impressie en contactgegevens.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn tips voor bruidsmake-up en ik zou het leuk vinden om te horen als jullie Leonard hebben geboekt! Mocht je zelf nog aanvullende tips hebben deel ze dan gerust in de comments, sharing is caring.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

107 Reacties

 1. Danielle
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wauw, Serena wat heb je dat mooi gedaan! Ondanks dat je een smokey eye hebt gedaan met kunstwimipers ziet het er toch mooi natuurlijk uit en helemaal niet te!

  De foto’s vind ik alleen een beetje donker, maar wel heel romantisch.

 2. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Mooi gedaan Serena, wat een mooie bruid ook!!
  Ik doe ook af en toe een bruidsmake-up, vind het vooral fijn dat je de bruid al blij kunt maken op de vroege ochtend op haar bruiloft <3

 3. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wauw heel mooi, wat een mooie bruid :)

 4. Nanoe
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  ohja het kon ook allleen met die van wella zei roy

 5. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Bedankt voor de tips! Ik ga over drie maanden trouwen, dus dit komt zeker van pas!

  • Linda
   13 januari 2014 / maandag, 13 januari 2014

   Die vrouw bij Roy donders zei dat ze nog nooit haar haren geknipt had. Waarschijnlijk was dat haar een stuk droger en stugger dan dat van Robina

 6. Nanoe
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  dan heb je het niet goed gedaan.
  roy deed het bij een vrouw met haar tot der bil daarna ging ze er nog mee slapen en de volgende dag zag het er nog net zo uit !
  misschien 10 miljoen spuitbussen meer gebruiken?

  • Serena
   Auteur
   8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

   Of misschien had de dame dunner haar en meer laagjes? ;-)

   • Cynthia
    8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    Nee het ‘model’ van Roy had bijna hetzelfde haar..

    • Cynthia
     8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

     (om te zien iig)

     • Serena
      Auteur
      8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Dat snap ik en dat zie ik ook, daarom ga ik er van uit dat het vele malen dunner is en volgens mij zit het ook vol extensions ;)

     • Alexandra
      8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

      Nee het haar was puur natuur, geen lagen en over de billen. Wel zag het er dun uit

      • Serena
       Auteur
       8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

       Denk ook dat Robina’s haar gewoon te glad was, als je haren wat stugger (droger, kleurbehandeld?) zijn, dan ‘pakken’ de krullen veel beter.

 7. Dagmar
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  wow wat is ze prachtig! en make-up en haar ook super gedaan!

 8. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wauw, super mooie bruidsmakeup!

 9. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wat een prachtige make up en foto’s!

 10. Larissa
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wauw echt supermooi Serena! Daar mag je trots op zijn :-)!

 11. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Leuke tips, echt gaaf dat je haar bruidmake-up gedaan hebt!

 12. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wauw, ze ziet er echt prachtig uit, mooie gedaan!

 13. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Goh wat toevallig, mijn allereerste bruidsmakeup was bijna hetzelfde! Super mooi gedaan!

  • lousaa
   9 januari 2014 / donderdag, 9 januari 2014

   Vaak getrouwd?:-)

 14. Nina
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Robina, je bent prachtig en hoewel ik je niet ken, ben ik blij dat meneer god je heeft gered van die lelijke harde Roy Donderskrullen… Zachte krullen is sexier en staat super verzorgd!

  • Robina
   8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

   Haha moest wel lachen om je post! Dank je wel trouwens.

 15. Fonghwa
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Men, ik baal dat ik jou niet had geboekt!
  Ik had een visagist gehuurd voor haar & make-up. Ook eerst een proefkapsel en op de trouwdag zelf voor het eggie. Maar heb toch een beetje spijt. Ze gebruikte bijv. geen eyeshadow primer dus na 2 uur was mijn oogschaduw al gecreased. Mijn zus was net met de visagie opleiding begonnen, dus zij werkte mijn haar en makeup heel de dag bij. Achteraf had mijn zus mijn bruidsmakeup kunnen doen. Ze doet het supergoed!

  Ik herken ook helemaal dat er assistentes mee moeten met de fotoshoot.
  Ik had mijn zus en bestie aangesteld als assistentes.

  Een fotograaf is trouwens heel duur. Wij hadden geluk dat Darrell zijn neef en vriendin professioneel fotograaf zijn en regelmatig trouwreportages schieten! Maar fijn dat Leonard een leuke promo biedt!

 16. Annick
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wat een ontzettend goed en fijn artikel. SUPER! Ik ga volgend jaar trouwen en dacht eigenlijk stiekem tijdens het lezen van dit artikel: Serena, wil jij mijn make-up doen! ;)

 17. Robina
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Lieverd, ik was ontzettend blij met jou hulp. Je bent een kanjer!

 18. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wow, heel mooi gedaan! Ze ziet er echt prachtig uit!

 19. lovebeautylab
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Heey Serena,
  Super mooi artikel met ontzettend veel waarheden.
  Toen mijn vriendin ging trouwen was ik haar personal assistant en ik moet zeggen dat viel niet mee. Zeker tijdens een foto shoot komt er van alles bij kijken. Zo herkenbaar wat je allemaal verteld. En je geeft echt hele goede tips hoor. Je merkt dat je je er goed in heb verdiept.
  Top artikel!
  Doet me een beetje denken aan je artikelen in 2010 qua stijl.
  Love it!
  XOX

 20. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wat leuk! Ik kreeg zondag mijn laatste les basis visagie en bruidsmake-up was daar ook een onderdeel van :) In grote lijnen komt het dan ook wel overeen met jij vertelde. Al was hetgeen ik leerde natuurlijk veel uitgebreider hé :)

 21. rachel
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Hallo Serena,

  Sorry dat ik het via deze weg vraag maar ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen! Ik heb een tijdje terug shea butter gekocht bij je moeder op de site (secret garden). nu is mijn shea butter op en had ik graag nieuwe besteld bij haar. Ik gebruik het om mijn buik in te smeren ivm mijn zwangerschap. Wat ik ook probeer ik kom niet op de site. Zou je me kunnen vertellen hoe ik hieraan kan komen? Helaas heb ik ook haar email adres niet meer. Alvast bedankt en ik hoop snel van je te horen! Groetjes Rachel

  • Serena
   Auteur
   8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

   Wat vervelend! Je kunt niet op http://www.pearlmania.nl komen? Ik wel gewoon, heb je al andere browsers geprobeerd?

   • rachel
    8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

    Oke vals alarm, sorry!! Het lukt nu indd wel! ik ga meteen bestellen. Dankje

 22. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Handige tips zeg! Ik draag zelf eigenlijk niet veel meer makeup dan concealer en mascara, daarom zou ik bang zijn dat mooie bruidsmakeup mij er opeens heel ‘anders’ uit laat zien dan hoe mensen mij kennen… Maar ik zou er op de foto’s ook niet ‘kaal’ uit willen zien. Lastig vind ik dat! Gelukkig is er nog geen bruiloft in de planning, dus echt zorgen hoef ik me er niet over te maken. ;)

 23. Tessa
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Misschien is het ook een goed idee om foto’s te maken van de proef make-up zodat je ziet of het goed werkt met een flits?

  • Serena
   Auteur
   8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

   Hebben we inderdaad gedaan, maar zal het er nog even bijzetten. Goeie! :)

 24. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wat een schitterende foto’s!

 25. Evelien
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wat een mooie bruid!

 26. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Woooooooooowww! Hele goede tips ook Serena! En… mooie foto’s!

 27. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Super mooi gedaan! En even de make-up en haren uittesten is wel slim ja dat blijkt maar weer! Super mooie foto’s ook! :)

 28. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Prachtige foto’s! En wat een eer dat jij de make-up mocht doen :)

 29. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Hele mooie bruidslook! Ook prachtige foto’s! Jammer dat ik niet ga trouwen dit jaar haha ;-)

 30. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Supermooi, zowel de make-up als de foto’s :D

 31. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wauw ze ziet er echt prachtig uit! :-)

 32. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wauw ik heb het hele artikel gelezen en ik vind het echt super dat je haar make up hebt gedaan en ook dat het zo goed is gelukt.. Had ook niet anders verwacht X

 33. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Super handig dit artikel, heb nog nooit zo’n fijn uitgebreid bruidsmake-upartikel voorbij zien komen:) Anderen vragen mij ook vaak om hen op te maken, ik vond het eerst ook eng, maar nu vind ik het hartstikke leuk en begin ik er steeds meer aan te wennen. Eyeliner blijft het lastigste klusje, samen met mascara.

 34. Anne
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wat zag ze er prachtig uit!

 35. Syl
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Ik heb voorlopig nog geen trouwplannen, maar ik vind dit soort trouw make-up altijd waanzinnig mooi!

 36. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wat een prachtige en stralende bruid! Ze ziet er echt geweldig uit!

 37. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Mooi bruidje. Make up is heerlijk naturel en de krullen zijn idd uitgezakt ook prachtig. Op mijn trouwdag heb ik zelf de make up gedaan. Na een proefsessie zag ik eruit als een travestiet dus zelf doen leek me wel handig.

 38. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Supermooie foto’s! Ik zou ook echt een proefmake-up willen later als ik ooit ga trouwen. Stel je voor dat het er niet uitziet, pfoeh!

 39. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Dat ziet er super uit en wat een prachtige foto’s!

 40. Lilian
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Ik wil voorlopig nog niet trouwen, maar ik vind het een heel goed artikel waar menig bruidje iets aan kan hebben! ;) De look die je hebt gemaakt vind ik ook mooi gelukt.

 41. emily
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Mooie fotos en je mag echt trots zijn op het resultaat!

 42. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Leuk verslag en de make-up is goed gelukt! Zou het ool doodeng vinden om het iets te vernachelen op de mooiste dag van de bruid haar leven haha

 43. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Hele handige tips! Je hebt de make-up prachtig gedaan :)

 44. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  De make-up is prachtig gedaan! Vooral de ooglookkleur vind ik erg mooi.

 45. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wat zag ze er prachtig uit zeg! Superfijn ook dat je ons zo’n uitgebreid artikel geeft met tips en weetjes over bruidsmake-up. Ontzettend interessant en en handig. Thanks <3

 46. 8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Wauw, dit heb je echt onwijs mooi gedaan Sereen, prachtig!

 47. Sevgi
  8 januari 2014 / woensdag, 8 januari 2014

  Prachtige foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *