Armani Si en Armani/Prive Figuier Eden

Vandaag wil ik twee parfums van Armani reviewen: Armani Sí en Armani/Privé Figuier Eden. Armani Sí is het nieuwste parfum van Armani, maar het leek me ook wel eens leuk om een wat onbekender parfum van Armani te reviewen uit de exclusievere Armani/Privé collectie.

Armani/Privé Figuier Eden

Armani/Privé startte als een persoonlijk project. Giorgio Armani creëerde een collectie exclusieve geuren voor zijn vrienden en zichzelf. Elk parfum van Armani/Privé is gebaseerd op een persoonlijke herinnering of emotie van Giorgio Armani. Je kunt Armani/Privé zien als een niche collectie binnen een mainstream parfumhuis.

armani prive figuier eden_2Deze haute couture fragrances zijn niet zomaar in elke parfumerie verkrijgbaar en de geuren zijn een beetje anders dan anders. Ze bevatten minder geurnoten dan gebruikelijk, waardoor de geuren juist heel puur en krachtig zijn.

Bij Niche parfums wordt nooit aangegeven of ze geschikt zijn voor heren of voor dames: dat mag je zelf bepalen. Niche parfums zijn ideaal voor de mensen die op zoek zijn naar een parfum dat niet iedereen al heeft. Eigenlijk zijn niche parfums behoorlijk hipster!

armani prive figuier eden_1De Armani/Privé collectie bestaat uit een aantal lijnen, waaronder Les Eaux, bestaande uit de wat lichtere en frissere eau de toilettes. Figuier Eden is de nieuwste toevoeging aan deze lijn.

Figuier Eden ruikt naar de zomer. Om preciezer te zijn, het ruikt naar een nachtelijke wandeling over de camping in Zuid Frankrijk. Die rust en sereniteit. De zwoele geur van een nagloeiend bos. Je ruikt de frisse, groene bomen en ergens in de verte ruik je de zilte zee. Die warme, zwoele, zomernachten, daar doet Figuier Eden me aan denken als ik aan mijn pols snuffel.

armani prive figuier eden_4Figuier Eden opent heel heel fris met vrolijke citrusgeuren van mandarijn en bergamot en een vleugje rode peper. Dit geeft het nét iets meer diepgang en warmte.

Na een tijdje begint het parfum zich richting het hart te ontwikkelen met geurnoten van groene vijgen, gras en thee. Dit maakt het parfum knapperig, fris en ‘groen’, maar de vijgen geven er juist ook een zwoele en romige touch aan. Dit maakt de geur niet ‘scherp’ fris. Marokkaanse Iris maakt de geur een tikje poederiger, maar bovenal ruik je echt dat frisse en groene er bovenuit.

De basis bestaat uit warme geurnoten van amber en verschillende houtsoorten. Hierdoor ruikt Figuier Eden echt als een wandeling door de natuur op een zwoele zomeravond. Vooral de geur van vijgen is goed waarneembaar, dus voor de liefhebbers van vijgenparfums is Figuier Eden echt een aanrader.

armani prive figuier eden_5Armani/Privé Fuguier Eden kost €105 en is alleen verkrijgbaar in een flacon van 100ml. Je koopt de Armani/Privé collectie is geselecteerde Douglas filialen en via de Douglas webshop. In Belgie is deze collectie alleen verkrijgbaar via Perfuma en via de Perfuma webshop.

Armani Sí

De nieuwste creatie van Giorgio Armani is Sí, wellicht heb je de posters al zien hangen bij de bushokjes. Het gezicht van dit parfum is de actrice Cate Blanchett, een hele elegante en chique vrouw. Ze straalt echt iets koninklijks en klassieks uit. Ik was dan ook zeer benieuwd naar Sí.

“Sì Armani parfum belichaamt de moderne vrouw, een onweerstaanbare mix van elegantie, kracht en verfijning. Zowel chic, intens als zacht. Sì is een herinterpretatie van de Chypre parfums, een sluier over de huid die de zintuigen prikkelt. Sì, de moed om ja te zeggen.”

giorgio armani si_1Het parfum opent vrij zoet en fruitig met de geur van zwarte bessen. Het is bijna een beetje mierzoet te noemen, zo zoet had ik Sí niet verwacht.

Na een tijdje loopt de topnoot over in het hart bestaande uit freesia en rozen. Dit maakt de geur wat bloemiger en interessanter.

In de basis bevinden zich de geuren van vanille gecombineerd met de exotische kruidige geur van patchoeli. Vooral de vanille is erg aanwezig en lijkt het gehele parfum bijna over te nemen. De basis bestaat verder uit amber en houtsoorten, die de geur iets meer warmte en diepte geven.

giorgio armani si_4Ik ben wel verbaasd dat Armani de geur als elegant, verfijnd en chic omschrijft met Cate Blanchett als gezicht. Ik vind de geur totaal niet passen bij deze omschrijving. Armani noemt Sí een moderne interpretatie van een chypre parfum (een bepaalde parfumgroep met een combinatie van eikenmos, labdanum, pathoelie, en bergamot) en ook dat snap ik niet helemaal. Voor zover ik weet bevatten chypres niet zo veel vanille en Sí mist eikenmos, labdanum en bergamot.

giorgio armani si_3Hoewel Sí een eau de parfum is blijft de geur niet lang hangen op mijn huid. Na zo’n uur of drie is de geur bijna compleet verdwenen. Ergens in de verte bespeur ik nog een lichte vanillegeur gemengd met warme houtnoten, maar slechts heel subtiel (pas dan vind ik het eigenlijk wel lekker ruiken).

Sorry, Giorgio Armani, maar ik zeg NO tegen Sí. Ik had er iets meer van verwacht, zeker na successen als Emporio Armani Diamonds, Acqua di Gio en Armani Code.

giorgio armani si_2Het parfum blijft op mijn huid niet lang hangen en ruikt in het begin te zoet en later te veel naar vanille. Persoonlijk ben ik geen groot fan van veel vanille in een parfum. Een beetje vanille is sexy en verleidelijk, maar te veel vanille wordt al snel te overwelmend wat een parfum vaak niet ten goede komt. Sí is dan ook geen sprankelende en frisse geur, eerder een beetje weeïg zoet en romig, en het geeft het parfum een ‘jong’ karakter.

giorgio armani si_5Voor wie is Sí dan wel? Vooral de liefhebbers van vanille kunnen hun hart ophalen met Sí. Op bepaalde punten doet Sí me denken aan Miss Dior en aan La Vie est Belle van Lancôme, en heel in de verte wellicht aan Manifesto van Yves Saint Laurent. De liefhebbers van deze parfums kunnen Sí vast en zeker ook waarderen. De geur is warm en vertrouwd, gezellig bijna, maar ook fruitig zoet en verleidelijk.

Giorgio Armani Sí kost €54 (30ml), €75,60 (50ml), €99 (100ml) en is verkrijgbaar bij de luxe drogisterij en de parfumerie.

armani prive giorgio armani siIk hoop dat jullie het leuk vonden om deze parfumreviews te lezen. Duidelijk hele verschillende parfums, waarvan ik Figuier Eden aanzienlijk beter kan waarderen vanwege de pure geuren en de interessante geurnoten zoals vijg, thee en gras. Sí is meer mainstream en bevat erg veel vanille, dus voor de liefhebbers van vanille is dit een absolute must-smell.

Welk parfum spreekt jullie het meeste aan?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

60 Reacties

  1. Lulu
    25 december 2013 / woensdag, 25 december 2013

    Si blijft bij mij juist de hele dag hangen…

  2. Lotje
    20 december 2013 / vrijdag, 20 december 2013

    Interessante review, maar ik ben het helemaal niet eens met de beschrijving van Si, het lijkt haast of je een ander geurtje beschrijft. Ik vind hem helemaal niet zo zoet, juist niet zo zoet en ik vind d’r vanille absoluut niet overheersend. Ook blijft het geurtje bij mij toch echt een hele dag hangen! Grappig wel, dat mensen geuren zo verschillend kunnen ervaren.

  3. Lara
    23 november 2013 / zaterdag, 23 november 2013

    Ik hou totaal niet van vanille in parfums, maar ik ben gek op Si! Ik had nooit een parfum dat ik iedere dag wilde dragen, totdat ik deze rook. Bij mezelf vind ik de vanille niet overheersen en hij blijft ook lang hangen (een werkdag met gemak). Grappig hoe een parfum van persoon tot persoon kan verschillen. Een vriendin van mij heeft Miss Dior en bij haar vind ik ‘m erg lekker, maar bij mezelf vind ik ‘m niet zo bijzonder. Erg leuke review! Ik ben erg benieuwd naar Figuier Eden.

  4. 3 oktober 2013 / donderdag, 3 oktober 2013

    Wat een fijne reviews! Ook goed om te lezen dat iemand Sí toch niet zo’n fijn luchtje vind en ‘ie snel vervliegt. Ga toch een beetje twijfelen om deze te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *