Acrylnagels, hoe bevalt dat nou?

Zo’n 2,5 maanden geleden heb ik voor het allereerst in mijn leven acrylnagels laten zetten. Mijn nagels zijn van nature dun en buigzaam en scheuren snel af, maar ik wilde nooit aan de ‘acryl’ omdat ik het er gewoonweg niet mooi uit vond zien. Als ik namelijk dacht aan acrylnagels dan dacht ik aan zoiets als dit:

maxresdefaultIk was in de veronderstelling dat acrylnagels er altijd erg dik uit zouden zien en dik aan zouden voelen, en dat leek me helemaal niets. Bovendien moet je steeds terug om alles bij te laten vullen, en waar haal ik die tijd vandaan? Als je eenmaal aan acrylnagels begint, moet je ermee doorgaan, hoor je vaak. En dat vind ik ook geen fijne gedachte. Wat als ik er mee wil stoppen? Vandaar: geen acrylnagels voor mij.

Ik had het er wel eens over met Le, mijn vriendinnetje uit Houten die nu in Papendrecht woont en die daar haar nagelsalon Chanelle is gestart. “Nee joh” zei ze dan, “acrylnagels zijn niets voor jou, Sereen. Ik ken jou! Jij gaat je eraan ergeren, plus je hebt nooit tijd om ze te laten bijvullen”. Toch wilde ik het stiekem wel eens proberen. Vooral omdat ik zag dat Le hele dunne acrylnagels kan zetten. Natuurlijk is het altijd dikker dan je eigen nagels, maar het waren ook zeker geen plakkaten zoals de foto hierboven. Hier zou ik misschien wel mee kunnen werken, dacht ik. Le wilde er eerst niets van weten, maar op een dag zei ze “ok, ik zet gewoon een nieuwe set bij je, en als het niet bevalt dan halen we ze er weer vanaf”.

acrylnagels_-1Maar, begon ik, als je eenmaal aan acrylnagels begint dan moet je er toch mee doorgaan? Onzin, zei Le. De mooiste oplossing is om ze in pure aceton te laten weken. Dan smelt de acryl en kun je het er rustig afduwen met een bokkenpootje. Daarna even een manicure nemen met een polijstblok, waardoor je de glans van je eigen nagels weer terug krijgt. Als je dit door een professionele nagelstyliste laat doen zijn je nagels binnen no-time weer als nieuw. Dat vond ik wel een fijne gedachte, dat het niet zo permanent was als ik dacht en dat je nagels niet maanden ‘fucked up’ zouden zijn. Reden genoeg om het dan maar gewoon eens uit te proberen.

Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels zijn we dus zo’n 2,5 maand verder en hoe bevallen acrylnagels mij? Laat ik allereerst beginnen met het feit dat ik er ENORM aan moest wennen. Van korte stompjes (als ik niet elke dag met mijn nagels bezig ben zijn ze kort, ongelakt, afgescheurd) ging ik ineens naar amandelvormige nagels van 2 cm lang. Het gevoel is een beetje te omschrijven als het dragen van nepwimpers: als je ze net hebt opgeplakt voel je ze de eerste paar uur continue zitten, en daarna voel je ze ineens niet meer. Helaas duurde het bij mijn acrylnagels iets langer, ik had de eerste week de hele tijd het gevoel alsof er ‘iets’ over mijn nagels lag. Als een soort van kapjes. Mijn acrylnagels voelden nog lang niet alsof ze bij mijn lichaam hoorden. De weken erna werd dit gevoel minder, maar pas na 3 weken ‘voelde’ ik ze niet meer. En ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er in het begin niet gek van werd.

acrylnagels_-7 Vooral met tikken op de laptop werd ik helemaal loco. Voorheen tikte ik met mijn nagels/vingertoppen en ik heb mezelf echt moeten aanleren om mijn handen platter te houden zodat mijn nagels het toetsenbord niet zouden raken. Ik heb een paar keer op het punt gestaan mijn laptop tegen de muur te smijten, en ik heb hardop geroepen ‘GRRR, DIE ACRYLNAGELS GAAN ERAF!’. Maar ik hield vol en het omslagpunt was bij mij dus na 3 weken. Ineens tikte ik weer net zo snel en ‘blind’ als eerst, zonder allemaal typo’s. Wat een opluchting. Ik was er eindelijk aan gewend!

acrylnagels_-8Nu voelen mijn nagels alsof ze van mezelf zijn. Andere dingen zoals knopen open- en dichtmaken, pasjes uit mijn portemonnee trekken en blikjes fris openen gaan trouwens ook prima, daar moest ik met een weekje aan wennen. Waar ik nog wel steeds moeite mee heb is het openen en sluiten van sieradenslotjes en héle kleine knoopjes.

Het grappige is dat ik aan mijn rechterhand 3 acrylnagels ben verloren vanwege het klussen (en omdat ik er een beetje aan zat te bijten en te friemelen, echt slecht, maar ik ben nu eenmaal een rasechte pulker). Ineens had ik weer 3 stompjes en toen ik daarmee aan het tikken was op de laptop voelden die vingers juist raar aan! Ik kon overigens meteen goed zien wat de acrylnagels voor ‘schade’ hadden aangericht aan mijn natuurlijke nagel. En heel eerlijk, dat viel reuze mee. Le vijlt namelijk helemaal niet veel van de natuurlijke nagel weg en beschermt het met een speciale lak voordat de acryl erop gaat. Ze zagen er wat ruwer uit, maar waren verder niet dun of beschadigd. Ze zagen er eigenlijk gewoon uit alsof ik net gelnagellak eraf had laten halen. Best in prima conditie dus! Dit gaf me de volledige zekerheid dat ik gewoon met acrylnagels door wilde gaan.

acrylnagels_-2Hieronder nog even mijn persoonlijke plus- en minpunten van acrylnagels;

minpunten
– het kost wat onderhoud, na zo’n 3-4 weken moet je je acrylnagels laten bijvullen
– het kost natuurlijk ook wat geld; het verschilt per salon, maar Le vraagt voor een nieuwe set €30,- en opvullen kost €25,-
– na zo’n 2 weken zie je uitgroei en dat is niet zo mooi, dus dan moet je zelf even gaan vijlen
– je moet er echt even aan wennen, bij mij duurde dit 3 weken, maar daarna voelden de acrylnagels alsof ze van mezelf waren

pluspunten
– mijn nagels zien er ten alle tijde verzorgd uit, ik hoef me nooit zorgen te maken of mijn nagels wel mooi gelakt zijn of dat ik chips heb voordat ik de deur uitga of een video opneem
– mijn nagels zijn stevig en breken niet meer af
– ik vind dat langere, amandelvormige nagels mijn handen veel vrouwelijker en eleganter doen lijken
– het kost me één keer per maand wat uurtjes tijd (omdat ik ook naar Papendrecht moet rijden), maar daarna heb ik er een maand geen omkijken meer aan. Nooit meer frustraties van nagellak waar je uren mee bezig bent en die dan na een paar dagen al begint te chippen, of die niet goed uitgehard is zodat je er alsnog deukjes in maakt.
– je natuurlijke nagel lijdt er wel onder, maar niet zo erg als ik dacht, plus je kunt ten alle tijde besluiten om ze eraf te laten weken, je zit er dus niet per se aan vast!

acrylnagels_-4Voor mij wegen de pluspunten zwaarder mee dan de minpunten. Ja het kost één keer in de maand tijd en geld, maar de rest van de maand zit je gebeiteld en hoef je je geen zorgen te maken om je nagels. En ik kijk echt uit naar het bijvullen, want dat betekent dat Le weer los kan met een nieuwe kleur, nieuwe finish, nieuwe nail art of nieuwe steentjes die ze heeft binnen gekregen. Le is helemaal op de hoogte van de laatste trends en houdt er van om haar creativiteit de vrije loop te laten gaan, dus je bent altijd verzekerd van een originele set nagels die helemaal on trend zijn. Je kunt bij haar terecht voor een ‘natuurlijke’ set, maar juist als je iets bijzonders wilt zit je bij haar helemaal goed. Heb je iets tofs gezien op Instagram of Pinterest, laat het Le zien en ze maakt het voor je, of ze geeft er een eigen draai aan.

acrylnagels_-5Na 2,5 maand kan ik alleen maar zeggen dat ik hartstikke blij ben met de keuze om acrylnagels te laten zetten. Vooral omdat ik het met mijn natuurlijke nagels nooit voor elkaar had gekregen om ze zo lang en stevig te laten groeien. Of misschien wel als ik nagelverharders had gebruikt, maar dat kost ook veel tijd en onderhoud en nu ben ik met één keer in de maand klaar. Voor iemand die zo druk is als ik, is dat alleen maar fijn. Als ik afspraken heb of een video opneem vind ik het belangrijk om verzorgde handen en nagels te hebben (en mensen verwachten dat toch ook wel een beetje van een beautyblogger), dus voor mij is dit écht ideaal.

acrylnagels_-3Hoe lang ik nog door blijf gaan met acrylnagels weet ik niet, er komt vast een keer een tijd dat ik ermee stop, maar vooralsnog vind ik het GE-WEL-DIG. Ik had van mezelf nooit gedacht dat ik een type zou zijn voor acrylnagels, ik vond het altijd een beetje trashy, maar ik ben echt om en helemaal verliefd op mijn mooie, verzorgde handen.

acrylnagels_-6Mocht je zelf ook acrylnagels willen proberen, ik heb natuurlijk alleen ervaring met Chanelle Nails, maar ik kan haar zeker aanbevelen. Le zet vrij dunne acryl- en gelnagels en is gewoon een erg prettig persoon om bij te zijn. Ze is lief en gezellig en je voelt je meteen op je gemak. Vanaf 1 november neemt ze weer nieuwe klanten aan omdat ze aan het uitbreiden is, dus dat is goed nieuws! Wil je graag een plekje bij haar reserveren, neem dan contact met haar op via Facebook of bel 0637386253.

Heb jij wel eens acryl- of gelnagels gehad? Zou het iets zijn voor jou of houd je het liever bij natuurlijke nagels?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

83 Reacties

 1. 21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Mooi deze kleur! Ik vind de vorm ook nog mooi, hoewel ik helemaal niet van die lange puntige nagels ben ben normaal gesproken. Liever korter. Maar door de kleur vind ik ze heel gaaf.
  Zelf lak ik ze liever 1 keer in de drie dagen, van de week zat ik nog met m’n potjes in de indoorspeeltuin, dus even snel tussendoor lukt vaak wel haha.

 2. 21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Vind het heel erg mooi maar moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit voor gel- of acrylnagels heb gekozen. Maar wil het nog steeds een keer doen alleen ik heb niet veel tijd om elke 2-3 weken weer terug te gaan om het bij te laten werken…

 3. Fleur
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Ik snap het voordeel helemaal, een hele maand geen omkijken meer naar! Persoonlijk vind ik het niet mooi en ik zou het ook niet verzorgd noemen, maar ik snap wel dat je het mooi vind. In mijn werk is het uit den boze en met mijn hobby’s wil ik ook gewoon lekker alles kunnen doen. Het uiterlijk is belangrijk, maar maakt me niet gelukkig: gitaar spelen, naaien en mijn werk wel.

 4. 21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Ik wil ze graag laten zetten maar heb moeite met het vinden van een salon/stylist in de buurt waar ik vertrouwen in heb dat het netjes wordt gezet …. Dus nog even verder zoeken :O

 5. N
  21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

  Ik wil ook heeel graag nagels laten zetten bij Le maar ik ben pas volgend jaar weer in NL dus ik ben bang dat ze dan geen plek meer heeft. Hoeveel zou het kosten om te laten zetten wat jij hebt? Dus nieuwe set + nailart?

  Ik laat mijn nagels altijd elke 2 weken opvullen, wat doe jij tussen 2 en 4 weken om ze mooi te houden?

 6. Yvonne
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind de vorm, lengte, kleur én versieringen erg trashy. Sorry! Ik vind het juist niet verzorgd overkomen.
  Ik vind natuurlijk altijd mooier als het om nagels gaat. En dan mag er wel een knalkleurtje op (maar dan moeten de nagels dus mooi verzorgd en kort zijn).

  • Rachida
   21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

   Mee eens!

 7. Amber
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Fijn hè acrylnagels! Ik voelde me zo ‘luxe’ als ze weer gedaan waren, heerlijk! Helaas heb ik mijn acrylnagels na 4 (!!!) jaar eraf laten halen en als ik nu naar mijn handen kijk, baal ik nog elke keer dat ze eraf moesten. Vooral als ik dit artikel zo lees haha ;)

 8. Amelie
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  de kleur van je nagels vind ik mooi en het lijkt me wel wat een keer acryl nagels maar jouw vorm vind ik echt afschuwelijk sorry, heel onnatuurlijk en hekserig

 9. Marissa
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Is het raar dat ik het een beetje gek vind dat je nu voor het eerst acrylnagels hebt? 😜
  Dit is echt iets typisch wat je ging doen met je vriendinnen, allemaal nagels gaan zetten als je toevallig langs een nagelsalon liep hihi.
  Heb ook meerdere malen acryl nagels gehad en vind het zeker niet tijdrovend elk winkelcentrum heeft wel een nagelsalon en het is zo gebeurd!
  Maar vind het op jaarbasis best duur het kan wel oplopen tot €300,- ..
  Ik weet dat Le je vriendin is maar is het anders niet de moeite waard om er een bij jou in de buurt te zoeken?
  Groetjes

 10. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik had precies hetzelfde als jou en toen ben ik begonnen met acrylnagels, als eerst natuurlijk met tips en nu zijn mijn nagels zo mooi gegroeid en ook sterk dat de acryl er bovenop kan. Het is lekker stevig . Bij mij kost het opvullen 25 euro

 11. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind het best mooi eigenlijk! Ik ga soms zelf naar de nagelsalon (kost hier 2 euro ofzo namelijk), maar de nagellak gaat er zooo snel weer vanaf. Vreselijk frustrerend. En ook daarom lak ik mijn nagels bijna nooit: de dag erna zie ik de eerste scheurtjes alweer. Acryl zou een oplossing kunnen zijn, maar niet zo lanfg als die van jou, dat staat mij niet denk ik haha.

 12. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Acrylnagels zijn niets voor mij. Met mijn make up en haar ga k graag over the top maar nagels vind ik natuurlijk het mooist. Het lijkt me veel te irritant en ook tijdrovend om te onderhouden.

  • Marianne
   20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

   Dat heb ik nou ook altijd al gehad! Ik heb wel een fase gehad met gekke kleurtjes op mijn 14e, elke week een nieuw kleurtje, maar daar ben ik nu al eeuwen overheen. Mijn nichtje laat het sinds kort wel doen en dat is altijd echt hartstikke mooi, maar ik begin er niet aan want ik ben (bijna) paardenarts… :’)

 13. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Het ziet er inderdaad mooi uit, maar toch lijkt het me lastig. Vooral als je een muntje op de grond laat vallen bijvoorbeeld, en die op moet rapen. Lijkt me toch een heel gedoe. Overigens vind ik de prijs nog erg meevallen voor zulke mooie opgezette nagels! Leuk dat je hier een post over hebt geschreven! Erg leuk om te lezen.

 14. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Het is voor mij niet om de hoek helaas.. ik heb het ook een halfjaar geleden voor het eerst laten zetten en ik werd er soms ook echt gek van.
  Lenzen, nepwimpers, haar vastmaken, veters strikken, vooral typen op mijn imac/laptop was een DRAMA. Maar zoals je al zegt.. het is wel erg mooi en vrouwelijk en ze zien er heel mooi uit. Alleen de uitgroei is wel een dingetje inderdaad.

 15. Ingrid
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb ook een tijd acrylnagels gehad, omdat ik een fanatieke nagelbijter was ;-) Ik vond het storend dat je op een gegeven moment je eigen nagel aan de onderkant van de acrylnagel zag. Met het gevolg dat ik mijn eigen nagel er onderuit ging peuteren, waardoor de acrylnagel beschadigde/afbrak..
  Ik had er op een gegeven moment qua tijd ook echt geen zin meer in (drukke, meer dan full-time baan / eigen bedrijf)
  Dus toen heb ik ze er af gehaald, maar ik vind de schade aan mijn eigen nagels toch behoorlijk … Ik smeer ze nu elke dag in met olie in de hoop dat ze weer aansterken. Ik vind het bij anderen nog steeds onwijs mooi, maar ik ben er zelf wel achter dat ik daar gewoon niet meer aan moet beginnen :) :)

 16. michelle
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  prachtige fotos! mooi artikel

 17. Marloes
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind het altijd heel erg mooi en verzorgd staan. Al houd ik meer van naturel dan met nailart etc.

  Je nagels zijn erg mooi dun, wel daardoor extra breekbaar en wat ik mis is de natuurlijk bolling van de nagel. Die is op de eerste foto erg overdreven maar bij jou helemaal niet zichtbaar.

  • Serena
   Auteur
   21 oktober 2016 / vrijdag, 21 oktober 2016

   hi Marloes,
   misschien is dat omdat ik van nature geen hele erge bolling heb in mijn nagels, of omdat je nog een deel ‘tip’ ziet en deze na 1-2 keer bijvullen pas echt helemaal is verdwenen?

 18. Lisa
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind ze er echt super mooi verzorgd uitzien, maar vind je ze niet veel(!) te lang?

 19. Lousaa
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind het er zo onnatuurlijk en scheef uitzien dat ik er geen twee tellen over hoef na te denken. Het is verzorgd, maar dat zijn strakke spiraalkrullen en nepwimpers ook en die vind ik ook niet mooi.

  • Amelie
   20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

   haha helemaal mee eens!

  • Marianne
   20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

   HOok eens! Helaas heb ik die strakke spiraalkrullen dan weer van nature… (Ja, echt!)

 20. Dani
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Heel chique deze kleur met versiering! Ik zou eerder gek worden van de versiering trouwens, blijf je niet in je haar hangen als je je hand door je haar doet?

 21. Rowan Chanel
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Het staat je prachtig! Mooi hoor met die versieringen.
  Ik heb zelf ook meerdere malen acrylnagels gehad, en ben daar ook erg blij mee geweest. Helaas geen een nagelsalon gevonden, die structureel mooi werk levert.
  Ben zelf altijd heel extreem haha. Of alles naturel, of de hele mikmak – kunstnagels – wimpers – zonnebankje.
  Pff.. naturel door het leven gaan is zo veel makkelijker haha!

 22. Sanne
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Niks voor mij, ik heb het gehad en ook last van de nadelen die jij noemt, vooral met typen en priegelen. En mijn nagels waren erg beschadigd toen ze er af gingen, ondanks het weken in pure aceton. Maar dé reden dat ik het niet meer wil, zijn toch mijn lenzen. Ik stak mijn ogen er bijna mee uit, elke ochtend en avond weer struggle..
  Dat terwijl ze niet extreem lang waren, maar vooral toen ze iets gingen uitgroeien net te lang,
  Mijn eigen nagels zijn van nature ook aan de lange kant maar daarmee lukt het op de ene manier wel.. En korte acrylnagels vind ik dan weer niet de moeite : – )

  ze niet eens extreem lang worden, maar op

 23. Evi
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Losweken met aceton? Ehhh dat is echt een hel voor je nagels!

 24. Karin
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind het prachtig! Precies wat je zegt, je hebt er op de meeste dagen geen omkijken naar en je handen zijn altijd vrouwelijk, elegant en verzorgd. Ik heb zelf van die korte vingers; lange nagels zijn echt een must ;-)
  Zelf doe ik nu vooral gellak, maar dit vind ik nog mooier.

  Vraagje; welke kleu draag je hier op je nagels? Is dat echt die 661 Chanel? Het is exact de kleur die ik zoek maar nooit kan vinden…

 25. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  ik heb van mijzelf erg lange sterke nagels dus denk niet dat ik ooit aan de acryl zal gaan, maar moet wel zeggen dat ik het er altijd super pretty uit vind zien :3

 26. Caecilia
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb vorig jaar mei na een lange tijd weer acrylnagels laten zetten, dacht voor een keertje (vond het wel leuk ivm m’n verjaardag toendertijd). Nu inmiddels bijna anderhalf jaar verder heb ik ze nog steeds haha! Ik kan niet meer zonder. Elke keer weer wanneer ik naar mijn nagels kijk ben ik weer blij en ‘geniet’ ik van het resultaat. Dan maar één keer per maand wat tijd doorbrengen bij de nagelstyliste, maar dan heb je ook wat. Dus voorlopig zal ik denk ik niet snel stoppen met het laten doen van m’n nagels! Vind ik het veel te leuk voor ;)

 27. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Je nagels zijn zo echt onwijs mooi. En ook een mooie lengte. Ik zou zelf niet zo snel weer acryl nagels laten zetten. Heb ze voor mijn bruiloft gehad en ik vond ze prachtig alleen heel onhandig. Vooral omdat ik mijn lenzen er niet mee uit kreeg met gevolg dat mijn man met zijn dikke vingers ( valt wel mee maar zo dicht bij je oog zijn
  Ze opeens enorm) in mijn oog zat te graaien om de lenzen eruit te krijgen x)

 28. Nienke
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb ongeveer 3 a 4 maanden voot het eerst acryl laten zetten. Nu heb ik ze eraf laten halen zodat mijn eigen nagels weer een tijdje kunnen ‘luchten’. Ik vind het ook geweldig!

  Dus dan komt er nog een minpuntje bij, het werkt verslavend😂

 29. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb ook acrylnagels gehad, mee gestopt eigenlijk om de redenen die jij al beschrijft: lastig met typen e.d.
  Maar ik ben nu nog geen jaar verder en ik mis ze enorm. Ik ben ook een pulker en pulk graag losse velletjes bij mijn nagelriemen weg. Ik kan je zeggen dat dat geen mooi gezicht is. Toen ik die nagels had, kon dat niet meer en had ik ook geen last meer van losse velletjes. Daarom laat ik binnenkort toch weer nieuwe zetten.
  Helaas is mijn styliste een stuk duurder (60 euro voor een nieuwe set), maar das hier in de omgeving helaas overal zo.
  Jouw nagels zijn ook erg mooi!

  P.S.: Ik doe altijd inspiratie op op Pinterest. Staan zulke mooie nagels op. Altijd leuk om te kijken als je weer bijna moet :)

 30. Kim
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb gelnagels op het moment, helemaal gek van! Zeker met het leuke cat-eye ontwerp!
  Ik heb ze in het verleden nog al gehad maar die kwamen ook altijd los, en eenmaal er een beetje los zit, wel dat kunnen we niet hebben dus blijven we er aan prutsen.
  Deze hebben echter helemaal dat probleem niet. Ik had van mezelf al hele lange nagels dus moest ik niet wennen op dat vlak. Ik moest wel wennen aan de druk die ze gaven op mijn nagels maar das ook maar een weekje en gedaan.

 31. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb van mijzelf ook altijd “stompjes” en twijfel echt enorm over acryl nagels, daarnaast draag ik lenzen (bang dat ze scheuren) en werk ik in de zorg, niet handig met steunkousen aan trekken e.d.
  Maar het ziet er inderdaad veel verzorgder uit! Misschien toch eens met iemand daarover gaan praten over de mogelijkheden..

  • Ymke
   20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

   Je kan ook kortere nagels laten zetten! Of een nagelverharding over je eigen nagels

  • Ingrid
   20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

   Ik heb zelf ook lenzen en heb een tijd acrylnagels gehad. In principe is het te doen, je moet er even een handigheid in krijgen. (tenzij je een mega lang stiletto model als nagel wil natuurlijk ;-) ).

 32. Laura
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Dankje dankje dankje voor dit artikel, ik had er weleens vragen over gesteld in de comments en ben heeel blij met dit artikel!
  Zelf heb ik weleens gellak gehad, dat beviel me wel, en acryl wil ik ook nog eens proberen ;)

 33. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb acrylnagels gehad en toch vind ik natuurlijke nagels veel mooier. Ik merkte ook dat mijn nagels heel erg beschadigd raakte en dun werden door acryl. Dankzij goede producten en verzorging zijn mijn eigen nagels weer in goede conditie.

 34. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Hihi, ik zou er niet aan kunnen wennen denk ik.

 35. romy
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  30 euro! Dat is super goedkoop zeg.
  Hier kost het veel meer.
  Alleen nog maar in oberhausen centro zo goedkoop gezien. Van die Aziatische vrouwen die je in 20 min een heel nieuwe set erop knallen haha.

 36. Norma
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Met mijn trouwen en heel dom dag van te voren laten zetten. Op de filmpjes van die dag zie je hoe ongemakkelijk ik het vind. Ze waren nog lang niet eigen.

 37. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind het bij jou prachtig staan, maar ik kan echt niet overweg met zulke lange nagels! Ik vind een klein randje wel leuk, maar durf eigenlijk ook geen acrylnagels te laten zetten. Ben toch bang voor het effect als het er af gaat zeg maar. Ik heb thuis een setje voor gellak, maar die blijft helaas niet zo lang zitten als bij ‘de rest van de wereld’, want had gehoopt dat dat een mooi alternatief(je) zou zijn, maar helaas. Ik blijf dus maar gewoon bij hygiënische korte nagels met af en toe een lakje.

 38. Pearl
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Jouw nagels zien er heel mooi en verzorgd uit. Ook de neutrale kleur en schattige versiering vind ik erg mooi. Le heeft dat heel mooi gedaan. Zelf zou ik geen acrylnagels nemen, mijn nagels groeien hard en ik onderhoud ze met regelmaat met de juiste producten. Bovendien ben ik na een paar dagen uitgekeken op de kleur en wil ik graag een andere kleur erop. Dan heb ik lekker weer een relaxmomentje, zo ontspannend voor mij!

 39. Vera
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind het prachtig maar ik weet hoe lomp ik ben (weg nagels) haha en ik werd inderdaad vroeger ook gek als ik plaknagels op deed. Ik heb dunne breekbare nagels die wel super snel groeien (en dan scheurt altijd 1tje in als ze een mooie lengte hebben mehhh) dus ik ben aan het denken om gellack te laten aanbrengen.

 40. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ze staan je in ieder geval mooi! Ik zet regelmatig gel, en dan ben ik ook altijd zo blij dat men nagels er netjes uitzien en er geen nagellak is dat er afpulkt. Maar ik ben wel altijd redelijk snel uitgekeken op de kleuren enzo. Dus dan is 3 weken wel heeeel lang, hihi.

 41. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik vind het er ook heel mooi uitzien. Ik zou het heel graag willen maar ik mag op stage en werk geen nagellak of andere dingen met mijn nagels doen.

 42. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb in Azië wel eens acryl nagels laten zetten met die typische versiering van steentjes en ribbons erop, prachtig was dat! Ik was alleen al snel uitgekeken op de versiering en wou dan ook snel het eraf laten halen. Luiheid sloeg bij me in en heb letterlijk het acryl eraf gepulkt, wat zagen mijn nagels daardoor slecht uit … Ik moet wel zeggen dat mijn nagels daardoor ook veel verzorgde oogde en geen struggles meer met zijkantjes die begonnen te scheuren. Gelukkig heb ik van mezelf super sterke nagels die ook nog eens hard groeien. Heb het daarom maar 1x geprobeerd om te zien hoe het was. Ik vind dat je nagels er super leuk uitzien! Vooral de goude versiering ben ik helemaal verliefd op.

 43. Syl
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Ik heb ook hele dunne buigzame broze nagels. Ik durf acryl ook niet aan. Daarnaast vind ik het best wel een maandelijkse uitgave. Misschien leuk als ik ooit ga trouwen ofzo .. maar verder niet.

 44. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Nee ik heb zoiets gewoon nog nooit gedaan! Ik heb juist hele sterke nagels van mezelf dus ik lak ze af en toe. Ik houd de laatste jaren van kort. Maar nu ik dit bij jou zie, toch wel mooi hoor!!

 45. Diana
  20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Het ziet er echt mooi uit
  ik had verwacht dat het 50 euro zou kosten, 30 is goedkoop voor een nieuwe set!

 46. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Heel mooi en het lijkt me zeker een uitkomst! Ik heb van mezelf harde en snelgroeiende nagels die snel lang zijn. Ik heb het niet nodig vind ik en ik denk dat ik ze wekelijks bij zou moeten laten vullen. Vooral in de zomer groeien mijn nagels echt heel snel.

 47. 20 oktober 2016 / donderdag, 20 oktober 2016

  Oh ik zou dit zo graag willen, maar vind het tofh nog best wel prijzig.. het is wel heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *