Recept: Caramel Apples

We hadden zin in iets lekkers, iets zoets. Caramel Apples! Want: typisch Amerikaans én typisch herfstig! En nog beter, het is zo gepiept! Natuurlijk kun je dit recept op de authentieke wijze maken door from scratch caramel te maken met suiker en dergelijke, maar wij kiezen hier voor de makkelijke weg en smelten simpelweg caramel snoepjes om. Die losse caramels in doorzichtige papiertjes zijn hier overigens ook geschikt voor, maar wij konden gisteren in de supermarkt alleen die van Lonka vinden. Werkt ook prima!


Wij hebben gekozen voor kleine handappeltjes. Simpelweg omdat dit achteraf het makkelijkste eet. Deze appeltjes komen uit zo’n voordeelzak waar er zo’n stuk of 12 inzitten. Kies de mooiste appels en was ze onder de hete kraan.


Dep ze goed droog en verwijder de steeltjes.


Prik vervolgens een houten stokje door de bovenkant van de appel heen, gewoon een klein stukje tot het stevig vast zit. Wij hebben speciale skewers gekocht bij een kookwinkeltje, maar houten eetstokjes of desnoods satéprikkers doen ook voldoende dienst. Of wat dacht je van houten ijslolly stokjes?



In de tussentijd heb je vast een au bain marie opstelling klaargezet. Een wattus? Een pannetje met kokend water waarboven je een kommetje hangt (het kommetje moet iets groter of net zo groot als de pan zijn, zodat hij een beetje op het kokende water blijft drijven). Het hete water verwarmd het kommetje en dus ook wat er zich in het kommetje bevindt.


Leeg de inhoud van één verpakking Lonka caramel in het kommetje en wat tot het smelt. Dit gaat best langzaam.



Roer het door en als het één grote plakkerige kleefpartij is geworden voeg je er wat gecondenseerde melk aan toe. Roer goed door en voeg beetje bij beetje toe tot een smeuïg geheel. Wij hebben 1/3 van het blikje toegevoegd uiteindelijk.



Als het mengsel lekker smeuig, klontvrij (goed roeren!) en redelijk vloeibaar is, is het tijd om te dippen! Doop de appel in de gesmolten caramel, houdt hem schuin en draai rond. Net zo lang totdat er een groot deel van de appel is bedekt met een laagje caramel.


Laat goed uitlekken en -druipen…


En plaat hem, bottom down, op een bord om wat harder te worden. Eventueel kun je de Caramel Apple versieren met gehakte nootjes of chocolade hagels, maar leg dit dan vast klaar op een bordje en rol de appel er zo snel mogelijk na uitlekken doorheen.



Omdat de caramel bij voorbaat al zacht is zal de buitenkant van de Caramel Apples dit ook blijven. Laat ze wel even afkoelen (buiten of in de koelkast) voordat je ze gaat proberen. Het is echt ZO lekker! Echt water-in-je-mond lekker. Een heerlijke, friszoete binnenkant met een chewy zoete caramel buitenkant. Heerlijk!


We nommed!

Enjoy making your own! Ook leuk om met kinderen te maken op een druilerige zondagmiddag 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

83 Reacties

  1. tsjoektsjoek
    7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

    op dat plaatje van dit artikel hebben ze in plaats van stokjes, takjes gebruikt. ^^

  2. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Hmmm, ziet er heerlijk uit! Dat moet ik ook eens proberen 😉

  3. paula
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oeh ziet er lekker uit, helaas ben ik allergisch voor appels! vroeger, toen ik nog niet allergisch was, heb ik in Disneyland een x iets gegeten wat hier op lijkt; pomme d’amour heette dat! appels op een stokje met ‘hard’ rood glazuur eromheen, een beetje lolly achtig. was zo heerlijk! leuk artikel en leuke foto’s!!

  4. Dafne
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Super leuk!! Die had ik altijd al een keertje willen maken! Ik ga het snel een keertje uitproberen 🙂

  5. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ziet er lekker uit ! 😀 x

  6. ella
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    lekker zijn ze he! ik las het recept laatst bij pioneer woman en heb ze toen ook gemaakt, voelde me geinspireerd en heb ze maar beplakt met mini smarties

  7. Maaike
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Lijkt me heel lekker, ik ga het zeker een keer proberen!

  8. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Hmmm lekker! En au bain marie wil zeggen dat de stoom het bakje verwarmt, dus je moet het bakje niet het water laten raken! 🙂

    • Serena
      Auteur
      6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

      maar dan gaat het sneller 🙂 en ik ben lui

  9. T-shirrtje
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ziet er lekker uit gezond en zoet tegelijk. Even een klene note: au ban marie is niet de bedoeling dat de kom het water raakt. Het is juist de bedoeking dat het wordt verwarmf door de stoom. Als water raakt wordt het vaak te heet. Dit is met name bij chocolade smelten =)

    Wel leuk receptje weer!

  10. Mrs
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oh leuk! Wat ook leuk is is met een speciaal lepeltje balletjes uit de appel snijden en deze in de karamel dopen. Eet wat makkelijker.

    En een kleine tip: met au bain marie moet je er altijd voor zorgen dat de bovenste bak het water niet raakt. De bak moet warm worden van de stoom en niet van het water. Anders wordt de bak te heet.

    Lekker hoor! Ga ik denk ik binnenkort ook proberen.

  11. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oh my! Dat ziet er goddelijk uit.. met chocolade is het ook erg lekker.

  12. Linda
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ik vind caramel niet zo lekker, dus ga dit overslaan.
    Al ziet het er wel lekker uit!

  13. Anne
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    oeeehh…. <3

    ga ik eens een x proberen,
    lijkt me lekker!

    xXx

  14. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Lekker hoor! Eens iets anders dan de harde variant!

  15. Mina
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Dit kon (kan) je tijdens Halloween in Moviepark Germany maken! Hihi. Ben er gek op! 😀 Mooie foto’s ook.

  16. Merel
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Mijn moeder had eens een keer zo’n kit mee genomen uit NY. Gewoon dat bakje een minutje in de magnetron en de appels en in dippen. Heerlijk was het! Die combinatie! Maar na één had ik echt al genoeg!

  17. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Lekker! Leuke foto van jou en je zusje!

  18. Nathalie
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Het ziet er echt heerlijk uit, ik vind die rode candy apples er ook altijd zo lekker uit zien… helaas ben ik allergisch voor rauwe appels dus ik kan me alleen even inbeelden hoe lekker ze zijn.

  19. roos
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    OMNOMNOMNOM!

  20. elisa
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Wij maken ze altijd met chocolade! Maar dit ziet er ook heerlijk uit!!

  21. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    wat gaaf!
    jammer dat ik om het moment geen apels kan afhappen(beugel)
    maar ik ga het zeker eens proberen!

    hihihixx

  22. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Mmmm ziet er lekker uit. Jammer dat ik allergisch ben voor appels. Misschien dat ik het met ander soort fruit ga proberen.

  23. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oehhh zo lekker, ik ga het een keer maken!
    Ik ben gek op caramel!!

  24. Anna
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oh, dat ziet er echt súper lekker uit!

  25. knoopje
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Wat toevallig! Toffee Apples worden in de UK vaak gegeten op Guy Fawkes night, en dat was gisteren!

  26. Mariska
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ik heb het echt nog nooit gehad maar misschien moet ik het toch eens proberen.. 🙂

  27. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ik heb het nog nooit zo gegeten, maar het lijkt me lekker! En ook makkelijk om te maken 😀

  28. Sas
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Wauw, dat ziet er errug lekker uit! Daar ga ik mezelf na mijn tentamens ook een keer op trakteren 🙂

  29. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ooo, dat ga ik zeker een keertje proberen. Lekker simpel, maar toch was ik er zelf nooit op gekomen!

  30. Nika
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ik zakte bijna door m’n poef toen ik al die gesmolten fudge zag; zet mij in de buurt bij fudge en dan ben ik binnen een seconde of twee zo rond als een ballonnetje

  31. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Hmmm, wat een heerlijk recept! Dat ga ik binnenkort ook zeker even proberen!

  32. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker een keer proberen!

  33. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ziet er heerlijk uit! Heb ze een keer met chocolade gemaakt, die waren ook onwijs lekker 🙂

  34. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ohhh dat ziet er erg lekker uit 😀

  35. Amina
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    gecondenseerde melk is zoooo lekker

  36. Marion
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    ga ik zeker een keertje proberen! thanks!

  37. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oeeeeh, dit ziet er zo lekker uit! Jammer, dat ik het nu pas lees. Komende week maar eens gaan maken.

  38. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Wat een leuk en makkelijk recept! Ik wil dit ook echt een keertje eten, eigenlijk al sinds ik vroeger altijd Rollercoaster Tycoon II speelde (daar had je 1 kraampje met caramel apples en die verkocht altijd het best)!

    • Zjenien
      6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

      Whahaha, herkenbaar. Rollercoaster Tycoon rules. 😉

  39. Fen
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Aaaaah ik krijg daar nu echt trek in! Als mijn toetsweek voorbij is ga ik dit zeker zelf maken 🙂

  40. Kitty
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ahh, heb ik serieus nog nooooit gezien!
    Snel een keer maken, nu de herfst en winterperiode er aankomt, Brrr!

    xxx

  41. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Hmmm dat ziet er lekker uit ik hou van caramel. De laatste foto van jullie tweetjes is echt leuk!

  42. HCN
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oh lijkt me een goeie recept! Ik ken wel andere recepten van karamelappels maar dan moet je ook echt karamel maken. En dat vind ik een beetje eng omdat het zo snel aanbrandt en het ook gloeiend heet is! En het duurt lang voordat je echt karamel krijgt.

  43. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    lekker! 😀 en nog niet moeilijk te maken ook

  44. lieke
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    oeeeh dat ziet er heel erg lekker uit!
    dat ga ik binnenkort zeker een keer proberen. 🙂

  45. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Jammer dat ik allergisch voor fruit ben want dit leek me echt heeeeerlijk!

    • Ellen
      7 november 2011 / maandag, 7 november 2011

      Dat ben ik ook, maar als je die appels verwarmd hebt, zijn de eiwitten waar je allergisch voor bent toch kapot? Ik kan zelf wel appeltaart eten, maar geen rauwe appels.

      • Nadie
        8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

        De appels worden volgens mij niet verwarmd, alleen erin ‘gedipd’ dus als je allergisch bent voor onverhitte appels, is dit recept denk ik helaas niet geschikt.

        • Ilse
          8 november 2011 / dinsdag, 8 november 2011

          Gewoon de appels even in de magnetron doen en dan af laten koelen. Dan kunnen de meeste mensen met een allergie er ook tegen, omdat hij dus wel opgewarmd is geweest.

  46. xMarteee
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oeeh dat wil ik ook wel eens uitproberen ja, ik vraag me altijd af hoe ze zouden smaken als ik ze in zo’n Amerikaanse film zie xD

  47. Myrte
    6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Ziet er lekker uit, ga ik binnenkort proberen 😀

  48. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Dat ziet er ontzettend lekker uit!
    Dit recept ga ik opslaan, ik ga het zeker weten een keertje maken 🙂

  49. 6 november 2011 / zondag, 6 november 2011

    Oeh!!! Dat is zó lekker, bedankt voor je recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *